Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Německý soud potvrdil doživotí za vraždu silničnímu pirátovi

Německý nejvyšší soud dnes potvrdil doživotní trest vězení za vraždu řidiči, který v roce 2016 při nelegálním závodu aut v centru Berlína zabil nezúčastněného muže.
Zpět na článek
20. 6. 2020 18:20
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Problém neomarxismu je, že ten původní oslovoval dělníky a rolníky, kteří žili a pracovali v opravdu otřesných podmínkách za doby průmyslového rozmachu a počátcích moderního kapitalismu.
Ti noví jsou sebranka parazitů, co ani nikdy nepracovali.
Avatar - _Karel_
20. 6. 2020 15:10
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
JJ. Byl to mladej trotl, ale kdo jsme nebyli? Ale doživotí za jedno hloupý rozhodnutí, to mi v kontextu trestů za loupežný a jiný vraždy přijde docela kách. Dědovi nikdo život nevrátí, byl to hazard, ale jak píšeš - určitě ne úmysl. Kdyby dostal pro výstrahu 10 let, ani nepípnu.
20. 6. 2020 18:47
Re: a specialista na dopravu
Ahoj lůzo.
Jak víš, že nejsem soudce? Opět meleš své - nikdo nic nemá, nikdo nic neumí. Svět ale není jen tvé okolí a rodina, ty nešťastníku.
Ne, soudce nejsem. Ale mám na to názor. Mám zkoušku z trestního práva hmotného i procesního na vysoké škole. A ano, řeším kvalifikaci. Nerad bych se dožil, kdybych třeba někdy udělal nějakou chybu a při autonehodě nedej bože zabil člověka (usnu, spletu se) abych byl souzen za vraždu a odsouzen do věznice s ostrahou mezi loupežné a nájemné vrahy.
Opět jsem tě překonal a opět věci rozumím o parník víc než ty a tak jsem napsal svůj názor. Někteří diskutující se mnou souhlasili nebo pochopili, na co upozorňuji a jiní mají jiný názor.
Jen ty jsi se opět zesměšninil jako strup, k dané věci jsi nenapsal nic. Přestaň s tím sebeztrapňováním, prosím tě. Oba víme, že mi nesaháš v ničem ani po kotníky. Musíš tu společenskou a intelektuální propast mezi námi vnímat taky, tak přestaň blábolit a pokoušet se mi okopávat kotníky. Je to jakoby ubohý moučný červ ohryzával kopyto ušlechtilého plnokrevníka.
Zkus radši někdy něco vypotit k věci. Jestli na to máš.
Hezkej den.
20. 6. 2020 16:22
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Nesouhlasím s většinou, cos napsal.
Jenom s těmi směšnými tresty. Já pamatuju když jsem dělal zkoušku z trestního, akorát se to zvedalo. Bylo tam 8-12 za vraždu. S možností za dobré chování atd...čili bylo hůř.
Jinak "vražedné choutky řidičů" atd...ne. Nevěřím, že někdo sedá za volant s choutkami někoho zabít. Až na pár extrémů (Olga Hepnarová atd.)
Jinak když už se hypoteticky bavíme, tomuhle borcovi bych dal pálku ale mám problém s tou "vraždou"
Jinak u vrahů originál jsem normálně pro trest smrti.
A Německo? Začínají mě děsit. Hnědou vyměnili za zelenorudou a jdou zas jak stádo.
https://twitter.com/…4337876457730051?…
20. 6. 2020 18:29
a specialista na dopravu
Mame tu zas klauna co se musi vyjadrit ke vsemu. Jsi soudce, jsi soudni znalec, jsi pravnik, jsi dobrej ridic? Jsi ***. Umrel clovek a čech resi zda je pravni kvalifikace spravna. Myslim ze hrajes i dobre fotbal jako kazdej švejk :D
20. 6. 2020 14:16
Tak lůza bude chrčet nadšením.
Dostal víc, než Breivik. :yes:
Bodejť by né, jel rycle a na červenou jako hovado a dopadlo to blbě, odskákal to člověk, kterého nechtěl ale zabít...a tamten norskej šprýmař jenom úmyslně a promyšleně vystřílel ostrov plnej děcek. :-!
20. 6. 2020 14:13
Zavřít, to jo.
A klidně i na tu dobu. Není problém.
Jen ta kvalifikace je divná...vražda?
Chybí mi tam úmysl. Cejtím to jinak. Určitě ho nechtěl zabít. A kdyby mohl, zabránil by tomu do poslední chvíle. U vraždy zabít chceš. Jsou všelijaký zabití, nedbalost, ublížení s následkem smrti. Zkrátka si nemyslím, že jel do toho závodu (jakkoliv je to blbej nápad) s úmyslem zabít toho dědka.
Ale hlavně že je za katrem. Ostatně nejsem německej soudce.
btw Závody v provozu jsou z dnešního pohledu šílený, ale před pár desítkami let se jezdili oficiálně pod FIA. To je nepředsdtavitelný.
Avatar - Beefcake
21. 6. 2020 12:50
Tu je
K tomu par clankov a odkazov, kde je vysvetlene co,ako,preco... Su tam aj ine linky.
https://www.dw.com/…lence/a-47772956
https://m.dw.com/…-case/a-37731607
A pripominam tunajsim pretekarom, ze to dokazu aj s Volvom pri 180kmh.
Avatar - Anonym
21. 6. 2020 13:25
Re: a specialista na dopravu
No na tuty vím, že takový individum jako ty žádné zkoušky na právech nedělalo. Ty jsi jenom oživlý potrat, co ho doktor vyškrábl z dělohy tvé matky.

Ty rozumbrado, jeslti si vzpomínáš, tak je to celkem nedávno, co hrozilo tomu debilovi - řidiči kamionu, obvinění z vraždy za to, jak nebezpečně předjížděl autobus. Bylo to snad všude. A řeknu ti, měli mu to napařit. Totální vypatlanec alá fostek, co si myslí, že když jeden on, tak ať se všichni klidí z cesty. A jen připomínám, že mu hrozilo obvinněí z vraždy, aniž by se účastnil nějakých závodů. On si jen jel závod ve své hlavě se svým tiráčkem, protože vezl nějaké součástky na auta do fabriky a to prostě musí být dodáno včas bez ohledu na lidský život jiných.

Tebe tipuju na zašpklého úředníka, co si o něj každý otírá podrážku a tady děláš inteligenta s dvěma semenstry na právech někde na Ukrajině.

Možná kdybys byl v situaci té oběti, nebo pozůstalých po oběti, začal bys chápat. Takhle je to jen o tom, že jsi s-r-a-č-k-a, co by měla odtéct kanálem.
Avatar - Mikesus
20. 6. 2020 15:49
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
souhlasím s tím, že to je hodně v porovnání s jinými TČ. Na druhou stranu Breivik byl ve Švědsku, tohle v Německu. V USA tě jen za překročení rychlosti i zavřou.
Kvalifikace je trochu na hlavu, ale bylo by to na hlavu v našem státě, nevím jak v právním systému Německa.
Ale zase je pravda, že agresivita na silnicích roste a asi v Německu už jim taky dochází trpělivost.
20. 6. 2020 15:12
Re: No jo
V novém Volvu by tohle přežil?? Měl smůlu, že narazil na jednoho vypatlance bez pudu sebezáchovy.
Avatar - Anonym
20. 6. 2020 23:17
Re: a specialista na dopravu
Lůza jsi ty, ty šmejde. Jeslti jsi někdy dělal nějaký zkoušky z práva, tak leda v Plzni jako rychlokvaška.

Teď věcně. Když pojede byť i taková nula jako ty autem a zapříčiní dopravní nehodu, při níž někdo zemře, těžko tě někdo bude moct obvnit z vraždy.
Když se bude byť i taková nula jako ty účastnit závodu (tj. motivem je výhra) a ten bude probíhat na veřejných komunikacích, kdy ostatní účastnící provozu o závodu neví a ty jako nula a neschopný řidič způsobíš nehodu, při níž někdo zemře, asi bude kvalifikace toho skutku jiná, než když se jedná o ten první případ. Jel jsi vědomě závody v běžném provozu, věděl jsi o rizicích, tj. tvoje jednání bylo mimořádně nebezpečné a bezohledné ve vztahu k životům ostaních lidí.

Víc nemám, co bych ti napsal, ty budiškničemu. Prochy tě vystihnul na jedničku - jsi takovej švejk, ale prakticky jsi jen smradlavý mazlavý h.o.v.n.o
20. 6. 2020 15:43
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Dostaneš palce dolů od mlčících upocených hlupáčků neschopných ti odpovědět. ,,,to je ta lůza z předmětu příspěvku. Aby ti to nebylo líto, tak odpovídám já :D
21. 6. 2020 19:49
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
To ako fakt považuješ za reálne, že vodičovi idúcemu 170 km/h po meste je uznaný ako dôvod tej rýchlosti, že sa ponáhľal? Neblázni. Pri takej rýchlosti samozrejme na jej dôvode nezáleží, ale medzi kreténmi, ktorí pretekajú stosedemdesiatkou a človekom, ktorý "ponáhľa" stovkou už trochu rozdiel je, aj keď je dôsledok ich konania rovnaký.
Doživotie je tvrdý trest, ale ak ide fakticky o recidivistu, ktorý za podobný skutok už trestaný bol, tak mi nepríde až taký neadekvátny.
Avatar - Anonym
21. 6. 2020 17:47
Re: Tu je
No jo, ale vy jste se asi "naháňali" z hecu, ale nebyl to tajný organizovaný závod. To je řekl bych celkem rozdíl. Jinak jak píšu výše, v německu hrozí doživotí i za zvlášť nebezpečné zabití, takže to označení vrah je spíše demonstrativní.

Já nad tím uvažuju tak, že...
Když se s někým, jak píšeš, honíš, je to prostě "klukovina, tak ale - teď můj názor - v případě že registruju riziko, toto se snažím minimalizovat, i když se honíme, protože se nehodíme kvůli výhře ale z hecu.

Když se zúčastním nějakého organizovaného tajného závodu (kde mimochodem může být i nemalé startovné), tak potom je moje další jednání ovlivněno jednak vidinou té výhry, což je logika každého závodu a pak moje jednání ovlivňuje pocit, že jsem přece závodník a tím pádem nedochází k správné reakci na vzniklou rizikovou situaci.

Dal bych takový příklad - není to uplně ono, ale lepší mě nenapadá.
Když se jede rallye, tak si tu trať pilot i navigátor projedou možná vícekrát dopředu a dělají si itinerář. Určitě jedou dost rychle, zkouší, co si můžou dovolit, dost možná už je část úšeků zcela bez provozu atd. Přesto ještě nejedou ostrý závod a ten pilot jinak reaguje na vziklá rizika (třeba už jen proto, že jedou civilním autem atd.). Jakmile se odstartuje ostrý závod, tak jednou na krev, nic je nezajímá - ani to, že jsou diváci v rizikových zónách - však kolik bylo případů nehod s úmrtím díváků. Řidič vinen právně nebyl, to vždy pořadatel (pokud vůbec), ale z morální hlediska ten řidič vinen byl - on řídil auto, co srazilo lidi. Nedá se to dát za vinu nikomu jinému. Ale pro touhu po výhře v rámci závodu, uplně přestal vnímat míru rizika a byl bezohledný. Kdyby se mu tam vyrojili diváci během přípravy, kdy si to jedou nanečisto, určitě by udělal všechno proto, aby ty lidi nezranil - aspon jsem o tom přesdvědčený.

Tak sorry, že jsem se tady rozepsal, ale přijde mi, že se tady stále objahuje něco, co vlastně nikdo z nich nikdy ani nezažil a doufám nezažije - tj. účast na organizovaném tajném závodě v běhém provozu.
Avatar - Anonym
21. 6. 2020 17:33
Re: súhlas
Jen tak mimochodem, oni mu to dali jako vraždu, aby to bylo jako varování pro ostatní jemu podobné. Ale podle německého trestního řádu hrozí doživotí i za obzláště těžký případ zabití. Takže místní mudrcové by beztak ostrouhali, protože i kdyby nebyl označen vrahem, to doživotí by byl dostal tak.

Strafgesetzbuch
Besonderer Teil (§§ 80 - 358)
16. Abschnitt - Straftaten gegen das Leben (§§ 211 - 222)
§ 212
Totschlag
(1) Wer einen Menschen tötet, ohne Mörder zu sein, wird als Totschläger mit Freiheitsstrafe nicht unter fünf Jahren bestraft.
(2) In besonders schweren Fällen ist auf lebenslange Freiheitsstrafe zu erkennen.
Vorherige Gesetzesfassungen
21. 6. 2020 17:08
Signal pre Amirov, ahmedov a spol
Po dozivoti pre toho afganca, co zabil a znasilnil studentku, dalsi signal pre jednoduchsie narody, aby si neplietli demokraciu s anarchiou. Cital som reportaz o tom, ze berlinske podsvetie je momentalne riadene styrmi rodinami (ziadna nie je nemecka), ktore maju tak obrovsky vplyv, ze policia s nimi skor spolupracuje nez by sla proti nim. Bohuzial o tomto vedia aj najnizsie vrstvy mafie, kindermafiani, vechslaci a kebapari a myslia si, ze si mozu dovolit vsetko, napr. aj preteky cez centrum mesta. Myslim si tento rozsudok neostane jediny a ma pozehnanie z najvyssich miest. Len na okraj v tej reportazi, o ktorej hovorim bolo info, ze nemecky policajt sa nenecha lahko podplatit peniazmi, tak to robia tak, ze na neho nasadia peknu kocku, nechaju ho, nech ho zvedie (co je vzhladom na vyzor typickej nemeckej manzelky kednoduhe) nafotia ho pri sexe a potom vydieranim nutia policajtov robit, co mafia potrebuje. Vraj je to ovela lacnejsie a efektivnejsie, ako cpat do policajta prachy. U berlinskej policie dokonca zriadili oddelenie, kam sa takyto policajti mozu obratit.
Avatar - Anonym
21. 6. 2020 11:49
Re: súhlas
Měli mu dát pokutu a podmínku, vid?
Se zas tolik nestalo přece.

Pane Bože, tady je d-e-b-i-l-ů jako jsi ty.

Tak znovu - nešlo o následek běžné dopravní autonehody, ale nelegálních závodů na pozemních komunikacích, kdy je účastníkům jasné, že svým jednáním mohou mimořádně nezbepečně ohrozit životy lidí na závodech nezúčastněných a přesto do toho jdou.

Už to konečně pochopote, že je to vražda jako vyšitá. Samozřejmě že nechtěl nikoho zabít umýslně, ale s plným vědomím toho, co dělá, podstoupil to riziko s vidinou výhry a tím ohrozil životy ostatních. To určitě není jako zabití z nedbalosti.

P-A-K-A
21. 6. 2020 01:22
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Breivik je Nor a vrazdil v Norsku v Oslo a na ostrove Utoya.
Avatar - Anonym
21. 6. 2020 13:36
Re: Tu je
Tady neuspěješ, tady jsou jen agresivní paka, co si myslí, že cesta je jeijich vždy a za všech okolností.

Samozřejmě, že ten pitomeček spráchal vraždu. Ale jak se nám tady snaží vysvětlit nedokončený Mgr. fostek (alias žabí h-o-v-n-o), tak přece on neměl úsmyl zabít.

Německý trestní řád ovšem za vraha považuje toho, kdo mj. zabije jiného z obzlávště nízkých pohnutek.

No nevím, ale závody (s motivací výhry) za plného provozu jsou podle mě obzláště nízké pohnutky, když takové individum jde do rizika, o němž dopředu ví.
Avatar - _Karel_
21. 6. 2020 00:49
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Sám seš idiot. Já ho neomlouvám, já píšu, že mi přijde nesmyslný dávat mladýmu člověku doživotí za dopravní nehodu, byť si zaslouží přísný trest. Co bys dával za vraždu? Dvě doživotí? Podobných nehod jsou stovky - kdy někdo jede jako imbecil a někoho nevinnýho zabije. Jestli proto, že spěchá, nebo je nervní, nebo závodí - to je úplně jedno.
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2020 17:34
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Práva v Plzni? ;-)
20. 6. 2020 15:51
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Ale ano, narazil jste na závažnou věc: u nás máme směšně nízké tresty za zabití či za vraždy. Hranice 20 lett a co je nad je považováno za mimořádný trest. Přitom soudci to dávají většinou za 14 - 15 let. Jestliže je vražda zcela mimořádným trestným činem, měla by být trestána nejméně 30 lety a mimořádným trestem má být automaticky doživotí. Nikoliv 25 let.
Možná, že i to by snížilo vraždící choutky některých "řidičů".
A Breivik? Ani zdaleka jich není tolik, jako Ivanů za volantem. Ivani by měli pykat opravdu mnohem víc, než jak jsou na tom nyní u nás doma. Německo jde příkladem.
Avatar - Anonym
21. 6. 2020 22:35
Re: Tu je
Tak to chlapi máte jako úkladnou plánovanou vraždu taky na doživotí :D

Ale víte co? Taky bych to udělal ...
Avatar - Andromeda
21. 6. 2020 22:02
Re: Tu je
A věř, že kdyby jsi u toho ublížil mému dítěti, tak tě sejmu osobně, jedno jestli devítkou nebo bejsbolkou, ale sejmul bych tě ...
Jezdit 130 přes obec, kde přechází lidé, atd.je projev mentální retardace, řidičák dostaneš ve věku, kdy neseš za své jednání zodpovědnost, a nějaké plačky o věku mne nezajímají ...
To je dnes móda - zhulit se, ožrat, sjet, nebo na vše kašlat, a pak brečet o věku, druhých šancích, atd. - jen né nést zodpovědnost !!!
Avatar - Andromeda
21. 6. 2020 21:54
Re: a specialista na dopravu
Á, Pavlík Novotných 2 ... Tedy koště, ne ? O co méně rozumu, o to více drzosti, neomalenosti, arogance, koncentrovaného křupanství, a spousty bílého prášku, že ... Další webový kovboj ...
Avatar - Andromeda
21. 6. 2020 21:28
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Ty jseš především arogantní křupan, vlastně echt Křupan ... Jestli tebe vstřebala, a nedej bože titulovala nějaká česká alma mater, tak je to ještě horší, než si jeden připouští ...
21. 6. 2020 17:29
Re: Tu je
Mas vo vsetkom pravdu. Iba do prcic, ked si predstavim, ze v r. 1996 ked som mal osemnast, sme robili to iste, mna namerali policajti (130 v obci) a ked ma zastavili a povedal som im, ze mna to mrzi, ze sa nahaname s kamosmi a nejak mi nedoslo, ze uz idem tak rychlo, mna pustili s dohovorom, ze sa mame ist nahanat mimo mesta. To teraz v nemecku by mi dali pokus o vrazdu...To je za tych 24 rokov celkom posun.
Avatar - Beefcake
21. 6. 2020 12:34
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Nenapisal som, ze si idiot, ale mozno to tak bude ako pizeram. Nie, nie je to jedno, to je tvoj povrchny pohlad na vec. Ked nevidis rozdiel medzi ponahlat sa a dvomi kretenmi, tiez to o niecom hovori. A stovky pripadov takych nie su. Mozno celosvetovo za x rokov. Okrem toho mal udajne na svedomi toho uz viac.
A problem su naopak nizke tresty za vrazdy.
Avatar - honzaHK
21. 6. 2020 10:21
Re: Zavřít, to jo.
Nebyl bych si tak jistej, viz já výše. Výše trestu a její smysl je otázka jiná.
Avatar - Mikesus
21. 6. 2020 08:23
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
ok, nepamatoval jsem si, kde to bylo. Dík za opravu, ale předpokládám, že do roka si opět nebudu pamatovat, kde to bylo.
BYlo to ovšem míněno, že každý stát má svůj právní systém a nelze ho srovnávat.
Avatar - honzaHK
21. 6. 2020 00:18
Re: Zavřít, to jo.
Ctrl C/V z wiki:

V obecném (římském, kontinentálním) právu je vražda definována jako protizákonné zabití jiného člověka se stavem mysli známým jako "zlý úmysl". Jako formy "zlého úmyslu" se rozlišují následující stavy mysli:
1. úmysl zabít,
2. úmysl způsobit vážnou tělesnou újmu blízkou smrti,
3. naprostá lhostejnost vůči neopodstatněně vysokému riziku pro život člověka, nebo
4. úmysl spáchat nebezpečný zločin (doktrína "zločin-vražda").

Na něj se vztahuje ta trojka. Nemyslím si, že by to Němci měli nějak odlišně.
Je to jasně exemplární trest, což je ale špatně - u nás: Uložení exemplárního trestu je v rozporu s obecnými zásadami pro ukládání trestů podle § 39 trestního zákoníku.

Ale jo, každej by měl dostat druhou šanci, o to víc mladej blbej kluk. Takhle je to zcela bez naděje.
Avatar - Anonym
21. 6. 2020 13:28
Re: súhlas
Jesltli umíš německy, tak si přečti tohle:

Strafgesetzbuch
Besonderer Teil (§§ 80 - 358)
16. Abschnitt - Straftaten gegen das Leben (§§ 211 - 222)
§ 211
Mord
(1) Der Mörder wird mit lebenslanger Freiheitsstrafe bestraft.
(2) Mörder ist, wer

aus Mordlust, zur Befriedigung des Geschlechtstriebs, aus Habgier oder sonst aus niedrigen Beweggründen,
heimtückisch oder grausam oder mit gemeingefährlichen Mitteln oder
um eine andere Straftat zu ermöglichen oder zu verdecken,
einen Menschen tötet.
Vorherige Gesetzesfassungen

Ale pochybuju, že to zvládneš, ty i-d-i-o-t-e
Avatar - honzaHK
21. 6. 2020 00:24
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Je zbytečný bejt tak příkrej. Ona to nerozvážnost byla, jen ten následek je horší, než nerozvážnost ve smyslu "skočím placáka bez plavek". Nikdo ho tady neospravedlňuje, jen výše trestu je k zamyšlení.
Avatar - _Karel_
21. 6. 2020 09:46
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Jistě, nehoda, kdy viník jel jako hovado a někoho zabil, tak taková se stane maximálně jednou za deset let.
A pokud někdo zabije nevinného člověka protože spěchal do práce, je to úplně něco jinýho, než když by ho zabil protože závodí.
:yes:
Avatar - ericho33
21. 6. 2020 09:36
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Podobných nehôd nie sú stovky a už vôbec nie je jedno, z akého dôvodu k nehode došlo. Kto sa kedy v premávke niekam neponáhľal, nech zdvihne ruku. Cestou na veterinu mi umieral pes na zadnom sedadle a aj tak som zastal na červenú (a možno aj preto dostal adrenalín do srdca neskoro a neprežil). Keď je niekto nervný, je vlastne mimo a pred súdom by to lepší právnik zvládol na nepríčetný stav. Ale závod? Ten patrí na okruh, nie do bežnej premávky. Závod je adrenalín a mal by byť aj zábava, ale ak je pre niekoho zábava verejné a vedomé ohrozovanie účastníkov cestnej premávky s jazdou na červenú... Sorry, ale úplne jedno to nie je.
Všetkým prajem, aby sa s takým hovädom na ceste nikdy nestretli. Ani po desiatich rokoch v base.
21. 6. 2020 00:36
Re: Zavřít, to jo.
Nic v zlom, ale rutit sa rychlostou 170km/h po meste, to je skoro ako postavit sa naprostred Vaclavaku, zatvorit oci a strielat naslepo z pistole. A tvrdit, ze ved som nikoho nechcel zabit. Akurat ta zbran je ina...

O tom pripade som cital, a ten dotycny nebol ziadne neviniatko. V tomto pripade treba teda dozivotie chapat aj ako snahu ochranit pred nim spolocnost, pretoze jeho prevychova nie je mozna.

Rozprava sa tu o "druhej sanci". Lenze on uz tych druhych sanci dostal niekolko. A dostane dalsiu, lebo aj v Nemecku existuje podmienecne prepustenie. Ale ten mrtvy uz ziadnu druhu sancu nedostane...
Avatar - Beefcake
21. 6. 2020 00:12
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Centrum mesta, cervena, kludne to mohli byt viac ludi. Toto nie je debilek mimo obce.
Ospravedlnovat to nerozvaznostou je idiotizmus.
Avatar - Beefcake
21. 6. 2020 00:10
Re: Zavřít, to jo.
Toto je evidentne vseobecne ohrozenie a naviac je jasne, ze ak nebol nesvojpravny, musel vediet ake nasledky hrozia. Cervenu ani nespominajuc. A v centre velkeho mesta !!
Podobna kategoria ako ti cu..raci u nas na Camare.
21. 6. 2020 12:59
Re: súhlas
Nemáš tam ÚMYSL zabít, nezbytnou podmínku vraždy ve většině právních systémů. Patláš se v něčem, o čem sranec víš. Když pojedu jen tak rychle, je to to samý. Taky vím, že ohrozím atd lablabla...nejhorší je, když blbec začne rozumovat. :-!
20. 6. 2020 14:03
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
21. 6. 2020 22:44
Re: Tu je
Ale neudelal. Prvy naznak pomsty a system ta berie ako zlocinca ako kazdeho ineho. Bohuzial. Statut opravnenej pomsty nas pravny system nepozna. Ked ti da niekto do drzky a ty ho jednou ranou zlozis, branis sa. Ked ho skopes na zemi do hlavy tak, ze uz bude navzdy stat do plienok, ides do basy za pomstu. Moze to skusit hrat na na nepricetnost, ale je to tenky lad. Ked prides o jedine dieta, mozes si to lajznut. Ide len o tvoj zivot. Ked ich mas viacej nechces stratit dalsie tym, ze dostanes 15 rokov a budes sa pozerat, ako vyrasta len z fotiek. Bohuzial je to tak...
Avatar - Andromeda
21. 6. 2020 21:44
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Tak Ti nevím, o Plzni by mohl poreferovat třeba Mareček Bendů v objetí s jistým Pospíšilem :-) , nicméně snad tak hluboko neklesla ... Tedy ta Plzeň ...
Avatar - Andromeda
21. 6. 2020 21:35
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Kdepak, hodinky jako holinky, hlavně však :Sbohem rozume, že ... Soud rozhodl správně - kupodivu. Vražda to byla - pokud by řidičáky vydával Zverimex, chápu problém s vyhláškou a vnímáním reality.
Apropo, tahle velkorysost, spíše omezenost, končí v momentě, kdy je postiženým někdo blízký, děti, rodina ...
Nebo se pletu, a velkoryse by jsi ještě tomu mentálnímu kriplovi dělal ex offo zdarma ???
Třeba ano, ostatně láska a pravda prý musí zvítězit nad ....
21. 6. 2020 20:34
Re: Tu je
Ano bola to klukovina, alebo ako sa vravi u nas “mladost - pochabost”. Je pravda, ze na cervenu sme nikdy nejazdili, ale tak sme mali obrovske stastie, ze sme sebe a hlavne nikomu nevinnemu a nezucastnenemu neublizili. Za to mam tendenciu dakovat dodnes, pretoze sme fakt robili strasne debiliny. Dufam, ze moje deti budu v tomto inteligentnejsie, nez sme boli my.
21. 6. 2020 17:16
Re: súhlas
Ano, umysel sa casto uvadza, ze je zakladny znak pre definiciu zabitia ako vrazdy, ale je tam aj bod, co je napisany vyssie: naprostá lhostejnost vůči neopodstatněně vysokému riziku pro život člověka. A ked sa nad tym zamyslis, je to tak spravne. Je to podobne definovane v tom nemeckom texte.
Avatar - Beefcake
21. 6. 2020 12:26
Re: Zavřít, to jo.
Daj nejaky odkaz, ak mas, to by som si pozrel.
Avatar - Beefcake
21. 6. 2020 12:25
Re: Zavřít, to jo.
Ok, zrejme to mas nastudovane lepsie ako nemecki prokuratori(statni zastupcovia) a sudy, co sa tyka klasifikacie.
22. 6. 2020 06:28
Výše trestu
Pane jo, ne, že bych takovéhle věci schvaloval, ale teda ta výše trestu v kontextu toho, co se normálně dává....to je drsné. Takhle od boku mě napadá třeba Rezešová, opilá, čtyři mrtví, rozsudek devět let a po šesti propuštěna, teď pravděpodobně už zase řídí... Že bych v tom, jestli to je organizovaný závod, či se člověk napije a jde to prasit na dálnici, viděl nějaký závratný rozdíl v nebezpečnosti...
Avatar - _Karel_
22. 6. 2020 00:03
Re: Tu je
JJ, 130 ve městě - ale nebylo to organizovaný, tak je to něco jinýho. A ty tady píšeš něco o pakách a debilech. Narvat to do toho dědy z boku ve 130kmh, tak ho zabije úplně stejně, o chodcích nemluvě. Ale bylo to z hecu, takže skoro ok.
21. 6. 2020 16:19
Tu je
čistý vrah je to, nič iné
oko za oko zub za zub
ako k tomu niekto príde, že nič neurobil a nejaký debil ho popravil ??
a ten čo zavraždil, bude žiť dalej ????
ako je to možné
nevinný je mŕtvy a vrah bude v pohode žiť v base??
pekná spravodlivosť
mali ho posadiť na tú križovatku do zamknutého auta priputaného k autu a triafať autami dovtedy, kým by neskapal
tomu hovorím spravodlivý trest
21. 6. 2020 11:12
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Tak toho norskeho mladeho Hitlera si tazko clovek nezapamata,ze kde vrazdil.
Skoda,ze pravny system v Norsku je tak benevolentny k takymto zrudam.
21. 6. 2020 12:55
Re: a specialista na dopravu
A ty jsi jako Prochy - opět víš, co kdo neumí, nezná (dělat zkoušky na právech)
Je jedno proč jedeš rychle. Vždycky je to subjektivní důvod kterej tomu poškozenýmu je u zadku.
V Česku by se to NIKDY jako vražda neklasifikovalo. Tam je podmínkou úmysl. S tímhle je hdně problém třeba u podvodů - těžko se dokazuje.
A o tom ty nic nemůžeš vědět, ty malej hlupáčku, tak tady přestaň mlet srance a mazej dikutovat se sobě rovnými. Tvoje argumenty jsou k smíchu, Už se seber ty prokurátore vod soudkyně Barbary s hlavou v zadku.
21. 6. 2020 09:19
Re: Zavřít, to jo.
Jj tohle je klasicky zabiti z nedbalosti zadna vrazda. Nemecky soudy predvadi jen klasicky hon na carodejnice. Nerikam ze nema byt potrestany ale klasifikovat to jako vrazdu je spatne.
20. 6. 2020 16:19
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
To jo..ale jak říkáš, ta kvalifikace skutku je hodně podivná.
23. 6. 2020 15:02
Re: Zavřít, to jo.
Zrejmě ano a celkem mě to zaráží. Podstatou vraždy je úmysl ne nehoda jakkoliv nezodpovědně se stane.
22. 6. 2020 19:54
Re: Výše trestu
Nikomu neublizil a takto natvrdo do basy? Asi to bude, ako som pisal vyssie. V nemecku takyto hon bude posveteny najvyssimi miestami. Tak v nemecku sice neobmedzene rychlo, ale zato o to tvrdsie, ked porusis nejaky predpis.
Avatar - _Karel_
22. 6. 2020 11:49
Re: Tu je
Tohle jsou hrozný věci :-(
Po pravdě stát se to mě (moje děti) a borec místo lítosti být ještě arogantní, neměl bych morální problém ho zabít.
22. 6. 2020 11:21
Re: Tu je
Ja len malu poznamku - pred necelymi dvomi rokmi bola u nas nehoda. Dvaja zasrani sa tiez "jenom honili" a urcite to nebolo dohodnute. 21 rocny bastard na S5. Obiehal kamosa v neprehladnej zakrute za mokra - pri kostole. Trafil 5clennu rodinu v golfe. 9rocne dieta na mieste mrtve, druhe 6r tazko zranene (odtrhnuta oblicka a pecen), spolujazdec s tazkymi zraneniami, vodic a najmladsie dieta drobne zranenie. Keby sli tadial o 3 minuty neskor, tak by netrafil sice auto, ale vychadzajucich ludi z kostola. Policajnej hliadke vysvetloval, ze mu auto nedalo prednost a k policajtom bol maximalne drzy - tolko k alibistickemu nahananiu sa bez "ucelu".
Avatar - Beefcake
22. 6. 2020 11:14
Re: Výše trestu
Tak ked ti ten rozdiel jasny nie je, sudca to na odkazoch vyssie vysvetlil viac nez jasne. Rezesovu neospravedlnujem, mohla dostat kludne viac.
22. 6. 2020 08:11
Re: Výše trestu
Dva roky a tři měsíce jsem našel...asi je to v tom Německu opravdu drobet přísnější.
22. 6. 2020 07:39
Re: Výše trestu
...a keby to spravila na Slovensku, tak vyviazne s pokutou a podmienkou. Nestravila by v base ani hodinu! Policajti by sa aj bali pytat si od nej papiere, a dychova/krvna skuska na alkohol by sa vobec nekonala (alebo by sa vysledky zahadne "stratili").

Inak ten pokus Rezesovej pravnika, aby si trest "odsedela" v domacom vazeni (luxusnom budapestianskom byte) uz bol fakt cez ciaru. Keby nebola takto arogantne provokovala, mozno by dostala menej.
22. 6. 2020 07:23
Re: Výše trestu
Tu ja vidim rozdiel skor v krajine, kde sa to stalo. Keby rezesova toto urobila v nemecku, tak si zrejme posedi o trosku dlhsie. Osobne som rad aj za tych sest rokov. Dnes uz presakuje o co vsetko sa jej rodina pokusala, aby bola oslobodena. Btw. Nevie nahodou, ako je to s tym kamionakem, co ho obvinili za pokus o vrazdu, ked predbiehal ten bus?
21. 6. 2020 22:32
Re: Tu je
Mas pravdu. Teraz, ked mam deti to vnimam uplne rovnako.
Avatar - _Karel_
21. 6. 2020 23:44
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Nevím, na co konkrétně myslíš holinky-hodinky, a už vůbec netuším, čemu u mě říkáš velkorysost. Tomu, že bych dal klukovi 10 let a ne doživotí? Velkorysost?
A ad moji blízcí rodina - ano, i to je možný pohled. A druhý pohled je ten, že ten závodící pitomec může být taky tvůj syn. Doživotí - jediný správný trest.
Zbytečná debata, půlka lidí neumí číst, druhá chápat psaný text, a všichni souhlasně mručí nad doživotím.
Avatar - CICERO
20. 6. 2020 21:02
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
20. 6. 2020 17:33
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
21. 6. 2020 11:31
súhlas
Ten rozsudok je bezprecedentne pošliapaním spravodlivosti.

Hnusní nacisti, s nicenim životov majú bohaté skúsenosti.

FUJ
Avatar - _Karel_
21. 6. 2020 13:09
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Ne, skutečně nevidím rozdíl, mezi spěchajícím řidičem jedoucím městem 170kmh, a dvěma závodícími pitomci jedoucími městem 170kmh. Oba můžou zabít, a spěch (pokud nejedu s někým do nemocnice) není žádnou omluvitelnou pohnutkou.
21. 6. 2020 12:50
Re: Tak lůza bude chrčet nadšením.
Už chrčíš!
Já to říkal
:-!