Technika
0
TOURAN... klidnej dříč. Absolutně vyváženej, dokonalej v obestavěném prostoru, drzoun pro znalý hochy. Navíc ti uleví v ceně. Na co čekáš? Lepší volbu nemáš... teda, pokud umíš ocenit kvalitu dokonalého designu a kvalitu stylu. Jinak... cirkus Klucký tu byl minulej tejden... BRAVO VW-PORSCHE
0
Neni to cenova prostituce?😉 A na tvoji otazku, na co cekam? To je jasny na S-MAX!!!! Cirkus Klucky jezdi LT, Transporterem a Touranem f tedeicku a f plny palbe😉 Semo tamo i nejaky ten Haldex se tam najde😄
0
S-MAX se mi líbí... TOURAN je jiná filosofie. Oba dva určitě najdou dost příznivců :yes:
0
Bojim se, ze hlubokych i melkych filozofickych myslenek pri navrhu Touranu mnoho nebylo😉 Ale uz jsi blizko, takze BRAVO FORD!😄
0
😄 Neboj... 😉
0
tak Ti řeknu jestli to teď četl Pišecríder tak tě povýší přímo z hardcore fanklubu VW na piedestál nejvyšší! Předá ti erární prádlo s logem, propisovačku a může v klidu prožít důchod s hejkaly na vlčímhradě
0
Nevím, proč se tak do mě obouváš... Můj pohled na TOURANa je veskrze pozitivní. Vím přesně proč se mi líbí, uměl bych o tom napsat román. Věnuj se autům... nikoliv mé osobě. Možná nám tu osvětlíš časem, co zaase ty považuješ za pěkná auta... Viď.
0
OK 😉 až budeš ty své ódy na VW vydávat knižně tak budu první u pultu :yes: Já jenom tak.. že ať píšeš k čemukoliv vždycky se to zázračně stočí na VW (teď nemám namysli reakce k VW)
0
😉 to bude určitě eňo ňuňo 😉 >😒]
0
Touran je naozaj vyvazena porcia priemernenosti nudy bezvyznammnosti a lacnej krabicovosti. Bez akehokolvek napadu. To nie je styl. To je upadok europskej kreativity. :no:
0
GTI meleš kraviny,přečti si pod Subim... Jsi out a mne to možná mrzí víc než tebe 8-s 😲
0
No no...
1.) krasny roadster Concept R nakoniec do vyroby nepojde. Wolfgang Bernhard (sef znacky VW) cely projekt zrusil, ako prilis nakladny vo vztahu k ocakavanym predajnym poctom. V plnej miere ho ma nahradit nove Scirocco (200😄. 2.) nastupca Phaetonu sa definitvne tiez pripravuje (2009), ale tentokrat uz sa s nim nepocita pre USA trh. Novy Phaeton by sa mal vratit k 5dv karoserii liftback povodnej studie Concept 😱 (nieco na tento styl: [odkaz] 3.) koncom tohto roka bude v Brazilli predstaveny VW Fox Plus. Dovoz do EU mozny: [odkaz] //// 4.) Bentley: pre nastupcu Arnage vyvija VW ultralahke materialy. Pojde samozrejme o konkurenta Maybacha a Phantomu, ale napriek svojej velkosti to bude VELMI sportovo navrhnute auto. Ma to byt predovsetkym auto pre vodica - na rozdiel od svojich konkurentov. Dirk van Braeckel (sefdesigner Bentley) sa vyjadril, ze to bude velmi sportovo a muskularne vyzerajuce auto - bude nadvazovat na klasicke linie Bentleya, ale nijake retro-auto necakajte. (2009). 😉
Buducnost Seatu uz je jasna. VW sa vyjadril takto: Povodna strategia urobit zo Seatu ekvivalent znacky Alfa Romeo (nie v cene, ale v zamerani) vraj nevysiel. Tu si neodpustim stiplavu, ale pravdivu poznamku, ze tato strategia nikdy neuzrela svetlo sveta (...teda okrem papiera - ktory znesie vsetko). Seat sice vytvoril akysi sportovy design viditelny na Leone a Altee, ale inak sa prakticky ani nesnazil vybudovat si silnu poziciu sportovej znacky. Dva jednopriestorove modely (z ktorych jeden je katastrofa) nie su zrovna typicke pre sportovu znacku...a chybal akykolvek sportak Seat, ktory by deklarovany image podporil. Silny sedan, ktorym malo byt dalsie Toledo ustupil v planovani rovnomennemu "sportovemu" MPV-sedanu (cicotoje 8-s ). Dalsie chyby ako velky van Alhambra (uplne atypicky model pre sportovu znacku) s ktorym na trhu Seat operuje uz prilis dlho (a je mdly), ako aj nenahradenie malej Arosy - ktora mala btw. cely svoj zivot v nasich koncinach slabu podporu (a pritom by sa take male sportove auticko Seatu hodilo) -to vsetko uz ani nespominam. Rovnako ako nedoraznu ucast vo WTCC. Proste, VW tuto etapu nielenze nezvladol, ale ani ju nikdy poriadne nezacal. Takze! Ako dalej? Seat si podla VW ponecha stredomorsky flair, ale vrati sa ku konceptom, ktore boli predajne uspesne. Aj za cenu toho, ze nebude doraznejsie budovat imidz znacky. Proste sa obmedzi iba na to, co sa predava. Nijake myslienky, iba obchod. Sucastou tohto planu je nahradit Alhambru novou generaciou (ako dvojnik buduceho Sharanu - 200😄. Od buduceho roku pride ideovy nastupca uzitkovej Incy - co bude de facto prerobeny VW Caddy Life (co je de facto prerobeny Touran). V 2008 pride nastupca Ibizy, a rok po nom - pri modernizacii Foxu - znackova verzia Seatu, ako nastupca Arosy. Podla mna sice obchodne pragmaticke rozhodnutie, ale pre znacku Seat to bude mat znicujuce dosledky....
VW :no: Spatna vec, skoda Seatu😒 Nikdy jsem ho teda neprozival, ale je skoda kazdy znacky. Boze nedopust, aby se VW do paratu nekdy dostal opravdovy automobilovy klenot! Jeden uz maji a za ten se kazdy den modlim ;-\ PS: Nepredhazujte mi, prosim, Bugatti, protoze na to radsi vubec nemyslim.
Mne neni celkom jasne naprikald to s tym Caddy Life. V podsate v zamerani na klientelu to je podobne auto ako Roomster (na pracu aj pre rodinu). A teraz take auto dostane aj Seat. Cize Skoda aj Seat budu mat podobne auto, akurat, ze jedno bude designova verzia Fabie (tej buducej myslim), kdezto druhe bude verzia VW Caddy - pravda s niekolkymi sportovymi plechmi. 8-s Co to zas je za divoku modelovu strategiu? Ale cele to ma aj dobru stranku. Dalsie Toledo snad bude normalny (a mozno aj trochu pekny) sedan. Ak teda dovtedy VW nezisti, ze vyrabat "sportovejsie" VW pod znackou Seat nema vyznam, a nevyhlasi za 5 rokov, ze zas to nevyslo, tak celu znacku Seat rusi...
Ja myslim, ze je potreba se na to podivat z te lepsi stranky. O co vetsi pycesridroviny bude VW provadet, o to vic bude na silnicich normalnich aut, objektivne treba Fordu😄
Ono je to podla mna tak..VW ma portfolio znaciek ktore by chcelo dako uvies...sportovy seat, luxusnosportove audi, ludova skoda, atd atd. Ale je uplne jasne ze v tyom maju taky bordel a kazde auto je z kazdeho trosku. Mozno je to aj tym, ze na rozdiel napr. od Fordu su tie auta z rovnakeho geografickeho miesta (plus minus). Nie je tam ta diferenciacia ako u Forda..Jag, Volvo, Mazda, Ford atd atd. A kazda znacka je odlisna, ale co je dolezitejsie, tie znacky UZ BOLI odlisne. Co bola Skoda a seat, co bolo VW a Audi pred 15-20 rokmi? A teraz? Kazdy chce byt sportovo-luxusny, jeden viac, druhy menej. Ale nasilu tlacit automobilku do urciteho segmentu aby mal niekto pocit dobre zoradeneho portfolia?? :no: :no: :no:
Ano - v znacnej miere to je tak. Ale tie znacky sa daju diferencovat (keby sa chcelo): Skoda - pragmaticky design s akcentom na value for money / VW - konzervativny, ale elegantny design s akcentom na hodnotnost v klasickom mainstreame / Seat - sportovy design s akcentom na emocie a juzansku sportovost (podobne ako Śkodovka - by to mala byt entry-level znacka) / Audi - premiova spotrtovo-luixusna znacka. Exkluzivity teraz neriesime. Sucasny bordel je vysledkom toho, ze znacka VW sa snazi posobit vsade : uz so x-krat pisal, ze tym "dusi" ucinny brand-building ostatnych svojich znaciek. A tiez:mas pravdu v tom, ze kazdy sa snazi budit dojem premiovosti. Akoby mainstream zacinal byt nejakou chorobou na ktoru umru. Lenze pozrime na Daciu: vynikajuci spodny low-end! Je perfektny, pretoze je perfektne robeny. To iste plati pre kazdy segment. Nejde teda o to, v ako segmente posobim, ale ako dobre to robim. Takze v pripade VW by som naozaj preferoval poctivy mainstream skor, ako hru na vselico cim nie je. 😉
Jasne, s tou chorobou uplne vystizne. Tak isto aj s VW ako takym. Ale zaroven, niektore znacky maju na viac nez im je dovolene. Mam pocit ze ludia co robia pre jednotlive znacky nechapu co by malo byt ich prioritou. Skoda chce byt VW, VW chce byt Audi aj Skoda. /// Kazda firma je v niecom najlepsia na svete, ale je obrovsky omyl sa snazit byt dobry v niecom kde tvoje silne stranky nie su. Seat je jasny priklad. Urcite by vedel v niecom prosperovat. MPV-cka to ale nie su 😒 Logan to chape, Fabia junior nie..Vyrobit auto lacne a kvalitne a dobre vybavene je filozofia, je to kultura firmy, je to spolocna cesta ludi vo firme...rovnako ako to je pri vyrobe luxusnych aut ako maybach alebo perfektnych lotusov...je uplne jasne ze oklamat trh sa neda...A ked neviete robit ani jedno z toho..mozno je nieco ine co viete najlepsie...mozno mate najkratsi time-to-production...alebo kvalitu servisu...skratka, netlacte sa tam kde neviete obstat ale radsej hladajte v com ste najlepsi...
Jedneho dna sa zobudis...pozries auto.cz...a hele, novej prispevek od Marka...2006: VW ide kupit Jaguar. >😁 >😁 >😁
:no: :no: :no: Odstup satane!!!!! 😒 😒 Tfuj, tfuj, tfuj, boze nedopust PD naftu v okoli nasich domu a vyzen z jeho hlavy takovy bludy >😒]
...to ani nie. Jaguar nie je na predaj. Dojkonca ani ten Saab. Btw. v tejto suvislosti. - to ako chcel Renault kupit Jaguara, to je pravda. Stopol to az C. Ghosn. Ten jeho restrukturalizacny plan obsahuje aj dovody, preco drahu znacu nechcu. Redakcia sice nieco zverejnila, ale cele to je podstatne zaujimavejsie. Precitat to cele + zaznam z tlacovky: klobuk dole pred tym ako ten chlap rozmysla! Sice sa neda suhlasit so vsetkym co pripravuje, ale na rozmyslanie to je dobra vec.
to som len tak postrasil mateska..., kde mozem najst zaznam z tlacovky a restruktualizacny plan?
Ghosn vi svoje a je chytrej, to jo. Ale my dva taky vime svoje a mel by si koupit Volvo, tady jsme zase chytry my😄
a urobit s nim to co spravil s nissanom :no: :no: :no: :no: myslim, nie firmou, ale s autami...este stale ma to boli u srdca...
Nemyslim. Volvo by ted stacilo vice mene udrzovat a rozhodne by to pomohlo Jagu. Mame to s Markem promysleny😄
On s Nissanom neurobil nic zle. To len my to tak vnimame - pretoze sme z EU. Ale Nissan nie je a nikdy nebola EU firma - dokona nikdy sa nesnazila (uspesne) diverzifikovat portfolio na Jap. a EU auta. Kvoli tomu nesmieme zabudat na to, ze sa muselo prihliadat na globalne zaujmy - a to hlavne na domaci - Jap. trh. Vysvetlim cele potom u Renaultu. 😉
Presne :yes: 😉 Btw. to je ta vec v ktorej ja s Ghosnom nesuhlasim. Mal si kupit to Volvo. On chce vyrabat velke a drahe Renaulty - ale bojim sa, ze narazi podobne ako narazil VW. ;-\
Toto som si ja stale o seate myslel. Sportove auta su sedany, kupe, roadstery, v poslednej dobe hatche. A nie jednopriestorove MPV-like pokusy. Minule boli prilis nevyrazne a nudne, dnesne, nech je leon ake chce auto, stale vyzera tak ako ostatne MPV od seatu. Ten sportovy juzansky flair bol prilis neuprimny az drzo vyumelkovany. Zobrat znacku ktora by sa tak hodila akurat na juhoamericke trhy v tej dobe a chciet z nej spravit Alfu bola uplna blbost. Chcelo to cas a chce to modely ktore tu filozofiu podporia. Jeden tvar na kazdom aute a byt iny za kazdu cenu, a k tomu este stale hovorit nieco o horkokrvnosti a sportovych vlastnostiach... :no: :no: :no:
Tohle je příspěvek měsíce 😉 Smutné... smutné...
...hmm...trosku sa bojim, aby to nebol zaciatok cesty na konci ktorej bude aj koniec Seatu. Ta strategia je nateraz pre mna jasne citatelna. Udrizvat pri zivote znacku Seat este par rokov. Stratova nebude (bude mat predajne auta), ale budovanie znacky nebude tiez nuijake. Za 5 rokov to dava VW moznost elegantne sa rozhodnut: bud znova nastartuje ozivenie Seatu, alebo sa znacky zbavi. Najhorsie na tom je to, ze to vobec nebude zavisiet od Seatu. Bude to zavisiet od uplne inych faktorov (stabilita koncernu VW, situacia na trhu, ....).
no treba dodať ,že idea automobiových koncernou je čo najviac modelov a čo najmenej financii to znamena ,že stale to bude len prezlečený VW,ale podporoval by som aspoň osobitný štýl Seatu vždy lepšie ako keby dali na Jettu ine svetla a znak Seatu a hurra nové Toledo.Trio Altea/Toled👋Leon sa mi celkom pozdava ,ale ten zhodný predok je už dosť aj ked je to pekný predok