Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Možná vezly i vás: Legendární socialistické sanitky jsme vyzkoušeli na vlastní kůži

Už od roku 1984 patří mezi nejoblíbenější tuzemské televizní seriály Sanitka. Nedalo nám to a o osmatřicet let později jsme si v okolí Neveklova nostalgicky zahráli na někdejší řidiče záchranky. Jízda za volantem socialistické sanitky je totiž dodnes silný zážitek!
Zpět na článek
Avatar - Ham.
25. 5. 2023 18:40
Re: Realny socialismus...
No když ti byl svobodu dlužen čert, tak máš pořád tu krásnou možnost emigrovat do Severní Koreje nebo do Ruska, tam si užiješ, rozhodovat za tebe budou jiní a budeš si užívat jejich luxusního zdravotnictví.
26. 5. 2023 06:01
Re: Realny socialismus...
... je to mazec co tady z lidi obcas vyleze ze? :'-( jinak ja tu nostalgii za socikem fakt nenavidim.... na facebooku jsou lidi schopni se dojima nad fotkama decek u panelaku z roku 1980.... idioti....
25. 5. 2023 20:30
Re: Realny socialismus...
A vieš, že som podobne kreténsku odpoveď od teba čakal? Čítanie s porozumením medzi svoje silné stránky rozhodne rátať nemôžeš.
25. 5. 2023 13:24
Re: Realny socialismus...
V niektorých prípadoch aj horšie.
Avatar - Ham.
25. 5. 2023 12:50
Re: Realny socialismus...
Klesající proočkovanost není problém zdravotnictví, ale je důsledkem svobodného rozhodování lidí, jsou prostě lidé, kteří se nenechají očkovat a zdravotnictví nemůže nikoho nutit. Ano, za bolševika, kde vše bylo befelem to bylo jednodušší, ale to neznamená, že to bylo lepší.

Nedostatek některých antibiotik, dalších x druhů je k dispozici. Za bolševika byly dva druhy tím to haslo.

Kvalita je závislá na protekci možná v tvé hlavě, realita je proti socíku úplně jinde. Ano, korupce ve zdravotnictví jistě existuje, ale rozhodně není překážkou v přístupu ke standardní péči.

Nedostupnost stomatologické péče je nesmysl, já si pamatuji, že za socíku lidé v důchodovém věku měli běžně vypadané zuby a v 65 letech byl jejich vzhled jako v 90. Dnes i když někoho potká ztráta zubů tak v 70 má plnou pusu implantátů a takové extrémy se již nevidí.

Ono se stačí podívat na průměrný věk populace a je hned jasné které zdravotnictví (současné nebo to socialistické) bylo lepší a jak "tragické" je třeba to britské zdravotnictví. On je velký rozdíl mezi tím co katastroficky popisují média (třeba v té Británii) a jaká skutečná katastrofa může ve zdravotnictví nastat. Příslušné novináře a jejich vděčné čtenáře, kteří se utvrzují v katastrofickém zdravotnictví ať již u nás nebo v Británii bych poslal na pětiletý "ozdravný pobyt" do Severní Koreje aby si vychutnali to skvělé socialistické zdravotnictví.
Avatar - Barrichello
25. 5. 2023 11:43
Re: Realny socialismus...
Přesně tak.

Bez známostí si v řiti,stejně jako za totáče :-)
25. 5. 2023 10:46
Re: Realny socialismus...
plus:
- nedostatok lekárov, nedostatok ostatného personálu, čakacie doby k odborníkom v mesiacoch aj rokoch
- čakanie na operácie detto, mesiace až roky
- pre nedostatok miest v nemocniciach pacienta čo najskôr posielajú domov, aj keď už nie je OK
- veľké doplatky za lieky, aj za mnohé úkony, napriek tomu, že platíme nemalé odvody na zdravotné poistenie
Avatar - Barrichello
25. 5. 2023 09:57
Re: Realny socialismus...
A hlavně na čekání na ošetření na pohovotsti v Praze, např. bulovka cca 3,5 -9 hodin :-) :-) :-) :-)

Špičkový zdravotnictví, jediný co fnuguje sou soukromý kliniky, ale u zubaře si připrav doplnkovou půjčku. :-) :-) :-)
25. 5. 2023 07:05
Zábavný a kvalitní clanek
kterých je zde jako šafránu.
Avatar - Ham.
26. 5. 2023 20:15
Re: Realny socialismus...
Já prožil v socíku 35 let a musím říct, že mi to vrchovatě stačilo. Tuhle sortu lidí považuji za chudáky, kteří jsou v životě neúspěšní a svou neschopnost umí házet jenom na "systém" a sní o době, kdy za ně strana a vláda všechno rozhodla, dala jim kousek žvance (tak jako těch schopným) a oni díky tomu měli falešný pocit, že jsou jako ostatní. Bohužel nejsou a svoboda ukazuje jejich neschopnost v plné nahotě, tak kopou a mávají rudým praporem, nic lepšího totiž neumí.
Avatar - Ham.
26. 5. 2023 20:03
Re: Realny socialismus...
Pokud jsi schopen napsat, že svobodu nám byl čert dlužen (mimochodem příště mluv za sebe, je jistě hromada lidí a já se mezi ně počítám, která považuje svobodu za základní hodnotu svých životů), tak se nemáme o čem bavit, jsi prostě někde úplně jinde a já ti ze srdce přeji aby sis užil pořádnou nesvobodu.
25. 5. 2023 11:31
Re: Realny socialismus...
i pri tech vsech problemech je zdravotnictvi totalne jinde nez v roce 1989.... to se absolutne neda srovnavat.
25. 5. 2023 22:18
Re: Re: Realny socialismus...
Hrozný blábol
25. 5. 2023 11:44
Re: Realny socialismus...
Jsou obrovské rozdíly mezi Prahou a kraji. Chápu, že byly vždy, ale prohlubují se.
25. 5. 2023 07:34
Realny socialismus...
.... sanitky srot, nemocnice hnus, kvalita pece zavisla na protekci.... samozrejme, nostalgici vzdycky budou vzpominat na Nemocnici na kraji mesta.... 8-s 8-s 8-s
25. 5. 2023 13:36
Re: Realny socialismus...
Tú slobodu nám bol dlžný čert. Niekedy tá príliš slobodná vôľa škodí ostatným, a na to sa pri rozhodovaní o niektorých pravidlách veľmi nemyslelo. Návrat a rozširovanie niektorých už zabudnutých nemocí je toho dôkazom.

Antibiotiká - keď bol u nás socík, nebolo toľko antibiotík ani v zahraničí. Neboli treba, zďaleka nemali ľudia rezistenciu voči takému množstvu liečiv ako dnes. To sa asi príliš porovnávať nedá. Faktom je, že výpadky v dodávkach liečiv sú časté a pomerne veľké - dnes aj kvôli tomu, že namiesto našich lekární putujú na Ukrajinu.

Nedostupnosť stomatologickej liečby je fakt. Možno nie pre všetkých, ale mnohí na to proste nemajú. Ceny išli mnohonásobne hore a zdravotky hradia len zlomok z nich.

Úroveň zdravotníctva v Británii je takisto nepopierateľný fakt. Vek populácie nie je žiadnym meradlom. Finančné zabezpečenie britských občanov je predsa len iné ako to naše a nedostatky tamojšieho zdravotníckeho systému ľudia vykrývajú súkromne z vlastných prostriedkov.Poznámka o Severnej Kórei je celkom mimo misu.
25. 5. 2023 10:17
Steyr Puch 280 G
Géčko sloužilo v nemocnici v Českém Krumlově poměrně dlouho.
25. 5. 2023 08:44
Re: Realny socialismus...
Zkus si vzpomenout také na dnešní vymoženosti, jako
- klesající proočkovanost populace, návrat "vymýcených" nemocí
- nedostatek antibiotik (sic! tohle si fakt ani rudobolševik nedovolil)
- kvalita pece zavisla na protekci (na tom se nic nezměnilo)
- nedostupnost stomatologické péče
....
Postupně se dostáváme (rozuměj: klesáme) na úroveň tragického britského zdravotnictví, škoda.
26. 5. 2023 10:52
RZP S1203
V RZP S1203 touzil pacient po par kilometrech zemrit
Avatar - FMFM
25. 5. 2023 15:01
T 613
Děkuji za článek.
Když mi bylo asi 25 let jezdil jsem s několika verzemi Š 1203 sanita a i se sanitkou T 613. Velká nostalgie. Plná vážila 3,5 t a o popraskané kotouče nebyla nouze. Tenkrát to pro nás byl závoďák.
František