Novinky

Zpět na článek

KTM 990 Superduke R: Rychlý velkovévoda

18 komentářů

Už se těším, díky mnohokrát >😁
Ricardo
S to cenou vám dávám za pravdu 😄 Carauto je podle mě nejlepší časopis o autech, zvlášť když uvážím kolik stojí a o čem všem se tam píše. Ale pokud víc holdujete motorkám tak vaše rozhodnutí chápu. Co vám jako novináři závidím je to že jste se mohl svézt s podobnými auty a motorkami a dokážete odhadnout jak si proti sobě budou stát :yes:
Blackblade
To jsem nečetl, letos jsem předplatné Carauta změnil na předplatné ČMN 😉 Ale taky už mám něco naježděno a natestováno jak s auty, tak s motocykly 😄 Takže mě osobně to nepřekvapuje.

Ale na druhou stranu: nový Turbo stojí myslím 4,5 mega a litrový supersport vuz Fireblade stojí desetinu té ceny!! To je celkem podstatné dodat. A adrenalinové dojmy? dooost podobné 😉 😄
Ricardo
Pane Daňku, máte pravdu a gratuluju k vašemu odhadu - pokud jste to tedy nečetl (Carauto 43/06) 😉 Mě ten výsledek překvapil, i když mám auta mnohem radši. Myslel jsem že ta motorka bude aspoň na výjezdech ze zatáček rychlejší, ale podle grafu okamžité rychlosti tomu tak bylo jen na cílové rovince.
jo 😄
Blackblade
Pak to bylo jasně Porsche ;o) víc kol lépe brzdí a to nové Turbo akceleruje prý jak ďas 😉 Postavte je ale na dálnici nebo na letiště a výsledek bude jiný.
Ricardo
Na okruhu a na suchu. Řídili profíci a měřil se nejrychlejší čas na jedno kolo, maximální dosažená rychlost před zatáčkami a největší rychlost v apexu jedné zatáčky. Jeden z nich byl lepší, a to skoro ve všem 😉
Blackblade
Tady máte ochutnávku 😉

A teď k tomu hlavnímu: zvuk. Tady by se spíše hodilo napsat ZVUK, protože to, co se ozve po nastartování motoru, je nezapomenutelná symfonie. Když jsem oporvé otočil kličkem doma v garáži, první půlsekundu jsem měl strach, že je něco špatně, motorka nechce naskočit. Ale pak se ozvala rána, následovaná hřměním, a já měl pocit, že mi někdo hodil pod motorku granát. Možná se tomu bude lehce usmívat, ale v garáži, kde se to všechno odráží a hlavně když to nečekáte, pak je to pocit k nezaplacení....

Víc bude až v testu 😄
MT-01 >😁 ať je v článku cokoliv, tak chci slyšet, jakej to byl pocit mit ten rachot pod sebou? >😒]
Blackblade
Záleží na tom, kde se měřilo... na okruhu? na letišti při jízdě v přímce? bylo such👋mokro? Kdo co řídil (profi závodníci, novináři, nudle z horní dolní)? Co se vlastně měřilo? Jedno kolo, zrychlení z 0 km/h na 100 (200)km/h? Pevný kilometr?

Rád bych více indícií, než si zkusím tipnout odpověď 😉
Blackblade
Ale ano, už jsem o tom psal dávno ve "svém blogu"... mrkněte na [odkaz]
Snad se tak Duke konecne priblizi vykonem motoru, podvozku a brzd memu Triumphu ST 1050 😄? Kvalitativne uz ho asi prekonal 😒
no v tom testiku to vyhralo porsche, ale kdyby bylo vse ok, tak by se nechytalo. oni totiz v prvnim kole fireblada rozstrelili a s druhym uz jeli opatrne, aby se jim nestalo to same 😄)

alespon tak psano v listopadovem cisle britskeho magazinu T.W.O. 😄
da_b0mb
Skoda,ze fotka nejde zvetsit...nebo ze jich neni vic...rad bych se podival. A uz je pozde a nechce se mi googlit 😄
Ricardo
Co je rychlejší - Honda Fireblade nebo Porsche 997 Turbo? 😉
no to rad slysim... >😁 Ale ceho asi neprozradite... 😒
Blackblade
Superduka na test jsme měli v barvě černo-černé. Jinak vedle Duka máme pro vás připraveno celkem 7 testů, aby jsme měli my motorkáři co číst během zimního období 😉
Bude testík Superduka? tak to se už moc těším! V jaké barvě jste ho měli?