Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Kia Cee'd kombi se už testuje v běžném provozu

20 komentářů

myslím, že na uvedenej sérií 3 foto je Hyundai I 30 wagon
Tak záleží taky, jak moc jedeš "podle pravidel".
Neříkej mi, že za 10 000 neseženeš papíry i s SPZ (pochopitelně padělané). Je to cesta nečestná, nicméně patrně bohužel schůdná...
Kazde aauto, ktere je radne prodane dostane velky technicky prukaz a znacky. Vozidla, ktera se poskytuji pro jine ucely jsou bez technickeho prukazu (treba zapujcene ke studijnim ucelum), Nase firma take nekolik automobilu a motoru zapujcila, napr. CVUT. Pokud by nekdo chtel tyto vozy prihlasit, musi nejdrive od vyrobce ziskat souhlas s timto krokem a take od nej musi ziskat velky technicak. Vyrobce se musi zavazat ze vozidlo se shoduje se schvalenym (homologovanym) provedenim a ze splnuje podminky provozu na pozemnich komunikacich. Takze to neni zase tak jednoduche.
Dakujem ze ste sa tu pekne rozhovorili o tom , ako date CEED na znacky. Tie auta vazne maju technicke nedokonalosti a boli rozlozene a zasa zlozene asi tak 10-krat. Takze ich radsej na ziadne znacky nedavajte, lebo by s toho bol asi velky pruser, keby sa to s Kie niekto dozvedel. A vdaka vasemu rozhovoru, to uz niekto urcite vie...
Neviem čo sa plašíš s volantom na pravej strane. Moja kolegyňa z práce dostala od manžela /angličana/ Passata s pravostranným riadením a jazdí na tom ako blesk.
Tak sorry. Myslel som, ze je to opacne. Teda, ze normalne ako sofer sedis v aute na lavej strane, ale v tomto kuse bol volant na pravej strane (vyzeralo to dost cudne). Samozrejme je to predseriovy kus, ale co som videl, tak spracovanie bolo na slusnej urovni, vid kozeny volant a kozene sedacky, licovanie palubovky, ...
Buď jsem už od rána "OUT", nebo něco jiného,ale : Levostranné řízení snad nevadí,nemělo to být pravostranné? Ale neručím dnes za hlavu,tak se jen ptám... 😒
Ke konstrukci: je jasné,že je to předsériovka,bylo to zřejmé i v Paříži,pár věcí by se (staticky viděno)mohlo zlepšit,lícování uvnitř,nechápu,proč tam neměli rezervu(tu by snad nikdo neukrad),páčky sedadel,plast před spolujezdcem se docela ochotně dal poškrabat,čalounění dveří,i ten jejich zvuk nebyl dokonalý atd,ale to se vše dá lehce dá napravit.Za rok to sice nebude auto,které by ohrožovalo Golfa,novou Bravu atd,ale časem - moc bych je nepodceňoval !!!
BTW:Ta náprava,resp.podvozek Sportage není zase moc špatné,to bych se jich jako nemajitel dokonce zastal.Kráčí dobrým směrem.Pozor!
dik za upresnenie :yes:
Ja studujem vo stvrtom rocniku na Strojnickej fakulte STU v Bratislave a nasa skola taktiez dostala 1kus Kie Ceed, samozrejme bez znaciek. Ale ma lavostranne riadenie, takze nie je homologovana na pouzitie na nasich cestach. Je to dar automobilky pre studentov odboru automobily a spalovacie motory. Mimochodom nie su tam konstrukcne nedokonalosti ale konstrukcne abnormality (lavostranne riadenie, ktore je u nas nepouzitelne). Tieto auta (este 1kus Kie Sportage) sme dostali este koncom minuleho mesiaca a dodali este prednu napravu zo Sportage.
no malo by sa s tým niečo robiť skúsim niečo pozisťovať
Poslyš, ta škola má svého zřizovatele,asi to bude nějaký krajský úřad,nebo co tam na SK máte.Pak možná máte školskou radu,to netuším(zástupci školy,zřizovatele,studenti,rodiče),prost… s tím něco dělejte.Škola je tu snad pro studenty a ne naopak.Mám ...náctiletou dceru a když má pocit,že by se něco mohlo změnit,zajde za zástupkyní,nebo za ředitelem(řádně se nahlásí) a řekne stanovisko třídy,někdy svoje a nikdy nic ji "nepostihlo".Je fakt,že to dělá slušně a neplácá pitomosti.Přece mi neříkej,že máte auto k výuce a ono někde stojí v garáži,To snad ne!Ale je dobré vědět,jak je to celé doopravdy,tj. zcela přesně.Třeba se zeptat v té továrně ?? 😉
vieš len škoda ,že to nevysvetlíš jemu,proste on ma úplne nove auto a príde mu blbe ho nechať automechanikom v škole aj ked je na to určené... proste je zamknute v garáži a tam stojí ,ale som zvedavý čo sa stane ked prídu z Kie sa pozrieť a auto bude zavrate v garáži a bude vidno ,že sa sním nič nerobilo...a žiakom nezostáva nič ine ako akceptovať to,lebo nakoniec si aj tak spravý vedenie svoje :no:
Ono je snad jedno,na čem byl kdo odchován,každý někde a na něčem,pokud vůbec...
Ale😜akliže to dala firma pro výuku,má to být pro výuku. Konečně,zodpovědnost nese ředitel školy.Možná si KIA SK testuje, jak se škola zachová a najde si jinou školu,která respektuje pravidla.
Ono se to tu 17 let,všude a ve všem motá kolem pravidel hry a jejich respektování.Pokud jsou špatná,je třeba je změnit.
Počínání školy je velmi hloupé a krátkozraké.Škoda. :no:

Kombi je hezké,sice budou řeči o kopírování jednoho auta z F,ale technicky to nešlo stihnout,takže je to originál. :yes:
Na stránkách českého zástupce Kii je uvedeno datum 12.12. tohoto roku. Nějak mi to nejde dohromady s tímhle článkem. To si jako autor nezjišťuje informace či co?
tak to je biedny argument hodny ubohosti toho profaka. Kradnu vsetci, a kedze kradnem aj ja, tak je to akceptovatelne. Fakt prísnačné :no: :no: :no:
..a studakom opat ostanu 120-tky. No tak to Kia určite oceni, a možete sa tešiť na jej "štedru podporu". A vrchol toho je: ziaci to akceptuju...to sa vam bude lahko hladat praca ked budete mat prehlad akurat o starych suntoch. :no: :no: Odbornici :no: :no:
ak to niekto prihlasi tak ma kua pruser. To auto je konstrukcne nedoladene a moze byt preto zivotu nebezpecne. mozu tam zlihat brzdy, motor hocico. Dobre viem o com vravim 😊 ale to nejakemu panovi profesorovi odchovanemu na 120tke skodovke nikto nevysvetli
otazka vsak znie, co by sme urobili my na jeho mieste :-!
nesnazili by sme sa to tiez prihlasit na znacky? kto si bez viny, nechhodi kamenom 😉
Kia Ceed SW bude nádherné auto, teda pokud bude vypat stejně jako v Ženevě. Jestli vzhled zachovají a bude mít dostatečně velký zavazadelník (tzn. kolem 500 litrů). tak to bude jedno z nejzajímavějších aut této třídy. Nezbývá než držet palce. :yes:
tomoooo
Super, nie aby boli na skole radi, ze sa mozu vrtat v aute (s ako tak novymi technologiami), ale hned sa niekto snazi vyje*** so systemom a prihlasovat to na znacky. :no: :no: :no: :no: :no:
velmi pekné kombi,dovolim si povedať,že najoriginálnejšie vo svojej kategorii... :yes:
uvidime ako sa mu bude dariť 😄
PS:a teraz zaujímavosť,minule som prišiel do školy a na ihrisku v strede stala Kia Ceed bielej farby ,bez ŠPZ s automatom,tak som začal zisťovať že o čo ide a zistil som ,že kia darovala asi 10tim strednym odb.učilištian Kiu Ceed,celu palubovku,motor a zadnu napravu...
to s tym novym autom mi prišlo nejako divne najprv som si myslel,že ked sme celkom blizko Žiliny/Považska Bystrica menej ako 50km/ to asi preto.Môj profesor ma vyviedol z omylu naša školska Kia sa totiž nedá prihlásiť na značky
>😁 pretože vraj ide o 2sériu a sú tam nejake konštrukčne nedokonalosti...nanešťastie sa naš zastupca pre prax rozhodol ,že len tak nenecha take pekne auto rozoberať automechanikom a všemože sa snaží ho nejako dať na papiere ...zaujímavý spôsob ako sa zbaviť "šrotu" však?BRAVO Kia takto sa nebude už učiť na 120tkach