Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nejaktivnější diskutéři za rok 2020: Ten nejlepší napsal přes 14 příspěvků denně

218 komentářů

Anonym
tak letos sem si polepšil, ž čeho vyplývá, že diskuze obecně upadaj protože dřív sem v TOP 5 nebýval a nepsal sem nějak o moc víc.

První místo má tradične zaseklý neomarxistický kolovrátek, tak tam to bylo jasné 😄
Ozzman
A já spadl na krásnou bronzovou pozici 😁 Mě by zajímalo, kolik těch příspěvků hamuna skutečně napsal a kolikrát tam zkopíroval tu magickou formuli o dotované nafte 😁 Hamuno, nic ve zlém, ale teď bys to mohl říct, máš to někde ve schránce, nebo to píšeš vždy na novo?
Anonym
Nafta, Zemanův projev na letné, Vaculík, Toyota, dotace - hammunovy stálice. To má někde v poznámkovým bloku a dělá CTRL a tedka onanuje že je první 😄 😄 😄
ryccardo
Spis jeho oblibeny "viz ja + cas"
Anonym
tak z toho vždycky teču a už to po něm začal kopírovat i soudruh Hendly, jstli to tda není jedna a táž osoba 😄
ryccardo
On si snad fakt mysli ze nekdo bude prolejzat diskuzi a hledat kterej prispevek ti plus minus mohl myslet 😁 😁
pradeda777
Je to tak, diskuze letos nic moc....proto nejsem letos ani na seznamu.... 😉
CICZERO
Okurkova COVID = Ovád Season....

Ale tak co, já jsem prozměnu Díky Ing. Machalovi v tabulce 2X ....
Beefcake
Vzhladom na to, co sa tu povacsine stalo z debat a k comu redakcia prispieva, som sa tu na to vydatne vyprdol.Strata casu. Takze na nejaku "obhajobu" par top 15 (tusim) z poslednych rokov to fakt nebolo.
Anonym
Všude napíšu Prius, někde ani nebudu muset. Načež mne 20 dalších osočí co jsem to za čur...ka a já každému odpovím. První pozice jistá.
Ozzman
Anonym
Jasně, kdo má hybrid ten fetuje vlastní prdy. Tenhle díl znám už déle než 2 roky. Sám jsem na něj už zde v diskusích poukazoval.
Ozzman
Já ho znám asi 10 let a vždy, kdzy jsou tu lidé kteří nezdravě propagují hybridy, tak jim to sem postnu.
Mikesus
Lepší vlastni prdy než uhlí z dieselu 😁
Ozzman
Nesouhlasím 😁 Nafta voní!!
DonVito
Ja myslel ze se rika "vune benzinu".

Vune nafty.. 😁
Othello
Vidíš a diskuzi o chladiči jsi záhy tak lehkomyslně vzdal. Přitom ses mohl poučit a ještě vyhrát první flek 😄
Anonym
Tak v příštím roce to zase rozjedeme OK?
ProchyToman
Chce to vic bojovat, ze nemam Mustanga jen na plakate a ze dvoulitr se 135 kw neni podladenej motor abych byl dobrej jako kucí.
Ozzman
Možná by ses do novyho roku mohl naučit reagovat na příspěvek... A nrosat pořád takový hovadiny 🙂
Mr.Murphy
.... za to psaní odpovědí mimo kontext diskuse někam dolů bych fakt zabíjel..... nechápu že někdo může být takový idi*t 😁
Market
Títo víťazi aj chodia do práce, alebo dostavajú za každý príspevok 10 Kč? :-!
EDIT: 10 Kč by bolo asi málo...
pradeda777
Chodí sice do práce, ale nepracují....asi zaměstnanci veřejného sektoru, na které musí ostatní vydělávat.... 😒]
Anonym
Ne, Hamuna je v soukromým sektoru.
Jen nerad se ho zastávám.
CICZERO
takže dělá pro babiše? AGROHNOJ... nebo čistí rezervoáry v dukovanech?
Market
Tak v tom prípade ľutujem jeho zamestnávateľa. Ale možno má prácu na 30 minút denne, zarába 100.000 Kč a vo voľnom čase testuje autá, aby sa o nich mohol v diskuziách odborne vyjadrovať. Len potom zase nechápem, kde ten čas berie, lebo to by musel diskutovať aj spoza volantu testovaného auta.
EDIT: Uz tam je prvy palec dole od vitaza 😄 Odbornika na vsetko 😄
EDIT: Tak uz su dvaja, co nevidia v mojom texte logiku 😄 Miesto palcov, by mohli radsej argumentovat, ved casu na debaty maju habadeeej (videli sme v roku 2020).
traveldrive
A tretí palec dole máš odo mňa - štýl a tón tvojho príspevku sa mi ani trochu nepáčia. S obsahom sa viac-menej súhlasiť dá; ale každý by sa mal hlavne pozrieť do zrkadla na seba a zamiesť si pred vlastným prahom.
Market
Odo mna mas palec hore.
Styl a ton sa tazko odhaduje z pisaneho textu.
A realne, kazdy z nas si v robote najde trocha casu na relax, ale venovat hodiny debatam na nete? To si nemoze hocikto dovolit...
Stastny Novy rok.
wakantanka
Si aj vsimni ale v akom čase kto pridáva príspevky. Nielen Hamuna ich píše často v dosť neskorých nočných hodinách. 🙂
Market
Jasne, nespochybnujem.
Ja som si len spomenul na byvalu koleginu, ktora bola schopna poslat 1000 SMS mesacne 😄
wakantanka
Ehm, istý Marián stíhal tých sms ďaleko viac 😁
traveldrive
Ako som už viackrát písal, palce hore či dole veľký zmysel nemajú, ale sú určitým vyjadrením súhlasu či nesúhlasu s príspevkom - aspoň čo sa môjho prístupu týka. Na ACZ je to žiaľ často aj vyjadrením sympatií či nesympatií k danej osobe, bez toho, že by dotyčný "hodnotiteľ" ten príspevok čítal...

Ak už mám byť kritický k Hamunovi, tak pre obsah jeho príspevkov, a preto, že tie isté nezmysly omieľa donekonečna, hoci mu už mnohokrát bol dokázaný opak a vysvetlené, že sa mýli.
Ale či píše 1 príspevok denne alebo 50, či to píše z domu alebo z práce, je len a jedine jeho vec. Nikoho do toho nič nie je a nikto tunajší nemá nárok to nejakým spôsobom hodnotiť ani komentovať.
Blue Sun
Já se klidně k jednomu přiznám. Napsat příspěvek do diskuse je otázka méně než minuty. Napsat jich deset je méně než cigareta. I kdybych napsal třicet denně, pořád je to méně času, než průměrný kuřák stráví nad svou závislostí. A to samozřejmě ani neberu v úvahu fakt, že většinu člověk napíše mimo pracovní dobu.
Takže lituj jen sám sebe a svou hloupost.
Market
Ano, napisat prispevok je minuta, ale tomu predchadza najprv precitanie celeho clanku a to je urcite viac ako minuta. A Potom zase nasleduje debata a citanie predoslych prispevkov. Takze sa ten cas pekne nabaluje...
Ozzman
Ty si myslíš, že většina ten článek čte?? 😁
Market
Tak teraz si ma zabil 😄 Mas palec hore.
S takou alternativou, pustania sa do debaty bez precitania clanku, som teda nepocital...
Ale suhhlasim, urcite sa najdu aj taki diskuteri, ktori sice diskutuju, ale nevedia o com 😄
traveldrive
A prečo by nevedeli o čom? Nemusíš čítať článok, aby si vedel reagovať na príspevok, v ktorom jeho autor niečo tvrdí, pýta sa, alebo rozoberá nejaký problém. Tiež nie sú všetky príspevky priamo k článku. Asi by si sem mal viac chodiť, čítat a prispievať, aby lepšie vedel, jak to tu chodí a o čom to je. Prídeš sem raz za uhorský rok, a hneď hodnotíš a mudruješ. Pripomínaš mi môjho šéfa, ktorý príde do roboty, spýta sa, čo je nové, lebo netuší, čo sa mu vo firme deje, ale hneď potom začne breptať, kto čo všetko robí zle.
Market
No, prave preto sem pridem raz za uhorsky rok, lebo casto pri svojej praci nemam cas si precitat ani noviny a nieto sa este pustat do siahodlhych debat, ktore casto vedu uplne k nicomu. Ale su aj dni, ked nie je do coho pichnut...
A auta mam rad a rad si o nich precitam nieco nove, pripadne nejaky test nejakeho, co sa mi paci. A niekedy sa pustim aj do citania diskuzie no ta zial malokedy naplni moje ocakavania.
Blue Sun
A ty máš jinak přístup k internetu zakázaný, že můžeš chodit jen v práci? 😁 😁
Market
Vazne by ma zaujimala statistika prirastku diskusnych prispevkov v pracovne dni po hodinach.
(redakcia ju urcite ma)
traveldrive
A prečo ťa to zaujíma? Rád strkáš nos do vecí, ktoré ťa nemajú čo trápiť? Tak sa odo mňa drž radšej stranou. Takýchto sráčov nemám v láske. Bez ohľadu na to, koľko palcov hore mi pridáš.
Market
Nechapem, na zaklade coho mas pocit, ze ma zaujima konkretne prave tvoja statistika? Take nieco som kde napisal?
Myslel som vseobecne, ktory je najdiskutovanjsi cas na tomto webe...
traveldrive
Ty si fakt pako...
Blue Sun
Většina článků je v rozsahu do dvou minut čtení, delší jsou akorát testy. Ty zvládnu za nějakých deset minut i s pár vybranými fotkami.
A reakce v diskusi? Přečíst příspěvek jsou sekundy. Jestli ty máš problém, nepromítej ho do ostatních, nejsme všichni tak zaostalí.
Market
A ako kazdy jing ma svoj jang, nie vsetci sme taki genialne rychli.
No hold, musia byt aj ti zaostali.
traveldrive
Komu vzdávaš hold? 😄
Market
No predsa tomu, co pise: Přečíst příspěvek jsou sekundy. Jestli ty máš problém, nepromítej ho do ostatních, nejsme všichni tak zaostalí.
traveldrive
Fakt? Lebo mám skôr pocit, že nevieš, čo si napísal. Tak ako si to napísal, to ako pocta rozhodne nevyznelo.
Market
Ja teraz uz zase teba nechapem... PF 2021
_Karel_
Použil jsi slovo "hold", měl jsi použít "holt". Každé má jiný význam, značně jiný. To se ti traveldrive snažil říct.
Market
Aha, uz rozumiem.
Tak tam malo byt holt, sorry...
Ale to nic nemeni na fakte, ze som vzdal HOLD vsetkym rýchlym diskuterom, co nie su zaostali a na precitanie clanku, prispevku a reakciu im stacia sekundy.
To mne teda sekundy nestacia, mozno minuty 😒
EDIT: Odo mna mas za vysvetlenie palec hore.
wakantanka
Slovo holt v slovenčine nie je. 🙂
traveldrive
Ale používa sa. Je to bohemizmus. Tých máme v slovenčine, najmä bežne používanom jazyku až až, viac ako by si kto myslel.
pradeda777
Já bych ho teda nezaměstnal...ani na vrátnici.... 😉
Edit: 4 flákači....ach jo....
Futurista
Někdy, když tady člověk čte diskuzi, tak si říkám, že lepší v takový společnosti ani nebejt. Čest výjimkám, co dokážou psát rozumně a k věci, i když s nima někdy nesouhlasím. Ale neplevelej to tady jako to uměj někteří noví. A hlavně píšou k věcem, ke kterým maj co napsat, který zažili, k autům, ve kterých aspoň seděli. Zlatý časy před šesti sedmi lety. 😉

I tak všem hezkej novej, as snad lepší rok.
N6600
Posledni v tabulce napsal za rok vic, nez ja za svoji existenci tady na auto.cz 😊
Hendly
Není o co stát 😄
Spousta příspěvků padla třeba jen na to vysvětlit jednomu zde diskutujícímu rozdíl mezi bilionem v Evropě a billionem v Americe. A stejně myslím že to nepřijal.
Zbytek jsou většinou otázky na které nikdy nedostanu odpověď. 😄
N6600
To je ovsem hodne otazek! 😲 😁
Hendly
Spíš málo odpovědí 😄
Mr.Murphy
1) dotovaná nafta
2) za všechno můžou neomarxisti
3) líp už bylo
4) auto má mít manuální převodovku a ručku
5) mě tohle auto nedává smysl a proto je zbytečné
6) cokoliv s capslockem

Pokud tohle z diskusí vymýtíme, ubude sice 80% příspěvků, ale diskuse zas začnou mít smysl.... 😉

Tak vše nej do roku 2021 :-!
twistedTSD
Navrhuji kompromis v podobě prvního bodu. Na tom se shodneme asi všichni.
Mr.Murphy
.... proto je na prvním místě.... 😉 ale i dál je na čem pracovat 😄
Anonym
Lidské osudy sou nevyzpytatelné vid, aneb jak se z fanatického fiatáka stal milovník elektromobilů.
Co dělá bratr Wolff? ten už má dle tohoto vzoru dneska aspon 4 Tesly ne 😄 😄 😄
A Alfista Hufnagl už určitě čalfu moreo v tichosti přestavěl na elektropohon 😄
Mr.Murphy
Ja jsem fanaticky fiatak nikdy nebyl, jen fanda.... a fandim jim dal, jen si od nich nemam co koupit.....

A stejne tak nejsem fanda elektromobilu, jen umim videt i jejich vyhody narozdil od mistnich zabednenych hejtru.... to same plati i pro PHEV auta....
Anonym
Já žádný výhody nevidím, nemá to zvuk, charakter, historii, charisma, desing, nic.
traveldrive
Vymenoval si podružné veci, ktoré so základnou funkciou automobilu, a hlavným dôvodom, prečo existuje - dopravou z miesta A do miesta B - nemajú nič spoločné. Naviac s Tebou ani nemôžem súhlasiť, EV všetko, čo si napísal, majú. Zvuk - majú, typický, svojský, ale majú - odporúčal sa hlavne hluk. Charakter? Téma na rozpravu, ale určite charakter majú - samozrejme iný, ako spaľovacia konkurencia. Históriu majú tiež, aj keď pravdaže oveľa štíhlejšiu ako spaľováky, ale tiež zaujímavú. Charizmu? To je prípad od prípadu, bez ohľadu na pohon. Márne by si ju hľadal u mnohých benzínových aj naftových áut. Design? Neviem ako si na to prišiel - sú naopak často zaujímavejšie ako tzv. konvenčné modely.
Anonym
určitě, taková Tesla 3 nebo Hyndai elektro sou deesignové perly, na to nemá ani Rolls a Bugatti 😄 😄 😄 😄

Ne pro každého je plechovka kysna pro přepravu z A do B 😄
traveldrive
Tak určite zrovna Tesla 3 po dizajnovej stránke strčí do vrecka kopec súčasných crossoverov. Na rozdiel od nich rešpektuje v dostatočnej miere aerodynamiku a slovo elegancia jej nie je cudzie. Nehovorím o interiéri, tam ťahá za kratší koniec.
Ešte by som rád vedel, prečo sem ťaháš Rollsa a Bugatti, ty nejaké v garáži máš? Porovnávaj s tým, čo nám jazdí po cestách a čo ponúkajú v predajniach. To je celkom iná pesnička.
Anonym
Jo jeden Rolls mi doma stojí 🤣 Tesla 3 je designový paskvil na úrovni auto budoucnosti, prezentované na autosalech kolem roku 1990. komu se to líbí, ten by si neměl rikat milovik aut🤣 Uvnitř je to totální traga
traveldrive
Ejha, niekto je tu znalec a ešte má pocit, že je vtipný... Trága sú tvoje argumenty.
Anonym
Nápodobně 😄
Arese
Tak ta odpověď s tím RR mě fakt pobavila! 😒] 😒] 😒] :yes:
Anonym
To víš no, pokus nevyšel.
To se stává v debatě s někým, kdo má auta jako koníček nikoliv jako prosteděk přepravy z A do B 😄 A ono i z A do B se dá jezdit v nečem, co ti dělá radost.
Těmhle lidem ale marný vysvětlovat, a ani jako káru pro zábavu by si nekoupili nic co baští 20 litrů, Takhle šáde 110 nebo alfička s 1,6, to je nejlepší veterán, protože na to umí spravit každej Lojza a jezdí to jen za 8 mámo 😄
twistedTSD
Možná jsem divný, ale Ioniq se mi líbí. 😁 Na Teslu 3 se koukat dá, ale na spoustu ICE se kouká líp.
Arese
Ach jo. Zase ty absurdní elektrohujerské plky... 😒 :no:
traveldrive
Teba nejaký EV kopol, že na ne v jednom kuse prskáš?
Blue Sun
Tohle kopání do EV, a zejména do lidí, kteří o nich napíší cokoli dobrého, za každou cenu je už skutečně zoufalé. Takové krásné dokreslení tvé zoufalé osobnosti.
Arese
Tak to seš vedel jak ta jedle. Navzdory těm bruselským elektrosračkám, do kterých se vinou hloupých neomarxistických regulátorů a politiků řítíme, si s chutí užívám života a jsem v pohodě. To ale neznamená, že tady nebudu svobodně projevovat své názory a odhalovat absurdity této zločinné politiky! 😄
Blue Sun
Jdi se léčit, hochu. 😄
Arese
Děkuji za tvé ***ské doporučení, zcela zbytečné a absurdní. Když holt dojdou konkrétní argumenty... 😉
Blue Sun
Já tady nešířím nenávist a nesmysly, jako ty. 😁 Nehledě na to, že proti té tvé ideologické demagogii ani není čím argumentovat, to je jak hádat se Jehovistou. Stejná úroveň myšlenek a inteligence. Občas i ti Jehovisti jsou chápavější.
Arese
Tvé srovnání kulhá na obě nohy. Jehovismus mi bruselští regulátoři a ideologové nevnucují jako jedinou správnou budoucnost! 😄
Blue Sun
Ale já nemluvil o Bruselu, ťunťo. 😁
Arese
Já vím! 😄
Beefcake
Neprejavis uctu striebornemu %++@& , vlastne medailistovi ? 😉
Mr.Murphy
To co jsi vypsal jsou veci, ktere nezajimaji tak 90% lidi, co rozhoduji o nakupu auta.... clovek az nemuze uverit tomu, ze jsi to porad nepochopil....
Anonym
Fakt 90%? Ses si jistej? Ne všichni maj auto jako skatuli co je vozí z A do B
Blue Sun
Ne, 90 % to není. Ve skutečnosti spíš tak 98 %.
Anonym
Určitě, tys to ještě vylepšil.

Kdo kupuje ty ameriky, porsche, ferrari, lamba, astony, lotusy, rollsy, bentley, maserati, alfy atd atd.

Všichni co se přepracují z A do B?
Blue Sun
Hňupounku, já chápu, že pro tebe je tvůj RR středobodem světa, ale pro boháče je to jen auto na přepravu sem a tam. A opravdu ho netrápí, co má pod kapotou.
Ameriky jsou možná kultovní tady v Evropě u pár zaostalců, ale doma v USA je to jen spotřebák na dojíždění. Vidíš to z pohledu socky Evropana, pro kterého je vlastnictví lepšího auta statusovým symbolem.
Anonym
Kašpare, pokud jde někomu o přepravu z A do B, může si kopit Logan, ten to zvládne taky, netřeba si kupovat Alfu nebo Maserati.
Status je to pro celou Evropu, to by pak zbohattlici nejezdili výlučně v německé prémii, protože designově nebo v poměru value for money sou na tom třeba Lexus, Jaguar, Cadillac, Genesis, Maserati atd daleko líp. Je to jen vo tom o***t se, že když v tom jezdí většina úspěšných, musí ostatní taky.Když bude mít zejtra na instáči nějaká hvězdička řůžovou kabelku s hvězdičkama, musí jí mít ostatní taky. Aby byly řádně cool. Stjeně tak musí být 6x ročně v Dubaji, protože je to prostě trendy.

Označovat individualisty a lidi co maj vkus za zaostalce je poněkud trapné, ale co čekat od neomarxisty, že 😄
Blue Sun
Jasně, každý, pro koho auto není modla, je neomarxista. Inu, tobě opravdu inteligence ukázala záda z velké dálky. Opravdu netušíš, jak přemýšlejí lidi, kteří mají peníze, protože sám na vše koukáš jen jako socka.
Anonym
Jasně já sem socka a co jsi ty?
Většinou se tu těmihle termíny ohání lidi co maj barabiznu s prochcanejma základama v hodnotě 2,5 míče v horní dolní, nebo solí 15 táců podnájem čii hypo a doma jim parkuje na dvorku Oktávka nebo zrezlá Felda nebo max Hnůjdaj😄 😄 😄
Anonym
Jinak když pro tebe není auto modla, proč tu oxiduješ, co sem lezeš?
Lidi pro který je auto pouhý prostředek co je někam doveze by tu neměli oxidovat. To nejsou autíčkáři a milovníci aut.
Blue Sun
A proč bych tu nemohl být? Někdo zakázal chodit na tenhle server lidem, které zajímají běžná auta? Nebo si o nich prostě jen čtou, protože je to baví? To jsi rozhodl ty, hňupe?
Ale jsem rád, že ses hezky chytil na tu socku, jak kolem sebe pěkně kopeš. 😄
Anonym
Definuj pojem bežný auto. Hajtra co má motor ze sekačky vyhnanej turbem, doprasená dpf a ekojebkama aby to plnilo nesmyslným ekonormy a mělo to papírovou spotřebu o 1 litr menší,, nebo elektrojebka bez charakteru a ještě půlka z vás sou plakátoví olizovači, protože na tu vysněnou elektrojebku ani nemáte 😄 😄 😄

Haha.

Mady may day amigo. Fakt se tu bavím
Blue Sun
Píšu ti to níže. K tomuhle komentáři dodám jen to, že jsi fakt ubožák. Socka opravdu jsi, ale především duševní.
Anonym
Mě může urazit jedině inteligent. A to ty opravdu nejsi 😄 Takže smůla.
Anonym
Já sem ideální socka, mě stačilo v prosinci dělat 6 dnů a jinak sem měl veget 😄 Akorát sem zkontroloval maily, když sem se v 9:40 hezky vychrupnutej probudil 😄
Socky vyjížděly už 6😁0 do skladu a montovny v zachrchlaným busu nebo v tý oktávce, aby mohly odevzdat 15 litřiků paní majitelce za koji kde můžou milostivě složit hlavu nebo po dobu 25 let hodný bance.

I v příštím životě bych chtěl být stejná socka 😊
Blue Sun
Jo, jsi socka. A tímhle vymezováním se to jen potvrzuješ. Hraješ si na něco více, ale jsi stejná socka jako ti ze skladů a montoven. Vlastně horší.
Anonym
Závist je *** no 😄
Já vím.
Blue Sun
Tak mi nezáviď, ne?
Arese
Modroslunečníku, kde se v tobě ta nenávist pořád bere? Je mi tě opravdu upřímně líto! ;-\ 😲 ;-\
Blue Sun
Nenávist? Proč do mě projektuješ sebe? To je neslušné!
Arese
No ano, jak se zde objeví nick Barika, vidíš doslova rudě, resp. zeleno-rudě! 😒]
Blue Sun
Zelené mám dost přes den a červenou nemám rád. Proč myslíš, že jsem "modré" slunce?
A jestli něco fakt nemám rád, je to hloupost, lež a manipulace, kterou tady s Barim dost často předvádíte. A spolu s vámi ještě pár dalších matlů. Ale naštvat mě tím? Jen se vám směju, jak jste zoufalí.
Arese
To poslední slovo tady užíváš tak často, že je jasné, kdo se tak skutečně cítí. 😄
traveldrive
Arese: "No ano, jak se zde objeví nick Barika, vidíš doslova rudě, resp. zeleno-rudě!"

No, nie je o nič lepšie, keď máš ty penu na hube vždy, jak niekto napíše niečo pozitívne o EV...
Hendly
Nic nedělat je nějaký úspěch?
Anonym
Nemuset nic dělat když nechceš je úspěch.
Protože ti, jak mě syn modrého slunce nazývá musí, jinak by zdechli hladem , pan majitel by se hněval že mu nesolí nájemné a banka by dělala bububu, ty zlý chlapče, tenhle měsíc si neplatil.
Kdežto mě šly prachy i když sem nic nedělal 😄

Takže já se mohl procházt, kochat jízdou v youngtimeru a spát a ostatní hákovali. Jak říkáme my lingvisté, ´Cause I can 😄
Anonym
A protože vás mam moc rád, pustím vám k tomu písničku
https😐/www.youtube.com/watch?…
Blue Sun
A ano, vztekej se jak chceš, a kopej jak chceš, ale objektivně vzato je pohled "mám drahé auto - jsem znalec nebo fajnšmekr" pohled socky. Pro člověka vydělávajícího peníze v řádu vyšších desítek nebo nižších stovek tisíc měsíčně je prostě BMW či Alfa autem na běžné ježdění, ten člověk vůbec o ničem pod kapotou nepřemýšlí. Když jsou to vyšší statisíce a milióny, uvažuje se stejně o Maserati či Bentley. Lidi ta auta kupují prostě proto, že to k jejich společenské třídě patří, ne proto, že by ocenili konstrukční či motorické vlastnosti. Nebo myslíš, že předražené supersporty se kupují kvůli tomu, že jejich majitel s nimi bude vymetat okruhy a prohánět závodní auta? To sotva, kupují to lidi do sbírek s tím, že na tom jednou vydělají, nic více. Tyhle nákupy jsou jen chladnokrevný kalkul, nic více.
Jo, já tvůj pohled chápu. Ty tím žiješ a myslíš si, že nic jiného není. Ale takových lidí je ve světě méně než jedno promile. Nadšenců pro auta s menším zápalem než tvůj do těch dvou procent. Zbytek jsou uživatelé. Jen každý v jiné cenové úrovni, což tvůj ubohý mozeček neumí pobrat.
Anonym
On každý milovník aut musí mít jen nová auta? Proč tolik lidí sbírá veterány a proč na akce, kam před 15 lety přijelo 170 aut přijelo předloni 640?

A každý kdo má velké prachy a kupuje podle toho segmentu neřeší co je pod kapotou? Fakt? Takže kdyby v Bentley byl třílitr V6 tak bych ho nadšně kupovali? Proč tam teda automobilky drží ty velkoobjemové motory a pořád zvyšují výkony?
Myslíš že s tím nikdo nejel nikdo po okruhu nebo že nějaký zbohatlý šejk či diktátorův synek nejel po běžné dálnici 300, protože prostě může a chce a policie ho nezatkne?

Fascinuje mě tvoje skálopevné přesvědčení, že se všichni jen přepravují z A do B, nikdo se nejde projet terénem pro zábavu a nikdo nevytáhne spersport nebo limuzínu aby se projel jen tak bez cíle a nikdo nejezdí na žádné srazy a setkání podobných nadšenců.
Blue Sun
Promiň, tvoje překrucování a absurdní pokusy o "argumentaci" už nevedou k další smysluplné diskusi. Proč píšeš "všichni", když já nic takového nenapsal? Co jsi to za odpad?
Arese
Hlavně za poslední větu: :yes: :yes: :yes: 😄
Anonym
Jinak zákazníci RR jsou velmi konzervativní lidé a žádají pod kapotou stále spalovací benzínové motory. Diesly, hybridy a elektro nikdo nechce. Stejně tak chtějí i tlačítka a ne jen dotykové obrazovky, chtějí tradiční design a ne nějaké úlety atd atd.Zejména movití zákazníc v Arábii, Rusku, Asii a USA, což dělá 60% prodejů značky.

Chtělo by to o tom něco vědět 😄
Blue Sun
Jo jo, zákazníci Rollsu jsou tak moc konzervativní, že kvůli nim museli začít dělat SUV. 😁 😁 Tyvole, tyhle pohádky povídej doma dětem, a nekrm tím dospělé lidi.
Anonym
SUV je bohužel celosvětový fenomén a jestli sis nevšiml, tak i to SUV ma tradiční hranatý design s tradičním grillem 😄
Ferrari už taky chystá SUV
Blue Sun
Hele, to jsou objektivně naprosté kecy. Kdyby zákazníci byli skutečně tak konzervativní, jak tvrdíš, Cullinan by nikdy nevznikl. Stejně jako by nikdy nejezdily Rollsy v šílených barvách a kombinacích, což je dnes běžný jev, protože to auto kupuje kdejaká serebrita jen na ukázku, že na to má.
Anonym
Pestrobarevný barvy už to mělo před 30-40 lety, když v tom jezdili Lennon, Jagger, Tyson apod.
Výstřední lidé chtějí výstřední věci.
A brunejský sultán chtěl kombík, tak mu ho udělali. Proč by to nedělali. Když udělalo SUV Porsche, Lambo, Bentley tak přišel i RR, prostě čuli další možnost jak vydělat prachy. U BMW logicky taky chtěj vystřískat peníze navíc.
Když to neudělaj, půjdou lidi koupit jinam. Když tam nedaj barvy, nechaj si to lidi upravit u tunningových firem a firem co dělaj přestavby.
Časy se mění, bohužel k horšímu no.

Ale cikni si do Goodwoodu a Crewe, kolik lidí jim denně píše a volá, at začnou dělat elektrický Bentley a RR. Určitě je to 99% zákazníků vid
Blue Sun
Jo jo, vyloženě konzervativní. 😁 😁 Pokračuj dál v tom sebeztrapnění, jde ti to samo.
Anonym
Umíš pochpit větu konzervativní design? Když zítra láknu svůj RR do růžové se stříbrnými hvězdičkami, furt to auto bude mít tradiční konzervativní design.

Co není na tomhle předku konzervativního? podrobně mi to popiš
Je to moderní evoluce toho, co měl RR před 40 lety https😐/specials-images.forbesimg.com/…c06b08/960x0.jpg?…

Což se o tomhle říct nedá, že http😐/hips.hearstapps.com/…4-1569262878.jpg
Blue Sun
No, ten design Rollsu je fakt hnus. 😒 Právě, že tohle vůbec není konzervativní. Moderní interpretace klasiky se dá provést citlivěji a lépe, ale na to zase neuloví ty šejky a americké celebrity.
Anonym
Nezbude aby si jim šel poradit.
Arese
Ano, mohu to potvrdit, dle informací šéfa RR jejich průzkumy dlouhodobě ukazovaly (a ukazují), že jejich zákazníci chtějí SUV, ale i nadále trvají na velkoobjemových spalovacích motorech. Co je na tom nepochopitelného?
Mr.Murphy
sečti prodeje všech značek co jsi výše vyjmenoval a nedostaneš se ani na ty 2% trhu..... to je opravdu neuvěřitelné že ty nedokážeš pobrat naprosto zjevná, čísly podložená fakta....
Anonym
Kde? V Evropě? Tady možná zkus to sečíct v Číně, USA, Rusku, Japonsku atd a budou to asi těžko 2%.
Evropa už dávno není nejdůležitější trh, to si myslíte možná vy tady. Prodeje tady půjdou navíc čím dál tím víc do kopru a pak tady tradiční automobilky převálcuje čína a korea s těma elektro plečkama 😄
traveldrive
Ty si tuším odborník na komplet celý automobilizmus.
Anonym
Jistě. Já se o to zajímám už přes 20 let, někteří z vás ještě tahali kačera na dvorku
Arese
A já se o auta zajímám již od vyššího dětského věku, tedy 40 let. A co jako? 😁
Blue Sun
Čtyřicet let a tak bídná úroveň znalostí? To se nemáš čím chlubit.
Arese
Tebe strčím do kapsy levou zadní, bez starosti! 😄
Blue Sun
Sni dál, hlupáčku, sni dál. 😁
Arese
Fakt je ovšem ten, že s délkou zájmu o nějaký obor zkušenosti dotyčného rostou. A Barik na tom po této stránce není vůbec špatně, ať se na něj Modré slunce snaží pražit sebevíc! 😒]
Anonym
Musíme slunečníkovi pustit písničku,je sice o jeho bratru měsíčníkovi, ale bude mít radost https😐/www.youtube.com/watch?…
traveldrive
Barrichello: "Jistě. Já se o to zajímám už přes 20 let, někteří z vás ještě tahali kačera na dvorku"

Tak sorry, kámo, ja viem, že nie každý na toho káčera mal, ale možno si ťahal na špagáte niečo iného... 😉
Arese
😉 :yes: :yes: :yes:
ryccardo
Ma to levnej provoz. Pro poskakovatko na jezdeni po meste to asi nemusi byt spatny. Tam zvuk ani charisma nepotrebujes. Holt mas premistovadlo bez emoci a vecer ho pichnes do zasuvky.
speedfred
u niektorých neznamená kvalitu ani náhodou.

Pá, hodne zdravia, štastia, rekuperácie :-! ,lacné palivá, cesty bez psychopatov a vždy trafiť ten správny brzdný bod.
Emel
Jo... je škoda, že zmizely příspěvky od _MT_, od Ham., labela a nebo woodyho taky bývalo víc ke čtení... ten se holt drží zásady svého klubu 😄

Nu což, my už jsme pomalu jako ten strejda z Gran Torino...

Všechno nejlepší všem 😄
3_diamanty
Este ma napadol pelikos.. tiez ho uz nevidno ... ale ten pisal len pod nissany tusim .. aj preto si ho pamatam 😲
traveldrive
A už si podal trestné oznámenie? 😄
Arese
Až na tu rekuperaci souhlas! 😉 :yes:
speedfred
tak u teba platí :yes: ešte “trafiť ten správny kvalt” s manuálom
Arese
Bez obav. Řadit s manuálem budu, dokud budu vlastnit funkční pravou ruku a levou nohu! 😉
xxc
Ja som dnes mozno po roku sadol do manualu a celkom sa dalo, len som asi 2x dal z 5 do 4 namiesto do 6. Cize aj to je dolezite 😄
traveldrive
Tak ty si riadne zdegeneroval...
3_diamanty
Gratulacia Hamunovi.... mne pride ze celkovo prispevkov v diskusiach je z roka na rok pomenej. Kde su tie casy ked ani na druhe miesto nestacilo tolko prispevkov kolko dnes uz stacilo v pohode na jasne prve miesto s naslokom namornej mile...

Inak mi pride ze sme tu v zozname v podstate opat ti isti... a to som sa tento rok ani nesnazil ... kedze uz mam aj ine povinnosti vo volnom case...

Ozzy... cakal som ze to das... az sa mi nechce verit kde a kedy ten naskok Hamuna ziskal... kedze teba tu vidim castejsie

PS: teraz este scitajme cicera a ciczera a razom je to skoro na bednu ( a hned som este o stupienok vyssie a aj mnohi dalsi )
Ozzman
Já to má nárazové, někdy tu měsíc skoro nejsem a jindy, když je to zajímavé, tak tu pak diskutují 😁
3_diamanty
Viaceri to mame takto.... :yes:

PS: Ale uz si tu raz aj vyhral nie?
Ozzman
Nene jen druhý místo.
3_diamanty
:yes:

Kam sa podel white label ... kedysi to tu drtil ale poslednu dobu kde nic tu nic. Inak bolo by zaujimave hodit sem zoznam diskuterov aj podla celkoveho poctu vsetkych ich doteraz pridanych prispevkov v diskusiach... az sa bojim sam sebe kuknut na to megacislo ( za tych 10 rokov co som tu )... predpokladam ale ze aj v tomto rebricku by Hamuna jasne vyhral...
traveldrive
Tých ľudí, čo sem chodili a nechodia, je veľa. jurajos, Pierro, BarracudaJ, T613, jazva, Andromeda, marko, GTI, navtech, švihák...
Naopak, za niektorými mi ľúto nie je, aj keď mám pocit, že sem znovu chodia s inými nickami.
speedfred
Ja by som povedal, že pár ľudí (nezávidím) je hodne naviazaných na Hamunu. Keby skončil on tak sú v ..... 😒]
wakantanka
Ja to zase vidím tak, že odkedy si sa oženil neprispievaš ani zďaleka toľko čo kedysi. Ergo zato že nie si prvý, môže tvoja manželka. 😁
3_diamanty
No jooo. Ale raz som tu uz aj prvy bol..tusim v r. 2014?.... este ako kia_world.... dodnes tusim som jediny slovak co to tu "vyhral" ale nechvalim sa .. len konstatujem. Tak po roku 2017 mam uz ine povinnosti veru.... a teraz v r 2020 ked sme uz konecne traja pribudli dalsie. Napriek tomu som stale tu. Fakt neviem dokedy tu budem ale zatial akosi nedokazem odist... uz som tu aj pred rokom vravel ze koncim a pozri.. nejde mi to 😲 ... stale ma to tu taha... ale pisem uz podstatne menej... to ano
wakantanka
No veď sa stále potvrdzuje : za všetkým hľadaj ženu 😁😁😁
traveldrive
Takže je to jasné. Za to, že som skoro na dne tabuľky, môže Topperova žena. 😁
rohYpnol
Malé zamyšlení mě přivedlo k myšlence, že vlastně diskuse zde je obrazem společnosti a jejího přístupu k autům.

Jsem rád, že jsem zažil ten věk nadšenců, který byl reprezentován jistým panem GTI. Přes jeho nectnosti, a že jich bylo, se mu nedala upřít láska k autům. Zvláště těm z jednoho koncernu... Ale každý máme nějaké úchylky.

Tahle etapa dávno zapadla za obzor současného automobilového světa. A přišla etapa zeleného mužika, jehož jedinou zálibou je šířit do automobilového světa jisté ideologické lži. A jde mu to tak náramně, že již třetím rokem je nositelem zlata v téhle královské disciplíně ACZ (rozuměj diskusi).
A ono je to tak vlastně i v tom našem zapadákově Evropské unii, kde Evropská komise vlastně činí totéž a stejně vehementně jako tenhle zelený mužík...

Nicméně i přesto doufám, že katalyzátor myšlenek u něho bude fungovat hůře a hůře a třeba od něj nějaká nějaká myšlenka vzejde na světlo boží. Jestli se tenhle moment podaří zachytit v diskusi na ACZ 2021, dejte mi vědět 😒]

Ať žijí emise i v roce 2021, protože svět bez emisí by byl světem bez aut!
Blue Sun
Hm, čím se od toho zeleného mužíka liší tvoje šíření ideologických lží?
rohYpnol
Přiznám se, že s ohledem na upadající diskuse jsem začínal mít trochu obavy, že to dotáhnu na bednu. Nicméně naštěstí mi sedla šťastná třináctka! TOP10 ale na dosah... 😄
3_diamanty
No ja som s 15tkou spokojny.... popravde sa az divim ze som nadalej este v tabulke.. snad prvykrat po x rokoch som to tentokrat jak by povedal Kaja ... vobec necakal 😄
traveldrive
A čo z toho máš, keď si taký spokojný? Bola vypísaná nejaká súťaž na počet príspevkov? Sakra, zase som to nejako zmeškal...
traveldrive
A nemáš obavu, že si k úpadku diskusií tiež nejakým dielom prispel? 😉
Jezdec667
Tuhle anketu bych vyhrát nechtěl, tolik práce a přitom taková blbost. 😁
traveldrive
Prečo? Však práve vy Češi hovoríte - Někdo vdolky, jiný holky - alebo niečo také. Každý má rád niečo iné. A niektorí proste radi chodia sem a debatujú a debatujú, a bijú sa za svoje názory. 😉
Arese
...že stříbrnou příčku jsem nečekal! 😄 Říkal jsem si, že být v první pětce by nebylo špatné, ale že spíš skončím ještě níže... 😄
Jinak všem vše nejlepší do roku 2021! :😉 :yes😒br /> A milým diskusním kolegům, kteří tady se mnou usilovně brání normální auta, o které mají běžní Češi skutečně zájem a hlavně zdravý rozum - neklesejme na mysli, s elektrofašismem a progresivistickým euromarxismem je třeba bojovat do posledního dechu a nikdy to nevzdat! Však ono se jim nakonec na Západě v hlavinkách taky rozsvítí, jde jen o to, kolik to Evropu mezitím bude stát na zbytečně vynaložených nákladech na pseudoekologické nesmysly a zbytečně způsobených ekonomických ztrátách.... Snad nebude příliš pozdě, aby pak bylo možné evropský autoprůmysl a automobilový trh ještě resuscitovat ;-\ ;-\ ;-\
Blue Sun
😁 😁 😁 Tvá sebejistota v tom, že tvůj přístup je správný, je vskutku ohromující. 😁
Arese
Nevidím na tom vůbec nic zvláštního. Stačí zapojit zdravý rozum (a naše otřesné historické zkušenosti s reálným socialismem). 😉
Ozzman
Zdravým rozumem se statistika nedělá, ani jiná věda.. ta se opírá o podložitelné a přísně definované vztahy a skutečnosti měřených dat 😊 Takže Většina tvá, vydedukovaná zdravým rozumem se nerovná většině kupců aut 😉 Hezký nový rok 😊
Blue Sun
Zdravý rozum je něco, co se v tvých příspěvcích ještě nikdy neobjevilo. 😁
Arese
Tak to říká ten "pravý"! 😒]
traveldrive
Spaľovací motor, ručná parkovacia brzda a mechanická prevodovka, to je definícia rozumu?
Arese
Ne, to je definice auta, které přináší normálnímu (nezdegenerovanému) řidiči opravdovou radost. 😉
Blue Sun
Aha, tak to jsou řidiči většiny supersportů a téměř všech výkonnějších aut asi zdegenerovaní... 😁 😁
Arese
Tak supersporty jsou zcela specifická kategorie. A ty současné jsou už tak brutálně přemotorované, že souhlasím, že automat je v jejich případě asi už nustnost (pro většinu jejich řidičů). Ovšem ten segment "výkonnějších aut", tam je ta absence manuálu v nabídce většiny současných modelů neomluvitelná. Viz. např. AR Giulia 2.0.... 😲 😒 :no: :no: :no:
Ozzman
Většina lidí ale nepotřebuje auta pro radost, ale aby plnily formu dopravního prostředku. Takže je vše v pořádku, kdo chce auto pro radost pořád toho jde koupit hodně, ale denně budu do práce radši jezdit něčím s automatem..
Arese
Ne není to v pořádku, v ideálním případě ti alespoň nějakou radost z řízení nabídne i levný daily car (se silnějším motorem). 😉
traveldrive
Podľa mňa nie si vporiadku ty.
Blue Sun
Normálně jsem docela hodný a v zásadě i dobrý kluk. Ale tobě přeju v tom letošním roce hodně a hodně testů a článků o EV, plug-inech a elektrické mobilitě. 😁
Arese
Úplně zbytečně. Takový odpad většinou ani nečtu. 😄
traveldrive
A jak vieš, že odpadom nie je zrovna to, čo rád čítaš ty?
Arese
Pro tebe jsou "odpad" články o normálních pořádných autech? 😒] Máš "zajímavý" vkus! :no:
Blue Sun
Základ asi bude v tom definovat, co je to "normální pořádné auto". Což je věc, ve které se od počátku neshodneme.
A ano, i o spalovacích autech je tu napsáno spoustu odpadu a zcela zbytečných článků. I když odhlédnu od té tvé ideologické zaslepenosti, pak je daleko více odpadu o spalovácích, než o elektromobilitě.
A mimochodem, když to nečteš, proč do každé diskuse pod elektroauta nabliješ ty své ideologické nesmysly?
traveldrive
Poriadne auto? Podľa čoho definuješ poriadne auto? Ja podľa kvality, priestoru, ergonómie, dizajnu, materiálov, jazdných vlastností. výkonov...používaš nejaké iné parametre? 😉
Blue Sun
Tak znáš to... spalovací motor, manuál, ruční brzda... 😁 😁
Arese
Jistě. V první řadě to auto musí mít spalovací motor (nejlépe nezprzněný hybridizací), aby bylo schopno nabídnout uspokojivý poměr užitná hodnota/praktičnost/cena. 😄
traveldrive
Auto, vyznačujúce sa tichou príjemnou jazdou, excelentným zrýchlením a pohodlím na palube nie je podľa teba auto?
Arese
Pokud to pohání elektromotor (a je to tedy velmi drahé, těžké, jízdě sterilní) a se směšným odjezdem, tak ne! 😒 :no:
Arese
Hendly
To už můžeš rovnou kupovat hrnce od Horsta když věříš takovým článkům.
Anonym
Pěkný Nový rok i tobě brachu :yes:
Arese
Díky! 😄
traveldrive
Je pekné vidieť, ako sa dve spriaznené duše našli. 😄 :yes:
Arese
Však je nás tu i víc! 😉
Blue Sun
Jo jo, založte si klubík, hošové. 😁
Arese
Tak mě zcela nekorektně napadá, tedy soudě podle tvého nicku a našeho oslovení ve tvém posledním příspěvku, že ty asi chodíš do klubu Modrá ustřice... 😉
Anonym
😄 😄 😄 😄
Kapitán HARRIS jo 😄 😄
Arese
Bingo! 😄 😄 😄 😄 😄 :yes:
Blue Sun
Soudě dle tvého povědomí o tom klubu jsi tam zjevně stálým hostem. 😉 Já bohužel v ČR nic takového neznám.
Arese
Tak povědomí o tomto klubu má snad každý, kdo zná řadu filmů Policejní akademie! Já ale na rozdíl od tebe nepoužívám oslovení "hošové" a taky nemám modrou barvu v nicku! 😁
traveldrive
A čo máš lepšie jak on? Ja som si nejak nič nevšimol.
Arese
To je ovšem tvoje chyba. 😄
traveldrive
Je mi jedno, kto na čom bude jazdiť, aký má názor na autá, alebo dizajn.
Všetkým solídnym ľuďom z tejto komunity, ktorí majú svoj názor, diskutujú, dokážu rešpektovať iné názory, a majú v sebe aj potrebný kúsok slušnosti a úcty k iným, týmto všetkým prajem šťastný celý rok 2021. Nech nás konečne opustí Covid, nech všetkým slúži zdravie, nech vydrží optimizmus, nech sa darí v láske aj v práci.
Všetkým ostatným prajem to isté - ale naviac ešte to, aby našli silu sa nad sebou zamyslieť, a v roku 2021 to zúročiť.
A aby redakcia ACZ nezostala skrátka, prajem všetkým tvorivého ducha a veľa dobrých článkov, aby bolo veľa dôvodov na chválu, a čo najmenej na kritiku.
wakantanka
Aj tebe a všetkým diskusným kolegom všetko dobré do Nového roku. 😁
AntiSkoda
Konečně článek ve které není ten hnůj octaviaq, to je panečku počtění 😂
traveldrive
A ešte lepšie by to bolo, keby si si tento trápny príspevok odpustil. 😉
Mr.Murphy
.... ze ve 2021 se nikam moc neposunem, co uz :-!
Blue Sun
Čekal jsi zázrak? 😁
Mr.Murphy
.... samozřejmě, že ne.... 😉
traveldrive
Však zapracuj, aby sme sa posunuli. 😉
JTDLE
polovinu nasbiral jen za poznamku o tom, ze chce vsude manual a benzin
ProchyToman
Jelitka si chteli jeste nahonit bodicky do konce roku, nejlepe komentem po stopadesate ze zdejsi apka neumi priradit prispevek reagovat. Gratuluji, co se tyka ceny “ podrazdeny klucina v auticku” na prvnim miste. To se to pak umistuje v prednich pozicich. V hlave? prázdno
wakantanka
Zaujímavé že iným apka priradzuje správne, len u teba je s tým problém. Prečo asi? ,😁
Ozzman
Na každej tvuj debilní a nejapný příspěvek budu reagovat s tím, aby si se naučil používat diskuze, jako to zvládají dnes i pětileté děti. Buď tě to dokope se to naučit, nebo omrzí a odejdeš rozdávat svá moudra jinam, myslím, že mohu mluvit za většinu, chybět nám nebudeš... možná Fostekovi 😉
_Karel_
Amen :yes:
Beefcake
Hlavne, ked mnozstvo prispevkov je skor nasledkom psychopatickych prejavov.
Th0r
Ktery hubou jeli ve vsem na planete a nemaj co na praci nebo se neumej jinak zabavit.