Novinky
@PowerHouse
32km novy dalnice + 16km opraveny za 18mld, tj. cca 400M / kilometr vcetne udrzby a oprav po dobu 25 roku, tedy splatka min jak 20M rocne komplet za kilometr
kdyby se takhle mohlo postupovat u zbylych cca 500km dalnic, tak ty novy vyjdou na 10mld rocne vcetne udrzby a oprav na 1/4 stoleti
jsem pro vsema deseti
32km novy dalnice + 16km opraveny za 18mld, tj. cca 400M / kilometr vcetne udrzby a oprav po dobu 25 roku, tedy splatka min jak 20M rocne komplet za kilometr
kdyby se takhle mohlo postupovat u zbylych cca 500km dalnic, tak ty novy vyjdou na 10mld rocne vcetne udrzby a oprav na 1/4 stoleti
jsem pro vsema deseti
@PowerHouse zas na druhou stranu je 34km dálnice hotovo za necelé 4 roky. Na ČR neskutečná rychlost… a navíc se po ní dobře jede. Za mě dobrá cesta, jak zrychlit výstavbu 😋👍
@PowerHouse Kdyby lidi neměli na hypotéky, nebudou nemovitosti tak drahé. Problém je, že lidi na ty hypotéky mají. Každá hypotéka rovná se další inflační peníze v ekonomice 😄
@PowerHouse : nenabíjej se tolik, elektrický soudruhu. Ta dálnice skutečně vznikla za soukromé peníze a z našich daní se bude splácet 30 let.
@ryccardo Tak tak, do 150kmh tě nechají pokud jedeš plynule a nikoho neohrožuješ. Nad už měří, chytají a pak pokud jdeš jako pako a ohrožuješ ostatní...
@adamzprahy
jak jsi prisel na to, ze lidi na hypoteky nemaj ?
jak pise barry - kdyby na ne nemeli, nemovitosti by nebyly tak drahy, protoze by nebyla takova poptavka
jak jsi prisel na to, ze lidi na hypoteky nemaj ?
jak pise barry - kdyby na ne nemeli, nemovitosti by nebyly tak drahy, protoze by nebyla takova poptavka
@PowerHouse a víš proč nemaj na hypotéky? Protože máme slabou ekonomiku, která se bez infrastruktury nemůže dál posunout. Jsme průmyslovou zemí, jsme importně e😜ortní zemí, ale nemáme tranzitní dálnici, kterou bys Českem projel. Nedávno jsem tu psal příklad tématu proč je u nás něco dražšího než v Německu. No právě třeba zásobováním které lokálně zabere více času než přejet půl evropy.
@Barry Lyndon ja jezdim 150 podle tachometru pokud je volna silnice a nikdy jsem s tim nemel problem. Myslim ze to maji cajti nastaveny docela rozumne. Chytaji fakt jen ty co jedou rychle.
@Jenik3 Některé úseky jsou tam imho stavěné na 110 km/h. Pokud dají všude 130 km/h s tolerancí + 10 km/h nebo více, tak už je to relativně na hraně... 😄
Jinak 140 tacho dneska moc neříká, jednou auto proměřuje o 2 km/h, jiné o 12 km/h... 😄
Jinak 140 tacho dneska moc neříká, jednou auto proměřuje o 2 km/h, jiné o 12 km/h... 😄
to je taky spravne, dalnice a technicka infrastruktura ma prednost pred dotovanim soukromejch bejvaku