Novinky
Při takhle rychlém vývoji bude následovat svolávačka za svolávačkou. Už i Mercedes takhle zkoušel zkracovat vývoj a šel v žebříčcích kvality dost dolů. Ale je pravda, že Fiat nemá proti Mercedesu moc kde klesnout. >😒]
poznam ludi co maju mercedesy, dokonca takych co ich maju uz desiatky rokov, a tiez hovoria, ze kedysi nevedeli co je to servis, teraz su tam bohuzial dost casto... 8-s Quido, urcite na tom nieco bude, ver mi ! 😉
misoo: neboj o autech mám přehled, jen se mi líbí lidi, co jen tak z patra ihned vědí jaký bude auto, který je teprv na monitorech v CADu 😁
Myslím si, že s tím začali u Fiatu. Před nějakou dobou tu byl článek o nové převodovce - napodobenině DSG. Zatím je asi tak ve stadiu, že šéf Fiatu jel jednou nějakým VW, ale soudruzi z Itálie už vědí, že ta převodovka bude daleko jednodušší, spolehlivější a vůbec lepší než DSG. P.S. Možná si za pár měsíců někdo všimne, jak pendluje z Woflsburgu na jih nějak moc kamionů, že >😒] .
....To jsou bláboly to je strašný,a to včetně článku. Všichni víme prd včetně autora článku (ten asi neviděl ani studii jak by to mělo vypadat) a už víme, že to bude na*** auto. Já ve stilu jezdím už 3 roky služebně, neříkám, že je všechno OK, ale převažuje spíš spokojenost. Předtím jsem měl oktávku a bylo to o něco horší, hlavně co se servisu týče. Jinak každý má svý mouchy a je to spíš o názoru uživatelů, což, jak jsem pochopil, ani jeden z vás kritiků není. A že je to stilo pohodlnější než oktávka je fakt - už vzhledem k našim "rovným" silnicím.
zrovna fiat, který by potřeboval zapracovat na kvalitě a promakanosti svých výtvorů, zkracuje vývoj... To se asi italské PR trochu užbleptlo 😉
Bubo: škoda, že tady plkáš takový nesmysly, možná bys měl ještě chvilku pozorovat co se ve světě děje a jak se to děje než vypustíš z prstů další perlu.
Copak copak? Podle tebe platí že kratký vývoj rovná se promakaný výrobek? Faktem je, že fiat ve spolehlivosti nevyniká, a taky je fakt, že stávající stilo je už na tom docela dobře, tedy by bylo škoda kdyby šla kvalita zase dolů. Ty perlo.
Bubo: bereš to moc povrchně, jednak článek je uvařenej z vody, druhak, nevíš jak bude vývoj probíhat, kolik procesů pojede paralelně a jak je to celý naplánovaný. Ten fakt s tou spolehlivostí jsi vzal prosímtě kde? Fiat je standardně kvalitní evropský auto se standardní evropskou spolehlivostí, to je fakt. Myslím, že používáš slovo kvalita jako příliš širokej pojem, pokud jde o kvalitu zpracování, ta byla u Stila od začátku velmi dobrá, pokud jde o mouhy, tak ty tam zpočátku (hlevně elektronika) opravdu byly, ale opět u jinejch značek je to v bleděmodrým to samý. Takže radím počkat, potom hodnotit.
Taktéž mi moc nejde do hlavy neúspěch Stila. Pravda, nejsem majitelem, dokonce jsem v něm ani nejel, ale moc se mi líbí. Z produkce fiatu posledních let to považuji za jedno z nejhezčích počinů. Myslím tím pouze 3dv. verzi... 5dv. má zadní partie otřesné, které shazují auto o několik příček níže. Škoda, možná to je ten důvod všeobecného neúspěchu. ;-\
RS: souhlas
Taky souhlasim, myslim, že ten nepovedenej pětidvéř za to může. Já jsem jel stilem 1.9 JTD a můžu říct že to jezdí pěkně pro mě to sice neni, má to měkej podvozek a dost znatelně se to naklápí v zatáčkách já jsem preferoval vždy sportovnější káry, ale pro nějakou rodinku je to super. A co se současnýho nového stila týče, tak myslim že bude kvalitní. Bude na nové platformě kterou by měla zdílet i nová delta integrále a AR 147. Takže bych se toho nebál. Nějaký mouchy to zezačátku asi mít bude, ale určitě to nebude nic velkýho.
So služobným Stilom 1,8 benz. jazdím cca 1 rok a môžem povedať, že je to auto, v ktorom sa jazdí príjemne a okrem naozaj živého motora musím vyzdvihnúť veľké pohodlie, milo ma prekvapilo aj kvalitné audio. Jediná vec, ktorá mi na ňom vadí, je fakt, že je v zákrutách dosť uplávaný a neistý. A čo sa týka kvality - doteraz som s ním nemal žiadne problémy, takže pri novom modeli by som sa nekvality nebál...
No to se mi zdálo zpočátku taky (myslím ve srovnání s oktávkou,ale tý zas plaval zadek)- je to podle mě tím vyšším posazem, vyšším těžištěm a né zrovna dobrým bočním vedením sedaček. Ale to plavání je jen do určité meze, klidně ho zkus někde do zatáčky pěkně opřít a uvidíš, že to povolí jen do nějaké hranice náklonu a pak už drží jak přišitý a neutrhneš ho (teda pokud nejsi závodník).
Já jsem zrovna minulej víkend utrhl svojí bravu. Málem jsem jí roštípal na ***. Znáte to někdo v Brně na starym okruhu jak se jede do kohoutovic. To byl nářez já tam jezdim dost často a pokaždý si dávám závod do vrchu a vždycky jedu o něco rychlejš. nejdřív to se mnou smejklo pak mi lítal zadek do obou stran a nakonec jsem to otočil o 180°a zůstal stát u pravý krajnice. Fakt nářez aspoň jsem si to zkusil a vym kde to auto má hranice
Aby to nedopadlo jako Grande Punto. Krasne auto na fotkach ale pak se v tom clovek sveze a vidi ze ty motory nejedou a maji vysokou spotrebu (kde jsou ty doby co Fiat delal slusne 1.2 a 1.4 motory), v interieru mista nic moc a smrdi to levnymi materialy od strechy po koberce a pak i ta cena, za normalni 1.4, klimatizaci a CD radiem dam vic nez za Stilo a atakuju hranici cen Golfa/307/C4. Jestli nove Stilo prijde s cenou petkoveho Golfa tak budeme tam kde jsme ted.
FIAT je - skaredy, nic v nom nefunguje, ma velku spotrebu,...co este..aha..pouziva totalne nekvalitne materialy, stale sa kazi a je stale v servise,..co este...ma slabe motory aj jazdne vlastnosti...co este...proste je to hnus.
Vazeny znalci automobiliznu...mate vo vsetkom pravdu.
Presvedcili ste ma, *** som urcite ja.
Kazde rano si totiz uz 12 rokov sadam do auta tejto znacky, stale ho milujem...dokonca este viac ako ked bol novy, stale viac ma tesi pohlad do penazenky ci uz s prihladnutim na spotrebu, naklady, ako olej filtre, pozerat na ciastku ohladne servisu nemusim lebo ziadna doteraz nebola..okrem tlmicov... stale viac ma tesi pohlad na spiace deti a manzelku v pohodlnom a na priestor stedrom interieri, tesi ma pohoda ktoru v nom citim, tesi ma pruznost motora sktorym sa nemusim bat robit predbiehacie manevre. stale viacma tesi ze vtedy pred rokmi padla volba na toto auto.
a vy, co sa v autach vyznate, kupujte nemecku, korejsku, francuzku kvalitu.
stale viac ma totiz bude tesit aj pohlad ludi, ako sa pozeraju na moje stilo, stale viac ma bude tesit prekvapeny vyraz autznalych kolegov.prekvapeny z toho, ze sa tak prijemne vezu v tom absolutnom hnuse.
Vazeny znalci automobiliznu...mate vo vsetkom pravdu.
Presvedcili ste ma, *** som urcite ja.
Kazde rano si totiz uz 12 rokov sadam do auta tejto znacky, stale ho milujem...dokonca este viac ako ked bol novy, stale viac ma tesi pohlad do penazenky ci uz s prihladnutim na spotrebu, naklady, ako olej filtre, pozerat na ciastku ohladne servisu nemusim lebo ziadna doteraz nebola..okrem tlmicov... stale viac ma tesi pohlad na spiace deti a manzelku v pohodlnom a na priestor stedrom interieri, tesi ma pohoda ktoru v nom citim, tesi ma pruznost motora sktorym sa nemusim bat robit predbiehacie manevre. stale viacma tesi ze vtedy pred rokmi padla volba na toto auto.
a vy, co sa v autach vyznate, kupujte nemecku, korejsku, francuzku kvalitu.
stale viac ma totiz bude tesit aj pohlad ludi, ako sa pozeraju na moje stilo, stale viac ma bude tesit prekvapeny vyraz autznalych kolegov.prekvapeny z toho, ze sa tak prijemne vezu v tom absolutnom hnuse.
Stilo je úplne normálne štandartné auto, jazdil som ho 3 roky (3D), žiadna, opakujem žiadna porucha okrem výmeny tičiek stabilazátora (na garančku zadarmo) čo je pri jazde po BA cestách celkom normálne, motor vynikajúci (1,6 16V) podvozok zrovnateľný resp. úplne istý ako konkurencia (môžem porovnávať s Golfom..), pekný dizajn 3d, možno trošku nedotiahnuté plasty v interiéry, ale len detaily..ináč teraz po poslednom facelifte, nové materiály-prístrojovka (totožné so Alfou 147), dotiahnuté detajly, lepšie zlýcovanie niektorých dielcou, výborný výber motorov, porovnajme len s motormy VW koncernu, ktoré sú skutočne na smiech, hlavne tá "super!1,4 16 V s až 75CV (teraz tuším zvýšili výkon na "neuveriteľných" 80 Cv😃), ale marketing je marketing a tam sa taloši majú čo učiť..Ja však viem, že iné auto ako talianske už nechcem a nech sa všetci tí"odborníci" na nekvalitné tal. autá strčia do r...i😃)A ešte niečo aj k tomu mýtu o zlých predajoch Stila, Fiat nikdy nebol dominantom v nižšej strednej triede a určite to nezmení ani nové Stilo či Bravo? Fiat vždy kraloval a jasne to dokazuje nové GPunto(od príchodu na trh najpredávanejšie auto v Európe) a Panda medzi menšími a malými autami, ale vyše 700 tisíc predaných Stíl svedčí o štandarte a nie o prepadáku....Ale to sme zase o reklame a samozrejme nikto nechce byť vlastníkom "neúspešného a nepredávaného" auta nie? Podobne je to aj s ínými koncernovými značkami napr. 147 jedno geniálne auto, viem o čom hovorím jazdím ho, ked som si po Alfe sadol do Golfa nepreženem, cítil som sa ako v Trabante😄 kásny interiér, vynikajúci motor a ten podvozok...😄 Fiat ide mesiac od mesiacu hore a teraz patrí medzi najdynamickejšie automobilky v Európe a ak tu niekto napíše, že inžiniery a ludia, ktorí vyrábajú a projektujú autá ako Ferrari, Masserati či Alfa Romeo nevedia vyrábať autá tak sú potom naozaj .....😃
Zdravím všechny kteří se těší na nové STILO respektive BRAVO jak jsem se dočetl že by se nástupce měl jmenovat. Já mám 5D 1,9JTD 85kw a co se týče designu tak zrovne mně se 5D líbí. Jak se říká co člověk to jiný vkus. A ted něco ke kvalitě vozu. Při nakupování jsem si všiml že barva a kvalita nástřiku není nejlepší, ale to mne neodradilo protože za cenu nabízelo opravdu všechnu výbavu co jsem chtěl ( autommat.klima, 6xAirbag, ESP atd)a jak jsem psal líbí se mi vzhledově a ocenuji vyšší karoserii což pro na(vy)stupování je velká výhoda i když jízdní vlastnosti nejsou pro sportovně založené řidiče.
Během 3 let provozu a najetých 120 000km jsem měl pár problémů- odešla mi váha vzduchu, stabilizátor, propálená hadička v turbu, a ted vůle v řízení. Nevím jestli je to hodně nebo málo v porovnání s jinými vozy, ale myslím že opravdu záleží asi taky kus od kusu. Někdo jezdí bez problému s korejcem a někdo se trápí s medourem nebo volvem. Myslím že FIAT není rozhodně špatná značka a opravdu se těším na nástupce. Tak doufám že nás nezklamou !!!!!
Během 3 let provozu a najetých 120 000km jsem měl pár problémů- odešla mi váha vzduchu, stabilizátor, propálená hadička v turbu, a ted vůle v řízení. Nevím jestli je to hodně nebo málo v porovnání s jinými vozy, ale myslím že opravdu záleží asi taky kus od kusu. Někdo jezdí bez problému s korejcem a někdo se trápí s medourem nebo volvem. Myslím že FIAT není rozhodně špatná značka a opravdu se těším na nástupce. Tak doufám že nás nezklamou !!!!!
tak vam vsetkym dakujem,ja sa prave rozhodujem o kupe ojazdeneho trojdveroveho dieselovaho stila,rozhodoval som sa o golfe a nejako som si zrazu oblubil trojdverove stilo a ze teda pozriem,ze co si ludia muslia,tak asi som sa rozhodol po precitani tychto prispevkov,uz len najst to prave. vela stastnych km bez nehody prajem,no aspon ze par nas na talianov nezanevrelo.
to nove stilo bude este vacsia bieda ako predchadzajuce, staci sa v nom previezt... :no: dufam ze bude aspon pekne ako gp aby sa na uliciach dalo na co pozerat...
o jsem rád, že už jsi v tom novéím Stilu jel a že víš, že to je bída >😁