u nas vidim v meste od rollsa len jedneho wraitha.... sem tam parkuje aj kdesi bezne pri nakupnom centre normalne uplne v pohode vedla tuctovych fabii octavii... vtedy je to este vacsia haluz niekde vedla neho si to "zapichnut" akoby nic .. az vtedy si clovek v praxi uvedomi ten rozdiel >:D a teda nielen cenovy :*)
aj moj sef mal este pred rokom kombika...a dnes ma uz SUV... zrejme tiez ide s dobou ;-) ... nie ale vazne.. sam by som chcel dnes radsej luxusne SUV a nie luxusny sedan/kombik ... tu nie je o com... limuziny a ich tah na branku ( ktory aj tak nikdy nemali ) uz proste skoncil... SUV ich za par rokov uplne zvalcuju ...
Nemam rad takove kategorizovani "hornich deset tisic" apod a nevnimam to tak, ale jako clovek, ktery ma hodne rad kvalitni jidlo a nemusio resit $, tedy za sebe :
Obcas pro bezne potraviny u nas Albert, Billa, v Rakousku Merkur, Spar. Ale cim lepsi potravina, tim vice "special" obchod - pro syry mam pobocku jedne italske restaurace, kam vozi prave domaci italske syry, salamy. Treba syry jsou suroviny, ktere bych v normalnim marketu moc nekupoval, rozdily jsou dramaticke v kvalite a chuti, uz ne tak dramaticke v cene.
Pro maso (jime hodne malo masa) do Makra nebo maso pro specialni prilezitosti opet pobocka italske restaurace a dovoz vystareneho masa primo z chovu z alpske louky nebo z ceske male farmicky, podle dostupnosti. Pecivo pece znamy pekar na prani, opravdu celozrnne. Ovoce a zelenina je nejvetsi kompromis, tady mix normalnich marketu a opet vyuzivam sluzeb italske restaurace, ktera ma opravdu dobrou zeleninu. Pres leto ale mistni farmare a trhy a take vlastni zahradka (hornich 10 tis maka na zahrade a hodne si to uziva ;-) )
Obecne se snazim vsechno kupovat bio a pro me "maximum" z hlediska kvality neni par hodin stary tunak, cerstve dovezeny specialni sluzbou (znam lidi, ktery si libuji v techto nesmyslech), ale naopak poctive udelany vyrobek od malovyrobce (prip. firmicky, ktera produktu nezpracovava prilis mnoho), do ktereho se da "srdce" a je idealne co nejblize mistu spotreby....i kdyz nejaka ta Italie se mi tezko nahrazuje ;-)
Známý pracoval u jedné farmářky v Rakousku. Jezdili pro potraviny do Tesca, přebalili je a prodávali dál. Jako bio:)
Bio potraviny někdy chutnají lépe, to musím uznat. Bio vepřové vůbec nesmrdí prasetem. Bio kuřecí už taková sláva není, zdá se mi to trochu plané. Co se týče hovězího, jak píšeš, stařené - bléééé, asi nejsem gurmet, ale maso, co chutná jako játra opravdu ne. To si dám raději játra. Obecně se pro maso - to mě naučil kamarád kuchař - jezdí k řezníkovi, nic se nekupuje zabalené v plastu. U řezníka se prodává - tedy někdy:) - čerstvé maso.
Já jsem nadmíru spokojený v Globusu, zdá se mi, že všechno mají nejkvalitnější. A navíc, dost dobře vaří, aspoň tady v Brně. Mají svoje řeznictví, svoji pekárnu. A obrovský výběr. Uznávám, že v Marku je víc různých hovadin typu obyčejná voda za tisíc korun litr a kaviár, ale Globus je prostě nejvíc.
Nevím, rohlik.cz Nemám zkušenost. :-) V řadě důchodcovských Loganů a bazarových trosek před smrtí to byl prostě vtipný pohled. I já už se snažím parkovat v ústraní, kde po nákupu nenajdu dalších x škrábanců a sekanců od dveří.