Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Počet registrací nových aut v EU byl v červnu nejvyšší od roku 2019

54 komentářů

Horký Rom
Automobilky chytly druhý dech. V Česku se letos vyrobilo nejvíce aut v historii.
Výroba BEV aktuálně představuje 8% z celkové produkce motorových vozidel :yes:
https://autosap.cz/…kordni-pololeti/
Barrichello
mrzeníčko že, krom hujerů v Belgii a Itálii hlavní trhy Německo, Francie, Nizozemí a další pokles.
Nárůsty prodejů hlavně díky spalovákům :-):-):-) :yes: :yes: :yes:
rohYpnol
Opět nádherný důkaz nezájmu a nekonurenceschopnosti EV.

Itálie nárůst o 117,4% ... Proč asi? 200 mil. eur, Takže 13750 eur na nákup EV do 30 000 eur. (340 tis. Kč dotace na nákup EV... )... No nekup to, když ti stát zaplatí víc jak 45% nového auta... :-[] :-[] :-[] :-[] Reálně to znamenalo Teslu 3 nebo Enyaq nebo ID.3 za v přepočtu cca 400 tis. Kč, tedy za cenu, za kterou dnes nejde koupit téměř ani malý vůz... Vrchol eurohujerství, šílené zvěrstvo... :no:

200 mil. eur přitom znamená ďábelských 6666,,66666666666 EV... Co bude následovat, asi všichni víme... Přesně toto je eurohujerská absolutně nesmyslná politika, které je třeba bránit za každou cenu! Je t onechutné, jak EU vyhazuje peníze do kanálu, jak totálně bortí tržní prostředí, jak podporuje něco, co nikdo reálně nechce...

A nejhorší zprávou je, že zvolena byla opět von der Leyen, která v projevu absolutně nezohlednila výsledky voleb. A ještě horší zprávou je, že Ursula byla zvolena, prootže všichni ostatní kandidáti byli naprosto nepoužitelní a pokud by to nebyla Ursula, tak to bude ještě zelenější Helmut... Ano, to je ta demokracie podle EU...
Mikesus
A z kterých důvodu a kde se jimi netají?
Ozzman
Ty tu EU zhejtuješ uplně při všem, i při pozitivní zprávě :D:D Mě je tě normálně líto
rohYpnol
Jenře to kombinují se zdaněním spalováků, ne?
Tycoon
Dle dostupných informací nejsou hujeři Belgičané, ale Vlámové. Vlámská regionální vláda zavedla dotace na elektromobily. Valonského regionu a Bruselského regionu se to netýká. Ale ono o co více teď prodeje elektromobilů ve Vlámském regionu vyskočily nahoru, o to strmější bude pád dolů, až dotace dojdou. Jsou limitovány 20 miliony eur, dotace na je 5000 eur na elektromobily do ceny 40000 eur, takže v rozhazování dotací jsou Vlámové žabaři ve srovnání s naší vládou.
rohYpnol
Většina Ursulu zvolila ze zcela jiného důvodu než že by ji chtěli zvolit. A ani se tím netají.

A to je přesně to co nechápeš. Ano, volby do EP byly svobodné a měly nějaký výsledek. Ale volba předsedkyně EK nebyla volbou lidí, ale byl to jen politický handl, který ignoruje výsledek svobodných voleb do EP.
rohYpnol
Počet registraci aut v EU...

X

On tu EU tahá všude...

Tvl :-[] :-[] :-[] málem jsem spadl ze židle a zadávil se smíchy... :-[] :-[] :-[] :yes: :yes: :yes:
rohYpnol
Ne. To je právě to úskalí demokracie.... Lid si zvolil i Adolfa...
Když řekneš, že jsme si zvolili Ursulu, tak to je právě ta demagogie. Ne, ona obhájila, protože byly nějaké okolnosti, kterých umně využila. To je celé. Naopak je to důkaz toho, že výsledek voleb se nepodařilo promítnout do nové EK. Je to jen důkaz zkostnatělosti a toho, jak složité je prosadit změnu, kterou lid chce.
Stačí si všimnout toho rozporu projevu Ursuly před zvolením a po zvolení :-!
3_diamanty
Som na tom podobne... ale este nejaky ten spalovak stiham ... a potom po mne potopa 8-s
Nebo Nebo
Ve fotogalerii tohoto článku jsou jen a pouze elektromobily :D:D:D
Třeba se snaží donutit lidi, aby je kupovali.
W.O. PRSCLEY
Elektrokrámy se prodávají špatně, ale pod titulkem se skví elektromobil...
Koukám že už vás brzy odvezou do blázince :-)
W.O. PRSCLEY
nejvíc zadlužené země utrácí za tyto nesmysly nesmyslně vysoké částky, jen v Německu řekl soud STOP, což mne hodně udivilo
rohYpnol
Kvalifikované odhady jsou zvýšení ceny litru PHM o 10 až 15 Kč. Jen naše vláda opět lže. Nedivím se, když je to kombinace Fiala-Stanjura-Křeček ...
rohYpnol
Zkus to vymyslet jak to souvisí. Ty bys na to mohl a měl přijít :-!
ericn
Hele taky bych si koupil nový ICE auto s dotací 14tis Eur 🤣 Z fleku 👍
Ozzman
Nene, tak jsem to fakt nemyslel :D Kéž by...
ericn
Pochopil si to dobře, Německo roste skrz ICE, ale napsal si to tak, jako by je dotovali… Tak mě to pobavilo ;-)
apoho
zůstaň v klidu. Ono zase těch BEV tolik přibývat nebude, takže i s těmi pneu to nebude tak Horké :-):-)
https://zpravy.aktualne.cz/…2180cc47ab5f122/?…
rohYpnol
Není to každého svobodná volba. Protože Itálie dala 200 mil. eur na EV :-! Například.
rohYpnol
Poslechni si komentáře a přečti vyjádření europoslanců.

Mj.
V rozhovorech zmiňovali, že to pro ně není ideální kandidátka, ale chtějí předejít institucionální krizi, která by po jejím odmítnutí nastala: Evropská rada by musela přijít do třiceti dnů s novým kandidátem a celý proces schvalování by začal nanovo.
Ozzman
Ok… tak moje chyba
Ozzman
Tak kde to rostlo ? Piso ze ti tahlo nemecko a IT …
rohYpnol
Německo-18% ... Článek je o celkovych číslech a o podílu EV. Čti pořádně :-!
Ludvík LOHR
Nechapu, proc tolik lidi nadava na EV? Neni snad kazdeho svobodna volba co si koupi a v cem bude jezdit? Do roku 2035 to je porad 11let casu. Cele je to umele vyvolana hysterie lidi prahnoucich po moci. Nehlede na to, ze i nadale probiha vyvoj syntetickych paliv do vasich spalivacich motoru, tak aby byli dostupnejsi a v roce 2035 nahradili stavajici paliva. Jenze to vam tito lide nereknou, pro ne je totiz ta polovicni pravda lepsi nez tauplna. Je jen na kazdem z nas jak to chceme slyset a prijmout.
ericn
No ta Itálie je nejspíš jen o dotacích, nekup si nové auto, když ti někdo dá 14tis e :-[] Tady, jak dojdou dotace pro IČaře, prodej EV padne zas zpět ke 3% a zůstane tam ;-)
Ozzman
Na ten konec uz doporucuji neco, co vydrzi, na blbnuti a experimenty uz neni prostor, doporucuji treba Hilux, nebo Landcruiser :D To vydrzi
Ozzman
Ano, ale článek pojednává o celkovém růstu trhu, naopak u EV je pokles. Tady je to jen snaha Rohypnola si zase plivnout :D On tu EU taha vsude… rostlo Nemecko a tam dotace uz nejsou ne ?
rohYpnol
Tak to je typický chyták na diskuse ;-)
rohYpnol
Hodně lidí uvažuje, jestli na posslední chvílu ještě nekoupit rozumný spalovák, protože díky nechutné politice EU nastane po 2035 scénář "Kuba"... Aneb poslední šance na kopi nového vozu pro normální lidi nastává... Bohužel.
Ludvík LOHR
Pokud vsak budou ukonceny veskere podpory a dotace pro firmy ktere vyrabi z ropy PHM tedy naftu/benzin a pokud bude ukoncena dotace pro fosilni paliva, lze ocekavat cenu kolem 100 kc za 1L. Fosilni paliva jsou dlohodobe jednou z nejdotovanejsich komodit. Na internetu lze dohledat mnoho clanku.
Barrichello
Jojo, 4válec OKTÁVKA ZA 1,1 MEGA KDYŽ ZA 1,4 JE V8 CHARGER je strašně levná věc. HAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAH

Vtip století :-):-):-)
Horký Hrom
Většina lidí nenadává na BEV, ale na politickou tlačenku prosazující BEV za každou cenu.
kesumb
no spis je to tvoje sireni poplasnejch zprav jako obvykle:

https://www.autorevue.cz/…nik-a-kalkulacka

nebud takovej straspytel!
Ozzman
A jak to souvisí se Sanderem ? :D Připomínáš mne ty blázny u úřadu vlády ve stanu :D
rohYpnol
Až to nebude spolu souviset, nebudu to zmiňovat. Nebo ještě lépe, když Ursula sbalí své zelené saky paky a odtáhne do zelené jeskyně tak taky asi přestanu ;-)
Ozzman
Když ty to fakt cpeš pod každý článek :D
Ludvík LOHR
Do 11 let bude cenove na stejne urovni jako benzin ci nafta. Otazkou vsak je zda se budou opravdu vyrabet auta na tento druh paliva a zda to bude davat smysl. Realna cena benzinu taky neni 40,-kc ale 100,- diky dotacim, danovym ulevam a ruznym podporam je ovsem levnejsi
Ludvík LOHR
Je to svobodna vule, nemusite to kupovat. Pokud se chcete bavit o dotacich, danovych ulevach ci jake koliv podpore, tak to vemte komplexne a kouknete jak jdnotlive zeme podporuji vyrobu vozidel ci dokonce benzin a naftu. O tom se hodne tezko hovori, protoze by to nezapadalo, ale je to tak. Jaka koli podpora cehokoli je spatna.
3_diamanty
Tak to je pravda... casy na nejake experimenty uz skoncili :D ...
Ozzman
Nene, ja z clanku pochopil, ze rodte nemecko a to nedotuje EV, tak roste spalovaci trh… ale asi sem si to zoe precet
ericn
Počkej oni Němci dotují spalováky? Hmmm :-[] Nezamotal ses do toho trošku?
Barrichello
Všechno je to to tom, kolik to bude stát a co si kdo bude moc dovolit. A ještě co všechno celkově zdraží.
Že bude syntetické palivo za 370 Kč/litr je mi asi k prdu, zejména když bude dan z nemotisti 40-300 000 kč, podnájem v praze zea 25-50 tis za běžnou špelunku 2+1 nebo když bude rohlík za 27 kč :-):-):-):-):-)
rohYpnol
Chápu, za vším hledáš můj odpor k EU, pak ti takové drobnosti unikají :-[] :-[]
rohYpnol
No, já bych to posunul.
Když nejsou dotace ale jsou peníze v rozpočtu (na zajisteni základní péče a služeb, na investice...) , tak je to dobrá zpráva.
rohYpnol
tento růst však smazal prudký pokles prodeje v Německu (-18,1 procenta), v Nizozemsku (-15 procent) a ve Francii (-10,3 procenta)

:-!
Ozzman
Ta jo, ale nemecko zas spalovaky :) proto rikam ze nejen dotacemi to je
Ozzman
Ano, ale volby do EP byly po 5 letech svobone a presto to tak je. Vetsina si zvolila Adolfa a pak uz nemela moc sanci to menit, my mame a stejne to tak je, takze asi si v mensine
Tycoon
IMHO
Když se z dotací postaví nemocnice, je to pozitivní zpráva.
Když se z dotací postaví dálnice nebo železnice, je to pozitivní zpráva.
Když jdou dotace na péči o staré a handikepované, je to pozitivní zpráva.

Ale když jdou dotace na elektromobily, spalovací auta, hybridy, ledničky, televizory, toustovače či jiné podobné zboží, je to negativní zpráva.
Ozzman
Ano, je to narust, neni to jen diky dotacim, ale ano, pomohly znaccne, jen… cetl si ten clanek ?? :D Hele nemas blbou EU i v lednici ? :D Minochodem, lid ukazal, zvolil si zastupce a ti zvolili Ursulu. Jsi v mensine..
W.O. PRSCLEY
To chce rovnou spalováky, protože jsou skoro x levnější než elektrohyby. Jeden na náhradní díly, na Kubě jsem byl a vše jsem viděl.
Tam můžete potkat Ameriku z . let, v útrobách dieselový -válec Perkins, to nevymyslíš :-):-):-)
rohYpnol
117,4% nárůst EV jen díky dotační politice je pozitivní?
Je mi tě líto... :-[]