Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Letošní prodeje Citroënu v ČR: Meziroční nárůst o 50 %

38 komentářů

Ono se to vážně těžko objektivně posuzuje bez znalosti souvislostí.. Já osobně mám zkušeností s produkty PSA tolik, kolik jen málokdo tady a mnoho bych mohl potvrdit, ještě více ale naopak vytrvale vyvracet. A na to nemám ani energii, ani čas ani chuť. Osobně trvale užívám C4 VTR 1,6 HDI ve výbavě, která nezahrnuje snad jen navigaci a střešní okno. K tomu jsem měsíc brázdil krajinu v C5 BK Exclusive 2,0 HDI a zodpovědně sám za sebe nemůžu prosti spolehlivosti obou zmíněných říci ni křivého slova. Oukej, jsou to jen stroje, fajn, někdo může mít opačnou zkušenost.. Byl jsem svědkem veselé příhody z "natáčení" když jsem v Olomouci na vlastní oči viděl usměvavého hromotluka v dobrém rozmaru, kterak vláčí za límec přijímacího technika slavné asijské značky, kde není nic nemožné a řve jako hroch, že se už potřetí nemůže dostat do auta, bo se mu ku..va zase pos..ly ty dveře a to že si opravdu ale OPRAVDU nepřeje... >😒]
C5 v HDI můžu jen vřele doporučit, chce si to jen vyhlédnout servis, kde se na zákazníka nedívají jako na přítěž. Pak jde všechno, i to, o čem lidé neví. 😉
Vybraná ironie, hodná tónu zbytku příspěvku :yes: Ano, kupodivu jsem k tomuto názoru došel sám, ergo necituji slovo od slova cizí zdroje. K otázce předraženosti dodám jen tolik, že cena pro mne znamená to, co stojí v tabulce, ať už je čokoládová, či jiná. Pokud dovozce trvale zlevní, je na světě nová cena, cokoliv jiného je dočasná sleva či akce. Dočasná zpravidla do doby, než se zase spraví prodejní statistiky.
Ad kvalita - osobně Citroëna nevlastním, čímž se ve vašich očích patrně vyřazuji z okruhu zasvěcených - možná si napravím reputaci tím, že C5 Break je můj vysněný vůz i přesto, co o ní píšu níže. Ovšem celkem cca sedm lidí z početné skupiny mých přátel doma dva šípy má - od staré ZX po právě novou C4 a všichni neustále něco opravují. Od folklóru v ZX - permanentně odcházející kulisa a synchronizace převodovky a stávkující elektrická okna, centrální zamykání a rádio, přes majitele Xantie, který za dva roky už dvakrát řešil prosakující hydraulický olej, třikrát dobíjení, jednou nefungující klimatizaci a brzy jej čeká výměna hydraulického čerpadla, až po C4 a C5 se zhruba podobnými, cyklicky se opakujícími závadami - kolísající napětí dobíjení, mechanicky porouchané páčky blinkrů a ovládání rádia, problémy s centrálním zamykáním, které se někdy neodemkne, jindy zase nezamkne, alarm, který se čas od času spustí sám od sebe. Ovládání klimatizace je další kapitolou samou pro sebe. C5 je faceliftovaná s adaptivními světly, která tu a tam zůstanou viset v krajní poloze, C4 má AFIL, který po opravě vždy funguje maximálně měsíc či dva. C4 se navíc již dvakrát stalo, že jí během noční jízdy zhasly světla, přepnuté na světelný senzor. A tak dále. Předesílám, že žádné ze jmenovaných aut není prastará troska. Stačí to jako věrohodné argumenty?
😉
8-s
😉 :yes:
no...ty motory jsem fakt nemyslel....myslel jsem chytré nápady :yes:
To s těma motorama byla sranda ...Viď ,nemyslíš to vážně >😁 Dobrý spojení je vtipné věcičky-1.2HTP :yes: >😒] Každopádně kvalita šKODOVKY je opravdu dobrá a kdyby ji netáhli dolů ti z Kameńákova vlkohhrádku byla by ještě lepší... To právě ty motory jsou tragedie... :-!
Jo tak na to zapomeň-znám modely různých značek o kterých se vědělo co se nepovedlo a čekalo se jestli se to projeví v záruce a nebo si výměnu zaplatí zákazník... Nebuď jak malej... :yes: :no: A právě auta ze země gal kohouta jsou nejčastěji mezi nima... :no:
Asi třeba motor 1,2 HTP. Ten mi přijde dost vtipný😄, ale někdy taky nebezpečný. Když třeba předjíždíš v kombi
Vtipné věcičky?
NIcKON: Ehm, předražené Citroëny s problematickou kvalitou. Mimořádně výstižné, řekl bych přímo e😜licitně vystihující. Nepochybně jsi k takovému závěru došel sám, že 😉
Kupuješ žihadélko se silnějším benzínem? Jedno takové jsem dnes viděl. Zadní nárazník 15 mm na zemí, lehká patina několika vrtev sprejů z drogérky a lauf jako komín z Orionky. Favorit v bílé na hliníkové, nízkoprofilové cestě do pekel.
C4 SX Pack 2,0 (103 kW) ve stejné bílé, na aluminiové cestě do čtyřválcového nebe. Reálná cena je nižší, než ta čokoládově tabulková a lehce atakuje pět set. Ale k tomu co sis přál můžeš klidně přihodit haldy dalších šikovností a ani korunu navíc. Přes derogaci můžeš nechat vyrobit i Coupé ve stejné specifikaci a možná se dostaneš ještě níž. A v té bílé.. už jsem viděl a.. promiňte, jdu se znovu otřít. Kdo to necítí, tomu něco chybí.
Vašek: Svolávací akce se nevyhnuly ani jediné "mainstreamové" značce. Les actions d´appels znají i Céčka taky (stejně jako u Fordu, Folksu nebo Škody) 😉
skrymi: Podnětné :-!
podle mě...nejlepší jsou škodovky...výborné zpracování, dobré motory, všude místo(kromě fabie) vtipné věcičky, a další věci :yes:
Muze prosim nekdo dat odkaz na nejprodavanejsi auta Evropy? JATO.COM je s velkym zpozdenim a uverejnuji jen top ten. Dekuju
Přesně tak :yes:
Jo, ale CItroën svolávačky dělal, tak pokud jsi to nemyslel obecně, tak prosím přijmi tuto informaci.
Je jasné, že žádná značka nemá radost, když musí svolávat, ale tvrdit, že někdo v tomto smšru zatlouká je přinejmenším hloupé. Žádná značka nebude ohrožovat své jméno a riskovat nějaké hromadné žaloby !
O té tkzv. "kvalitě" si můžete přečíst zde na odkazu: [odkaz] přečíst.
Dle statistik německého TUV je Citroen nejspolehlivější z trojlístku francouzkých značek Renault, Peugeot a Citroen.
Drobná chybka. V tom odkazu se musí smazat poslední tečka, aby se to zobrazilo.
Akční ceny jsou uvedeny např. zde [odkaz] Nahoře je odkaz na pdf soubor s kompletním ceníkem. Jestli brát akční cenu za bernou minci je otázka. Řada lidí říká, že ne. Já si myslím, že ano, pokud je oficiálně inzerovaná dovozcem/prodejcem. Každý má samozřejmě právo na svůj názor.
Popravde budu tvrdit ze na to ze patri Citroen a Peugeot pod jeden PSA koncern, tak z vlastní skušenosti vím že Citroen je co se týče kvality lepší než Peugeot je to sice nepochopitelné když používají stejné díly ale je to tak bohužel. Peugeot ma jednu svolavacku za druhou take povest Peugeotu nevylepsil model 307 který si tak cas od casu sam shorel, no proste mirne podprumerne auta :no:
Asi si nerozumíme, ale na Netu citroenu je cena 630 tisíc. Tak kde je tedy chyba?
Ač nejsem příznivcem dvojitého šípu,jsem unešen Citroenem v oblast MS rally.Spojení Loeb-Xsara WRC je neskutečné... :yes: Myslím si,že je to i správna cesta propagace značky,i když je jasné že to auto má tak 1% dílů ze seriové Xsary... každopádně je to lepší než se cpát do F1... :-! Navíc ,co se týká prodejů u nás víc než jinde záleží na cenách a češi jdou po slevách jak slepice po plivanci-sleva na C5 Combi 180000 a ještě to není konečna... :no: To si myslím není ta pravá cesta-v Evropě to tak slavné není-celé PSA má pokles...
Jsou značky ,kteří je svolávají a tím seriozně přiznají chybu...jsou značky které nepřiznaj a zatloukaj a zatloukaj :no: 8-s
Běžný zákazník bere cenu, jak je uvedená ne netu nebo v tisku. A tam je C4 za 520 tisíc, Octavia za 650 tisíc. Že tomu u Citroenu říkají akce ho nezajímá, pokud to zboží za tuto cenu může koupit (spíš tam rychle poběží kupovat). A protože tato "akce" platí minimálně od začátku tohoto roku, nelze se divit slušným prodejům. U Octavie slevu na prodejci vydyndáš - ale je to vyloženě na jeho libovůli. A většině lidí se myslím smlouvat nechce a většinou když vidí přemrštěnou ceníkovou cenu, tak o tom autě ani neuvažují. Jo a osobně si myslím, že O2 za 650 je lepší koupě než C4 za 520 😄 .
Ohledně té kvality: za posledních 5 roků Citroen nesvolával svá auta kvůli technickým problémům ani jednou. Naproti tomu jiné značky i ty údajné modly kvality-Německé i Japonské značky svolávají přímo po statisícových seriích. Viz. poslední svolávání u Nisanu !
On totiž tu C4 za původní cenu nikdo nechtěl (ale to je i případ Focusu, Golfa, Astry, Méganu či 307). Citroen to řeší oficiálně inzerovanou slevou, ostatní většinou zkouší různé akční modely nebo to nechávají na invenci prodejců, jak se s nadsazenou cenou popasují.
Rozumím tomu správně, že akční cena = časově omezená akce na podporu prodeje více či méně prodejného zboží = cenové zvýhodnění proti standardní ceně? V tom případě nechápu tvé srovnání se standardní cenou konkurenční značky. Mohu poprosit o vysvětlení? Předem děkuji.
C4 je navvíc jedno z nejvíc bezpečných aut v té třídě !
Je tam akce. Citroen a Renault jsou jedny z mála automobilek, které uvádí oficiální slevy. A na prodejích je to vidět. Jinde se o slevu musíš handrkovat a nevíš, na čem jsi (viz. Škoda).
Právě koukám do ceníku na www.citroen.cz a tam čtu C4 2,0 SX pack 5D za 630 tisíc. Jeden z nás dvou se asi spetl 😄
Stojí 520 tisíc (2,0 SX pack 5D). A tempomat máš grátis 😄 Octavia stojí v podobné výbavě 650 tisíc...
A ty se podívej, kolik stojí obyčejná C4, když chci mít aspoň 100kW benzínový motor, 6 airbagů, ESP, kompletní elektriku, automatickou klimatizaci, CD přehrávač - což bych já při nákupu nového auta považoval za samozřejmost.
tak sa pozri co ponuka napr. C6 - bezkonkurencny hydropneumaticky podvozok, natacacie bi-xenony, head-up display, bezramove okna, a mnozstvo inych high-tech zalezitosti, ktore najdes len v autach premiovych znaciek za neporovantelne ceny...
Určitě přes design. Protože bez něj by toho předražené Citroeny s problematickou kvalitou a zastaralými (zážehovými) motory už mnoho nenabízely.
Je vidět, že přes design vede cesta :yes: , nebo hlavně přes peníze? 😄
Citroen pravdepodobne pripravuje na podvozku buduceho C3 (2008/09) maly jednopriestorovy model namiereny proti Agile & spol. Premiera je ocakavana koncom 2007 / zaciatkom 2008: [odkaz]
:yes: :yes: :yes: