Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Praha: ceny taxislužeb se zvyšují, ale zůstávají regulované

20 komentářů

Chápu, že z těch peněz platim nejen benzín, ale i auto se servisem. Nicméně si nemůžu pomoct, pro Čecha je to strašně moc. Je to zlodějna.
dohodnut sa da takmer vzdy. nemusim nastupit prave do superba. kludne si sadnem aj do starsieho venta a za 2-3 stovky sa odveziem kam len chcem. takto usetrim par stovak a o tretej rano, je take taxi lepsia vec ako cakat na nocny spoj a hodinu sa v nom premahat, aby clovek nezaspal a niekto ho neokradol. :-!
hm to bych neřek.....

když vidi kolik jrde po praze obsazenych taxiku, tak docela čumim..., pro mnoho lidí je to jednodušší přeprava než jet svym autem...

a púokud bydlíš na okraji prahy, popř kousek za, tak seš v noci bez taga uplně nahranej......., protože když ti jede noční spoj tak seš rád.
Před týdnem jsem v centru potkal taxi v podobě BMW M5... V tomto případě by mi to zvýšení ani nevadilo... :yes:
Tomiss
Sazby za ujeté km byly asi stejné,jenomže byly v euro ne? >😁
žluté? 😄
cuisine
to bylo asi první m5 s "turbem" 😄
Ttak pozor, nevěřící Tomáši, já ho potkal v pátek a M5 to je, originál! Jen je to ta předchozí generace, ne současná. No, na spotřebu to auto teda fakt neni.
tomu přece sám nevěříš....
při průměrných nákladech na provoz 100tisic měsíčně, by ten taxikář musel jezdit tak za 100eček na kilometr.

to spíš byla e39 v m-paketu
Promin, ale snad poznam m-paket od normálního emka... 4 koncovky, slušná šířka pneumatik a ten zvuk... to nebylo 525tds... 😉
mno nevim.......

chtěl ybch vidět toho ,magorra.

spotřeba po praze cca:20l s lehkouz nohou....., kamos ji jeden cas pouzival na denní ježdění a s udržbou vyšel měsíční provoz na 100kkč....

jinak jaky měla zrcátka, hranatý?
Prosim pekne ja som stretol v Prahe tiez e39 M5, v tmavej striebornej metalize, a bola to naozaj M5 nakolko M paket neurobi vyfuk s 4 koncovkami vsak? No ale je pravda ze nastupne bolo 100KC a 99KC/km...
Ale tohle melo normalni nastupni a kilometrovy ceny. mam na to svedky. 😄 taky jsme se divili. rikali jsme, ze to musi delat jen jako konicek po vecerech, kdyz odlozi kvadro a mobil...
Taxíkem jedu pouze ve výjimečných případech. Preferuji cestování "rychlou želvou". Vzhledem k tomu, že už i na taxíka, při volání přes dispečink, čekáte půl hodiny, tak v tom není žádný rozdíl oproti využití služby asistent řidič. Navíc máte jistotu, že jedete pořádným autem 😉 Platit čtyři pětky za kilometr ve favoritu by mi přišlo... no... poněkud zvláštní. Navíc taxikáři většinou jedou jako s hnojem (asi kvůli spotřebě), což u želváků (andělů, nevímcoještě) nehrozí. V konečném důsledku je cena stejná nebo nižší u asistent řidič než u tága, takže fakt nevidím moc důvodů proč taxíkem jezdit... snad jen pokud se chcete plbít z vůně vanilkového stromečku 😉
plbít = poblít... ale to asi všem došlo 😊 co jiného taky z vanilkového stromečku, že? 😉
Taxi s hnojem sem ještě neviděl, vždycky letí že mně vlaje tupé i když sou zavřený okýnka... mluvím o těch v Brně. Zvlášť ten jeden 150cm vysokej co se dívá škvírou pod volantem. Ale zase je s ním řeč o cenně a o tom kdy je morálně správný pozastavit taxametr... A jinak jednou sem jel z Forence na Ruzyni a jakože sem * velkej chlap, tak sem se opravdu bál o život >😁 >😒]
Včera jsme s partou trochu slavili...Plánovali jsme jed domů posledním metrem akorát jsme si při té zábavě noc neuvědomovali čas.Když už jsme se přeci jenom zvedli k odchodu byli dvě hodiny ráno a v praze jen ty autobusi v tuhle hodinu moc nejezdí. Proto jsme se rozhodli vzít si taxi. Jen co jsme vyšli z baru ven, tak jsme viděli jen taxíky, jednoho jsme stopli (Fabia 1.2), naskládali jsme se 5lidí do ní. A řidič nás odvezl kam jsme potřebovali. Když jsme přijeli na místo. tak řekl at mu dáme třeba tři stovky, což nam vzhledem ke vzdálenosti přišlo rozumný. Navíc nás bylo 5 tak každý znás vyndal 60Kč,- popřáli řidiči štastnou cestu a asi jsme byli spokojeni všichni. Takže muj závěr je: Brzo ráno když už nic nejezdí a když je nás dost tak vzít si taxi=ANO, jinak=NE
Jako když čtu že budou účtovat 40korun na kilometr? To je snad vtip ne? Je to banda *!!! Já jezdim s kamionem za 22korun na kilometr a když si spočítám náklady na provoz co mám já a co mi zbyde??? To je jako kdybych si účtoval 500korun za kilometr v kamionu ve srovnání s nima!!! Jako mě je to jedno. Jen jim plaťte!!
bejt tebou tak se nerozčiluju....

taxi poovažuju za nadstandard, a tak si ho musim připlatit....

uvědom si koli kje taxikařu (jejich problem), ale hlavně kolik najedou placených kilometrů ročně (cca:20tisic) a kolik jich nasjedeš ty....

kolik z toho najezdíš po městě?

jinak abys měl představu, mimo prahu se jezdí tak o 5kč levněji na kilomketr než v praze...
to je trochu málo ne? ... ja najedu ročně 20 tis a to jezdim hlavne do prace (5 km) a občas někam na delší cestu ...