Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nová Toyota Corolla dorazila do Evropy, zatím jako sedan

10. generace celosvětového bestselleru se evropskému publiku představila na jednom z nejdůležitějších trhů - ve Finsku.
Zpět na článek
neregistrovaný "misoth1 Slovakia Beniakovce 103"
4. 2. 2007 11:11
Corola
ta nova corola je super chcel by som ju le nane love
neregistrovaný "mozgog"
9. 12. 2006 17:50
Povedené auto
Sedan nezklamal, Auris vypadá jako naprostá sr-čka, ale tohle je auto. Překvapilo mě, že vypadá lépe zepředu než zezadu, u Toyoty to zatím bylo naopak. (Zadní nárazník mi připadá příliš mohutný.) Zklamáním budou ceny, Honda Civic sedan 1.8, 6-sti stupňová převodovka, autom. klima stojí 534.000,-Kč (i když velmi dlouhá dodací lhůta), tohle bude stát minimálně stejně, ale bude to 1.6 + 5°+ mech.klima + hezčí interiér než má Civic. Takže u mě velmi těsně vede Civic sedan. A prodejní rekordy se konat nebudou, zdejší Pepíci dávají přednost evropskému šrotu a verze sedan je pro místní příliš elegantní.
neregistrovaný "Tom"
8. 12. 2006 12:25
Re: AUTOMOBILOVÝ KRÁL COROLLA - pár faktů
V zásadě jo, liší se jen stylingem předků a zadků - jinej dostává USA, jinej Evropa a jinej Japonsko a "přilehlé" oblasti.. Austrálie občas taky dostane speciální design
neregistrovaný "kikis"
8. 12. 2006 09:03
Re: OMLUVA
Souhlasím s tvým názorem na GTI, vychvaluje jen VW a Hrůmstra se SUPER SPORTEM 1.2 HTP >:D Pravda ale je,že ten design mi také moc neladí a Lexus u mě osobně v tomto směru dost vede. :yes:
neregistrovaný "Coulin"
8. 12. 2006 07:12
Re: OMLUVA
:yes: :yes: :yes: Trefné a pravdivé... a jedeme z kopce...Držte si klobouky a GTI ať se ti neztrtí Tvé legendární WV brýle...
:-!
neregistrovaný "emte"
7. 12. 2006 23:25
Re: Eh ouvej
...hej tá WRC sa pacila aj mne ;-) a celkom vtedy vyhovovala aj C. Sainzovi >:D , ale civilnej verzie sa mi robili "pralinky" 8-s
neregistrovaný "Novis"
7. 12. 2006 19:59
Re: AUTOMOBILOVÝ KRÁL COROLLA - pár faktů
Celkem by mně zajímalo, jestli těch 850.000 sedanů je stejných .
neregistrovaný "Novis"
7. 12. 2006 19:49
Re: OMLUVA
Gratuluji GTI zase jsi nezklamal a opět kolem sebe kopeš a metáš blesky. jenomže nějak postrádám odpověď alespoň na jednu položenou otázku ;-). Asi chybí argumenty ??? Ale zpět k tématu, já Ti neupírám právo na Tvůj názor a dokonce v některých ohledem s ním mohu isouhlasit, ale nelíbí se mi, jak ten svůj názor vnucuješ ostatním jako svatou pravdu. za tu svatou pravdu zahynuly miliony a nakonec se ukázalo, že s tou pravdou to je tak trochu jinak. Nicméně začínám chápat, že nás evropanů stále ubývá, jelikož stále více evropanu (nebo neevropanů) si kupuje auta, která dle Tvého soudu nejsou evropana hodna jako Toyota, nebo dokonce Honda či Nissan a nebo snad dokonce Hyundai či Kia?!?!?! Vítej v reálném světě a drž se, začíná se to rozjíždět z kopce...
Mimochodem zkus porovnat třeba Jettu s touhle Corollou, nebo třeba Passat s Acordem či Mazdou 6. Nějak si nemohu vzpomenout, kdy naposledy VW získal nějakou prestižní cenu za design? Ale ty mne určitě poučíš. Mimochodem Octavia II je jedním z nejpovedenějších koncernových vozů současné produkce. Neber si to nijak osobně, já konec konců proti Tobě vůbec nic nemám.
anonym
7. 12. 2006 15:35
Re: toz nevim...
ad predok > skor je to odkaz na novy camry ako accord. predok sa mi paci az na ten obrovsky previs
neregistrovaný "cahir"
7. 12. 2006 15:32
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
z tohoto HATCH urcite nebude. preto prisiel auris.
neregistrovaný "cahir"
7. 12. 2006 15:28
Re: Eh ouvej
to bola ta 'skulava' corolla E11, ako posledna toyota co jazdila WRC. podla mna krasne auto.
neregistrovaný "Coulin"
7. 12. 2006 14:49
Re: OMLUVA
Je mi líto,ale opravdu za tohle GTI opravdu omluva nebude...Zkus mi prosím GTI napsat co z toho co jsem napsal,s trošičkou nadsázky, není pravda...Bude mě to mrzet,že si mne z Tvého seznamu kolega-DISKUTÉR VYŠKRTNEŠ,ale nedá se nic dělat... Víš GTI beru Tě jako neúnavného diskutéra,človeka který má dobrý sloh a velmi barevnou slovní zásobu,které dokáže dobře využít-idealní politik... Dále Tě oceňuji jako znalce křivek a liníí a snad nejen automobilových... >:D >:-[] ,ale tam jsi pokud jde o auta hóódně zaujatý... Ty si ani neuvědomuješ,že vetšína asijskejch značek šije u evropskejch design firem a návrhářskě firmy maj v evropě... Fakt mě to na Tobě mrzí,ale i když se nezměníš rád si Tě až na výjimky přečtu znovu-pro zasmání,ale neber to jako urážku,spíš jako obdiv nad tím s jakým fanatizmem a neeutuchající silou hájíš věci,které se velmi špatně obhajují... :yes: :yes: :yes:
Avatar - Charger
7. 12. 2006 12:20
Re: motor 1.6
jasně, ale víš jak..automobilky uvádějí hodně věcí...ale tak nechám se překvapit...
neregistrovaný "Tom"
7. 12. 2006 11:44
Re: motor 1.6
Jasně, maximum je vysoko, ale důležitý bude průběh.. Toyota uvádí, že tenhle nový "zázrak" bude mít remarkably constant torque output (= pozoruhodně konstantní točivý moment) - třeba se jim to fakt povedlo ;-)
Avatar - Charger
7. 12. 2006 11:41
Re: motor 1.6
asi tak..ale prostě do rodinného sedanu se mi ten motor nehodí, ale možná překvapí ;-)
neregistrovaný "Tom"
7. 12. 2006 11:38
AUTOMOBILOVÝ KRÁL COROLLA - pár faktů
Mám pocit, že se o významu Corolly obecně moc neví, tak si dovolím uvést prá základních faktů.. Corolla je pro Toyotu zásadnější než třeba Golf pro VW - COROLLA JE TOYOTA, TOYOTA JE COROLLA. Od roku 1966 se vystřídalo devět generací, za tu dobu se prodalo 32 miliónů - NEJPRODÁVANĚJŠÍ AUTO V HISTORII. Minulý rok se celosvětově prodalo 1.36 miliónů Coroll - NEJPRODÁVANĚJŠÍ OSOBNÍ AUTO NA SVĚTĚ. Z tohoto počtu bylo 850,000 sedanů. Corolla se prodává na 140 trzích světa. Co mě dostalo je fakt, že se Corolla vyrábí v 16 továrnách po celém světě..
Avatar - Charger
7. 12. 2006 11:37
Re: motor 1.6
Jasně, určitě na tom bude použitá dobrá technika, ale prostě maximum točáku v 5200 to je na rodinný sedan moc vysoko. kdyby to bylo třeba ve sportovním yarisu tak nic neřeknu a jen zatleskám ;-)
7. 12. 2006 11:27
Re: RÁNA DO VAZU
Koukám, že ti stádo soukmenovců dívá sílu psát podívná slova, Couline... už ses mi tu omlouval jednou, tak snad se udržíš na řetězu, aby se to nemuselo opakovat podruhé. Bral jsem tě jako kolegu diskutéra, pokud ovšem hodláš diskotvat na úrovni primitiva, tak mi to napiš, a já si tě v hlavě vyškrtnu z rubriky - kolega :no: :no: :no: :no:
7. 12. 2006 11:23
Re: OMLUVA
No, pokud jsem podle tebe takový náš brouk Pytlík, tys podle mne zase takový náš hovnivál... valíš si tu kuličku před sebou a nedej bože, když tě někdo upozorní na to, jak zapáchá, viď :-) Tak se uklidni, Novisi, byť mě těší, jak poctivě mě čteš, neměl bys být pobouřený tím, že se někomu nelíbí (ale vůbec) tenhle pokus o IS zchudlých. Nauč se přijímat názory druhých... jestli si si všiml, tak k tvému hornímu soudu o TTT jsem nenapsal nejen nic polemického k autu, nýbrž, nic ani k tvému nicku (proč taky, viď). Tak, Novisi, až kolem tebe pojede jednou třeba Scenic, nebo (abych byl aktuální), sedan (liftback) v nižší střední - OCTAVIA (včetně Oct 1) podrobně se na ta auta zadívej... pokud budeš mít v životě štěstí, jednou pochopíš, kdo to pro oči evropana prostě umí a kdo se o to umění snaží... což je ovšem pochopitelné.
neregistrovaný "Tom"
7. 12. 2006 11:20
Re: RÁNA DO VAZU
A tehle podepisuji taky :yes: ;-)
neregistrovaný "Tom"
7. 12. 2006 11:20
Re: OMLUVA
Celý příspěvek podepisuji :yes:
neregistrovaný "Tom"
7. 12. 2006 11:14
Re: motor 1.6
Uvidíme :-) Bude to mít Dual VVT-i, což je sám o sobě docela zajímavý konstruktérský počit. Každopádně já se snažim nikdy "neplkat jen tak do větru" jako někteří místní, vycházím z ofiko informací. Umíš anglicky? "Maximum power output is 91 kW (124 hp DIN) at 6,000 rpm while the dual VVT-i technology ensures a remarkably constant torque output for a petrol engine, peaking at 157 Nm at 5,200 rpm." tohle vyjádření slibuje mnohé.. uvidíme, jak moc bude vzdálené od praxe.. bohužel jsem nenašel grafy, budeme si muset počkat ;-)
neregistrovaný "Novis"
7. 12. 2006 10:38
Re: RÁNA DO VAZU
:yes: :yes: :yes: :-!
neregistrovaný "Novis"
7. 12. 2006 10:35
Re: motor 1.6
Ale nezapomeň na to, že ten motor má dual VVT-i, takže to časování určitě bude hrát pozitivní roli v rpůběhu krouťáku. Ale jak řekl klasik, uvidíme... :-!
neregistrovaný "Coulin"
7. 12. 2006 10:35
Re: RÁNA DO VAZU
Napsal jsi to fakt moc dobře,ale GTI už je takovej.On je totiž z jedné půlky sponzorovanej od VW a když to nevyjde(jako že v poslední době u VW toho moc nevychází) >:D tak obrátí mikinu naruby ,objeví se nápis EU a vší vervou kope za starej kontinent... On nehodnotí auta ,technologie,motory a ani prodejní světové úspěchy,on uznává kořeny,historii a občas přidá nějaký blaf o křivkách a linkách... Viď GTI... :-! Ale máme ho rááádi...Pro zasmání dobrý ale vážně se to brát nedá... >:-[]
Avatar - Charger
7. 12. 2006 07:45
Re: motor 1.6
No nevím...jak to má točák tak vysoko tak by to musel být konstruktérský zázrak aby to hezky táhlo i ve dvou tisících.. :-| ;-)
Avatar - Charger
7. 12. 2006 07:42
Re: motor 1.6
Jo no..ale pochybuju že ve třech tisících bude mít víc jak 130Nm
neregistrovaný ""Novis""
7. 12. 2006 07:09
Re: RÁNA DO VAZU
Tvoje příspěvky jsou někdy skutečně velmi zábavné a někdy jsou k pláči >:-[] . Když tak některé pročítám a porovnám, jak se rozplýváš nad oplastovaným Touranem, nebo "úžasným a nedostižným" Tiguanem a hovoříš tady o pojících křivkách a na druhé straně sáhodlohé pojednání o použitých plastech v interiéru, navrch potom něco málo z nauky o motorech a nakonec také školení o zavěšení a naladění podvozků vůbec, tak mne napadá, že Ty jsi vlastně takový náš brouk Pytlík. I když s ohledem na názorovou konzistenci a úporné lpění na tradičních evropských výrobcích a jejich historii mi spíše napadá, že Ty jsi takový Paroubek těchto diskusí :-! . Takže milý Paroubku, vzpomeň, kde byla Honda v době, kdy Jawa, ČZ, Ducati, Aprilia, NSU, Triumph a desítky dalších výrobců motocyklů vládly světu? A kde jsou dnes všichni ti slavní výrobci ve srovnání s HONDOU, YAMAHOU, SUZUKI??? Kde bereš tu svoji absolutní jistotu, že Civic, Corolla nebo Auris jsou horší, nebo lepší než Tvůj německý vzor a ideál GOLF, který je mimochodem né zrovna výdělečným zbožím? Proč tedy např TOYOTA je nejziskovější automobilkon na světě a proč je teda značka TOYOTA ohodnocena výrazně , ale výrazně lépe než VW, BMW, MB??? A nakonec, proč sakra ten "brak" a "paskvil" z východu dosahuje pořád větších prodejů v Evropě mimo jiné i na úkor evropských výrobců. Kde asi soudruzi z evropy udělali chybu??? :-!
7. 12. 2006 01:26
RÁNA DO VAZU
Tak, že Lexus dostane ránu z milosti od Corolly... to by si tu netip snad nikdo... Vypadá to, že zadání znělo - zepředu lehce ironická kopie IS, boky zbouchaj brigádníci a záď dodělá vrátnej. To auto nemá vůbec žádné pojící křivky, o ukotvení designu v čase se taktéž nedá hovořit, je to takové - páté přes deváté. Videl jsem první fotografie AURISu... je to nafouklej Yaris, určitě mu to pomůže v náběhu prodejů, protože nikdo nebude muset ten tvar trávit, ovšem... myslím, že nakonec se ukáže, že dělat větší z menšího není ta pravá cesta - až ti budou známí říkat "hele, máš novýho Yarise, viď"... tak se nauč tu koktavou větu - ne ne ne, to je novej AURIS, o řád větší auto. A známí ti odpoví - "Jóóó? ale vypadá úpně jako Yaris"... to budeš mít radost, viď. No, takže přes to všechno bude AURIS jakous takous odpovědí na Civica... Ovšem co chtěl básník řící tímhle? To mi vysvětli.
neregistrovaný "fulminatrix"
6. 12. 2006 21:25
parada
juniorsky Lexus IS ..... Konecne pridala Corolla Ku svojim prednostiam aj krasny design... jednoznacke najkrajsi sedan v nizsej strednej triede.. myslim ze sa trafili do cierneho
neregistrovaný "emte"
6. 12. 2006 20:31
Re: Eh ouvej
...tak nejako 8-s
...teda este to nie je fuj :no: , ale daleko ku tomu nema... ;-\ ...teda aspon podla mna :-! ...spomenul som si na ten "hybrid" tusim to bola 6. alebo 7. generacia s tymi dvoma svetlami vpredu...vtedy sa tiez marketingovi strategovia trafili dost vedla "čierneho" ;-) ...suhlasim,ze oslovi skor v Japonsku, Severnej Amerike alebo v Austroške, no vsak cas to vyriesi, uvidime mozno sa iba mylim >:D
neregistrovaný ""Novis""
6. 12. 2006 19:59
Nová identita ?
Jsou auta, která člověka ohromí, když je uvidí na obrázku a po nějakém čase se okoukají enbo zevšední, na druhé straně jsou auta, která ve skutečnosti vypadají mnohem lépe než na fotkách a časem velmi nevtíravě se člověku začnou líbit... Doufám, že nová Corolla bude patřit k těm druhým i když z některých úhlů nevypadá ani na fotkách zle. Připadá mi, že TTT se snaží skutečně sedan přiblížit spíše CAMRY a hatchbak Auris bude mít mnohem více společných designových genů s v Evropě prodejně úspěšným Yarisem. Celkem mi to připadá jako zajímavý tah i s ohledem na fakt, že v této třídě sedany vyklízejí místo hatchbekům, MPV, SUV a dalším módním trendům. Myslím, že tento model bude směřovat i na trh v USA a tak trochu to evokuje provedení zádi. Mimochodem nemohu se zbavit dojmu, že právě "zadky" Toyotě moc nejdou... Nicméně interiér vypadá velmi dobře a pokud jsem četl první test Aurisu v Autocaru, tak podvozek a celková úroveň auta se velice pozvedla proti stávající verzi. jsem zvědav, jak bude vypadat ve skutečnosti a přeju jí úspěšný vstup na trh ;-)
6. 12. 2006 19:44
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Myslel jsem to tak, jak píšeš dole a to, že v Evropě Corollu nahradí Auris. Jako prapodivný sedan typu Honda City to beru, ale jestli takhle bude vypadat i hatch a combi, tak to nebude růžové ;-\ Snad bude Auris jiný, hezčí :yes:
neregistrovaný "Well"
6. 12. 2006 18:05
Re: motor 1.6
Byl by to dobrej motor do Yarouše. ;-)
neregistrovaný "Tom"
6. 12. 2006 17:45
Re: motor 1.6
To chce klid.. počkáme si na zveřejnění průběhu výkonu a krouťáku, třeba (a třeba také ne) budou "pěkně ploché" už od spodu ;-)
neregistrovaný "Tom"
6. 12. 2006 17:43
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Původně se sice uvažovalo, že Corolla v Evropě zkončí.. jenže dealeři silně "protestovali" a vymohli si pokračování Corolly v Evropě
neregistrovaný "Tom"
6. 12. 2006 17:42
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Jo, vážně. Interiér super. Ze předu super, z boku relativně super (komu se líbí Camry, ten nemá problém), jedině zadní nárazník není úplně OK. Když srovnám tohle se současnou generací.. je to pokrok správným směrem a mě se to fakt líbí. Bestsellerem se nestane ani náhodou, páč bude v nabídce (pravděpodobně) pouze sedan, proto nebude moci konkurovat třeba Golfu (nesrovnatelně více variant a motorů).. mezi malými sedany by ale mohl značně bodovat.. ono se to nezdá, ale jsou země, kde je Corolla bestseller (Finsko, Polsko) a pak jsou země, kde se nechytá - ve výsledku v Evropě poměrně neuspokojivé. Více sázím na Auris, který podle mě má potenciál být v první pětce mezi hatchbacky
neregistrovaný "H"
6. 12. 2006 17:40
Re: začínám v tom mít bordel
Tohle je asi ta Corolla, co se bude jeste nejakou dobu vyrabet v Turecku, paralelne s novym modelem Auris.
neregistrovaný "Tom"
6. 12. 2006 17:36
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Souhlas. Pokud dostane nový Avensis podobně pěkný design, tak už fakt nebude mít chybu (minimálně pro mě) :yes:
neregistrovaný "Lancer"
6. 12. 2006 17:16
Re: ROZLOUČENÍ
Gratulace k bydleni, pekny vanoce a nekdy se zase ukaz! :yes:
Avatar - donPedro
6. 12. 2006 16:31
2v1
Tož kdo si tohle koupí, tak si kupuje dvě auta v jednom. A japaktó? Interiér jest hezký, velmi hezký - boční profil středového panelu dóle od řadičky až nahóru nad výdechy větrání/klimy to je přímo paráda :yes: :yes: :yes: Ovšrm exteriér to jsou 3N - nenápaditost, nudnost, nehezkost. To se mohli čučnout ogaři od TTT vedle k súsedom jak se dělá (zvenku) sedan v nižší střední (modří vědí, pro ostatní je to Mazda3). Chilli sumasumárum dvě auta v jednom za ty prachy - no proč ne. Jelito ovšem výhra to nechť si přebere každej sám. Tož tak.
neregistrovaný "jan"
6. 12. 2006 16:29
..
stim motovym vybavenim nema na nemeckem trhu sanci. 65 nebo max. 91KW je na dnesni dobu malo, mozna tak dobre pro japonsko nebo finsko kde se jezdi 80kmh. Interier se mi ale libi.
neregistrovaný "evža"
6. 12. 2006 16:11
Corolla.
Je to asiatský pokus o sedan.
neregistrovaný "Mato"
6. 12. 2006 15:50
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Mne sa tiez velmi paci, a nemam rad velmi sedany. Je ako mensi avensis+is :yes:
Davnejsie som cital, ze tento model by mal byt len pre Cinu a krajiny okolo, ale naco ho nosia do Europy? Fakt neviem ako to bude... :-)
6. 12. 2006 15:19
Re: ROZLOUČENÍ
Galante, aspoň občas zaskoč do nějaký i-kavárny. Užívejte domeček a všechno nejlepší do novýho roku. :yes:
neregistrovaný "Well"
6. 12. 2006 15:04
Re: motor 1.6
Co ty víš, třeba to má už ve třech tisících 95% točáku, pak by to celkem šlo :-). Jestli nebude sedan vážit do 1100kg (a to bych se hodně divil), tak to nepojede. Design nic moc, zase nuda jako vždycky.
Avatar - Charger
6. 12. 2006 14:42
motor 1.6
Ta 1.6 má sice pěkný výkon, ale k čemu když má "jen" 157 Nm v šílených 5200 otáčkách. v normálním provozu to bude vcelku líné troufám si říci. ;-\ Design radši nehodnotím.. ;-\ ;-)
neregistrovaný "Coulin"
6. 12. 2006 14:40
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Ač sedany moc nemusím,tenhle je fakt dobrej... A těm,co tady tvděj,že je to jen větší facelift doporučuji dojít na oční a hlavně přečíst si článek... >:D A ten vnitřek-fakt vymazlenej...Ten kdo bude od Toyoty chtít nějakej ˇulet,ten se ho opravdu nedočká,sedan se opravdu už o moc léoe udělat nedá,mažná je hezčí ten sedan od Fiatu ,ale Toyota je TOYOTA... TOYOTA je král Toyota je nej A hezky dlouho bude,ať si tady ty proevropští imaginátoři a germanizátoři plkaj co chtěj... TTT :yes: :yes: :yes: Corolla Forever...
neregistrovaný "Umierneny"
6. 12. 2006 14:34
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Ten zadny naraznik je ohavny, posobi na mna ako tuzing. Ale celkovo by som to nazval peknym faceliftom americkej verzie Toyoty Corolly sedan. A to je krok spravnym smerom, snad ten hnusny 'europsky' dizajn Toyot ala sucasna Corolla a Avensis naozaj odumrie. Cim viac sa budu tieto dve europske verzie podobat svojim americkym, resp. celosvetovym verziam tym lepsie. Sny sa stavaju realitou a jedina vec co mi na Toyotach vadi (design) sa zacina upravovat! Drzim palce! :yes:
neregistrovaný "ja"
6. 12. 2006 14:34
toz nevim...
...ale prijde mi to podobny do Hondy...predek docela jako Accord a celkove nejvic asi Honda City... 8-s
Avatar - Dinar
6. 12. 2006 14:31
Re: ROZLOUČENÍ
Tak až tě ten Eurosport omrzí, tak se zas ukaž, je tu určitě větší zábava. Jinak, gratulace k bydlení a Good Luck. :-) ;-)
6. 12. 2006 14:17
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Tome, teď zcela vážně. Tobě se to opravdu líbí a přijde ti to natolik hezké aby se to stalo prodejním "bestsellerem" v evropě? No já nevim, něco se mi na tom prostě nezdá, minimálně příliš fotogenická není. Jak jsem psal, do japonska ok, ale... (co se týče designu)
neregistrovaný "cyrus smith"
6. 12. 2006 14:05
Re: Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
souhlas :-) :yes:
neregistrovaný "Tom"
6. 12. 2006 13:40
Vypadá jako malá Carmy.. a Camry se mi moc líbí :-)
Super, konečně konec nudného designu.. stará Corolla byla hodně dobré auto, jen ten design byl trochu nuda (záleží ale samo na osobních preferencích).. nový design ve stylu Camry se mi líbí :yes: Jsem rád, že se potvrdili mé spekulace/tužby, že Corolla nadobro nekončí :-) :yes: Byla by škoda odepsat takovouto legendu, nejprodávanější auto historie, nejprodávanější auto světa! Ještě aby se mi líbil Auris naživo.. pak bude vše, jak má být. Corolla ruleZZ. Today Tomorrow Toyota
neregistrovaný "Tom"
6. 12. 2006 13:33
Re: začínám v tom mít bordel
O tomhle spekuluji celou dobu, nyní to již vypadá dost reálně.. Každopádně Auris bude nový model, ne pouze hatch Corolly. Dva odlišné (koncepčně, zaměřením) modely v jedné třídě je strategie, kterou Toyota uplatňuje i v některých dalších zemích
neregistrovaný "LS"
6. 12. 2006 13:27
10. generace celosvětového bestselleru
Král může být pouze jeden. Bravo TTT >:D :yes:
neregistrovaný "Beast"
6. 12. 2006 13:09
dizajn
Dizajn sa mi zda dost nevyvazeny - spredu ako camry, bocny profil ako VW jetta, od zadneho blatnika pripomina Hondu city, a zadne svetla sa podobaju tym z Lexus IS...a to tu mnohi tvrdia ze len korejci kopiruju. Celkovo to vsak bude urcite velmi dobre a spolahlive auto ;-)
6. 12. 2006 13:01
No.....
Verze sedan me docela prekvapila. A velice mile. Toyota Corolla zacala sedanem a vypada to, ze chce stejne skoncit. Vydrzela na trhu mnoho let a hodne uz pamatuje. Corolla dobre vi, ze nic neni na veky a behem techto let se stala takovym slonem automobiloveho trhu. Zmoudrela, zklidnila se a jde jistym krokem. A stejne jako sloni se pred smrti vraci na misto sveho narozeni, do verze sedan. Pred smrti by Corolla mohla byt dustojnou konkurenci pro VW Jetta. Nebude to lehke, Jetta je, podle mne, tim nejlepsim co dnes VW vyrabi.
6. 12. 2006 12:26
Re: ROZLOUČENÍ
Galante, k tomu novému domu velké gratulace, a ať se vám v něm daří :yes: Mrzí mě, že nebudeš psát... tak snad na jaře. Jo, a... všechno nejlepší do roku 2007 :yes: :yes:
6. 12. 2006 12:20
Re: ROZLOUČENÍ
Štastný a veselý, podíl normálních přispěvovatelů se zase sníží ;-\ ;-)
neregistrovaný "Galant"
6. 12. 2006 12:03
ROZLOUČENÍ
rád bych využil tohoto příspěvku k rozloučení s Vámi všemi s kterými jsem měl tu čest tady občas prohodit pár slov. Stěhuji se do svého nově postaveného domu a bohužel aspon do jara nebudu mít přístup na net :-( Na druhou stranu budu mít čas večer dělat jiné věci :-) Třeba se dívat na Eurosport :-) Tak se těším na jaře, přeji krásné Vánoce a svátky, hodně automobilových novinek (které je potřeba pořádně probrat) a doufám že se tu s Vámi na jaře uvidím(? - nevím jak to napsat)
;-) :yes:

P.S. Special thanks to GTI - drž se chlape a nedej se zastrašit, Big Brother z VW Tě sleduje ;-) :yes:

P.S. II - ta toyotka vypadá z venku jak Honda City = tragédie - potřebuje aspon 18" kola aby nebyly ztracený v karoserii...
6. 12. 2006 12:02
Eh ouvej
Překvapen, rozladěn? Interiér hezký, ale tím to asi tak končí. Vypadá to opravdu jen jako lacinější facelift stávajícího modelu. Skoro bych řekl, že stávající model se mi líbí více. To zalomení světel (vpředu i vzadu) je totálně disharmonické. Do Japonska OK, do Evropy NE! 8-s Žádní falešní sobi!!!
Avatar - Dinar
6. 12. 2006 11:26
Re: COŽE?
>:D A jaké máte dojmy: to je dobře, tak já nevím... :no:
6. 12. 2006 11:20
COŽE?
Tak z tohodle mě dostane jenom Staník. Na šotka se vykašli, Donalda přeskoč, čulibrk je na nic, práksni sebou a zmiz... >:-[] :yes:
neregistrovaný "cyrus smith"
6. 12. 2006 11:14
začínám v tom mít bordel
předpokládám, že tohle je, byť poněkud vetší, facelift stávajícího sedanu a že nový auris bude kompletně jiný auto včetně podvozku a oba modely - corolla sedan a auris 5D se budou prodávat současně...? :-|