Novinky
0
mozno ze aj nasrane nikdo nepocital s takou drzostou
Přejít do diskuze
O com to meles aj v najvecssich servisoch robia ludia ako v tych tvojich stodolach takze sa im neda verit o nic viac ako tym suflikantom a kopirka na kluc stoji v najdraksom obchode 3700Sk takze ziadny velky financny problem a plastelina 10Sk v kauflande takze staci dart kluc niekomu na cca 20 sekund a si v P... ako sa hovory ked si sprosty tak aspom nemudruj
GTI, jsi se léčit, plácáš tu krabiny. Máš štěstí že sedíš za jiným compem, neboť jinak bych ti nasekal na holou >😒]
Potřebuji kontakt na někoho kdo mi naprogramuje nový dálkáč (nemám) na octavii 96 systém META. Dík
kontakt: vehas@seznam.cz
kontakt: vehas@seznam.cz
U Favorita to jde taky, to nemá co dělat se vzduchovým centrálem. Ale Favorit jde otevřít i kouskem provázku, to mi dělali přímo ve Škodovce (v M.B.), když jsem si tam zabouchl klíče.
Nejlepší je OBD konektor přepojit tak, že místo K a L je + a - , to těm * zlodějským odpálíš buď převodník v kabelu (a ten je pak na vyhození), nebo celej notebook... a funkční OBD zásuvku si dát jinam :-!
komu zase tykáš a vnucuješ se? Viz: Důležité je, jestli způsob ochrany klíčkem toleruje tvoje pojišťovna. Víc tě nemusí zajímat.
GTI,
chtěl bych tě vidět tvůj výraz, kdyby si zjistil, že ti toho tvýho milovanýho favorita ukradli před krámem 😄
chtěl bych tě vidět tvůj výraz, kdyby si zjistil, že ti toho tvýho milovanýho favorita ukradli před krámem 😄
Je třeba podotknout, že diagnostikou se dá zjistit, kolik je k vozu nakódovaných klíčů. Takže doporučuji po nákupu v bazaru (nebo i v servisu po opravě) nechat si diagnostikou ukázat, kolik má vůz klíčů (mám-li dva a diagnostika ukazuje tři, je asi něco špatně => nechat překódovat)
s tym tenisakom dristas. ten fungoval v 80tych rokoch, ked sa pouzivalo pneumaticke centralne zamykanie (napr. Mercedes radu 123 - "piano").
S odstrihnutim alarmu a sherlogom to tiez nie je uplne presne.
S odstrihnutim alarmu a sherlogom to tiez nie je uplne presne.
jak myslite ze zlodeji kradou auta vezmou notebook s kabelem a nakodujou si klicek h podle svyho auto odemkneme a nastartujeme ne ze ne to si jenom myslite az vam pred barakem zmizi auto tak vite jak to udelali nebyl to kaprfild ale nakej * s kabelem a notebookem a ty co to delaj tak to delaj pro nakyho * co dela na vrakovisti kterej sedi pije kaficko a kouri a mysli si jakej to je borecek a policie tej to je uplne jedno protoze to neni jejicha auto co ukradli nebo co vykradli a i kdyz tam mate alarm jim to je jedno oni otevrou kapotu prestrihnou dratek od baterky a v klidu si odjedou jediny co vam pomuzu tak je sherlog ten doporucuji JE TO NEJ ALARM DO AUTA a nebo staci na odevreni centralu tenisovy micek ktery urirneme a prilozime na zamek pak dame ranu do balonku cvak a jsme v aute 😒 ;-\ 😐
zdravim, chlape, ani garaz ti auto neuchrani. prednedavnom ukradli celu garaz aj s auto vo vnutri, zeriavom nalozili a zmizli prec. ani auto ani garaz.
K tomu, aby to šlo programem VAG-COM je potřeba PIN, ale jde to i bez použití kabelu a diagnostického sw nebo přístroje.
Jak, to si nechám pro sebe. 😉
Jak, to si nechám pro sebe. 😉
auto odbornik tvojho formatu by mal vediet, ze japoncom olej z vany NIKDY nekape... nemyl si to s fauve 😉
Milý Elsine, článek jsem si pečlivě přečetl přímo u zdoje - v SM. Je pravda že software (VAG) si můžeš stáhnout z netu, koupíš kabel atd. atd. ALE (a je to velké ALE) pokud vím, tak ta stažená verze programu není plnohodnotná - nemůžeš zasahovat do všeho jako mechanici v servisech, kteří mají tyto přístroje "v plné verzi" za těžké prachy. A co se týká "nahrávání" klíčů - jestli jsem správně pochopil prohlášení tiskového mluvky Škody, tak když zajedeš do autorizovaného servisu, tak ti mohou do auta "nahrát" pouze tvé dva klíče (případné další klíče jsou přemazány). A k tomu, aby mohl nějaký zloděj nahrát další klíč, tak bezpodmínečně potřebuje ten tvůj originální - takže když ho nedáš z ruky (holky a auta se přeci nepůjčují >😁 ) a jezdíš do autorizovaného servisu (a ne někam do "stodoly"), tak si troufám tvrdit, že se nemusíš bát. Jinak když ti budou chtít auto ukrást, tak ti ho prostě ukradnou, protože jakékoliv zabezpečení člověk vymyslí, umí jiný obejít.
Ahojte, reagujam na vasu diskusiu.Po kradezi 2 aut ktore nam boli odzudzene(NISSAN TERANO a SKODA OCTAVIA) a po kope rozhovorou s odbornikmi, autoelektrikarmi atd sa nazory vsetky zhodovali v tom ze,,KAZDE AUTO SA dA UKRADNUT,,Ide o to, ci mas auto zabezpecene viac(viac systemov)alebo menej.Ak mas viac systemov je to bezpecnejsdie, pretoze zlodej si vybeie dalsich 10 takych aut ako mas ty co maju menej zabezpecovacich systemov..je jedno ci mas mercedes alebo ...skodu..Vseto sa da.. Tu Vám chcem poslat jeden jediny zabzpecovaci 8 cestny system, ktory zatial nabol tak rychlo, alebo do teraz prekonany. Neberte to ako reklamu, mozte si to pozriet.. a uvidite www.vam01.sk/index.html .
Ahojte, reagujam na vasu diskusiu.Po kradezi 2 aut ktore nam boli odzudzene(NISSAN TERANO a SKODA OCTAVIA) a po kope rozhovorou s odbornikmi, autoelektrikarmi atd sa nazory vsetky zhodovali v tom ze,,KAZDE AUTO SA dA UKRADNUT,,Ide o to, ci mas auto zabezpecene viac(viac systemov)alebo menej.Ak mas viac systemov je to bezpecnejsdie, pretoze zlodej si vybeie dalsich 10 takych aut ako mas ty co maju menej zabezpecovacich systemov..je jedno ci mas mercedes alebo ...skodu..Vseto sa da.. Tu Vám chcem poslat jeden jediny zabzpecovaci 8 cestny system, ktory zatial nabol tak rychlo, alebo do teraz prekonany. Neberte to ako reklamu, mozte si to pozriet.. a uvidite www.vam01.sk/index.html
Výborně takže milí redaktoři navedli i laickou veřejnost jak vykrádat auta...bravo.....to můžete už rovnou začít psát jaké jsou kombinace na trezory v bance......jistěže zloději tyhle fígle znají....ale asi tech lumpů není dost tak proto se rozšiřují tyhle zprávy.... 😒
Tak som si precital diskusiu, a vidim ze tam nie je dokopy nic noveho. Skodofka urobila pruser, (takmer) vsetci to kritizuju, len GTI to obhajuje a zamieta pod pokrovec ako nieco "normalne" a bezne u vsetkych aut...
Píše čtivě, to zas jo, ale -- veškerý relevantní informace se smrskly na "pamatuj, neexistuje!". To je asi nějaká forma absolutního argumentu proti němuž neexistuje protiargument..no nevadí, příště
S poslednym odstavcom sa da len suhlasit. Rozumny triezvy nazor na vec, s ktorym sa da ci neda suhlasit, pripadne pripomienkovat. To co pise "Apostol" je tak akurat drist nad ktorym sa da akurat krutit hlavou, lebo vtedy slova uz vacsinou dojdu.
to jsou zase sr***y samozrejme ze klic musi jit prizpusobit,respektive dalka,ale tak mozna pujde odemknout auto a to je vsechno...
Najjednoduchšie je konektor ucvaknúť a káble spojiť akoukoľvek zásuvkou s potrebným množstvom konektorov. Pri návšteve servisu konektor nacvakneš na miesto a pri jazdení ho máš doma. Zásuvku, ktorou máš ukončené káble v aute zlodej určite so sebou nenosí a ani by ju v okamihu nedokázal rovnako zapojiť...
Bez ohľadu na to, čo napíšeš, GTI, fakt, či je typ auta často kradnutý alebo nie, a koľko trvá potenciálnemu zlodejovi, kým sa do neho dostane, pre budúceho majiteľa niekedy až životne dôležitý. Nie je každý šľachtic, aby si po krádeži mohol hneď kúpiť nové auto. Lepšie zabezpečené auto znamená väčšiu istotu, najmä ak často parkuješ na verejných parkoviskách, alebo trebárs na ulici. Len malé percento motoristov má garáž, a ani všetci čo garáž majú, ju nevyužívajú. Garáž je pre auto výborná ochrana pred nečasom, ale dosť chabá ochrana pred zlodejmi. Pri rodinnom dome je to lepšie, zlodeji majú aspoň trochu rešpekt, ale žiadnu súčasnú garážovú bránu nie je problém otvoriť. Horšie sú na tom hromadné garáže mimo bydliska majiteľa, dovnútra sa zlodej dostane jednoducho a tam už má obvykle kľud a čas na otvorenie a rozhýbanie auta.
Takže nech si kto chce hovorí čo chce, slabá ochrana nie je dobrou vizitkou Škody. Najmä keď sú jej modely medzi zlodejmi také žiadané. Lepšia odolnosť voči zlodejom = väčšia istota, že nám náš majetok ostane aj naďalej. Aj sekundy rozhodujú, či nejaký darebák s našim autom z parkoviska odíde, alebo ho bude nútený nechať tak. Nie je pravda, že "aj tak sa dá dostať do každého auta". Takto argumentujú tí, ktorým vecné argumenty už došli.
Takže nech si kto chce hovorí čo chce, slabá ochrana nie je dobrou vizitkou Škody. Najmä keď sú jej modely medzi zlodejmi také žiadané. Lepšia odolnosť voči zlodejom = väčšia istota, že nám náš majetok ostane aj naďalej. Aj sekundy rozhodujú, či nejaký darebák s našim autom z parkoviska odíde, alebo ho bude nútený nechať tak. Nie je pravda, že "aj tak sa dá dostať do každého auta". Takto argumentujú tí, ktorým vecné argumenty už došli.
no tak zrovna nálepku LoJack by som asi na sklo nedával, nie? Mne to príde, že ked o tom zlodej vie, tak automaticky ho hľadá a vymontuje ho, než naštartuje a odíde. Ked o tom nevie, tak odíde a v tej chvíli sa začína pátranie, teda teoreticky.
som to po sebe prečítal a potrebuje to korekciu: dnes nie je témou dňa VW, ale veci okolo krádeže auta. Takže oprava. Čo ale ostáva - obhajovanie svojho názoru bez ochoty sebamenších korekcií aj napriek evidentným argumentom, za použitia prekrucovania a rôznych foriem urážania/vysmievania, manipulácie atd. škoda, hlupák nie si.
všimol si si, koľko ľudí sa ti tu diví / nesúhlasí / vysmieva sa / neviem čo všetko ešte - za ten tvoj slepý obdiv k VW? Vieš, keď má celá trieda štvorky z fyziky, chyba bude v učiteľovi. Takže mnohí sa tu na tom zhodujeme, že tá tvoja bitka za VW je...nemiestna, aby som sa slušne vyjadril.
A je fakt, že akonáhle sa minú argumenty, tak urážaš. Síce nie hrubo, ale predsa. Vieš, ži a NECHAJ žiť.
A je fakt, že akonáhle sa minú argumenty, tak urážaš. Síce nie hrubo, ale predsa. Vieš, ži a NECHAJ žiť.
GTI, a co hovoris na znamy "golf V unlock"?
"Press the unlock button once: Unlock driver door
Press the unlock button the second time: Unlock all doors
Press the unlock button the third time: ALL door keep unlocked, BUT the passenger door is locked!"
Volkswagnu chvilu trvalo, kym zvolali Golfy do servisov na preprogramovanie..
"Press the unlock button once: Unlock driver door
Press the unlock button the second time: Unlock all doors
Press the unlock button the third time: ALL door keep unlocked, BUT the passenger door is locked!"
Volkswagnu chvilu trvalo, kym zvolali Golfy do servisov na preprogramovanie..
Najkradnutejsie auta v Nemecku😒br />
za rok 2006 [odkaz]
za rok 2005 [odkaz]
za rok 2004 [odkaz]
za rok 2003 [odkaz]
za rok 2005 [odkaz]
za rok 2004 [odkaz]
za rok 2003 [odkaz]
Zcela upřímně - nic nevymlouvám, diskuzuji. Zkus to prosím pochopit. A že bych byl na někoho nedůvodně drsný, toho jsem si nevšiml. Pokud někoho nazvu kašparem, pak vždy v obraně. Padla zde na diskuzi první nadávka, nikoli ode mně. A k Jozufovi... darmo psát. Nula. Pro mne nula. Dokud se nenaučí být slušným.
Vyřízeno?To asi těžko, když si pečlivě pročteš článek, tak zjistíš, že máš sice původně nahrány jen své 2 klíče, ale právě pomocí výše zmíněných dostupných pomůcek můžeš další klíč dohrát vlastně kdykoliv...a dostat se přes popisované rozhraní i k imobilizéru už nebude zas takový problém
No a alarm, který máš přímo od prodejce je na ŘJ závislý, takže se tím klíčem také odblokuje
No a alarm, který máš přímo od prodejce je na ŘJ závislý, takže se tím klíčem také odblokuje
Výbornej článek, díky za info o možnosti zneužití diagnostickýho konektoru- zejtra ho ušmiknu a zloději s notebookem budou mít po ptákach !!! >😁
vybavenie poistky a kúpa nového auta je jednoduchá vec, keď kupuješ FABIU v základe alebo akcii z predajne, ale ak ti ukradnú auto aj so satelitným vyhľadávaním a keď dohodíš pár drobných , tak si samozrejme kúpiš nové. Malým nepríjemným problémom je možno iba to, keď si vyberieš auto, ktoré chceš a predajca ti povie, že dodanie je 6 až 8 mesiacov. Potom už to nie je také jednoduché ako popisuje majster GTI, ale chápem, že keď niekomu na pieskovisku ukradnú autíčko, tak riešenie je jednoduché a rýchle. ( skúsenosť s prerozdelením medzi potrebnejších 2 áut z koncernu VW - aj passata ). Aby človek znížil ohrozenie, naozaj začne uvažovať o značkách, ktoré nie sú tak obľúbené u zlodejov - japonci, kórejci a aj mercedesy
Zcela uprimne GTI, svuj nazor tu ma spousta lidi a ty se jim ho snazis vymluvit. Coz je naprosto v poradku(od toho tu diskuze jsou) az do chvile, kdy upoustis od padnych argumentu (resp. argumenty dosly) a uchylujes se k tomu co ti zbylo, tzn. kvetnaty sloh, skvely pravopis (za to palec nahoru), ale take odbocovani od tematu, titulovani kasparem, saskem atd. Neuchylujes se k vulgarismum, ale vysledek je stejne urazlivy. P.S: titul "malý Goebbels" je opravdu primitivni, divim se, zes reagoval
Mas naprostou pravdu, cokoli cloveka aspon na chvili poznamena, at uz kradez nebo treba jen nejaka mensi nehoda...uz jen ten pocit, ze nekdo jezdi v necem, co je tvoje...stejne tak to, ze ti nekdo obtahne auto korunou. Rikas si pak "opravdu nekomu tak vadi moje auto?" A i kdyz to neni nijak nakladna oprava, tak to proste zamrzi. Neznam lidi, ktery mavnou rukou a pohoda jazz a pokud to tvrdej, tak si akorat tahaj ksandy
Pokud vím, tak v SM psali "pouze" o otevření vozu pomocí dálkového ovladače - není tam nic o nastartování, alarmech, imobilizérech... A vše má jednoduchou pomoc - po koupi ojetiny zajedeš do autorizovaného servisu a necháš si do "elektroniky nahrát" jenom své dva klíče - VYŘÍZENO. A jen tak mezi náma - zlodějům dnes stačí hodit auto na odtahovku, kolemjdoucím říci, že se připravuje čištění silnice nebo že auto stojí na kanálu atd. No a pak si mohou doma v garáži s autem v klidu pohrát...
Však ja som svoj názor na Teba povedal. Myslím si, že si nadpriemerne inteligentný, len máš chybu, že rád manipuluješ s faktami. Tým, že som napísal paralelu s Goebbelsom, samozrejme nechcem velebiť fašizmus. Práve naopak, táto ideológia mi je úplne cudzia(hoci filmy o tomto období mám najradšej). To asi každý priemerne inteligentný človek pochopí.
Co je to za debilni uvahu? Nevim jak uvazuje GTI, ale dost me zprudilo, kdyz jsem rano prisel ke svoji Vektre ve ktery na me svitila otevrena schranka u spolujezdce, prazdna, samozrejme. Nechapu, co to hovado udelalo s manualem k oplu, slozkou "asistencnich" nesmyslu a hromadou CDecek, ale na aute nebylo stopy po vniknuti ani zadny patrny poskozeni a ja jsem dalsi rok zil s pocitem, ze mi do auta muze nekdo kdykoliv a pro cokoliv vlezt, bajecnej pocit. Predloni mi ve 3 rano volali policajti, jestli jsem majitelem Avensise zaparkovanyho tam a tam... poskozeny oba zamky, neotevreny, rozbity zadni okynko a policajti toho haj*la chytili primo v aute. Odsouzen ve zrychlenem rizeni, skoda 55 tisic na aute, jako dukaz zajistena firemni tuzka, kterou mel v kapse. Na spoluucasti me to stalo desitku, ale o jednoho parchanta na svobode min. O tenhle pocit ale frajeri "gti" nestojej 😉
Propadni se hanbou, Jozefe. Nebo sand toužíš po tom, abych tu o tobě psal, že ty za této doby plníš dokonale finci... kašpárka diskuze? Či že za Hitlera bys byl práskač v koncentráku? Kam chodíš na tyhle primitivnosti? Nauč se mít názor, nauč se ho obhajovat. A tyhle plačky si schovej zítra na šichtu :no: :no: :no:
Dobre mu to nandávaš. Ale LenOn aj tak neuzná nikomu nič, okrem toho, keď niekto pochváli koncern VW. Ja som ho už raz nazval malý Goebbels. A myslím si, že nie neoprávnene. Má dar reči a je strašný manipulátor a prekrúcač faktov. Keby žil za čias Hitlera, tak by mohol byť ministrom propagandy.
Uz 13 let (od te doby, co jsem zacal kupovat nova auta, tady jako 1.vuz "rodiny") neberu nic jineho 😉
Dobrá, dejme tomu 30tkč..průměr, dřív by to bylo míň, teď víc (MPV + tři řidiči z toho dva
ano, já mám zámky na volantech...jde o to, aby to bylo vidět(třeba nálepky na skech-alarm, LoJack, atd.) 😄
>😁 Jo Aurora.. Zkus se na to podivat tak, ze mnoho lidi ta hlaven do zadku az tak netlaci. Ono to totiz vzdy nejak dopadne. Casto jiste zvyky ani s temi moznostmi nesouvisi, spise jsou dany jistym povedomim o tom, jak by veci mely byt (i kdyz nejsou - ale za cas treba budou). Z kurs-manazerskeho hlediska mas pravdu. Ale pravda je ostry nuz v rukou ditete (Mike Waltari).
Jinak stastne a vesele..
Jinak stastne a vesele..
Doufám, že je to myšleno s mírnou nadsázkou. Není-li tomu tak, pak je tvůj případ snem všech pojišťováků.
Souhlasím, já mám v autě i zámek řadičky, takže zase o důvod víc, proč ne moje auto.
Ten kdo nemá v autě nic, ten si koleduje.
Ten kdo nemá v autě nic, ten si koleduje.
Zatímco jakž takž uspokojivá životní pojistka, která zbytku rodiny vydrží alespoň po společensky přijatelný, vdovský odstup od pohřbu k sňatku s novým živitelem rodiny, činí minimálně 150 000,- Kč ročně, tak komplexní pojistka běžného dvoulitru se vejde do 30 000,- Kč ročně. Pod úhlem efektivity návratnosti vynaložených nákladů, je tak zcela zřejmé, že prioritou je pojištění osob a sekundárně domu. Vedle toho je jak hodnota auta, tak efektivita jeho pojištění, zcela zanedbatelná. Ostatně, kdo má trochu rozumu, tak si nekupuje značku, o níž je všeobecně známo, že se krade. Také si kupuje auto jen do té ceny, aby když už o něj přijde, tak si druhý den mohl jít koupit to samé, aniž by zruinoval rodinu, že. 😄
Já s tím souhlasím...jde o to, že ukrást se dá opravdu vše😊
Ale (a teď to myslim obecně, nevztahuju to na auta atd.) je jasné, že když ukrást jednu věc bude snažší, než druhou a ty dvě věci se velmi podobají, je jasné, co bude ukradeno. Zabezpečení aut, domů, atd...se nedělají proto, aby to nikdo neukradl, ale proto, aby bylo těžší to ukrást. Jako všichni lidé, i zloději volí tu nejsnažší cestu
Ale (a teď to myslim obecně, nevztahuju to na auta atd.) je jasné, že když ukrást jednu věc bude snažší, než druhou a ty dvě věci se velmi podobají, je jasné, co bude ukradeno. Zabezpečení aut, domů, atd...se nedělají proto, aby to nikdo neukradl, ale proto, aby bylo těžší to ukrást. Jako všichni lidé, i zloději volí tu nejsnažší cestu
Myslím, že se z toho dělá zbytečný haló. dostat se do auta je obecně to nejjednodušší. Konkrétně u Škody je pořád jednodušší vylomit ten zámek, než čekat na nějaké konkrétní auto (barvu, výbavu), než se objeví v servisu.
Jak jsem výše napsal, když si zloděj vybere mý auto, můžu se s ním rozloučit.
Jak jsem výše napsal, když si zloděj vybere mý auto, můžu se s ním rozloučit.
Kazde auto se da otevrit (kdyz mas kladivo) a i s nim odjet (pokud je clovek prislusne vzdelan a vybaven). Ale (jak jsem se jiz kdysi drive zminil), pokud z jednoho pasika, jednoho roo.. a jedne Jety udelas Golfa-Fabii-Octavii+kdo vi co jeste, to se potom krade. Proste narod sobe. Opet se budu opakovat: mas-li skutecne co na praci, neber "koncern".
Jsem rád, že trochu obracíš...
Jinak hodně sleduju automobilové servery a to že jsem se zaregistroval až nyní neznamená, že nemám trochu přehled o lidech zde, ale z mé podstaty prostě musím reagovat na blbosti, které zde někdo píše. Jinak kdybych byl přímo kolegou (nebo rovnoceným partnerem) onoho zmiňovaného okradeného, asi bych si jinak pískal
Jinak hodně sleduju automobilové servery a to že jsem se zaregistroval až nyní neznamená, že nemám trochu přehled o lidech zde, ale z mé podstaty prostě musím reagovat na blbosti, které zde někdo píše. Jinak kdybych byl přímo kolegou (nebo rovnoceným partnerem) onoho zmiňovaného okradeného, asi bych si jinak pískal
Hm.
Neexistuje, ale už .. 25 let? (odhad) to funguje.
Zdravotní a podobně sem netahejte, to je trošku něco jinýho.
Neexistuje, ale už .. 25 let? (odhad) to funguje.
Zdravotní a podobně sem netahejte, to je trošku něco jinýho.
Jedno z nejlepších opatření, jak ochránit vůz před odcizením, vždy byla, je a bude garáž. Můžeš mít v autě sebevíc serepetiček, které ti ho "zaručeně" ochrání, ale pokud parkuješ pravidelně na tom samém místě někde na ulici, s tou možností, že tam jednoho rána svého miláčka nenajdeš, musíš počítat. Abych ale nebyl špatně pochopen, chci tím říct, že kritika by neměla směřovat směrem ke konstruktérům Škody nebo VW. Když si hold dobře organizovaný gang vytipuje zrovna tvoje Lambo, už ho patrně nikdy neuvidíš a žádné bezpečnostní zařízení to nezmění.
Jistě, ale jde o to, jak to mají chráněné... a jestliže zde si tento program, kabel a další vybavení vlastně může sehnat každý a nikdo nemá šanci kontrolovat, kdo a jak s tím zachází, tak je to o dost nebezpečnější. Neříkám, že se to nemůže stát (a neděje) u jiných automobilek, ale teď se mluví o Škodě. Jinak co se týče toho Lexusu, tam jde o to, že celkový zájem o tuto značku u zlodějů je u nás minimální a navíc ta auta jsou proti nim opravdu velmi dobře zajištěna (oproti třeba Corolle, která je "ze stejné dílny" a její dveře jdou rozmontovat zvenčí)
Koukám, že o mně víš více, nežli já o sobě 😄 Klid Petře. Koukám, že píšeš asi šestnáctý příspěvek, nezazlívám ti tedy , že tu komunikuješ i s lidmi, kteří si nezaslouží ani tvé jedno písmeno, natožpak slovo, ale tohle poznáš časem sám až pronikneš do tenat nicků a hlavně ip adres.... Cením ovšem, žes tu toho dost přečetl a za Apoštola dávám :yes: 😉
Samozřejmě, že krádež není v rovině psychiky příjemná nikdy. Kdybych tu vypsal svojí historku... to by ses pobavil. Remarque hadr... Fakt.
Jo, kolegu chápu, nepříjemná zkušenost.
Samozřejmě, že krádež není v rovině psychiky příjemná nikdy. Kdybych tu vypsal svojí historku... to by ses pobavil. Remarque hadr... Fakt.
Jo, kolegu chápu, nepříjemná zkušenost.
V tom případě můžeš být v klidu, páč zmr*d v servisu si klidně udělá klíčky i od Lexe. Takže prakticky žádné auto není v bezpečí.
Obchodnímu partnerovi z Německa ukradli v Bratislavě jeho vlastní A8 6.0 Peněz má tolik, že si mohl z fleku jít koupit novou i bez pojištění a ani by to na účtě nezaznamenal...a myslíš, že mu to bylo jedno?Doteď je z toho špatný a bojí se na Slovensko, ale i k nám jezditi. Není to pro něj tragédie, ale velká nepříjemnost, kvůli které si dává daleko větší pozor.
Takže jednoduše: Pro psychicky zdravého člověka je velmi nepříjemné, pokud mu někdo ukradne auto. Pro většinu lidí to znamená i velké finanční problémy či třeba ztrátu zaměstnání. Ale ne, tobě, Apoštolovi, by to bylo jedno. Mluvíš takhle protě proto,že jsi si na žádné své auto ještě nevydělal a nevíš jaké to, o něj pak přijít
Takže jednoduše: Pro psychicky zdravého člověka je velmi nepříjemné, pokud mu někdo ukradne auto. Pro většinu lidí to znamená i velké finanční problémy či třeba ztrátu zaměstnání. Ale ne, tobě, Apoštolovi, by to bylo jedno. Mluvíš takhle protě proto,že jsi si na žádné své auto ještě nevydělal a nevíš jaké to, o něj pak přijít
Za dělo z Aurory :yes😒br />
Pojištění samozřejmě ano, osobně považuji pojištění vlastní osoby za nejdůležitější. Co když se vám něco stane, pak po vás můžou zbýt sirotkové a co možná, nezajištění sirotkové...
Pojištění samozřejmě ano, osobně považuji pojištění vlastní osoby za nejdůležitější. Co když se vám něco stane, pak po vás můžou zbýt sirotkové a co možná, nezajištění sirotkové...
V klidu pallasi, mě to vysvětlovat nemusíš, já patřím k těm, kteří moc dobře ví, jak jsou auta prakticky nezabezpečená. Jak to řeším já? Nové auto mám pojištěné, to staré už ne.
Ano, to je další faktor, ale to, že má snadný přístup k autům, která se dají dobře prodat na černém trhu je opravdu silné lákadlo. Prostě jsem chtěl říct, že to, že někdo může sehnat snadný přístup k tvému autu je přinejmenším alarmující. Navíc většinou lidi co kradou auta bývají organizováni a je pravidlem, že někdo z nich pracuje v servisu, kde má právě přístupu k těmto citlivým věcem.
Skutečnost, že jezdíš nepojištěná auta tu raději ani nepiš... tím jen demostruješ své možnosti. Neexistuje, pamatuj, neexistuje v tomto světě nemít pojištěné auto (myslím na škody vlastní), a to minimálně tři roky od jeho koupě. Neexistuje také nemít pojištěnou vlastní nemovitost proti škodám (pozor na letadla), nemít vlastní děti pojištěné proti škodám, které utrpí a které způsobí a je takřka vyloučené nemít životní pojistku.
Připadá mi, že ještě sedíš na děle z Aurory.
Připadá mi, že ještě sedíš na děle z Aurory.
Asi jsem nevyjádřil přesně. Dávám do kontrastu ukradení auta (což tedy je mi prakticky jedno, neb to samé mohu pořídit za pár měsíců zase) a "vybavaní" bytu, čímž jsem měl na mysli cennosti, které už koupit znovu nemůžeš... obrazy, klenoty a tak. Proto píši, že tragedie je vykradený byt, ukradené auto by tragédie pro člověka být neměla.
Ano, souhlasím. Ale nemyslíš, že je pro zloděje jednodušší jít pro auto jaké si vyhlédl on, než do "kšeftu" zapojovat dalšího člověka?
To je dle mého větší riziko někomu věřit, než raději vylomit jeden zámek.
To je dle mého větší riziko někomu věřit, než raději vylomit jeden zámek.
No..rodina nikdy auto pojištěný neměla a nikdy nám ani nic nezmizelo co si pamatuju..kolik aut jsme prošli už si nepamatuju, nehodlám se ani hádat, ale myslím že to jde i bez toho. Jo, akorát na tom posledním někdo zkoušel vylomit zámek, a dokázal ho akorát zničit. Asi je to o štěstí😄
Nevím, vesměs všecky moje zkušenosti s pojišťovnama byly takový že ve výsledku (po posečítání nákladů na P a škody a výsledné vyplacené částky) to vyšlo spíš v můj neprospěch..
Nicméně zajímalo by mě, chápe dnes vůbec někdo o čem to autor původního příspěvku mluví? Dnes se teda fakt překonvává, to je perla za perlou..
Nevím, vesměs všecky moje zkušenosti s pojišťovnama byly takový že ve výsledku (po posečítání nákladů na P a škody a výsledné vyplacené částky) to vyšlo spíš v můj neprospěch..
Nicméně zajímalo by mě, chápe dnes vůbec někdo o čem to autor původního příspěvku mluví? Dnes se teda fakt překonvává, to je perla za perlou..
Nevšiml jsem si, že by tu někdo sprostě nadával
Opravdu se nemusím roky dřít na Pandu v základu, ale jak to je v ČR? Většina lidí právě takový problém řeší, takže podle tebe by si drtivá většina lidí prostě auto neměla kupovat. Já ti věřím, že to tvrdíš, ujistil jsi mě v tom a už mě to ani nepřekvapuje. Ovšem je to naprosto ubohý názor. Sice by se mi také líbilo, jak by se pak zmenšil provoz, ale prostě je to stupidita.
Někde píšeš:Hlavně se podívej, jaký máš zámek u domovních dveří. Přijít o auto není žádná tragedie, přijít o vybavení bytu, to je horší...Tak já ti na to dle tvé logiky odpovídám: Pokud nemáš na to, aby jsi mohl oželet ukradené vybavení bytu a pokud by tě mrzelo, že ti někdo vykradl byt, tak bydli pod mostem. Je to trochu extrém ale čistě to vychází z tvé logiky věci
Opravdu se nemusím roky dřít na Pandu v základu, ale jak to je v ČR? Většina lidí právě takový problém řeší, takže podle tebe by si drtivá většina lidí prostě auto neměla kupovat. Já ti věřím, že to tvrdíš, ujistil jsi mě v tom a už mě to ani nepřekvapuje. Ovšem je to naprosto ubohý názor. Sice by se mi také líbilo, jak by se pak zmenšil provoz, ale prostě je to stupidita.
Někde píšeš:Hlavně se podívej, jaký máš zámek u domovních dveří. Přijít o auto není žádná tragedie, přijít o vybavení bytu, to je horší...Tak já ti na to dle tvé logiky odpovídám: Pokud nemáš na to, aby jsi mohl oželet ukradené vybavení bytu a pokud by tě mrzelo, že ti někdo vykradl byt, tak bydli pod mostem. Je to trochu extrém ale čistě to vychází z tvé logiky věci
Na Slovensku ukradli asi v r. 2002 roky dozadu Audi S6 riaditelovi poistovne (Myslim ze Ceska pojistovna). Samozrejme aj s dodatocnym zabezpecenim.
Moc se snažíš a skutek utek. Jestli si notuješ s tou primitv grupou, která sem chodí jen sprostě nadávat napiš mi to, a nemusíme spolu komunikovat vůbec.
Tvůj základní problém je v tom, že nazíráš na problém ukradeného auta z pozice člověka, který roky dře na pandu v základu. Ano, takoví jsou. Z vlastního rozhodnutí... kapiš?
Já ovšem píši o lidech, jimž je auto zcela přirozeným prostředkem k přepravě. Tihle lidé samozřejmě nejsou zaskočeni krádeží auta. Tvé úvahy, které koncentruješ do pokřiků - cituji "na co zbyteečně utrácet" jsou popěvky tvých teoretických úvah. Ano, já tvrdím, že lidé, kteří nemají na komplexní provozování auta si ho nemají vůbec kupovat a mají jezdit hromadnou dopravou.
a když už auto mají, ať ho pojistí. V tom se také (tuším, že dole) mýlíš, většina aut tu havarujně totiž pojištěna není.
Tvůj základní problém je v tom, že nazíráš na problém ukradeného auta z pozice člověka, který roky dře na pandu v základu. Ano, takoví jsou. Z vlastního rozhodnutí... kapiš?
Já ovšem píši o lidech, jimž je auto zcela přirozeným prostředkem k přepravě. Tihle lidé samozřejmě nejsou zaskočeni krádeží auta. Tvé úvahy, které koncentruješ do pokřiků - cituji "na co zbyteečně utrácet" jsou popěvky tvých teoretických úvah. Ano, já tvrdím, že lidé, kteří nemají na komplexní provozování auta si ho nemají vůbec kupovat a mají jezdit hromadnou dopravou.
a když už auto mají, ať ho pojistí. V tom se také (tuším, že dole) mýlíš, většina aut tu havarujně totiž pojištěna není.
Ty si myslíš, že nemám pojištěný auta?To by mohl udělat jen *...Ten tvůj výblitek nebudu komentovat, každej kdo si přečetl moje a tvoje argumenty ví, jak to ve skutečnosti je.
Jen tak btw, až si koupíš auto a za měsíc ti ho ukradnou, chci vidět, v jakým klidu budeš dělat to, co jsi výše popisoval (vybírání nový káry, přihození rozdílu, prostě pohoda)
Takže je mi to už trapný, ale opět se opakuji😒br /> překroucení, vymýšlení, neumění reagovat a psaní blbostí
Každý to tad\y vidí, každému to je jasné, ale ty si pořád meleš svou, gratuluju >😁 >😁 >😁
Jen tak btw, až si koupíš auto a za měsíc ti ho ukradnou, chci vidět, v jakým klidu budeš dělat to, co jsi výše popisoval (vybírání nový káry, přihození rozdílu, prostě pohoda)
Takže je mi to už trapný, ale opět se opakuji😒br /> překroucení, vymýšlení, neumění reagovat a psaní blbostí
Každý to tad\y vidí, každému to je jasné, ale ty si pořád meleš svou, gratuluju >😁 >😁 >😁
Tak jsme se to opět dozvěděli. Zásadně nekupuj evropské šunky, ty otevřeš i vařenou špagetou, musíš jít do japonce. Japonec je vlastně neodcizitelnej. Toho kolikrát neukradneš ani sám sobě... jasně, Lexus vyžaduje půl kila semtexu, takže, jak ztratíš klíčky, musíš povolat armádu.
A pak, než koupíš auto, jako toho japonce, tak vedle prostudování tabulek spolehlivosti (to je jasné) nastuduj také tabulky výdrže dveří šoféra. Dost o tom ví mosad, tak jim brnkni. Jo, a samo, že musíš i v případě japonce pořídit zbroják a kulovnici, to víš, jeden nikdy neví. Ovšem musíš počítat s dostřelem, takže víc jak na 200 metrů se od své káry raději ani nevzdaluj. Kup dobrej spacák, a pokud ten japonec bude se zvýšeným podvozkem, nebude na tebe přes noc ani pršet, akorát... pozor, aby ti nekapala olejová vana na číro. Tak pamatuj, hlavně japonce, tak sedm až deset let dobře uleželýho. Ten ti vydrží do důchodu.
Možná, že by ti ale mohli doma vysvětlit, že dospělí lidé to praktikují jinak, elegantněji. Prostě si pojistí auto. Tak si vyber.
A pak, než koupíš auto, jako toho japonce, tak vedle prostudování tabulek spolehlivosti (to je jasné) nastuduj také tabulky výdrže dveří šoféra. Dost o tom ví mosad, tak jim brnkni. Jo, a samo, že musíš i v případě japonce pořídit zbroják a kulovnici, to víš, jeden nikdy neví. Ovšem musíš počítat s dostřelem, takže víc jak na 200 metrů se od své káry raději ani nevzdaluj. Kup dobrej spacák, a pokud ten japonec bude se zvýšeným podvozkem, nebude na tebe přes noc ani pršet, akorát... pozor, aby ti nekapala olejová vana na číro. Tak pamatuj, hlavně japonce, tak sedm až deset let dobře uleželýho. Ten ti vydrží do důchodu.
Možná, že by ti ale mohli doma vysvětlit, že dospělí lidé to praktikují jinak, elegantněji. Prostě si pojistí auto. Tak si vyber.
myslim, ze nema zmysel vobec uvazovat nad niecim co tvoj chory mozog splodi. a uz vobec nie reagovat. je mi dokonca aj luto ze zabijam cas pisanim tychto riadkov
PS: na tvoj blog ti zvysoka...
PS: na tvoj blog ti zvysoka...
Jojo, všímám si toho, že zde pan Apoštol je opravdu mistr...nedělá on politiku?to by docela sedělo...ale na jednu stranu to je sranda si s ním pokecat, člověk se pobaví a zasměje
Takže ještě jednou přehledně(když se ti to tak líbí >😁 )😒br />
1)jsou lidé, kteří jsou fanoušci aut a za auto utratí více peněz, než je s jejich příjmem obvyklé. A proč ne?Mají peníze na koupi?Ano, tak si to auto koupí a když jsou rozumní, nemusí se po večerech třást, jestli jim ho náhodou někdo neštíp. To co píšeš je holý nesmysl, i bohatému člověku vadí, že mu někdo ukradne auto a že na tom tratí (ono taky rozhazováním asi nezbohatl, že?)
2) Proč v dnešní době zbytečně vynakládat prostředky? Nekoupím si auto proto, že kdyby mi ho ukradli, nemůžu si koupit úplně to samé nové...to je ale blbost!Každý to vidí, každý to chápe, ale ty jsi se pustil do slepé uličky, obhajuješ tady blbiny, které jsi napsal a nepřiznáš svoji chybu.
3)Kde mi to obsahově ujíždí?Já se stále držím mé myšlenky, mého názoru, který je naprosto logický a rozumný. O tom volovi to je kostatování, na kterém se tady shodnu se spoustou lidí.
Opět musím opakovat: překrucuješ, vymýšlíš si a píšeš ptákoviny, jen aby jsi uhájil svoji "pravdu". Ale je to sranda to číst, fakt se u toho náramně bavím, kam dokážeš v obhajobě VW zajít, ty náš Apoštole 😉
2) Proč v dnešní době zbytečně vynakládat prostředky? Nekoupím si auto proto, že kdyby mi ho ukradli, nemůžu si koupit úplně to samé nové...to je ale blbost!Každý to vidí, každý to chápe, ale ty jsi se pustil do slepé uličky, obhajuješ tady blbiny, které jsi napsal a nepřiznáš svoji chybu.
3)Kde mi to obsahově ujíždí?Já se stále držím mé myšlenky, mého názoru, který je naprosto logický a rozumný. O tom volovi to je kostatování, na kterém se tady shodnu se spoustou lidí.
Opět musím opakovat: překrucuješ, vymýšlíš si a píšeš ptákoviny, jen aby jsi uhájil svoji "pravdu". Ale je to sranda to číst, fakt se u toho náramně bavím, kam dokážeš v obhajobě VW zajít, ty náš Apoštole 😉
Jak tak koukám, tak ty asi ne... ovšem, (teď odhaduji) nemusíš se strachovat, to tvoje, to ti neukradne ani slepej... 😄 😉 :yes😒br />
P.S. Zatím nevíš, co je život... až to přijde, buď připravenej a přečti na mém blogu těch 20 článků - Jak kupovat auto... 😉
P.S. Zatím nevíš, co je život... až to přijde, buď připravenej a přečti na mém blogu těch 20 článků - Jak kupovat auto... 😉
ty si chlapec moj uplne na mozog.
vsak jasne ze mame vsetci v p*i* ked nam ukradnu auto (najlepsie uuuplne vsetky, aj susedove), vsak s radostou si pockam 3 mesiace na vyjadrenie policajtov (zatial samoze chodim taxikom), s radostou cakam na poistne plnenie a s radostou vyberam novy typ vehiklu (samoze od nasho automobiloveho boha vw) a opat dufam ze mi ho ukradnu az tak po 6 mesiacoch...
vsak jasne ze mame vsetci v p*i* ked nam ukradnu auto (najlepsie uuuplne vsetky, aj susedove), vsak s radostou si pockam 3 mesiace na vyjadrenie policajtov (zatial samoze chodim taxikom), s radostou cakam na poistne plnenie a s radostou vyberam novy typ vehiklu (samoze od nasho automobiloveho boha vw) a opat dufam ze mi ho ukradnu az tak po 6 mesiacoch...
Je mi jedno, co je pro koho jednoduché, ale když nemám na to "kvalitně" provozovat vrtulník, tak holt si ho nekoupím... s odřenejma ušma... a netřesu se po večerech jestli mi ho náhodou někdo neštíp. To přece není život, to je jeho karikatura, tedy z vlastního rozhodnutí. Což je vlastně ještě horší. Tam vedle na blogu jsem o tom, jak se "kupuje" auto napsal asi 20 článků...
Takže, ano, - dohodíš rozdíl. Jestliže ho nemáš, nekupuj si auto a jezdi hromadnou dopravou.
Umíš sice pěkně čísla, Elsine, umíš nadávat lidem do volů, ale obsahově ti to ujíždí úplně někam jinam.
Takže, ano, - dohodíš rozdíl. Jestliže ho nemáš, nekupuj si auto a jezdi hromadnou dopravou.
Umíš sice pěkně čísla, Elsine, umíš nadávat lidem do volů, ale obsahově ti to ujíždí úplně někam jinam.
To je klasika. Pýtal som sa v čom je Golf Variant štýlový. Napísal: Pokud jsi videl záď Golfa videl jsi stylovou záď"
Tak to som sa musel opýtať! Bla bla bla. A na koniec vieš čo povedal? "Zatím si jediný, ktorému vadí velký kufr". Tak pýtam sa ho v čom je golf variant štýlový a keď nemá čím argumetovať, tak mi odpovie absolútnou kravinou a potom toho nechá tak.
Neviem či má od redakcie auto.cz odporúčáné, aby robil veľké diskusie.
Ono totiž: Napísali sme spolu tak 6 príspevkov a pritom mi stále nevysvetlil v čom je zadok golfa štýlový. To je sila! :no:
Je proste ešte mladý. A redakcia ho zbožňuje! Takže namiesto toho, aby mu už konečne dala BAN, tak si v auto.cz dajú námahu a urobia systém s názvom HATE-LIST. Pretože nieje jednoduchšie dať: BAN. Jednoduchšie je upravovať portál kvôli jednému blbovi. Ale toto je Česko. Tak čo by si čakal...
Proste ke´d sa s ním dostaneš do konfliktu, už nemá cenu cenu sním diskutovať.
Alebo toto😒br /> Napísal, že zadné svetlá Golfu Variant sú výnimočné v tejto triede. Cudujem sa čím. Veď ani diódy, ani design, ktorý by kričal.
Dostalo sa to opäť na tak 4príspevky a potom už nemal akú odpoveď: Takže jeho posledná reakcia😒br /> "Iset, Iset ty si tu nový alebo si meníš nicky?"
Ale nečuduj sa, ak jeho mama je vlastne chlap! :😉
Tak to som sa musel opýtať! Bla bla bla. A na koniec vieš čo povedal? "Zatím si jediný, ktorému vadí velký kufr". Tak pýtam sa ho v čom je golf variant štýlový a keď nemá čím argumetovať, tak mi odpovie absolútnou kravinou a potom toho nechá tak.
Neviem či má od redakcie auto.cz odporúčáné, aby robil veľké diskusie.
Ono totiž: Napísali sme spolu tak 6 príspevkov a pritom mi stále nevysvetlil v čom je zadok golfa štýlový. To je sila! :no:
Je proste ešte mladý. A redakcia ho zbožňuje! Takže namiesto toho, aby mu už konečne dala BAN, tak si v auto.cz dajú námahu a urobia systém s názvom HATE-LIST. Pretože nieje jednoduchšie dať: BAN. Jednoduchšie je upravovať portál kvôli jednému blbovi. Ale toto je Česko. Tak čo by si čakal...
Proste ke´d sa s ním dostaneš do konfliktu, už nemá cenu cenu sním diskutovať.
Alebo toto😒br /> Napísal, že zadné svetlá Golfu Variant sú výnimočné v tejto triede. Cudujem sa čím. Veď ani diódy, ani design, ktorý by kričal.
Dostalo sa to opäť na tak 4príspevky a potom už nemal akú odpoveď: Takže jeho posledná reakcia😒br /> "Iset, Iset ty si tu nový alebo si meníš nicky?"
Ale nečuduj sa, ak jeho mama je vlastne chlap! :😉
Jsm jediný, kdo si myslí, že ho platí Ford, Toyota a Opel, aby takhle debilním způsobem velebil VW a tím mu odehnal spoustu kupujících?No, jak nazývá Passata Apoštolem, to je fakt moc...
Představ si, že chceš ukrást auto(no já vim, pro mě je to také obtížné, ale jde to) a máš možnost se do něj (a třeba i nastartovat) dostat pomocí originálního klíče.
Nebo můžeš ukrást druhé auto, do kterého se musíš dostat vylomením zámků, odpojením alarmu a popřípadě překonáním imobilizéru.
Které auto půjdeš ukrást?
Samozřejmě, ukrást se dá naprosto vše. Ale ta jednodušší cesta je vždy lákavější, nemyslíš?
Nebo můžeš ukrást druhé auto, do kterého se musíš dostat vylomením zámků, odpojením alarmu a popřípadě překonáním imobilizéru.
Které auto půjdeš ukrást?
Samozřejmě, ukrást se dá naprosto vše. Ale ta jednodušší cesta je vždy lákavější, nemyslíš?
1) psal jsem že auto jsem si vybíral i podle toho, jak je obtížné ho ukrást a jak moc je oblíbené u zlodějů. Je to zcela logická úvaha, která je ověřená. Je to asi jako to, když si do auta přikoupíš vyhledávací systém Sherlog, což není marné
2)aut jsem si koupil už 6, některá nová, některá starší
3)auto mi ukradli, od té doby si na to dávám pozor, když auto vybírám
4)To co popisuješ asi nechce nikdo, ale jak to souvisí s tím, co jsem psal já?Psal jsem něco o imobilizérech atd?Ne, jen o vniknutí do auta a oblíbenosti u zlodějů
5)Starosti s ukradeným autem a to že na tom nikdy nevydělám mi stačí k tomu, abych si na to dával pozor.
6)"Dohodíš rozdíl mezi..."no tak to je věta, která by se měla vydat knižně, myslíš, že je to pro většinu lidí tak jednoduché??Já i dost známých se s krádeží vlastního auta setkalo a věř mi, že to opravdu takhle jednoduché není a problémů je s tím spousty, navíc nějaké přihození jak ty píšeš je pěkně vysoká sumička
7)Už asi nevíš co by jsi sem psal, tak ještě pojistní podvodníci...no, až na to, že ve většině případů se na to nepřijde, tak máš pravdu
😄Jen piš dál, má slova o tom, že ze sebe děláš vola tím jen potvrzuješ...pouze překrucuješ to, co napsali ostatní tak, aby se ti to hodilo a pak žvástáš nesmysly.
2)aut jsem si koupil už 6, některá nová, některá starší
3)auto mi ukradli, od té doby si na to dávám pozor, když auto vybírám
4)To co popisuješ asi nechce nikdo, ale jak to souvisí s tím, co jsem psal já?Psal jsem něco o imobilizérech atd?Ne, jen o vniknutí do auta a oblíbenosti u zlodějů
5)Starosti s ukradeným autem a to že na tom nikdy nevydělám mi stačí k tomu, abych si na to dával pozor.
6)"Dohodíš rozdíl mezi..."no tak to je věta, která by se měla vydat knižně, myslíš, že je to pro většinu lidí tak jednoduché??Já i dost známých se s krádeží vlastního auta setkalo a věř mi, že to opravdu takhle jednoduché není a problémů je s tím spousty, navíc nějaké přihození jak ty píšeš je pěkně vysoká sumička
7)Už asi nevíš co by jsi sem psal, tak ještě pojistní podvodníci...no, až na to, že ve většině případů se na to nepřijde, tak máš pravdu
😄Jen piš dál, má slova o tom, že ze sebe děláš vola tím jen potvrzuješ...pouze překrucuješ to, co napsali ostatní tak, aby se ti to hodilo a pak žvástáš nesmysly.
Četl jsi pořádně?Limit 2 minuty jim na otevření auta nestačil, takže se tam museli dostat tak, že rozbili okno. Jinak samozřejmě, že kdyby si s tím hráli déle, tak by to asi povolilo, ale v článku bylo uvedeno, že ze statistik vyplývá, že 2 minuty jsou max. čas, co se většina zlodějů snaží dostat do auta, pak už to může být nebezpečné nebo zbytečné a radši jdou k jinému. Jinak vím, že mezi nejhorší patřil třeba VW New Beatle, cca 12s...což mi ještě přijde hodně >😁
Kupovat si auto podle toho, jak hodně či málo se krade... tohle tu může napsat jenom ten, komu nejen, že nikdy auto neukradli, ale který nikdy ani auto neměl. Ostatně, ti co si kupují "neukradnutelné" auto, to jsou ti, kteří pak končí na psychatrii... když na parkovišti najdou místo káry loužičku od psa.
Jestli něco nechci, tak je to zjistit, že i poté, co mi zloděj vylomil oboje přední dveře a vyrazil přední sklo, tak že stejně neodjel. Já dokonce nechci ani aby mé auto bylo nalezeno za dva dny... s propálenejma sedadlama a vylágrovaným motorem.
Praxe je taková, že jde prakticky jen cca o půl roku, než zase člověk jede v novém. Auto se nanašlo - tahle zpráva od policie je impulsem k výplatě pojistného plnění. K tomu dojde tak do tří měsíců od krádeže. Mezi tím už máš objednanou káru, takže jen čekáš až ti jí dodaj. Dohodíš rozdíl mezi plněním pojišťovny a cenou nového a... jedeš dál. Takhle to funguje mezi dospělými lidmi. Proto si také platí "havarijní" pojištění.
Ještě je vrstva, která to takhle praktikuje, ovšem i organizuje, tedy jde o pojišťovací podvody... tihle "koumáci" ti ovšem končí na dlouho v chládku.
Elsine, toho vola, jak píšeš, tu ze sebe děláš dokonale jen ty.
Jestli něco nechci, tak je to zjistit, že i poté, co mi zloděj vylomil oboje přední dveře a vyrazil přední sklo, tak že stejně neodjel. Já dokonce nechci ani aby mé auto bylo nalezeno za dva dny... s propálenejma sedadlama a vylágrovaným motorem.
Praxe je taková, že jde prakticky jen cca o půl roku, než zase člověk jede v novém. Auto se nanašlo - tahle zpráva od policie je impulsem k výplatě pojistného plnění. K tomu dojde tak do tří měsíců od krádeže. Mezi tím už máš objednanou káru, takže jen čekáš až ti jí dodaj. Dohodíš rozdíl mezi plněním pojišťovny a cenou nového a... jedeš dál. Takhle to funguje mezi dospělými lidmi. Proto si také platí "havarijní" pojištění.
Ještě je vrstva, která to takhle praktikuje, ovšem i organizuje, tedy jde o pojišťovací podvody... tihle "koumáci" ti ovšem končí na dlouho v chládku.
Elsine, toho vola, jak píšeš, tu ze sebe děláš dokonale jen ty.
Ale to já vím, taky jsem zde napsal, že jakmile si zloději vyhlídnou tvé auto, tak se s ním můžeš prakticky rozloučit.
To po GTIm nemůžeš chtít, aby ze sebe nedělal vola, když volem býti, jeho hlavním posláním jest! Ber to tak, že jsi narazil na vola, který se jako vůl chová, tudíž je svět v pořádku a ty si z toho nic nedělej 😄
Tak keď som to čítal, tak no vlastne doteraz tomu neverím. Ale nerob ty zo seba hlupáka. Raz(už to bol strašne starý článok) som čítal, že kedysi ešte šéfovi Mercedes-Benz ukradli limuzínu v prepočte za 30 000 000(!!!) korún. To bola trieda S! Vieš si predstaviť čo v tej muselo byť!... 😄
No a mala aj satelitné vyhľadávanie. V článku som čítal, že napriek tomu ju nenašli. Neboj sa, aj keď máš satelit rozhodne ešte nemáš vyhraté! 😉
No a mala aj satelitné vyhľadávanie. V článku som čítal, že napriek tomu ju nenašli. Neboj sa, aj keď máš satelit rozhodne ešte nemáš vyhraté! 😉
No tak porovnávať tu Forda starého! >😁 >😁 >😁 Raz dávali v autosalone na prime escorta v bazáre. Hádaj čo povedali! No že s jedným kľúčikom sa dali otovoriť ešte ďalšie 3(!!) escorty. Ale porovnávať to s modernými, vyspelými technikami, to prosím je sila!
toto som chcel napisat - kto ma postarsi escort ci mondeo, moze sa kludne stat, ze cez zamok otvori iny escort alebo mondeo, kedze kluce od fordov su prepacte na h. videl som to na vlastne oci, so znamym ktory ma escorta sme pred tescom otvorili s jeho klucom 4 ine fordy....
A teď mi ještě pověz, jak obejít satelitní vyhledávání, které každé dražší Audi má.
Nedělej tu ze sebe hlupáka, koncernový auta se kradou kvůli něčemu úplně jinýmu, než je jejich zabezpečení. Když by byl zajem o Lexuse, tak věř tomu, že najdou způsob jak ho štípnout pod 30 vteřin.
Nedělej tu ze sebe hlupáka, koncernový auta se kradou kvůli něčemu úplně jinýmu, než je jejich zabezpečení. Když by byl zajem o Lexuse, tak věř tomu, že najdou způsob jak ho štípnout pod 30 vteřin.
o tom sa tiez vie. Myslis zrejme ten klasicky fordacky kluc so sestuholnikovym profilom, ze?
Súhlasím, že Lexus patrí medzi jednotky. Spolu s Volvom a ďalšími. Ale že na otvorenie museli rozbiť okno, že to nešlo zámkom, tak to sa mi prosím nesnaž povedať! >😁 Takéto cukríky ti já nespapkám. 😄
A ty si myslíš, že bez takto ošetřených klíčů se auto ukrást nedá? hahaha
Zlodějům je úplně jendo, jestli mají nebo nemají klíč, když jsou pro auto, tak ho taky na 99% dostanou.
Zlodějům je úplně jendo, jestli mají nebo nemají klíč, když jsou pro auto, tak ho taky na 99% dostanou.
Každé auto, je velmi chabě zabezpečeno. Pokud bys někdy důkladněji zkoumal zámkové mechanizmy, tak by se ti špatně spalo. Jak já říkám, zámek na dveřích je jen pro to, aby se do auta nedostaly děti.
Jakýkoli schopný člověk auto otevře i bez klíče a mnohdy i bez poškození.
Jakýkoli schopný člověk auto otevře i bez klíče a mnohdy i bez poškození.
Kamarádovým správně oběhaným klíčem z Forda Scorpio bylo otevřeno 38/40 zaparkovaných tranzitů naší firmy spolu se oběma mondeama(1996/2001) kolegů 😉 Ty dva neodemčené byla poslední generace s jinými zámky.
smej sa vlastnej nevedomosti..
je toho plny net, [odkaz] alebo tu mas emulator imobilizera [odkaz]
je toho plny net, [odkaz] alebo tu mas emulator imobilizera [odkaz]
Ne tak zcela, nic se nemaže, jen se přidá záznam o dalším klíči, který může auto otevírat(nebo obráceně, ŘJ vyšle do klíče své přístupové kódy), ale nic se nameže, jen přidává. Prostě: napojíš notebook přes kabel na ŘJ(kabel lze levně sehnat, program je na netu a ŘJ má konektor u volantu), najdeš v tom programu přístupové klíče(nebo tak nějak), dáš zadání nového, zmáčkneš na novém klíči otevírání, ŘJ to rozpozná a uloží si tento klíč jako vyhovující k otevírání dveří. Uložíš změny, vše odpojíš a auto můžeš otevírat i přes tento nový klíč. Ostatně velmi podobně to potom může fungovat i s imobilizérem, nic bych za to nedal, že ten postup je velmi podobný i snadný
přivázat řetězem ke sloupu........,jinak ukradou cokoliv.... a nejhorší jsou sériové zabezpečovací systémy.....
Hmm, ono to z clanku nebylo zrovna zrejme. Ale zni to uz rozumneji. Takze ten programek vymaze data z ridici jednotky a pripravi ji pro novy zapis, ktery se provede pri prvni aktivaci DO "jakymkoliv" klicem, uz jsem doma?
Ale notebook neslouží k propojení s klíčem, ale autem a auto se potom sladí s novým klíčem, takže radiová komunikace probíhá jedině mezi autem a klíčem. Mezi notebookem a autem je kabel a to ti stačí. Prostě si přečti ten článek ještě jendou a pečlivěji
Pán je velký idealista...mechanik v bazaru má černý kšeft s partou zlodějů, za 20tis jim nahrává do klíčů přístupové kódy k autům a oni je potom bez problémů kradou...Je na tom něco nepochopitelného?A myslíš, že se to neděje?hahaha
Myslim, ze kazdy klicek vysila urcity signal, ktery je napevno vlozeny v ridici jednotce. Pokud klicek vysle stejny signal jako ten ulozeny, auto se odemkne. Takze po pripojeni notebooku v ridici jednotce prepises kod na svuj a trada.... :-! Nebo nejak podobne. Slozitejsi je to u plovocich kodu, kde se kod meni po kazdem pouziti klice. Pokud se mylim, opravte me...
Jestli jsem to spravne pochopil, tak krome toho, ze pak "moje" auto otevre nekdo cizi svym klicem, tak ja se do nej jiz svym dalkovym ovladanim nedostanu, je tak? Taky me napada jedna technicka otazka: co musi ten notebook jeste mit, aby dokazal prijmout radiovy(?) signal z toho "falesneho" klice, dokazal ho rozsifrovat na digitalni informaci, kterou posleze prepise puvodni informaci v ridici jednotce? Pokud ma nejaky takovy prijimac vetsina notebooku v zakladni vybave, tak me prosim nekdo poucte. Jinak si nemyslim, ze by toto melo byt specifikum koncernu Volkswagen, pokud nekdo dokazal napsat program pro VW, urcite se najde nekdo jiny, kdo dokaze totez pro jinou znacku. Mozna se bude i v detailech lisit "pracovni" postup pro ruzne auta, ale v principu to bude fungovat urcite stejne. Pokud mam v tomhle pravdu, tak si auto s DO nikdy nekoupim, dekuju pekne. J.
VW, Audi, Skoda - najkradnutejsie auta v CZ a SK. Prave pre ich extremne nizke zabezpecenie od vyrobcu. Seat je zabezpeceny tak isto, ale ten ma aspon vyhodu, ze ho nikto nechce..
Polistujte si na internete, za kolko sa da kupit rucna diagnostika VAG vratane konektoru. Imobilizer v autach VAG ide odblokovat z PDAcka!!
Polistujte si na internete, za kolko sa da kupit rucna diagnostika VAG vratane konektoru. Imobilizer v autach VAG ide odblokovat z PDAcka!!
No, iste Mr. Dr. Já hovorím o tom, že sa najprv do toho auta potrebujem dostať. A myslíš, že akurát v autorizovanom servise Škoda potrebujú kradnúť? Škoda?Nebud smiešny.
Sr, víš, my v ČR máme plno koumáků, co ti "ochcávku vopraví jako voe za pár korun a ještě ti k tomu dohodí levně navigačku", chápeš. Tak takoví jsou popsaní v tomto příkladě. U vás na Slovensku asi máte jen poctivé autoopravce, takže nevíš o co přesně jde.
No tak toto ma rozosmialo. Tak pokial mi rozum funguje, tak som to pochopil takto: Na aute, do ktorého sa chcem vlúpať musím najprv toto nastavenie urobiť. A já som zvedavý, že ako sa do toho auta ešte pred nastavením dostanem! 😄Povedali, že buď ho kúpim z vrakoviska, alebo niekomu pozičiam to svoje. Takže, to keď ho požičiam súhlasím. Ale načo sa do auta, ktoré som si ja kúpil na vrakovisku potrebuje vlúpať a pritom ešte pre tým musím do toho auta ísť, aby som tam previedol to nastavenie, to tam nepovedali.
Ách, dobrú noc deti. Tak takto to mali zakončiť. 8-s
Ách, dobrú noc deti. Tak takto to mali zakončiť. 8-s
Odkaz je fajn >😁 A teď vážně, já si auto vybíral podle i podle toho, jak právě odolávají zlodějům(teď nechme stranou dígle v servisu). Tuší autocar nebo topgear provedl asi 2-4 roky zpátky(ne jednou) test toho, jak rychle se zloiději dostanou do určitého auta. Limit měli 2 min. Kdo vyhrál? Lexus, jako u jediného auta "zlodějům" 2 minuty nestačily a pro "otevření" vozu museli rozbít okno(palicí na 4 rány)
Díky za upozornění, dveře mám samozřejmě bezpečnostní, v té době nejlepší na trhu, nejsem blázen, musel jsem ji pořídit 2x(2 vchody), což sice lezlo do peněz, ale riskni to.
Asi jsem se špatně vyjádřil pro některé ignoranty. Plná hodnota samozřejmě neznamená původní. Ale vem si to, že ti auto ukradnou do týdne po tom, co si ho koupíš(stává se to velmi často). Jakou hodnotu pro tebe to auto má?Pořizovací cena - pár tisíc. Kolik dostaneš od pojišťovny?90%?A to budeš hodně rád...Tak tady ze sebe nedělej ještě většího vola, každej chápe, jak jsem to myslel
Díky za upozornění, dveře mám samozřejmě bezpečnostní, v té době nejlepší na trhu, nejsem blázen, musel jsem ji pořídit 2x(2 vchody), což sice lezlo do peněz, ale riskni to.
Asi jsem se špatně vyjádřil pro některé ignoranty. Plná hodnota samozřejmě neznamená původní. Ale vem si to, že ti auto ukradnou do týdne po tom, co si ho koupíš(stává se to velmi často). Jakou hodnotu pro tebe to auto má?Pořizovací cena - pár tisíc. Kolik dostaneš od pojišťovny?90%?A to budeš hodně rád...Tak tady ze sebe nedělej ještě většího vola, každej chápe, jak jsem to myslel
Četls ten můj odkaz nahoře? Ty neznáš tabulky, za kolik vteřin se dá otevřít to které auto. 99% aut otevře profík do 30 sekund. Hlavně se podívej, jaký máš zámek u domovních dveří. Přijít o auto není žádná tragedie, přijít o vybavení bytu, to je horší...
Pokud se domníváš, že bys za desetiletou odcizenou šunku měl od pojišťovny dostat 100% původní ceny, stala se u tebe ve výchově někde chyba.
Pokud se domníváš, že bys za desetiletou odcizenou šunku měl od pojišťovny dostat 100% původní ceny, stala se u tebe ve výchově někde chyba.
Nexcem ta strasit, akurat som kolegovi hovoril, ze to nie je problem skodoviek ale asi vsetkych aut. AKed xces naprogramovat dalsie ovladanie k alarmu meta, tak staci pri zapnutom zapalovani stlacit nejaku sekvenciu povodnym dialkovym ovladacom a nasledne stlacit novy ovladac.Cize na pridanie ovladaca Meta nepotrebujes ani notebook... Cize cely clanok je dost o nicom, zeby niekto xcel poskodit Skodovku ?
Přečti si ještě jednou článek... jaké lemply? nebo se domníváš, že do tvého Wartburgu se nedostane ani protitanková střela?
No, tak se toho drž. Ostatně, pokud se domníváš, že do tvého vozu se nedostane ani Šakal, asi ještě jedeš na pohádkách...
Jasně, když mám něco pojištěného, tak je to v suchu...kluku, tobě asi ještě nikdy nic neukradli. S pojišťovnama to je peklo a nikdy člověk nedostane plnou hodnotu toho, co mu bylo ukradeno, zničeno,...Spíš to je odfláknutá práce výrobce. Nevím, jestli se to týká jen VW nebo i jiných značek, ale je to ostuda
Kdyby šel tak elegantně obejít i imobilizér tak by zhruba 5 milionů lidí nemělo moc klidný spaní >😁
Samozřejmě, že auto není a ani nemůže být opevněným hradem. Důležité je, jestli způsob ochrany klíčkem toleruje tvoje pojišťovna. Víc tě nemusí zajímat. Je to známý koloběh, ostatně jsem ho popsal v seriálu - jak kupovat auto [odkaz] tak si to tam přečti.
Ovšem potzor, odemčení auta dálkou ještě naznamená, že ti s ním také někdo odjede...
Ovšem potzor, odemčení auta dálkou ještě naznamená, že ti s ním také někdo odjede...