Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Velký videobazar Martina Vaculíka se Superbem III: Na čem se při faceliftu šetřilo?

Před časem zaostřil Martin Vaculík na populární Škodu Superb třetí generace. A facelift přinesl několik úsporných změn.
Zpět na článek
Avatar - DaewooMaster
27. 3. 2023 23:41
Jsem konzerva
Pěkné video, mám rád realistické zkušenosti a pohled na věc z pohledu skutečného uživatele, než psát o autu na základě jednoho výletu.
Nicméně z popisovaných problémů a "vlastností" mám pocit, že auto přestává být pomocníkem mým, ale spíš já jeho (a kvůli každé prkotinějezdit do značkového servisu), raději zůstanu u svého přesvědčení držet si auto, které už dokonale znám a nikdy mě nenechalo ve štychu, i když je dnes už pomalu veteránem, co nejdéle to půjde. Baterii mám (a to jsem si ji měnil „drze“ sám bez nutnosti zásahu autorizovaného servisu) v autě 10. rokem, brzdy měním také po řadě let užívání a nikoliv měsíců, auto opraví každý garážista "na koleni". A to mě přišlo jako 3-leté na dnes už směšných 150 tisíc (a nebyla to ve své době úplná lidovka – vše v elektrice, digiklima, tempomat, stavitelné tlumiče, víceprvková zadní náprava atd.).
Rozbalit vlákno
11
28. 3. 2023 06:34
Re: Jsem konzerva
Není problém si obhajovat svoji garáž, ale asi vše má svůj čas. Málokdo zůstane u Nokia 5110 do konce života ;-)

K videu...nepřijdu mu na chuť, ta rádoby světáckost s pražskou žoviálností je příšerná.
28. 3. 2023 06:41
Re: Jsem konzerva
Skrátka nech si Vaculíka strčia za klobúk. A pokiaľ to má byť zase Premium, tak dvakrát. Čo ten človek už natrepal blbostí... Vaculík nie je práve značka, ktorá by ma lákala, ale práve naopak, strácam o danú tému záujem. To už si radšej prejdem videá Chválu a spol. prípadne na odľahčenie Kubrta. To mi dá rozhodne viac.
28. 3. 2023 09:25
Re: Jsem konzerva
některé nicky se dost přeceňují. Nicky jako nick, aby nedošlo k omylu ;-) pokud je tady sto lidí a deseti se článek nebo video nelíbí, je poněkud troufalé požadovat jeho nepublikování. Normální reakce je na něco co mě nezajímá, prostě nereagovat.
A normální reakce je takovou nicku dát na ignore, což tímto činím...
P.S. Chvála dělá někde recenze ojetin? Jeho testy jsou fajn, ale o technice toho moc neví...
30. 3. 2023 08:48
Re: Jsem konzerva
Máš to v hlave v poriadku? Nič také som nenapísal, kde si to videl? Ty jebo.
Avatar - KANKUNEN
28. 3. 2023 09:53
Re: Jsem konzerva
Tak pokud máš 10 let staré auto, tzn. z roku 2013, tak můžeš mít jízdně špičku i za dnešních podmínek, jen ten displej horší.
Avatar - DaewooMaster
28. 3. 2023 20:00
Re: Jsem konzerva
10 let (od 18.4.2013) tam je autobaterie Varta Silver Dynamic, auto bylo uvedeno do provozu 18. prosince 2002. A jízdní špička to podle "fajnšmekrů" nikdy nebyla, přesto mi stále vyhovuje a jezdí se mi v tom líp, než třeba teď naposledy v Rapidu 1.2 TSI (2015), který jsem měl půjčený 2 měsíce.
Avatar - rohYpnol
1. 4. 2023 14:28
Re: Jsem konzerva
Tak ono to, že moderní auta fakt nejezdí líp než 15, 15 let stará, to je veřejným tajemestvím.

Od řekněme období cca 2005 už se jen zhoršují materiály, ubývá zinek, ubývají válce a přibývají eurokurvítka, asistenti a úhlopříčka displayů.
Avatar - Stejsn
28. 3. 2023 09:37
Re: Jsem konzerva
Je to tak no. Od mojeho starého auta mě oddělí buď legislativa, koroze, nehoda, nebo nějaká fatální závada. Ale určitě ne touha po něčem novém, protože jsem taky konzerva a mám radši mechanické auto než počítač na kolech.
28. 3. 2023 09:54
Re: Jsem konzerva
Jestli kolega najezdí deset tisíc za rok, auto mu slouží, je vyrobeno ještě v době, kdy se jednotlivé díly vyráběly na desetiletí a ne na roky, nemusí nikomu nic dokazovat, asi je naprosto zbytečné pořizovat nové.
Avatar - DaewooMaster
28. 3. 2023 20:03
Re: Jsem konzerva
Je to v podstatě tak, menším autem jezdíme denně, tohle je už spíš na výlety a dovolenou, nebo když má druhé manželka.
Avatar - rohYpnol
1. 4. 2023 14:51
Prémiová vábnička
Jako milá ACZ, zkoušíte to co to dá. Chápu...

Ale Vy pochopte, že celý koncept Premium+ je úplně špatně, vyšší příjmy ani čtenost a sledovanost nepřinese.

Stejně jako Svět motorů na Nova Action je totální tragédie. Ale rozhodně nehodlám jen kritizovat.
Za mě - psal jsem vám to do diskuse už nesčetněkrát. Budoucnost je videoobsah. Určitě nastává určitý přesah s TV pořady, ale na rovinu - na to nemáte. To není urážka. To je jen konstatování. Novinář pisálek může psát skvělé texty, ale kamera je úplně jiná disciplína.

Určitě se můžete naučit. Nepochybně. Autosalon na začátku také nebyl to co je dnes (kamera, střih...). Prvořadý je určitě obsah. V tomto vám držím palce. Co je ale za mě určitě špatně, je to, že se snažíte být českým Top Gearem, nebo možná spíše český 5th Gearem. Nebo jinak, českou garáž,cz číslo II. Nic z toho ale nefunguje.

Nefunguje ani auto moto svět, ani automto test. Je to přitom paradoxní, že češi vůbec formáty o autech v současné době neumí. Přitom se stačí podívat vedle do království čaputové. Počet fungujících a zajímavých formátů je zdrcující:
1) Autožurnál
2) Motoring TA3
3) Martin z Martina
4) Autográtis
5) Volant.tv
6) Topspeed
7) Garáž.sk
Někteří se vyvíjejí za mě ne úplně správným směrem, jako třeba Chvála. Ale ty pořady dávají smysl, jsou zajímavé a člověk se tam dozví spousta věcí.

U nás je zajímavý v podstatě jen Matěj Horňák, Kubrt a Ukaž Káru. Autosalon má skvělou postprodukci, ale obsah je až na Pepu Vrtala těžká komerce. Honza Koubek se podle mě sám ztratil ve vlastním bludišti, důraz na videoblogy, kávičky a absurdní snahu o optickou kvalitu...

No, myslím že to dopadne tak, že všechny videa Vaculíkova bazaru se postupně prodají na licencích a zveřejní, aby se vůbec zapatily. Herr Vaculík je za mě určitě zajímavá persona. Jen mám dojem, že mnoho jeho postřehů je dost teoretických a s praxí nemají mnoho společného. Třeba srovnání nového 2.0 TDI v Crafteru. Supr že popsal rozdíly, ale to přeci vůbec neznamená záruku toho že přepracovaný motor "už bude fungovat a já tomu věřím"... :-!
Rozbalit vlákno
13
2. 4. 2023 17:39
Re: Prémiová vábnička
Rasto chvaa ma uz vlastny plateny obsah, to co je na youtube je len cast celeho obsahu. Holt, musi tiez z niecoho zit.
Inak ano, u vas je to tragedie. Co pozerava je Kubrt, Hornak a MM automotive. U nas zase martin z martina je taky chodiaci product placement, taka cista komercia na krasne zabery ale z videa ziadny zazitok. Mne osobne nesmakuje jeho styl ale divakov si nasiel.

Z dobrych okrem Rasta Chvalu a Misa Karpata je Filip z motoringu na TA3, ten ide krasne po detailoch aut a citit ze to robi pre radost, nie pre prachy.
2. 4. 2023 18:47
Re: Prémiová vábnička
Kdo z těch vašich se hrabe a vyzná v technice a ojetinach? Jestli někdo považuje za kvalitní novinarinu Kubrta nebo Ukaž káru (kam zvou fotbalisty a insta pitchky) a pokládá to za lepší, než je Vaculík :-) :-) :-)
3. 4. 2023 11:47
Re: Prémiová vábnička
Ukaž káru je těžká bída pro dvanactilety honibrky.Kubrt a Horňák jsou bazaristi, co nabízí své služby sledujícím..Mi se líbí volant.tv a Muldix.
3. 4. 2023 13:24
Re: Prémiová vábnička
Ale coming-out pěkný ;-)
Avatar - wakantanka
2. 4. 2023 19:28
Re: Re: Prémiová vábnička
Mno Miso Karpat je v drvivej väčšine recenzent typu: všetko čo mi požičajú to pochválim, vypichnem ako nedostatok nepodstatnú blbosť aby sa nepovedalo a to už od čias kedy písal do tlačeného Autožurnálu. Filip Garaj mi príde ako srdciar a najviac objektívny u nás.
Avatar - rohYpnol
2. 4. 2023 20:59
Re: Re: Prémiová vábnička
Souhlas. Docela bych Michala zpražil za to jeho "až". :-[] Na druhou stranu dostává zajímavé příležitosti a rozhodně se na autožurnál rád podívám. I když teď to vysloveně kazí tím jak všude roubuje Thule. Ten product olacement je šílený. Třeba když na i7 tak třetinu času věnoval tomu nesmyslnému a příšernému boxu na kouli...
3. 4. 2023 06:30
Re: Re: Prémiová vábnička
Každopádně, úroveň slovenských videotestů je nesrovnatelně vyšší než česká. Sice tam asi nikdo nedělá podobné rozbory, ale ten bastl kolem, který předvádí Vaculík to dělá pro spoustu lidí nekoukatelnou věcí.
3. 4. 2023 07:36
Re: Re: Prémiová vábnička
Ono by to až tak nevadilo, pokiaľ by to bolo aspoň zábavné. Ale žiaľ nie je. Príde mi to kŕčovité a trápne. To už radšej ten Kubrt. Človeka pobaví a občas sa aj niečo z tej bazárovej praxe dozvieš.
3. 4. 2023 08:41
Re: Re: Prémiová vábnička
Kubrt pobaví, ale občas bych měl strach od něj něco chtít. Spoustu informací má spíš á la domněnka nebo chlapi říkali. ;-)
3. 4. 2023 10:54
Re: Re: Prémiová vábnička
To už je každého vec, či sa na neho spoľahne alebo nie. Myslím, že po prehliadke a odobrení auta dáva aj nejaké záruky a pokiaľ viem, tak na mene firmy mu docela záleží. Zatiaľ neriešim, mám 2-ročné auto, ktovie, aká bude situácia, keď príde čas na výmenu. Ale asi by som dal skôr na Kubrtove domnienky ako na Vaculíkove teórie.
4. 4. 2023 07:44
Re: Re: Prémiová vábnička
Myslíš teorie o tom, jak je Octavia lepší než BMW F30? ;-)
3. 4. 2023 08:36
Re: Re: Prémiová vábnička
Poslední výzkum amerických vědců poměrně jasně prokázal, že psí štěkot pohyb karavany nijak zásadně neomezuje ;-)
3. 4. 2023 07:41
Re: Re: Prémiová vábnička
Karpat to s tou povinnou chválou občas preženie, keď vychválil pevné neotváravé okná na zadných dverách VW Caddy (že je to super, lebo sa s nimi za jazdy nehrajú deti), bolo to už príliš. Ale asi každý testér má to "svoje" a je lepšie brať všetko trochu s rezervou a spraviť si vlastný názor.