Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Vše o spaní v autě a volném kempování: Kde je to možné? A kde naopak hrozí problémy?

Karavaning není pro každého. Sílí ale skupina motoristů, kteří rádi vyrazí za dobrodružstvím a z různých důvodů chtějí spát v autě. Na trhu najdete hromadu příslušenství, které nocleh zpříjemní. Ale pozor, leckde hrozí za spaní v autě pokuta!
Zpět na článek
14. 8. 2021 09:48
31. 10. 2021 17:03
14. 8. 2021 09:48
jojo
spani v osobaku bez problemu, loni 13 dni francie, z toho 3 dny pariz v klidne zone kousek od metra, pro dva za me idealni a prakticke... octavia 3 combi, namisto mezipodlahy dva narezane polystyreny, skladaci matrace na miru, periny a polstar, jako doma v posteli...
Rozbalit vlákno
0
14. 8. 2021 10:37
Hrba nezmyslov...
Cital som tu vyborne clanky, aj priemerne, aj slabe. Ale takyto zly clanok som tu asi este necital. Autor: nechces pisat radsej o niecom comu rozumies?

Napriklad vo Svajciarsku je vseobecne kempovanie "na divoko" povolene, pokial to niektory kanton alebo sukromny majitel pozemku neobmedzi (riadi sa to podla zasady tzv "Jedermannszutrittsrecht", clanok 699 civilneho zakona).

Na Slovensku je tiez kempovanie vseobecne povolene, okrem pripadov ked je to obmedzene zakonom (napr. "zakon o ochrane prirody" zakazuje kempovanie v pasmach 3, 4 a 5 stupna ochrany, "zakon o lese" zakazuje kempovanie v lesoch). Atd, atd. Ani to nejdem cele opravovat, nemam na to cas ani naladu...
Rozbalit vlákno
0
Avatar - curwasportiva
14. 8. 2021 15:58
Dobrodružné cestování
Není nad to, jen tak bez cíle nasednout do dodávky/minivanu a vyrazit na trip. My takhle projeli část Kanady a USA. Postavil jsem si ze dřeva vestavbu pro postel a pod ni jsme měli věci.
Nikdy jsme neměli problém, buď jsme někde sjeli z cesty a zapíchly to u lesa, občas na parkovišti a třeba ve Whistleru, kde je takové přespávání zakázané, jsme to píchly do řady zaparkovaný aut, zhlasly světla a potichu přespali. Hlavně na západě Kanady je hormada termálů, tak se tam člověk může pěkně vykoupat, nebo si zajede na bazén, nebo i do kempu.
Ano není to cestování pro každého, ale člověk se dostane na místa, kam by ho to normálně nenapadlo. My tak při hledání sprch jedno ráno, skončili ve městečku Hope, kde se točil první Rambo, o zábavu pro následující den bylo postaráno, když jsme vyrazli po místech natáčení filmu
Rozbalit vlákno
0
Avatar - Ondore
15. 8. 2021 09:17
Hotel na kolesách
"Střešní stany jsou zapovězeny malým autům, vzhledem k vyžadované nosnosti střechy pasují na vozy typu Octavie Combi a větší." - dovolím si nesúhlasiť, ako príklad dám Skycamp Mini https://ikamper.com/…ts/skycamp-mini/
Ideálny pre dvoch ľudí, hmotnosť 57 kg a malé rozmery, už som videl, ako ho mal na streche Mini Cooper.

"Běžně se prodávají stany pro dva nebo čtyři spáče, seženete ale i větší." - tu by som si naopak chcel rozšíriť obzory ja - poznáte niekto autostan pre 4 a viac osôb? Autostan = čo dám na strechu auta, nie klasický stan. Pls postnite link, díki.
Rozbalit vlákno
0
31. 10. 2021 17:03
Spaní v autě
Musím říct, že já mám se spaním v autě také docela bohaté zkušenosti. Zatím jsem nikde na problém nenarazil. Jen teda na to, aby se člověk dobře vyspal je určitě lepší mít kombík. Taky se docela hodí i nějaká matrace, která se dá složit a hodit do kufru, nebo alespoň nafukovací karimatka. Právě tu mám v autě já, mám ji z https://www.cycology.cz/outdoor-c29696/ Je super v tom, že ji člověk pořád může vozit v kufru a nezabírá tam skoro žádné místo.
Rozbalit vlákno
0