Novinky
0
>😁 :yes:
Přejít do diskuze
Konečně někdo s trochou oktanu v krvi :yes: No jasně, nebo si koupím dva roky starýho Nissana 350Z a to RSo co zmiňoval ten dement víše poseru kdy si vzpomenu a za míň peněz...(cca 600tis.) Rhorka maximální souhlas. RS není auto pro zábavu na silnici. Jen pro blbečky co si potřebujou nahonit ego...
No nestačím se divit co za blbečky tu píše...Jenže on NESTOJÍ jako Golf! To si laskavě uvědom! A pak se koukni na autoweb na srovnání ceeda sportywagon a oktávky kombíka. Cenový rozdíl je 200 opakuji 200tisíc! A to lidi, kteří kupují auto kolem půl mega rozhodně řeší!!! Ach jo...Asi stejně jen ztrácím čas...
Tak když takovejhle blábol napíše kankunen, hned je mně líp... 😄 Nemám sílu na komentář...Prej "dobré jízdní vlastnosti se poznají dle naklánění v zatáčkách"... 😄
No jenže Golf nemůže stát to co Ceed, protože to by to mohli v Německu zabalit. Je všeobecně známo, že VW je první mezi automobilkami v tom, že má nejmenší zisk na jeden vyrobený automobil (což mě osobně příjde hodně smutný)
Je to tak..nedá se přece srovnávat škoda a VW když je to to samý. Já bych si teda osobně nekoupil ani jedno 😄 A doufám, že se dožiju té doby, až image automobilek už prostě nebude natolik silný argument, který dokáže ospravedlnit i několika set tisícové propasti v pořizovací ceně...
Z trochu jiného soudku. Doufám že nový Nissan GT-R za cca 2-2,5 milionu půjde víc na dračku než Porsche 911 Turbo za 4mega, které překonává uplně ve všem a to sotva vyjelo na silnici... 😉
Z trochu jiného soudku. Doufám že nový Nissan GT-R za cca 2-2,5 milionu půjde víc na dračku než Porsche 911 Turbo za 4mega, které překonává uplně ve všem a to sotva vyjelo na silnici... 😉
Ukazal si sa ako neznali. KIa nepokrila za rok 2007 dopyt nakolka sa výroba rozbiehala. Hodnoť až rok 2008.
Nakolko vela jazdim - auto ma živy, ešte som na tom aute za prvý rok nemusel nič v servise riešiť ako u Megana. Za 160 000 km Megan vytiahol zo mňa vela peňazi. Unik oleja z prevodovky 2x ventil turba, vahy, ložisko naboja, imobylizer, central, predna naprava vôle už pri 90 000km atď a o celkovom dojme a jazde nehovorím. Pred Meganom som mal Golfa takže Megan bol pre mňa hrôza. Ale to je moje osobne hodnotenie aut ktore som mal. *** je pre mňa osobne. Keď si ho niekto chváli prosim rešpektujem.
Nemyslel si nahodou ze skoda nesaha kii po clenky ? ja viem po tej burlivej noci plnej alkoholu sa da prekrutit par veci, a laskavy skodamaniaku tak 75% dielov do skody sa robi na slovensku a u vas sa to len montuje, takze ziadna narodna znacka ale len prerasteny VW 😉
stále mě se*ou ti, co stále mluví o nějakých vykrádáních jiných automobilek...
Uvědomte si, kolik modelů na světě jezdí ano? A taky to, co vše už bylo vymyšlený. Být opravdu originální je už dneska dost těžký... A navíc někdy je spíš na škodu bejt originální za každou cenu.... Jelší neoriginální, ale praktický - viz el. otevírání oken u novýho peugeot parter...
Nakonec ještě se bude říkat, že jedna automobilka kopíruje druhou, protože všecky auta maj kola a volant, řadicí páku a 3 pedály a dveře a čelní okno 😉
Uvědomte si, kolik modelů na světě jezdí ano? A taky to, co vše už bylo vymyšlený. Být opravdu originální je už dneska dost těžký... A navíc někdy je spíš na škodu bejt originální za každou cenu.... Jelší neoriginální, ale praktický - viz el. otevírání oken u novýho peugeot parter...
Nakonec ještě se bude říkat, že jedna automobilka kopíruje druhou, protože všecky auta maj kola a volant, řadicí páku a 3 pedály a dveře a čelní okno 😉
jen detail zaměstanci škoda-auto mají nárok na 1 rok bezplatného provozu modelu Škoda 😉Takový pronájem za věrnost... A po roce ho jednoduše smějí vyměnit za nový auto 😉 a Škodovka to ještě prodá jako referenční vůz...
a nemyslim si, že by jiný automobilky to taky tak nedělaly...
a nemyslim si, že by jiný automobilky to taky tak nedělaly...
Isteže. Veď sa poznáme, nie? Nepamätám si prípad, že by sme sa my dvaja nejak vážne nepochopili... 😉
Chlapče, tvoje odpovědi jsou výkřik do tmy. Už se konečně smiř s tím, že i korejci udělali slušný auto.
Po pravdě nejde o to, kolik se prodalo cee'dů právě v Německu nebo ČR, význam pro vyhodnocení úspěšnosti má vždy celkový prodej. Kia zatím nezveřejnila evropská roční čísla, pouze US,ale podle průběžných zpráv za prvních 10-11 měsíců 2007 měla objednávky na 100 00 cee'dů - pouze ve 5D provedení, bez zahrnutí SW. Což bohatě stačí k vyhodnocení cee'du jako prodejně velmi úspěšného modelu, když navíc uvážíme, že se prodává jen v jednom z globálních regionů. Proslýchá se teď čerstvě, že na základě těchto dobrých výsledků Kia uvažuje o nasazení cee'du i mimo Evropu, jako generační výměny Spectry/Cerata. -- Podle výsledků někdy z listopadu to vypadá, že globálně Kia prodá něco přes 1,2 miliónu vozů. V samotném USA už je rok uzavřen, a tam Kia poprvé prodala přes 300 000 vozů (meziroční zvýšení o 3.8😖 Zajímavé je, že na US trhu roste nepřetržitě 14 let. Zajímavé je i historické srovnání za USA, na kterém je velmi dobře vidět předěl po roce 1998, kdy Kia po krizi přešla pod Hyundai. Navíc ta čísla ukážou pokrok během posledních ca 20 let. Dávám sem jen ukázky, zájemci najdou celou tabulku na [odkaz]
Kia-US prodeje-celkem: 12163 (1994); 82893 (199😄; 134594 (1999); 223727 (2001); 277055 (2004); 294302 (2006). Neprodávanější modely v USA jsou Spectra/Cerato, Sportage; Optima/Magentis.
Kia-US prodeje-celkem: 12163 (1994); 82893 (199😄; 134594 (1999); 223727 (2001); 277055 (2004); 294302 (2006). Neprodávanější modely v USA jsou Spectra/Cerato, Sportage; Optima/Magentis.
Nekrič bylo dofám v uvozovkách. Mně je opravdu prd€l vody,jestli nějaké auto v nějaké anketě vyhraje,nebo ne.Já doufám anketu ve SLO snad ani nekomentoval,nebo jo? Bych se moc divil.Nicméně i M6 by se daly vytýkat drobnosti,jenže u mne je to profesní "úchylka".Uzavřu to vulgárně: to,že nějakej ced někde vyhrál-z toho se dělníci v Žilině nenají a většina z nich si tento model z výplaty NIKDY nekoupí. Což se nedá říct v opačném gardu o dělnících ze Škody Auto pro Fabii na 200% a obrovské % dosáhne na Octávku a vo tom to je,vo tom a vo ničem jiném,že? Jak říkal mistr Jan Werich: Čas je pojem relativní a lidé si jej vymysleli,aby věděli od kdy do kdy a co za to...:-!
chudáčku,takové lidi miluji.....protože vzdělán v oboru kosntrukce automobilů na stojní fakultě,nemám potřebu,na rozdíl nedospělých jedinců, plácat nesmysly,neb je to pod moji úroveň,nicméně nadšení některých jedinců z ceeda mne udivuje dnes a denně,byť to neřeším... Pro mne je důležité,že auta střídám a denně jezdím. Někdo jezdí,někdo na netu slintá.Svět už je takový.Pracuj a budeš jezdit též. Dokonce mám model,kde SCV ventil je už v pořádku a pokud bys nevěděl,co to je za díl a k čemu slouží,nežeš to,to bys stejně nepochopil,ale od 31.5.2006 tam Mazda,resp.firma Denso dává k common railu upravený díl(malá nápověda).Nicméně,když jsem nedávno jel východní EU,jezdilo tam na můj vkus hodně Š105/žigulíků aj. vraků, a to i v okolí Žiliny.Moc cedníků jsem neviděl. >😁
v autě roku evropy vyhrála 500.Zajímalo by mě,kdo je u nás v porotě.A když už ne 500,tak Mondeo.Kia Ceed je sice na korejské auto celkem překvapení,ale oproti těmto již jmenovaným vozům nepřináší nic nového
Výše pojistky záleží na hodně věcech - musíš dobře vybírat ..
Servisovat 4 - 6 let starý korejský auto v autorizovaným servisu jen kvůli delší záruce se imho zrovna nevyplatí,turbo může odejít každýmu ...
Jestli chceš diskutovat, ty poznámky si odpusť
Servisovat 4 - 6 let starý korejský auto v autorizovaným servisu jen kvůli delší záruce se imho zrovna nevyplatí,turbo může odejít každýmu ...
Jestli chceš diskutovat, ty poznámky si odpusť
ps. nechci provokovat umistenim Skodovek, takze to at si najdou zase jejich odpurci (jen si myslim, ze delat v prodejich v Nemecku spolecnost BMW 5 je porad lepsi😉
btw. je bych pripomnel, ze aktualne se v roce 2007 v Nemecku prodalo tohoto zkopirovaneho zazraku na dobrych 10.097 vozu, coz je ´uzasna´ 75.pozice v sousedstvi Daewoo Matiz, Kia Picanto apod. 😉)) priznam se, takhle spatny jsem to necekal ani ja a to to vyvijeli defuckto Nemci pro Nemce...no je videt, kdo premysli pri koupi a kdo ne...(Evropa se jeste dlouho bude delit na vychod, dalny vychod a zapad😉
tak k tomu pojištění: 1,6CRDi povinná i havarijní za 16000kč. známý má O2 1,9TDI povinná i havarijní 23000kč! 7000Kč rozdíl! zhruba 5 nádrží nafty = cca 4500km a tak je to každý rok!!!!
a ty jako po těch tvých 2 letech záruky nebudeš s autem jezdit do servisu??? jo ja zapoměl ty si asi správný Honza a uděláš si všechno doma... ale až ti odejde turbo tak si půjdeš půjčit k Providendu >😁
a ty jako po těch tvých 2 letech záruky nebudeš s autem jezdit do servisu??? jo ja zapoměl ty si asi správný Honza a uděláš si všechno doma... ale až ti odejde turbo tak si půjdeš půjčit k Providendu >😁
1944? A opravdu dobrá auta začali dělat, až když je koupil novější Hyundai... I když mně osobně se víc než Cee´d líbí i30. Krátké jsou plusmínus podobné, ale hlavně v kombíku. A vizuálně je hezčí jistě třeba i (teď už levnější) Fiat Bravo.
Kdybych šel čistě jen po ceně v téhle velikostní třídě (auto pro 5 lidí, plusmínus nižší střední), asi bych musel dřív než cee´d koupit Dacii, Ladu, Ford Fusion, Fiat Linea, Chevrolet Lacetti, Fiat Bravo. Až pak bych se dostal na těch 340 tisíc, co stojí základní cee´d. Jenže ono v té ceně se tžko zohlední mix všech vlastností - motor, podvozek, výbava, renomé značky, předsudky lidí apod.
Kdybych šel čistě jen po ceně v téhle velikostní třídě (auto pro 5 lidí, plusmínus nižší střední), asi bych musel dřív než cee´d koupit Dacii, Ladu, Ford Fusion, Fiat Linea, Chevrolet Lacetti, Fiat Bravo. Až pak bych se dostal na těch 340 tisíc, co stojí základní cee´d. Jenže ono v té ceně se tžko zohlední mix všech vlastností - motor, podvozek, výbava, renomé značky, předsudky lidí apod.
Hele Pepíku skloňujme slovo škoda : poruchové, nekvalitné, nepohodlné, dizajnovo nezáživné, nespoľahlivé, dosť kradnuté. Zhrniem to Auto ŠKODA - ŠKODA PEŇAZÍ a PLECHU. Nevravím, že KIA je super auto ale určite bude lepšie ako škoda. 😉
1.ty diesly bych porovnal taky po 200 tis. km
2.hatchback s mříží - každému dle jeho potřeb 😄
3.nejdřív bourej, pak mluv
4.to stejně zaplatíš na servis. prohlídkách
5.kdo a proč by taky krad Kiu?
6.octa zase větší kufr
7.hoď čísa, pochybuju
8. každej utrácí za to co uzná za vhodný, že ty svoje peníze dáš za ceeda je tvoje volba, nedělej z toho obecnej názor 😉
2.hatchback s mříží - každému dle jeho potřeb 😄
3.nejdřív bourej, pak mluv
4.to stejně zaplatíš na servis. prohlídkách
5.kdo a proč by taky krad Kiu?
6.octa zase větší kufr
7.hoď čísa, pochybuju
8. každej utrácí za to co uzná za vhodný, že ty svoje peníze dáš za ceeda je tvoje volba, nedělej z toho obecnej názor 😉
Ked je članok o Hyundai/Kia tak ich všetci porovnavaju len VW, lebo to je najlepšia značka na svete. Tak že hrdy na Kiu môžeme byť, lebo ked neni lepšia ako VW tak je aspoň druha na svete.
A verím tomu že keby Dacia kupila Škodu tak je najlepšia pre niektorych Dacia.
A verím tomu že keby Dacia kupila Škodu tak je najlepšia pre niektorych Dacia.
ty jsi ale Sibyla,
hlavně si uvědom, že kdo kupuje nový auto, tak nepředpokládá, že v něm najede 280 tis.
Jo a s tím tvým rozjezdem na křížovatce, když se necháš zbytečně provokovat, tak je raději vrať na kolo.
hlavně si uvědom, že kdo kupuje nový auto, tak nepředpokládá, že v něm najede 280 tis.
Jo a s tím tvým rozjezdem na křížovatce, když se necháš zbytečně provokovat, tak je raději vrať na kolo.
Nekrič. Keď vyhrala Fabia podobnú anketu v Slovinsku, tiež podaktorí vyspevovali aký ohromný úspech to je...
Ty seš bohužel hlupák, nerozumíš autům, natož designu, italové nikdy nic nekopírovali, ani nebudou, vždycky jsou jako vzor pro ostatní a ti postupně odkoukávají základní rysy, u kterých pak změní pár detailů a úspěch je na světě - GP...Verve.
Ano niekto 105 hovori M6. Orgazmus maju z toho ti ktory to nemožu prežiť že vyhrala Kia a nie ten nemecky zlepenec škoda. Priaznivca motorizmu to neprekvapilo len takych chudakov čo hovoria 105 M6.
Akolik lidi si to RS koupi? Kdyz si chcu uzit tak si uziju aj se zakladnim motorem..pro me totiz to ze jedu po rovince a jedu 200 nic neznamena..slapnout na plyn umi kazdy usacek. Kdyz si chcu uzit zaletim na okruh...a kdyz bych chtel auto tohoto typu asi bych sahnul po focusu ST nebo si priplatim a koupim si EVO nebo Imprezu WRX Sti..asi tak
Blbečku hlasovali česi a jeto Autom roka je u vas. Chytri moc nejsi to je vidno s tvojich prispevkov ale blbi lidi taky lidi
Nic proti to myslis jako ze skoda prijde ted!! s Common railem.. >😁...co asi myslis ze znamena CRDI u toho cee´da? CR je common rail..a to 1.4TSI hezke no, ale downsizing uz delaji i jine firmy a je otazka casu kdy s nim prijde Kia potazmo Hyundai(koncern). Dalsi otazka je vydrz maloobjemovych preplnovanych motoru. Asi tak. Takze si vem kolo a pokracuj v krasojizde.
Pokud jsi nepochopil ironii, tak bohužel. Já to chápu (proč tam nebyla), ale vysvětlit to potřebují ti, co jí zde každý den tak opěvují.
Ano ano ano... A ta mentalna porucha sa prejavuje aj dajako inak alebo je toto najvacsi symptóm?? :-!
Přišel jsem, sice ne na 10, ale alespoň na 8 jasných plus Kie proti Octavii. Bez hodnocení designu, interieru, odkládacích prostor a dalších faktorů závisejících na osobním vkusu.
1.lepší "základní, nejprodávanější" motory, především diesel
2.odpočet DPH i u hatchbacků
3.testy NCAP, Kia 5*, Oct. 4*
4.záruka
5.u Kie menší obliba zlodějů a vandalů
6.u Cee´du vzadu více místa
7.levnější pojištění
8.cena nebo-li poměr mezi cenou a výbavou, užitnou hodnotou
1.lepší "základní, nejprodávanější" motory, především diesel
2.odpočet DPH i u hatchbacků
3.testy NCAP, Kia 5*, Oct. 4*
4.záruka
5.u Kie menší obliba zlodějů a vandalů
6.u Cee´du vzadu více místa
7.levnější pojištění
8.cena nebo-li poměr mezi cenou a výbavou, užitnou hodnotou
a pre takeho * ako ty to este raz zopakujem😒br />
1. Kia Cee'd 196
2. Ford Mondeo 195
3. Fiat 500 160
4. Mercedes-Benz třídy C 117
5. Lexus LS 460/600h 107
KIA, FORD, FIAT, MB, LEXUS ...to su auta vies???? A Skoda su sunky preobchodnych zastupcov s instantnymi polievkami 😉
1. Kia Cee'd 196
2. Ford Mondeo 195
3. Fiat 500 160
4. Mercedes-Benz třídy C 117
5. Lexus LS 460/600h 107
KIA, FORD, FIAT, MB, LEXUS ...to su auta vies???? A Skoda su sunky preobchodnych zastupcov s instantnymi polievkami 😉
chudak! Ide o to, ze nikto sa s tebou asi zavodit nechce 😲 :no: Je pod uroven vsetkych slusnych soferov zavodit s nejakou zasranou Ochcávkou, ktora je najvacsi brak na svete!
Raz som stretol takeho * ako ty a nalozil som mu s mojim Accordom tak, ze vyletel do zvodidiel v prvej zakrute. Ano, strcit do vraku silny motor to fávéééé dokaze! Ale nadimenzovat k nemu aj podvozok, to uz nie 😉 Ach jaaaaj, pocul som, ze co Ochcávia to psychopat za volantom, no teraz to uz aj viem! :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Raz som stretol takeho * ako ty a nalozil som mu s mojim Accordom tak, ze vyletel do zvodidiel v prvej zakrute. Ano, strcit do vraku silny motor to fávéééé dokaze! Ale nadimenzovat k nemu aj podvozok, to uz nie 😉 Ach jaaaaj, pocul som, ze co Ochcávia to psychopat za volantom, no teraz to uz aj viem! :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
woe kde je filcvágn????????????
filcvágn a škodlifka ostali v ustrani 😉 woe ..a co bude pisat GTI? Nuz, ze je to vlastne vsetko omyl! Lebo len ten co ma "filcvágn a škodlifku" len ten je IN.....a preco filcvágn a škodlifka? Pretoze GTI jazdi na sluzobnej Fabii a pred panelakom mu hrdzavie nepojazdny GOLF 3 >😒]
A viete co je nove? GTI si dal do sluzobnej Fóbie zabudovat "číňáky"....vlastne cinske xenonove sady za 3000 kaček (bez montaze) 😉 Co na tom, ze sa neda nastavit sklon a on vsetkych oslepuje? Nic! Hlavne,ze jeIN a ma Fóbias xenonmi 😉
filcvágn a škodlifka ostali v ustrani 😉 woe ..a co bude pisat GTI? Nuz, ze je to vlastne vsetko omyl! Lebo len ten co ma "filcvágn a škodlifku" len ten je IN.....a preco filcvágn a škodlifka? Pretoze GTI jazdi na sluzobnej Fabii a pred panelakom mu hrdzavie nepojazdny GOLF 3 >😒]
A viete co je nove? GTI si dal do sluzobnej Fóbie zabudovat "číňáky"....vlastne cinske xenonove sady za 3000 kaček (bez montaze) 😉 Co na tom, ze sa neda nastavit sklon a on vsetkych oslepuje? Nic! Hlavne,ze jeIN a ma Fóbias xenonmi 😉
No ono je to taky takhle..jelikož jsem škodovky - pro mě embéčka prodával (bohužel) 😄 a škodovka si do prodanejch aut počítá i auta který jsou u obchodníků na skladu..každý obchodním musí mít podle dohody cca +-30 aut na skladě.. tak to jsou pak žebříčky!! Škodovka = málo muziky za hodně peněz!!! A beztak jsou to paštiky 😄
Nevím, co s tím Ceedem máte... až mně Ceed nabídne 200-250k motor, kvalitní šestikvalt, a celkově pořádné a na první pohled poctivé auto, jako mně nabídla škoda se svou O2 RS combi TFSI, tak se můžeme bavit o tom, že korejci něco dohnali. Zatím splácali a okopírovali co se dalo, vychcaně si nechají zbytek ceny doplatit na servisu a za pár let to tu položí a půjdou to montovat do Ruska. Čoboláci si snad myslí, že po dvanácettrojkách mají svou novou národní značku, či co... když někde potkám na světlech nějakého ceeda a v tom mladého klučinu, tak vidím, jak si řekne, že to té octávce RS v kombajnu musí nandat.... tak mu většinou dám náskok 2 vteřiny aby měl orgasmus. pak vytočím pořádně jedničku, prdnu tam dvojku a ceeda, kterému jsem nechal náskok, právě míjím způsobem, kdy to vypadá, že spíš stojí než že se snaží rvát tu svou korejskou pilu.
kvalitu ceedu ukáže čas.. mám spoustu známých, kteří jsou důkazem mých slov... jeden třeba s passatem předchozí generace narajtoval bez jakýchkoliv větších problémů 280tis km. auto na to vůbec nevypadalo... chci vydat jaká plečka bude ceed s 280tis km a jakou bude mít výkupní cenu např. po 5 letech a 280tis najeto.. jestli to bude mít výkupní cenu nad 100 tis, tak fakt sním nějaký cedník..
kvalitu ceedu ukáže čas.. mám spoustu známých, kteří jsou důkazem mých slov... jeden třeba s passatem předchozí generace narajtoval bez jakýchkoliv větších problémů 280tis km. auto na to vůbec nevypadalo... chci vydat jaká plečka bude ceed s 280tis km a jakou bude mít výkupní cenu např. po 5 letech a 280tis najeto.. jestli to bude mít výkupní cenu nad 100 tis, tak fakt sním nějaký cedník..
Prvé plus je cena. Za tú výbavu dáš inde výrazne viac.
Druhé plus je záruka. Kto po 5 rokoch mení auto, má istotu vlastne po celú dobu užívania auta. Záruka sa prenáša aj na ďalšieho majiteľa po predaji auta.
Tretím plusom je priestor. Kufor je štandardný (340 litrov u hatchbacku), v kabíne miesta na rozdávanie, 1490 mm vnútornej šírky neponúkne každý, na dĺžku je tiež miesta hodne. Tento parameter najlepšie porovnáš u rôznych áut tak, že si nastavíš sedadlo vodiča pre seba a potom si presadneš dozadu. cee´d je o kus priestornejší ako Golf, aj lepší ako Octávka.
Kvalita. Použité materiály už vôbec nemožno nazvať lacnými alebo nekvalitnými. Všetko je precízne zlícované, povrch palubky mäkčený. Na zatváranie dverí stačí neveľká sila, len duto zaklapnú. Netreba nimi búchať ako u niektorých konkurentov - aj tu sa prejaví precíznosť výroby.
Motory. Benzíny s variabilným časovaním ventilov, vysoké výkony, dobrá spotreba. Málokto z konkurencie má podobné motory. Diesel je jeden z najlepších motorov na trhu vôbec.
Je to veľmi slušné auto, v testoch dopadá plus mínus na úrovni Golfu či Aurisu, podľa toho, ktorú značku preferujú testujúci. Cena a záruka sú len čerešničkou na torte. Jediná vec, ktorú spomenú pri skúšaní cee´du všetci, je mäkší podozok. Treba ale brať v úvahu, že naši páni novinári sú už riadne zhýčkaní, a čo sa - obrazne povedané - v slalome nevyrovná športiaku, nemá dobrý podvozok.
cee´da mám vyskúšaného, a na hranicu možností podvozka som sa dostal raz, a to som s ním už nezaobchádzal príliš nežne. cee´d nie je žiadny športovec pre mlaďocha, čo sa potrebuje predvádzať pred kamošmi a pred slečnami, ale solídny voz na každý deň.
V čom prevyšuje konkurenciu? Takto spamäti si vybavujem len porovnanie s Golfom. Golf mal lepší podvozok, a vraj krajší hodnotnejší interiér (čo je vec vkusu, môj názor je iný).
cee´d vyhral jednoznačne sviežejším dizajnom, priestrannejším interiérom a najmä výrazne svižnejšími, výkonnejšími a menej smädnými motormi.
Niekto možno kupuje cee´da kvôli cene. Tí rozumnejší, ktorí dokážu oceniť, čo auto ponúka, a vedia si zrátať dve a dve, ho kupujú AJ kvôli cene.
Totiž za menej peňazí dostaneš auto minimálne rovnocenné s konkurenciou. A to už stojí za úvahu.
Ak nie zajatec image a nepotrpíš si na renomovanú značku.
😉 😉 😉
Druhé plus je záruka. Kto po 5 rokoch mení auto, má istotu vlastne po celú dobu užívania auta. Záruka sa prenáša aj na ďalšieho majiteľa po predaji auta.
Tretím plusom je priestor. Kufor je štandardný (340 litrov u hatchbacku), v kabíne miesta na rozdávanie, 1490 mm vnútornej šírky neponúkne každý, na dĺžku je tiež miesta hodne. Tento parameter najlepšie porovnáš u rôznych áut tak, že si nastavíš sedadlo vodiča pre seba a potom si presadneš dozadu. cee´d je o kus priestornejší ako Golf, aj lepší ako Octávka.
Kvalita. Použité materiály už vôbec nemožno nazvať lacnými alebo nekvalitnými. Všetko je precízne zlícované, povrch palubky mäkčený. Na zatváranie dverí stačí neveľká sila, len duto zaklapnú. Netreba nimi búchať ako u niektorých konkurentov - aj tu sa prejaví precíznosť výroby.
Motory. Benzíny s variabilným časovaním ventilov, vysoké výkony, dobrá spotreba. Málokto z konkurencie má podobné motory. Diesel je jeden z najlepších motorov na trhu vôbec.
Je to veľmi slušné auto, v testoch dopadá plus mínus na úrovni Golfu či Aurisu, podľa toho, ktorú značku preferujú testujúci. Cena a záruka sú len čerešničkou na torte. Jediná vec, ktorú spomenú pri skúšaní cee´du všetci, je mäkší podozok. Treba ale brať v úvahu, že naši páni novinári sú už riadne zhýčkaní, a čo sa - obrazne povedané - v slalome nevyrovná športiaku, nemá dobrý podvozok.
cee´da mám vyskúšaného, a na hranicu možností podvozka som sa dostal raz, a to som s ním už nezaobchádzal príliš nežne. cee´d nie je žiadny športovec pre mlaďocha, čo sa potrebuje predvádzať pred kamošmi a pred slečnami, ale solídny voz na každý deň.
V čom prevyšuje konkurenciu? Takto spamäti si vybavujem len porovnanie s Golfom. Golf mal lepší podvozok, a vraj krajší hodnotnejší interiér (čo je vec vkusu, môj názor je iný).
cee´d vyhral jednoznačne sviežejším dizajnom, priestrannejším interiérom a najmä výrazne svižnejšími, výkonnejšími a menej smädnými motormi.
Niekto možno kupuje cee´da kvôli cene. Tí rozumnejší, ktorí dokážu oceniť, čo auto ponúka, a vedia si zrátať dve a dve, ho kupujú AJ kvôli cene.
Totiž za menej peňazí dostaneš auto minimálne rovnocenné s konkurenciou. A to už stojí za úvahu.
Ak nie zajatec image a nepotrpíš si na renomovanú značku.
😉 😉 😉
Ako majiteľ Ceedu musím tvrde oponovať, má 30 tis.km bez poruchy, ten podvozok a vôbec pohodlie a pocit z jazdy je velmi dobrý, dokonca po skúsenosti z tohto týždňa sme s manželkou skonštatovali, že je pohodlnejší než Audi A6 Avant r.v. 2000,v plnej výbave nášho rakúskeho kolegu.. Jednoducho nám ten posed ani jednému nevyhovoval. A pri šoférovaní na A6 len podvozok sa mi zdal trochu istejší v zákrutách, inak žiaden zázrak, a to nehovorím, ako elektronika automaticky nastavila výšku svetiel, dialkové svietili kratšie, ako moje tlmené.
Nové je nové, s tým nehneš. V čom je lepšia Astra alebo C4? Jediná vec, ktorá sa cee´du vytýka je mäkší podvozok. Priestorovo je lepší ako C4, porovnateľný s Astrou a Focusom. Motoricky je snimi na jednej úrovni, 1.6 CRDI je jeden z najlepších dieslov na trhu vôbec. Kvalita spracovania vysoká, materiály hodnotné, na palubke mäkčené plasty. Tak v čom je konkurencia taká super dobrá, že aj ročné jazdené auto prevýši cee´d? Keď sa cee´d vpohode postaví vedľa nových áut v triede do jedného radu ako úplne rovnocenný a schopný konkurent, a nejedného súpera dokáže svojou ponukou pokoriť?
No a ty seš zase jeden,co má orgasmus z toho,že v jakési pidi zemičce v nějaké anketě,jakých je ročně po světě stovky,získalo slovenské auto první cenu.A co jako?Normální člověk si kupuje auta podle sebe a ankety jej nezajímají. Tak to vyhlas za státní svátek a oslavuj.Co takhle pomník, normálně tomu postavit pomník?To je nápad!!!Jinak si jezdím soukr.v nové M6,abys nevřískal chujoviny o škodovce. :-!
Máš mylné informace! Ceed byl kompletně vyvinut na Slovensku,tak se nestyď a buď na to hrdý. No a kdybys chtěl vědět,kdo za vývoj ceeda nesl skutečně zodpovědnost a kde ti lidé před pracovali před přetažením ke korejcům vč. národnosti,zde to máš naprosto přesně a jinak to není😒br />
1/DAVID LABROSSE,produktový plánovač, KIA,45 let, narozen v Kanadě, předtím VW, logistické a koncepční studie.
2/ALEX HONISCH,šéf vývoje KIA,55 let,Německo,předtím Opel,podvozky
3/MIKLOS KOVACS,design KIA Evropa,40 let, Maďarsko,předtím exteriér Audi
4/GREGORY GUILLAUME,šéfdesignér KIA,38 let, Francie,předtím VW,manažér,design.spec.projektů
5/MICHAEL FISCHER,šéf vývoje pohonných jednotek,46 let, Německo,předtím IAV,vývoj poh.jednotek
6/HANS VAN GENT,šéf produktového plánování,51 let, Nizozemí, předtím Volvo, šéf produktového plánování
7/JOONMO CHUNG, koordinátor plánování, 40 let, Korea,dosud koordinace projektu auta Ford-Kia
8/TOMAS GERLICH,šéf testování, 48 let, Německo,předtím Daimler-Chrysler-šéf kvality třídy E :-!
Takže souč.šéfdesignér P.Schreyer se na verzi 5D nepodílel ani čárkou,neb nastoupil ke KII dne 1.9.2006, ato bylo auto dávno hotové,si představ....Doplň si informace a pak piš,jak se věci mají >😁
2/ALEX HONISCH,šéf vývoje KIA,55 let,Německo,předtím Opel,podvozky
3/MIKLOS KOVACS,design KIA Evropa,40 let, Maďarsko,předtím exteriér Audi
4/GREGORY GUILLAUME,šéfdesignér KIA,38 let, Francie,předtím VW,manažér,design.spec.projektů
5/MICHAEL FISCHER,šéf vývoje pohonných jednotek,46 let, Německo,předtím IAV,vývoj poh.jednotek
6/HANS VAN GENT,šéf produktového plánování,51 let, Nizozemí, předtím Volvo, šéf produktového plánování
7/JOONMO CHUNG, koordinátor plánování, 40 let, Korea,dosud koordinace projektu auta Ford-Kia
8/TOMAS GERLICH,šéf testování, 48 let, Německo,předtím Daimler-Chrysler-šéf kvality třídy E :-!
Takže souč.šéfdesignér P.Schreyer se na verzi 5D nepodílel ani čárkou,neb nastoupil ke KII dne 1.9.2006, ato bylo auto dávno hotové,si představ....Doplň si informace a pak piš,jak se věci mají >😁
Neřekl bych, že je to typický diskutér. Je to jeden z mála magorů, kteří nejsou převážnou většinou bráni vážně.
Informacie o tom ze Ceeda navrhli v Nemecku su uplne scestne. Ceed bol kompletne navrhnuty v Korei. Nemecke vyvojove centrum bolo v case zaciatku vyvoja Ceed este len vo vystavbe a aj v sucasnosti su vsetky informacie, zmeny, dizajnove upravy Ceeda riadene z Korei... Tym nechcem povedat, ze v Ceedovi nie su nemecke komponenty pouzite.....
Podil klesa a neni to prirozene. Kdyz byl podil 75%, tak to bylo prirozene. Dnes s 33%ty a s takovym zazemim a armadou spokojenych uzivatelu to prirozene neni. Naopak je to velky neuspech. Ja zase znam nekolik lidi, kteri leta jezdili spokojene Skodovkou. Ale kdyz si sli pro novou, tak se zhrozili, ze vychazi o desitky tisic draze nez konkurence a dnes jiz Skodovkari nejsou. Vubec ne proto, ze by povazovali Skodu za menecennou. Dokonce rekl bych naopak, Skoda se musi velmi snazit, aby je od svych vyrobku odradila. A dari se ji to dobre.
Nikdo nebrani ostatnim automobilkam aby nastavily "marketingove parametry" jako je cena, delka zaruky atd. podobne jako Korejci. Ono dnes krome par vyjmecnych kousku jsou vsechny auta nevyjimecne konfekcni zbozi.
Jedine cim cednik ziskava zakazniky je cena, pokud by stal stejne jako Golf, nebo octa, tak sikmoocka neprodaji ani kus.
Jinak designove se IMHO jedna o klasickou slataninu, spatlanou z vykradenych designu ostatnich znacek - Toyota, VW ...
Do ankety zjevne hlasovali vsichni sloto-cobolaci od Ziliny, nebot Kiu hloupe povazuji za svoji znacku :-!
Jinak designove se IMHO jedna o klasickou slataninu, spatlanou z vykradenych designu ostatnich znacek - Toyota, VW ...
Do ankety zjevne hlasovali vsichni sloto-cobolaci od Ziliny, nebot Kiu hloupe povazuji za svoji znacku :-!
Btw. rikaji Ti neco jmena jako Laurin, nebo Klement?
Skoda v cesku vyrabela auta uz v dobe kdy Korejci jeste jezdily na oslech.
Skoda je ceska znacka v nemeckych rukou, Kia je korejska znacka s jednou fabrikou na slovensku, nic vic.
Btw. dle posledniho pruzkumu vzorku DNA je stejne polovina cechu s germanskymi geny, tak co 😄
Skoda v cesku vyrabela auta uz v dobe kdy Korejci jeste jezdily na oslech.
Skoda je ceska znacka v nemeckych rukou, Kia je korejska znacka s jednou fabrikou na slovensku, nic vic.
Btw. dle posledniho pruzkumu vzorku DNA je stejne polovina cechu s germanskymi geny, tak co 😄
Podil Skody na trhu v CR od roku 2000 vytrvale klesa. Dokonce pokles posledni dobou znacne akceleruje - posledni 2 roky v CR - rocne cca -4%. To bych rozhodne nenazval "drzeni pozice". To je volny pad. Ovsem v automobilce si to nikdo nepripousti a v globalnim opojeni si nechavaji kratkozrace domaci trh rozebrat od konkurence. Takze ze 75% podilu na domacim trhu v roce 1993, ktery se samozrejme nedal dlouhodobe udrzet, to spadlo na lonskych 33%, ktere uz by se v CR s armadou spokojenych skodovkaru daly udrzet docela snadno, jenom nastavit podminky tak aby byly konkurenceschopne ne odrazujici. Bohuzel snaha zadna. Timto tempem se za 3 roky stane Skoda jenom jednou z mnoha znacek.
Kde si Skoda drzi poziciu ????? Pred 5 rokmi mala v sk 45% na trhu teraz je to nieco medzi 18 - 20 %. Dalej ti doporucujem prestudovat cennik servisu - su lacnejsi, samozrejme pokial nebudes servisovat na kradnutych suciastkach....
Díky, :yes: Fandy H+K bych tentokrát odkázal na dva užitečné blogy, kde se toho najde spousta. Já víc než tyhle dvě značky nestíhám (a ani to pořádně), ale nepochybuju, že minimálně stejné zdroje existují i k dalším značkám. Hyundai blog: [odkaz] a Kia blog [odkaz] -- o důvod víc neflákat ve škole angličtinu 😄
Najskôr ale vo VW a AUDI apotom za 7-8 rokov v Škode. To len aby si vedel, o čom hovoríš, Škode nemci nedávajú tie najlepšie motory ( a je to veľká chyba ).
aha a které německé auto je stilem okopírované? dej příklad + foto prosím, já ti pak na oplatku pošlu taky jedno moc hezké foto, ale opačného postupu ano. :-! možná se budeš hodně divit ombre
mno hele ty chytráku jestli vůbec vymyslíš něco smysluplnýho (to jest: podle kterého německého vozu je stilo kopirováno tak koukni na fotku, kterou sem kvuli tobe přidal ke své recenzi) čekám co mi k tomu povíš :-! je vidět že si jistě fajnšmekr tak sem zvědavej co na mě vytáhneš, do té doby se ti budu smát >😁
mno hele ty chytráku jestli vůbec vymyslíš něco smysluplnýho (to jest: podle kterého německého vozu je stilo kopirováno tak koukni na fotku, kterou sem kvuli tobe přidal ke své recenzi) čekám co mi k tomu povíš :-! je vidět že si jistě fajnšmekr tak sem zvědavej co na mě vytáhneš, do té doby se ti budu smát >😁
Tak že by si mal čitať bulvár a ked to tvoj mozok nepochopi tak si to daj niekomu vysvetliť a nezhadzuj sa s tymi žvastami o zarukach.
To už má naozaj bližšie k Mercedesu škodovka z reklamy MB " Nemôžete mať všetko, ak nemáte Mercedes " pozri si to.
O to sa bať nemusiš. Si zaslepeny len škodou a predajne vysledky Hyundai/Kia v europe asi nesleduješ. Stači ak sa pozrieš ako dari Hyundai/Kia v čechach.
Osobne vlastnim Fabiu od r. 2000, ale viem oceniť aj ine auta a hlavne viem oceniť aj to ked roznašač ryže dokaže vybudovať taky gigant ako je Hyundai.
Osobne vlastnim Fabiu od r. 2000, ale viem oceniť aj ine auta a hlavne viem oceniť aj to ked roznašač ryže dokaže vybudovať taky gigant ako je Hyundai.
no u nás už veľa áut stojí to čo ceed, 1,4 s klímou 479.000 Bravo, Auris, 480.000 Golf a aj ostatní sú okolo tejto sumy. Iba A3, BMW 1 a MB A nie. Dočerta.
VW - 2 roky bez omedzenia km. Koľko najazdíš za dva roky ? 100 000 km ??? Pochybujem. Kia 5 rokov na všetko a 7 rokov na motor a prevodovku alebo 150 000 km. Myslim že motor a prevodovka su to najhlavnešie pre zaruku. Tak v tom nevidim žiadny obchodny ťach a nieje to ani žiadna extra zaruka. Pre bežneho človeka je to super.
VW? 2 roky záruka na všetko. Cee´😜 7 rokov/150000 km na pohonné ústrojenstvo a 5 rokov/ 150000 km na celý automobil. Toto je bulvár? To je fakt a už sa s tým konečne zmier, že na svete sú aj iní ako VW.
Niekto nema naozaj na VW a stačimu aj DACIA alebo Renault Thalia ale niekto ma aj ine hodnoty ako vražať do stratovych aut a pri tom by si mohol dovoliť aj Lexus. Každy jazdi natom na čo ma a hlavne na čom chce. Vyvoj automobilou ide napreduje tak rychlo aj vdaka lacnym autam.
Odmeňovanie - vždy je niekto najhorší, všetci sme rovnako pracovali len pri budovaní socializmu a podľa toho to aj skončilo, najlepšie sa mali zeleninári, mäsiari, krčmári a výsledok bola Škoda 120
Obchodní tah a pouze jenom na něco!!!!!!!!! To něco u VW je normální a bez reklam. Nečti už bulvár
7 rokov záruka, 7 rokov bez starostí ....no comment, trošku veľké plus, ktoré zatieni aj nejaké mínus
No tak. Mladej sice jsem, ale ne tak jak si myslíš. Napište prosím, včem je lepší KIA oproti Octavii. Vyjmenujte 10 faktorů a dejte si plu-mínus. Nesmíš tak číst bulvár a spíš více se věnovat objektivním hodnotám. Přečti si někdy odborný časopis a nebo nejlépe se projeď v autě. Dojem z řízení a hodnota Škody je jinde.
Česka je len značka ŠKODA ale nič viac. V predaji su aj ine auta ako nemecky VW a Škoda tak neviem prečo všetci porovnavaju KIU len s VW. Hyundai/Kia svoju klijentelu ma a mať bude ako 6. naj. vyrobca na svete a to nezmeniš a ani nemci s VW a Škodou. Vybudovanim Hyundai v čechach bude mať Hyundai/Kia velmi silnu a stabilnu poziciu v europe.
Jááj, ja som spravil sice na inom ale na vlastnom ale predsa 2,61 (dotankoval som aj PC ukazoval tak isto) a nemusim s nikym diskutovat o spotrebe pri extremne lahkej nohe, takze tak.
Zatraceně už si uvědomte čoboli, že KIA je auto tak napůl. Je to prostě pološmejd. Je to o penězích. A když Volkswagnu půjde do tuhýho, tak opustí poslední svoji slabinu v motorech. Už dnes ve vývoji je jasné, že ty motory drželi co se dalo. Ale teď vás sešlápnou jako *, protože němci umí dělat auta. A Škoda je sice pod W., ale vždy to bylo a je české auto svým stylem. Přijdou lepší motory a konkurenční tlak pošle tu vaši Kiu do * >😁
No ak porovnavaš Superb zo ceed-om tak si perfektný znalec aut. Superb môže byť zaradeny do ankety až sa bude vyrabať.
Ale na tvoje žvasty Danieli sme zvyknuty.
Ale na tvoje žvasty Danieli sme zvyknuty.
Kamarát moj, ty si prišiel z kadial? 1,4 TSI? si sa zošalel? Počul si ako "nýtuje" CRDI? Tak to sa zatial nechytá TSI ani soundom ani spotrebou ani ničím . . . .A čítaj príspevky a dočítaš sa, že 3,7 l/100 km má Cee´d a tvoje TSI na 50 KM.
Prečo slovenska zavist? Čo mame zavidieť a komu ? Zavist je asi u teba lebo Škoda si ani neškrtla na vlastom trhu. Ono je najlahšie skladať auta s cudzich sučiastok a robiť to čo nemec povie aby neohrozil svoj VW. Škoda je už tak vaša ako KIA naša.
A mimochodom autom roka je v ČR a predalo sa u vas aj podstane viac tych aut. A tie tvoje motory VW da do škody až ich vyradi zo svojej ponuky a to KIA bude možno zase o krok vpred.
Mno už tím, že si se v něm byl projet (stejně jako já) jsi dokázal, že je plně srovnatelné... (tzn. ochotu srovnávat ho jako auto 😉
Jo KIa je sice auto roku, ale díky čemu. Možná má dnes lepší motor a spotřebu a tak Slováci ušetříte, ale jinak kvalitou interiéru podvozkem atd. nesahaháte Škodě ani po kotníky. Nehledě na to, že špičkové motory příjdou nečekaně 1.4 TSI, 1.6 comman rail. Blbečci.
Osobene som presedlal po 4 rokoch z Meganu do CEE´Du a môžem povedat že pre mňa je Megan ***. Možno že su lepšie auta ale Megany prevyšuje. Osobne si nepotrpim na značke pre mna je auto pracovny dopravny prostriedok s ktorym sa živym. Nikdy by som nehanil ani nechvalil auto ktore som nemal. Ku každej značke by sa mali vyjadrovať len ty čo ju vlastnili ale aj niečo najazdili. Po roku nemôžem na to auto nič zle povedať čo o Megane povedať nemôžem. S tym to diezlikom dokažem jazdiť 3,7l na 100 km a o vykone ani nehovorim.
Ano možno aj kvôli cene ale aj kvoli zaruke. Pre človeka ktory robi ročne 15 000 km je to vynikajuca volba.
No aspon ze ty. Lebo ja fakt hladim ako puk, co sa tak do mna obuli. A to pritom o pol strany vyssie pisem, ze Cee'd vyhral zasluzene, lebo je to naozaj nove auto! >😁
Achjo, no napisem to na vrub "cesko-slovenskemu" nedorozumeniu. A pre tych ktori moj prispevok zjavne nepochopili ("Tony84", "Uz zase..." a "Proboha"): Uviedol som dva priklady, ako si ludia povod auta Kia Cee'd prisposobuju (ALE NIE ZE JA S TAKYMI VYHLASENIAMI SUHLASIM):
ked sa spomenie pomer cena/vykon (ktory ma Cee'd bez debaty skvely), je to pre mnohych "len" mizerny korejcan. Ale ked vyhra anketu auto roka v CR, tak uz zrazu nie je korejcan, ale je to vlastne europan, lebo bol "nastastie" vyrobeny naprojektovany v nemecku...
Achjo, no napisem to na vrub "cesko-slovenskemu" nedorozumeniu. A pre tych ktori moj prispevok zjavne nepochopili ("Tony84", "Uz zase..." a "Proboha"): Uviedol som dva priklady, ako si ludia povod auta Kia Cee'd prisposobuju (ALE NIE ZE JA S TAKYMI VYHLASENIAMI SUHLASIM):
ked sa spomenie pomer cena/vykon (ktory ma Cee'd bez debaty skvely), je to pre mnohych "len" mizerny korejcan. Ale ked vyhra anketu auto roka v CR, tak uz zrazu nie je korejcan, ale je to vlastne europan, lebo bol "nastastie" vyrobeny naprojektovany v nemecku...
ale ja osobne si myslim, ze mal vyhrat ten medved, ten asi bude lepsi ako ten cednik.ale s cenou to bude iste horsie >😁
Tak nám ,hold,někteří spoluobčané kromě hader,budou u šikmookých nakupovat i auta >😁 >😁 Samozřejmě,ve stejné kvalitě 😒
Zodpovedne vam hovorim ze podvozok Cee'd-a je UPLNE V POHODE. Jazdim s nim aj sportovo, a nie je to problem. Jedine co by som zmenil je posilnovac, koli lepsiemu kontaktu s kolesami. To je asi dan zato ze je elektricky, nie elektrohydraulicky ako maju starsie auta - taky je asi trend. Inak je to uplne spoko auto a som s nim velmi spokojny. Kupil som ho len preto ze sa mi paci a dobre sa mi v nom jazdi. Ma dlhu zaruku a vyborny motor. Nie koli cene.
Keby som chcel jazdit fakt sportovo (a nie len sa na to hrat), tak tych 100 000 Sk usetrenych oproti golfu investujem do plne nastavitelneho sportoveho podvozka a este mi zvysi na nejake pekne 18"kolesa.
Inak ak je tu niekto z okolia Presova co ma Focus alebo Golf rad sa stretnem a mozeme pred mestskou halou zajazdit a spravit nejaky porovnavaci test. Kameru mam.
Keby som chcel jazdit fakt sportovo (a nie len sa na to hrat), tak tych 100 000 Sk usetrenych oproti golfu investujem do plne nastavitelneho sportoveho podvozka a este mi zvysi na nejake pekne 18"kolesa.
Inak ak je tu niekto z okolia Presova co ma Focus alebo Golf rad sa stretnem a mozeme pred mestskou halou zajazdit a spravit nejaky porovnavaci test. Kameru mam.
ne ceeda a 1 vysokou 😉
zase tak dobry nejsem...
nove bravo bych ale bral (byt levnejsi= a uz sme zase u penez)
zase tak dobry nejsem...
nove bravo bych ale bral (byt levnejsi= a uz sme zase u penez)
promin ale rikas ze mas rad kdyz auto ma duši... myslis ze STILO ma dusi???? ne ze by to bylo spatne auto, ten 3D se mi i libi, ale treba zde to bylo jasne okopirovani nemecke produkce, tak jako ceed u toyoty.
Ja robim tiez v zahranicnej firme (ale nemeckej) a mne sa naopak zda ten korejsky model lepsi. Ucta k sefovi (aj ked formalna) nie je nic zle a zlepsuje pracovnu moralku. U nas je to presne naopak a mnoho ludi to flaka a prizivuje sa namiesto prace a je zaujimave ze prave ti isti ludia aj najviac nadavaju ako maju nizke platy. Zase na druhej strane ja makam ako divy a nemam pocit ze by si to firma vazila, presne koli tomu ze sa to nezohladnuje, hlavne nech je vsetko urobene a managementu je jedno kto to spravil a kto sa len prizivuje. Osobne by som bol asi viac oceneny v korejskej firme....
Těší mě, že odborná porota hlasovala podle českých standartů a nenechala se unést celoevropským trendem. Uméstění Fordu mezi špičkou už podruhé za sebou svědčí o kvalitě auta.
Na české poměry byl Cee´d jasným favoritem. Ve finálové skupině nebylo auto, které by trhu přineslo víc, než právě Cee´d.
Popřejme zasloužilému vítězi velké prodejní úspěchy a mnoho šťastných kilometrů. BRAVO CEE´D
Na české poměry byl Cee´d jasným favoritem. Ve finálové skupině nebylo auto, které by trhu přineslo víc, než právě Cee´d.
Popřejme zasloužilému vítězi velké prodejní úspěchy a mnoho šťastných kilometrů. BRAVO CEE´D
Převyšuje je lepšími benzinovými motory objemu 1.4 a 1.6 (spotřeba, výkon, točivý moment), myslím, že KIA má jeden z nejlepších maloobjemových dieselů 1,6 CRDi. Má větší rozvor a tím pádem více místa v interiéru. Má delší záruku.
Design se dneska se začíná vykrádat i napříč třídami v samotných automobilkách, viz Audi a nově i MB. Pomalu jsem rád, když automobilky aspoň změní světla
Tak,tak, nikdo nikomu nepřikazuje si něco kupovat.Pak ale nepišme,že někdo kupuje něco jiného jen na základě mediální masáže.Myslím,že znám hodně lidí kolem aut a vím,že lidi zajímá cena,jiný preferuje design,další kufr,jiný to,že zná osobně prodejce,nebo že má s někým dobrou/špatnou zkušenost atd....třeba moje žena preferuje,aby auto mělo volant a čtyři kola a tam končí její požadavky (byť uznává a pozná,že tohle auto je lepší,než staré...).Nechme to na zákaznících.Nicméně osobně jsem si mohl řádně vyzkoušet ceeda u dvou kamarádů,protože jeden prodejce jej neráčil ani odemknout - Brno a jiný po asi 15 min, kdy jsem auto venku obcházel a naoko předstíral zájem vylezl(neb měli dopolední siestu, v prodejně nikdo) a zeptal se,co si přeji.Nechal mne i řidit, ale po 300 m konstatoval,že tam není benzín,že to na kruháči otočíme,v pondělí že dotankuje(benzika Shell je naproti Araveru v UH)s tím,že mám přijít někdy jindy.Tak jsem už nepřišel.Je tolik aut na trhu...myslím nových a ignorace prodejce byla neuvěřitelná.Myslel,že prodává RR, či co? :no:
I ty optimisto! >😁 Ale je zajímavé,že nikdo nepíše o tom,jak to KIA uplatila.Nechápu,když hlasují stejní "úplatní" novináři a najednou ticho po pěšině.Takže když vyhraje asiat vyvinutý v Německu a vyrobený ns Slovensku,bylo to objektivní rozhodování,když vyhraje jiný,je to uplacené...česi vidí všude nepřítele a korupci...tak slováci též,když jsme zase v jednom spolku... 😉
Pěkný text s vysokou informační hodnotou. Netušil jsem, že Ceed přesvědčil i lidi jinde než v Čechách. Patriku, tvá fundovanost ve značkách KIA/Hyundai je obdivuhodná.
Achich ouvej. GTi, to je obehraná písnička - s touto připomínkou o ceně jsi tu už někde byl a teď jsi (opět) vedle.
Golf V 1,4i Trendline stojí nějakých 384.900 CZK. Když Ceeda doplníš o manuální klimatizaci, tak jsi na nějakých 369.900 Kč. Rozdíl necelých dvacet tisíc. Takže Golfa můžeš klidně mít za cenu Ceeda. Otázka je, jestli má smysl přihazovat dvacet klacků za horší dynamické parametry. Ale ty si to jistě oddůvodníš skvělou image a imaginární prémiovostí Golfu.
A ostatní? Focus v akční verzi Collection, C4 začíná už na nějakých 295.000 Kč, Bravo je za cenu Ceedu, i30 je dražší o nějakých 10.000 Kč.
Jak tak koukám, mám dojem, že skoro všichni konkurenti v subkompaktech nabízí za podobnou cenu jako KIA. Takže v ceně to asi až úplně nebude.
Uznávám ale, že Golf je už trochu starý a přesto v dobré prodejní kondici. Uvidíme, co provede s trhem facelift Golfu V generace alias Golf VI.
Golf V 1,4i Trendline stojí nějakých 384.900 CZK. Když Ceeda doplníš o manuální klimatizaci, tak jsi na nějakých 369.900 Kč. Rozdíl necelých dvacet tisíc. Takže Golfa můžeš klidně mít za cenu Ceeda. Otázka je, jestli má smysl přihazovat dvacet klacků za horší dynamické parametry. Ale ty si to jistě oddůvodníš skvělou image a imaginární prémiovostí Golfu.
A ostatní? Focus v akční verzi Collection, C4 začíná už na nějakých 295.000 Kč, Bravo je za cenu Ceedu, i30 je dražší o nějakých 10.000 Kč.
Jak tak koukám, mám dojem, že skoro všichni konkurenti v subkompaktech nabízí za podobnou cenu jako KIA. Takže v ceně to asi až úplně nebude.
Uznávám ale, že Golf je už trochu starý a přesto v dobré prodejní kondici. Uvidíme, co provede s trhem facelift Golfu V generace alias Golf VI.
Vieš prečo , lebo nejazdí autom z koncernu. Čo je to potom za sprepáčením chudáka , keď jeho polovičný zmysel života je koncern VW a v koncerne nejazdí a iba toto fórum zasiera svojimi úbohými rečami.
Ty woe ty ses kunda...to snad ani neni mozny...retard,ktery ani nevi o cem mluvi...je videt,ze si nikdy v korejskym aute nesedel jinak by si ani nemohl tohle vypustit z huby...stejne spatnou popularitu meli i japonska auta u stejne hloupych lidi jako jsi ty a tobe podobni a kde jsou ted...japonska auta jsou nejlepsi na svete a bude tomu tak i s korejskymi...proste asijske automobilky ovladnou trh a vam co jezdite ve Fobiich,Ochcavkach,Prassatech a podobnych skopcackych mrdkach spadne usmev...
V čem je převyšuje??? Neznám na Ceed jiný názor, než že za ty peníze je to slušný auto. Kdo ho kupuje, tak ho kupuje jen a kvůli ceně.
,,...novináři by museli povinně jezdit celý následující rok v autě, které zvítězí... a bylo by to"
Bylo by co? Musíš definovat jestli budou jezdit zadarmo, nebo za své. A kolik je povinný nájezd plus mínus 10%. A jestli když to auto půjde na konci roku do bazaru, tak rozdíl mezi pořizovací cenou a prodejní, půjde tomu novináři do kapsy, nebo ho naopak doplatí z svých. Pak by to snad teprve mohlo mít nějakou vypovídací hodnotu. Teda alespoň pro ty, kteří mají podobně provozní podmínky. 😄
Bylo by co? Musíš definovat jestli budou jezdit zadarmo, nebo za své. A kolik je povinný nájezd plus mínus 10%. A jestli když to auto půjde na konci roku do bazaru, tak rozdíl mezi pořizovací cenou a prodejní, půjde tomu novináři do kapsy, nebo ho naopak doplatí z svých. Pak by to snad teprve mohlo mít nějakou vypovídací hodnotu. Teda alespoň pro ty, kteří mají podobně provozní podmínky. 😄
tak proc co pises... tvůj slovoslet opravdu odpovida nicku SMRT. >😒] snad tuším na co se ptáš...ANO dělají to i evropské automobilky, jenže né všechny. navíc nejsem obdivovatelem a milovníkem aut jen proto že jsou třeba z evropy. Pro mě musí mít auto duši. A tenhle pocit je subjektivní, čili zcela individualní. tak laskavě neútoč, jen proto že mám na něco svůj názor :-!
Ale já nekritizoval anketu ale spíš chování některých lidí tady... Tady bych čekal fanoušky techniky, ne fanoušky ceny...
O tom, že anketa je jen anketa nemá cenu se bavit, v tom souhlasím...
O tom, že anketa je jen anketa nemá cenu se bavit, v tom souhlasím...
A o čem myslíš, že ta anketa je? No ona sama o sobě nevypovídá o ničem, možná o popularitě v povědomí a podvědomí lidí (nebo spíš novinářů). Pokud bys chtěl anketu, která by o něčem vypovídala, musela by se jmenovat cena/výkon a nebo by musely každý rok vyhrávat auta jako Veyron. Anketa je tu jenom pro to, aby se mělo o čem psát, si myslím...
krom toho, že odkaz nefunguje.. ono tohle funguje u všech automobilek, viz. mnou zmiňovaný Passat. Takže vykrádačky jdou napříč automobilky bez ohledu na zemi původu :no: Ale ono to ani nejde udělat jinak, když musí každých pět let chrlit nový automobil, a v čím dál tím šílenějších kategoriích. To pak jdou všechny nápady do ...
tady máš www.wallpaper.cz/…ld_ir/corolla--4… vyměnit znak tak nevíš. (ale nemám ti to za zlé) vždyť sem psal že jim to funguje >😒]
Podle mě by si Kia Ceed zasloužila spíštitul "Nejlepší nabídka roku", než "Auto roku"... A tím NECHCI říct, že by se jednalo o skřáp, ale z druhé strany mi vadí, že ať se na trhu objeví cokoliv levného (ať už Logan nebo Ceed...) tak řada lidí na tomhle serveru začne řvát, že je to nejlepší, protože je to nejlevnější...
Je to kvalitní auto srovnatelné s evropskou či japonskou produkcí, ale nechte prosím těch řečí, že je lepší než Focus, lepší než Golf, lepší než Impreza!
Je to kvalitní auto srovnatelné s evropskou či japonskou produkcí, ale nechte prosím těch řečí, že je lepší než Focus, lepší než Golf, lepší než Impreza!
No vzhledem k příspěvkům na auto.cz bych tipoval, že ho živí VW za reklamu, kdyby si ale ty jeho hlody přečetli, dali by mu *** >😒]
Samozrejme, že Ceed nie je plečka. Je to dobré auto. Sedel som v ňom a zanechal na mne dobrý dojem. Ale stále existujú lepší.
Napadlo vobec niekoho ze to auto mohlo vyhrat aj preto ze😒br />
1) prve korejske auto ktore znesie prisnejsie poziadavky europskych zakaznikov na kvalitu, vybavu, cenu a bezpecnost? Ved aj bolo takmer nakomplet postavene europanmi v europe.
2) primerana cena so slusnou vybavou, ktora zamavala trhom nizsej strednej triedy a prinutila "zavedene" znacky na trhu znizit ceny (na teraz "stale" akciove) na prijatelnu uroven a bezna rodina aj v strednej europe sa konecne moze rozhodovat a vozit v novom aute nizsej strednej triedy v slusnej vybave a nie aute ktore ma povodne sluzit ako druhe v rodine? To sa tyka vsetkych Focusu, Golfu, C4 atd. Zrazu sa aj ta lacna Dacia zda draha za to co ponuka.
3) zaruka, ktora rovnako nuti ostatnych zdvinut zakladnu zakonom prikazanu 2 rocnu zaruku na dalsiu aj ked priplatitelnu ale za prijatelnu sumu a cize tlaci aj na kvalitu vyroby?
Skuste za tym vitazstvom hladat mozno sirsie suvislosti na ktore mozno hladeli novinari. Nebyt Cee'du tak tu trh nizsej strednej triedy spi sladkym spankom a takto tu vznikol pohyb. Pohyb ktorym sme ziskali sme hlavne my, zakaznici.
Nikto Vam nekaze kupovat Cee'd ako sluzobne auto na najzd 50000km rocne. Na to su ine auta. Cee'd ma sluzit hlavne ako slusny prijatelny voz pre rodinu.
1) prve korejske auto ktore znesie prisnejsie poziadavky europskych zakaznikov na kvalitu, vybavu, cenu a bezpecnost? Ved aj bolo takmer nakomplet postavene europanmi v europe.
2) primerana cena so slusnou vybavou, ktora zamavala trhom nizsej strednej triedy a prinutila "zavedene" znacky na trhu znizit ceny (na teraz "stale" akciove) na prijatelnu uroven a bezna rodina aj v strednej europe sa konecne moze rozhodovat a vozit v novom aute nizsej strednej triedy v slusnej vybave a nie aute ktore ma povodne sluzit ako druhe v rodine? To sa tyka vsetkych Focusu, Golfu, C4 atd. Zrazu sa aj ta lacna Dacia zda draha za to co ponuka.
3) zaruka, ktora rovnako nuti ostatnych zdvinut zakladnu zakonom prikazanu 2 rocnu zaruku na dalsiu aj ked priplatitelnu ale za prijatelnu sumu a cize tlaci aj na kvalitu vyroby?
Skuste za tym vitazstvom hladat mozno sirsie suvislosti na ktore mozno hladeli novinari. Nebyt Cee'du tak tu trh nizsej strednej triedy spi sladkym spankom a takto tu vznikol pohyb. Pohyb ktorym sme ziskali sme hlavne my, zakaznici.
Nikto Vam nekaze kupovat Cee'd ako sluzobne auto na najzd 50000km rocne. Na to su ine auta. Cee'd ma sluzit hlavne ako slusny prijatelny voz pre rodinu.
OOT
Na me GTI pusobi jako (muj nazor, nikomu nevnujuji, jen aby vedel GTI jak na me pusobi)😒br /> Clovek, co jednoduchym zpusobem prisel k penezum bez sveho pricineni, nabyl dojmu, ze je neco vic nez ostatni, to, ze v zivote nic nedokazal, si kompenzuje napr. zde. Sam se ma za velice inteligentniho, s cilem vychovavat. Svet podle nej neni o penezich, protoze sam jich ma dostatek/nadbytek a prachy neresi. Jeho ego je zalozene na viditelnych vecech, chodi udrzovany, obleceny ve znackovych hadrach. Jezdi ve slusnem voze...
Moznost B - zdatny adolescent (ale teto moznosti neverim)
Pokud GTI chce, muze me opravit. Treba se mylim. Psycholog opravdu nejsem :-!
Na me GTI pusobi jako (muj nazor, nikomu nevnujuji, jen aby vedel GTI jak na me pusobi)😒br /> Clovek, co jednoduchym zpusobem prisel k penezum bez sveho pricineni, nabyl dojmu, ze je neco vic nez ostatni, to, ze v zivote nic nedokazal, si kompenzuje napr. zde. Sam se ma za velice inteligentniho, s cilem vychovavat. Svet podle nej neni o penezich, protoze sam jich ma dostatek/nadbytek a prachy neresi. Jeho ego je zalozene na viditelnych vecech, chodi udrzovany, obleceny ve znackovych hadrach. Jezdi ve slusnem voze...
Moznost B - zdatny adolescent (ale teto moznosti neverim)
Pokud GTI chce, muze me opravit. Treba se mylim. Psycholog opravdu nejsem :-!
cee´d šlape na päty elitám triedy ako sú Golf, Focus či Astra, v niečom na nich ešte nemá, v niečom ich prevyšuje. Dobrý pomer ceny a hodnoty je iba plusom. Že vyhrala len kvôli cene je preto hlúposť, skús sa nad tým zamyslieť.
Mercedes je mimo misu, ak sa nemýlim, tak ho sem nestrkaj.
Mercedes je mimo misu, ak sa nemýlim, tak ho sem nestrkaj.
Nevím proč každého zajímá jaké má auto? Ten kdo chodí na diskuze dlouho a dává pozor, tak dokáže odtušit čím se živí, v jaké věkové kategorii se zhruba pohybuje a taky čím jezdí. Stačí číst nejen jeho příspěvky a blogy, ale také příspěvky lidí, o kterých vím že ho znají osobně.
Povedal by som, že v tomto prípade ťažko určíš, čo je lepšie. Ak budeš vyššie hodnotiť pohodlie, lepší bude cee´d. Ak istotu a držanie podvozka, vyhrá to Focus. Ani ten cee´d nie je taká plečka, ako tu mnohí tvrdia. Keď to s ním preženieš (a tá hranica nie je tak blízko, ako sa tu vo všeobecnosti prezentuje), obvykle stačí ubrať plyn, a auto sa zase vráti do svojej stopy.
Okopírovaný design? Pouč mě, Ceed mi totiž nic a nikoho nepřipomíná?! Což se o novém Passatu CC říct rozhodně nedá :-!
Takých už bolo, ale GTI je tvrdý, nikdy nevyzradí, čím jazdí. Asi sa za to hanbí, zrejme to nebude apoštol jeho snov...
hochu já nějaké ty peníze mám jinak bych si asi těžko mohl koupit auto za půl mega za hotové ne??? a závity mám myslím taky nějaké protože před jménem mám nějaký ten titul. takže asi tak k těm tvým narážkám...
a já neříkám že ceed je nej auto pod sluncem ale že je hodně dobré za ty prachy. a narozdíl od někoho nejsem hotový jen do jednoho typu auta které si ani nekoupím protože na něho nikdy mít nebudu (mluvím o tobě kdyby jsi to nepoznal)
a já neříkám že ceed je nej auto pod sluncem ale že je hodně dobré za ty prachy. a narozdíl od někoho nejsem hotový jen do jednoho typu auta které si ani nekoupím protože na něho nikdy mít nebudu (mluvím o tobě kdyby jsi to nepoznal)
Ono to není tak jednoduché, jak se tady objevuje v mnoha příspěvcích. To že v Koreji jsou platy zhruba 5x až 6x vyšší v přepočtu na reálnou mzdu je pravda, ale Korejci jsou nepoměrně efektivnější než my evropané. Důvodem proč stavět v Evropě továrny nejsou primárně nižší náklady na mzdy, ale osvobození od cla. KIA je nejstarší automobilkou Jižní Koreje, byla založená v roce 1944, jestli mě paměť nešálí, a KIA stejně jako její mateřský koncern investuje do vývoje prostředky o jakých se mnohým automobilkám ani nesnilo. A podřadný je jen ten, kdo to prohlašuje o druhých :no: .
VDC
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Cena je imho problém tehdy, když na trhu nefunguje. Proto se stala mnohem větším oříškem pro Ford nebo Citroen/Peugeot, které své zákazníky zaskočily cenovými sešupy až v řádech 100tisíců. Tam bych si opravdu jako majitel nějakého dříve koupeného modelu kladl otázku, proč že jsem musel o rok dřív zaplatit takovou dardu a jestli mě tedy vlastně někdo za bílého dne neokradl. A ano, uvidíme, jestli si to Ford a PSA můžou hospodářsky dlouhodobě dovolit. - Ceny Hyundai/Kia jdou postupně nahoru a dnes už nejsou nějak křiklavě vzdálené od průměru, jsou jen obvykle o něco výhodnější. S nějakým dumpingem ala chinese nemají nic společného. Naopak, to opatrné zvyšování signalizuje rostoucí sebevědomí značky a odpovídá tomu, jak se trpělivě a obezřetně začleňuje. -- Golf je šťastný v tom, že VW není ekonomicky nuceno podrážet mu image zdrcujícími cenovými akcemi. Takže si hrdě může vyĺepit na okýnko "pořádné auto = pořádná cena". Však taky akcelerace celého koncernu VW je obdivuhodná a až vyřeší své vrásky se Seatem, nebude klobásy nad něj. 😄
Nene to se pletes. Nemam s tebou vubec zadny problem. Jsem rad, ze zde existuje takove individuum jako ty, protoze clovek bez golfúchylky by takove blaboly nikdy nenapsal, a to by bylo skoda. Jsou casto takove, jak bych to jen rekl... No zkratka nikdo jiny nez ty by je nenapsal 😉 Nerikam, ze tvoje myslenky jsou zcestne. ALE VZDY ZALEZI NA CENE. Dokud zde nebudou platy srovnatelne se zapadem, nebude ani vozovy park srovnatelny se zapadem. Jestlize doktor mediciny v Rakousku neklesne autem pod Golfa, pak ver, ze u nas bude rad, kdyz nasetri na Ceeda. A zavitu muze mit kolik chce. Protoze nakup auta zas neni pro zmenu o zavitech, ale o penezich.
Paci sa mi, ako si ludia prisposobuju toto auto tak, ako im to vyhovuje (alebo nevyhovuje?)😒br />
1. nojo, je to sice pekne auto, ale aj tak je to stale len nekvalitny lacny korejsky sunt, na europsku produkciu sa nechyta, do toho by som ani nesadol, korejcania nevedia vobec robit dobre auta...
2. nojo, tak teda sice vyhral titul auto roka, ale vlastne je to pocta golfu a europe, toto ani nie je korejske auto, a v podstate to nie je ani KIA, a len preto je Cee'd taky dobry lebo sme im ho urobili my v europe...
1. nojo, je to sice pekne auto, ale aj tak je to stale len nekvalitny lacny korejsky sunt, na europsku produkciu sa nechyta, do toho by som ani nesadol, korejcania nevedia vobec robit dobre auta...
2. nojo, tak teda sice vyhral titul auto roka, ale vlastne je to pocta golfu a europe, toto ani nie je korejske auto, a v podstate to nie je ani KIA, a len preto je Cee'd taky dobry lebo sme im ho urobili my v europe...
Prečo sa anketa nerobí po Ženeve? Ceed je dobrý. Ale Focus tiež nie je až tak drahý a Golf má trošku iné štandardy. Navyše, podvozok Ceeda, áno to by novinári mali v tom aute fakt jazdiť rok. Pretože keby jazdili v tom Focuse zistili by, že aj staré môže byť lepšie.
Jednoducho auto Česka je anketa neanketa nový Superb. Nová pýcha Česka. Ceed je iba lacný. Tam končí.
Jednoducho auto Česka je anketa neanketa nový Superb. Nová pýcha Česka. Ceed je iba lacný. Tam končí.
Takže podľa teba iba dali eniaze a europania všetko vymysleli vymakali, zaviedli do vyroby, vyrobili. Vlastne na tom aute okrem peňazí Kórejčania nemajú žiadnu zásluhu.
Ale inak si zdravý a jesť ti chutí....?
Ale inak si zdravý a jesť ti chutí....?
To je takový zlozvyk, dobré jízdní vlastnosti se poznají dle naklánění v zatáčkách. Jak se podvozek vyrovná s žel. přejezdem nikdo nenapíše. Zázraky se nedějou a čím je podvozek sportovnější, tím míň je komfortní. Vývoj jde dopředu, ale fyziku nikdo nepředělá. Věřím tomu, že spousta vyznavačů Focusu pozná jízdní vlastnosti až podle znaku na kapotě a nepoznají ani když mají na jednom kole o atmosféru míň.
Koukám, že větší problém než s auty máš se mnou 😄 Není vůbec důležité v čem jezdím, neb zde to není o technickém průkazu nýbrž o závitech. Myslím mozkových závitech. Tak se snaž, abys jich měl v hlavě našroubováno co nejvíc... potom možná nebudeš muset při koupi auta počítat každou korunu.
Volkswagen Golf R32 r.v. 2010, najeto stabilne 2km (automaticke staceni tachometru), AutoArt 1:18 😄
P.S. Necht "legenda" GTI promine. Rodrigez
:-!
P.S. Necht "legenda" GTI promine. Rodrigez
:-!
Ver tomu, že by sa na Teba za to nehnevali. Jazda v cee´de je príjemná a pohodlná. Nie každý je za volantom športovec a potrebuje, aby ho podvozok podržal aj v prípade, keď si to poženie zákrutou s vyjazdenými koľajami osemdesiatkou... Rozumný človek to vyrieši jednoducho, trochu uberie plyn...
Zato chrbticu má každý len jednu, tak na každodenné jazdenie by som vybral radšej plavnejší a pohodlnejší cee´d ako síce precízny a istejší, ale kostitras. 😉
Zato chrbticu má každý len jednu, tak na každodenné jazdenie by som vybral radšej plavnejší a pohodlnejší cee´d ako síce precízny a istejší, ale kostitras. 😉
ja nevim v cem jezdis ty, asi golf 2 generace nebo snad prvni??? a je mi to popravde jedno.
jel si v tom aute vubec nekdy????pochybuju...
a chlapecku tady nejde o to ze napr. LEXUS je LUXUS a kazdy by ho bral radeji nez ceed kdyby mi dali na vyber jenze NEDAJI! vzdycky slo a jde o prachy. kdo ma penez hodne tak takove ankety neresi protoze jejich znacky tam nejsou (cti mezi radky golf tam neni taky). ale ostatni co na penize hledi (v čr myslim ze vetsina) tak jim to neco rekne. tady jde o celkove auto za urcitou castku penez, ne jen rizeni podvozek ale taky design, prakticnost, bezpecnost, kvalitu a take zaruku!podle toho se auta hodnoti.
na co mi bude auto ktere ma supr trupr podvozek kdyz ho budu mit za pul mega v zakladni vybave s rucnim stahovanim okenka bez klimy se zhnilym motorem atd. kdyz jezdim jako clovek a ne jako prase (viz jak vsichni pisou rychle prujezdy zatackami = 1200 mrtvych na cestach) kdyz muzu mit jine auto v kvalite na skoro stejne urovni, se sice horsim podvozkem, ale take tam mam vsechno co sem vzdycky v aute chtel za stejnou cenu, ne li nizsi.
ja si teda radeji zvolim ceeda a jako ze sem si ho zvolil.
rekni nam uz konecne co ty mas za auto a kolik mas roku. SCHVÁLNĚ...
jel si v tom aute vubec nekdy????pochybuju...
a chlapecku tady nejde o to ze napr. LEXUS je LUXUS a kazdy by ho bral radeji nez ceed kdyby mi dali na vyber jenze NEDAJI! vzdycky slo a jde o prachy. kdo ma penez hodne tak takove ankety neresi protoze jejich znacky tam nejsou (cti mezi radky golf tam neni taky). ale ostatni co na penize hledi (v čr myslim ze vetsina) tak jim to neco rekne. tady jde o celkove auto za urcitou castku penez, ne jen rizeni podvozek ale taky design, prakticnost, bezpecnost, kvalitu a take zaruku!podle toho se auta hodnoti.
na co mi bude auto ktere ma supr trupr podvozek kdyz ho budu mit za pul mega v zakladni vybave s rucnim stahovanim okenka bez klimy se zhnilym motorem atd. kdyz jezdim jako clovek a ne jako prase (viz jak vsichni pisou rychle prujezdy zatackami = 1200 mrtvych na cestach) kdyz muzu mit jine auto v kvalite na skoro stejne urovni, se sice horsim podvozkem, ale take tam mam vsechno co sem vzdycky v aute chtel za stejnou cenu, ne li nizsi.
ja si teda radeji zvolim ceeda a jako ze sem si ho zvolil.
rekni nam uz konecne co ty mas za auto a kolik mas roku. SCHVÁLNĚ...
Pokladat otazku: "Chces jezdit v Ceedu nebo v C-klasse" muze jedine chory jedinec. Ono je to totiz tak, ze bud muze jezdit tatinek v Cecku a zbytek rodiny v zigulech a nebo cela rodina v Ceedech. Ale to je asi nad tvoje chapani. A propo Ceed ma 5*, kdezto O2 4* pokud se nemylim. Nerikam ze Ceed je nejak bezpecnejsi nez O2, ale hrat na notu bezpecnosti se ti asi taky nepodari.
Napsal jsi to hezky. Jenže. Lehký problém hledejme právě v nízké ceně. Můžeme se jen domnívat jaký úspěch by slavil cee´d, kdyby stál to, co Golf, nebo kdyby Golf stál tolik co cee´d... Někoho může třeba napadnout, ať tedy zlevní VW golfa... jenže, cena cee´du přece není výsledkem fascinující schopnosti Kie vyrábět levně, nýbrž je uměle nastavená na nižší hladinu, než běžná evropská konkurence. To si prostě Kia může dovolit, je to velká automobilka. Ale jak dlouho?
A tak cena cee´du je největším vyznamenáním pro GOLFa... vždyť stát Golf co cee´d, nestačí VW vyrábět...
A tak cena cee´du je největším vyznamenáním pro GOLFa... vždyť stát Golf co cee´d, nestačí VW vyrábět...
ANO to auto si to zaslouzi, jenze pravdou zustane, ze se vlaste nejedna vubec o korejsky vuz, korejci nikoho nedohnali. Jedine za co si zaslouzi obdiv, je ze vzali vsechny penize a umoznili vznik tohoto vozu. To auto si vlastne "objednali" v evrope. Vyrobit komplet dily, postavit tovarnu, nechat pracovat evropany a navic okopirovat design. Pak ano, pak to muze fungovat a taky funguje. Cili mame obdivovat korejce za to, ze si neco koupili? To není umění. To je jen o penezích. Je to produkt cisteho pragmatismu, a proto by pro mě bylo velmi težke se do něj zamilovat. :-!
Tak jsme se to konečně dozvěděli - nejlepší auto pod sluncem je v Česku cee´d... No, abych to tedy upřesnil... asi nebude nejlepší a pod sluncem už vůbec ne, možná tak auto, s tím bych souhlasil. Ostatně, vedle této ankety jsou ještě i jiné... například Anketa život, ta se uplatňuje na silnicích. Můžeš hádat, kdo tam je jednička...
Speciálně pro tebe jedna hádanka - postaví před tebe horní pětici, které auto by sis koupil? Já vím... jako tatínek - yarise v základu...
Ale. Já bych to pro příští roky vyřešil tak, že hlasující motorističtí novináři by museli povinně jezdit celý následující rok v autě, které zvítězí... a bylo by to 😄 :yes:
Speciálně pro tebe jedna hádanka - postaví před tebe horní pětici, které auto by sis koupil? Já vím... jako tatínek - yarise v základu...
Ale. Já bych to pro příští roky vyřešil tak, že hlasující motorističtí novináři by museli povinně jezdit celý následující rok v autě, které zvítězí... a bylo by to 😄 :yes:
Tak jsem se podíval do přehledů: zatím cee'd vyhrál po Evropě 8 národních anket typu COTY (s touhle je jich 9). Taky zvítězil v asi 30 srovnávacích testech proti dalším mainstreamům (včetně Astry, Golfu, Aurisu...). Kia si může odškrtnout splnění dalšího důležitého úkolu: překonat apriorní odpor Evropy a dostat se do obecného povědomí jako značka, kterou si každý průměrný spotřebitel může bez obav zařadit na seznam alternativ jako "obecně schválené auto". Nejde o to, aby publikum při slově cee'd upadalo do vytržení jako třeba při slově CLS, ale o to, aby každý Venda a Mařenka věděli, že cee'd je auto a že je s ním spojené kladné hodnocení. Což při slově CLS Venda a Mařenka nevědí, protože to není auto pro každého.
Cee'd dostal za úkol speciálně "penetrovat" evropský trh, výroba sourozence Spectra/Cerato v aktualizovaném provedení pokračuje dál a patří globálně k tahounům značky. Takže Kie se povedlo velmi dobře i rozlišení pro různé trhy.
Kritika dnes směřuje k podvozku a řízení cee'du. To je dobře: u Shumy se o nich raději mlčelo. Celá platforma je postavená na zelené louce a dopadla na první pokus vlastně velmi dobře, protože např. na rozdíl od nového Brava nevyvolává při testech žádné větší rozpaky. Ví se, že Kia nakoupila např. i podvozkáře od Opelu, tak teď budeme čekat, jak se poučí z první generace, případně tým obmění a jak odladí generaci druhou. Něco už napovídají odlišnosti patrné u pro_cee'du. Harmonizace podvozku může trvat roky, však takové klenoty z běžné nabídky jako je Golf, Focus nebo Astra nevznikly naráz a některé starobylé zavedené značky na svůj klenot ještě pořád čekají.
I když se sluší pogratulovat k výsledkům české COTY, daleko víc na gratulaci je fakt, že se cee'd v ČR v prvním kompletním roce prodeje stal dvojkou nižší střední mezi Focusem a Golfem. Odstupy trojice se počítaly na pár desítek kousků, čtvrtá C4 už měla odstup více než 200, takže trojice se jasně vzdálila pelotonu. U Kie si zatím nechávají v záloze akční ceny, cee'd se asi 14-15 měsíců prodává pořád za ceníkové. Koumesové proto můžou kalkulovat s tím, že někdy letos půjdou ceny cee'du dolů v první akci řádově o 10-20 tisíc, podle vývoje ceníků konkurence.
Cee'd dostal za úkol speciálně "penetrovat" evropský trh, výroba sourozence Spectra/Cerato v aktualizovaném provedení pokračuje dál a patří globálně k tahounům značky. Takže Kie se povedlo velmi dobře i rozlišení pro různé trhy.
Kritika dnes směřuje k podvozku a řízení cee'du. To je dobře: u Shumy se o nich raději mlčelo. Celá platforma je postavená na zelené louce a dopadla na první pokus vlastně velmi dobře, protože např. na rozdíl od nového Brava nevyvolává při testech žádné větší rozpaky. Ví se, že Kia nakoupila např. i podvozkáře od Opelu, tak teď budeme čekat, jak se poučí z první generace, případně tým obmění a jak odladí generaci druhou. Něco už napovídají odlišnosti patrné u pro_cee'du. Harmonizace podvozku může trvat roky, však takové klenoty z běžné nabídky jako je Golf, Focus nebo Astra nevznikly naráz a některé starobylé zavedené značky na svůj klenot ještě pořád čekají.
I když se sluší pogratulovat k výsledkům české COTY, daleko víc na gratulaci je fakt, že se cee'd v ČR v prvním kompletním roce prodeje stal dvojkou nižší střední mezi Focusem a Golfem. Odstupy trojice se počítaly na pár desítek kousků, čtvrtá C4 už měla odstup více než 200, takže trojice se jasně vzdálila pelotonu. U Kie si zatím nechávají v záloze akční ceny, cee'd se asi 14-15 měsíců prodává pořád za ceníkové. Koumesové proto můžou kalkulovat s tím, že někdy letos půjdou ceny cee'du dolů v první akci řádově o 10-20 tisíc, podle vývoje ceníků konkurence.
Napsat to musel, aby mu to štimovalo jako protiargument. To, že je to kravina, zjistí, až pokud to bude skutečně poptávat. Tak jako jsi to zjistil ty. Ono to je totiž tak, jak jsi to napsal ty.
Proč furt všichni opakujete, že Ceed se kupuje kvůli ceně ??? Kvůli čemu půjdeš v nižší střední do něčeho jiného ? Jasně, jsou vyjímky, ale většina konkurentů jsou podobný "tuctovky".
Jasne. Muj nazor je dan mym okolim a ja opravdu neznam nikoho, kdo by sel do Skody proste automaticky, protoze potrebuje/chce nove auto, a Skoda prece vyrabi nova auta tak neni co resit. Vzdyt clovek ma dnes obrosky vyber a moznosti. Jete Volvo S60, Novou Fabii, Ceeda, 7mistny Logan atd. za stejne penize. Uz je na kazdem, jestli skousne, ze v kozenych sedackach se treba vozil namistrovanej skopcak, nebo ze Logan nema zink. karoserii, nebo ze mu pod kapotou schazi 1 valec, nebo ze Kia je jistou sazkou do loterie.
Nezdá se mi právě to srovnání. Bavíme se o "NOVÝCH" autech a on do toho míchá ojetiny. To je přece nesmysl. Jasný, že to potom vychází podobně. Ale pak mu může se***vat i 2letá Octavia, 3letý Mondeo, 5letý bavor, 10letý eSko a třeba i zbořený Ferrari. A těch 270000 za C4 ...... snad to nebereš jako plnohodnotnou konkurenci >😁
"jen design" >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
No a o podvozku nemluvě... No je fakt, že Mondeo není tuctovka "jen" ve věcech, který dělaj auto autem. >😁
No a o podvozku nemluvě... No je fakt, že Mondeo není tuctovka "jen" ve věcech, který dělaj auto autem. >😁
jen k bodu 4 tvého příspěvku: Znám mnoho lidí kteří si koupí škodu asi "kvůli tradici" nebo já nevím kvůli čemu. Potřebují auto, zajdou do škodovky a koupí na co jim účet stačí a vůbec neřeší nabídku jinde.
A co se týká titulu pro ceed myslím že si ho zaslouží už jen proto jakou vzbudil diskuzi pod tímto článkem nebo i jinde.
A co se týká titulu pro ceed myslím že si ho zaslouží už jen proto jakou vzbudil diskuzi pod tímto článkem nebo i jinde.
Tipnu si, ano? Plejstejšnovej kovboj - adolescent, na hodině "Základy používání PC" Výrazivo tomu zhruba odpovídá, někdy toho o sobě nakecáte více než je zdrávo. 😄
tak jak vidím, ceed vytřel zrak spoustě lidí... a je to dobře! akurát mi je líto, že druhý místo mondeo... já tipoval 500 fiátka...
jo- ale jako "pilot" jsem volil GT-R , stojí 2,2 a nadělil němčourům ( P. GT2) na severní smyčce 2 s. !! navíc mají v merku časy carrery GT... doufám, že je "uďelaj"
A NAVÍC ... VYPADÁ NESKUTEČNĚ DRSNĚ
jo- ale jako "pilot" jsem volil GT-R , stojí 2,2 a nadělil němčourům ( P. GT2) na severní smyčce 2 s. !! navíc mají v merku časy carrery GT... doufám, že je "uďelaj"
A NAVÍC ... VYPADÁ NESKUTEČNĚ DRSNĚ
Jo, to vidím podobně. To auto není nějaká špička (jako BMW, Subaru nebo Honda), ale slušně podařený kousek to je. A kdyby nezpůsobil nic jiného, než že Ford, Opel, Francouzi a Italové začínají prodávat svoje podobně velké kousky za nápadně podobnou cenu, je to pro mě jako pro zákazníka jedině dobře. A další kroky budou následovat.
Dizajn je podstatná časť. Ergonómia, priestor, aj v tom má výbornú úroveň. Kvalita spracovania - bez komentára. Kvality podvozku. Nestačí ti?
Nemuze chytit tu spravnou slinu. Takovou podpasovku, ze Mondeo, C-klasse apod. budou za CD, urcite necekal. Ale neboj, vsak ono to prijde 😉
Jo jo pokud se bude hlavně hodnotit cena/užitná hodnota, tak už se asi nikdy neodčkáme, že by vyhrálo třeba Porsche. Můj názor je, že by se mělo hodnotit třeba co model přinesl nového, at již technicky nebo v desingu, ale bohužel všude se zohledňuje pouze cena
Chci slyšet tvůj duchaplný a pseudoargumentů nabitý komentář >😒]
Cee'd hraje sám za sebe a své schopnosti prokazuje více než dobře.
Cee'd hraje sám za sebe a své schopnosti prokazuje více než dobře.
Tak nakup ojetiny je kapitola sama pro sebe. Me jen nebavi smysleni lidi, kdy Skodu hazou nekam do spiny a pak si koupi napr. VW. Ze to ma stejnou techniku a kvalitou je na tom casto lip Skoda je jim uplne jedno.
Kdyz se nekomu Skoda nelibi, jasne beru. Kdyz se nekomu zda Fabia draha a koupi radsi Ceed, fajn. Je to jeho volba. A nutno dodat, ze by to byla mozna i moje volba... 😉
Kdyz se nekomu Skoda nelibi, jasne beru. Kdyz se nekomu zda Fabia draha a koupi radsi Ceed, fajn. Je to jeho volba. A nutno dodat, ze by to byla mozna i moje volba... 😉
Neviem, co mas proti "novemu" Mondeu, ja osobne mu zrovna nefandim, ale pouzil som ho len ako priklad. Co sa tyka tej "novosti", Mondeo a Fabia su si velmi podobne. Obe auta su asi tak priblizne rovnako "nove"...
Mna tiez nie. Pytal sa to niekto vyssie. Jasne, ze kamarat nebol k nicomu donuteny. Mohol si vybrat: bud byt nezamestnany a hlasit sa kazdy druhy den na pracaku, alebo vziat tuto robotu. Mohol kludne odmietnut, samozrejme by potom prisiel aj o podporu, a bol by "dobrovolne nezamestnany"...
robim tu uz cez rok, ale taka kravina ako sa uklanat ma v zivote nenapadla. ono to je asi aj o sebaucte. zdravim, uctu a zdvorilost prejavujem presne tak ako aj slovakom a plne to akceptuju, lebo inu moznost ani nemaju. 😄 Prachy a podmienky. Ak sa mi tu nebude pacit a budem mat lepsiu ponuku pa-pa. tomu sa hovori trh. v com je problem ???
PS: je tu kopec mladych ludi, z vacsinou sa dobre spolupracuje, ked si odmyslim korejcov je to super firma. a hlavne je tu kopec nadhernych babeniek. cize pracovne prostredie super. 😊)))))))))
PS: je tu kopec mladych ludi, z vacsinou sa dobre spolupracuje, ked si odmyslim korejcov je to super firma. a hlavne je tu kopec nadhernych babeniek. cize pracovne prostredie super. 😊)))))))))
jako ja nevim co by mohl čekat? každý snad zná mentalitu korejců ne? klanění, úcta šéfům apod. a ten výlet že když odejde že si musí zaplatit? a co jako? to by tak mohl dělat každý že se proletí na druhý konec světa zadarmo a řekne čau já jdu jinam... se jim nedivím a myslím že 3 roky je ještě dobré. kámoš dělá pro hyundai a nemohl si tu cestu vynachválit! a že platy mají průměrné takže nic moc... hele jsem z Moravksoslezského kraje, průměr v republice je nějakých 26tisíc a znám 3 lidi co to berou, takže jestli mi dají průměrný plat, chci jít do hyundaie (jako že dávají) tak budu spokojený.
vždycky, když jsem kupoval auto, tak je pro mně pořadí důležitosti: 1.cena úměrná r.v. a km, 2.motor, 3.vzhled, 4.podvozek, 5.výbava... a škodovka neprošla, ale tím neříkám, že je to špatné auto(BMW dopadlo stejně). Zatím jsem nekoupil nikdy špatně.
Ja vidim brainwashing ze strany VW a Skoda na ktery ja teda vubec nereaguji naopak Kia se chce nekam dostat, tak musi reagovat cenou a zarukou, nebo se vyplati delat auto na kterem nevidelam, ano ale ne v tehle tride.
Souhlasim, ze udrzet se da daleko vetsi praci, takze uvidime. Kurz Kc/Sk se bude pomalounku vyrovnavat Euru a to je pro korejce taky orisek.
Souhlasim, ze udrzet se da daleko vetsi praci, takze uvidime. Kurz Kc/Sk se bude pomalounku vyrovnavat Euru a to je pro korejce taky orisek.
asi nic nevíš o obchodní filosofii korejských firem. Hlavní rozdíl je v tom, že u nich je na prvním místě zvyšování podílu na trhu a ne zisk jak u evr. autom.
VDC
Otazka bola o niecom inom ty woe!Ukaz mi jedno slusne auto,ktore ide po roku z domu,pred par rokmi ked som stal pred podobnou dilemou ojazdene vyssej triedy,alebo nove nizsej,tak som par tych bazarov presiel,hlavne v Rakusku a mozem Ti zodpovedne povedat,ze som nenasiel ani jedno jazdene rocne auto,ktore by bolo v perfektnom stave.Vacsinou boli po burackach a to uz bohuzial je ine kafe ako nove.Odvtedy kupujem len nove vozy.
Pro mě je anketa (finálová pětice i vítěz) jen splněním snu o zavření úst všech těch nekonkrétních kydů o novinářích a koncernu.
Zdůrazňuji nekonkrétních.
Zdůrazňuji nekonkrétních.
Mozna to zni drsne, ale me to jako zakaznika nezajima. Kdyz budu jeste drsnejsi, naopak me to tesi, protoze uspor dosahuje Kia tim, ze setri na zamestnancich (v ramci nejake jakztak snesitelene meze), celou vyrobu racionalizuje a lidsky faktor redukuje na poslusne automaty s vymytym mozkem. Na rozdil od francouzu, kteri jsou sice sama socialni vyhoda a podpora, ale osiraji pak kvalitu prace a materialu.
Jasne, pracovat bych tam nechtel, ale toho vaseho kamarada snad k podepsani smlouvy nikdo nenutil, ne?
Jasne, pracovat bych tam nechtel, ale toho vaseho kamarada snad k podepsani smlouvy nikdo nenutil, ne?
Jako neasiat nechápu,proč bych měl být členem klubu příznivců J. Koree?Nebo tam zuřivě lidi fandí evrpským výrobkům?Dost sotva... :-!
S tím novým Mondeem si už dej oraz.Jinak😒o to je za anketu a na co konkr. má vliv,krom toho,že ji pár lidí na netu prožívá? :-!
A to je nějaký společenský,ekonomický,politický atd.problém,nebo co jako?Lidé si mohou fandit čemu chtějí,ne? >😁
1. Nezbyva nez poblahoprat Kie a poprat jejim majitelum hodne stastnych km
2. Reci typu trochu do toho vidim, je to podle toho kdo kolik vysolil, jsou naprosto trapne. Jestli vim ze to bylo podmazly tak informuju konkretne o konkretnich vecech. Jenze to se u nas nenosi...
3. Jo kde je Skoda, kde je VW, kde je GTI >😁 >😁 >😁 ?
4. Pochybuji, ze si Skoda drzi takovy podil kvuli tradici. Kolik lidi si jde koupit Skodu jen proto, ze ji meli vzdy? Skoda se proste zamlouva svym pojetim auta zdejsimu lidu. A kvalitou je na tom stejne nebo snad i lip nez zbytek zapadni konzumni Evropy. To ze jeji podil klesa, je prirozene. Moznosti volby pribyva. Spis vidim u nas takovy antipatriotismus ve stylu Skodu ma kdejakej hnup, vzdyt ten Peugeot/Citroen/Renault/VW je uplne o necem jinem. Proste mnoho lidi ma podle me nasr_ano v hlave a nekoupi Skodu protoze je pro ne povl. Pak jim jejich sebevedomi houpne nahoru, ze jim pred barakem stoji VW, kdezto vseci sooosedi maj jen vobycejnou Skodofku.
Uf nejak me to donutilo se rozepsat 😄
2. Reci typu trochu do toho vidim, je to podle toho kdo kolik vysolil, jsou naprosto trapne. Jestli vim ze to bylo podmazly tak informuju konkretne o konkretnich vecech. Jenze to se u nas nenosi...
3. Jo kde je Skoda, kde je VW, kde je GTI >😁 >😁 >😁 ?
4. Pochybuji, ze si Skoda drzi takovy podil kvuli tradici. Kolik lidi si jde koupit Skodu jen proto, ze ji meli vzdy? Skoda se proste zamlouva svym pojetim auta zdejsimu lidu. A kvalitou je na tom stejne nebo snad i lip nez zbytek zapadni konzumni Evropy. To ze jeji podil klesa, je prirozene. Moznosti volby pribyva. Spis vidim u nas takovy antipatriotismus ve stylu Skodu ma kdejakej hnup, vzdyt ten Peugeot/Citroen/Renault/VW je uplne o necem jinem. Proste mnoho lidi ma podle me nasr_ano v hlave a nekoupi Skodu protoze je pro ne povl. Pak jim jejich sebevedomi houpne nahoru, ze jim pred barakem stoji VW, kdezto vseci sooosedi maj jen vobycejnou Skodofku.
Uf nejak me to donutilo se rozepsat 😄
Cenaři, doporučuji k přečtení příspěvek od nicku "Teddy" je-li to jenom z půlky pravda, tak Kia nebrat, podřadná automobilka bez tradice, bez image, dojící a odírající své zaměstnance. Nízká cena něčím musí býti vykoupena - nekvalitními materiály, mizerně placenými zaměstnanci, bez investic do vývoje :no: To je mi milejší "předražená" škůdka.
VDC
ty woe, to nemyslis vazne 😉) snad mas internet, ne?! nebo na cem myslis, ze ted si ;-o))))) kdyztak jeste existujou bazary....to sou mi otazky😉
VDC
co se ti na tom nezda...ma pravdu, vidim to podobne => v cene kolem 350 TKc uz do neoveho auta nejdu, kupuju ojetinu, za nove davam 600-800 TKc, myslim, ze to sedi, co se ti nezda ?
Poviem ti to takto😒br />
"Nove Mondeo", to je prakticky stare modeo (motory, podvozok) v novej karoserii. A vypada dobre...
"Nova Fabia", to je prakticky stara Fabia (motory, podvozok) v novej karoserii. A vypada otrasne...
Uz chapes preco FII nebola vo finale?
"Nova Fabia", to je prakticky stara Fabia (motory, podvozok) v novej karoserii. A vypada otrasne...
Uz chapes preco FII nebola vo finale?
Nepracujem sice v KIA v Ziline, ale tiez v korejskej firme na SK ktora vyraba brzdy pre KIA a bude aj pre cesky Hyundai.
Podmienky sa daju, aj ked by to mohlo byt lepsie.. platovo ;-\
a korejci su celkom mili ludia, teda moj manager celkom tipek >😁
Podmienky sa daju, aj ked by to mohlo byt lepsie.. platovo ;-\
a korejci su celkom mili ludia, teda moj manager celkom tipek >😁
btw. te Astre a Opelu jsem se po svezeni v Ceedniku v duchu omluvil (je to preci jen skutecne evropske auto vedle tehle asijske nahrazky😉
Robi mi tam kamarat: platy nic moc (priemer, vyuzivaju vysoku nezamestnanost v okoli, a uz maju problem dostat tam ludi za ten plat), na krku hrozba dlhu 200tisic sk za "skolenie" v Koreji (3-dnovy vylet, na ktorom sa dozvedel ze korejci za tu istu robotu beru 10x vacsi plat, a na zaver musel podpisat ze ak odide skor ako do 3 rokov, tak im za tuto cestu zaplati). Maniere typicky "azijske" (treba sa doslova poklonit sefom, ked ho nahodou niekde stretne). Odmenovanie tiez typicky korejske: vzdy musi byt niekto zo skupiny "najhorsi", ten kto nedostane premie, aj keby vsetci makali rovnako ako draci. Navyse korejsky management su vraj nechutni nacionalisti: povazuju sami seba za nieco "viac", na europanov obecne hladia len ako na pracovnu silu, nehodnu blizsieho zaujmu. A take vztahy su aj v managemente. Tych par slovakov aj tam povazuju za menejcennych. Korejci sa separuju, a okrem pracovnych kontaktov nevyhladavaju ziadne ine. Doslova sa vraj strania vsetkych ostatnich, su komunita sama pre seba...
Kamarat sa vyjadril ze teda vydrzi v tychto podmienkach tie 3 roky, ale potom ho tam neudrzi nic a nikto...
Kamarat sa vyjadril ze teda vydrzi v tychto podmienkach tie 3 roky, ale potom ho tam neudrzi nic a nikto...
opravdu si se s tim svezl ?? nechci to zbytecne hanet, ale cim te ten podvozek tak ohromil ? z meho pohledu mnou tolik hanena Astra se svoji vlecenou napravou umi podstatne vic, nez Kia, ktera za kazdou cenu musela mit "viceprvek vzadu" , ale kde nic tu nic => v mych ocich papirove vyse nez Astra, Bravo apod., ve skutecnosti horko tezko s nimi vsak drzi krok, takze je to akorat vyhazovani penez (to Ceednik mohl stat klidne o dalsich 10.000 Kc min, protoze si to stejne koupi nejakej strejda, kterej chce mermomoci "nizsi stredni" ale pocita kazdy petnik a jemu by 10.000 udelalo radost...opravdu si myslim, ze vyhazuji penize, ale to je ta schizofrenni snaha KIA mit 10 aut v jednom
Napriek tomu si myslim, ze celkom spravne. Mondeo je pri vsetkej ucte len facelift, nova karoseria, povodna technika. Cee'd je zgruntu novy voz, ziadny "update". A tiez si myslim, ze Cee'd je pre CZ/SK trh dolezitejsi, nez Mondeo. Tym ale nechcem povedat, ze Mondeo je zle!
Presne naopak: podobne ako Cee'd/i30 moze byt u nas jedina skutocna konkurencia pre Fabiu/Octaviu, tak aj Mondeo je asi jedine auto ktore sa moze rovnat s dominujucim Passatom. Kazdopadne konkurencia je skvela vec!
Presne naopak: podobne ako Cee'd/i30 moze byt u nas jedina skutocna konkurencia pre Fabiu/Octaviu, tak aj Mondeo je asi jedine auto ktore sa moze rovnat s dominujucim Passatom. Kazdopadne konkurencia je skvela vec!
jako z myho pohledu podobne: u auta nizsi stredni tridy bych uz proste jenom z principu nesel do auta kolem 0,5 MB a je to presne z toho duvodu, ne ze nutne chci vyhazovat penize, ale proto (jak si trefne uvedl) vyuzit potencial daneho auta, takze z toho duvodu jsem s autem dycky pohyboval mezi 750-800 TKc...z meho pohledu se mi cena Ceedniku pripada podezrela a kdybych nekdy nahodou nekdy chtel menit, jako ze momentalne nemam duvod, pockam 10-15 let podle toho, jak se etabluji na evropskem trhu, protoze zatim ukazali zajimavy trend, ale udrzet si ho neni tak lehke, jako jednou zazarit...zatim je to spis z jejich strany takovy hodne silny brainwashing a na to ja neslysim
Jako majitel F2 musím korejcům pogratulovat. Ne za to že vyhráli tuto směšnou anketu, trochu do toho vidím a je to tak jak zde někdo již psal- muselo to být drahý. Ale hlavně zato, že dělají solidní auto za dobrou cenu a tím pádem nutí přemýšlet další zavedené automobilky u nás např. Škodu,že s tou bývalou cenovou strategií není něco v pořádku. Ceny škodovek šly dolů a taky dolů půjdou a to je sakra dobrá zpráva pro ty ,kteří sou Škodě věrní jako třeba já. Takže díky bohu za KIU. 😄
No nevim, byl jsem se projet a prislo mi to celkove horsi (hrozne rizeni, laciny interier, nicmene zakladni 1.4 prekvapila, to je pravda) nez nova evropska/japonska konkurence. Ani ta nizsi cena, resp. podstatne vyssi vybava u cedniku v limitu, v kterem jsem vybiral, me nepresvedcila. Ale pokud nekomu nevadi to rizeni a interier, tak misto treba fabie je cednik za stejnou cenu jasna volba kdykoli, to nepochybne 😄 Ale plne srovnatelne se zabehlou konkurenci v nizsi stredni? To si nemyslim. U cedniku jsou pro me jeho vlastnosti vykoupene tou cenou, treba nektera auta z nizsi stredni bych vylozene odmitl koupit oholena, protoze by mi to prislo jako mrhani potencialem toho auta (P308, Qashqai). U cedniku presne naopak, tam mi smysl davaji jen primerene oholene verze. Pro me to jsou dva ruzne svety. Ale posun tam urcite nastal, kdysi bych se o nejakou bambusovou riksu nezajimal, ted uz to stalo za seriozni pruzkum.
No kde kupis rok stareho Focusa ako pises za tie prachy!?A kto predava rok stare auto?Jedine ten kto uz ma plne zuby jazdenia po servisoch a chce sa tej nepodarenej sunky zbavit,alebo auto je po buracke.Nik normalnyrok stare auto nepreda,lebo vtedy strati najviac penazi!Takze pre mna jednoznacne radsej uplne novy C`eed ako rok stary velmi cenovo vyhodny,ale s neznamou historiou Focus.
No neviem ako je to s mladezou, ale co sa mi tu tak zda, tak este je tu vela priaznivcov skody :-! 8-s
Hugo, tohle je teda příspěvek, napiš něco...
Já s ním souhlasím, nemám důvod kupovat Ceed kvůli ceně...
Já s ním souhlasím, nemám důvod kupovat Ceed kvůli ceně...
Množství zveřejněné reklamy nerovná se dobrej marketing. Reklama je jen jednou ze součástí - a v podstatě čím dál víc zanedbatelnou.
Daleko důležitější je toto, co sám říkáš: "...auto na sebe zkrátka strhlo více pozornosti. A to se podle mého názoru stalo proto, že prostě přineslo jednoznačně identifikovatelné klady..."
Daleko důležitější je toto, co sám říkáš: "...auto na sebe zkrátka strhlo více pozornosti. A to se podle mého názoru stalo proto, že prostě přineslo jednoznačně identifikovatelné klady..."
Jsem rád, že motorističtí novináři, tedy víceméně odborníci, postavili Ceed na roveň tak dobrým vozům, jako Ford Mondeo nebo Mercedes C.
Vítězství v anketě neznamená, že je Ceed lepší než Céčko nebo Mondeo. Pro mě to znamečná tolik, že tohle auto na sebe zkrátka strhlo více pozornosti. A to se podle mého názoru stalo proto, že prostě přineslo jednoznačně identifikovatelné klady a i některé novinky. Tím myslím pětiletou záruku na vůz a sedmiletou na pohonné ústrojí, první pětihvězdičkové ohodnocení v nárazových testech pro korejský vůz a neskutečné zlepšení kvality a techniky za dobrou cenu.
Padl zde názor, že jde o vítězství marketingu. Nevím, já zas až tak moc reklamy na Ceed neviděl. Každopádně auto vyvolalo diskuse jak mezi laickou, tak odbornou veřejností, donutilo konkurenci pořádně hrábnout do ceníků a i některá tendenční motoristická periodika musela sáhnout při hodnocení korejského auta do dobrých známek. A přesně takovou odezvu by měl vítěz soutěže vyvolávat.
Teď půjde o to, aby KIA neusnula na vavřínech. Jeden rok nic neznamená. Teď půjde o to, aby se Ceed dobře prodával i nadále, třeba jako Focus nebo Golf. Jestli tomu tak bude, tak to teprve bude úspěch. Pochopitelně si to bude vyžadovat cizelování auta a rozšiřování nabídky. Chybí turbobenzín, zatímco konkurence jej již má, chybí širší výběr výbavy a Ceed třídvířko je málo individualizované. Zde vidím prostor pro zlepšení.
Vítězství v anketě neznamená, že je Ceed lepší než Céčko nebo Mondeo. Pro mě to znamečná tolik, že tohle auto na sebe zkrátka strhlo více pozornosti. A to se podle mého názoru stalo proto, že prostě přineslo jednoznačně identifikovatelné klady a i některé novinky. Tím myslím pětiletou záruku na vůz a sedmiletou na pohonné ústrojí, první pětihvězdičkové ohodnocení v nárazových testech pro korejský vůz a neskutečné zlepšení kvality a techniky za dobrou cenu.
Padl zde názor, že jde o vítězství marketingu. Nevím, já zas až tak moc reklamy na Ceed neviděl. Každopádně auto vyvolalo diskuse jak mezi laickou, tak odbornou veřejností, donutilo konkurenci pořádně hrábnout do ceníků a i některá tendenční motoristická periodika musela sáhnout při hodnocení korejského auta do dobrých známek. A přesně takovou odezvu by měl vítěz soutěže vyvolávat.
Teď půjde o to, aby KIA neusnula na vavřínech. Jeden rok nic neznamená. Teď půjde o to, aby se Ceed dobře prodával i nadále, třeba jako Focus nebo Golf. Jestli tomu tak bude, tak to teprve bude úspěch. Pochopitelně si to bude vyžadovat cizelování auta a rozšiřování nabídky. Chybí turbobenzín, zatímco konkurence jej již má, chybí širší výběr výbavy a Ceed třídvířko je málo individualizované. Zde vidím prostor pro zlepšení.
v čem dohnat??? Vždyť jim to kompletně postavili v Německu !! Od designu, po podvozek a elektroniku.... >😒]
Nevim za 330.000.- koupim rok ojetého focuse 2.0TDCi ¨GHIA a mám taky skoro nové auto, ovšem po všech stránkách lepší. Cena není největší trhák, protože C4 seženete za 270.000.-, Astru za 359.000.- a focuse za 379.000.- (dlouhodobě akční modely). A všechny jmenovaná auta jsou v závěru lepší než ceed
Design nepovažuji za podružný detail; a pětistovku design vyjímečnou rozhodně činí.
Ceed je vyjímečná toliko cenou.
Ceed je vyjímečná toliko cenou.
Tak nám lacinej póvl ovládl republiku. Fandil jsem Mondeu. Za 12 let soutěže to vyhrála největší plechovka 😒
Je to vítězství marketingu. Ceed není samo o sobě vlastně ničím výjimečný auto. Výjimečným se stává až vhodně zvoleným marketingem - cena, délka záruky, získání "pověsti" kvality standardních západoevropských a japonských aut.
To samý pětistovka: obyčejná nákupní taška, ale - milý design, stylovka za relativně pár korun (oproti jiným stylovkám).
To samý pětistovka: obyčejná nákupní taška, ale - milý design, stylovka za relativně pár korun (oproti jiným stylovkám).
Ten podiel pomaly ale iste klesá a klesať bude. Že skutočnosť, že ide o domácu automobilku, už nehrá takú rolu ako v minulosti. Čo raz viac sa berú v úvahu parametre a ponuka pred tradíciou. Ľudia, pre ktorých bola Škoda takmer jedinou dostupnou značkou, a tým pádou jedinou správnou voľbou starnú a kupujú nové autá v stále menšom počte. Mladí, ktorí dnes začínajú kupovať autá, už tradíciu v takej miere neuznávajú a sú pragmatickejší ako generácie pred nimi.
Jasně, vyhrála cena/užitná hodnota, zde je tato anketa totiž vedena v trošku jiném světle, ale proč ne. Nicméně nejvíce mě překvapila neúčast domácí Fabie ve finále (potažmo přímo na stupních vítězů), že by ji ti motorističtí novináři nepovažovali za konkurenceschopnou nebo tak úžasnou jak je zde často prezentována?
V anketách ať vyhrává, co chce. Důležité pak je, kdo vyhraje u spotřebitelů a tam zatím Škoda drží pozici. A na to, že je jedinou domácí značkou, má stále více jak třetinový podíl, což je výborné.
Vítězství Ceedu mě nepřekvapuje. Praktické auto za nízkou cenu. Výborná záruka, byť vyvážená nutností výhradně autorizovaného servisu po celou dobu (ono se to prodraží). Proti stojí akorát nejistota pramenící z nepříliš dobrých zkušeností s korejskými značkami.
Vítězství Ceedu mě nepřekvapuje. Praktické auto za nízkou cenu. Výborná záruka, byť vyvážená nutností výhradně autorizovaného servisu po celou dobu (ono se to prodraží). Proti stojí akorát nejistota pramenící z nepříliš dobrých zkušeností s korejskými značkami.
Jestli to neni tim, ze Rumunster i ta nova Fabka jsou neskutecne osklive. Uz jsem slysel vic nazoru, ktere tvrdily: mam starou Fabku a tesil jsem se na novou, ale tuhle hruzu si nikdy nekoupim, radeji si pridam a koupim KIu Ceed.
No jo kde sú tie časy keď na domácom trhu vyhrávali domáce značky a ich novinky. Aj tu sa opäť ukazuje, že nová FABIA nebude až taká bomba ako nám nahovára Škoda. (hlavne tá cena) Tak tu máme už druhý neúspech po sebe. Prvý bol Roomster a teraz FABIA.
Ps.: Áno ja viem fabrika jede na 100%, ziskovosť stúpa strmo nahor a bla bla bla... ;-\
Ps.: Áno ja viem fabrika jede na 100%, ziskovosť stúpa strmo nahor a bla bla bla... ;-\
Mondeo je nicneříkající tuctovka, Ceed má moje sympatie i když preferuju dobrej podvozek a hravost...
platy nic moc,ale vtom regionu jsou lidi rádi,že tam našli vůbec nějakou práci bez výjezdu za hranice ;-\
ja jak tam byl před cca rokem na exkurzi, začínala pomalu výroba, tak sem se tak ptal a byli docela spokojeni. ale vždycky může být lépe,že? dostaly mě tam ty jejich odpočívací místa, ve dřevě, net... good! ale myslím že mají hodinovou přestávku na oběd, teda já bych raději dříve domů ;-\
Tesim sa ze vyhral, aj ked KIA nie je slovenska automobilka ako Skoda v cesku, tesi ma ze vyhralo auto ktore sa aspon vyraba u nas. Dufam ze Cee'd ani dlhodobo nesklame a ak sa aj najdu nejake detske choroby, uspesne sa vychytaju.
Zaujimali by ma pracovne podmienky v Kii, ako su nasi ludia spokojni a ci ich korejci prilis nezdieraju, ak tu niekto pracuje v Kii smelo napiste svoj nazor. Pekny vecer
Zaujimali by ma pracovne podmienky v Kii, ako su nasi ludia spokojni a ci ich korejci prilis nezdieraju, ak tu niekto pracuje v Kii smelo napiste svoj nazor. Pekny vecer
Já tyhle ankety moc neuznávám,přijde mi zavádějící hodnotit auta tak říkajíc napříč celým spektrem,ovšem to nic nemění na tom,že medailistům gratuluji,na bedně jsou povedené novinky. KIIu moc nemusím,ale přeju jí to a doufám,že zákazníky nezklame 😄
CeeD je totiž podle mě pro korejský automobilový průmysl přelomové auto PLNĚ srovnatelné se srovnatelnou Evropskou konkurencí... :yes: CeeD bylo auto, které mě přimělo zamyslet se nad tím, že by Korejci přecijen byli schopní v lecčem dohnat Evropu podobně jako kdysi Japonci.... :yes:
...Kio,uzij si to,my ti to prejeme,udelala si dost velky pokrok,v leccem si nas i trumfla ale ted zase zpatky do sediveho prumeru.......Nebo ne???