Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia Borrego: nové velké SUV zřejmě i s osmiválcovým motorem

17 komentářů

_patrik
😄
Superservis, díky..... :yes:
Ježís to je krása, to je krása. To sa Kii do bodky podarilo.
Za lexusem a Mondeem si stojím.
A podívej se na ten interiér a podobný záběr z Tuarega a můžeš mi to podepsat....
Za lexusem a Mondeem si stojím.
A podívej se na ten interiér a podobný záběr z Tuarega a můžeš mi to podepsat....
_patrik
Nedej se zmást, auto prodělalo několik názvů: první byl koncept KCD II, pak se přidala Mesa a taky trochu Mojave-Mohave (které ale Kia prvně vystavila jako off-pickup tuším v Detroitu). Takže bližší parametry můžeme asi celkem odhadnout podle těchhle údajů [odkaz] Žebřinový rám to má (viz i článek nahoře), městská hračka to nebude. 😄
_patrik
Kia při vývoji Borrega myslela na Ameriku. Taky proto to jméno - je to jeden z přírodních parků v Kalifornii [odkaz] Takže si při hodnocení designu, kubatur motorů a využití představujte příslušné partie Skalistých hor a Velkých plání nebo třeba štětinatá křoviska v Texasu, osamělé poštovní schránky na sloupku u silnice míli od příslušné rodinné usedlosti a nákupy v shopping mallu, kde se racionálně nakupuje taky na několik týdnů a ne jen z unuděného flancu. Taky si klidně můžete představit rangery třeba uprostřed coloradské vánice. Kia bývala výrobcem vojenských vozidel, určitě ví, co znamená drsné auto do drsných míst. Na US trhu prodeje Kie trvale rostou, Borrego vypadá na další slušné poleno pod kotel...a vyžilá tetka Evropa?...no té by se třeba mohlo líbit třeba KND-4, třeba tady [odkaz]
S Navarou souhlasim, zbytek nebude tak horkej...
No s tím kopírováním bych to neviděl tak hrozně, i když je pravda, že boční silueta mi připomíná Toyotu nebo Mitsubishi. Ale jako celek si to umím představit jako povedenej offroad. Doufám, že to bude mít žebřinovej rám a uzavíratelnej diferenciál.
Takže to shrneme😒br />
Přední světla Lexus RX 300 - 1.gene.
celý předek po c sloupky připomíná Nissan Navara.
Mezi C a D sloupky je to Pajero.
A ten zadek je prostě S-MAx
Volant Ssang-Yong
Středový panel - Touareg

Ale jako celek - Vskutku zajímavé!!
... mně to připomíná trabanta, akorát 3x zvětšeného 😲
vybuch atomovky asi nee 😉 ...zed to taky asi neprorazi
hattori_hanzo
To nejsi sám,ty přední světla jsou imho inspirovaný trochu Saabem...
skejpa
mozna ty zadni lampy pripominaj fordy, predek mozna americke SUV ale celkove to vypada moc pekne a podle me je to jedno z nejhezcich velkych SUV. ted este jak to pojede, co to vydrzi apod...
ahoj všichni, mě to připomíná G Mercedesa co vy na to ??? ale jinak se jim to fakt povedlo 😄
Zato ty zadni jsou jak ukradene z Mondea, respektive dalsich modelu FORD.
marianek
Divam se na to a z kazdeho uhlu mi to neco pripomina. Toto ale neni kritika. Exterier shledavam velmi povedenym. Jasny palec nahoru za predni svitilny.