Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

4294 komentářů

To morfikus: Tak jsem si dal tu práci a pročesal jsem web. Podařilo se mi zjistit, že rozdíl mezi "NGK IX iridium" a "NGK Iridium plug" určitě je (oba typy "žijí souběžně"), kromě rozdílu v označení a ceně (ony "Iridium plugs" začínající na "I" jsou např. v USA za dvojnásobek ceny - 6,95 vs. 11,71 USD za kus) ovšem stejně nevím, jaký (technicky). Nevíte to náhodou někdo? Kvůli tomu rozdílu v ceně bych si tipl, že půjde o množství použitého iridia - např. "placička iridia natavená na nosiči" namísto "pořádného kusu plnohodnotně iridiové elektrody".
Je to tak..oznaceni oproti normalnim svickam je ZFR5FIX-11 ..neboli je to "IX" na konci pred 11. Sam jsem vyndal puvodni s oznacenim ZFR5F-11 tusim. Mam doma krabicky s typem a je na nich dost jasne napsano iridum.. je to tak.
No pánové, nevím, nevím. Že by ZFR... od NKG byly iridiové? Měl jsem dvoje iridia od NKG a v obou případech označení začínalo na I (např. IZFR...) a cena někde přes 900,- Kč za kus (že by tak výrazně zlevnily?). Podle mne jde v tomto případě o svíčky platinové, nikoli iridiové. A když už Vám takto kazím radost, ještě si přisadím: Jestliže jste někdo s těmi iridiovými od NKG (pokud to ovšem iridia vůbec jsou) zaregistrovali výrazné zlepšení, pak vězte, že iridia od Densa jsou ještě o dost lepší. Porovnával jsem je (iridium od NGK vs. iridium od Densa) sice "pouze ve třech vozech", přesto výsledky hovořily vždy jednoznačně ve prospěch výrobků firmy Denso.
to Joe_St : Tak tu dovcu prezij!..co ja bych za ni dal 😉 ...ted jsem skoncil s praci a jdu zkusit spat, at muzu rano vstat a vyrazit do IBM..cao
ty brzdy to je cena za par...totalne nestiham, zitra jedu na tyden pryc a asi se z te prace zblaznim...eeeeee//kluci tyden budu off..mej te se tu a opatrujte holky M ....cago.J.
KL 2,5V6? To mam taky... a rok? v 94 na tom delali nejakou upravu..slysel jsem.
2.5l V6
Tak to by jsi toho po me chtel vedet moc 😒 bohuzel..to netusim. Snad mozna ve vzdalenosti elektro..materialy jsou stejne, konstrukce taky. Co mas za motor?
Dival jsem na stranky NGK a po zadani na jaky vuz chci, mi to vyhodilo ZFR6FIX-11. Jaky je rozdil mezi ZFR6FIX-11 a ZFR5FIX-11 co tam mas Ty?
jj..za jednu 😒 menil jsem je z pulky sam.. prvni tri valce vpoho..ale k zadnim jsem se nedostal..mam kratkej klic a je tam sani. Jinak je to 16" Normal..hele..nevim, neco kolem 200,-
600Kc za jednu vid? 😃) A menil sis je sam? Nevis jakej je potreba klic (prumer) 16mm?

Diky

Kolik jinak stojej normal NGK, taky potrebuju koupit nove.
OK. Pouzil jsem NGK ZFR5FIX-11, tenhle typ jsem nasel presne podle modelu auta na www.ngk.com Koupil jsem je u spol Elit (dodava nahr dily;maj je skladem) cena je pro odberatele MO 600Kc,- +-, (mel jsem na ne 30% slevu, tak nevim presne). PS Je to bomba..doporucuju.
Muzes mi prosim Te napsat presne znacku a model svicek co jsi pouzil, pripadne kde je koupit a cenu? Diky moc..
Country: docital si sa spravne. Dost ma mrzi, ze Mazda straca samostatne postavenie, po Mazde2 uz aj M3. Dufam len, ze rad "6" ostane bez "koncernovej pomoci". Kombik mozno bude, nechajme sa prekvapit. Btw neviete, kde sa bude M3 vyrabat? Japonsko? Spanielsko (tfuj tfuj)?
Tak jsem se dočetl v novinách, že Mazda 3 je postavena na společném "koncernovém" podvozku s novým Focusem a Volvem S40 (?). Fakt je, že Volvo má stený rozvor - 2640mm. Jinak Mazda 3 je krásné auto - ale neuspokojí zájemce o vúz kombi s kufrem kolem 500 litrů. A v českých zemích se kombíky nižší střední třídy kupují docela dost - Oktávka, Fokus, Astra, Megane atd. Tady Mazdě uteče ke konkurenci hodně potenciálních zákazníků.
Tak, konecne se vyplatilo moje temer 1/4 letni usili...konecne muj V6 beha na iridia. Panove, kdyz napisu sve subjektivni pocity, asi mi nebudete verit. Volnobeh : motor je podstatne klidnejsi, nevrti se, necuka se; Rozjezd : prijde mi, ze jde podstatne lepe za plynem, ne ze by tahl lepe..ale zadne cuky, skuby, plynulost, hladkost; Pasmo kolem 2000ot/min : skubani zmizelo uplne (pri prudci akceleraci a naslednem sundani nohy z plynu) Bohuzel, vic nez do 3500 otacek jsem se s timhle motorem v prazskem provozu dnes ani vcera nedostal, cili..vyssi otacky neprozkoumany. Otazka do pranice : zmizelo mi, alespon se mi zda..takove to koureni, respektive "pareni" z vyfuku..proste nastartuju studeny motor a zadny oblacek "tmavsi pary"..proste nic. Muze to souviset se svickama? Me se to nezda. PS Do ted jsem tam mel NGK ten samy typ, ale ne iridia..mely uz ale holky asi dost.
Překvapuje mě, že nejsou nikde publikovány crashtesty Mazdy 6. NCAP nemělo ani crashtest 626ky, teď nemá ani šestku. Na adrese: [odkaz] ratings/ratings.htm (bez mezery)mají 626ku, ale šestku taky ne. Překvapuje mě to .
Ahojky, s tou spotřebou to bude blamáž z narychlo vyrobeného podkladu, zkoumáním PDF ceníku jsem si všiml, že jim ujely sloupce do leva, takže spořeby jsou podle mne: 1,4i n/a, 1,6i 7,2, 2,0i 8,2....PS: Mj. na mazda.cz máme stále "figu borovů" a ne ceník nových trojek...K
A mame novy rychlostny rekord na mojej Mazde a sice 210 km/h na dialnici pred Mnichovom, ako uz spominal Dabel, fajn cesticka 😄 Odporucam che che... No, na to ze ma to auto najazdene uz 217.000 km, tak to ide jak gula... Sklamali ma vrakace v Nemecku... inac pekny vylet 😄 Tie brzdy JOE, to je cena za vymenu na jedno koleso? alebo na cely predok? Ja mam kotuce aj vzadu, takze co by stala vymena celeho auta se vsim vsudy? Myslim material co je k tomu potrebny? Dik...
Díky, asi si budeme muset pro "Trojky" jezdit k vám 8-))). na Mazda.cz je jenom "cena od", podle ní je kurs cca. 1:1,33. Ceny v SK jsou opravdu dost brutální, při přepočtu u nás by vycházela 3SDN 2.0i se vším všudy na 618 000 což je základ pro M6 SDN v základu.K
joe: dik moc za Toma, zajtra bude uz na inete (prave v tomto momente jeho Mazdicka svisti po dialnici smerom z Mnichova na Salzburg), takze da vediet 😉
Lubos.1
Ceny som viden na slovenskej stranke importera Mazdy. Neviem, preco este nie su na ceskej stranke.
tak kotouce pro TomAnta NIP....1270+DPH Czk...a brzdove desky 870+DPH Czk..oboje predek.
A ceny jsou tajné nebo někde k přečtení? Dík.K
Lubos.1
Mimochodom, HB ma batozinovy prietor vazne iba 300 l, sedan je na tom uz lepsie (419 l).
Lubos.1
No videl som ceny M3, je to vyssie ako som ocakaval,...

Benzinova 1.6 ma sklamala nielen vykonom, ale hlavne spotrebou (77 kW, 8.2 l/100 km), ktora je o viac ako liter nad konkurenciou.

Zaujimavy vyzera byt pre mna iba diesel 1.6 81 kW, tusim HDi, ale nemozem najst parametre.

Cena je tam sice vyssia, ale ak by mu nechybala dynamika, tak by sa dalo uvazovat.

Ale neviem si predstavit, ako si poradi dieselova 1.6 s ta tazkym autom (sedan).
Joe: Tom je do zajtra na navsteve u mna, takze odpovedam zanho: ma 626GD, rocnik 88, motor 2.0i-16V.
povez mi na jaky auticko by to bylo: 626 GF?? ..dej mi pls Motor a RV..najdu co Nipparts umi.
tak vcera jsem jel s MX5 se zmenenym sw ..je to 1.8 seriovych asi 104kW (to auto jede vazne bezva, jel jsem s nim jak pred tak po) na brzde namereno 99kW uvidime co vypadne z brzdy, jinak auto jede subjektivne jako naslapnutej dvoulitr. Az bude jasno po brzde co z toho umi udelat, sezenu seznam jaky motory mazdy umi predelat a kolik to stoji...dam kontakt 😄 teste se 😄
jo jo uz jsem tu..jsem little bit busy....sorry 😉

tak kotouce jsou od Nipparts - je to orig. japonsky dovozce, udajne ma brzdove komponenty primo od prvovyrobcu v JP. Uvidime jak to bude vypadat, v sobotu budu mit Morfikusovi kotouce v ruce, pote i svoje na Efko.
az je koupim a vyzvednu, vymenim..napisu co a jak. PS Je to nejaka druhovyroba..ale pry dobra... jo..cena na mx6 1000 za kus..tusim.
Nevim..joest mi doporucil nejake z katalogu. Bere si je taky. Joe..co to tedy presne je? Myslim, ze jsme to tu jiz psali..nekde nize.?
Ake brzdy budes davat? Nikto sa mi neozval 😒 ake by poradil...
Tak. : zahlasilo to vadny zpetny ventil..chyba tusim 24 a 25 - chyba zpetneho hlaseni. Po resetu ridici jednotky vse vpohode. Fyzicka kontrola spinani ventilu - ok. A tak jsem alespon nechal vymenit spojovaci tycinky k stabilizatorum na predni i zadni naprave = auto je o 90% tezsi..prijde mi i tuzsi, jistejsi rizeni obvzlaste v "kolejich" apod. Cena za vse (material 4*tycinky, diagnostika, vymena tycinek) = 5700. No a o vikendu..ci tesne po menim predni brzdove kotouce..uz se tesim. Diky Joe.
Pridane nejake fotecky z dovolenky v stretnutiach (obe galerie)...
Ahoj Libor. Necuduj sa, v Europe letia dizlaky, preto je v ponuke 100kW common rail. Je to ten isty motor, ako v M6, cize velmi vydareny so skvelou ekonomikou prevadzky (tu v Europe by bolo horsie zivit 3-litrovy V6 v MPV 😉) Benzinova verzia (tusim 2.0) hra len okrajovu ulohu.
Drzime palce, ja som bol tri tyzdne dozadu 😊
Tak jdu panove zitra na diagnostiku a serizni motoru...tak mi drzte palce, at tam nic nemam...
V USA jsem mesíc jezdil s plně naloženou Mazdou MPV (4 lidi na dovolený). Jízdní dojmy super, v zatáčkách to sedělo jak přibitý. Klidně jsem mohl řezat serpentiny za hvízdotu gum a v podstatě se to moc nenaklánělo. Automatická převodovka s tempomatem taky šlapala jak hodinky. Když na to člověk šlápnul, tak ho to hezky zmážklo v sedadle.V podstatě jsem nenašel jízdní situaci, kdy by auto nereagovalo jak jsem chtěl. Tohle auto bylo totiž vybaveno motorem 3.0 V6 24V o síle skoro 200 koní. (letošní modely, co se tam prodávaj) Tak jsem si řekl, že si to auto koupím i tady u nás. Jaké bylo moje překvapení, když jsem kouknul na nabídku motorů u nás ... no nic moc. Tak bych se chtěl zeptat na zkušenosti majitelů Mazdy MPV koupené v ČR nebo Evropě s tímto autem, motory, jízdními vlastnostmi atd.

Dík Libor
Radim: no tak kedze mas na Mazdulke uz skoro 100000, tak rozhodne vymen ako prve sviecky. Bohvie, co tam je, mozno su tam nejake sracky v style Bosch...

All ad Mazda3: No dufam, ze ked sa M3 zacne v Nemecku predavat, ze ma moj servis pozve na predvadzacku (ako pri M2). No a ked sa mi tam podari zajst, tak vam samozrejme obsirne poreferujem 😉)
No zrovna včera jsem vezl známému monitor AOC K+, je to nástupce KLR a GLR a nic jiného se kolem 4litrů nedá koupit. Pořád je rozdíl dát 4l za CRT nebo 9litrů za TFT (nejlépe LG, to je krasavec). A je pravda že není kufr jako kufr,to bude chtít vidět, pokud ale bude do hloubky menší než u mrkačky a K+ tam nedám bez složení sedadel tak mě naštvou. No dnes mám pocit má začít onen slavný autosalon, po kterém se má v Německu začít snad už prodávat tak bude údajů víc.

Zas je ta Mazda3 kratší než starší hatchbacky a s mou stařešinou mám docela problém nacpat se mezi dvě auta na délku, narozdíl např. od Feldy. No uvidíme.
Mitsi: Do oleje jsem nic nepřidával, svíčky mám stále originál přímo od výrobce ( ty by už asi fakt potřebovaly vyměnit). Jediné co mě napadá, že můj předchůdce používal polosyntetiku a mi tam v servise naleli syntetiku. Uvidíme na co přijdou v servise.
Radim a Mitsi: ako som uz obnehda pisal, nieco nedobre to byt musi, pretoze moja Mazdulka je s N98 vylozene nespokojna a praveze sa jej vobec nechce do otacok. Fintu s "teplymi svieckami" potvrdzujem, presne takto som vyriesil (teda presnejsie moj tatko vyriesil) problem s motorom v Oplovi Ascone. Ten mal ale nejakych 200000km, alebo este viac...
No, mne uz motor taha v poho, v servise, to hodili na diagnostiku, zistili ze je priskrtena klapak, nastavili a je to ok... Tak len tolko, bo som tuto minitemu zalozil tusim ja 😄 a ani som nedal vediet ako to dopadlo...
Pro RadimaH - napadají mne zhruba tři věci: 1/ příliš vysoký kompresní poměr (k tomu mohlo u již jetého vozu dojít prakticky pouze tak, že jsi použil nějakou přísadu do oleje, která "utěsnila spalovací prostor" (prosím o Tvou odpověď, zda jsi něco přidával do oleje nebo použil nějaký speciální olej); 2/ je špatně nastavený základní předstih zážehu či špatně funguje čidlo podtlaku v sacím traktu, event. je vadná "váha vzduchu" (o všem tomhle bych mohl psát úplné litanie, ale pokud nejsi technik, stejně Ti to mnoho neřekne, a je proto lepší se rovnou obrátit na značkový servis); 3/ špatně zvolené zapalovací svíčky, zejména pokud jde o jejich tepelnou hodnotu - zřejmě asi "příliš studené" na palivo o 95 oktanech (neměnil jsi v poslední době svíčky?). K řečenému ještě dodávám, že pokud je motor opravdu už "hodně jetý", a má tudíž o dost nižší kompresi, než měl tzv. "za mlada", je dobré přejít na svíčky o stupeň teplejší, než předepisuje výrobce vozu, a když ani to nepomůže, pak současně snížit základní nastavení předstihu zážehu tak o 2 stupně.
Mitsi: Vracím se k mému problému, o kterém jsme diskutovali cca kolem 25.7.

Po dlouhé době jsem konečně vyjel benzín a natankoval Shell W POWER 99. Rozdíl v jízdích vlastnostech jsem registroval už po cca 3 km. Sic jsem nejel po dálnici jako předtím, ale přechod otáček při 5 rychlostním stupni od 2000 až 3500 ot. se mi zdá být nyní plynulý. Umíš tedy usoudit v čem je problém, když na vyšší okt. č. jede motor plynuleji?
no ono ten dieslak v ty M6-ce neni zas tak hroznej, je jasny, ze 2,3 benzin je lepsi, ale s naftakem se da jezdit za 7l/100km a pri stejnem stylu jizdy by se s tou 2,3-kou jezdilo tak za 12-13l/100km. Nehlede na to, ze za ty penize uz jsou i jiny auta. Me se zda zas prijemnejsi jizda v tom naftaku, u ty 2.3-ky se musi porad tocit a tocit motor. Kdyby mela ta dvatrojka aspon 200 PS, tak nereknu, ale takhle je ten rozdil temer nula. To bych si radsi koupil ten 3,0 V6 225 PS.
Este ku kufru, ono zalezi aj na tom, akym sposobom je ten objem dosiahnuty... ked ma niekto vysoky HB a do objemu rataju cely priestor pod strechou, tak dakujem pekne. Pritom na spodu moze byt priestor vyrieseny tak, ze tam nedate nic... To cislo 300 litrov by som nevidel tragicky, treba to vidiet nazivo, aby si clovek urobil dojem...
Ad kufor: neviem co riesite kufor, ked chcete vacsi kufor, kupte si vacsie auto 😄 alebo sklopte sedadla 😊
Priatelia, tak ten objem kufra hatchbacku M3 len 300l je pravdivy. Docital som sa to dneska v prvom "Fahrberichte" v novom AMS, kde inak Mazdulku hodne chvalili.
No dobre, lebo ja som zase opustil od myslienky na dizla (ta predvadzacka ma fakt sklamala, aj ked som nesoferoval ja, proste zvuk traktoru a ten zatah nic moc, ale to mohlo byt nejakym zlym kusom, ta cela M6 sa mi zdala byt dost strhana) a z benzinakov som si vybral prave 2.3. Samoska, vsetko je otazka 2-3 rokov, ale preco by som si nemohol robit aspon takto "imaginarne" radost 😉) Inak moja Mazdulka sa blizi k hranici 100000km a stale mi robi rovnaku radost ako v case, ked mala len polovicu 😉))
Joe_ST, ak by som chcel upgradovat brzdy (kotuce, dosticky a co ja viem co este treba) na mojej 626 GD, co by si mi odporucil? (alebo ktokolvek iny) Dik.
Kdesi som cital ze ta 2.3 robi ramus vo vysokych otackach, je to pravda? BTW co je tichsie, ten dizel alebo ten benzin?
to TomAnt: ja na monitory koupil Premacy..LCD tam narovnam tak okolo 50ks..ale bohuzel v CR jsou jeste takovy zaostalci co chteji treba 17 nebo 19 palce CRT monitory 😄.

to dabel: ne, diesel je parada, dobre taha, je tichouckej, ale neni tam ten smrc te 2.3, ta me oslovila vic...pokud by meritko nebyla ekonomika provozu tak bez diskuze volim tu 2.3...rekl byc tohle pokud je nekomu mene nez 40 tak bych hupnul do benzinu pro tatky 40+ pak diesel 😄 (tim nechci pausalizovat to ze starsi ridici neoceni ten benzin..ale vit co myslim...ten diesel nema ten spravnej mazdackej drive a rekl bych ze moc nezapada do image M6 a Zoom Zoom 😃

ten sedan M3 je dokonalej..... 😄 to jsou super sanky 😄

rudo...o vikendu budou ty kotouce, zavolame si...kde si to predame 😄 ojjj to je konspirace 😉 jak v tom makru dneska 😁
Che che, na monitory ti stacia aj 4 dvere, dnes uz aj tak kazdy kupuje len LCD, no nie? Aspon ja co som za poslednych 5 mesiacov robil, tak len LCD 😊
joe: myslis to tak, ze 2.3 benzin je proti 2.0 100kW CRD maximalna sunka, ktora netaha?
Dík za super příspěvek, s mým typem na 323F Sport 2.0 jsi mě potěšil (teda že jej schvaluješ), teď ještě ji sehnat...

Ta Mazda3 má začít na 420 000kč, ale s tím motorem 1,4 co bude až po novém roce. Jinak ten sedan je fakt úžasný, nejpěknější po Mazdě6 co kdy udělali. Problém je v tom,že potřebuji 5-té dveře kvůli monitorům co často vozím, asi by mi nejvíc seděl liftback jak mám teď (byla tu nějaká nesrovnalost - liftback mám teď u své mrkačky, tedy 5-té dveře ale neuseklá *, jako Mazda6 či Octávka). Škoda že nebude liftback u Mazdy3, víc by se podobal Mazdě6 a svůj úkol by splnil. No a těch 300l v kufru se mi zdá taky jako překlep, to si nemůžou lajznout, všichni konkurenti mají kolem 350l, to by si podřezali větev. No uvidíme, za pár týdnů to bude určitě upřesněno přímo na mazda.cz.
Caute mazdaci. Vcera jsem vymenil svicky a u jedne znich byl dole vysrazeny smradlavy sajrait. Vyskozita a barva jako dehet, smrdelo to pekne.

Mate predstavu co to mohlo byt? Olej to tutove nebyl, na to to bylo moc ridke. Nijak se to neprojevuje.B.
Zas, ked sa v tom servise ukazes len sporadicky...
Vcera som po dofke nasiel v schranke novy ADAC Motorwelt. Boli tam vysledky dotazniku spokojnosti majitelov s autami 1-4 roky starymi, konkretne stredna trieda. Poradie: Toyota Avensis (vsetky kategorie 1-tka), Nissan Primera (sem-tam horsie), tretia Mazdulka 626/6 (vsetky kategorie jednotka, okrem ceny servisu, tam mala stvorku 😞(((( ).
Lubos.1
Pozeral som na www.mazda.cz, ten sedan vyzera fantasticky. Predpokladam, ze batozinovy priestor bude > 400 litrov, co bude stacit. Som zvedavy na ceny. Keby to ostalo na urovni 323, resp iba o nieco vyssie, tak by som bol spokojny.
To bude nieco ako s novym Meganom, HB uplne mimo, a sedan uhladene auticko - asi to siju podla cielovych skupin.
Fotky Mazdy3 SEDAN !!! som nasiel na oficialnom webe www.mazda.cz v sekcii nove vozidla, tak si ich pozrite, vyzera to, podla mna aspon, o dost lepsie ako HB 😊
Ruis..zjistim jak to s tim SW je...to MXko (5) uz s tim jezdi dneska jsem mluvil s majitelem 😄
tyhle vsechny fotky jsou 5DV HB..dalsi karos. varianta by mela byt do konce roku a je to klasifikovano jako liftback...opticky je vice podobny 323F BA (Lantis, Astina) (to je asi to co vsichni obdivujete) ten stavajici 5dv HB je naprosto jasne dalsi krok od 323F BJ (na tech obrazcich je dole ten skelet, jako bych videl odstrojenou svoji 323F 1999).
Pry je ten liftback (nebo sedan jak tomu budou rikat) na pohled hezci nez tohle petidvirko. rekl bych, ze opticky je to mensi rozdil od soucasne faceliftovane rady 323 nez posun od posledni 626 k M6.
jeste t tomu soucasnemu efku, BJ ma podvozek temer identicky s 626 takze se nedivim, ze W. shani 2.0 Sport...to je totiz bomba kara, jo kdyz na tom nejsou velky kola a hafo spoileru tak se za tim malokdo otoci, ale co se tyka techniky tak je to o 3 generace dal nez bylo BA s KF motorem (2.0V6)...
jo a k te cene..myslim, ze to bude v zakladu tak za 419...o kilo vic nez M2 a 519 bude stat Mazda 4 (nastupce Premacy) to je muj odhad 😄 a krasnych 619 nase stara znama M6 😄
No, taky bych do toho šel ale těch 300 litrů mně přímo straší - Fabia sedan 340l, stávájící F (která žádný F není 8-(() má uváděno 356 l, Efko z roku 97 kdy jsem kupoval svého sedana 346 l. 300 l je v tomto roce u kupé...Snad je to opravdu chyba, měli (mají) tam i kratší rozvor (o metr). Má někdo jasno v tom, jestli další typ bude klasický sedan nebo hatchback = takový jaká byla poslední pořádná 323 Efka ...? Moje 323 SDN má krásných 427 l ale pořádnou televizi tam nedáš a tak bych bral vzadu něco s větší dírou. Matika je jasná - vybavená 3 nebo 6 v základu ...Karel
Lubos.1
Mne sa osobne tiez M3 velmi paci, ale sklamal ma udaj o velkosti batozinoveho priestoru. 300 litrov je predsa len malo. Dufam, ze sa autor pomylil. Ak to bude vazne tak, tak do toho asi nepojdem.
Jako první český web vydal zrovna auto.cz první pořádnou recenzi na připravovanou sériovou Mazdu3, od konceptu se přece jen malinko liší a konečně je zde hromada krásných fotek a údajů které mi chyběly. Je nádherná, jen ta cena. Podle prodejce ve Zlíně má 1,6-ka začínat na 460 000kč! Sice už s lepší výbavou, čítám okna v el., ABS i klima,no stejný princip jako u Magdy6. Přesně za dva měsíce prodávám svou postarší (leč krásnou) mrkačku F-ko a chci novější Mazdu, úpěnlivě budu hledat 323F ve verzi Sport do 370litrů a ne víc jak 2 roky starou (kdybyste o ní někdo věděli dejte vědět), je jich na prodej jak šafránu anebo jsou bourané. Pokud ji do konce roku neseženu naseru se a koupím trojku, je dokonalá a ty fotky si prohlížím každý večer před spaním 😄 Manželku jsem tak zblbnul že si je prohlíží se mnou, skvělá to žena...

Ahojky. W
a co software na mx6? 😉 Nebyl by nejaky kontaktik? Ocenil bych
zdarec boys 😄

tak vam povim...jel jsem ted v M6 TD CR II 100kW Wagon, perfektni autak, ale jaky obrovsky rozdil to je od M6 2.3 Sport HB to jsem necekal...ten diesel je fakt trida, je to absolutni spicka, moje premacy po precipovani je na tom zhruba stejne s tahem a akceleraci (jo ruku na srdce neni to tak hladky jako v 6), ale to DiTD je takovy vic hrubsi, ten Common Rail dela divy. jinak bajecny auto.
mimochodem mam nejaky info o firme co predelava SW i v ECU pro BENZINOVA auta !!!!! uz vim o jedne MX5 s upgrade softwarem....tak vam poreferuju...
Tak vas vsetkych opat zdravim po dovolenke... Len k tym brzdam, mne sa na dovolenke podarilo odrovnat na par chvil moje brzdy, Dabel vam to bude vediet lepsie popisat (sedel vzadu 😄 ) proste serpentiny 30km v kuse, trosku sportovejsia jazda, a ku koncu uz to smrdelo a moc bohvieako nebrzdilo 😄 Po vychladnuti brzd uz zasa brzdia ako predtym (vramci normy) 😊
Me napada.. 1, vule nekde v naprave - ale panove..poznam, kdyz mi uvadnou brzdy.. a nevibruje to stale. Nybrz az par sekund po usilovnem brzedni z vetsi rychlosti. Kdyz na to dubn ve 130, zaflekuju na miste bez sebe mensiho zavibrovani. a tak to temer vylucuji. 2, Snad jen ty kotouce..proste, nejsou ok, ale ko. (ac na pohled nevypadaj - zadne ryhy, rovnomerne sjete, ne moc tenke a nezvlnene), ale proste, spatne.
Vibrace jsou v nekterych pripadech zpusobovany taky blbe ojetyma gumama,na pohled to neni poznat,zjistej to ale ve slusnym servisu. Mam neco podobneho,zajimavy je,ze se to projevuje min,nebo vubec,kdyz predek prehustim. Pokud mas vsechno ostatni OK,tak bych zkusil vyloucit i vliv gum,jinak jsem taky v koncich.
PS Brzodvka je uuuplne nova. 3 tydny stara..brzdy jsou radne odvzdusnene, kotouce rovne a vuli nikde nepozoruji.

K otazce, to urcite mozne je..respektive, to tak urcite je. Diky...kazda rada, nazor, zkusennost dobra
Jo..to je jasny..cim vetsi rychlost, tim nutna vetsi energie na ubrzdeni a neroste to linearne..souhlas.

Co se tyka vule..mozne to je..ale nikde nic nepozoruji..vse sedi jak prisite.

Co se tyka krivosti kotoucu, urcite, souhlas...jenze..kdyz se jednou zkrivej, uz se samy o sobe nenarovnaj.. jenze..tyhle se "zkrivej" a pak brzdej zase hezky jemne..

Lidi, co s tim?
Ted me tak napadlo. Vzhledem k tomu, ze nad 100 jsou tam vetsi sily, jestli to nemuze delat nejaka vetsi vule, nez by mel byt. Treba v uchyceni kol, rizeni a podobne. Treba se tam neco rozechveje v ramenech a vymenou brzd to nezpravis.

Jen tipuju.

Jinak kotouce se ti muzou pokrivit prakticky hned, kdyz zaparkujes auto z rozpalenyma brzdama, tak kolem desticek mas horsi odvod tepla a nektere plotny to psychycky neunesou. 😒(

Asi bych je nechal preventivne prebrousit.

Na jare se mi pri prudkem brzdeni ozyval rachot od prednich kol, jako bych jel po tom budicim pasu na dalnici. Ale po par km to samo preslo a dodnes jsem nezjistil co to moho byt.

Hodne stesti.
To co popisujes vypada fakt na plynateni, nebo vareni brzdovky. Ale je zase divne, ze ti to nedela, kdyz se snazis brzdit tahle aby se to rozehralo. Slysel jsem ze na ubrzdeni z 200 na 100 brzdy vstrebaji skoro dvojnasobek energie nez kdyz brzdis z 100 na 0. Otazka: Bylo by mozne, ze by se to pri tom rychlem brzdeni ve velke rychlosti nestihalo ochlazovat, tak jako kdyz brzdis tahle a dlouho? Prece jen jsou tam zebra a ty muzou docela dobre fungovat, akorat asi maji problem s narazovitym brzdenim. Nevim. Moc to nechapu. B.
😒 se nechci nekde ve 170 rozmaznout o kamion, co mi tam vjede. Snad to vyresej jiny kotouce. Doufam,ze zmaknu vymenu 😉
Hmmm, tak to je divny no.
No..prave ze kdyz na to slapnu ve 100 prudce i se je snazim "uvarit" tahlym brzdenim z kopce apod..tak proste nic. Zaflekuje to porad stejne. Pri tom dobrzdovani na dalnici to dela to, ze to enjdriv brzdi dobre, pak to zacne podivne hucet a hucet a jeste vic a pak se to rozklepe vic a vic a vic..
I zazraky se deji 😃

Ja nevim a nemuze to bejt tim, ze kdyz brzdis pri 170, ze na to vic slapes na tu brzdu, nez pri 100? Zkus prudcejs zabrzdit pri 100 jestli se to bude klepat.

Ted si jeste vzpominam, ze nekdy kdyz jsem pribrzdil, tak to jako zustalo malinko viset a auto se klepalo malinko dal, ikdyz uz jsem nebrzdil a po chvilce to prestalo, ale po vymene vse ok.
Vis co je divny..ze kdyz brzdim treba kolem 100 dolu..tak je vsehladke a vpohode. Pak ale dobrzduju ze 170 na 130 a pri 130 se to klepe jak o zivot.. Pak jsou ale zase rovne, nic neklepe a vse je hladke. Nechapu.
morfikus: vsechny kotouce byly meneny nedavno, nez jsem to koupil....ty predni byly taky dobry, akorat jsem nechapal, jak se mohly takhle rychle zvlnit(hrozny rany do rizeni)...vzadu to fakt je ve stavu skoro novem, jak desticky, tak i kotouce. Tak jsem dal jenom na predek novy kotouce+desticky a je to OK. Dokonce tu mam jeste ty stary desticky zepredu a jsou sjety tak z 80%.
rozhodnuto..vymenim kotouce. joe_st mi shani nejaky informace...tak do toho hned skocim.. rad bych o vikendu..zvednul to a prehodil..uvidime.
Ja jsem stara skleroza 😄 no a ne brzdi Ti to ted moc na predek? 😉
morfikus: koukam,ze jsou tam foceny jeste ty stary kotouce 😄
Kdyt jsem ti uz rikal, ze 626 2,5 ([odkaz]

Vzádu jsou orig., vepredu novy brembo a je to v poho, uz se volant neklepe a auto brzdi dobre. Ale mazda nikdy nebrzdila,tak jak bych si predstavoval, ale zase tak hrozny to neni.
co mas a co Ti to delalo?
Ja menil taky jen predek. Zadni byly v poho, tak jsem je tam nechal.
co vymenitjen predek? Uz jsem o tom slysel.
Pro ilustraci: [odkaz] generator/ www/ com/ en/ ate/ ate/ themes/ products/ power_disc_en.html (vsechny mezery pryc).
boze..to je hrubka..ted to po sobe ctu..samo..lidi..jeste stale vidim!! 😒
no..asi tak to vydim..vymena kotoucu.. to me ale pekne ser* jelikoz jsem ted koupil uplne novy original desticky od mazdy a nenchal je vymenit..suma sumarum asi 6tis.. cili, opkud budu menit kotouce..tak je to vyhozenejch 5 tis?
joe_p> Jo, s benzínovou 626 jsem spokojený. Všechno funguje, spotřeba od 7 (sám v autě) do 8 (plné auto) litrů, problémy žádné. Sorry, 14 dní jsem byl mimo, takže odpovídám až teď.
Problemy s brzdami jsem si take uzil dost a dost. Kotouce se zvlnily do 20 tis., po delsim brzdeni vadly, rekl bych, ze na tu vahu (2.5l V6) jsou brzdy dost poddimenzovany. Hledal jsem reseni. Nasel jsem je v kotoucich od ATE (takove ty s drazkou) + ATE desticky a mam pokoj. Jediny problem je, ze ty desticky jsou hodne mekky a rychle odchazi..
super... myslim, ze muzu s Joem_st jen souhlasit..diky, diky a diky. Diky vsem a diky Joeovi za zalozeni tematu..diky mazde! Diky. Apropo, Ruda jsem ja ;-DDD
pratele, dekuji za super pohodove forum ktere kdyz jsem zakladal tak jsem doufal, ze bude vypadat tak jak vypada...pratelska atmosfera a kamaradske dialogy 😄 dik moc ...tohle hezky cislo je dukazem toho ze je vsechno ok
😄 kluci je to fajn 😄 na Vas a na Vase krasavice s podpisem JMZ*.... teda az na US verze (Ruda a kolektiv tam bude ten VIN trochu jinej tak i pro Vas 😉)
No ja nejsem zadnej odbornik 😃 Kotouc jeden stal tusim neco kolem 1300,- (Elit) A to s tema hadickama jsem slysel od majitelu probe, ale to menili za pancerove, ze kdyz se brzdovka hodne ohreje, tak hadicky se roztahnou a nedavaji tolik potrebny tlak a brzdovka s vyssim bodem varu pry take pomaha. Neni to z me zkusenosti, ale pry to bylo znat.
OK, vse je vyreseno jak? Trmeny plujou a kotouce zvlneny nejsou.. Kotouce brembo? Na kolik Te vysly? Vymenit hadicky? No, tomuzu zkusit..ale je to takovy nejaky neurcity..zkuse se pls vic rozepsat. Faaakt se nechci o nekho nekde rozsvihat proto, ze mi to nebude brzdit. Dneska to otestuju a napisu resume.
morfikus: mam skoro to samy 626 GT V6 a s brzdama jsem mel docela problemy(zvlnene kotouce, zasekavani trmenu,..), ale vse je vyreseno a nezda se mi, ze by vadly. Mam kotouce brembo a desticky textar(nic moc), ale nebrzdi to spatne (ani pri delsim brzdeni). Na tvym miste bych zkusil vymenit brzd. hadicky za nejake s mensi roztazností a dal lepsi brzdovku, myslim, ze by se to melo zlepsit.
dabel: Na inzerát nemám odvahu, co když se s tím něco stane a já se s někým budu popotahovat. Taky pořád nevím co udělat. Na jedné straně mi utíkají tisíce mezi prsty na druhé straně budou potíže, když bude nutné Fabii používat v práci a doma manželka auto nebude mít ( třeba při nemoci dětí atd.). Taky se mi moc nechce auto prodat, ale možná bych pak dříve našetřil na M6.
Tak jsem dal dnes pha - olomouc - pha a reknu Vam, brzdy po vymene desticek (original mazda), brzd kapaliny a serizeni, vycisteni, stale spatne. Vadnou..dost brzo...mate nekd nejake reseni? Napada Vas neco? Vse je po kontrole vpoho. Kotouce nezvlnene, trmeny plovou..vse oki. Tak nevim, jestil tam nekoupim nejaky silnejsi, zavodnejsi...ale to bude palka 😒((
Caute vseci pisete jak nakkupujute na reifen ale ja neumim nemecky ani tuk jen sem nasel svuj rozmer a u toho byla nejaka cena ale vic sem nepoznal. jak tam tedy probiha nakup, nebo kde jinde v nemecku nakoupit levne mam moznost si nechat deovezt ale musim ho presne nasmerovat diky moc za info
klidne bych zustal u M6 , znamyho sestrelila koktavka primo z boku asi ve 140 tak si zaletel pak jel po strese asi 30 metru mezitim nejake to salto, pak si pockali az je hasici vystrihaj (jel s dcerou) ta mela jen sok a on jen odrene celo a to mel jen 626 GE z nejakyho 96týho, takze verim ze bezpecnost bude vysoka i u M6 combi.
Nuo, ked tak pozeram, tak Tribune, je lahke (hmotnostne skoro ako M6) SUVko - cize potom skor B-Fighter ... Je mi jasne, ze bezpecnost ako taka, nie je celkom umerna hmotnosti. Ta vsak dava ovela vecsie sance voci spomonanemu 'zostreleniu' z cesty nejakym 18-rocnym vyrastkom v ockovom 300ps aute.
Vcera alebo pred vcerom som zazrel jednu reportaz, kde sa okrem ineho spominalo ako dokaze tazke auto (tentokrat Mercedes, myslim E, a Cayenne) doslova zostrelit nizsiu strednu triedu (myslim, ze to bol golf) z dialnice 😞... a to len kvoli blbosti. Hold, jedna mamicka a jej dieta uz nie je medzi nami. Pisem to preto, ze moj kolega dostal minuly vikend do rodiny prirastok a prave sme ropzpravali aky to je pocit, ked sa v aute vezie malicke ... Myslim, Ze moje uvahy o M6 (diesel, kombi) ako o potencialnom rodinnom aute sa po totmo pomaly rozplyvaju. Asi to bude Tribune (ak by som mal ostat u mazdy) LandCruiser alebo Patrol. Je mi jasne, ze M6 nie je nizsia stredna, ale aj tak ... ~ 2 tony a viac su 2 tony a viac ...
JJ souhlas..ta spotreba je vrazedna..kdyz na to clovek slape a na tohle neslapat nejde...ale co..je to sportak a ne auto na kazdej den..i kdyz by se treba dalo 😉 Jinak..AAAno, je to na www.tipcars.cz nebo take www.autpoint.cz 😉
Radim: a co takto skusit ju predat normalne na inzerat? Ked som kedysi predaval stareho Opela, dali mi zanho 29000 a obratom ruky v priebehu tyzdna predali za 49000. PS: Aj tak by som ju nepredal 😉)
jojo, je to klasicky stale ta stejna od stejneho vydavatele, ma vzdycky v oddilu motopotreb svoji sbirku. Mam ji i v nemcine a je to naprosto presne, jen to prelozili.

Rekl bych dobry kseft 😃

A ted z jineho soudku, vcera jsem byl na nemecke TUV (technicka), mazdula prosla bez problemu, mel jedinou poznamku - pravy zadni stabilizator ma uz vuli, tak by bylo dobre ho vymenit. Je to takova cca 6 cm tycka o prumeru 1 cm. Zadne drama 😃

Vzhledem k tomu, ze jsem nemel cas ji pripravit,tak sla na kontrolu naostro po 2 letech provozu (bribylo 70 tis km). Byl jsem mile prekvapen, zadne zbytecne vule, zadna koroze, brzdy sqele parada. Rocnik 92, najeto 138 tis. Co dodat?

Proste mazda 😃))
je to u Autopointu...to auto ma jednu chybu...kdo to ma zivit...i kdyz to koupis jako auto na legraci tak te sezere, to chce mit mimo tech 350 papiru i tak 3 benzinove stanice aby ti vydelavaly na provoz 😄..ale svezt bych se chtel taky Rudo..to mi ver 😄
Byl jsem zjistit kolik by mi dali za auto. V AAA mi řekli 180.tis., tak jsem řekl nashledanou. Druhý den volali, že mají kupce (klasická finta, ale trvalo jim to dlouho. Volali až v 16,00 hod. Známým většinou volali hned po ránu a když jsem prodával loni Felicii, tak mě málem vzbudili). Nabídli mi 200.tis. což se mi už zdálo zajímavé. Nu však mé drahé choti se to zdálo málo a chtěla 220.tis. Samo, že ji poslali do háje. Druhý den, zatím co já jezdil po Blansku s Fabii a běhal po lesích a úřadech, má žena navštívila tři velké autobazary. Ve všech ji řekli, že 220 dostane, ale musí to tam nechat a až se prodá, stáhnou z prodejky 3-8 % ( jak který). Tak teď jsem zvědav, co uděláme. Stále se nejsem schopen rozhodnout zda prodat či ne.
morfikus: co koukáš po rx 7, vždyť máš taky slušné dělo. Ale na fotku bych se podíval, tak sem s tou adresou. Nebude to www.Tipcars?
Na jednom nejmenovanem parkovisti u prodejce mazdy je ke koupi RX 7 r.v. 1994, 176kW, koupena v CZ, najeto 94tis km..nadherna, cervena..cena 350tis. Ci bude, kdo me sveze? Ja na ni nemam 😒 Kdyby jste chtel nekdo videt fotku...tak Vas odkazu na nejmenovany server, kteremu tu nechci delat reklamu 😉 nemam s nim nic spolecneho.
no..mx6 je vlasne malinko modifikovana 626 s 2,5V6..mrknu do toho. Asi ji koupim... Co ze je to za nakladatelstvi? Takova ta velka A4 knizka, mekke desky? Od toho mam uz skodu favorit a jsem s ni velice spokojen..taky z Tesca.
Sory za pozdni odpoved, ja jsem se vcera na to zapomel podivat. Takze je tam cela rada 626, od roku 92. Combi i normal, benz. motory od 1.9 po 2.5. a 2 diesely. O mx6 tam nic nepisou.B.
Tak ma fakt malej pritlak? Jina moznost u rucky s bovdenem snad neni,nebo se mylim?
psycho_mike: Nokian NVRi mám, ale nevím kolik vydrží. Najel jsem na nich zatím 4.000 km a číslice 8 je na vzorku stále dobře vidět. To znamená, že pokud jsou čísla od min. vzorku (1,6), tak vydrží min 4000 x 8= 32 000 km. Jsem s nimi spokojen.
desticky sou good , sou menene tak 3 tis. km,

a na nozni brzdu se kole nehne. 😒(
Me se taky nevracela..ale brzdila. Pomohla rozebrani, vycisteni a promazani. Nemas uz na tom kole sjetou desticku? Ja ji mel tak o 10% horsi nez ostatni
za kolem je takova ta paka co ji bovden taha. mam ji jakoby porad v brzdici poloze nevraci ji perko to vim, ale i když je v poloze brzdeni tak nebrzdi.

ještě se chi informovat jestli mate nekdo zkusenosti s pneu Nokian NRVi eventuelne Fulda Carat attiro zajímá mě nejvíc kolik tak km vydrží při slušnější jízdě dikes
Zdar pani, tak sa k nam do klubu dostala dalsia Mazda, 626GW so 100k turbodizlacikom. Kamarat ju kupil niekde na vychode Slovenska, rocnik 12/99, 39tkm, full okrem koze a to vsetko za 390000SKK. Kedze mame zvyk dat si navzajom zasoferovat fara, uz coskoro vam budem moct poreferovat, jak jazdi dizlacik 😉)
fakt? ja ho tam doted nikidy nevidel? To je SUPER...je v tom i mx6 ci pripadne 626 2,5V6?
Caute mazdaci, vcera se mi v TESCO podarilo koupit tento manual v cestine. Do ted jsem ho vzdycky jen marne hledal. Stoji 600 Kc.B.
no..ja mel opacny problem..brzdila porad. Zkus se opdivat na nasteveni bovdenu..jestli neni moc dlouhej - volnej.
to joe: psali mi to v letaku, normalne jako oficialni nabidku, byla za 899 900, asi i drzi zaruku, kdyz mi to pradava, ne? Byl to dealer z Roudnice n/L.
sorry mel jsem nejak zatemneno...i ty fotky co jsou tam na tom webu mam na disku...heeeee...neva..jasne MPS je MPS 😄

jo jeste dotaz, komu a kde rikal dealer o tom, ze lze objednat V6 3.0 v CR...na to bych dal bacha to auto nema homologaci pro EU...nevim jak by to bylo s prihlasenim protoze to neni offic. dovoz.
frankfurt je ve fazi premysleni... 😄
Tak som sa v piatok nutene zviezol (ako sofer) na Passate Kombi 1.9TDi (66kW). Som rad, ze Mazda robi to co robi.
ahojte řeším problém s ručkou. Nebrzdí mi jedna strana ani když ji otočím ručně tak se kolo normalne protaci ??? Poradte . Nebo musim to servis. dikes 626gw
Mazda 6 MPS je napriklad tu

http😐/ www.ultimate car page.com/frame.mv file= car.mv&num= 1481
medzery dajte vsetky prec... Inac je toho na webe dost, staci dat do googlu vyhladat Mazda 6 MPS...
taky bych jel.... apropo, Soprtak v dieslu? NIC, opakuju nic proti dislakum nemam..ale do sportaku? Jel jste uz nekdo fabii RS? kamarad ji ma..
to joe: ja bych tam jel hodit oko, vuz mam
[odkaz] public/200308/ 0807e.html tak bez mezerek a je to odkaz na nejakej koncept, kamos od toho videl nejake materialy a pry to ma byt velikost MX3 ale s DIESELEM!!!!!! wow....koukam, to nas ceka prekvapeni. nepojedete nekdo do Frankfurtu?
jeste pridam: v prednim narazniku jsou ty zluty bocni svetla..... 😉
no jestli vidim dobre, tak jsou tam kola, kridlo a prahy, maska je orig. predni naraznik taky, btw ta maska mez te mrizky je vazne dost pekna videl jsem to na ziva na aute a je to trochu jina kava 😉 ten interier je dobrej, holt si to MAZDA-USA tak prala. mozna by Scuderia mohl rict od brachy co tam bude Extra na tom kocarku.
to tawa: co myslis tou pretunningovanou??? ... mazda 6 snad jako MPS nebyla, nebo se pletu?...videl jsem 626 MPS a MX5 MPS..ale sestku???....
Stavros - tak mercedesu snad ani ne, a pak ta vybava taky u jinych nebude tak velka............ovsem pravda nove Subaru Legacy vypada prijemne a takovy pohon mit to uz je dalsi lakadlo prez tu malinko vyzsi cenu 😄
jak psal Stavros.....sou tam namontovane doplnky co i u nas sou k dostani, krom te pristrojove desky 😄 takze tohle auto muzes si postavit i tady.....ovsem v autolarosu mi nabizeli v tom sport paketu jeste trochu jinou predni masku a musim rict, ze s ni se mi to libilo jeste vic (bez toho pletiva takova masivnejsi prouzkovana).........jinak moc hezky auto akorat ta cerna neni moc moje barva 😄.......jinak docela by me zajimalo kdy se objevi ta sportovnejsi oficialne pretunningovana verze mazdy co tolik anonncovali v reklamnich letacich
to joe: ma to sportovni dadu doplnku, muzes si to objednat i u nas, cca 80 tis. Kč. Jenze to uz by ses dostal na cenu Mercedesu ci jinych / Subaru/ vozu.
Tak tak, mne sa aj 626ka americka verzia pozdavala... taka ina...
ty fotky te 6 v cerne jsou super...nevim proc, ale temer vsechna ta auta mi z usa pripadaji trochu vic atraktivnejsi....a nemusi to byt jen mazdy. proste je to na tom aute videt, ze je z poza louze (nevim jestli to delji jine narazniky nebo svetla...) co vy na to?
no uz je to tak..na Mazdu 2 Comfort - Tonic metaliza budeme cekat az do 20. zari....hmmmmm takze zatim prd....
Diky. V priebehu zajtrajska poslem aj nejake popisy ohladom toho auta.
Nova Mazda medzi nami - Scuderia, plus kopa fotiek od Fagora, krasne momentky z parkovania (galeria divnych stretnuti)
scuderia: Tom prave dokoncuje update stranky, takze tam bude za par minut. Ak sa da, odkaz prosim Ta bratovi, ze tie potahy sedadiel "Audi" su nestylove a ze by ich mal najlepsie spalit 😉))
Caute mazdaci, musim se pochvalit.Nechal jsem si promerit geometrii po 70 tis km (2 roky). Mazdula GE obstala na vybornou a nic se neserizovalo.Parada.Pristi tyden technicka, tak uvidime,jestli se objevi nejaka zavada.B.
scuderia: sup sup, uz nech to mam v mailboxe 😉)
STAVROS: 3.0V6 jazdi pekne. Je to tichucke auto, s dostatocnym vykonom. Bracha unho chvali hlavne pruzne zrychlenie akeho je schopne (ale M3 to samozrejme nie je). A na tych 17" to vraj sedi nadherne. No a ma to v ciernej metalize: onyx black, co v kombinacii s tymi kolesami a sportpackom vyzera nadherne (v usa sa vzadu nenosia tie biele svetla ako v EU). Mam furu fotiek, tak nieco asi poslem na mazad626.sk. Inak jeho kratke review najdes tu: [odkaz]
to scuderia: tak pak napis jak mu jezdi, tenhle motor (3,0V6) lze objednat i u nas, aspon dealer mi to ted nabizel. Ma asi 230 PS, skoda, ze uz jednu mam. Vzal bych jinak asi tuhle verzi.
Ozyvam sa znova po dlhsom case. Radim, riesim podobny "problem" s mazdou. Takisto som vyfasoval sluzobne auto a momentalne sa s mazdou prejdem zhruba raz za tyden ale musim priznat ze si tych chvil uzivam. Po presadnuti z TDI do V6 je to sakra rozdiel. Jednak to doknale ticho v aute a jednak ta dynamika, priestor (az na kufor). Ale kedze ta sluzobna oktavka je celkom slusne vybavena, tj. 4xairbagy, ESP, ASR, klima, atd, naviac 1km sukromnych ciest ma stoji cca 1Kc, tak to vyzera tak ze aj rodinne vylety sa v nej daju absolvovat. Takze bud svoju 626 necham manzelke, alebo premyslam ze ju vymenim za nieco mensie (napr hondu civic). Kazdopadne musim povedat ze ta 626 je niekde inde ako ta oktavka. Ten rozdiel po presadnuti je fakt dost velky.

Inak bol som cca pred 1,5 mesiacom v usa za bratom. Bohuzial jeho objednana 6ka (3.0V6) este nedorazila, tak sme si pozicali na 2 tyzdne jednu inu mazdu6, bola to 2,4. Po najazdeni cca 2000miles musim povedat ze to auto ide fakt velmi pekne, krasne sedi v zatackach, je pohodlne a nadherne vyzera. Akurat tomu auto schadzal trocha vykon, ale to bolo asi aj tou kombinaciou s automatom. Sice to malo takisto 160PS ako moja mazda ale rozdiel v dynamike oproti mojej bol citelny (ale ja mam manual). Inak brachovi tyzden na to ako som odisiel dorazila jeho 6ka. Neviem sa dockat kedy tam vyrazim znova a vyskusam ju. Ma ju vratane sport package (17" gumy, spojlery, atd.) a hlavne ju ma v manuale.
Dabel: díky, už jsem k Vám dal dotaz.

M 6 mě také dráždí, teď sám nevím co mám dělat s mou Mazdou. Když mám firemní auto k soukromému užívání, tak Mazda pořád stojí v garáži a pojistky baští peníze. Na jedné straně se mi ji nechce prodávat - docela dost jsem do ní už nainvestoval a ty peníze za ní nedostanu. Navíc teď nikam nejezdím jen do práce a zpět a přes víkend pár km. Mazda stojí a baští prašule. Na druhé straně firemní Fabie mne stojí 1000 / měsíčně bez jakýchkoliv dalších nákladů na gumy, servis atd. + soukromý benzín. Jenže mám obavy, že prachy utratím za jiných milion potřebných věcí a na M 6 v budoucnu stejně nebude.
Tom: jasne, este k tomu nejaky vrak GBcka, ktore zacneme restaurovat 😉)
Ja uz teraz setrim a mamonim 😉)) Len tie svine byty su v BA tak hnusne drahe, ze budem musiet este aspon rok setrit a mamonit, aby som mohol zacat setrit a mamonit na M6... ale v tom case snad uz budu aj jazdene 😉)))
to dabel: musis holt setrit a mamonit jako ja. Mimochodem neni kam spechat,ne? Ctyricet ti jeste neni, takze na M6-ku je porad dost casu myslim.
Mam napad, ty si kupis M6 kombajna, ja GEcko 2.5V6 a budeme mat kompletnu radu 😊)) a este spolocne nostalgicky nejake GCcko 😊)))
Tom: ja viem, ale ked vidim ten cerveny kombik, tak mi to byvanie pripada nejak nepodstatne 😉)))))))
Radim: skoc ku nam, zaviedli sme rubriku "Bazar" a Steve (inak novy spolutvorca 😉) tam ponuka vselijake diely na GE-cko 😉
Aby si mal kde byvat 😄 Bud rad ze si rad 😊))
*... kazdy den chodim okolo toho "mojho" cerveneho kombika a kazdy den slintam a v duchu si hovorim "sakra naco musim kupovat blby byt"....
rbaron: Ja si tiez myslim, ze je to tak, ako pises 😉)) Okrem pokuty mozno este jeden dovo😜 majitel si vravi "jak mi to paradne ide, na dialnici aj 220 a pri 150 mi to nic nezere". Ked pozres kusok dalej, tak tam popisujem zazitok so soferom Octavky, ktory mi pri mojich 150 nadaval, kam sa tak zeniem, ze nemusime ist stale 170 😉))

Che che, inak to tak rozmyslam, ze musim mat uz Mazdulku dobre zabehnutu, ked na dialnici vybehlo tacho na 215 jak malina (potom ma zbrzdilo nejake blbe Audi TT, co nechcelo uhnut, Mazda by ale este isla dalej 😉))
STAVROS: no to som sa bavil s chalaniskom, ktory pred casom stal pred dilemou noveho auta. Skusal presne "Tvoju" Mazdu, velmi sa mu pacila. Ale potom neukecal dealera na poriadnu zlavu (aj v Nemecku sa na M6 caka 😉)), tak radsej zobral za rovnake prachy asi rocny Saab 9-5 kombi 3.0TiD. Jeho vyjadrenie: Mazda bola lepsia a rychlejsia, ten motor vraj nemal chybu.
Jo, jo... Alfy uz nie su to co byvali...
No mozna bych to nevidel az tak zle s tou moji M6-kou. Vcera jsem zkousel Alfa Romeo 156 2,4 JTD 150 PS a musim zcela bez reci napsat, ze je Mazda rychlejsi, lepe zpracovana, lip sedi a celkove je lepsi. Alfa je cca o 170 tis. drazsi. Ma to byt jako sportak, ale vubec mi to neprislo.
Presne ako pise rbaron, tacho ma ukazovat s toleranciou v rozmedzi +5 az -0 % europske auta su na tej +5% to nie je nepresnost, to je proste tak.
Pánové, sháním pro tetu zadní levé světlo na Mazdu 626 2D GX z roku 1994. Stačí krycí sklo (levně). Info na radimecekH@seznam.cz. Děkuji
dabel: Nemysli si, že vyrobit přesné tacho je takový problém. Dělá se to kvůli tolerancím na pokuty, abys byl v jistotě, že když je tam 51, tak nedostaneš pokutu za překročení padesátky. Zrovna u Mazdy si novináři stěžovali na ten "zlomyslně přesný" tachometr.
Dost obsiahly update, zmena velkosti grafickeho stvarnenia, nove fotky, oblasti, atd atd atd...
Presne tak... hodnotu 180ky mam este stale na hodinkach ako memento 😊)) Skratka a dobre, ten tachometer je uplne presny... Pre neznalych sposob merania: Stopkami odmerany kilometer jazdy podla kilometrovnikov na dialnici. (Dabel drzal tempo ako tempomat) No a na hodinkach mam taku feature, ze to ani nemusim preratavat, ale rovno mi to tu rychlost na ciferniku ukazuje... takze teram mam rucicku este stale na 180ke 😊
Tak sme si v sobotu spravili vylet do Viedne a po ceste sme s Tomom merali presnost tachometra mojho GFka (obuteho na uplne obycajnych 185/65R15). Ja za volantom, Tom so stopkami vedla. Zmerane 2x 150km/h, 1x 130km/h, tachometer uplne presny 😉 Po ceste naspat sme vyuzili ospalost nasich slecien a odmerali este 1x 160km/h a 1x 180km/h. Vysledok: zase uplne presny. Ti technici v Mazde si na tachometri fakt dali zalezat, nie jak Skoda-borci 😉))
STAVROS: zajímalo by mě, proč bys příště raději bral SUBARU. Jsi v něčem s Mazdou 6 nespokojen, nebo se ti zdá Subaru přitažlivější. Mi se Mazda 6 líbí hodně, ale samozřejmě bych si třeba raději koupil BMW. Považuji však Mazdu za přijatelnou cenově vč. cen servisu. U BMW bych se asi nechytal. Je jasné, že pokud máš auto na prosperující firmu, kde si dáš opravy do nákladů a firma prosperuje, tak proč ne.
No obcas neco v palubce zadrnci, ale mam tam 17-ky kola, je to malinko tvrdsi. Jinak jezdi pekne, jenom jsem uz menil manzetu kolem radici paky, nejak praskala.Jinak to docela jde. Priste ale za stejny peniz Subaru Legacy Outback ci jiny vuz. Ja jezdim za 6,5-7, dost po meste. Na zimu si nech namontovat, teda jestli ho nemas ovladac nezavisleho topeni, stoji asi 10 tis. je to sikovna vec.
To som rad, ze sa Ti nase stranky pacia. Na fotky sa uz tesime!
Jak si na tom s problémy ty ? Nějaké závady apod.

Díky
Viděl jsem tyto stránky. Líbili se mi naskenované testy i starších generací Mazd. Jinak, jakmile pořídím dig. foťák, rád pošlu foto vč. popisu.
spotřeba je po nasazení letních gum podle pal. poč. 5,8 , 1/3 je po městě. Obuty jsou standart. 15" pneu. co se problémů týče - musel jsem do servisu při svolávací akci Mazdy - ojediněle se prý v té serii, kterou jsem pořídil, objevila závada na spojce ( špatně se vracel pedál ) a něco na el. řízení emisí motoru. Nic z toho se mě netýkalo, tak jsem tam byl preventivně. Myslím ale, že je to od firmy fér, že se přiznají a nevytáčí s podobně jako to bylo u přplňované 1,8 Škodovky. Za chvíli mě čeká serv. prohlídka po 20 000, tak napíšu svoji zkušenost a cenu za servis v AUTO PALACE Spořilov.
Mam podobny pribeh...moje rodinka (tata, mama, bracha a pes yorkshir)..jedou na vikend, je pekne, pohoda... prijizdeji na krizovatku, kde jezdi pravidelne vikend co vikend uz asi 20 let (co pamatuji)...nejeli nejpomaleji..po 70 nasleduje usek kde je 50.., je tam nadherne prehledne, siroka krizovatka (pod Motolem Bucharova s Plzenskou), minimalni provoz jeli tak tech 70-80 v tom..BUM. Potkali se s autem jedoucim z leva.. Konec..mati se probudila na JIPCE - osklive zlomena ruka a noha, bracha ostres mozku, otec zlomena ruka a otres mozku..pejsek vpoho. Uprime, na to ze nebyli pripoutani..celkem zazrak. Od te doby 323 95 ktera byla na srot..tam taky skoncila obdivuji a zboznuji. PS Airbagy nemela.
Smutny pribeh... Nech sa uz ziadna Mazda nikdy nestane ucastnikom dopravnej nehody... A my uz vobec nie...
tak dneska jsem si overil,co nas vsechny k tem autickum tak pouta...
sedel jsem v jedne zahradce s kamaradkou, ktera jezdi Hyundaiem Accent...abych Vas uvedl do problemu, ta holcina ma za sebou 2 dost blby nehody s trvalymi nasledky na jejim zdravi...na otazku jak se ji s Accentem jezdi, rika dobre, ale neni to TO co citila, kdyz mela 121 klobouka (4 dver. proste ta nejkrasnejsi 121 co kdy byla) tu milovala srdcem, az pred 2 lety to do ni na jedne krizovatce v CB naboural magor s audi A100, kterej to napalil na CERVENOU do boku te ubohe mazdicky a bohuzel i do me kamaradky .... bylo z toho 6 nedel v nemocnici, zlomenych par zeber, praskly krcni obratel...atd atd...a vemte si, ze ten clovek porad ridi, nikdy mu nebyl odebran ridicak a vesele se prohani se svoji obludnou A100 po jiznich cechach....treba (v to doufam) se uz nikdy nic podobneho jemu ani ji (to si opravdu moc preju) nestane, ale co kdyz.....

umite si predstavit bocni naraz rozjete A100 do 121 ?!?!?!? (bohuzel r.v.1991 znamenal temer nulovou ochranu pri bocnim narazu, o Airbagu to bohuzel neslyselo ani v radiu)....mozna proto ze ONA mela JI tak moc rada, tak prezila, skoda, ze ta 121 ne, to byl srot....
Hoši, hoši jak s oblibou říkává můj šéf. Ty naše auta jsou tak bezvadný, že si nemáme ani o čem pokecat. S takovou ty škodovkáře asi nedoženem.

No nic, jen, že jsem tady dlouho nic nepřispěl. Moje služební Fabie, s kterou teď najezdím více km než s Mazdou mne však každým dnem více utvrzuje v tom, že jsem udělal dobře, když jsem si ji nekoupil a zvolil jsem raději starší vybavený vůz.

Rád používám slovo vůz, protože Fabie je jen auto, avšak Mazda to je vůz. Dobrou noc a pěkné ráno.

Není na ty mezery něco jednoduchšího.
Report😒br />

Tak som bol v Mazde v oprave, bolo treba vyriesit nasledovne😒br />

1 - motor zle tahal za studena pri nizkych otackach

2 - lava zadna rucna brzda sa zasekavala

3 - stara chladiaca kvapalina

Faktura😒br />

Antifreeze 4l = 756 Sk

Dest. voda 3l = 42 Sk

Lozisko paky brzdica = 881 Sk

Brzdova kvapalina 1l = 257 Sk

AntiFreeze (asi do brzdovky) 1l = 189 Sk

Vymena chladiacej kvapaliny = 315 Sk

Nastavenie motora = 1080 Sk

Oprava LZ brzdica = 773 Sk

Vymena brzdovej kvapaliny = 595 Sk

Nastavenie rucnej brzdy = 340 Sk

Trzby za rezijny material = 50 Sk

Suma spolu = 5278 Sk

DPH= 1055,60 Sk

Celkom = 6333,60 Sk
Pridana nova spriatelena Mazda: Georgova GD 2.0i
yyyyy: Dik za detailny popis. Snad sa mi podari to najst 😉) Takze ked zajtra uvidis po Dubravke bludit cervenu Mazdu s mnichovskym cislo, nejde o zabludeneho turistu, ale o mna 😉))
je to dost utajene, ale ak prejdes cez karlovku (dole z kopca) smerom na dubravku, tak prejdes okolo stadiona, zahnes doprava ako by si siel na dialnicu, a hned oproti sportovej hale zase doprava na taku prisernu panelovu betonku, potom asi po 100m (zadna strana stadionu) zahnes dolava do dvora dejva, to je uz oznacene. Posledne velke plechove dvere napravo su skloservis.
jo a jeste ja mam gumy 17-ky. takze i tohle si neco vezme navic
Kolik ti to teda zere? Ja mam najeto 14 tis. km a nemuzu se dostat pod 6 at delam co delam, jezdim vetsinou mesto. Jezdim tak za 6,8-7,0 mam M6 100 kW diesel. Mas nejaky problemy nebo nedostatky? Dik
joe_p: Pozeral si uz aj mazda626.sk Mame tam obrazky "spriatelenych Mazd", tak ak nam nejake na mazda626@mazda626.sk posles, mozeme Tvoju krasku "zverejnit" 😉)) Inak s mojou benzinovou 626 poslednej generacie maximalna spokojnost, lepsie sa to asi ani neda 😉))
Lubos: Niekde par stran dozadu som pisal, ake motory bude mat M3, tusim aj rozmery. Kazdopadne by tam mal byt nejaky dvojlitrik a to uz bude celkom maso 😉))
Dakujem, skusim to tam najst, aj ked ako rodeny Petrzalcan sa do Dubravky vydavam zriedka 😉)) Poskodenie je malinke, kruzok odhadom pol centimetra v priemre, tak by to nemalo byt take zle...
Lubos.1
Malo by tam byt, CR II 1.6 od PSA - Ford, 80 kW. V M6 sa mi vobec nepaci interier, takze s nou vobec neuvazujem, ale v M3 vyzera lepsie (ak ostane ten zo MX Sportiff).

Bud pojdem do M3 alebo do Avensisu.

Mohli by dat do M3 nejaku benzinovu 1.8, ta 1.6 so 74 kW je dost slaba.

Zatial som este nejazdil s dieselom s obsahom 1.6, je to novy motor, tak som zvedavy.
Taja 😞( - potvurky. Myslim, ze to bude jasne az po Frankfurte - asi tam zabehnem, mam to 250km. Inac, zaujimavo vyznieva info, ze tam mozno bude 1.6 s common rail II ... Mozno sa nakoniec uspokojim aj s 3kou 😊
Lubos.1
Zdravim, kde najdem nejake podrobne info o novej trojke? Rozmery, motory atd...

Alebo to stale taja?
v dubravke pod teplarnou pri servise dejva, uz mi to tam par krat pekne spravili ... pokial to nebolo velke (nesmie z toho ist pavuk), inak vedia aj vymenit sklo ak je to ozaj zle
Joe_p: Dik, uz hodnu chvilu sa chystam na skusobnu no vzdy to nejak nevyjde - v SR ju bud nemaju, alebo nechcu a ked som v nemecku, tak nemam cas 😞.
myslím, že jsi udělal dobře. Taky jsem se vezl předcházející verzí a je fakt, že zvuk to nebyl nejpříjemnější. S benzínem jsi spokojený ?
V praxi je nejvíce používané pásmo otáček 1800 - 3700, pod hranici 1500 je motor spíše línější, největší zátah je kolem 2000 - je to logické - tam je největší krouťák. Nad 4000 už motor ztrácí výkon, ale jde roztočit až do pěti, ale prostě to není jeho parketa. Trojka si nechá líbit úplně vše - roztočit jde do 130 , IV - 180, V - maximálku podle tacho. 220. Motor nemá vůbec nic společného TDCi v Mondeu. Je to motor vlastní konstrukce Mazda - čtvercová konstrukce, původně to byl v 626 - comprex 2.0. Spotřeba podle pal. počítače je po nasazení letních gum 5,8 1/3 město zbytek okresky a dálnice. Po dálnici při 170 to odhaduji na 8 litrů. Klimatizace zvyšuje spotřebu cca. o 0,5 - 0,7 l/100 km.
To Joe_p: No konecne niekto, kto ma chut sa porozpravat o dieslovej 6-tke. Takze, zaujimalo by ma, aka je 'vyuzitelnost' motora. Pred casom som sa zviezol v cervenom TDi a Fordackom TDci, hmmmm, PD mi ale nejak nevonal - nabeh krutaku je sice pekny ale kratko 😒 - zacina niekde tesne pred 2000 a konci to daco po 3700. U TDci, bolo vyuzitelne okno sirsie, a aj nabeh sily bol prijemnejsi - nie taky kopanec ako od TDi. Takze ako je to u miciny - predpokladam nieco podobne ako TDCi - kedze su v jednom koncerne + plus este stipka vyuzitia do vyssich otacok, kedze je to japonec 😊. Teda v reale, ako je na tom 3-ka, 4-ka a 5-ka; myslim tym v praxi od-do. No a na zaver aku mas pribliznu dialnicnu spotrebu (povedzme 150-170 (+/-) v kuse).
toho se neboj... je to takovej divnej pocit, kdyz omezovac zasahne, ale je to uplne normalni vec...o motor bych se nebal..jen ho poradne toc. 😉
Joe_p: Když jsem před časem kupoval 626ku, rozvažoval jsem, jestli benzín, nebo diesel. Po svezení v dieselu (mělo to zvuk jak traktor) jsem vzal benziňák. Jestli je ten nový diesel v šestce tak super, jak píšeš, tak je to námět pro příští koupi auta, ale to bude tak za 8 let 😒 nejdřív ..
Morfikus: Benzínu jsem měl dost, dojel jsem pak bez tankování až k Vídni. Měl jsem ale chvilku strach, jestli se s motorem něco nestalo, pak mě napadlo, že by to mohl být omezovač.
jsem rád, že existuje diskuse o mazdičkách. V prosinci 2002 jsem se rozhodl pro Mazdu 6 Diesel s 89 KW. Teď mám najeto 17 500 Km a musím říct, že jsem naprosto spokojen.

zajímavý je motor tohoto autíčka:

Podle mě je to 1. naftový motor, který dotáhl nebo spíše předběhl evropské naft. motory. Jenom pro shrnutí: 16 V technika, krouťák 310 Nm při 2000 ot., max. možné otáčky 5000 / min, vstřikování Common rail a s tím související tichost a vyrovnanost spalování. Je to zároveň jeden z 1. naft. motorů, který plní normy EURO IV.

Pokud Vás budou zajímat nějaké mé zkušenosti s šestkou můžete se ptát.
Priatelia, nedavno som chytil od laskyplneho kamionu krasny kamienok do predneho skla a rad by som to nechal opravit. Poznate niekto dobry skloservis v Bratislave? Za tipy vopred dakujem!
Omezovac na nasi mazde 323 1,5 ucinkoval tak, ze vypnul privod paliva..motor ztratil otacky..pokud jste stale meli nohu na plynu, byl vysledny efekt "cukani" pod urcitou hranici otacek.
Lubos.1
Urcite to bude obmedzovac. Mal som podobne skusenosti s Toyotou.
Urcite ma... a takovy stouralsko nestouralsky dotaz..mel jsi dost benzinu? Ja, kdyz dam plnej knedlik na rozjezd ci do zatacky na vyjezd a mam malo benzinu (staci pod 1/4 nadrze ted s temi novymi pneu to sedi jak prisity), nasaje to vzduch a cukne to..dost neprijemne, na chvilku..presne jak to popisujes..sekunda dve, ale jak kdyby vysadil motor.?
Pánové, stalo se mi tohle: jel jsem v Dolomitech hodně prudkým stoupáním do nějakého průsmyku a dojel jsem Itala, který jel trochu pomaleji než já, ale dlouho jsem ho na těch lesních serpentinách nemohl předjet, nebylo vidět dál než 50 metrů dopředu, a měl jsem naloženo asi tak 450kg (4 dospělí+kufr až po strop), a dvojka v těch nízkých otáčkách moc netáhla. Tak jsem zkusil v jednom výjezdu ze 180ti stupňové vracečky zaakcelerovat na jedničku - wagón vyrazil svižně kupředu, motor se krásně vytáčel, Itala jsem přelítnul na 30 metrech, a pak najednou motor cuknul, jako kdybych ubral plyn. Na otáčkoměr jsem neměl čas se dívat, ale spolujezdec tvrdí, že zahlédl na otáčkoměru 7500 otáček. Tak jsem dal dvojku a dál bylo všechno normální, už jsem od té události ujel dalších 1000km a všechno OK. TAkže mám dotaz pro e😜erty. Má 626ka nějaký omezovač otáček, který nedovolí přetočit motor ?
no to mi povidejte....nejhorsi je kdyz vlezete z jednoho do druheho, maitu v poho tocim na 5500 rpm...a tam to jede jako pila, premaska taha od 1800 tak do 3800 (ted s tim chipem)...pak nic...no ted se snazim jezdit miatou a uzivat si hezkyho pocasi, tak si zvyknu na benzinose ... kdyz jsem dneska s premaskou predjizdel a sel jsem pro 3. asi na 3400rpm tak mi to pripadalo nejaky divny...ale jak rikate, kazdy ma neco, nejhorsi je ze se tomu tak moc musi podrizovat sofer...i kdyz nejhorsi..o tom to asi je, ze jedno jede tak a druhy zase jinak...tak mame uz termin..pristi pondeli-utery jedu pro tatovu M2 😄 barva Tonic .... mooooc hezka 😄 uz se na ni tesim (v garazi mam jedny plonkovy 16 kola a poradnou rouru na vyfuk..tak to by bylo, abych z ni neudelal autak 😄 )
tak tak, proti dieslum nic nemam..jen, kdyz sportak..tak benzin..tot vse 😉
to stavros : verim 😉 a pruznost? a maximalka?
Ad Stavros: V ziadnom pripade nahanim dieslikov. Ked si precitas starsie prispevky, zistis, ze prave M6 v nafticke je mojim buducim horucim favoritom - inac, mimochodom pred casom som sa snazil na mazda626.sk rozputatat debatu na tuto temu, ale nikto sa 'nelapil'. Na druhej strane sa ale priklanam k faktu, ze diesel nevytocis do 7200 ot ... 😊. Takze to je asi v tom, kde si clovek polozi prvotne priority - teda, ci vozi v aute malicke a manzelku kde potrebje krutak od 2000ot (vzdy na pozore), alebo jazdi sam + je este chlapcom, ktoremu ked 'sibne', je otackomer razom v cervenom ... vsetko ma svoje (+) a (-). U mna je este zavaznym faktom asi 40 az 50tis km rocne ...
Mazda 6 100 kW Wagon-diesel z 0-100 km/h za 8,8s
Moja rec - no dieslomaniaci si to nedaju vytlct z hlavy. Na druhej strane ma aj traktorik nieco do seba ... ako som uz volakde pisal.
az budu vozit rodinu, bude mi jedno ze v dieslu..usetrim a treba se taky spatne nesvezu..ale zkuste tocit diesel..je to takovy neprirozeny..nechce se mu
Tak tak... uvedomil som si minule, ked otackomer pri predbiehani na okreske ukazoval okolo 5500rpm, bola tam trojka a auticko upalovalo okolo 120, ze uz som si nejak na vytacanie zvykol a mooooc sa mi to lubi 😉))
to dabel : benzin benzin benzin..mazda je sporovni auto.. = benzin benzin a jeste jednou benzin..cimz tedy nepopiram vyhody "ropo zrouta"
morfikus: tak super, ze uz zase drandis 😉)) Mazdulka bude musiet este rok toto inferno vydrzat, teraz je prvorade byvanie, co ma vycucne do poslednej koruny 😉) a potom ju dostane moja slecna. Ale u mna je to potom jasne: cerveny kombik Mazda6. Akorat s motorom si zase nie som az tak isty, ci to predsa len nebude stary dobry benzinak 😉))
Tak je prezuto..mam tam ted yokohamy..nevypadaj veru zle a prijdou mi podstatne tvrdsi nez ty Dunlopky SP200.. tak uvidime. To : dabel..cece, to si takhle budes za chvili kupovat jinou mazdulku,ne? 😉)
PS: 52100 bolo presne, ked som fesandu kupil na prelome novembra a decembra 2002 😉))
Radim: no tak to jednoznacne... teraz som kazdy tyzden doma, takze si to zrataj: pondelok - cesta BA-Mnichov 500km. Cely tyzden z a do roboty autom - jedna cesta 22km, denne teda 44 (robim na juhovychode Mnichova, byvam na zapade). Piatok: cesta MUC-BA dalsich 500km. No a cez vikend cca. 200km, po BA a vacsinou este k mojej slecne a naspat, to je 130km 😉)) Takze to pribuda a pribuda 😉))
Dabel: Jsi fakt ďábel, km ti přibývají neskutečnou rychlostí. Nedávno jsi přece byl na 90.tis. prohlídce.
Nazdarek 😉) Som sa tiez trosku odmlcal, aj ked to pasivne citam, ale terminy tlacia a tak neni moc casu pisat 😉)) Ja sa blizim k magickym 100000km, aktualne je na tachometri 94000 😉)) S Mazdickou sme uz obehli cely svet (mam ju od 52tkm) a tiez ju mozem len chvalit 😉) Naposledy mi ju pochvalil kolega (zhyckany Nemec vietnamskeho povodu, ktory kupuje len nove auta 😉), na chvilku sa zahladel na tachometer a vravi "To uz ma vyse 90000 kilometrov??? Ved vyzera stale ako nove!" 😉) koniec citatu 😉)
Tak jsem zase tady a zdravím všechny zdejší štamgasty. Trochu jsem se potuloval po Evropě a udělal jsem svému Wagónu výškový rekord - 2300m nad mořem, vyjel jsem v Dolomitech k chatě Auronzo. A asi by bylo nošením dříví do lesa říkat, že cesta Mazdou byla bez jakýchkoliv problémů.
pak je ten nekdo docela neschopnej 😉
Hmmm a co kdyz te chce nekdo zabit? To vypada dost podezrele tolik nahod najednou ...
Tak jsem rad, ze jsem mezi vami...asi pri 180 mi E😜LODOVALA pneumatika nastesti PZ..ale total a na padrt.-- krom nakladaku jsem v zivote nic takoveho nevidel. K tomu me v nedeli dvakrat koplo bazenove cerpadlo, ktere muj otec elektrikar pripojil na dvoulinku.. - faze byla na kostre..ja stal ve vode...mno..sranda. Nevite nekdo o paru 205/65/15 ci jednu Dunlop SP 200 205/65/15 za slusnou cenu? DIk 😒
Tak jsem se o víkendu zase projel Mazdou. Je to zajímavé, jak rychle si člověk zvykne na jiné auto. Mám teď pocit, že spojka Mazdy má o 50 % kratší dráhu než Fabie. Skoro jsem promáčkl podlahu.
diky
chalapak: skus nieco najst na [odkaz]
omlouvam se, ze sem pisu neco off topic, ovsem myslim, mohlo by to zajimat napr. dabla. Nevite, kolik cini bezcelni limit do SRN, pokud vezete neco z CR (tedy, to dabel: ze SR)? mam z monitoru bolavy oci, pokud mate tip, kde to nalezt, na internetu, potesite mne. muze byt i v nemcine. Taky vam vsem preju peknej vikend. stastnou cestu domu atakpodobne.
joe_st: vítr ve vlasech je fajn, horší jsou pak oteklé oči popř. jiné následky. Minulou sobotu mě švagr vzal na Stodolní (pro neznalé - nejslavnější ulice v Ostravě se 40-50 kluby). Ale chtěl jsem říci, že aby se mohl předvést, jeli jsme jeho Pontiakem s obsahem 5,4 l. Pro řidiče to může být příjemný zážitek, ale spolujezdec dostane zabrat. Krční páteř mě bolela ještě v úterý a oči jsem měl jak angorák. Kdybychom jeli třeba do Olomouce, tak v Jičíně asi vystoupím a vyklopím oběd.
Mohu se k zavisti jen pripojit 😄 ale taktez prejicne
JOE, vsetci ti to prajeme a ticho zavidime 😄 Tiez sa tak obcas povozim, otvorim vsetky okna, strechu a pripadam si ako v kabriolete 😊))
cus..jo hypochondri..taky si tak pripadam, tuhle uz jsem se vrhal na piskajici vodni pumpu...a vtom mi doslo, ze jsem mel 3 dny auto na heveru a cely vecery pusteny radio...ejhle to pisteni byl zatizenej alternator, po dobyti baterky vse ok...ovsem jeden problem jsem necekal, kdyz vam v zime zatece voda mezi predni sklo a tu umelou hmotu co je dole a zmrzne tam...ve 323 jsem myslel ze mi nekdo tuka kladivkem do okna jaky to byly rany...roztalo a s vodou odteklo i klepani 😄....reknu vam kluci vsem bych vam ted pral mx-5tku to je proste bozi, dneska jsem vecer v tom svezim vanku najezdil snad 80km jen tak...pro nic za nic....ta obloha, to zapadajici slunce....a ten ladenej vyfuk za zadkem...no bomba 😃)))
To mate este dobre... vy len pocuvate, ja nielen pocuvam ale ja mam paranoju este aj na pachy... hned citim vsetko... To je pozostatok toho ako mi horela vnutri Skodofka a dymilo sa z pristrojovky a na Mazde ako mi dvakrat zostala zaseknuta rucna brzda a rozpalil som kotuc do cervena so strasnym smradom... Odvtedy okamzite reagujem na kazdu zmenu pachu 😄 paranoja ako vysita...
Neviem, co to bolo... "piskanie" nie je presny popis toho zvuku, kazdopadne zmizol pocas tych 20km z roboty na byt. Ci to bolo nieco z noveho remena, co sa odluplo a zmizlo... netusim...
no, jestli je po me..tak urcite..ja jsem tam kazdej vecer (na pive)..ale mazdu jsem tam jeste nepotkal 😒

Tak piskani jsem tedy jeste neslysel..nenavidim kazd novy zvuk!!
Jasne, asi Tvoja Mazdicka chodi viac na pivo nez moja 😉)) a tak je sem-tam po opici, to je vsetko 😉)) Ale nie, minule som pocul take nejake piskanie z motora, ale potom som sa pohol a zapol radio a odvtedy sa uz neobjavilo... asi si Mazdicka chcela zaspievat a ked som nepustil radio, tak si aspon pre seba zapiskala 😉))
to dabel : to je pak clovek stastnej..ale moje cvakani ventilu, podivne ztraceni a sem tam objevovani oleje..nic moc
No neviem, mne ked nieco bucha, tak vzdy ked patram, tak zistim, ze to je napr. skrabka na okna, ktora bucha o dvere, zle odlozeny obal s CDckami alebo take nieco...
Jo..je to asi tim, ze Ty auticka nezname od miminka a tudiz nezname jejich novorozenecky krik (spis sepot)..kazdopadne jsem asi vscihni trochu hypochondri, ze 😉) Co se oleje tyka..o tom mi ani nemluvte..me se stridave obejvuje a mizi a ja jsem z toho zoufalej taky Castrol TXT 5w-40
dabel: ano, je nová, má prvních 4000 km. Také mě napadlo, že kdysi u Felicii měnili olej po 1500 km a tak jsme na to ani nepřišel a teď, když se mění poprvé až po 15000 km, tak hold olej zmizí.
Pánové, také mám pocit, že mi pořád někde něco klepe a ostatní spolujezdci mi říkají, že jsem blázen. Myslím, že je to tím, že ty auta nemáme od novoty a nevíme co má či nemá klepat.
Zdar chlapi, tak Nemci nekecali a Besprächung uz skoncilo... Este mali traja kolegovci narodky, tak vsetci doniesli kolaciky a ja som sa pekne nazral nemeckych kolacikov namiesto obeda 😉))

Radim: a je ta Fabka uplne nova? Ak ano, tak mozno po prvej vymene to prestane zrat 😉)
Tak vidím, že se smažíme v kanclech všichni. A ještě to má vydržet do středy. Klimošku také nemám, ale naštěstí je budova postavená tak, že slunce do oken zabere až tak v 16,00 hod. Ani v Mazdě si klimošku neužiju, jelikož cestou do práce používám služební Fabii, která klimu nemá. Mazdu si užiju jen o víkendu, když si dám nějaký výlet. Mimochodem, Fabie jezdí na Castrol TXT Softec 5-40, a po 4000 km jsem byl na spodní rysce. Tak nevím, jestli ty nové motory olej vsakují nebo baští.
to 626bb:to znam..ja taky slysim vsechno, i to co slyset vubec neni 😒

Me osobne prijde, ze mi klepe cely auto..tak nevim..ale jeden ventil je nejaky hlucnejsi..do vymeny se mi tedy moc nechce 😒 zda se od nekud ze zadniho bloku uprostred.

jo..zkus pumpicku..treba je nizkej tlak..ale to by kontrolka nejspis signalizovala..
to morfikus: Ja slysim vsechno 😃, je fakt, ze kdyz je se mnou nekdo v aute, tak mi tvrdi, ze jsem blazen, ze nic neni slyset. Nicmene kdyz prijedu ke zdi, nebo do garaze, tak to odrazem slysi taky. Ja jsem stale ve strehu, asi nejaka deformace 😃. Nicmene ventil neklepe tak silne jako na stare 323. Vzdy zacne jen na volnobeh, pak klepe ve vsech otackach. Po jakekoliv jizde i prudsi a do kopce uz neklepe. Zrejmne bych mel nechat testnout olejovou pumpu. Olej Castrol 0w40, 626, 2.0i, 1992
Ad Stavros: O sirave by som neuvazoval - minuleho roku som tam s brachom zabehol na jeden den kuknut, reku co sa zmenilo za poslednych 5 rokov co som tam bol naposledy - vysledok 😞( - bolo to iba horsie - neuprave plaze, spinava voda ... a pritom nie som ziadna fajnovka - inac povedane stravim vselico, no toto bolo smutne. Nakoneic sme skoncili na jednom sukromnom kupalisku v Strazskom 😊. Trocha lepsie je na tom Domasa - a tam Valkov, Eva, Monika - to prostredie v kopcekoch mi vyhovuje viac + mam to 20km z rodiska 😊
to 626bbklepajici ventil? Jak to prosim Te za jizdy poznas? ja v aute neslysim ani tuk..i kdyz mam stazeny okynka?
HHHm Nemecky Gespraechung ... cao zitra. Ja uz mam z tech veder, zapareny mozek, jeste navic nam 2 noci za sebou okolo 4 rano vletel do loznice srsen. Dneska jdu pro nejake site do oken. To je humus, nevyspany po bojich a horkem.tfuj. A dneska zubar, to jsou pozitiva. 😒( Navic tento mesic technicka na mazindu, a pri popojizdeni ve meste v horku se ozval klepajici ventil, no jak rikam radost az na kost.
chlapi idem na "Besprächung", ktore ma trvat udajne tak 4 hodiny... takze ako poznam Nemcov, tak sa budem moct ozvat az okolo piatej 😞(
super..uz se tesim 😉
morfikus: bohuzial, to Ti neporadim... ale este ma napada, ze ak sa vsetko spravne zadari a tak, tak mozno niekedy v septembri vyrazim na vikend ku vam do Prahy 😉))
no a taky uvazujem s kamosema o raftu..poradite mi nekdo. Neni na Slovensku nejaka super reka na rafty..neco divocejsiho, kde se smi? Nevite o necem?
No jo, ja sa pre zmenu vzdy tesim na cestu z roboty na byt, to si pekne pustim v Mazdicke klimosku a je mi tak faaaaajn 😉)) A potom pridem na byt a to je tiez gynekologicke, pac ten ma okna na zapad a tak mi tam cele poobedie pece slnko jak svina 😞((( Asi sa upecem a v jedalni budu podavat specialitu "gegrillter Teufel" 😉))
dabel, hovoris mi z duse, ja som teraz tiez 3 tyzdne v nemecku - zaskakujem za jedneho dovolenkara a ide ma tu slak trafit, o piatej tu zasvieti do kanclu slnko (jedna z tych presklenych modernych budov kde je v zime zima a v lete hic) a vsetko tu vydochne ... do klimatizacie neinvestuju, tak ja to proste vzdy o tej piatej zabalim, a vratim sa az o osmej, to tu uz nikto nie je a mam klud ... a doma mam pri stole klimatizaciu, chladnicku plnu selicoho tekuteho studeneho bublinkoveho sef 1000 km daleko, ale ja sa musim strapnovat tu ...
ja jeste nevim, laka me nejaky more ale az v zari, je tam ted strasny horko, kamos prijel z chorvatska a cela rodina mela uzech a byli takovy nejaky opuchli. Prej z toho horka. Jinak me se libi Recko nebo Egypt. Taky jsem chtel zkusit tam u vas tu Siravu nebo nejaky ty Rysy. Jeste jsem tam nebyl.
o dovolene si muzu nechat jen zdat. Mel jsem jet s kamosem do chorvatska..jen ja, on, mazdicka, dvoje plavky a dva spacaky..cele to tam proje, kamos tam jeste nebyl..ale vybada to blede, kvuli me skole a praci... 😒
Hehe, to su radostne vyhliadky... zrovna vcera bol Tom zarezervovat chatu, on s priatelkou idu na dva tyzdne - posledny augustovy a prvy septembrovy; moja slecna dostala len tyzden volno, tak my sa k nim pripojime ten prvy septembrovy 😉) Slovensky Raj 😉) A co Ty?
co dovolena chlapi? uz jste nekde byli? Nebo se nekam chystate?
Dabel ziadne baby nenahana 😞( Dabel ma zapareny mozog, lebo blbi Nemci setria na klimoske a do kancliku nam cely den pece slnko. A este Dabel od pondelka nahana blbych 14 bytov, kam do pamati ich strcit, aby mu ich nejaky *** neprepisal a on na konci funkcie mohol precitat a pouzit spravne pointery... jojo tazky zivot vykoristovaneho programatora...
Ja som az do piatku na skoleni, co ma samozrejme ospravedlnuje 😉 ale nechapem preco sa flaka Dabel 😊)) Ahaaaa on zas nahana nejakych 25 bytov (bajtov) po pamati chi chi (sorry Dabel 😄 )
protoze jste s dablem porad nekde na pivu a za holkama a pekne to tady flakate 😊
Ako to ze sme sa dostali medzi cervene diskusie ha?
maji namereno na motoru orig 74kW a 220Nm...po chipu 87kW a 255Nm....takze narust tocaku 16%
ted koukam tak uz maji chip i na 81kW... wow to uz muze byt dost dobry. na 74kW premacy zatim neni na webu, ale me uz to funguje 😃)
no delal jsem to s *pozehnanim* sefa servisu kde jsem premasku kupoval a vim, ze to davaji do svych aut i dealeri, tak to snad bude ok...vidis s tim zadrenim, znamej si koupil Rencka Espace 3.0 TD ten novej a v necelych 8tis zadrel....hmmmm renault je uzasna znacka. jinak daval jsem si to do auta sam (BTW jde o 6 kabelu) montaz je naprosto ok, dela to belgicka firma PSI Motorsport ... www.psi-motorsport.com ... jo a cena: normalne by to melo stat okolo 13.000 bez DPH a prace. zalezi taky na ktery auto to je.
to joe_st: a co zaruka? Co kdyz to zadres nebo tak neco. Napis jeste prosim firmu co ti to delala a nejaky info. Taky premyslim o tom powerboxu.
to je hruza, vubec nestiham... 😄

no mam pro Vas nejake poznatky ke svickam: do miaty jsem dal NGK VX Platinum BKR5EVX-11...dal jsem je a pak nalil 99+ racing (😃 jo je to jasny v tehle kombinaci to auto proste jede lip, to je bez diskuze...mozna je to kombinaci obeho, kdyby tam byl normalni N95 nebo obyc svicky asi by to nebylo tak znat, ale tohle je super.

tak a ted pro DIESEL GUYS ... v nedeli jsem dal do Premacy 2.0DITD 74kW ND POWER BOX od PSI...zatim to ladim a porovnavam...ze tam je +20% tocaku je jasny uz ted...uvidime co spotreba a tak ... zatim jsem s tim ujel asi 10km 😉...
uf..no comment...snad jen ..gratuluju...nechtel bych neco takovyho zazit.
...vždy jsem o tom jen četl a nevěřil, že se s nečím podobným setkám. Už jsem se viděl doma, skutečně pár kilometrů od Brna ze směru od Břeclavi, přesně na 16,5km.. Žádný velký provoz, na tachu 130km/hod v klídku s tempomatem předjíždím kamion. Z dálky vidím světla protijedoucího auta. Něco mne však zarazilo. Světla jsem viděl nepřerušovaně, tedy nebyla na druhé straně za svodidly, ale maže si to v mém levém pruhu přímo proti mně! To byl šok! Kam teď? Kamion už jsem předjel a byly tři místa kam uhnout nebo zůstat v levém pruhu. Zvolil jsem odstavný pruh, ovšem ON taky! V té rychlosti se těžko rozhoduje, protože jsem nevěděl jak se rozhodne ON. Nakonec jsme zůstali stát proti sobě cca 10m od sebe. Ulevilo se mi. Renault Espace s polskou SPZ plný snad ožralých magorů. Okamžitě jsem volal 158 a raději to odpíchl a jel dál směrem domů.. doteď je mi z toho docela blbě.
Zaujimave veci poslielat na mkk@centrum.sk 😊, dik. Este kus popracujem a vrham sa na Tie Vase odkazy. Dik.
OK, koncim s odkazmi, kto bude chciet najde si v Googli napr 😊
je to v tom napsano..je tam vic verzi..myslim, ze i na 2,0 melo by to bejt stejny.
nehci do toho mluvit..ale takovejch odkazu je spousta..dyztak to mailni vsechno ke me, nebo to dej do jedny zpravy 😄 jinak..ctecku bych si chtel udelat pres RS232 do kompu...at to rovnou hodi chybu..(pres diodu je to otrocina)
Morf, dik, to je na tu 2.5ku?
[odkaz]
Morfikus, posli na mazda626@mazda626.sk Dik
[odkaz]
mam vypis chyb jen na 2,5 a 2,0..ale myslim, ze kody jsou vice mene stejny. (hadam) 1,8 vypis jsem nevidel. dej mail..muzu Ti ho poslat.
Postupne sem dam zopar liniek s error codes co najdem, tak zaciname😒br />

[odkaz]
No ja skor jeden hladam. Na 323 1.8 BA. Po vrecku sa mi uz hodnu chvilu poneviera jeden papierik s chybami posledneho citania. Myslim, ze su to 3, 4 a 7 - nie som si vsak isty.
A Morfikus, kolko by taka "ctecka" kostovala? Ja len zo zvedavosti...
Poslite aj nam s Dablom zonam, nech sme zas o nieco mudrejsi 😄 na mazda626@mazda626.sk ... ved ani neviem ake rozne chyby mozu byt 😊
jasne..bez toho bych do toho nesel... ale jestli mas..posli na rejfir@seznam.cz mam uz asi 5 seznamu..v kazdym jsem objevil neco zajimaveho
A zoznam chyb mas?
😄 to se Ti ani nevyplati a cepisi poslete postou 😉) Kdyz ta ctecka bude fungovat, udelam jich vic..neni problem objednat na rejfir@seznam.cz
Morf, potom si spravime vylet za tebou na kontrolu 😄 a donesem ti ciapku co si vyhral... 😊
Myslim, ze by to melo fungovat i na 2,0. Uvidime..
Tak som zavolal do Mazdy, diagnostika motora stoji 1000 - 1200 Sk, to sa este da... asi tam zbehnem 😊
Neurobis aj citacku RJ z 2.0i 16V ? 😄 ja by som potreboval vysosat data 😊
dabel: to je teda pálka, upřímnou soustrast 😄

all: ta hodinová sazba 63 Eur, to je tak 2000 Kč, a to je teda síla. Jak už jsem tady jednou psal, hodinové sazby v servisech na Moravě jsou: Autolaros Ostrava 355,-Kč bez DPH, Hekra Neplachovice (u Opavy) 255,- Kč bez DPH. Standardní prohlídka po 90k Hekra: 9000,-, Autolaros 11 tisíc (to psal RadimH ?), ale řekl bych, že v té prohlídce není oprava brzd.
Ad Dabel a sviecky: Uz som kupil v CR (hehe, na D1-tke pekne z rucky do rucky 😊), ale dik. Inac k tomu servisu: Chapem, hlavne ten bod okolo zaruky - od maja so mnou sedi jeden amik. Prisiel na par mesiacov spisat nejaku pracu. Ked potreboval priblizovadlo, a zistil ze tuna na jazdene auta existuje 'zaruka' bol velmi prekvapeny - U nich (Kalifornia (-studuje), Utah(-narodil sa)), ak kupis, dajme tomu 8 rocne auto, bud si vyhral alebo mas smolu ... Hold USA ... Inac, k servisu - Moj servis je pristupny 24 hodin denne 7 dni v tyzdni = jeden byvaly servisak Mazdy a zaroven kamarat. Postupom casu aj s origos Mazda vybavenim.
drahy jo...ale mooooc pekny..
Zdarek lidi..ode dneska zkusim pracovat na ctecce vypisu chyb ridici jednotky na KL 2,5V6..uvidime, japa to dopadne.. Az dodelam, odzkousim..tak bude zajemcum k odkupu..ci, kdo si prijede..chcecknem to spolu. Pocitam..do tydne? +-
Pekne ale drahe...
Panove..na tohle mrknete... husty!![odkaz]
Apropo...do tydne budu mit Iridia 😄 za 2500 6 Ks ;-DD uaaa uz se tesim..daj se sehnat i v CR..ale ta cena je trosku specielni. Nebo je muzu mit za 6,95USd/ks coz je jeste vetsi pohoda..ale to zavisi na sikovnosti Rusek v USA (kamosky)..jestli sezenou..pak poslou, Uz se tesim...budu referovat
chlapak ad menenie: nejde asi ani tak o doslednost, ako skor o kseft 😉))

morfikus: no jasne, nevidim to nejak tragicky, hlavne, ze Mazdula jazdi a (dufam) je zase v 100% stave. Faktom je, ze brzda teraz zabera o dost vyssie a auto aj lepsie brzdi 😉))
ad Helmuti a moje auto: TomAnt uvazuje spravne. Su tri dovody; prvy: od dealera som dostal zaruku na jazdeny voz. Dal mi jasne najavo, ze ked bude akykolvek problem, napr. pri ceste v Rakusku, tak ze mi vsetky naklady okolo opravy preplati, ak budem mat vsetky prehliadky. No a tak som ostal unho. Druhy dovo😜 ten servis na mna (narozdiel od slovenskej Mazdy alebo aj inych servisov tu v Mnuchove) spravil naozaj velmi dobry dojem. Osobny pristup a "rodinna" atmosfera, velke znalosti (Mazdy robia uz 25 rokov), poctiva praca. A treti: ako Tom spravne povedal, na SK som iba cez vikend. Tym padom by som si na servis musel zobrat dovolenku a usly zisk v pripade dvojdnovej navstevy servisu (u nas mozno aj dlhsej) by bol omnoho vyssi ako rozdiel v cene servisu.

Chlapak: bohuzial na tax-free by to bol problem kedze mam nemecku znacku. Tym padom pochybujem, ze by som to na hranici uhral...

kmecma: ked mi posles nazov a adresu obchodiku, mozem sa Ti tam skocit pozriet.
UF! UF! ale auticko musi bejt jako nove...a mas "snad" veskere investice z krku..krom benzinu a spalenejch pneumatik,ne? 😉
Kedze Dabel este nedorazil do prace 😄 napisem za neho... Do skopcackeho servisu musel ist preto, lebo ma Mazdicku este v zaruke... Zaruku by samozrejme stratil navstevou ineho (povedzme SK sevisu) Druha vec je, ze Dabel sa cez tyzden na SK nezdrzuje, t.z. neviem si dost dobre predstavit ako by to sem do servisu daval 😊
a predem gratuluji tomu, kdo rano napise prispevek

#3000. ja jdu spinkat.
Myslite, Nemci ve sve skopcacke duslednosti meni na aute i to, co by jeste trochu vydrzelo, treba dalsich 15000 km?
1000 Eur je fakt velika kulata suma. Nepotesila by mne. Nedal by se treba aspon material napsat na TAXfree formular? ja tak pisu, co muzu. Jinak, podle Vasich ztuhlych obliceju soudim, v CR/Sr by to byla o hodne levnejsi oprava??
Ad Dabel: No kua ... tomu hovorim sumicka. Ale na druhej strane mas Micinu zase jak novu. Inac, cudujem sa, preco to nechvas robit kapustnym hlavam - nuo, ale asi mas svoje dovody. Ad Mitsi a tie sviecky: Mas do istej miery pravdu - zvecsa nemci nevedia co denso Iridium je!, mne bolo dokonca od hlavneho distrtibutora pre SRN odkazane ze su 'nedorucitelne (doslova chalpik zapotil: 'nicht lieferbar')'-co nechapem dodnes, (napriklad naco ten distributor v nemecku vobec oxiduje, ale to je asi jeho vec 😊. Po dlhom patrani a behani po nete som ale nasiel jeden zasity obchodik pri Mnichove, co to mal, ale za nekretansku cenu a postovne. Takze som skoncil na tunnig.cz. I ked existuje este jedna moznost, co som zvazoval - nechat si to poslat z USA za priblizne 8$ kus, no ked clovek zvazi lopotu a poplatky UPS, alebo FEDEXU, podporil som radsej cesku ekonomiku... 😊
dabel: Většina platinových svíček má dnes interval výměny 90 tis. km, snad kromě zn. Motorcraft, kde je to stále ještě "pouhých" 60 tis. km.
Chlapak: dakujeme, no snad nam to bude klapat tak ako doteraz, este cca. 800km a mame spolu obehnutu zemegulu 😉)) Inak hodinova sadzba u tohto servisu je 54,30EUR + 16% DPH = 63EUR/h, co je urcite viac ako v Cecach 😞(
jo, a ta hodinova sazba, ta mi take neprijde zas tak vysoka, nevim kolik presne to je v CR, ale rekl bych ze 50Euro je snad min, ne?
Tak at Vam to spolu dobre klape (to jako Dablovi a jeho mazde)! Vzdyt to neni zas tak hrozny, skuste v takove chvili pomyslet na Vase stare auto (u mne by to byly skoda 120), tam bych zaplatil to samy, i kdyz ne najenou, ale postupne, ale vysledek by byl uplne odlisny. Ma Skoda 120 mela spotrebu 15litru na 100km, prorezla byla jek emental (chudinka, jeden z jejich predchozich 6 majitelu ji zaparkoval v rybniku) a mela mnoho dalsich spatnych vlastnosti ..... A v servisu v CR zas clovek riskuje, ze neco spravi, ale predrazi to a ke vsemu to co vymeni, tak mnohdy vymeni za neco, co zpusobi jeste vetsi potize!
Mitsi: a co to moze byt za sviecky, ked maju interval vymeny 90000km? Nejake specialne NGK, co si tot nedavno spominal morfikusovi?

Radim: tak to Ti drzim palce 😉) Ale ked nebudes mat dodrbane brzdy a hodinovu sadzbu 2600 korun, tak to snad take drahe nebude 😉))
dabel: to je opravdu maso. Doufam, že mě nečeká stejná částka. Asi bych umřel.
To dabel: Ty nové svíčky určitě nejsou Denso Iridium. V Německu je totiž nikdo nezná a nemá/nevede, resp. se tam vůbec nedají sehnat. Ze zemí EU o nich vědí pouze v NL, ale pouze a jen o nich mají povědomost (že existují), tzn. že je neprodávají a ani nejsou schopni je objednat.
to je docela palba, to bych jim to radsi nechal. Nastesti ani 90 tis. nenalitam a Mazda pujde do sveta, zase tolik nejezdim. Uz se tesim na Subaru Legacy Wagon - to nove.
No to ze motor ma trosku kludnejsi beh by sa patrilo, pri novom rozvodaku, svieckach, oleji, filtroch atd atd 😊))) Inac pekelna palka...
Priatelia, tak som si bol vcera pre Mazdicku. No a porobili naozaj vsetko, ale ta palka na konci ma dost zarazila: 986.22 EUR... Takze tu je kompletny rozpis, zaujimavy hlavne pre Radima, ktoreho to za chvilku tiez caka...

Najprv praca (hodinova sadzba 54.30EUR):

- vymena filtra vnutorneho vzduchu: 16.29EUR

- udrzba pri 90tkm: 146,61EUR

- vymena rozvodaku: 97.74EUR

- obnova zadnych kotucov: 81.45EUR

- vymena zadnych platniciek: 32.58EUR

a teraz vymenene diely:

- cistic skiel 1.85EUR

- antikorozna ochrana brzd 2.78EUR

- intervalova ochrana (?) 1.14EUR

- Plne synteticky olej 3.5l 49.07EUR

- brzdova kvapalina 2.84EUR

- tesnenie 1.07EUR

- male nahradne diely 0.52EUR

- zlikvidovanie starej brzdovky 0.95EUR

- umytie auta -> zadarmo 😉)

- olejovy filter 6.57EUR

- palivovy filter 29.94EUR

- tesniaci kruzok 26.10EUR

- rozvodovy remen 38.15EUR

- vzduchovy filter 20.11EUR

- ozubeny remen 22EUR

- ozubeny remen 13.39EUR

- tesnenie vicka ventilov 14.38EUR

- filter vnutorneho vzduchu 29.08EUR

- brzdove platnicky 64.97EUR

- brzdove platnicky 52.61EUR

- sviecky 88.84EUR

- tesniace kruzky 9.16EUR

K tomu este 16% DPH a spolu dostavame 986.22EUR 😞(( Zda sa mi, ze motor ma trosku kludnejsi beh (nove sviecky?). Tie sviecky su asi Denso Iridium, kedze interval vymeny je 90tkm. Teda aspon dufam, za tie prachy 😉))
TomAnt: RESET mého dotazu. Po vyplnění všech kolonek se to povedlo.

Ostatním se omlouvám za nesystémový diskuzní příspěvek.
TomAnt: v diskuzi na mazda626.sk neumím zapsat příspěvek. Nešlo by to udělat v SK, abych věděl co mám mačkat. Už jsem se i registroval a pořád nic. Kde dělám chybu?
To si radsej privstanem a pojdem tam dve hodiny pred otvorenim 😊))) ako si vlastne predstavujes vliect auto s katalyzatorom 😄 ? Ok, idem ja dnes uz domov. ale dik za rady a podporu...
nech se odtahnout (do vleku za kamose)..je to hloupe..ale pomuze to,ne? 😉
Ja mam servis skoro na dohlad, ale na to treba ist so studenym motorom a v tychto casoch trva aj hodinu a viac kym to dostatocne vychladne... Ked servis otvaraju o 9.00 tak skor ako o 11.00 by som sa do roboty nedostal asi... 😒 nevadi, nejak to vymyslim...
To je fakt stupidni 😉 taky by me to sr* jeste ze mam servis mazdy 3 km od baraku na vychod a 2,5km na zapad. Plus neautorizovany servis mazdy 12km na sever ;-D Zajed tam..dusicka bude mit klid.
Jo, asi budem musiet, kua, to je zivot... 😄 Este aj dovolenku si na to musim zobrat...
Ja uz si nepamatoval co Ti to dela..jen jsem si na ne vzpomnel. Pak Ti ale asi nic jineho, nez diagnostika nepomuze.. sorry..vsechno je to jen metoda pokus a omyl..zajed si na diagnostiku a vis co s tim..
Sviecky to nebudu, mne to zle taha pri studenom motore, sviecky sa naopak prejavuju pri teplom...
Aha 😒 Holt tech 1700 budes muset ozelet...mazdicka bude jezdit lip 😉 koukal jsi na ty svicky? vyndej je a prohlidni jak vypadaj. A hlavne, co je to za typ.
To vies, v BA je az jeden autorizovany Mazda servis tusim... no a ked si monopol... ved to poznas... che che, za ovladac na elektricke okna (tie 4 tlacitka, nie elektroniku, iba tlacitka) chceli 17.000...
A hlavne Tim to nekonci,co? Ti reknou..co je blbe a tim to teprve zacina..nevim, jestli neni schopnej udelat diagnostiku i nekdo jinej. Zkus www.mhm-mazda.cz myslim, ze pristroj maj, cenu neznam.. PS Urcite to zvladnou vyjet i jinde a za levnejsi peniz..
Zeby sa mi ale zrovna chcelo tym @#$#@#% v origos Mazda servise vycalovat 2 litre len za diagnostiku...
Presne tak..udelat vypis z RJ a bude se vedet.
Ano, da se predpokladat, ze je nekde chyba a ridici jednotka po zjisteni teto chyby se opet prepne do nouzoveho rezimu. Kdyz jsem resil probleme s cidlem sani vzduchu, vydrzelo mi to prvni kilometr a potom opet skub skub.. reset a znovu chvili v pohode. Nechal jsem si detekovat zavadu na diagnostice, vymenil cidlo a jsem OK. Pokud nastane chyba ihned po nastartovani, ridici jednotka je okamzite v nouzaku...
pak je asi nekde chybka 😒
Tak som volal do servisu, Mazdulka je uz hotova. Vecer si pre nu idem, zaplatim nehorazne prachy a zajtra vam poreferujem, co vsetko jej chudatku prevadzali!
OK, tak potom sme spravili vsetko ako sme mali.. ale nepomohlo 😞
No, ja ho tam nemel..ale nemyslim si, ze by to n ato melo nejaky vliv
To sme spravili... presne... netreba mat klucik v zapalovani?
Uz jsem ho delal kdysi..asi pred rokem a neco..tenkrat totiz auto stalo v zime v -20 v mrazu bez baterky - pak jsem s nim zacal jezdit...RJ to malinko nerozdejchavala. No...jak. :zahrat motor na provoz teplotu, vypnout zapalovani. Odpojit + kabel na baterii, stoupnout si na brzdu a 10-15s mit seslaply pedal (ja pro jitotu i rozsvitil). Pak pripojit a teda reknu vam, rozdil to teda je. Jen aby to vydrzelo...
Sa mas... mne reset nepomohol... alebo sme ho s Dablom nerobili dobre... aky je ten presny postup?
Tak jsem dojel prvni natankovani v poweru (95) u shelu. Bral jsem 21 litru do prazdne nadrze a ujel na to asi 170km. Zhruba polovinu po dalnici rychlosti vyssi nez 200 km/hod. No..jel jsem ted pro benzin (opet v power) a cestou na benzinku, jen tak z radosti jsem si rekl, resnu ridici jednotku. Jak jsem rekl, tak udelal..lidi..to je bomba. To auto tahne jak drak. Nadherne lehce a plynule se toci, takovy to skub skub v 1600ot/min je pryc... no..uvidime, snad to vydrzi. Jestli ne, je nekde neco spatne. Ted jde o to co?
No bude musiet... tak len dufam, ze na nu mechanici budu dobri 😉) A ze uz zajtra ziadny podobny telefonat nebude 😉)
To zmakne...uvidis..ja to znam. Proto s ni v tom servisu radsi zustavam.. Jen kliid. 😉
Nieco take to bude.... myslim, ze na niektorej zadnej, ako vravi... ale brzdila jak o zivot a nic zle som nebadal...

No ale vies, my sme na seba taki zvyknuti, ze sa musime vidiet kazdy den 😞( a teraz jej robia vselijake bolistky a ja nie som pri nej 😞((((
Neboj..ona je silna holka..to zmakne 😉 ..apropo...mas urcite jen kously trmen. Ja nechal delat brzdy vcera a LZ byl taky kously..
Takze mobilny telefon sa rozozvucal a v nom mi mily technik oznamil, ze bohuzial este musia nieco porobit na brzdach (s jednou vraj nieco je, podrobnosti mi ale nepovedali), tak ze by auto bolo hotove zajtra o 10:00. No ale pretoze to mam cez cely Mnichov a este dalsich 20km, tak si pre Mazdicku pojdem az zajtra vecer. Takze podrobnosti az pozajtra... Chudatko Mazdicka... a ja som jej slubil, ze si pre nu dneska pridem...
Ja vim..ja to chapu...co tim myslis..taky by me sr* prohrabavat se tu vejsplechtama..ktery me treba vubec nezajimaj... jen nevim, co s tim.. mame se tu preci kuci radi,ne? 😉 tak si sem tam neco rict musime ;-D PS Ja taky pracujuuu..a jak moc 😉
morfikus: ale jo, jasně. Ale když nemáš dva dny čas se sem podívat (... já taky občas pracuju 😒 ), tak se tím pak prohrabáváš hodinu ....
No dlhy report... napisem vam este asi tolko, ze auticko ide perfektne ako vzdycky 😉)
Ocakavame obsiahly report 😊))
posli mi maila...poslu Ti par tipu... rejfir@seznam.cz
ale nee..to se Ti jen zda...my..nadsenci do mazd sdilime nejen strasti a radosti s mazdami..ale i z osobniho zivota.. to vis 😉
Tak dneska rano som Mazdicku odviezol do servisu. Problemy sa neobjavili pocas poslednych 15tkm fakt ziadne, takze iba vymena vsetkeho, co sa pri 90tkm robi. Prijemne ma prekvapili, pre auto si mozem ist uz vecer. Takze ak vsetko pojde hladko (a v priebehu dna sa nerozozvuci telefon 😉)), tak vam uz zajtra poreferujem, co vseto vymenili a co porobili mojej stvorkolesovej slecne. No a inak som u nich na dvore videl presne tu moju Mazdu6, cerveny kombik na liatych diskoch a so silnejsim turbodieslom... aaaaaach... len som si daval pozor, aby ten pohlad nevidela moja Mazdulka, aby nezacala snad ziarlit...
Pánové, kvantita tady začíná převažovat nad kvalitou. Je těch příspěvků moc a mnohé z nich o ničem. Má to smysl ?
nazdar priznivci Mazdy, vcera mi odesel modul zapalovani v rozdelovaci, na me 626, 2.5L, 92, (presne jak pisou tady [odkaz] da se to samostatne sehnat? V servisu mi nutili celej rozdelovac za 20k. Nebo aspon nejaky vrakoviste, kde by to mohli mit. Diky moc za rady.
Morfikus je vitaz 😄 Ciapku nejak (este neviem ako) dorucime 😊)) Udaj o motore je samozrejme opraveny 😊
Neviem, kte doslo k chybe, ale ma mazda ma 2,5 V6 a ne 2,6 😉 vdaka ;-D uf..pomalu to balim
Ja chci cepiciiii...ja se snazillllll..saaakrys..kde je moje cepiceee? Zrovna dneska jsem JoeviSt rikal, ze by se mi hodila mazdacka cepice do auta. 😉
uf uf
Staci napisat tie 4 znaky
netreba cely prispevok 😊
morfikus: ja som to napriek absolutnej neznalosti HTML zvladol, par pokusov a zadarilo sa 😉))
sakra 😉
Kto sem prvy napise toto

ziska ciapku s logom nasho webu 😊)) Pozor, musi to vyzerat presne takto...
presne pro to jsem se rozhodl v patek... taktez Shell v-power... ale ne 99, jen 95..rozdil nic moc. Uvidim po delsim jezdeni.Tesim se na ty NGk iridia..bude to super. Dneska jsem si nechal udelat komplet brzdy..origos mazda a geometrii..uaa..auticko jako nove. No a byl jsem s JoeSt na AP sporilov..nabizej tam renovacvi laku za 1800..tak do toho asi taky pujdu... A az budu mit ty iridia..urcite dam echo! Cekam je tak do 14 dnu..snad..
Kto sem prvy napise toto

ziska ciapku s logom nasho webu 😊)) Pozor, musi to vyzerat presne takto...
Som sa rozhodol ze chvilu budem aj ja tankovat nieco ine, konkretne z najlacnejsieho benzinu v BA (Jurki 95ka) prejdem na Shell V-power... Dojmy napisem po najblizsom tankovani a prejdeni par km...
To RadimH: Po natankování 98-ičky se zaměř na to, jak to táhne ve spodním režimu otáček, tj. do cca 3000 ot./min. Pokud dojde k výrazné změně k lepšímu, budeme mít vodítko pro další postup... (to zase až příště - podle výsledku testování).
To hej, ale to su vzdy len obrazky 😊. Inac, uz ma to po precitani par testov na RX-8 preslo.
Když tě lapila takováto nostalgie, podívej se na www.gaz.cz, a můžeš v nostalgii setrvat třeba celý den 😊)))
Off topic: Dnes rano cestou do prace na lapila taka mala nostalgia. Kracajuc si, popri budove ktora patri do kompexu kde pracujem, som uvidel starucku uplne ciernu (este tu gulatu) Volgu - s vylestenymi 'chromami' - tak som v duchu zaspominal ... No jo, dievcata a chlapci, starneme ... Je treba povedat, ze ked si tak tam stala popri novej 6, BMW 3, A4, A6 - tie nove vyrobky ma vobec nezaujimali - pohlad sa zasekol na tom starom ruskom vyrobku a obdivoval som. Ocarovala jej robustnost (aspon na pohlat) - ono si to clovek volekedy neuvedomoval, kedze nemal s cim porovnat. 😄 ale teraz, hehe, jej kolesa boli asi o polku vecsie ako u okolostojacich (nebolo by od veci zistit rozmer), na vysku ju odhadujem tak o 20cm viac ... Ked k tomu pridame 'petku' plechy 😊)) - nuo, tak mame maly tank ...
ace2: tvá hlavní pracovní náplň je dávat příspěvky do diskuze ? Napsat 5224 příspěvků musí dát dost práce a to nemluvě o poplatcích za telefon. Jak to děláš, že vedeš TOP 20?
diky vomrknu to 😄 (jinak uz sem si domluvil digifoto takze foto poslu jiz brzy (no vlastne az za mesic 😃 )
to máš dobrý m zas n kdo určit ukradl j dno pism nko z kláv snic b z kt r ho s dost blb ob jdu, al já to vyř ším pokud možno co n jrychl ji protož j to dost na *. Bych s z toho pod al...
Pánové díky,

dnes se stavil brácha a našel na klávesnici š***té závorky.

Hold my amatéři potřebujeme nakopnout.
K tym medzeram medzi riadkami... asi takto to ma vyzerat

...bla bla pises hocico ....a pokracujes... samozrejme medzi tymi zatvorkami a napisom BR tie medzery nemaju byt...
No, takže to ani tak neuvidíš. Má tam bejt

BR ve š***tých závorkách, 2x po sobě
RadimH: To máš blbý, tak se teď soustřeď na práci a po zkušebce to teprv trochu rozjeď 😄

Mezery mezi řádky se dělají pomocí vložení na konec řádku, kde chceš 2x odentrovat, akorát místo toho BP tam je BR. Kdybych to tam napsal, tak to dvakrát odentruje, ale ty to neuvidíš. Tak to zkus.
Takže Vám také přeji pěkný víkend. Dnes jsem měl zase v práci frmol a tak jsem nestíhal surfovat. Navíc mám teď display, který ma velkou ostrost a všichni mi do něj vidí, takže nemůžu tolik surfovat. Navíc ještě ani nejsem zaměstnanec, až od 1.8. + 3 měsíce zkušební doba (je potřeba opatrnosti). PS: pořád neumím mezery mezi řádky.
chlapak: ikdyž nejsi podnikatel, Xedos 9 je rozhodně dobré auto. Mám M 626 a jsem plně spokojen, ale když se občas projedu s Xedosem 9 od švagrové, mám z toho auta dobrý pocit a zdá se mi, že jízdní vlasnosti jsou ještě lepší než u M 626. Kdybych si měl vybrat mezi M 626 a Xedosem 9 ve srovnatelném technickém stavu a přijatelné ceně, asi bych vzal Xedose 9. Ikdyž já už si vysnívám Mazdu 6. Je celkem dobře prodejná a tak předpokládám, že za dva-tři roky bude docela zajímavý výběr v bazarech.
Mitsi: Zkusím natankovat 98 při nejbližší příležitosti. Jelikož teď do práce jezdím firemním vozem, bude to chvíli trvat než dojedu plnou nádrž v Mazdě. Akorát nevím na co se mám zaměřit. Snad nějaký rozdíl zaznamenám.
No jasne, dik... ja ji koupil jen proto, ze vim..nebo alespon doufam...ze mne nic jako rodina ci jini clenove domacnosti jeste par let neohrozi..a tak jsem si rekl...uzivej dokud muzes. Apropo, do mx6 se dozadu pesan vejde uplne vpoho. (velkej, zlatej retriever..zalezi na tom, co mas Ty 😉 vsem pekny vikend..
peknej vikend vsem, uz se tesim jak projedu svou starou M323.
podnikatel nejsem. ted jsem ve slintaci fazi. chodim a koukam se okolo sebe, jeste jsem se presne nerozhodl, nechavam si na to cas. Usnu a zda se mi o Mazde. Jak se k ni tulim, lestim kapotu,.... Nemuzu to uspechat. Asi si koupim M626. Libi se mi takova kocicka, kterou ma Morfikus. Jelikoz nemam rodinu, ani nepodnikam a nevozim tezky naklady , uplne by mi neco takoveho stacilo. Ale zase na druhou stranu, muj psicek musi mit vzadu pohodli, a jelikoz M626 budu chtit mit jeste tak 5 let, tak asi vyberu neco podobneho jako Mazda6, 2.3MZR nebo tak nejak, hatchback. (prohlizel jsem si obrazky na www.mazda626.sk😒/a>)))
Nazdar nazdar! Dik za prianie, toz pekny vikend aj Tebe. Ad Tvoj dotaz: Xedos6 je na podvozku 626GE (takej tej gulatej). Ma ine motory (1.6 a 2.0V6). Xedos9 je zase na podvozku Mazdy 929, ktora sa v tej generacii uz do Europy nedovazala. Zavisi od toho, ake chces auto. 626tka je urcite praktickejsia ako Xedosy. Xedosy maju skor image "podnikatelskeho auta" 😉)
nejsem odbornik, ale myslim, mozne to je. ++ Zdravim Dabla, preju Ti, a take vsem ostatnim lidem, kteri miluji Mazdy, pekny vikend, stastnou cestu (dobry pocasi na cestu, ne?). Poradne to rozjedte!
Jo...ja bych tak moc lidi RX-8!! Co se tyka xedos vs 626. Jde o to, jestli myslis 6 ci 9 Prijde mi, ze xedos 6 a 626 je to to same a asi tomu tak i bude,..jen xedoska se mi vic libi. A xedos 9, to je neco uplne jiheho... mel-li bych na vybranou..bral bych xedos 6
mel jsem chvili volno, tak jsem si sel zaslintat do prodejny s mazdami. Ach, to byla krasa, jeste ted se klepu z te nadhery! myslite si, mazda 626 je lepsi nez mazda Xedos (pokud maji priblizne stejne motory)?
to joeSt : jsem chtel napsat, ze jsi mne docela pobavil...ne potesil ;-D achjo..ten patek
to joeST : diky...potesil jsi mne...mozna budu mit radsi iridium, nezli platinu, treba to bude mit navic hned 15 koniku 😁DDDD nee..pockam, co Ty na ty Tvoje nove svice a pak bud koupim iridiovy, nebo obyc ngk.. Uz je mam sehnany...za dost slunej peniz...pak poreferuju.
Ano cidlo stoji priamo v Mazde 1630 Sk... ale zas nechcem ho kupovat, kym si nebudem aspon na 75% isty ze je to ono 😊
to SVICKY: dneska jsem aniz bych cetl Gredyho, vymenil na Miate kabely ke svickam (Miata nema klasicky rozdelovac, ale civku pro kazdy valec...huuu) dal jsem orig. NGK BLUE WIRES a nove svice NGK BKR5EVX-11 Platinum a abych dal i dobrou stavu zkusil jsem novy benzin od Benziny 99 BLUE OCTANES...prvnich asi 20km ... asi jo, motor se urcite lepe vytaci a ve vyssich otackach je klidnejsi a tissi, zatim jsem nemel moznost za ni trochu zabrat, tak nevim jestli bude nejaky efekt na elasticite nebo nejaky posun tociveho momentu...uvidime, zitra (v patek) jedu kousek dal tak pak poreferuju 😄 ... ted pro Rudu..no uz jen ten pocit ze je tam kousek platiny .. a hned to ma o deset koni navic 😃))

to teplomery: jo mazda ma opravdu 3 cidla na teplotu motoru (mela to 323BG a BA u BJ si nejsem jist) 1 pro ECU, 1 pro dashboard a posledni svete div se spina ventilator na chladici 😄
s tim cidlem jsem mel problem na 323BG a me to za tepla naopak davalo sytic takze 2000rpm hodne bohata smes a sem tam i chypacka, pomohlo vypnou motor a znovu nastartovat, bylo zase na dobu klid...cidlo proste nekdy tvrdilo blbosti..stalo cca 1800Kc
Rozmyslali sme teraz s Tomom nad tym cidlo a celkom pekne to do seba logicky zapada: cidlo tvrdi, ze motor je uz teply, tak elektronika nezapne sytic -> zdochynanie a slaby tah. Co vy na tuto iste odvaznu, ale len teoretickymi znalostami podporenu teoriu?
Mitsi: ano, presne o tomto cidle sa Tom docital. Myslel som, ze ho rovno vyuziva aj ten ukazovatel teploty na palubke (reku naco dve cidla 😉))
dabel: Teploměr na přístrojovce má ve většině případů samostatné čidlo, které pak žádným způsobem nespolupracuje s teplotním čidlem chlad. kapaliny pro ŘJ motoru. Na teplotní čidlo pro měřák na palubce bych se vykašlal a šel po teplotním čidle, které dává info ŘJ.
TomAnt: Olej to opravdu dělat nemůže!
626BB: Obyč. svíčky měnit po 30 tis. km, platinové po 90 tis. km a iridiové třeba až po 200 tis. km (záleží na typu svíčky a jak se v daném motoru chová, resp. nakolik jí "mizí elektrody").
RadimH: Pokud ten motor má čidlo klepání, pak to čidlo pravděpodobně bere "nějaké klepání" v motoru (příliš velká vůle ventilů, vůle na ojnicích, vůle pístů ve válcích...) za detonační spalování a snižuje předstih zážehu. S něčím se něco dá dělat, s něčím ne. V každém případě bych napřed zkusil natankovat do prázdné nádrže benzín 98 a zkusil, co to dělá. Vylučovací metodou se pak můžeme dostat dál.
Vlastne som si este na nieco spomenul, raz za cas sa stane, ze po nastartovani studeny motor neudrzi otacky a skape ale to fakt tak raz za tyzden... Inac standardne po nastartovani idu otacky na cca 1200-1300 na volnobeh, po zahriati klesnu na 700...
Ja bych to tipl na spatnou funkci sytice.Testni to cidlo na teplotu motoru, vycisti vzduchovy filtr. Kolik to ma otacek pri studenem motoru ?

Ja mam na GE 2.0 v lete 1200 a v zime klidne i 2300 ot/min. Sytic bych zkusil tak, ze bych nastartoval studeny motor (z garaze nebo po ranu) a nechal ho bezet, jestli se po zahrati uklidni a ustali na normalnim poctu otacek cca 750/min.

B. PS: Po kolika km je dobre menit svicky ?
Tom: olej asi ne, to by ti robilo blbosti ak, tak v kuse, keby sa nieco ucpalo, a nielen pri studenom motore...
Este ma napadla jedna vec, nedavno som prilieval olej, tak 0.5 litra... Dal som presne taky ako som mal na fakture od vymeny... ale neviem ci bol spravny (ci som nepomiesal mineral s polysyntetikou, alebo syntetiku s poly, alebo ako) Mitsi?
To som sem prave nechcel pisat 😊)) ze ci to sem este niekto napise... Ale to som sa docital v mudrej knihe 😄 ze ked je vadne cidlo, tak si motor mysli ze je teply a teda dava zly pomer vzduchu a paliva... Vlastne ako keby nedal "sytic"... Moze to byt ono?
RadimH: u Teba mi napada prozaicke vysvetlenie: naplno pustena klima. Ked ju mam naplno, tak do tych 3000rpm motoru proste tie koniky, co klima zozere, hodne chybaju...

este k Tomovmu problemu, co nespomenul: docital sa, ze by to mohlo teoreticky byt cidlo teploty chladiacej kvapaliny. Ma totiz problem, ze teplota mu na dialnici a v zapchach leze az k cervenemu, ale ziadny problem v Mazde nenasli. Mohlo by to mat nejaky vplyv na zblbnutie elektroniky motora?
Co se týče škrtící klapky, vyčištění nemusi pomoci a možná bude potřeba výměny. Mitsi: mě zajímá v čem je problém, když zahřátý motor jede mezi 2500-3000 ot./min. jako přidušený a po 3000 ot. jako by se nadechl a zabral. Můj motor to dělá.
TomAnt: Možná bych věděl, kdyby tohle nastávalo výhradně u hodně zahřátého motoru. Ale takhle, otevřeně přiznávám, mne nic kloudného nenapadá a radu "může to být prakticky cokoliv" (s příslušným výčtem toho, co může ovlivňovat spalovací proces) samozřejmě dávat nebudu. PS: Obvykle radím zcela konkréně a na základě osobní zkušenosti s řešením problému, s nímž jsem se osobně setkal. S tímhle však opravdu žádnou zkušenost nemám...
To gredy: Pravdu díš!
Zdravim vas. Od isteho casu pozorujem nasledovny problem. Pri studenom motore na 1ke v nizkych otackach motor zle taha, nasledne, ked sa dostane cca k 3000 otackam tak vystreli (nie zvuk, pocit zatahu) a potom uz taha ako blazon. Toto sa deje primarne pri studenom motore, na 1ke, niekedy na 2ke v nizkych otackach. Ked sa zahreje na standardnu teplotu tak je vsetko OK (niekedy ale robi to iste aj pri teplom motore). Otazka moja znie, neriesil niekto tento problem a neviete teda v com by to mohlo byt? Mitsi ty si taky guru, nevies poradit? Mam nejake indicie z mudrych kniziek, od ludi, ale skor ako zacnem nieco riesit, rad by som aby som to mal potvrdene z viacerych stran. Tak prosim piste ak viete vo co go.
To all: hm to ma tak napada, ze to pocas tych 40000km, co som s Mazdou zatial urazil, tak jedinym "problemom" bola len tato skrtiaca klapka... inak kde nic, tu nic 😉)))
diy. Jo, nova sada kabelu je super vec...na mym aute se menily pred 3 lety..do roka se to chystam provest znovu....
Ahoj Mike, takze Tvoj problem je zasvinena skrtiaca klapka. Vycisti a namaz, toto presne spravil servis a odvtedy je uz pol roka klud 😉))
Tento isty problem mal pred casom Dabel... uz ho ma vyrieseny, len si nespominam ako... ale on ti urcite napise 😊
Čas od času čtu nářky ohledně shánění svíček Denso Iridium, katalog, cena a pod. Již jsem to avizoval několikrát, tak tedy znovu. Katalog odpovídajících typů vzhledem k vozidlu, motoru a pod. stejně tak i posouzení, články a hlavně kontakt na spolehlivého dealera lze najít na www.shop.tuning.cz. Na vysvětlenou - já nejsem jejich placený dohazovač, ale sám jsem si je tímto způsobem v lednu bezproblémů pořídil a tak kontak radím jen ze solidarity. A ještě mimochodem, jako dodavatel, je na paragonu uvedena firma OBSIDIAN s.r.o. Mánesova 866/23 Praha 2 , 120 00, ČR. Takže není třeba hledat a shánět, stačí jen objednat a koupit. P.S. Jen pro zajímavost, stejně jsem ale musel vyhledat servis, protože nikdo jiný neměl tak dlouhý klíč na svíčky. A ještě jedna poznámka. Zatím se za celou dost dlouhou dobu co tuto rubriku sleduji, nikdo nezmíbil o výměně kabelů ke svíčkám. Asi by bylo hodně z Vás překvapeno a netuší co taková nová sada kabelů s motorem udělá. Sám jsem si to taky nemyslel dokud jsem to na vlastní kůži nevyzkoušel. To jen tak mimochodem. Tak čau.
chci se zeptat jestli nevíte proč mi nejde sešlápnout pedál lehce jako vždy ale musím ho jakoby prorazit když nastartuji třeba druhý den ráno.

potom by mne zajimalo co se delo když jsem nastartoval tak mi otáčky houpali od cca 500 do cca 2000 prost bzzzzzm bzzzzzzm. po vypnuti a znovu nastartování to přestalo. diky (626 GW)
Jen co vystrizlivim z obrovskeho pracovniho a narocneho grilvoani, neco vymyslim..ted me napadaj akorat zensky a chlast..a to tam asi dat nemuzete 😉)
Rozhodol som sa spravit mini anketu s jednou otazkou: Co vam chyba a teda co by ste privitali na webe www.Mazda626.sk
Nic si z toho nerob, ja to nevidim vobec, nas firewall mi to blokuje... 😞
Jen tam nejak nevidim ceny 😒
Dik..to jsem potreboval. A Tve zkusennosti s Denso?
morfikus: tak tuna si to mozes zistit uplne presne: [odkaz] online_catalog.php?part=sprk
Diky..jenze..denso ma tu nevyhodu, ze oproti NGk nema tak peknej web, kde bych si nasel, jakej typ moje mxko papa... 😒 nevite nekdo, kde to zjistit? Denso je mozny nahradnik za NGK...
Jeste ke srovnani svicek NGK, Denso a ostatnich: Kdysi jsem laboroval se svickami u sveho Mitsubishi Lancera (tocil pres 7500 ot./min. a nektere svicky v tomhle rezimu vynechavaly). Po vyzkouseni vsech moznych znacek, vcetne specialu, od Bosche, Championa, Beru atd. jsem se vratil k osvedcene japonske kvalite od Densa (original made in Japan] a NGK (od urcite doby se nektere typy vyrabeji ve Francii, ve srovnani s japonskymi Denso jsou pak diky tomu temer 5x levnejsi). Od te doby jine znacky programove ignoruji. Kdyz jsem si po nekolika dalsich vozech, kde jsem Densa ci NGK s uspechem pouzival, poridil Mitsubishi s GDI motorem (shodou okolnosti uzivam soubezne dva vozy s GDI motory) a iridiovymi NGK, byl jsem nemile prekvapen jejich nekvalitou: u jednoho vozu byla jedna NGK svicka "foukla kolem izolatoru" (s tim jsem se nikdy predtim u zadneho vyrobce svicek nesetkal) a u druheho vozu jedna ze svicek "spatne palila" (po vymene za "neoriginal" od Densa byl motor jako vymeneny...). Takze moje doporuceni opirajici se o osobni zkusenost zni: pokud hodne drahe iridiove nebo "dvojplatinove" svicky, pak jedine od Densa!
GTR GTX:rozlozeni je 40 predek a 60 zadek porad, mozna GTR melo vzadu dif. se zvysenou svornosti... viskozni spojka??? to auto bylo na rally ne takovy pseudo 4x4 jako je vsechno od VW 😃))...btw 4x4 tuhle jsem videl test 4kolek vsech moznych kategorii, pres subaru justy, imprezu, pak par off-roadu, tusim volvo tam bylo, audina a bmw...a vysledek? totalne nejlepsi impreza..(no to se dalo cekat) ale totalni propad bmw 330x... to proste neni 4 kolka. to auto je fakt super, ale ted uz bych ho nechtel, za tech 10 let uz jsou vsechny absolutne vsechny KO...s tim autem, se bohuzel nikdo nemazlil, btw kdo si koupi 4x4 se 190HP v malym hatcbacku na to aby jezdil easy 😄

existovala verze 323 BG 3door HB GT to byla 1.8 BP s 96kW potom GTX stejny motor ale 4x4 a pak GTR to bylo pro homologaci toho zavodaku, to melo turbo a vykon od 180-230koni podle toho kam to auto bylo urceny, pry nebyl problem z toho dostat naladenim turba temer 300hp..ale pak almara vydrzela 0,0 nic. GTR ma nasosku na chlazeni intercooleru na kapote a velikej predni naraznik + kulaty velky mlhovky a na kapote jsou po cele plose maly otvurky..snad na odvod tepla od motoru.
To dabel : ne ne, nelisi..nasel je prsne pro muj typ motoru..apropo, mam USA verzi 😉) jezdila u Michiganu.
O tom by ale vedel viac povedat ACE2 😊
O těch převodovkách vím, pak jsou hodně hin i brzdy, 15minut na okruhu a K.O. ale nadoraz. Jak víš o tom rozložení 60:40?? Není tam žádnej samosvor ani žádná visk. spojka či tak něco. Vyloženě jde krouťák na to kolo, který má nejmenší adhezi. Docela drsný, ale aspoň ty rozjezdy si užívám. Co máš ty za auto??
Kym to spravis, skus este zistit, ci sa niecim tie americke nelisia od europskych, ako napriklad oleje, ktore su lacne, ale menit ich musis po 6000km 😉)
Ja vim..nesezenuli je..objednam je z USA
Hm Iridia je asi dost problem zohnat... riesili sme to na mazda626.sk fore s Matom aka kmecmom - chcel ich do jeho 323 -, isiel som aj k miestnemu Mazda dealerovi, ten mi ponukal obycajne Denso a na otazku, ze ci ma Iridium, tak na mna pozeral jak na teliatko. Takze Ti asi neporadim 😞
Diky.. ze NGk, to je jasny. Spis bych docela rad ty Iridia..jenze u nas stojej 600 a v USA 200 na nase. Tedy u Elite. Nevite, kde by se daly sehnat jeste? (ZFR5FIX-11)
morfikus: kup obycajne NGKcky. S nimi mam velmi dobre skusenosti 😉) moj stary Opel zlikvidoval vsetky sviecky v priebehu 100km, ale s obycajnymi NGK si chrochtal blahom. No a takisto prva Mazda a Nissan, takisto tatova Croma a jeho Mazda GEcko 😉)) Ci maju drahsie vyznam, neviem, skus zistit, ci nemaju nejaku dlhsiu zivotnost alebo take volaco... Pri objednavani z US mozes mat teoreticky nejake problemy s colnicami a tak, kasli na usporu...
Povidani k tvojej Mazde pripojim zajtra, fotky tunovanej su v stretnutiach a galeria zobrazit ide... skus si dat refresh, on sa ti pravdepodobne snazi nacitat este povodnu galeriu, ktora uz samozrejme nefunguje... Robi to asi vas proxy server, refresh by mal pomoct...
Caute, posilal jsem Ti nejake povidani k me Mazde + foto tutning Mazdy 626, dostal jsi to?

P.S. Stranky Blizka sestkani nelze zobrazit..
Nebo je objednat z usa. Jsou skoro o 50% levnejsi..tedy + 20USD postovne. Mam na vyber mezi NGK IX iridium ZFR5FIX-11 $6.95 V elite (490/Ks!!!!) nebo NGK Double Platinum PZFR5F-11 $11.71 u elite (588!!) Tak coo?
Uplne nova galeria stretnuti... Nove fotografie budu odteraz automaticky vzdy vpredu... + pribudlo ich tam 10 novych...

Ak mate foto 626tiek, poposielajte, nech je galeria co najobsiahlejsia...
Tak, rozhodl jsem se, za nadelim svemu auticku nove svicky. Premyslim mezi NGK ZFR6F-11 (188kc/ks) ci lepsi PZFR5F-11 double platinum (588/ks) Mate nekdo zkusennosti? Ma cenu kupovat ty drazsi (snad lepcejsi)?
To je muj sen..oturbovat si auticko.. to je sprosty, proc se na mx5 delat turbo kity a na mx6 neee?
Radim este raz: na prehliadku pri 90tkm idem buduci utorok, tak Ti poreferujem, co vsetko robili a kolko ma to nakoniec kostovalo...
Radim: na to, aby si "urobil" nejake 110-konove TDIcko, musis Mazdulku poriadne vytocit - kazdy stupen tak do 5000-5500, aby si po preradeni bol stale nad 4000. Vcera som zase potrapil nejakeho rakuskeho prdolu s Picassom HDI, co sa v rozkopavkach lepil, aby som mu uhol, tak som mu pekne uhol, ostal na jeho urovni a pri rozjazde z 80 tam dal trojku a iba mu vzdy zamaval 😉))
to 323 Turbo> vim o dvou lidech s GTx jedno je 1.6 a druha 1.8 ale ten ma buh vi proc vypnute (nechapu jak) 4x4 asi ma oddelany kardan nebo neco takoveho, vzhledem k tomu, ze to auto davalo 60:40 pro zadek...tak to asi pojede prach bidne...jinak je to motor BP s jinou elektronikou (napr. vstriky a samolitr ECU) problem na GTx a GTR jsou prevodovky, ono to moc nechce ustat ten prehrsel vykonu toho turba.

k tem tachometrum> meril jsem to na navigacnim GPSku ten rychlost meri (ale abych pravdu rekl tak nevim jak moc presne) tak premasy na 17" 205 (je to rozmer co tam patri) ma zhruba 8-9% nepresnost do plusu (na tachometru je cca 105km/h a na GPS je 97-9😄 na Mx5 je to trochu lepsi tam se mi to nezdalo tolik.
BTW na Mx5 jsem namontoval silnejsi stabilizatory..uuuaaa to je narez, zadny brutalni ztuhnuti a tvrdost, ale uz takhle povestny handling je jeste o kus dal v preciznosti a presnosti..proste radost to auto ridit 😄
dnes jsem mluvil s clovickem co mel v ruce RX8....v patek ho budu zpovidat dal, ale rikal super bomba...po vypnuti stabilizacniho systemu je to pry uplne jiny auto ... rikal ze cekla ze to bude jako lepsi MX5tka ale pry je to spis jako sportovni verze Xedosu 6... asi to vazne stoji za to 😄 tak se asi budeme ridit helsem: kdo setri ma mozna za tri, ale ma i na Rx8 😄
Také jsem byl v sobotu na výletě. Jel jsem s dětmi, takže byla jen krátkodobá zkouška jízdy 210 km/h na rovném a prázdném úseku dálnice. Překvapila mě však pružnost Octavie 1,9 TDI, z kterou jsem při rozjezdu měl problém udržet krok. Po celotýdenním ježdění ve Fabii jsem měl pocit, že nezmáčknu spojku. Ve Fabii jde opravdu lehce, ale jinak Mazda je Mazda. Opět spotřeba s klimou 7,6 l/100 km což považuji za vynikající. Kolegové v práci si u Fabie, Octavie a Toleda stěžují na velmi vysokou spotřebu a přestože mají menší obsahy, tvrdí, že jim to baští více mež můj 2,0 motor. Ovšem nebaští jim motory olej. Také bych měl jít na 90 tis. prohlídku, ale dovolená mě trochu více finančně vyčerpala a tak prohlídku trochu posunu. Snad 1-2 tis. navíc nebudou hrát roli.
joe_st: Díky, ale asi jsem to nepochopil nebo mi nefunguje . Tyto znaky neumím najít. Mát to napsat se shiftem ? **
Zdravím všechny. Doufám, že jsem na tý správný adrese. Když tady má být vše o Mazdě, tak se tedy ptám: Kdo je mi schopnej dát nějakej kontakt na někoho, kdo má krapet zkušenosti s 323 1.8 turbo 4x4-verze GTx. Nutně potřebuju něco podělat s motorem, protože si mý dva známý koupili auta (Corrado a Kaďáka) a vypadá to, že mě na rovince asi udělaj. Neříká někomu něco název dumpik?
Vsetci mame predpisane kolesa, ziadne vymeny za vacsie/mensie sa nekonali...
imho nevim to s urcitosti ale nezalezi tam taky na tom jaky kola momentalne pouziva a na jaky je nastaveny tachometr?
to TomAnt : 😒 to mne mrzi... Jinak k presnosti tacho : dohodnete se s nejakou hlidkou policajtu, at vas premerej 😉) Nebo nekde dokonce maj instalovany radary s vyvodem na velkej displej pro ridice..a nebo holt premerit v dilne.
... nepomohol ...
Nemam pac keby som pri 150 isiel viac, tak by som uz okolo rakuskej dialnicnej hliadky vybavene radarom asi nepresiel bez povsimnutia...
Je to tak... ale zas na druhu stranu, ked som isiel minule za Dablom ja na mojej Mazde, situacia bola dost podobna 😊)) tak neviem ci nahodou Dabel nema zhulakany tachometer...
Dneska moja Mazdicka natocila 90-tisici kilometer. Idem jej objednat pana doktora, nech mi ju popozera, ale mozem ju len chvalit: este 2000km a mame spolu obehnuty svet. Za ten cas som si nestihol vsimnut nejakeho problemu... tak neviem, ci to tak predo mnou taji, alebo sa hanbi mi to povedat, ze jej nieco je, alebo jej naozaj doteraz nic nebolo.....
... a tentoraz uplne zadarmo 😉))

Toz, vyrazili sme v sobotu na vylet, prva cast vyletu sa odohravala na dialnici BA-Trencin (isli sme na Beckov). Ako prva si to ficala cervena 626tka (urcite uhadnete koho 😉), hned za nou strieborna Ochcafka 20V turbo 4x4 Tomovho kamosa (s nim aj Tom a jeho slecna). Nasadil som tradicne dialnicne tempo (150 pribite klincom 😉). Kamarat s ochcafkou sa nas chvilku drzal a potom hodne zaostal. TAk som spomalil, reku asi ma nejaky problem... a pustil ho pred seba. Isiel som za nim a na tacho mal cca. 135. Ked sme prisli na Beckov, jeho prva otazka bola "kam si sa tak hnal kua?" Tak reku, jak hnal, co hnal??? No a on mal vraj cely cas za mnou tacho cca. 165... Tak som sa ho este spytal, kolko teda isiel, ked isiel predo mnou a dostalo sa mi odpovedi, ze presne 150... takze priatelia, ked vam bude rozpravat ochcafkar, ze isiel 200, tak mu neverte, isiel tak maximalne 180... a ked vam bude tvrdit, ze pri 130 mu to zere xxx litrov, tak to porovnavajte s vasou spotrebou pri 110!!! 😉)))) A ze nekecam, spytajte sa Toma, on tam sedel 😉))
A este... vizitku si samozrejme mozte vytlacit a nahanat ludi aj vy 😊)) najdete ju na [odkaz]
Presne toto robime s Dablom, ale nahaname ludi na nas web 😊
To Radimh : no, jestli se Ty omlouvas za preklepy, co mam delat ja? Ja co slovo, to preklep..jak pisu rychle a moooc pri tom premyslim 😉 Tak se to holt nekde projevi, ale zas tam myslim nemam hrubky? To je jedno.. TO ALL : jo, mozna by stalo za to, vytisknout si nejakou "vizitku, poutac" a mit ho u sebe a davat za sterace peknejch mazd? Co Vy na to? Nacpat to na web, kazdej si stahne, vytiskne a kdyz uvidi peknou mazdicku, strci za sterac? Par mesicu a urcite tu tech 3000 pripevku mit budem? Kdo se toho ujme?
A abych přispěl ještě jednou, tak se chci zeptat dabla, jak dělá mezeru mezi reakcemi v jednou příspěvku. ........................................… />
Nemůžu na to přijít. .........

A omluvte prosím moje překlepy. Ta moje klávesnice je nějaká maďarská. Mám ji popřepisovanou fixem a tudíž to občas pořádně popletu. Snad si někdy v obchodě vzpomenu a koupím novou klávesnici.
No sic nám na nejfrekventovanější témata chybí cca 3000 příspěvků, ale to nějak uděláme.
pro RadimaH

jestli myslis jak udelat tohle

a odhodit radek v jednom prispevku tak tady je navod😒br />
napis znak *je mensi * tak to budou dohromady 4 zanky proste BR mezi temi *vetsi* *mensi* a je to

tak snad to staci....
Tak konečně jsem si přečetl všechny nové příspěvky. Už ať mám comp. v práci. Doma to stojí majlant, už teď se děsím účtu za telefon. Takže blahopřeji přátele, 10. místo je slušné, ale doporučuji kapitalistický závazek, že to dotáhneme až do prvního okénka s nejčtenějšími tématy. Je potřeba zvýšit agitaci v ulicích u kolegů Mazďáků.
A na závěr Vám musím říci, že jízdu v Mazdě mi pochválil jeden známý od Prahy, jenž vlastní fungl nové BMW 320 ve sportovní úpravě. Nechával jsem u něj auto než jsem jel na dovolenou a on mě vezl na letiště (parkování na letišti cca 3500,-Kč jsem považoval za nepřijatelné).V BMW se nevyznám a tak nevím do které třídy mám 320 zaškatulkovat.Jisté bylo, že cestovní kufr a taška co jsem vezl v zavazadlovém prost. M626 nevešli do zavaz. prost.BMW 320. Taška mi nevlezla ani dopředu pod nohy, v 626 bych ji tam dal bez potíží. Pro mne bylo dost překvapivé i malé pohodlí ve stísněném prostoru spolujezdce BMW 320. Na letiště mi po návratu dovezl auto a tvrdil, že ho mile překvapilo co se týče konfortu a síly motoru. Tak to jen pro potěšení.
dabel: už na káblík kašlu, bude to nějaké uzemněnmínus, protože druhý konec je přišroubován ke kostře. Spíše jsem měl obavy, zda jsem to z něčeho nevytáhl.

Ještě naposled se vrátím k Fabii. To auto je zcela nové, tudíž předpokládám, že pokud bylo u prvních kusů něco v el. ovládání plynu špatně nastaveno, tak se mohli už poučit. Kašlu na to, je to služební. Ještě se musím pozastavit nad kvalitou značkového radia Škoda - že se nestydí tam něco takového montovat za tak hrozné prachy.Takový šunt se neprodává ani na tržnicích. Fuj.
Mas v emailu jeste par fotek. Bohuzel ne me Mazdy, ale rozhodne je velmi, velmi zajimava!
A halvne..pro koho to delame? Pro nase mazliky!
Jen a jen pro to ziju. 10 misto? Co udelame, az budem na 5.? To se musi oslavit!!!!
Super, tym padom som dosiahol zivotny uspech a mozem sa ist konecne obesit! Huraaaaa!
tak jsem se koukal do top20, a nase rubrika je uz na 10. cestnem miste, gratuluji k dablovi a radimoviH a Tomantovi a morfikusovi a vsem dalsim, je to predevsim vase zasluha a Vas zivotni uspech.
Nevim jak v Mazde, ja za to dal 200 Kc..
Mam dojem, ze vytazeni dat neco kolem 1500-2tis.. u mazdy.
Co to stoji to vytiahnutie dat z RJ?
mazda626: dik za fotecky 😉)) che che, na pol hodinku sa vzdialim a sup ho, 20 prispevkov 😉)) No smial sa Ti len Mitsi, pac to poznal z Mysivbusi inak, ale podporil Ta najvacsi miestny Mazda-Guru joe, takze to tak bude 😉) Takze cez vikend ideme s Tomom na vec 😉))
Diky...

Ad. reset ridici jednotky: opravdu to u tak je. Nedavno jsem to tu psal a sklidil jsem vysmech, nicmene opravdu staci odpojit baterku a slapnout na brzdovy pedal. Problemy razem zmizely. Samozrejme je vhodne pred resetem navstivit servis a vytahnout z RJ co se kdy delo, ja jsem napriklad zjistil, ze mam vadne cidlo sani vzduchu.
Nova spriatelena Mazda 626 GE 2.5V6 - Michal (Mazda626 tu na MC)
Ako som povedal vyskusame uvidime 😄 napisem potom ako to dopadlo 😊
Necti a proved..tim nic nezkazis a pokud se to da vycistenim rid jednotky opravit, tak uvidis, ze to poznas
No musim si precitat servisny manual a mudru knizku... zajtra s Dablom teda vyskusame (ak mi teda pomoze 😊)) )
Taky si mysilm, ze brzdovy...ale to je jedno..i plynovej muzes seslapnout, pro pocit 😉
PoOzdava nepozdava 😉 ..ja mel ten samej problem co Ty a zmizelo to... zkus to, uvidis sam. Zkazit tim nic nemuzes. Apropo..nemyilmli se..pisou to i v servisnim manualu..
Tento postup uz som pocul... nejak sa mi nepozdava.. 😊) a je to na brzdovy aby sa rozsvietili ziarovky aby sa vybila zbytkova energia akumulovana v kondenzatoroch...
To kmecma : no jo..ale ja jich mam jen o 8 vic nez Ty..a rozdily mi nekdy delaj od Full k Low..coz je 1 litr, nemylimli se? Pokud to tak je, tak to neva, ale jak mam pak zjistit, ze je tam oleje dost? a kolik ubyva?
OK, dam tam zatial to co je... este musim zmazat znacky a za chvilu to je na webe...
to Tomant : zahrat ne provozni teplotu, turn off, odopjit baterku a na 15 sekund slapni na brzdovej pedal...nebo mozna i stejne tak na plynovej, to uz si nepamatuju. Zapoj baterku : data v rid jednotce smazana.
Jasne, jak bude cas, neco napisu, snad zitra.. diky
Mazda626.. a pridaj aj tie skusenosti a nejake + - tak ako to mame na webe... idem to spravit...
OK, snad nezapadnu 😒
V pohode... keby si to poslal na mazda626@mazda626.sk tak to pride akurat na tie dva emaily na ktore si to poslal 😊))
Je to tam, jen jsem to poslal na emaily co jsem nasel na www.mazda626.sk, snad to nebude problem.
Morfikus, ako to mam resetnut?
😊 ja mam tych hydrostelov asi iba 16 (+/-) 😃 no ked su po mne, tak zbohom - to by chlastali i pocas pracovnej doby 😊. Ale k veci - myslim, ze aj mne trocha kolise hladina podla toho kolko oleja sa do tych betarov nasackuje, nie vsak az tak dramaticky - hold mam ich iba 16 😒 😄.
Este k formatu, v akomkolvek... ja uz si to upravim...
Me to nedela..resni ridici jednotku.. Mel jsem podobnej problem, pomohlo to.
Mazda626, fotky a pokec posli na mazda626@mazda626.sk (to je nasa spolocna schranka s Dablom, takze na web to da ten kto ma momentalne viac casu 😄 ) Tesime sa...
Som spozoroval ze pri studenom motore mi auto po zoslapnuti plynu na 1ke chvilku nereaguje (netaha), resp. slabo taha, kym sa nedostane k tym 3200 rpm cca. Ked je teply tak taha hned a okamzite. Suma sumarum, pri studenom motore mi Dabel ukaze chrbat len tak fikne, pri teplom sme si kvit 😄 Je to normalne? (ja viem ze je, ale zda sa mi to dost extremne) Mam malo oleja? alebo v com to moze byt? Nezda sa mi ze by to takto robilo vzdy...
No..to jedine..zdvihatka ventilu...to je jedine misto, kam se podle me olej muze skovat..proto se ptam na vase zkusennosti, je divny,aby se tam skovaval jen me,ze 😉 Jo..mam 6*4 ventily. Jestli jsou po me, tak jsou na pivku kazdej vecer, ale rano se vetsinou domu vracim...zatimco oni chlastaj i rano... a tak se snazim zjistit, jestli nechlastaj i kdyz ridim..to by auticko nemelo rado..jenze kdyz ridim, tak je nemuzu kontorlovat 😒 a tak se bojim
Cauky panove, rad bych prispel neco malo snimky sve Mazdy 626. Kam to muzu poslat a v jakem formatu? p800@seznam.cz
Ad morfikus: zeby si ten olejcik sedel v hydrosteloch a s casu na cas vykukol von? 😊)). Ze ty mas 6 hrncekov po 4 ventiliky 😄 teda 24 ventilikov, co odpoveda priblizne 24 hydrostelom, hovorim plus/minus, podla toho, kolko ich je v tom danom case na pive 😊)...
Ja vim..taky jsem premyslel naz tim, jak moc ta lpocha musi byt rovna. Nechapu to. Jo...doufam, ze mazdam polisi nemerej hladinu alkoholu v oleji..
No nefim 😉)) To ma len tak napadlo, lebo inak si to fuckt neviem predstavit... Ak sa Ti sem-tam po nastartovani Mazda mota, tak je to ale jasny znak, ze sa bol olej cez noc poriadne ozrat...
Ano, dulezita poznamka. Mam..ale malinkatej. je to malinko naklonene na levou stranu, cili od merky, ale meril jsem i na rovnych plochach. Efekt stejny.. Jsou olejove nadrze 2,5V6 hodne narocne na naklon auta? To mam lezt po zemi pred vlastnim merenim s vodovahou? 😉) nebo radsi rovnou obihat misti hospody a ptat se po castrolu? ;-D
PS: no alebo teda to pivo 😉)))
morfikus: a nemas nahodou tam, kde parkujes nejaky hrbol, takze auto niekedy stoji malinko naklonene?
Lidi..nemate nekdo podobnou zkusennost? "Asi před 1tis km jsem vyměnil olej. Pravidelně ho od té doby kontroluji. Problém je v tom, že se mi olej kamsi ztrácí (schovává) a opět objevuje. Dejme tomu na 10 měření je olej 9x těsne na Low a 1x na Full. Nezávisle na tom, jak dlouho auto "stydne". Ať je to jen hodina, či třeba den. Kam se olej schovává? Čím je to způsobeno, to chodí někam na pivo? 😉 Mám 2,5V6 r.v. 94 najeto 170tis, Olej Castrol TXT 5w40 + pul lahvinky STP proti kourivosti"
Jo, priprava na cd changer..to by mohlo byt ono.. byva v kufru a vedou k nemu pokud vim 4 draty..
Este ma napada predpriprava na CD menic...
Tom: bud kludny (resp. nemusis vasich nejako znervoznovat): islo o prvy modelovy rok a HLAVNE sa to tykalo len 1.4-16V (75 a 100k), takze vasich Fabky sa to urcite netyka 😉))

Radim: este ma napadlo nejake elektricke ovladanie anteny alebo take volaco, proste nejaky kablik suvisiaci s radiom, ktory proste Tvoje radio nepodporuje a tak tam ten kablik proste "visi". Ked som ale montoval (s Tomom) nedavno do mojej Mazdy radio, tak som tam ziadny taky kablik nenasiel...
To fakt? To som nevedel... no good luck... nie je na to nejaky update? (a nepresunieme tuto debatu k Fabkarom? 😊)) )
Radim: U prvních Fabií byla chyba v elektronickém ovládání plynu - ta prodleva 1 s - psali o tom v prvních recenzích na Fabiu. Tak si to užij 😃)
Dabel a TomAnt: zadní repráky hrajou. V rádiu taková zásuvka vůbec není. Čtvercový průrez zástrčky je cca 8x8x mm a jednotlivé zdířky jsou cca 2 x 2 mm. ..... Kontroloval jsem výpočtem spotřebu. jak jsem psal, comp. mi ukazoval Ostrava-Praha-Ostrava 7,6 l/100 km a to jsem auto moc nešetřil, bylo zatížené a cestou tam jsem měl zaplou klimu. Můj výpočet ukázal 7,62 l/100 km. Takže palubní počítač počítá dobře a pro mně je to dobrá zpráva. Má nová služ. Fabie 1,4 16V má průměr 6,5 bez klimy a to zase takový rozdíl není vzhedem k rozdílu v konfortu cestování a pružnosti motoru. Nevím co s tou podělanou Fabii je, ale na křižovatkách raději čekám ať mám dost místa. Když přidám plyn, motor má prodlevu možna 1 celou sekundu než zareaguje. Můžu Vám říci, že kdybych si koupit takový motor za drahý peníz do soukromého auta, tak bych byl pěkně nasr....
Mna napadlo presne to iste... 4kolikovy konektor, to j presne ono...
Radim: to je fajn, ze sa zase sem-tam ozves 😉) Uz aby si mal comp aj v robote 😉)) Neviem, ci som Tvoj popis spravne pochopil, napadaju ma zadne reproduktory...
Když jsem dnes instaloval držák HF, který jsem měl sundaný dodnes, protože jsem neměl vhodný telefon, zjistil jsem, že mám volný nějaký černý kabel, který je přišroubovaný ke karoserii vzadu za odkladací plochou dole u řadící páky a je dlouhý cca po radio (30 cm). Na druhém konci je zástrčka čvercového pruřezu se 4 otvory. Dva otviry jsou uskočeny dozadu. Nezjistil jsem do čeho to patří - nevíte ! (pokud jste tento složitý popis pochopili). Mějte se, zase se kouknu zítra večer co jste vymysleli.
Tak na pořádek v autě jsem úchyl. Nesnáším tam bordel. Ani doma mi nevadí drobky na koberci tak jako v autě a když mám jet s někým, kdo si v autě vrství prach, považuji to za trest. Auto myju pravidelně ( cca 1 x týdně)a to komplet vč, vnitřku, skel, ventilačních mřížek i lemu dveří. Jen na přístrojovku již nic nepatlám. V horku se přípravky odpařují a dělají na skle mastný film. Používám jen antistatiský ubrousek. Co oceňuji u Fabie, je řešení ventilačních mřížek, ze kterých se perfektně vysaje prach vlasovým nástavcem.
TomAnt: ono to není jen o složení comp. Teprve se dodělávají kancly a není comp kde namontovat. Zatím se musím smířit s provizoriem. Ale už mi dali alespoň mobil a auto (Fabie 1,4 16V- chcípak). Jo a jelikož máme hans free (snad jsem to napsal dobře)ve všech firemních vozech, tak máme jednotně Nokie 6310i. V Mazdě mám HF na 6110 a mobil tam funguje-výhoda. Jen doufám, že to bere stejný proud a mobil neodvařím.
h_ST: No jel jsem to 3,15 hodiny, občas když jsem usínal, tak jsem zpomalil. Měl jsem na mysli průměr po dálnici.
normalka, v ameru se takhle staveji motory bezne, mozna je to na skodu mozna ne, ale proste 6,8 valce s mene konema nizsima emisema to je americka klasika bublajicich motoru na tempomatu
tak ted jsem se na netu docetl, ze to Alero co jsem s nim jezdil ma vykon 170koni ...to je na objem 3400ccm V6 vcelku malo...zlata M6 Sport s 2.3 4-inline-cyl a temer 170 konema 😄
caues hele v patek budu ve vlasimi, nesejdeme se tam...mam pro Tebe nejaky ty stripy, tvuj oblibeny cajicek jsem opravdu nenasel...a hledal jsem really 😄 urcite zavolam zatim 😉
caues mazdaci....no ja si na par dni odletim a tady je asi o 250 prispevku vic....ouuu 😄

taaak privezl jsem si moje vysnene tvrdsi stabilizatory na Miatu 😄 uz se tesim az je tam budu montovat. jinak v patek jdu resit tu M2 tak napisu jak to dopadlo. co jinak..ja tech 200 news cist nebudu..jezdite v lete jako draci a vsechno ok ze jo 😄 ... jak jinak...btw prohlizel jsem si za oceanem m 626 co se tady v evrope neprodavala...to je takova skoda, je to moc hezky auto, ruku na srdce mnohem hezci nez GFko..ale to uz je over...M6 jezdi vesele i po Georgii a S.C. 😄 ... me v pujcovne dali Oldsmobile ALERO samolitr AUTOMAT a 3.4L motor...se slzou v oku jsem pozoroval ty dedousky co se tam prohaneli v Miatach 😃
TomAnt 9:16 > 626 Wagon, dvoulitr, 85kW, modrý, vyroben 2000. Bye, dnes už končím, zítra vstávám v půl čtvrté a odjíždím, nebudu na webu.
Umytie po vacsom dazdi som zrealizoval naposledy... nestazujem sa, auto bolo predplachnute 😄 mne stacilo za 20ku len poriadne vystriekat zakutia, kolesa a chaldic 😊
ad mouchy: nejlepsi je na kastli hodit mokry hadr a nechat ho tam tak hodku, to se ty mouchy paradne

odmoci. Jeste je dobra metoda je zkusit umit po delsim desti.
Che che... a ja mam Mazdulku v super stave (podla servisnej prehliadky 😊)) okrem chladiacej kvapaliny samozrejme) a cistulinku znutra... (ked uz som daval nove potahy tak sme ju povysavali atd atd...) Celkovo sa vnutri citim prijemne 😊))
Che che 😉) Ty pekelnik 😉)) ad bordel: to uz mi niektori ludia vypravali blbosti, ze ci sa nehanbim s takym jazdit (samozrejme bolo spinave a vnutri bordel), tak som im vysvetlil, ze ked sa oni hanbia, ze mozu ist peso (chceli sa zrovna odviest...), mne to nevadi, pre mna je ovela dolezitejsie, ze po technickej stranke dam auticku to najlepsie, co sa da (fajny mnam mnam olejicek, benzinik presne taky, ako ma Mazdulka najradsej a vsetko take, co ma rada 😉))) No jo, hlavne, ze ti ludia si cistia svoju Filcku kazdy vikend, ale maju na kazdóm kolese ine pneu a profil 2mm.....
Mam i jine vyrobky teto znacky 😉) nechali mi vzorky zdarma..mam autokosmetiku na 5 let dopredu 😉 Cistice calouneni, obnovovace plastu, sampony,odstranovace hmyzu, aktivni penu na skla, sprey napneu, silikonove oleje, lestici pripravky s vuni ve spreji a ja nevim co jeste. Nemrznouci smesi, rozmrazovace skel a zamku ;-DD JO, bordel v aute, to je epizoda sama....
Je vidiet, ze mas na starosti prave tuto znacku autokozmetiky 😉) No ja som tiez zvnutra neumyval ani nepamatam, tym, ze mam ciernu palubnu dosku, tak sa to tak brut neleskne jak Tomova svetlo siva 😉)) Celkove je v mojom auticku uz zase dost bordel, vsade nahadzane prazdne (nealko) flase, saciky od vselijakeho jediva, papierove vreckovky atd... proste moja Mazdicka je pravy pracant 😉))
okna zevnitr nemyju...apropo, vy snad potrebujete videt ven? Ja ne.. stahne leve predni, vystrcim hlavu a jedu... vitr ve vlasech je bajecny pocit. Sice me vlasy nemaji ani 5mm..ale stejne je to SUPER 😁D Asi siumeju ona zevnitr, jak vas tak posloucham..mam tady na to aktivni penu zn coyote ;-DD
😉) ja viem, som ta scel potesit... no moj tato tvrdi, ze zvnutra jedine cista voda, secko ostatne sa vraj leskne... opac...
Ftipne... to drhnem skoro obden 😄 Páni, zistil som, ze najlepsie na cistenie auto okna znutra je... pripravok na cistenie PC monitorov 😊)) takze teraz pouzivam pripravky 3M 😄 popripade Dicota 😊)) Fakt je to lepsie ako tie sajrajty co su akoze specialne na autoskla... 😊
Tom: skus vycistit okno zvnutra, to by mohlo aspon trosk pomoct 😉)
No len ked sa ti leskne pristrojova doska tka je to naprd... mne sa leskne aj bez pripravku a riesim problem odrazu slnka do oci... tak som si kupil taku tu ciernu protismykovu podlozku (ktora sa mimochodom smyka jak svina) a mam ju polozenu hore na pristrojovke aby som nieco videl... Mne sa ani tak moc neodraza slnko, ako cela pristrojovka v okne 😄 ako HUD 😄
no..coyote ji ma asi za 60Kc...ale to je uplne jedno..maj to ale urcite na kazdy benzince a temer v kazdym supermaketu kde prodavaj autoporeby. 300 bych za to nedal...zkousel jsem to jen proto, ze to mam zadaco 😉 stejne jako obnovovac plastu na kola..vypada to super! Driv jsem mel neco podobneho na interier a plasty vypadaly jako novy..no a kdyz se lesknou i pneumatiky..vypada to bozsky.
Zazracnu vodicku som doteraz videl vsade po pumpach ale ked sme minuly vikend s tatkom zhanali tak sme nevedeli zohnat, jedine turtlewax za 300 Sk 😄 ale myslim ze v tescu ju maju tiez za priaznivejsiu cenu 😊
Country: samozrejme, velmi sa uz tesim na fotky Tvojho vagonku 😉) Ad hmyz: no ked umyvam Mazdicku normalnou vodou a hadicou, tak to tak dlho kefou drhnem, az ten blby hmyz zmizne 😞(, no ja viem, nic moc riesenie, ale co uz... musim asi tiez pozrie nejaku tu morfikusovu zazracnu vodicku 😉))
Procital jste uz nekdo tohle..vazne zajimave veci. Mam to v prohlizeci uz hodne dlouho, ale teprve ted jsem se k tomu dostal "[odkaz]"
morfikus: dík za tip, zkusím se dneska podívat, co se prodává
Zdravim ta Country, v klube ta samozrejme radi privitame, fotky a pokec k auticku posli potom na mazda626@mazda626.sk... Co to mas vlastne za stroj?
RadimH: Ty jsi jel Ostrava - Praha průměrnou rychlostí 150km/h ?? Je to tak zhruba 375 km, takže 2 a půl hodiny ? To snad ani nejde ..
to Country : No, ja mam ted na starosti sales promotion autokosmetiky Coyote..pripravek na odstraneni hmyzu jsem zkousel a prislo mi, ze to funguje... Kazdopadne tim chci rici, ze se na to delaj nejaky sragory..tak se mrkni na benzinu. Stoji to kolem 60-80kc.
TomAnt, dabel: tak jsem se asi po roce odhodlal a umyl jsem včera svůj wagónek. Jestli se mi podaří ho dneska naleštit a nafotit, tak s vaším laskavým svolením) vstoupím do klubu spřátelených mazd 626. Mimochodem, pánové, když myjete auto, čím sundáváte zbytky rozbitého hmyzu z karosérie ? Vodou se šampónem to moc nešlo, měl jsem chuť vzít na to smirkový papír. Ale to by se wagónkovi asi nelíbilo 😃
Jeee Radim, vitaj, sme ta postradali... Tak nech uz ti zlozia ten comp... preboha co je na poskladani compu take zlozite ze to trva tyzden? Keby som tu ja tak pracoval, tak by som bol zvedavy kto by tu varku 150 PC spravil a kedy...
Teda nestíhám to číst. Pokud řešíte spotřebu, můj 2,0 benziňák s klimou na cestě Praha - Ostrava vzal dle počítače v průměru 7,6 l/100 km při průměrné rchlosti 150 km/h. Ale pro jistotu to přepočtu ručně. Na dálnici jsem měl pocit, jako by se motor mezi 2,5-3 tis. otáčkami dusil a pak nabral dech. Máte pravdu, že je potřeba motor občas prohnat. Také mám pocit, že mi zlenivěl sic spotřeba je dobrá. Nemám teď mnoho času. V novém zaměstnání zatím nedorazil počítač. Skládají ho a bude asi až příští týden, takže se nemohu účasnit diskuze přes den.
Presne..to je dalsi vec.. mit plnej knedlik na zatizenym motoru se zarazenym 5. st. to je tyrani..
Asi hodne trpi aj prevodovka a vobec cele auticko 😞( Preto sa drzme hesla "Nevahej a toc!" 😉))
Tak tak, je treba tocit ja mam max vykonu u 5500 ot/min, takze je treba obcas provetrat vsechny poplasene kone aby nezleniveli 😃 Mozna proto ten motor jinak casem je liny 😃) Ono kdyz to nekdo dusi na V. s plynem na podlaze do kopce a nic, tak ma vetsi spotrebu nez kdyz by si podradil a lehce to vyjel na pul plynu...a to nemuluvim o tom, jake sily se zrovna vyvyji v motoru na klice.
ok 😉) Tak to teda bude oficialna vec na nasom webe 😉))
To je easy, skocim do Linuxu, vytvorim PDF nanovo a je 😊
Mozeme, mam ho lokalne na notebooku, mozem Ti ho hodit... alebo radsej ako html (to mam sejvnute tiez 😉), kvoli programu, ktory to PDFko vytvoril 😉))
Dabel, nehodime to PDFko na web?
Hm tak uz je kocka prec a toto [odkaz] ukaz_auto_new.asp?id_auta=1143 je iba slaby odvar. Na druhej strane, treba uznat, ze toto: [odkaz] ukaz_auto_new.asp?id_auta=50 uz je sila 😉))
😊) - to by sedelo. Mal som ju ale chut vyskusat, no nejak som sa vtedy nedostal do BA. Bol som len zvedavy co spravi taka palka.
Hehe, no tak ako poznam Darex, tak mala chudatko uz urcite aj 600tkm na krku 😉))
Inac v Darexe bola pred casom 626 so 450tis ... 😊
STAVROS: mozno nie 😉) Ja som nasiel v AAA inzerat, kde predavali Mazdu 626 GDcko s najazdenymi vyse 900000km (pochybujem, ze by AAA pridali niekolko sto tisic...). Mam to scucnute ako PDFko, tak to mozem zajtra pre zaujimavost uploadnut 😉))
Myslim, ze jde spis o mechaniku. Tenhle efekt se da pozorovat i u karburatorovych aut. Mechanicky a technicky to vysvetlit nedokazu..ale na tom, jak motor jezdi se ridic muze podepsat hodne. Hodne laicky receno..jde o to, aby si motor zvyknul...jelikoz pri vetsich otackach je namahany jinak a vic, nez pri nizsich. A vo to jde,ne? Naucit ho behat i "nahore.."
ja mam najeto uz 11500 km. Jinak jsem mluvil s klukem co prodava mazdy a rikal, ze driv vozil auta a ze mel Toyotu Landcruisera 4,2TD a ze ji koupil kdyz mela dle serv. knizky najeto 440 000 a pak na ni najel jeste asi 320 000 a jezdila jak vino. A taky ze mel Mercedes Benz 300 TD a na nem mel nalitano asi 780 000 km. To by byla moje Mazda uz 20 let po smrti
Myslim, ze to je zaspinenem motora + prisposobenim sa elektroniky tomu stavu ... Moj skromny predpoklad. Teda inac povedane (u novych aut), byt ma mieste riadiaceno PICka, zistiac, ze ze je motor 'zadzubany' + vykonostne nevyuzivany, hodim si slofika 😄 a doprajem to aj motoru 😊
No jo, je to rovnako "tajomne" ako to, ze pri mojom jazdeni auta vacsinou "oziju". Ked som kupil GDcko, tak sa mu od 160 moc nechcelo. Po 30tkm so mnou vyrazne ozilo a tahalo pekne az do maximalky. GFko mi tiez zacina ozivat, 200 mi na tacho nabehne hned 😉) Inak este ad tocenie: pri velkom kopci si rad podradim na IV a vsetci lenivci, ktori nechali V-ku aj v silnych autach sa nestacia cudovat, ked im veselo zdrham 😉)) Kto poznate velky kopec medzi St. Pölten a Viednou, ked sa na Steinhäusl-krizovatke odboci doprava do kopca hore (smer SK, H, SLO a nie Vieden-centrum, inak krasna klukata dialnica), tak ten mam velmi rad. Vacsina soferov tam necha patku a hore sa vlecu tak 90-tkou. Mazde ked dam na zaciatku stvorku, tak hore mam nieco cez 170 😉))
Tak jsem byl hodinu a půl mimo, a nestíhám to číst ! Mám dotaz - zkuste mi někdo vysvětlit ten fakt, že když motor málo točím do otáček, tak si odvykne. Fakt je, že motor točím většinou jen při předjíždění, asi tak jak to tady popisoval dabel. Anebo taky na dvojku do 110 😃)
Tak tak, pri 3000 sa to vsetko zacina 😊))che che
Tawa: daj tam Denso Iridium + JR filter a 'chcipanie' okolo 5000ot sa konat nebude 😊. Zmurk.
hehe sice jenom 1.8 v 323, ale citim jakou radost ma z cisla 3000.....sice kolem 5000 uz to chcipa vicemene ale prijemne se s tim da jezdit.....hehe a spotrebu mi snad nekdy rekne nase ucetni 😃
To TomAnt: Ficiiiiii 😄 Cervene zacina od 7000 a obmedzovac jej sekne po krku asi pri 7300 - takze s dvojockou, trojockou a s casu na cas stvorockou sa daju divy 😊. Ono paci sa mi, ze nemam v zadu na kfriku napisane co za motor sa v nej skryva - ono potom je zaujimave sledovat podlady ucastnikov cestnej premavky ...
che che, je tesne po zabehu...
Okolo 100000, ved tato jazdi iba do Tesca a naspat 😉) Ta uz je "vysluzila" a uziva si dochodok 😉)
Dabel a tvoje GDcko ma kolko najazdene?
Ja mam 105660mil = 170tis Km 😉
S mojimi 88500 som pri vas totalny luzer 😞((
Jo chlapi, tak vytocit, to ja tiez rad 😉) Tom minule cumel, ked som Mazdu vytocil niekde k 5500rpm 😉)) Inak to je idealne na predbiehanie na okreske, auto predo mnou ide povedzme 80, ja ho dobehnem, dam za 3, blinker, plyn na podlahu, auto ide jak z praku a pocas predbiehania nemusim preradovat a podobne zdrzovacky. Ta 3-ka u mna by isla asi po 150, ale vacsinou pri 120 alias 5500 rpm som uz davno za tym autom 😉))
Ale fici, ci nie?
Vcerajsi ranny stav 😊
Moj 201450km 😊)
Tak, moj motor ma 213.000 km a ide 😄 jak gula...
Nehci zase vypadat, jako nejake pako, co jezdi vsude na maximum..rozhodne ne, naopak..co mam mx ko, tak jsem se hooodne zklidnil..i kdyz..mam casto problemy vejit se do rychlostnich limitu, tedy casto..asi porad...ale to jsme zase nekde jinde.. 😉 musim ted na jednani..tak budu az zas po poledni..cao
Nehlede na to, ze kdyz motory netocime, "odvyknou si" a pak se jim nechce... nerikam porad na maximum, to je taky blbost, ale jednou za cas potrebujou poradne protocit..myslim, ze i z hlediska hospodarnosti - vydrze motoru.
TomAnt: Presne tak - s casu na cas musi mat clovek za volantom 'spaß'. Zijeme iba raz ...
To TomAnt : Jasne ..a ten tah, co tam ten motor ma a ten zvuk..idelane v tunelu.. na tom ulitavam.. ;-D
Dabel, som zvedavy na tvoju spotrebu, ked sa jedneho dna vratis do BA a budes behat do roboty tak ako ja 😊))
To dabel : to je spravny pristup 😉
No jo, ale Ty mas 2.5V6 a ja obycajny 2-liter 😞(
Morfikus - moja krvna skupina 😊)) ked mi cervene pole na otackomeri zacina na 7000, tak preco by som jazdil medzi 1000 a 2000 ze... 😊
Jo a spotrebu neriesim, ked idem autom 150 namiesto 130, tak odhadom mi auto na 500km zozere o nejakych 5 litrov benzinu viac, ale pridem o pol hodinu skor do roboty a tak sa mi to s urokmi zaplati 😉) (vsetko ratane by ocko 😉)
Ja kdybych mel tech 8l/100km..tak bych byl rad ;-D
To TomAnt : presne moje slova. Kdyz jsem si koupil silnejsi auto..tak at si ho uziju a tech par korun..vem je cert..prdim na ne..hlavne ze mam z te cesty radost a ze me to bavi a tesim se, az do auticka zase sednu. Vylozene na spotrebu jsem nejel snad jeste nikdy, co mam ridicak. Proste to nevydrzim dyl, nez 20 min. Ani s tempomatem...proste to nejde. A jinak, je to fakt - motory a nejen japonci se radi tocej. ( tedy, benzinaky ). Je to radost, roztocit je a uzivat si
Chlapi, tych 6.8l, to bol jeden pokus, kedy som sa neponahlal a bola prazdna dialnica a bol som sam a auto prazdne etc. etc., proste ma zaujimalo, za kolko dokazem ist pri dodrzovani vsetkych predpisov, tichuckej a neagresivnej jazde... Bolo to pri tempe ako vravim cca. 120-130, takze na V-ku asi 3000rpm, vacsinou po rovine. Kazdopadne ma to nebavilo a skoro som zaspal 😞( Vcera som isiel tradicne a uz som bol zase na 8 litroch 😉))
K spotrebe... robil som si testovacie jazdy po BA medzi jednotlivymi tankovaniami... Tankovanie po cca 350 km zakazdym pri tom istom stojane doplna atad atd... Ked idem jazdit na spotrebu, t.j. pomale plynule rozjazdy, nezaslapovanie plynu na podlahu atd, tak sa dostanem so spotrebou niekde na 9 l/100 km po meste... Ked jazdim "sportovo 😄 " t.j. male zavody na kazdom semafore (ale rychlost dodrziavam, 1,2 do 60 a potom hups na 5ku 😄 ), tak sa dostanem so spotrebou na 10 l/ 100 km. Ked si to zratam tak ma to jedno tankovanie vyjde po prepocte cca o 90 Sk drahsie (3.5 litra paliva) No a kedze chcem mat z jazdy radost (ved na to som si to auto kupil) tak mi z toho jasne vyplyva, ze na tych 90 Sk sa mozem... to mi za tu chybajucu radost z jazdy nestoji... Alebo hej? Co myslite?
No to je sice mozne, ale co ten motor ? Ten ho musi faaakt pozdravovat. Japonec se musi tocit a pak se bude tocit dlouho, neni to traktor.

Ja mam ze svym 2 litrem rv 92 normalni spotrebu 9 litru, Na dovolene v Norsku (4 lidi + kufr na strese) to bylo na nemecke dalnici 13litru po Norsku, kde je 80 a radary to bylo neuveritelnych 6,5 l, ale ten motor, tomu se to moc nelibilo. 5 tam sla dat jen z kopce. Takze spotrebu neresim, je mi lito auta.B.
Nechcem povedat ze vam zavidim, ale kua ANOOOO, aj ja chcem mat taku spotrebu 😊)) zas ale ja moc podla technicaku nejazdim... ok, tak nic...
dabel: Ahoj, ta tvoje spotřeba 6.8 na sto mi vrtala hlavou. Přes víkend jsem si vyzkoušel 200 km sám v autě za 2 hodiny 20 minut (průměr asi 85 za hodinu), půl po dálnici a půl po okreskách a přes vesnice. A computer ukázal 6.7 litrů na 100 km, což mě docela mile překvapilo. Ale pořád mám co dohánět - prodejce mi kdysi tvrdil, že zná člověka, který s 626 dvoulitrem jezdí za 5.5 ! 😃)
K Mazda dnu... MPVcko s Mazda6 motorom taha fakt pekne 😊)) Len som sedel asi dvakrat tak vysoko ako u mna... che che... a skoro som nedociahol na saltpaku, mohli ju spravit trosku vyssiu..
Jojo, Mazda den, bol fajn, az na to, ze mi chlapik, co robil predvadzacku Mazdy 6 tvrdil, ze "tato, v ktorej sedime, je silnejsia dieslova varianta so 115 konmi, este je slabsia s 90 konmi"... che che... to pisem samoska len preto, ze mi ten buzik nedovolil si Mazdu 6 vlastnorucne zasoferovat 😞( Zato Mazda2 ma prijemne prekvapila, bola fakt velmi prijemna (testil som 1.6), az na ten neisty pocit hraniciaci s klaustrofobiou 😊))
A este som pridal plno foto do stretnuti z Mazda Tour 2003 dna...
Nove fotografie Honzovho kupatka a fotky mojej nove radiacej paky 😄 thx to Dabel za jej kupu a dovoz...
Tak pekny vikend..ja dorazim domu a hura do auticka a na cesty..caoo
to kmecma :me se nejak nechtela nacist..mrknu na to znovu
To morfikus: 😊) Viem. Chcel ukazat aj inu stranocku ako je www.auto.cz. Ked Parkers.co.uk trocha prelistujes - uvidis preco 😄 Zmurk. myslim ze je to uzitocny odkaz. Podobne ako whatcar ...
to kmecma : tohle je lepsi PS Je to tak 2,2 4V huukot [odkaz]
chrustik: to nam bolo jasne hned, ze to nie si Ty. Tamten chlapec musel byt asi erotoman, lebo pastovat do diskusie o autach porno poviedky, to len tak niekoho nenapadne 😉))
onanista neni multiloginalita co sem psala, to musim vedet, protoze to jsem ja. Je to nejakej *, mrzi mne, jak to tu kazi. Uvedomil jsem si, ze moje prispevky predstavuji potencialni inspiraci pro divne existence, tak jsem se rozhodl prispivat jinou formou.
www.parkers.co.uk ...'click' ... Choosing ... Honda ... Accord ... Performance ... 😄 ...
accord Type R je 2,2? No, asi mas pravdu...ja ale myslel, ze do ni driv davali 1,8? No, tyhle motory..to je hustota..atmosferak a jede to jak svin
😞( kua aj s preklepmi. Hold je piatok a slnko svieti ... 😊
Neviem, ci to bude na kralovstvo: JE to na platforme buduceho Focusu a Volva V40, 4.42 metra dlhe, najprv hatchback alebo sedan. Motory 1.4/80k, 1.6/105k, 2.0/150k a common rail 1.6/110k. Cena v Nemecku od 14000EUR, na trhu od jesene. Zdroj: ams
Ad Dabel: Moja rec. Predminuly vikend som sa troska vliekol za jednym 6-ovym kombikom od Hradca na Svitavy, podla pachu z vyfuku - naftacikom ... Islo do veeeeeeeelmi pekne. Uvazujem o tom (ak nie o 3ke, vid dalej)

Ad Morfikus: V Accorde R je 2.2 VTEC (Myslim, ze viecstupnovy). Ta 1.8 je v Civicu R. Kazdopadne sa zhodneme na tom, ze su to slusne pilky. Som rad, ze sa najde niekto, kto zdiela podobny nazor.

Ad All: Co poviete na novu 3-ku. Mam mat nove benzinaciky (nasavacie vpredu, vyfukove vzadu ...) Plus som niekde videl 1.6 common rail ... Ale za viac info kralovstvo 😊)
Tak tak, aj ked na druhej strane, niekedy ma dokazu pobavit majitelia tychto naftakov, ktori tvrdia, ze im to zere asi tak 2,5 litra na 100km. A este ma pobavil jeden majitel Koktafky TDI 90k, ktory mi tvrdil, o co ta jeho Koktafka lepsie taha nez moja Mazda (to ked som celkom vegetne zrychloval na 5-ku). Faktom ale je, ze kebyze teraz kupujem funglovku, asi by to bola ta Mazda6 s 100kW common-railom, pocuvam na nu samu chvalu a ani STAVROS nehlasil ziadne problemy 😉))
Jo ty dnesni diesely, jsou celkem maso. Kroutak jako krava, to se to pak rozjizdi. V zatackach, celkem dobre stihaji nadupanym benzinakum. A nejlepsi je ta jejich spotreba a jeste k tomu nafty 😃) Kdyz se veme pomer cena vykon, mnam mnam. Jezdil jsem v trojce BMW s 3 litrovym dieselem, podle PC spotreba 7.9 l/100 ve meste. Ovsem ten tah, ten byl.....
Accord Type R slint slint slint silnt slint slit slint slint..ale radsci bych RX8 😉 ale ta 1,8 co je v Type R..to je uzasny..nebo ten 2,0 v S2000 bomba co oni s motorem dokazou