Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Nový Opel Corsa: premiéra ohlášena do Londýna

49 komentářů

Opel naláduje dělo a jedním mocným útokem srovná POLOruiny Vlčího Hradu... Munici na to má 😉 . Taky u Fordu může Fiesta požádat o přeřazení na místo zvoníka Kolínské katedrály. Podívej ne tvar nové Corsy: ostrý jako břitva. Břitva na krku konkurence. Přineste háky a troky...Tak nezakrývej si oči - Show právě začíná... >😒] :yes:
:yes: :yes: :yes: :yes: >😒]
>😒]
jo jo... musí být ostrá a silná... aby se alespoň z poloviny vyrovnala G-PUNTU ... Bravo PUNTO...!!
Skica vypadá pěkně, nejspíš i bude pěkná, ale na GP prostě nemá 😉
😄kli😜 všechno pude jak na drátkách 😉 Punto je skvělé- ale jak je tradicí Fiatu, podřízne se samo... >😁 😉
..no co vím... tak Fiat a Alfu v poslední době podřízlo hlavně co bylo Made in Germany... 😉
:yes: :yes: :yes: :yes: 😉
Ked sme zu pri tom Opele...mozna podoba nastupcu Vectry (v predaji od zaciatku 200😄: [odkaz] Teda mimo inych zaujimavych modelov...
:yes: :yes: :-!
Tak ta má teda fakt říz, to se nedá se strilním Passatem srovnat. Doufám, že se reál moc lišit nebude. Opel šlape 😉
tak to je mega delo, sehr gut!!!Jsem zvedavy jak bude vypadat Vectra OPC >😒]
Hmmmm, ostrej bojovník :yes: Jen si nejsem jistý tím chromem. Nikde jinde ho tam vidět není, takže to působí jako pěst na oko. Aspoň půjdou Steimetzu masky na odbyt no 😄
Zpraseny Legend, rekl bych. Hochum u Oplu asi dochazi invence (i kdyz, ona jim spis uz davno dosla...) :no:
Notak teda pánové, zdá se že Opel povstává z popela jako ten bájný Fénix... Co k tomu dodat, já ač fordista musím uznat, že nové modely jsou fakt povedené. Vectra si po liftu u mě poopravila reputaci, Astra a její deriváty jsou velice pohledné a ta nová Corsa taky dobře zamíchá karty v nižší třídě. A jestli bude příští generace Vectry vypadat jako ta na obrázku, pak nabídka Oplu bude super. Snad jen ta přední maska by nemusela být tak vysoká. Jinak super. Docela jsem zvědavej jaká bude v reálu. Apoštol se svým ne moc povedeným designem bude mít asi dost velké starosti... 😉
Sakra ten anonym jsem já... 😄
Krása. Jen nevím proč se to nejmenuje Grande Corsa. Ale vypadá hodně dobře. S ničím zbytečně nee😜erimentuje. Jo v tomto segmentu to je další, kdo vytáhl vysokou kartu. Jen tak dál. :yes: :yes:
Minule sme sa tu niektori pozastavavovali nad tym, ze Opeloch sa tu toho moc nenapise. Tak, aby som trosku "rozprudil" krv u "FR -Russelsheimskych fans", tak Opel pripravuje aj nastupcu Omegy. Nebude to ale klsicky sedan, ale crossover podobny sucasnemu modelu Signum. Akurat, ze to bude o triedu vacsie a nebude to nijaka karosarka odvodeny, ale samostatny model. Predstavu o tom, aka karoseria by to MOHLA byt, si mozte spravit tu: [odkaz] //// [odkaz]
...aha, a este toto: na baze novej Corsy vzniknu dve nove sportove auta. Prvym bude maly Speedster: [odkaz] /// Druhym by mal byt nejaky model v style Coupe-Combi... Prichod na trh je planovany v rokoch 2008 a 2009. Ani jeden z tychto sportakov ale nenahradi Tigru, ktorej nova generacia by sa mala objavit cca. okolo roku 2010. 😉
No nevypadá to špatně, ALE bojím se tady Opel pohoří jak Renault se Satisem... Do této třídy by se podle mě už neměl pouštět, nynější Vectra zastoupila tu předchozí a Omegu zároveň :yes: Bohatě to stačí. Stejně zájemci o vyšší třídu už zabrousí ke konkurenci- to si ohmatal už VW s Fejetónem >😒]. Co se týká nástupce Omegy- tady jsem kapku skeptik 8-s.Ale nová Vectra bude dělo :yes: :yes:
Obavam sa, ze Vectra Omegu zastupit nedokazala... Omega bolo uz pomerne prestizne auto vo vyssej strednej triede, takze klientela asi nepresla na mensi model. Skor ju Opel stratil v neprospech inej znacky... Ten crosssover moze byt uspesny - vsetko bude zalezat na designe. Ak ho u Opelu zvladnu, moze to byt vyhladavane auto "v style 21. storocia". Ak to pokaslu, a auto bude mat uz na prvy pohlad nepresvedcive (Signum) / odpudive (Vel Satis) tvary...potom zhoria. Kluc k uspechu u akehokolvek crossoveru je teda design. A pre Opel by to mohol byt navrat do vyssej strednej triedy s naozaj imidzovym vozom. A cesta je to dobra... pretoze vyssia st. trieda uz vyzaduje aj istu "pridanu hodnotu" znacky. A Opel ako mainstreamovy vyrobca nema na to, aby konkuroval v tomto segmente s klasickym sedanom proti BMW, Audi, Merc, Jag, Volvo, atd... Prave preto mu zakapala klasicka Omega, a preto zakapava v tomto segmente klasicky sedan kazdemu mainstreamovemu vyrobcovi v EU. Ale luxusny crossover je cesta, ktorou sa moze vratit do hry... 😉
Ještě k tomu Vel Satisu. Odpudivě bych ho nehodnotil. To auto má něco, co tě prostě přinutí se na něj dívat, když ho potkáš. Nemůžu říct, že se mi líbí, ale ani nemůžu říct, že nelíbí. Má zvláštní auru 😉
No, mna ta jeho zvlastna aura vzdy odpudi 😄 . A ci to, co nas prinuti sa na Vel Satis pozerat, nie je to iste, co nas prinuti sa pozerat na obet brutalnej vrazdy.... >😁 /teraz vazne: myslim, ze u luxusneho auta by si nemal moc hladat vyznam tvarov. A ze na Vel Satise ich teda hladat skaramensky (dlho a vela) musis... Luxusne auto by malo vyzarovat predovsetkym dostojnost a silu...urcite nie vetu: "Hadaj co som zac!"
>😁 Já jsem si u tohodle auta prošel zajímavým vývojem, až jem došel k závěru, že pořád nevím, co si o tom myslet >😁
No vidis >😁 //// A teraz si predstav, ze si clovek, kt. sa autam nijak zvlast nerozumie a nebavia ho, ale potrebuje prestizny sedan... Kupis si auto, o ktorom ani ty sam nevies co si o nom mysliet? 😉 😄
no snad budeš mít pravdu-uvidíme. Omega byla celkem fajn- pro zákazníky vyznávající klasické hodnoty: velký sedan, pohon zadních kol,komfortní pérování, hodně místa a dobrá cena. Pokud by šel touto cestou předchůdce- nebál bych se... Nezbývá než doufat :-!
V tomhle bych dal za pravdu Markovi. Omega nebyla jedine auto, ktere v tomhle v Evrope vyhorelo. Ford Scorpio, Toyota Camry, Nissan Maxima ... Komentar Nissanu na tema pripadneho nastupce posledniho modelu Maximy byl zhruba takovy: "Nastupce Maximy zatim nebude. Na to abychom v Evrope v tehle tride uspeli musi byt auto vyjimecne. V budoucnu bychom mohli prodavat nejaky model Infiniti".
Omega nebyla zase takový propadák... Prodávala se slušně a měla co nabídnout.Dokonce byla ve své třídě v některých zemích (švýcarsko atd.) hodně žádaná. Ale být vyjímečný za každou cenu se nemusí vyplatit-viz. Signum...
Tim "vyjimecny" bylo v tomhle pripade mysleno po strance techniky, vybavy nikoliv designu. Takze jsem zvedavy jak si povede od leta nova Honda Legend :yes:
Pokiaľ nebude mať Honda Legend aj poriadny diesel (V6-V😄 tak im čísla robiť bude zase iba USA a v Európe to bude opäť rarita pre fajnšmekrov. 😒
Signum jsme tu probírali před časem, a myslím, že je nedoceněný a záměr s tím "cross-overem" to jen potvrzuje.. Signum se asi minul dobou a pojetím... Možná z něj udělat trochu prestižnější variantu a nejen verzi Vectry... Takže tohle bude chtít odvahu a precizní pojetí, ale myslím, že tu bude poptávka po tomto druhu aut... :yes: Vidím cílovku ve středním věku, dynamickej reprezantativní aktivní a sportující manažer... :yes: Myslím, že klasický shootingbrake je důkaz, že to místo na trhu má.. (a Jag to asi průbne) a starej Saab 900 (9-3) taky potvrzuje (i když v malým) chuť po kombinaci univerzálního auta s reprezentativní úrovní.. Možná kdyby se stejným autem nepřišel Opel (mainstream) ale třeba Audi nebo M-B (Volvo) tak by se mohlo prodávat snad i lépe.. Premium značka má bonitnější klientelu což u Opelu zřejmě není tak panovala trochu obava tohle koupit... a ten trend v životě taky směřuje tímto směrem... Takže ve své podstatě se mi to líbí.. :yes: 😉
Vidim to rovnako... :yes: :yes:
ja mám už druhý rok Signuma a najazdil som s ním 160 tis. km. Za tie peniaze je to najpohodlnejšie auto na svete, na zadnom sedadle je to rozprávka... Ale je to auto len pre 4 osoby a čo sa týka kufru, tak len pre 2 osoby. Keby to bol sedan, tak sa môže povedať, že je nástupcom Omegy. Veľmi veľká škoda, že to nie je sedan.
To myslis vazne? 😲 Ja jel s nejsilnejsim naftovym sestivalcem v nej vybave. Motor prekvapive hlucny (u benzinu tohle samozrejme problem byt nemusi), mista vsude jak v autobuse - ale pohodli? To v zakladu rozhodne nebylo. Na tu velikost proste tvrdy a nepohodlny podvozek, moje volba by to v zadnem pripade nebyla. Takovy bastard mezi malym a velkym autem, vsak i sam pises, ze kufr je o nicem.
No Vectry a Signumy jsou proslulý svou pohodlností,třeba při testu Vectry Caravan(tady na autu.cz,autobild... si nikdo na nepohodlí nestežoval).Co jsem v tom seděl,tak sice tvrdší,ale rozhodně ne nepohodlné.
Když tobě asi sedí jen ty Hondy,to je pak těžký 😉 >😁
Povedal som za tie peniaze 😉 Hluk motora je OK, taký VW je podstatne hlučnejší. Sedáky sú veeľmi pohodlné, pri tempomate, automatickej prevodovke až nebezpečne pohodlné... 😄 Podvozok fakt nie je naj, to je pravda, ale napr. aj spotreba 2,2DTI automatu je dobrá, dlhodobo pod 7 litrov. Toto auto je lepšie len vo verzii Caravan, ale to sa zase volá Vectra, to je chaos u toho Oplu 😄 Väčší kufor fakt chýba. Ja ho ovšem používam ako služobné a väčšinou jazdím sám, takže stačí. Rodinné auto to vôbec nie je.
Mal by byť sedan, jednoznačne.
Jak se mi hned na první pohled líbila Vectra, tak tohle na mě působí obludoidně. Tímhle, si myslím, neprorazí. A bude ho vidět jako Safranu >😁 nebo Vel Satisu nebo Signum...
To je iba "pokus" AutoBildu o ukazku toho, aku by ta karoseria mala mat koncepciu. Urcite to nemoze byt konecna podoba auta...obzvlast ak sa to ma objavit az v 2010. To snad este ani Opel nepozna presne designove linky toho auta. Ale mne sa to odzadu paci...odpredu to je fakt trochu obludoidne 😉
taky to zatím nevidím moc růžově...-podle těch obrázků. Necháme se překvapit
s omegou este nieje nic iste a pokial viem tak niekedy teraz ma padnut definitivne rozhodnutie. - ale ak ano tak crossover (ako pisal Marko).

Treba este spomenut design - celu modelovu radu vratane novej Corsy robil Martin Smith (teraz pracuje pre Ford) a on urobil insigniu z ktorej by mala cerpat nova Vectra, takze som velmi zvedavy ako na to nadviazu novy dizajnery.
jenom proboha-ať tam nenastoupí Bangle 8-s .Na novou Vectru se už těším 😄 už nemůžu dospat... >😁 😉
DEsing se opravdu povedl,ostatně jak jinak. >😁
Ešte trošku máknuť aj po kvalitatívnej stránke a je z nej šťuka svojej triedy... :yes: a to ja Ople fakt nemusím, po jednej Vectre na ktorú nechcem ani spomýnať :no: 😒
...nebo Renault Corsa? Cekal bych spise klon Grande Punta nez Renaultu, ale kdyz panove z Russelsheimu mysli, ze je to spravna cesta, nech je jim prano.
Chlapi, vysvetli mi prosim vas niekto, ako to je so znackou FORD?
Lebo ako som pozeral, tak v Amerike su uplne ine modely, ako tu v Europe. Su to teda vlastne 2 rozdielne na sebe nezavisle vyrobne zavody a kazdy z nich ma vlastne dizajnerske oddelenie? Alebo je to uplne inak?
VDAKA>
Ford Motor Company: americka spolocnost ktora bola zalozena (formalne v r. 1903). Takze povod znacky je americky. V roku 1911 otvoril Henry Ford svoj britsky zavod, a do WWII nasledovali zavody v Spanielsku, Francuzsku a Nemecku. Vo vsetkych zavodoch sa do WWII montovali prakticky identicke auta ako v USA. Po druhej svetovej vojne, zazili v USA obrovsky ekonomicky boom, kdezto tu bola chudoba.... Tato situacia si vyziadala oddelene planovanie..vratanie modelovej ponuky. Americka cast Fordu sa vyvijala samostatne (co sa tyka konstrukcie aj designu) - a v EU zas boli vyvojove a designove centraly v UK a D. Medzi 50. a prelomom 70.-80. rokov boli rozdielne dokonca aj klucove modelove rady z produkcie UK a D. Obe rady boli priebezne doplnovane niektorymi modelmi z US produkcie. Zaciatkom 80. rokov bolo ale porfolio modelov EU Forda zjednotene a dnes je vramci znacky Ford situacia takato: USA ma vlastne modely podla potrieb a vkusu tamojsieho trhu (navrhovane su kompletne v USA). My, v EU, mame vlastne modely, naplnajuce nase potreby a vkus (a su vyvijane kompletne tu). Potom je este vyznamna divizia australskeho Forda - ktora ma v sucasnosti tri samostatne rady vlastnych aut: Fairlane, Falcon, (+ ich vsemozne derivaty) a Territory. Ostatok produkcie je poskladany z US a EU modelov. Na a Ford este ma lokalne vyvojove zakladne po celom svete, ktore zodpovedaju za dalsi vyvoj aut, ktore sa uz prestanu v USA / EU vyrabat a prichadzaju na trhy "tretieho sveta", alebo tam tiez upravuju globalne modely. Najvyraznejsimi v tomto smere su napr. Brazilia: EcoSport (juhoamericka verzia EU modelu Fusion), alebo Cina/India: kde je v ponuke napr. verzia sedan z minulej generacie Fiesty (ten sedan sme tu mi nikdy nemali). 😉
Vdaka, na moju otazku asi nemohol odpovedat nikto kompetentnejsi, ako ty. 😄 Ty si proste vseved... ale este taka drobnost, tato EU spolocnost patri pod koncern FORD v USA?
😄 ....ano, EU cast Forda je iba divizia, resp. organizacna zlozka US Forda.
Domnívám se, že řeči o kvalitě Oplu jsou jeden velký podvod. Stejně jako řeči o německé kvalitě. Koupil jsem si přesně před 4 roky novou Corsu (duben 2002), a letos mě neprošla první STK, protože jsou špatné naklápěcí motorky Bosch u obou předních světlometů. Oprava mě bude stát přes 5 000. A to jezdím na garančky do značkového servisu a auto mě stálo 280 tisíc. Když jsem jim volal na reklamace, operátorka mě řekla, že je záruka dva roky, tak proč si stěžuju. Až se tohoto německého zmetku jednou zbavím, raději se vrátím zase k žigulíku. Tam mě nestála STK 5 tisíc ani po 14 -cti letech. Až nechám auto opravit, poslal bych nejraději vadné motorky řediteli Oplu do Německa. Druhý bych poslal firmě Bosch. Můžou si je klidně strčit do ..... :no: