Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Počet elektromobilů na světě výrazně vzrostl. Už je jich přes 40 milionů

35 komentářů

3_diamanty
Takto to kua drat nepojde... baterky a ich devastacna tazba nie su buducnostou mobility... len biznis.. na ktory raz "dojazdime" vsetci
Mikesus
Devastaci těžba? Jako třeba tohle?
https😐/en.m.wikipedia.org/…orizon_oil_spill#…
rohYpnol
No, je to blbý, ale s těmito katastrofami si příroda vcelku hravě poradí.
Zatímco devastace krajiny těžbou vzácných kovů a lithia e nevratná.
eLzyx
popiš proces obnovy přírody po dolech na platinu, palladium, rhodium, ale i kobalt, které jsou nutné pro provoz spalováků.
Nebo Nebo
Děláš, jakoby v elektromobilech nebyly žádné kovy 😄

A co je tedy baterie? Jen kovy, nic víc. Např. Lithium, hliník, kobalt, nikl, mangán...

A teď mi ukaž ty doly a ještě situaci, jak děti těží to vaše lithium, kterýho tam je pravděpodobně nejvíc 😄

https😐/m.youtube.com/watch?…
Mikesus
Ne. Tím chtěl říct, že ty kovy pro EV jsou potřeba i pro spalovaky. Že to do obojí jde že stejných dolů
rohYpnol
Jenže je to o té MÍŘE A MNOŽSTVÍ!!!

https😐/casopisargument.cz/38001
eLzyx
to přeci neříkám, že jsou elektromobily z banánových šlupek a VWčka z bramborových.
Reaguji na to, jak se na EV kydá špína, ale před spalováky se zavírají oči. Co je na EV super, tak že všem otevřeli trošku oči ohledně ekologie. Dříve to nikoho nezajímalo.
Co se týče dětí a lithia. Když už, tak to byl kobalt. A ten šel hlavně do baterií ve spotřební elektronice, nebo třeba na legování ocelí. Výrobci EV se snaží používat materiály bez vykořisťovatelské práce nezletilých, protože jsou pod dohledem veřejnosti.
Každopádně co málokdo vidí, tak to, že u EV bude plně cirkulární ekonomika. Baterie se recyklují s >96% výtěžností původního materiálu. Ukaž mi jak recirkuluješ naftu nebo benzin.
rohYpnol
Popiš proces obnovy po těžbě ropy,ze které se vyrábí spoustu surovin nutných pro výrobu EV :-!
Avantime
Ešteže si nám ozrejmil čo je budúcnosť mobility a že elektromobily sú len biznis. 😁
traveldrive
Tak to sme v kýbli...
Fosil - NIE, je špinavý
Elektrina - NIE, je devastačná
Vodík - NIE, je drahý a nebezpečný
Ostávajú autá na pohon made in Flinstones...
Ondrej1
Ev jsou byznys a ice nejsou? Ty auta snad dávají zadarmo?
eLzyx
jj, spalováky jsou charita
Horký Rom
EV hejtovací letka - nástup!

Údajný Petr Topper začíná :yes:
3_diamanty
Pravda boli .. a este ani prvy nie si... blby den mas no
Horký Rom
Co bolí, to přebolí, nepředbíhej čas.

Přejí ti krásný elektrizující den :yes:
dodo24
Preto si zavesený pod každým článkom o EV? Jeden by mal z Vás pocit, že EVečiek sa nepredalo ani 1000 a ľaľa ho. Inak čo si chcel povedať tým, že na svete je 8 milárd ludí? Akože každý má auto? Nie je to ani 20% ludí 😉
Horký Hrom
EV agitátoři už jsou na místě :yes:
Zpýváme jednohlasně

Vpřed směle soudruzi spějme,
roznítil boj sílu v nás,
elektrickou cestou se dejme,
v boj za ni půjdeme v ráz.

Nepřítel nás v poutech svíral,
fosil dlouho též trápil nás,
kdož by se vzpomínkou týral,
odplaty nám přišel čas.
Lenka Čížková
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
Anonym
první na světě, aneb když neumím vyrobit kvalitní spalovák, tak pošlu na trh jednodušší EV a budu se snažit vypálit tím rybník zavedeným značkám.
Na druhou strnau, at si tam Čína dělá co chce, to je jejich věc.
rohYpnol
1) Čína
2) PHEV

Takže celý článek opět jen demagogie :-!
rohYpnol
Podpora EV =podpora čínských soudruhů a likvidace evropského autoprůmyslu.

Chcete to? Já rozhodně ne :-!
eLzyx
proto by Evropa měla vytáhnout hlavu z ***í akcionářů a začít dělat konkurenceschopná EV.
Arese
Nikoliv, měla by přestat házet všemožné klacky pod nohy evropským automobilkám, aby mohly vyrábět auta, o která jejich zákazníci skutečně stojí!
P.S. Smrt zločinnému EU elektrofašismu!
eLzyx
většina zákazníků vůbec netuší na co jejich auto jezdí, resp. je jim to jedno. Většina lidí ani netuší, jestli to má pohon přední nebo zadní nápravy.
Takže je pak otázka, co lidi vlastně chtějí? Cenově přijatelné přesunovadlo s nízkými provozními náklady s přijatelným výkonem. A to plní už i EV.
rohYpnol
"A to plní už i EV"

😒] 😒] 😒] 😒] 😒] 😒]
Vtip týdne :yes:
ZLATÝ VENTILEK :yes: :yes: :yes:
ericn
Jj příspěvek eLzyxe mě taky dost pobavil, hlavně ta první věta. Nevšiml jsem si, že by lidé jezdící s Teslou strkali do dobíjecího portu benzinovou pistoli a případně někdo s dieselovou Octávkou zastavil u dobíječky a cpal konektor do víčka od nádrže 😒]
Anonym
Máš to špatně napsaný, většina lidí jezdících z A do B možná netuší co maj pod kapotou a jakou to má poháněnou nápravu, pak jsou ti co maj auta rádi včetně žen a ty to vědí velmi dobře. A taky většina z nich EV nechce, smůla co 😄
rohYpnol
EV mobilita není řešením, je to nějaká alternativa pro určitě skupiny a pro určité segmenty.

EU si chce zabít vlastní průmysl. Leyenová je dokonale blbá spolu s celým jejím ansámblem.

Já proti tomu budu vždycky vystupovat. :-!
eLzyx
to je divný, bych spíše řekl, že tu pod každým EV článkem nastupuješ.
rohYpnol
Uznávám mnohem chytřejší formy humoru.
Horký Rom
@ eLzyx
Je to jeho práce, on je placený diskuzní roztleskávač.
rohYpnol
Lepší než tvoje práce diskusního primitiva 😒]

Jinak už se rozhodni, tak jsem placený diskusní roztleskávač, nebo ruský agent? Co?? Nebo mám dva úvazky?? 😒] 😒] 😒]

Nebo on je vlastně CNC proruský web co? 😒] 😒] 😒]
rohYpnol
https😐/www.auto.cz/…io-tojoda-151344

BEV max 30% 😒] 😒] :-! :no:
.StenLi.
Citovat zosadeneho sefa automobilky kvoli mizernemu pristupu k BEV, ktory prekvapivo kritizuje BEV, priceless 😁 Takze hned ako prekrocia BEV 30% podiel na trhu prides takto do kazdej diskusie a budes tu tapetovat aky si bol hlupy, ked si tu naivne roky pisal tieto hluposti o BEV? 😄
V Cine, tom najvacsom automobilovom trhu sveta uz dosiahli 30%, takze predpokladam ze na cinskych forach si uz stichol, alebo ako spravny troll tam vypisujes 40%? 😁

Pripominas mi tych trollov co tu roky vypisovali o krachu Tesly, nejako stichli ked mala Tesla najpredavanejsie auto sveta :-! Ak vam staci iba 30% podiel na trhu, tak to mame od vas pokoj za par rokov :yes: