Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tesla Roadster: Výroba elektrického dvoumístného sportovního vozu skončí příští rok

Produkce Tesly Roadster skončí v roce 2011, ale firma i nadále pracuje na vývoji další generace, jakož i čtyřdveřového Modelu S.
Zpět na článek
6. 2. 2010 13:31
Tudy vede cesta....
Ja jen pevne verim, ze se to Tesle cele podari...
Rozbalit vlákno
10
6. 2. 2010 13:56
Re: Tudy vede cesta....
Prvni rok planovane prodat 20 000 kusu to je ambiciozni plan! Drzim palce.

Uprime mi jejich sportovni model nejak nesedi! Ale sedan uz je konecne vlastni velmi povedeny model. :yes:
6. 2. 2010 15:50
Re: Tudy vede cesta....
Sportovni model je vice mene Lotus Elise, takze super auto a hlavne...u tohoto prvniho prcka slo o prilakani pozornosti a ziskani duvery investoru a na to je takovehle vozitko, ktere si proste lidi pro radost koupi, nejlepsi volbou, ted prijde auto pro rodiny za zajimavy peniz..tak snad... :yes:
6. 2. 2010 21:46
Re: Tudy vede cesta....
Cesta tudy vede, ale uprimne receno, z realneho provedeni jsem znacne na rozpacich. Ukoncit vyrobu auta, aniz by vydelali jedinou korunu a dva roky dal fungovat bez jedineho vyrobeneho auta. To tedy znacne pripomina spalovace investorskych penez z internetovych startupu blahe pameti.
6. 2. 2010 22:16
Re: Tudy vede cesta....
Jdou na akciovy trh, tam uz je na investorech, jestli do nich nasypou penize, nebo ne, oni nesou riziko, sedan pro rodiny dotahuji do konce, predobjednavek maji slusne mnozstvi, roadster se urcite do vyroby vrati. Podle me se tam ted chysta velka revoluce, spis evoluce v cele strategii spolecnosti, nechme se prekvapit, ja to vidim slibne, rozhodne maji vetsi potencial nez sice charakterni, lec nekolik let zijici automobilove zombiee jmenem Saab. Jen cekam, kdy Teslu veme pod sva kridla Toyota, nebo GM, ale GM je ted asi ze hry...
7. 2. 2010 20:16
Re: Tudy vede cesta....
Proste Tesla ukázala, že vie, a o to asi šlo. Začať s absolútnou novinkou vo veľkom zarábať je silne nereálne v akejkoľvek branži, najmä ak ide o zložité produkty v cene desiatok tisíc €.
Sedan za vpodstate polovičnú cenu ako prvý model, to je už niečo iné, a s väčšou nádejou na globálnejší úspech, navyše podložený množstvom objednávok vopred. myslím že aktívneho investora očakávajú celkom reálne, majú čo ponúknuť.
7. 2. 2010 21:11
Re: Tudy vede cesta....
Moje rec. :yes:
8. 2. 2010 09:32
Re: Tudy vede cesta....
Na burzu se snaží dostat proto že jim docházejí peníze. A v současné situaci silně pochybuju, že se najde investor který dá peníze do "automobilky" která v ruce nic nemá.
8. 2. 2010 12:08
Re: Tudy vede cesta....
Koukas na to ze spatne strany...kdyby nemeli penize, tak nemaji na emisi akcii, ktera je velice nakladna, to bys mohl vedet kdyz uz si tu hrajes s ekonomickymi myslenkami. Na burzu jdou proto, ze je to dobra a prirozena cesta, jak ziskat kapital, zvysit hodnotu spolecnosti a dat sanci lidem, kteri toto odvetvi chteji podporovat a maji na to paky a finance...
8. 2. 2010 21:04
Re: Tudy vede cesta....
Jak si prišiel natú podivnú druhú vetu...? Tesla je "automobilka", která v ruce nic nemá...?
10. 2. 2010 11:49
Re: Tudy vede cesta....
To nevi ani on sam.