Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Seaty Arona a Ibiza čeká facelift. Jeho podoba je přitom dlouho známa

4 komentáře

Ringhofer
@Arese No jo, ale existuje vůbec cesta zpět? Vždyť ty automaty jsou šmahem pro všechny kvůli funkčnosti bezpečnostních systémů. I já bych se bez nich obešel, a rád, Jenže když sleduju provoz okolo, zdají se být "asistenty" jediným řešením. Téměř všichni mají oči zabodnuté do mobilů, ti "starší" je mají furt jednou rukou držené u ucha (ty mobily) ... a když jedou dva, furt mají hlavy otočené k sobě a žvaní, žvaní a žvaní ... Začínám věřit, že asistenty sice mě otravují tak, že je vypínám, ale u jiných řidičů mě vlastně chrání.
ericn
@Ringhofer No tak nevím, co mimo ABS a ESP potřebuješ aby si mohl řídit? Jasně hodí se i pre-crash, sledování mrtvého úhlu i adaptivní tempomat. Ale to všechno můžeš mít i s manuálem a automat není potřeba. Já tohle všechno mám v Golfu 7,5 s manuálem. Tam ještě šel dokonce vypnout side assist nastálo 😉

Ale nechal bych volbu, jenže automat je dražší a automobilka na tom jednak vydělává a za druhé sw převodovky upravuje vypouštěné emise = snižuje flotilové emise. Takže se to jen tak nezmění...
salamoon
nepaci sa mi strategia, ze ked chce clovek awd, musi ist ku cupre... seat ho uz neponuka....taktiez nemoznost 1.5tky a manualnej prevodovky, automat ani trojvalce nechcem.
Arese
@salamoon Naprostý souhlas!