Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Maserati ve Frankfurtu: Kubang vstává z mrtvých

Na SUV od supersportovní značky po úspěchu konkurenčního cayennu už konečně nazrál čas, tak se tedy vrací kubang, tentokrát v předsériové podobě.
Zpět na článek
18. 9. 2011 10:00
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
neregistrovaný "Me_Myself_and_I"
18. 9. 2011 10:00
Kubang vstává z mrtvých....
...ako nepodareny rip-off (lacna napodobenina) studie Mazda Minagi.
Rozbalit vlákno
1
19. 9. 2011 01:46
Re: Kubang vstává z mrtvých....
Zajimalo by me, na co lidi potrebuji napul mluvit anglicky a napul jejich rodnym jazykem... Zvlastni.
18. 9. 2011 11:42
FRANKFURTSKÝ ZOMBIE
Včera běžel na Primě díl Top Gearu, v němž si to navzájem dokonale rozdávali tři redaktoři, Aston Martin Rapide, Maserati Quattroporte a Porsche Panamera. Doslovný gruppen se...chs. A vzácná chvíle, ponořit se do světa, který si umí srandu dělat nejen ze svého okolí, ale i sám ze sebe, z aut, z nás všech. Jako potřebnou informaci pak současně registrujme, že tam každé slovo, každou větu tvoří znalci světa, znalci života a samozřejmě i znalci aut. Není to pořad pro prosťáčky, kterým se při zmíňce o tom, že na jejich auto se vztahují veterinární předpisy o hlodavcích, zatmívá před vočima a vyhlašují vendettu komplet celému týmu.

Když si tak nyní v hlavě promítám celý ten biják znovu, musím před tím trojtestem smeknout. Zpočátku je člověk až zaskočen verbální neurvalostí testérů k ikonám garáží, jenomže když si pak konfrontuje flešové hlášky, když oddělí to humorné od jen koutkem úst pronášených absolutních autopravd, dojde mu, že pravda je opravdu tam někde... venku.

Zpočátku to ze všech garážových stran schytává panamera. Až mě u srdce píchalo - nikdo tu "obludu" nechce řídit, "je tam asi omylem" atd... Schytává to samozřejmě dokonale i QP, a to zejména za kabinu, za ovládání, jen Aston všechny přitahuje svou majestátností a klasou. Jenomže pak se tým přesune na závodiště a všechno, úplně všechno je jinak - QP je omamný drzek testu, Rapide ztrácí body za jízdu, za odladění podvozku a pozvolna se přesouvá na poslední místo (!). Pak ovšem nastává čas pro krále. Jistě, nejrychlejší čas na kolo má - PANAMERA, PORSCHE PANAMERA. Jízda s Panamerou je označovaná absolutními superlativy. Jo, jo, králem je král.

Poté se testéři přesunují do sálu a vynáší závěrečný "topgearovský" verdikt - volně cituji - i když víme, že je to nejhorší auto, i když víme, že se za měsíc provozu rozpadne, chceme... QUATTROPORTE. Sál bouří smíchem, potlesk, ovace, zvedají se palce. Je v tom velký kus pravdy, velký kus života. Tam vedle stojí lehce se červenající rapide, a ovšem vedle stojí též tiše, s vědomí své vnitřní síly, s vědomím žezla v kufru ten jediný král silnic - PORSCHE. PORSCHE PANAMERA.

Píši to proto, abychom si všichni uvědomili, že takhle přesně to je. Top Gear to trefil. Každý chce tu driáčnici, tu rozevlátou černookou gazelu. Jenomže potom si tihle všichni diamantoví kovbojové zavolají své asistentky a pevným, jistým hlasem je požádají, aby jim pod okny kanceláří zaparkoval Porsche jednu ze svých božských... panamer.

P.S. Nahoře je docela dobrá frankfurtská 3D projekce, co? Jako živé, smekám, dneska už holt nerozeznáš, co je digitál, a co je pravej Maserati gothaj...
Rozbalit vlákno
2
Avatar - Machýrek
18. 9. 2011 19:37
Re: FRANKFURTSKÝ ZOMBIE
Od urciteho levelu neresis, jak rychle se rozpadne a ti co to resi jsou ti k smichu... a ted k veci: nadherna vecicka, doufam, ze se vyrabet bude.
18. 9. 2011 19:40
Re: FRANKFURTSKÝ ZOMBIE
Taky jsem to viděl a pobavilo mě to :-) No nic... Kubang je projekce toho, jak by mohlo někdy vypadat luxusní SUV od Maserati...

... ale naštěstí nemusíme na nic čekat, máme tu něco lepšího a to Porsche Cayenne :yes: :yes: :yes:
Avatar - Stejsn
18. 9. 2011 21:06
Člověk se až diví,
že skutečně může vzniknout proporcionálně ohavnější SUV než Cayenne. A vida ho. Dokonce už i Ssangjong se proti Maserati pochlapil. Todle je fakt ohyzdnost.
Rozbalit vlákno
0
19. 9. 2011 09:33
Ladislave, Ladislave...
...Vy asi skutečně nejste schopen napsat článek, který by naplňoval formální kritéria žánru a obsahu. Minule jste "matlal" obsah, ale teď, když se jedná o zpravodajství, je to k uzoufání: "Takže se velký Sergio rozhodl vylepšit tolik potřebné zisky a nechal ohlásit sériovou výrobu na rok 2013." Takto se to profesionálně nedělá, amatérizmus patří na osobní blog. :no:
Rozbalit vlákno
2
19. 9. 2011 13:11
Re: Ladislave, Ladislave...
Nerozumiem, co sa rozculujes :-!

V suvislosti s nedavnou zmenou vlastnickej struktury a v ramci neustaleho skvalitnovania formy aj obsahu prichadza od 1. oktobra premenovanie stranky na www.dasauto.cz ;-)
19. 9. 2011 13:14
Re: Ladislave, Ladislave...
Tak tím se to vysvětluje. :-)