Technika
0
Snad těm zelinářám nebudou sousedi za to nasazovat nějaké housenky na pole 😉
0
jak chtějí...ale uškodí nejen sobě ale i celému regionu resp. republice. 😒
Až zas vidloni příjdou řvát s transparenty pro dotace ukázal bych jim vztyčený prostředník, ostatní je nazajímají tak se ostatní nebudou zajímat o ně.
Zahraniční dotace nemají jen světlé stránky, ovšem myslím, že rozhodně lepší prosperující fabrika než ztrátové pole, obzvláště v tomhle regionu.
Zahraniční dotace nemají jen světlé stránky, ovšem myslím, že rozhodně lepší prosperující fabrika než ztrátové pole, obzvláště v tomhle regionu.
no právě v tomhle regionu, ale ne ztratové.. člověk si asi nevybere... Taky bych to neprodal, kdybychtam měl 50m zahrádky s... trávou... 😄 a zrovna když se ji tam začalo dařit... >😁
Není tráva jako "tráva", na některé se pravda dá vydělat i bez dotací😄
a tráva z podhorského prostředí, to je ňamka >😁 ale vážně, myslím že ten Mošnov je rozhodně lepší, než budovat fabriku v podhůří Beskyd. :-!
jenže by tam ta fabrika přinesla peníze... a proč je podhůří beskyd špatně..?
Vis si tam predstavit ty kominy?! >😁
Jinak prijde mi to smnutny, neschopni zemedelci jdou za vidinou bavoraku, a chteji se poradne napakovat. Na x tisic lidi kolem se uplne vyserou, ale zaslouzi si to, budou v tech traktorech jezdit do smrti. Bohuzel je to vsude stejne, este ze v ziline se s nima nesrali >😁
Jinak prijde mi to smnutny, neschopni zemedelci jdou za vidinou bavoraku, a chteji se poradne napakovat. Na x tisic lidi kolem se uplne vyserou, ale zaslouzi si to, budou v tech traktorech jezdit do smrti. Bohuzel je to vsude stejne, este ze v ziline se s nima nesrali >😁
Já ti nevím, ale v Kolíně těch komínů moc nevidím: [odkaz] S tou Žilinou souhlas. Taky tam byly obrovské problémy a průtahy kvůli pozemkům. Nakonec se ale zadařilo.
jak je možný čeče, že z dražší evropy jsme sem schopni dovážet levnější zeleninu a ovoce než doma vlastní vypěstovanou našimi zemědělci v česku....?? až mi na tohle odpovíš, tak jsem schopen připustit, že jsou to chudáci.. ;-\
Že by to bylo v tom, že v záp. EU neotvírají hospody v 10 ráno?
.... >😁 ... :yes: trefa...!!! >😁 >😁 Ale vážně si myslím, že tady tu práci dělá 10 lidí a venku jeden maník a jeden traktor... tady 10 lidí a 2 traktory, protože ani jeden traktor není polyfunkční.. a to stojí peníze.. 10 výplat je 10 výplat.. ten novej unoverzalní traktor odepíšeš... V tom to je... dotace se tady žádají ve vysoké míře, ale nevidím to na modernizaci výroby.. žádnej (nebo málo) lokální výrobce a producent mléka, nebo podobně... furt dokola... rozpadlá stáj, starej traktor, žádna efektivita... a hlavně hrozný latifundie... k čemu...?? efektivita nula... nemůže to bohužel pro ně dělat každej kdo byl zaměstnanej v JZD tak jako tenkrát... to je vše... takže je přece jasný, že se v 10 ráno musej nějak poradit...!!! >😁 😉
Ty dotace se nedávají na počet lidí ale na hektar,u nás 60% EU,plat zde je zlomek toho jejich,těch lidí v zemědělství už nějak moc dramaticky míň pracovat ani nemůže....jenom píši fakta,neb o tom cosi vím.Nicméně:ti lidé s citovým vztahem k půdě jsou úsměvní.Po 40 letech je to už jedno.Naší rodině toho vzali asi 100ha v 50 letech,perfektně fungující hospodářství,opravené stavby atd...,vše zdevastovali a zlikvidovali,takže nebylo ani co restituovat,neb to fyzicky neexistuje,krom té půdy.Pokud město má zájem vykoupit,tak se mu zcela bez problémů prodá,tu na obchvat,tu na rodinné domky...proč dělat obstrukce? Nechápu.Všichni se živíme něčím jiným než je zemědělství a babička,jako přímý dědic je ráda,že se dožila pádu(a návratu?)bolševiků,nicméně prodali jsme vždy a zase to nebyly ceny tisíce/za m2.Co tím ti lidé chtějí dokázat?Pomstít se komunistům,nebo o co jim jde?Nepočítám míru buzerace režimu vůči rodině,ta se těžko měří a nějak vyčísluje,nicméně byla dokonalá. :no:
Tak budou nezaměstnaní.Pak ať si nestěžují.
Tak budou nezaměstnaní.Pak ať si nestěžují.
co takhle, ze je zem.produkce zap.Evropy dotovana, nekolikanasobne vice nezli ta nase, kapisto ? Likvidacni politika pro ceske zemedelstvi, kamo.
Napada me prislovi o vrabci v hrsti, ktere tady plati stoprocentne. Panove a damy jaksi zapomneli, ze nejednaji s Frantou ohledne odvozu baliku slamy a celou situaci vyhrotili ve svuj neprospech. Ted, kdy jsou "ochotni" (cti radi by) snizit sve pozadavky, jaksi druha strana uz nema zajem naslouchat. A tak se tito hrdinove nove doby dostanou do pozice honeneho zajice, kteremu kazda z rodin v okoli bude chtit "podekovat" za ztracenou statni dotaci 100k, nebo za nutnost dal dojizdet do vetsich mest za praci.
Uprimne je nyni lituji!
Uprimne je nyni lituji!
Žádný veřejný zájem neexistuje. To je iluze těch, co soukromě nemají ničeho a tak chtějí míti alespoň co nejvíce veřejného. Neměli nabízet investorovi něco, co jim nepatří. To je jádro problému. Já taky nenabízím sousedku na trhu s bílým masem s tím, že jí určitě do půl roku ukecám, aby zanechala účtařiny a začala se živit vlastním tělem. Právní jistota vlastnictví je pilíř naší civilizace. Komu se to nelíbí, ať volí komunisty. Do té doby než vyhrajou: Trhněte si! >😒]
Kluku ale tohle neni amerika, kolik asi v republice najdes pozemku v majetku statu, nebo v majetku jednoho subjektu, aby se tam vesla tovarna jako je tahle? Navic v pripade ze se chces chovat tak hezky trhove, tak se opravdu vyserme uplne na nejaky dotace nejakym zemedelcum a vse dovezeme ze zahranici... To je vlastne spravne ne?
:yes: :yes: Tak pod tohle se podepisu! Teda az na tu neexistenci verejneho zajmu. Ten obecne existuje, ale neni to tento pripad.
je to trochu složitější... ten veřejnej zájem ... hmmm.. asi bych ti dokázal dlouze vykládat o veřejným zájmu v Brně vystavět silné letiště ve východní evropě, ultramoderní atd... s dosahem do Vidně, Bratislavy, Budapest i Prahy.... - silný města... A víš na čem všem to ztroskotalo..?? na neprosazení veřejného zájmu.. 😒 přineslo by to spoustu peněz do Jižní moravy, na vysočinu, i do prahy.... už by nebyl velký rozdíl v bohatství naší země... už by nebyla z 50% Praha a zbylých 50% celá republika.... a podobnej přínos by měla fabrika tam nahoře... v chudým regionu.... jako znalej ekonomiky to určitě víš moc dobře... Spíš vidím problém v české nátuře, že já tu svoju zatoxikovanou zahrádku s dřevěnou budkou na krompáč a rýč neprodám a neprodám... tůůůůdle... já to prodám a vy na tom vydělate...co..?!? tak to teda nééééé....!!!!!!!! Buď vydělám jenom a jenom já... anebo nikdo.... ne že na tom vyděláme všichni... a ta zahrádka je moje jediná zábava a způsob jak přežít.... pěstuju si tam brambory a mrkev, protože jsem na sociálce bez peněz ani na jídlo a zejtra jdu na pracák, jestli pro mě v tomhle zku*rveným státě nebude nějaká facha.... Nějaká čistá a moderní práce... samozřejmě se zaměstnaneckýma výhodama... protože pak.. pak budu mít stravenky na obědy a budu vydělávat prašule, takže ty brambory si budu moct koupit.... Taky mě hodně mrzí, když se investice přesouvají do jiných zemí a ne k nám... protože kdo vydělá, ten utratí a tam kde je utratí jinej vydělá a tak dokola... a čím víc budem utrácet, tím líp se budemem mít... jenže k tomu je potřeba taky něco vydělat.. a hold někde je tomu potřeba pomoct.. takže veřejnej zájem by tu pomohl... (asi bych měl strach z absolutní moci.. ale přece jen..)..
S tema pohnutkama mas nejspis pravdu, ale verejnej zajem v plnem slova smyslu tady nevidim. Tohle je sice prospesna investice, ale soukroma. U dalnice bych nerekl ani slovo. Ja se totiz bojim, co vsechno by pak bylo mozne oznacit za verejny zajem.
jasně... to taky vím a myslím to tím v závorce úplně na konci.. ale dá to spoustu ... no spoustu... dá to hodně lidem práci a peníze a ty tam můžou utratit v hospodách a za turismus... a třeba si někdo koupí i kola budou jezdit.... k řece... >😁 >😁 >😁 ale vážně... na zelí si tam asi tolik lidí nevydělá... 😉
Samozřejmě, že to je o maloměšťáckém pohledu na svět. "Fuj, hnusná kouřící továrna. Všichni zamazaný od mazutu, špína za nehtama. A taky tu budou jezdit ty kamijoňácí a mně se bude na zelí usazovat prach." "No, co vám mám vykládat, milá zlatá, posledně tu projelo to auto, co sváží počtu a to vám byl kouř, že jsem čtvrt hodiny čistila okuláre. A teď by jich tu jezdilo denně několik kup." "Jóóó, jóóó, tak jim nic neprodáme, budem dál pěstovat to naše zelíčko, ať mají housenky, co žrát..." ;-\
Ale tohle neni o tom, jestli ten jejich vzdor je moralni a smysluplny. Je to o tom, ze hodlaji se svym majetkem nakladat jak uznaji za vhodne. At uz je to blbe nebo dobre.
Ono, v zasade mate pravdu - Ty aj Lones. Lenze ja teraz budem udriem voci niekomu inemu...Problem je aj v tom, ze korejske spolocnosti sem prichadzaju s ocakavaniami a spravanim sa, nezodpovedajucim slusnemu chovaniu. Chapem sice, ze Nosovicka zona je pre Hyundai strategicky najvhodnejsie miesto (vzdialenost k Ziline a teda k fabrike Hyundai Mobys (a Kia),neexistincia jazykovej bariery (ergo mobilita pracovnej sily)), ale spravanie pri vybere krajiny a vybere lokality je velmi podobne tomu co sa odohralo v Ziline. Vybrat si z ponukanych alternativ namiesto pripraveneho uzemia priemyselnej zony s inzinierskymi sietami uzemie ine ...ktore je dostupne teoreticky, ale nema ani len vykupene pozemky...nesie so sebou rizika toho co sa deje v Nosovicich,a co sa dialo v Ziline (akokolvek, nemala samosprava /stat ponukat potom taketo uzemie). Vybrat si teda taketo uzemie a dat zastupcom statu na krk noz s casom par tyzdnov je silna kava. Statu potom nezostava nic ine, nez v zaujme investicie konat v rychlosti a istym sposobom zas vydierat majitelov pozemkov casovou strankou odkupenia ich majetku. Ak sa niekto ocitne v situaci: "Rychlo mi to predaj, alebo budes za cloveka, ktory znicil investiciu.." - potom sa necudujme, ze sa najdu ludia, ktori zvolia riziko druhej verzie. A co potom urobi stat?! Bud moze riskovat odchod investora (ako to hrozi u vas v prospech Polska), alebo vyvlastni ludi z pozicie moci. Ako za socika. Prehra, alebo prehra! Dost sa teda divim HMC, ze po skusenostiach zo Ziliny opakuje podobnu nekorektnost v CZ. Btw. podmienky, ktore si HMC (Kia) presadilo na SK boli vskutku nehorazne (a to zvacsa stranim sukromnym spolocnostiam), od statnej pomoci, cez budovanie "korejskych mesteciek v ZA a BA, koncia zmluvou od dostavbe dialnice do ZA, o ktorej bolo aj korejcom jasne, ze je to technicky a casovo neuskutocnitelne (takze budu "tazit" dalsie penale). Nasledny pokus o vstup na SK zo strany spolocnosti Kumho bol tiez velmi "nadstandardny" - co sa pozidaviek korejcov tyka. Tu uz na to vlada neskocila (alebo zapracovala gumarenska lobby v Puchove?) a Kumho isiel...(do Madarska). Takze mam pocit, ze korejci si dovoluju trosku moc nad ramec slusnosti... a pri kalkulovani s hladom po investiciach a nezamestnanostou v novych clenskych statoch si dovoluju veci, ake by si na "zapade" dovolovali tazko.
Plne súhlasím s Lonestarem, je to tak. Akokoľvek to môže byť zaujímavá investícia, chyba je na strane CzechInvestu. Súkromné vlastníctvo je súkromné vlastníctvo. Treba vedieť odsúdiť špekulantov, ale zase sa raz presvedčujeme, že štát je zlý vlastník aj zlý manager. A čo sa týka Slovenska: mali sme tu presne tie isté problémy. Ako to dopadlo? Na poslednú chvíľu sme tým záujemcom (u nás ešte okorenené o osobný spor nášho ex-ministra hospodárstva so svojím odvekým rivalom - veľkopodnikateľom) z našich daní vyplatili požadovanú sumu. Verejný záujem je verejný záujem. >😒] P.S.😡om veľmi rád, že Kia investujer na slovensku, som smutný, že to kazí štát.
Pak nechápu, že existuje pojem jako "národní zájmy USA", třeba v Iráku? Proč tak daleko a na jiném kontinentě? Nebo víza do USA,přece když hlásáme svobodu, tak proč by svobodně do země svobody a dokonalosti nemohl kdokoliv přijet a tou dokonalou svobodou se kochat?Proč ne? Jo, že kluci arabští odpálí nějaký ten domeček? No a? Svoboda jedince nade vše.Nebo zase jednosměrka? Jako za starých časů? Když dělalo Německo ropovod po sametu do ČSFR,tak vyvlastňovali pozemky a byl to veřejný zájem. Nebo je Německo tímto aktem nedemokratické a komunistické? Ale no tak...stále neběhejme ode zdi ke zdi. Je to únavné a trapné. :-!
Podívej se aj-tíku, já jsem demokrat každým coulem a taky nepořádám v našem bytě den co den dny otevřených dvěří pro každého, kdo si řekne. A svoboda kdekoliv na světě je dobrá věc. Jakýma slovama to kdo propaguje a prezentuje je mi ukradený.
Čekal jsem nějakou přesnější odpoveď. Mám tomu rozumět, že ti arabáši nedělají nic špatného, jen si po svém chrání své zájmy? Takže jsme se shodli. Dobrá zpráva. :-! :yes:
Nekuř to. Meleš pak z cesty. Moje odpovědi byly jasné. Na: "víza do USA,přece když hlásáme svobodu, tak proč by svobodně do země svobody a dokonalosti nemohl kdokoliv přijet a tou dokonalou svobodou se kochat?Proč ne?" Odpověď;-\" já jsem demokrat každým coulem a taky nepořádám v našem bytě den co den dny otevřených dveří pro každého, kdo si řekne." A na: "Pak nechápu, že existuje pojem jako "národní zájmy USA", třeba v Iráku?" Odpověď;-\"A svoboda kdekoliv na světě je dobrá věc. Jakýma slovama to kdo propaguje a prezentuje je mi ukradený."
Mam pocit, ze kdyby to propagovali jen slovama, tak jim to nikdo nebude zazlivat. Tohle byl ovsem souboj na klacky...a vyhral ten vetsi. Amici maji jiste pravo, aby udelovali viza. Ovsem ze stejne logiky jakakoliv jina zeme ma pravo na to, aby mela statni zrizeni jake se ji libi. Ani do jednoho nema nikdo co kecat. Hranice mezi bojem za demokracii (bez mandatu OSN) a okupaci ciziho statu je velmi tenka. A rekl bych, ze byla uz pred casem prekrocena.
Když se vyčerpaly zákonné prostředky, tak se mělo logicky sáhnout k těm nezákonným :yes: >😒] Pár ušmudlanejch zemědělců a rádoby kecy o absenci veřejného zájmu. Když se staví fabrika, tak je to špatně, ale když kvůli takovýmhle pitomcům nejdou stavět dálnice, tak každej řve. Opět dvojí metr. :no:
Ja myslim, ze at je to jak je to, ty jezedove maji pravo neprodat. Kdyby tam mela byt dalnice, tak je to neco jinyho. Ale Hyundai je soukromy subjekt, tak at si pozemky pro svoje podnikani zajisti. At jsou pohnutky tech jezedu jakykoliv, maji plne pravo neprodat.
Proč by měla být dálnice něco jiného? V pohledu toho jézeďáka mu to zku*ví život, životní prostředí, krajinu etc. tak jako tak. Proč by měl tedy jednou prodávat a jednou ne?
Takže kdo dává práci dostatečnému počtu lidí, má právo chudší obírat o jejich pozemky? 😐
Ta diskusia je o trochu inom lones. Tu nejde o to, ze niekto ma pravo oberat chudobnejsich o ich majetky. To nie je amerika kde ma farmam prosperujucu farmu a uzivi svoju rodinu a tak to aj ostane vela dalsich generacii. U nas, to je jedno ci CZ alebo zilina, chamtivci ktori s tou podou aj tak nerobia nic extra. Ludia su skor nasrani na to, ze blbost par ludi to posere vacsine. Myslim ze kazdy jeden clovek v SK alebo CZ je na tom lepsie ked tam je tovaren ako ked je tam par prazdych policok. Ja viem ze maju pravo mat majetok a nakladat s nim ako len chcu...ale sak nech sa uvedomia, teraz si tam budu dalej okopavat zemiacky a boh vie co este. A nakoniec: to co sa deje, ako aj to co sa dialo v Ziline, je chyba statu, je to chyba v managemente. To ze ti ludia su drbnuti je jedna vec, ale to ze ti hore nevedia riesit taketo obchodne zalezitosti je vec 1000 krat horsia a smutnejsia.
Tak treba tu dalnici beru jako stavbu slouzici naprosto vsem a ve vlastnictvi statu. U ty fabriky mam problem, ze je to soukroma investice, ktera neni nijak zafixovana. Kdyz se za 2 roky rozhodnou, ze to zavrou, tak to proste tak bude. Ta dalnice tam bude porad. Jak jsem psal ciellovi, mam strach, co vsechno by pak mohlo byt vydavano za verejny zajem. Chapu, ze kraj spolupracuje s investorem pri vyberu lokality a vykupu pozemku, ale vyvlastnit nekomu pozemky jen proto, ze tam nekdo jiny chce postavit fabriku se mi nelibi.
Tak jí bereš ty, ale když se tu zastáváš toho zemědělce, tak bys to měl brát z jeho pohledu. Kvůli továrně, která zlepší celkovou situaci v regionu, "nevyvlastnit" a kvůli dálnici, která mu povede přes pole, vyvlastnit? 8-s
Presne jak rikas. Ja proste vidim obrovsky rozdil mezi investici do infrastruktury statu a zamerem soukrome firmy. Pro me je soukromy majetek nedotknutelny a jeho pripadne vyvlastneni musi byt velmi vyjimecnych a presne stanovenym ukonem. Jinak se nezastavam zemedelce, ale obecne majitele cehokoliv.
Ale jasně. Zemědělec je tu jako konkrétní příklad. Já ti jen říkám, že se mi nelíbí ten dvojí metr. Jednou ano, podruhé ne. A ten člověk, co nechce prodat k tomu může mít jakýkoliv vztah, dělat tam, co chce, je to jeho. Jeho ale NIC nezajímá, žádný důvod pro něj není dost dobrý. A ty mu to jednou necháš a podruhé vezmeš...
Nechces rozumet tomu rozdilu ;-\ Tak to vezmu z druhy strany. Je dvoji metr v pripade podpory investora pri uzemnim rizeni a vydani stavebniho povoleni prijatelny? Zkus si sam zazadat o stavebni povoleni na cokoliv. Poseres se z toho, kdyz to budes resit😒 A takovymu investorovi vydaji zmenu uzemniho planu a stavebni povoleni od stolu a klidne na uctenku z hospody a ne na poradnej projekt se vsema vyjadrovackama😒
Žádostí o stavební povolení jsem si prošel před rokem a půl, takže vím, jakej omRd to byl ;-\ A ano, je to dvojí metr.
Oba vime, co ten druhy ma na mysli (snad). Takze bych se drzel toho co napsal Marko :yes:
Jo, Marko má vždycky pravdu :yes: 😉 Dá se to vykládat různě no a každej pohled je ten "správnej". Myslím, že se shodnem, že jsou to jezeďácký paka, co viděli snadný "výdělek" a hodit trochu poker, kdo to vydrží dýl. Když však Hyundai plácnul karty na stůl, tak ho začli prosit, že poslední přihození vezmou zpět a ať karty zase zvedne... Prostě jim to přes ty jejich mozky trochu přerostlo. On ale bude zakopanej pes trochu hlouběji. Jde o to, že "veřejným zájmem" asi nebude stavba výrobní haly na dřevěný parkety, která zaměstná 50 lidí. Tady se bavíme o něčem OBROVSKÉM, co na sebe váže neuvěřitelné množství dalšího "průmyslu", který přímo a nepřímo nabízí kvanta pracovních míst a tím pádem posunuje celý region dopředu. Takováhle investice je tak velká i pro ty Korejce, že to za 3 roky nezabalí a nepřesunou někam jinam. Jde už o moc peněz. V tomto případě už můžeš tuto "soukromou" zahraniční investici vidět v rovině "veřejného zájmu" a pak bys začal vyvlastňovat? 😉 Neříkám, že se Korejci nechovají jako arogantní investor, viz. Markův příspěvek, ale byla by to velká "výhra" pro tamní region, tak něco takového mít. A pokud to projedeme my, tak je to velká prohra. Potažmo pro nás pro všechny...
:yes: Ja s tebou souhlasim! Jen nejak nejsou dany ty mantinely, ktery JASNE reknou, od kdy je to NECO velkyho a do kdy je to neco, co si ma investor poresit sam. Bude se to delat poctem pracovnim mist na metr vyvlastnene pudy? Nebo jak? To je to oc tu bezi (Will promine😄 ) Ty smradi ve vlade kvuli vlastni neschopnosti neco pripravit udelaji nejaky bastl a casem se z toho posere xkrat vic lidi, nez jen par vychcanejch jezedu😒
To víš, no, mantinely jsou vždycky problém ;-\ A uznávám, že něco takového bych nechtěl a ani neuměl definovat. Holt bychom se měli podívat jinam, když nevíme. Pořád se snažíme vymýšlet vymyšlené a moc nám to nejde 😒 A zejména toto je velmi citlivá otázka, která je navíc lehce zneužitelná ;-\
Poslouchej, ty abecední chvostku (ZZ), ty jsi skutečně natvrdlý. V případě tzv.liniových staveb, jako je kupř.dálnice, lze vyvlatnění ospravedlnit, protože dálnice nemůže být klikatá. Ale fabrika může klidně stát jinde, zvlášť, když víme, že jsou přichystány zóny v Mošnově a v Holešově.
Ostatně nevím, odkud čerpáš tu suverenitu a ty a tobě podobní neustále kecáte do toho, po čem vám nic není.
Když si někdy umane, že nechce prodat, je to jeho věc. I když třeba prodělá. Hodnocení nějakého inkousta zdálky z Prahy je skutečně kvalifikované.
Ostatně nevím, odkud čerpáš tu suverenitu a ty a tobě podobní neustále kecáte do toho, po čem vám nic není.
Když si někdy umane, že nechce prodat, je to jeho věc. I když třeba prodělá. Hodnocení nějakého inkousta zdálky z Prahy je skutečně kvalifikované.
Soukromý subjekt, který podepisuje smlouvu s vládou ČR. Nebo ne? Dále, já nejsem odborník ani na zemědělství a ani na právo, nevím co za náhradní pozemky byli danému JZD nabídnuty, ale jeví se mi to jako sprostý pokus o vydírání státu. "Oni chtějí naši žumpu pro šikmoočáky, tak je zmáčknem, chlapi, ne?" A ti zbylí čtyři vlastníci mají samozřejmě právo nepřistoupit na smlouvu a neprodat vlastní majetek. Je ale zarážející, že celkovému blahu (nenapadá mě jiný výraz) a rozvoji daného regionu zabrání čtyři individua. Zvláštní.
Ja bych nebyl nasranej jen na ty jezedy. Ono si nedelejme zadny iluze o profesionalite lidi z kraje, kteri tu investici maji pripravit. Uz jsem par podobnych akci zazil a je to amaterismus na xtou. Kazdy se stara jen o malou okamzitou vyhodu. Jezedi jsou samo *, ale je to sakra jejich. Chapal bych vyvlastneni, kdyby tu fabriku postavil stat (ja vim, ze je to kravina) a tem tamanum ji za jasnych a vyhodnych podminek pronajal. Z vydelanych penez pak sypal na rozvoj regionu.
Já nespochybňuju soukromé vlstníctví, matesi, to ani náhodou. Když říkám veřejně blaho, tak nemám v hlavě výrazy jako je vyvlastnění. Já mluvím o tom, že by si lidi měli uvědomit, zda je důležitější krátkodobá výhoda a momentální vlastnictví třeba nerentabilního majetku, nebo naopak dlouhodobá vyhlídka kontinuálního rozvoje regionu, co možná bude stát ztrátu čtyř zahrad a přesunutí plotů, ale zabezpečí práci pro aktuální produktivní populaci a hlavně dá naději do budoucna pro mládež regionu a ta zůstane v tom region a bude rozvíjet daný region (safra, tolikrát jsem slovo region nepoužil za celý život). A ta profesionalita lidí z kraje (já pod tim rozumím úředníky, doufám, že Ty také) opravdu nemusí být na vysoké úrovni, ale tady měli dané jasné mantinely v podobě celkového rozpočtu a vymezeného časového úseku.
V tom jsme za jedno. Ty jezedove jsou *a kurvej na co prijdou. V tom zadny rozpor neni. Ale jsou to majitele. Mas to stejny jako s volbama. 60% lidi v tyhle zemi by nemelo mit obcanku, ale jsou svepravny a muzou chodit volit a taky voli, voly😒 Predstav si, ze ja jsem ted v uplne opacny situaci nez ty korejci. Vlastnim pozemek a mam tam konkretni podnikatelsky zajem. Jenze ten pozemek je maly. Se mnou sousedi pozemek statu, ktery lezi ladem a je taky sam o sobe maly. Stat uz mi nekolik let odmita ten pozemek prodat a ani smenit za dalsi, ktery mam z druhe strany toho jejich. Nemaji tam zadny investicni zajem, ani dlouhodoby, dali mi to pisemne, ale neprodaji. Nechteji. Ten muj podnikatelsky zamer by vytvoril cca 8-12 novych pracovnich mist. Vlastne bych jim ho taky mohl chtit vyvlastnit. Nebo ne?
Matesi, ještě jednou - nesouhlasím s vyvlastňováním, nepodpořuju tuto myšlenku. Já jsem se pozastavil nad mentalitou toho obyvatelstva. A to, co popisuješ Ty, jsem zažil "z druhé ruky". Rodina jedné mé bývalé byla v téhle situaci. Nevím jak to řešili, je to ale každopádně prasárna.
Ja se s tebou taky nehadal😉 Ja ti jen psal, co se zrovna prihodilo me, protoze to je podobny. Psal jsem ti, ze s tebou souhlasim!
Musím říci, že jsem rád, že k tomuto stavu došlo - alespoň se v této zemi začne více hovořit o přímých zahraničních investicích i z pohledu jejich negativ...Pro většinu vlád jsou přímé zahraniční investice dobře znějícím zaklínadlem, které neustále opakují svým voličům - nová místa, zisky, e😜ort, prostor pro subdodavatele atd...Bohužel už málokdo zmíní negativní jevy doprovázené touto politikou - tj. především vytlačování domácích investic a deformování tržního prostředí formou obrovských daňových úlev a nejrůznějších dalších subvencí zahraničním společnostem...Dochází tak v podstatě k podporování zahraničního kapitálu na úkor domácího - a kapitálově silné firmy na vlády začínají tlačit s až nehoráznými požadavky, které jim bohužel vlády v honbě za hlasy voličů plní...Osobně bych raději viděl situaci, kdy se k nám firmy pohrnou díky celkově nízké daňové zátěži a ne proto, že jejich daňová zátěž je nízká díky vyššímu zdanění ostatních subjektů v ekonomice (čímž získávají další konkurenční výhody)... 😒
v podstatě máš právdu a souhlasím, ale musím i také oponovat... Daně.. tam je to jasnej souhlas. Ale.. Naši výrobci atd, jsou dost na těchto zahraničních "investorech" závislí a dodávají přímo jim... takže "investor" si neveze svého dodavatele, což může být právě i ten českej... 😄 .. a ti investoři tu zatím jsou hlavně kvůli kvalifikované síle a hlavně kvůli levné síle... to bude asi taky trvat jen určitou dobu... 5 let..? 10 let..?? pak už to bude výhodnější na sibiři... třeba... Celková negativa vidím, že stát je moc moc chce a jde sám pod cenu, což je možná snadná cesta pro korupci.. protože investoři si tohoto faktu jsou moc dobře vědomi... tlačí na pilu... mají své akcionáře, kterým se bohužel na rozdíl od našich politiků musejí zodpovídat... je to takovej špatnej směr a pokud rozhodují amatéři na xtou, tak to nabere špatnej směr od počátku. Takže veřejný zájem je dle mého taky hodně "módní" výraz před volbama a obecně.. Letiště je taky v podstatě soukromý subjekt a to vyvlastnění tady má úplně jinej význam a rozměr... takže bych to neviděl jen černo-bíle...
Já se právě nesnažil koukat na tu situaci černobíle - černobíle ji vidí ten, kdo v přímých zahraničních investicích podporovaných státem vidí jakýsi veřejný zájem...Obecně jsou pochopitelně investice(zahraniční, domácí - to je vcelku jedno) motorem ekonomiky...Dle mého však ty investice musí být motivovány celkovým stavem ekonomiky - příznivým tržním prostředím (rozuměj jednoduchým a pro všechny stejným), nízkou daňovou zátěží, vzdělaným obyvatelstvem atd...Ale myslím, že si rozumíme... 😉
Veřejný zájem, vyšší zájem, zájem většiny. Ten zájem je každopádně v tom, že se hodně lidí bude mít líp. Finančně. A zájem jednotlivce neprodat může být finanční (spekulant) nebo citový. To člověk, který třeba nikdy nestavěl vlastníma rukama dům, nepochopí. Vždyť dostaneš finanční kompenzaci za kterou si koupíš jinde jiný dům... Nejsem povinen nikomu se zopovídat proč chci, to co mám a ne něco jiného ve stejné finanční hodnotě. Příště by mi mohli vyvlastnit ameriku a náhradou mi darovat Passat. A přespříště vyvlastnit manželku. >😁 Tady nejde o nějaký zatrolený prachy nebo zájmy. Tady jde o filosofii života. A o to, že je tu velká skupina lidí, kteří si myslí, že ví, co je pro druhé dobré. Co má jakou hodnotu a že je lepší, aby se někomu, kdo má hodně (nemovitost) vzalo, aby víc lidí mělo o trochu líp (vyšší plat). "Přerozdělovat, plánovat, řídit, budovat, jedinec je postradatelný, my jsme Borgové, odpor je marný, my jsme kolektiv. A pokud to soudruhu nechápeš, neboj se, mi se o tebe postaráme. Víme, jaký máš chutě, zprůměrovali jsme totiž chutě všech občanů a z nich vyrobili univerzálně chutnající kaši, kterou budete povinně žrát všichni. Doufám, že nejsi ten individualistický revanšistický nepřizpůsobivý živel a uznáš obecně závaznou pravdu. Koukej, támhle soudružce je zima a to už se mohla zahřívat o spalovnu odpadků, kdyby si nebyl proti. Jsi sobec!" Mně je pánové jedno, jestli chce stavět něco Bill Gates z USA, Ngamo Zambe z Afriky nebo King Kong z Koreje. Vedle našeho baráku je taky pole. A kdyby se jednoho dne tam rozhodli "budovat" a to pole samotný jim o kousíček nestačilo a potřebovali náš barák, jdu si dělat zbrojní pas. A je mi jedno, jestli to má být Nová Ruzyně, protože jsme postavili ještě větší érbasy, abychom trumfli Boeing a potřebujem delší přistávací dráhu. A je mi jedno jestli umřu jako Jack Bull. Umřu až já budu chtít. Vy si dál plánujte koalice s Marťanama a s Číňanama.
Ty asocialni proamerikanisto >😒] I kdyz je ta tvoje vize trochu pritazena za vlasy, tak s ni souhlasim😉
souhlas, ale nevidel bych to tak rudě...!! :yes: a to letiště... Myslím, že je důležité aby opravdoví odborníci posuzovali co je věřejně prospěšné a co méně... ne nějakej Tonda nebo Standa vedle ze vsi z MNV... Jde opravdu o to aby to řešili lidé nezaujatí a řešili to s citem a odborně.. místní jsou motivováni jen úplatkem anebo hlasama u voleb... a pro nějákýho páprdy z úřadu je mega fůra peněz a přes to přežije ksichty sousedů a fabriku za humny.... "Vyvlastnit" pozemky kvůli rozšíření D1... OK nebo ne...? Jsou to dva pohledy a nesnažil bych se to vidět jen jedním z nich...
Větička: "Umřu až já budu chtít" je fakt kouzelná. Olympic měl písničku, kde se zpívalo..."..já,já,já jenom já..."...tleskám,fakt dobrý.A čistě soukromě:na kdy to tak plánuješ? Ať víme. >😁
Naplánuju si to, až já budu chtít. 😉
Naplánuješ si veliké *. Umřeš,až umřeš. Pro přesnost a úplnost vylučme sebevraždu. Pak platí ta věta č.1 bez výjimky a pro všechny. I pro lonesíka. :-!
Je roztomilé, že mě chytáš za slova, protože seš komoušík a nesouhlasíš s mýma názorama (to se pozná hned, protože tady se diskutuje o soukromém vlastnictví v ČR a ty sem cpeš protiamerické kecy, i když se tu nikdo o USA nebaví), ale já ve svém příspěvku mluvil o situaci, kdy dobrovolně položím život na oltář některého ze základních lidských práv. Nazývej to klidně sebevraždou, každopádně plánované to bude.
S tím komoušem jsi to silně přehnal-je otázka,kdo z nás dvou jím byl doopravdy,že? Znám pár hyper-demokratů,co s těma bolševikama drželi silně basu a kopali za ně. Dej si pohov a zajdi si na to své vepřo-knedlo-zelo, teda spíš krocana od mekáče. Se z těch USA neposer. Když svoboda,tak absolutní a bez výjimek. >😁
"A o to, že je tu velká skupina lidí, kteří si myslí, že ví, co je pro druhé dobré." To iste si mysleli aj Americania ked povodnych obyvatelov strcili do rezervacii. A ked sa im to nepacilo ze si brania vlastnu podu (ktoru mali aj na papieri - podpisane v mene prezidenta Spojenych statov) tak ich jednoducho bud vyvrazdili alebo vyhnali alebo premiestnili a basta. A teraz si tu svoju ukradnutu podu brania slovami "Moj dom moj hrad" a to iste sa snazia silou natlacit aj inym krajinam. :no:
Další, kdo se nechce bavit o knedlu a zelu a cpe sem Ameriku. Dokážeš se bavit o nečem jinym? :no: Ano, před víc jak stoletím byly v USA etnické čistky. V Evropě (Jugoslávii) byly etnické čistky ještě začátkem devadesátých let. A kdyby nezasáhly USA, jsou tu etnické čistky dodnes.
A kto zacal s Amerikou ? 😉 Moj dom moj hrad je predsa typicke pre Ameriku. Vstup na travnik na MOJOM pozemku a ja ta z mojou brokovnicou hned odstrelim. "A kdyby nezasáhly USA, jsou tu etnické čistky dodnes." Ja si skor myslim ze USA si potrebovali odskusat nove zbrane a preto zasiahli. To iste sa dalo precitat v novinkach od vojenskych analytikov z celeho sveta. Ale k veci. Moj nazor ? Na vine stat alebo skor CI. Najprv treba vykupit pozemok pripravit infrastrukturu plany na rozvoj a potom ho mozme ponukat. ALE ked sa ponuka prilezitost mat takuto automobilku (alebo hoci aj inu velku investiciu a je jedno ci je domaca alebo zahranicna) som za aj taketo rychle a "nestandardne" riesenie. Polozme si otazku. Co je pre stat dolezitejsie. Nechat par ludom par pozemkov hlavne ked im ocividne nejde o pozemky ale o vyzmykanie statu (to iste co bolo u nas) ale mat tu "moj dom moj hrad" nedotknutelnost sukromneho vlastnictva a mat v tom regione "hladovu" dolinu a minat dane ostatnych obyvatelov na ich socialne davky a pritom mat tam napr. aj zvysenu kriminalitu ziadnu buducnost pre mladych atd. Alebo "ustupit" zahranicnej firme vyvlastnit par pozemkov a zabezpecit region vyznamnou investiciou dat ludom pracu (okrem tejto fabriky tam pride kopa dalsich) zlepsit infrastrukturu atd. Tiez nie som za pchanie sa do zadku zahraniciu ale v tomto pripade ked to pomoze obyvatelom regionu tak som ZA. Mali to vyvlastnit a Hyundai by tam bol. My tu o tom vlastne zbytocne debatujeme lebo je tu mozno jeden dvaja ktory su z toho regionu a vedia sa vzit do myslenia tych ludi vedia co to je byt nezamestnany a zufalo si hladat robotu a nemat sancu. Ten co si zije vo velkom meste a ma dobru robotu tak ten si samozrejme povie preco by mali moje dane ist na podporu nejakych korejcov. Ja z toho mat nic nebudem tak som proti. Ale stat sa ma starat o vsetkych. Aj o tych co dane neplatia ale chceli by.
ODS je proti vyvlastňování. Levice je pro vyvlastňování a kam to vede je jasné. Podívejte se kam nyní dospělo vyvlastňování v Číně, jsou zde mrtví.
On je rozdíl mezi vyvlastňováním za náhradu a znarodňovaním. Vyvlastňování za náhradu rovnající se ceně místně obvyklé je zcela standartní institut, který je užívan v celé řadě zemí západní Evropy a uplatňuje je se bez jakých koliv předsudků. Ale to byste měl vědět, když se k těmto právním otázkám vyjadřujete. Otázkou je zda-li průmyslová zóna je veřejným zájmem. Zakon tuto položku nezná, a proto se zde uvažuje o přijetí lex specialis, který by investiční projekty takových rozměrů inkorporoval do zákona jako veřejný zájem.
Panove posuzovat statni, ci nestatni investice je velmi osemetne. Statni investice je dle meho takova, kterou nejenom penezi, ale i provedenim zabezpeci stat a ne soukroma spolecnost, ktera ziskaneho zisku pouzije pro svuj, tedy nestatni prospech. Tobe Lonesi, bych pral, aby jsi se nekdy dostal k tendru statni zakazky! Verejnym zajmem lze operovat taktez ruzne a z meho pohledu vytvoreni novych pracovnich mist je ve verejnem zajmu, nebot se snizi vyse nutnych socialnich davek poskytovanych nepracujicim (nezamestnanym), takze vysledny efekt muze byt vyrazny. je pouze potreba hledat hranice mezi prospesnosti na strane jedne a skodlivymi vlivy na strane druhe. Co se tyce samotne lokality, vnimam mozna jako chybu CI, ze nabidla investorovi pozemky, ktere nebyly zastiteny predkupni smlouvou, nebo smlouvou o smlouve budouci. Dalsi vec panove obhajujici braneni se ze strany zemedelcu, vysvetlete mi prosim, proc vcera byli tito lide ochotni pristoupit na kompromisy ze strany CI a HM? Odpovim Vam, protoze se snazili ziskat z minima maximum (coz je cilem kazdeho z nas), ale svou snahu zrejme dohnali do extremu a jednani se jim vymklo z rukou. Osobne vsak prumyslovou zonu v Mosnove shledavam jako vhodnejsi.
Ale vzdyt rikame v podstate to same. Nikdo nepochybuje o potrebnosti te investice. Nikdo nepochybuje o vychcanosti jezedu a jejich motivaci. Nikdo to taky neschvaluje. Amaterismus zastupcu statu a kraje jsem taky zminil. Marko pekne psal o chovani samotneho investora. Cele je to o tom, ze diky nepripravenosti zastupcu statni spravy/samospravy a lidsky "malemu" mysleni majitelu pozemku se muze stat, ze vlada udela opet rychlokvasku, zakon, ktery bude nedotazeny a nejednoznacny (jako snad vsechny) a slouzici pro vyvlastneni. Vysledkem snadno bude obrovska zneuzitelnost a tu taky nekdo vyuzije. A taky je o tom dvojim metru o kterem pise ZZ a 2,7RS. Napisu to znova, aby to bylo jasny: NEOBHAJUJU CHOVANI ZEMEDELCU A JEJICH POSTOJ K CELE VECI!
To máš štěstí, jinak od zítřka budem jezdit v tvém Jagu. V Po Marko, v Út Tibby, ve St já, ve Alessio, v Pá Micinka, v So Pája a v Ne na něj budou celej den koukat Jozki a GTI, aby věděli, jak má vypadat pořádný auto 😉
Tady názorně vidíš, proč jsem proti vyvlastňování. Mně z toho nikdy nic nekápne. >😁
Kdyz ho taky budete platit, tak klidne😄 Ja nemam problem nekomu auto PUJCIT😉 Pokud ho budu platit ja a vozit se vy, tak poznate mych 9mm argumentu >😒]
Precital som celu dikusiu...a fakt je ten, ze akykolvek argument tu niekto pouzije (nech jena strane statu, investora,majitela pozemku) ma viac-menej pravdu. Tento problem je ale tak zauzleny, ze sa proste neda vyriesit bez toho, aby nedoslo k nejakym skodam: takze riesenie je v case na dohodu a ochote(!!) dohodnut sa. Lenze to by vsetky strany museli priznat, ze nedostanu "vsetko" a budu musiet pristupit v zaujme tej dohody na kompromisy. (Stat ma vazny zaujem o investora, takze niekomu bude musiet holt vyplatit viac ako je odhad. Niekomu zoberu pole/zburaju dom ale dostane nahradu nad ramec toho na co ma pravo - povedzme ako bolestn. A investor ma vazny zaujem o lokalitu, takze strpi odklad vyroby. Tomuto sa hovori: ...ochota ...vyjednavanie...obchod ...uspech). Ono je totiz pravda, ze mas pravo na svoj majetok, ale je pravda aj to, ze ak 99 ludi zo 100 preda, a Ty jediny blokujes dohodu (mavajuc svojim pravom na vlastnictvo) nie je to prave v duchu fair-play ani v duch verejneho zaujmu (pretoze si myslim, ze ak 99 ludi preda je to istym sposobom uz verejny zaujem aj v pripade stavby sukromnej spolocnosti). Takychto logicko-filozofickych , pravnych, a obchodnych antagonizmov tu bude nekonecne vela. Na kazdy logicky argument bude existovat logicky protiargument. Takze rozuzlenie tohto uzla je v ochote dohodnut sa (. Je teraz len otazkou ci to v podmienkach nerozvinutej ekonomiky a nerozvinutej obcianskej spolocnosti, ako aj v stave kedy su statni/reginalni politici viac politickymi nominantmi nez profesionalmi pojde, ze?! (Obzvlast ked inak inteligentny investor hra "mrtveho chrobaka" a neuplatnuje svoju moc aj v sprostredkovani dohody, cakajuc, ze prisposobenie sa miestnym pomerom mu nieco ziska..)
brácho. Protože tady jde do tuhýho. Ostatně stačí si nahoře přečíst pár příspěvků těch komoušíků, kteří by nejraději zestátnili všechno... tedy všechno mimo toho jejich. Zajímavej postoj. Jakým právem tu někdo klečí na kolenou před nějakou továrnou a zatracuje zalináře? Zelinář je přesně stejný subjekt práva jako ta továrna. Tak až si budeš někde chtít postavit pěknou chajdu, brkni Paroubkovi ať ti vykoupí pozemek. Určitě ti rád vyhoví. Brácho pochop, tohle není téma veřejného zájmu (atomové kryty, státní nemocnice) tedy v tom významu, jak veřejný zájem chápe snad každý. Tady jde jen o velkej kšeft. Tedy ne tvůj, velkej kšeft jinejch... těch, co si troufaj hodně vysoko. Jsem silnej, tak zadupu zeleninu do země i s zelinářem. Tak to ne! Já volám, já kříčím - TO TEDY NE. P.S. Bohužel obecné téma veřejného zájmu (a že existuje) je nazíráno nikoliv z těchto ryze pozitivních principů, nýbrž ze zorného úhlu toho, kdo zrovna vládne a může protlačovat své představy Parlamentem. Tak brácho, zpozorni a hlídej si kopyta, protože se ti může v tomhle údolí stínů stát, že přijde nějakej silnější kovboj... Ale neklesej... naštěstí jsou mezi náma Lonesové, Markové, Matesové, a 2,7RSové :yes: :yes: včetně Ciellia... kterej napsat umí, a věřím, že i on by to zelí chránil do posledního lupenu. Já taky :yes:
Napsal jsi to pekne, jen jeden problem tady je. Ze jezedi nechrani zeli, ale jsou jen bohapuste vychcany 8-s 8-s Nic to nemeni na tom, ze to zeli je jejich. Myslim , ze nejlepsi pluh, kterym to shrnul, mel dneska Marko :yes: Ale moc me to neprekvapuje😉
Budu se citovat z mého příspěvku adresovaného nahoře matesovi: "Jde o to, že "veřejným zájmem" asi nebude stavba výrobní haly na dřevěný parkety, která zaměstná 50 lidí. Tady se bavíme o něčem OBROVSKÉM, co na sebe váže neuvěřitelné množství dalšího "průmyslu", který přímo a nepřímo nabízí kvanta pracovních míst a tím pádem posunuje celý region dopředu. Takováhle investice je tak velká i pro ty Korejce, že to za 3 roky nezabalí a nepřesunou někam jinam. Jde už o moc peněz. V tomto případě už můžeš tuto "soukromou" zahraniční investici vidět v rovině "veřejného zájmu". O tom, kam půjdou daně se asi taky nebudeme dohadovat, co?
A kam pujdou ty dane? Pokud teda vubec nejaky budou. Vi nekdo, jak vypada investicni pobidka od statu? Nemaji treba danovy prazdiny na bianko formulari? Ja se bojim, ze jediny dane se vyberou z primu fyzickych osob (z mezd) a ty nebudou nija zavratny. Ty taky bohuzel sezere stat a pak je milostive a blbe prerozdeli😒
Zásadně špatnej pohled. Nacházíš důvody, proč stavět továrnu na cizím pozemku. Ty nehledej. Tady jde jen o jedno. O střet. O základní lidské právo, právo vlastnit. Podle tvé logiky by bylo asi nejlepší to tady komplet vykoupit pro nějakou nadnárodní korporaci... která by se zavázala zaměstnat i nezaměstnatelný. Dobrej nápad ne? P.S. Inzerát - prodám republiku, zn. poměrně levně, ale hlavně rychle... do voleb.
Klasicky překrucuješ. Tady je debatování ztráta času. Proč ostatní dokáží akceptovat cizí názor, zatímco ty se snažíš vkládat do úst nevyřčené? :no:
Ty neprezentuješ názor. Ty vezmeš neměnné a to chceš měnit. Zde není vůbec otázka, zda tam budou mít lidi práci... tu jim, když chce, vláda může zajišťovat, ovšem ne na úkor majetku jiných.
Aha, tak jsem se právě dozvěděl, že neprezentuju názor >😁 Ještě mi řekni, že na klávesnici nepíšu rukama. Ušetři mě laskavě tvejch rádoby fotrovskejch kázání, jo? Přečti si ještě jednou celou diskuzi. Je tam spousta různých krásných názorů (včetně těch mých) a pochopíš, že se tu nebavíme o paní Kadrnožkové a jejím záhonku, kde pěstuje ředkvičky.
😄 Je hezké, že své názory kvalifikuješ jako krásné 😄 , ovšem o té Kadrnožkové by právě ta diskuze být měla. Nebo ty by sis raději vyprávěl o továrně na auta? Tak klid bejby (koukám jedním okem na Shreka 2 😄 ) prostě, diskuze o tom, jestli má Jarda zelinář prodat pozemek nebo ne, je zcela nepatřičná. jarda totiž řekl, že ne. A tím to má skončit...
Ale ZZ prezentoval nazor. Jasne sdelil, ze by mela existovat pravni norma, ktera by za jasne danych pravidel stanovila moznost oznacit investici soukromeho investora za verejny zajem. Aspon ja jsem to jasne cetl!
"Né vše, co čteš, je názor", pravil GTI. A ZZ jízlivě reagoval: "Ne vše, co se jasně třpytí, je čelní maska folcvágnu." >😒]
Ja jsem cetl, co jsem cetl. Tim, ze mi neoponujes davas najevo, ze jsem cetl dobre. Souhlasit nemusim, ale pochopit to muzu.
Já ovšem reagoval na to nakonci, jak tvrdí, že je tu veřejnej zájem zaměstnat nezaměstnaný.
Já bych Jardu přesvědčil, že je to pro něj výhodnější, aby prodal a nešponoval cenu. Je to vlastně ten "veřejný zájem", ne? >😒] PS: Budiž Jardovi země lehká :-! 😉
Jo, souhlas - ať se vyjednává. Každej se dá koupit. Každej, ne abys reagoval, že ty ne 😉 A když se setkaj na ceně, tak Jarda prodá. Určitě.
Jeste bych dodal jeden pribeh. Kdysi jsem jednal s jednim clovekem o prodeji casti domu. On nerekl, ze ne. On rikal nabidni mi neco a ja se rozmyslim😒 Chci prodat, ale nevim co za to. Nebylo to proto, ze by byl nerozhodny. Byl vychcanej jak dira do snehu!!! Cekal co nabidnu a pak to sponoval. Vubec se nezabyval realitou celeho obchodu. Chtel absolutni maximum, coz by bylo OK, ale on nechtel maximum mozneho, ale on chtel maximum nemozneho. Cely ten postoj jezedu je asi podobny.
Jak to skončilo? Zazděnej v základech? >😁 Nebo sis ho vzal 😉 Dneska už to skoro jde... 😄 Dva ptáci u oltáře... >😒] to je představa, co? >😒]
Poslal jsem ho do Renaultu! A chybelo malo a dostal i na rypak ;-\ Daval jsem to jen jako priklad nekoho, kdo neco chce, ale dohodnout (ve smyslu kompromisu obou stran) se nechce.
To je vždy problém. Ale pochop, teď musíme pochopit, že on nemusí chtít prodat. Jednoduché rozhodnutí. A přirozené u vlastnictví...
Ja bych chapal, kdyby rekl, ze prodat nechce. Zlomil bych mu ruce, znasilnil dceru, vypalil dum jeho rodicu a nejak uz bysme spolecnou rec nasli >😒] Ale on inicioval celou vec, celou dobu rikal, ze prodat chce, ale nedodrzel zakladni pravidla obchodu. Mel jsem s nim svatou trpelivost. Tahlo se to asi pul roku a ja za nim jezdil prez pul republiky skoro kazdej tyden. Pochopil bych, kdyby v urcitem momentu rekl, sorry ty nejsi ten spravny partner, nenabizis mi nic zajimaveho nebo me vubec nechapes, skoncime to. To by bylo OK. Ale nekonecna licitace a meneni uz dohodnuteho bylo na bliti. Byl to zmetek!
:yes: Napjatě čekám, kdy si do tý naditý, plný a cinkající kapsy státního zájmu budu moci taky šáhnout. >😁 Zatím kdykoliv někdo definoval veřejnost, normálnost nebo univerzálnost, zůstal jsem odříznut v kolonce individua a ůchyla. >😁
Na tohle jedno shrnutí nestačí. Tady se člověk v perlách přímo topí, takže by si to měl shrnout každý sám za sebe. Takže já: Marko bude prezident. To je jasná věc. Dokáže to říct tak, že s ním všichni souhlasí. Trochu žárlím, myslím, že by se mu ta vlastnost měla vyvlastnit a rovnoměrně rozdělit mezi nás všechny. Navíc jsem smutný. Nikdo se se mnou nechtěl bavit o knedlo-vepřo-zelu. Zato se se mnou pořád někdo chce bavit o Iráku. To já nechci. Jako správný amík přece neznám vůbec zeměpis a tak mě to uvádí do rozpaků. Dneska byl prostě smolný den. Ale všechno má své světlé stránky. Například dneska mě tu naučil IT skvělý recept. Vezmeš jeden pecen chleba, rozkrojíš ho a doprostřed vložíš pečenýho krocana. Výhoda je, že nepotřebuješ zelí. Zelí totiž nebude. Budou prý nějaký hyundai. Asi ňáký nudle.
Kdyby silničáři shrnovali sníh, tak jako my tady diskuze, tak by nemohly být takové kalamity! 😄
K tomu mojmu vyvlastnenie...no, neviem co by som Ti na to mal napisat. >😁 Ja som vec zobral iba pragmaticky.... // Btw. to vepro, knedlo, zelo patri medzi asi 10 mojich najoblebenejsich jedal. Ale vepro musi byt echtovne masicko (nijaka mastna flaxna). A zelo najradsej to cervene... :yes: >😁
brácho dotáh´ k parádním jeansám, co vypadaj z dálky jako pravý Levisky a k empétrojce s největší pamětí u vás z paneláku. To tě sice šlechtí, ale k věci se vyjadřuj až poté, co ti pozemek děděnej z generaci na generaci nejakej paďoubek bude chtít vydloubnout z dlaní... pak napiš... bude to zajímavé... i když možná tě tam v tý továrně zaměstnaj... ale bacha, místo generálního už je dávno obsazený...
Super, to není o mně. Mám totiž nejmenší paměť široko daleko. Aspoň v tom přenosným empétři. >😁 Je čas na generační obměnu. Abych dostál svému nesnášenlivému image, tak bych asi toho korejce měl vyměnit za bílý jabko. 😄
😄 :yes:
tak já si to taky shrnu: Lonesi, jsi můj člověk! Teď stavíme barák za prahou a až bude stát, tak si pořídím brokovnici a dám ji do kůlny. Když mi tam nějakej šmejd vleze a bude krást, tak si pro ní dojdu a zastřelím ho. Nebude mě zajímat, proč tam krade, jestli náhodou nekrade ve "veřejném zájmu". Pořádná demokracie by měla dát jednoznačné záruky bezpečí a práva na svobodu a majetek. K tomu domečku mám citový vztah a ten se fakt nedá zaplatit "cenou v místě obvyklou", protože to je MŮJ dům, ne žádnej dům v místě obvyklý. Je to kus mého života, kus srdce. Seberte mi ženu, seberte mi práci, seberte mi šaty. Ale,ku*va,auto a střechu nad hlavou mi nikdo nikdy neveme! PS: kdo zná píseň "můj rodný dům" asi pochopí...to je vlastně dost pěkný příklad toho, co tu probíráme. PPS: Jaga bych si pujčil...ale asi bych ho nechal řídit Pizzoniu 😉
no, jedněm se nedivím žer si hlídaj svoje, druhejm se nedivim, že chtěj aby byla investice. škoda že převážil názor několika lidí v jednom družstvu na potřebou několika tisíc pracovních míst který ten region potřebuje.
trochu mě ale mrazí z toho že se jako republika orientujeme hlavně na automobilní průmysl. v případě jeho recese, nebo když už tu bude pracovní síla moc drahá pak nemá republika už moc jiných investic v takovém rozsahu jako v automobilním 😡
trochu mě ale mrazí z toho že se jako republika orientujeme hlavně na automobilní průmysl. v případě jeho recese, nebo když už tu bude pracovní síla moc drahá pak nemá republika už moc jiných investic v takovém rozsahu jako v automobilním 😡
no mozna kdyby si tam chtela nejaka firma postavit tovarnu na traktory a zemedelske stroje - tak by nic nerekly
jo zemedelci to je krasa kdyz je spatne pocasi, tak straty zaplati stat, maji nove traktory, na vsechno dotace. To se to podnika
ale aby jednou ustoupily aby lidi meli praci, tak nekteri jsou nenazrani
jo zemedelci to je krasa kdyz je spatne pocasi, tak straty zaplati stat, maji nove traktory, na vsechno dotace. To se to podnika
ale aby jednou ustoupily aby lidi meli praci, tak nekteri jsou nenazrani
hloupému napověz...
Pozdravuj v Mauzoleu... Vladimíre... že tys jim utek´. 😉 P.S. To neřeš, kam kdo pojede za prací. Na peci se snad už dřevěný figurky nedělaj. Lidi půjdou (měli by) jít tam, kde práce je... ale to je práce, jít za prací... lepší brát dávky na ÚP, tlumící pocit, že zas takovej král ulice asi nebudu, když žebrám u státu...
Lidi žil jsem rok v jižní korei-pracovně.Mužu vám garantovat,že to jejich pracovní tempo nemá obdoby nikde na světě.Lidi u nás budou makat jako černí za 15000 hrubého měsíčně.A nezapomente do duchodu se pujde až 65 letech.To nemužou vydržet.Co potom?Stejně do dvou let bude pracovat v Hyundai 70%poláku a ukrajincu.Na motažní lince ještě nikdo nikde nezbohatnul.Fandím zemědelcum!!!!V Mošnově je místa dost a není zastavěno.At je to tam.Hezký den všem. 😉
Přesně tak, stejně jako v Kolíně. Tam si Japonci mysleli, jak se v kraji s nejměnší nazaměstnaností v republice (strukturu si neobtěžovali probrat - většinu tvoří bývalí starší THP pracovníci) budou hrnout lidi do fabriky k pásu (vedoucí posty tam jsou rezervovány pro jejich občany...) za 10 až 15 tisíc hrubého a přitom byty, které město muselo postavit stojí kolem deseti tisíc měsíčně! Arogance a stupidita japonských a korejských investorů je do nebe volající a nejlepší Hyundai u nás bude žádný Hyundai. Proč Hyundai nevybuduje na Ostravsku taky výzkumné a vývojové centrum? Proč ho postaví v Německu a u nás se bude vykonávat jenom manuální vesměs nekvalifikovaná práce? Už jste slayšeli nebo četli, že by součástí investice z jihovýchodní Asie byl i výzkum, vývoj a zkušebnictví? Samozřejmě, že ne. Philips v Hranicích tohle má, o Škodovce ani nemluvě. Další západoevropské firmy rovněž. Podílel jsme se na porjektech pro německou firmu vyrábějící díly pro osobní auta. V prvním kole výroba, dneska už i vývojové a zkuešební oddělení, kde pracuje cca desetina zaměstnanců a minimální vzdělání je průmyslovka - a všichni mladší a domácí. To je pro mě investice a ne montáž aut podle plánů z Německa a pod vedením korejských a nebo japonských hulvátů, kteří jsou tak omezení, že si neuvědomují, že nejsou ani v Japonsku ani v Koreji a že ke stejnému cíli mohou vést různé cesty.....
Ohledně TPCA mohu potvrdit, nevědí jak by tam ty nevolníky nalákali. Onehdá nabízeli 15 000 každému, kdo dostane k pásu dalšího otroka. Je pravda, že dokud se budeme chovat jako východní špína, která se nechá koupit za korálky a zrcátka, budou k nám tak přistupovat. Na druhé straně těžko očekávat, že by nějaká domácí firma nasypala na ostravsko podobný balík.
Třeba Mercedes ve spolupráci z městem a ZČU Plzeň takové vývojové centrum na Borských polích dělá.Je tu jeden problém-dostatek kvalifikovaných lidí(VŠ techn.směru).
Nicméně,jsem optimista,časem budou a co se designu týká,tak diskuse o novém Puntu či Passatu mne utvrdily,že designérů jsou v ČR mraky.. :-! Nicméně k tématu😜ýt na místě korejců,odcházím a nějakým českem se nezabývám.Nebo-li:nechal bych ten stát(ČR)zóny vybudovat a pak řekl,že jsem si to rozmyslel a šel o zemi dál.On je tu jeden problém😜ravidla si určují ti silnější a může se nám to nekonečně nelíbit,může to být různě maskováno,je to tak.Všude a ve všem.Aby mi "lones" nevychladl,musím k vízům:Jeden stát je zavede,logicky zdůvodní,trvá na tom,nehodlá diskutovat,OK,já to beru,souhlasím,nemám s tím problém,ale druhý stát se tváří,že přece neco podobného v rámci vztahů atd. si nemůžeme ani pomyslet a nazýváme to den otevřených dveří.Takže jeden,silnější,určuje pravidla,slabší přihlíží.Pokud nám to nevadí v politice,pak to musí platit obecně a v případě ekonomiky je to ČR,kdo investici potřebuje,nikoliv Hyundai(ten silnější hráč).Můžeme křičet,kopat nožičkama,mlátit hlavou do zdi,ale je to tak.Kdo je kdo je předem jasné.Doprošovat se je nedůstojné této firmy.Měli by jít jinam.
Z principu.
Nicméně,jsem optimista,časem budou a co se designu týká,tak diskuse o novém Puntu či Passatu mne utvrdily,že designérů jsou v ČR mraky.. :-! Nicméně k tématu😜ýt na místě korejců,odcházím a nějakým českem se nezabývám.Nebo-li:nechal bych ten stát(ČR)zóny vybudovat a pak řekl,že jsem si to rozmyslel a šel o zemi dál.On je tu jeden problém😜ravidla si určují ti silnější a může se nám to nekonečně nelíbit,může to být různě maskováno,je to tak.Všude a ve všem.Aby mi "lones" nevychladl,musím k vízům:Jeden stát je zavede,logicky zdůvodní,trvá na tom,nehodlá diskutovat,OK,já to beru,souhlasím,nemám s tím problém,ale druhý stát se tváří,že přece neco podobného v rámci vztahů atd. si nemůžeme ani pomyslet a nazýváme to den otevřených dveří.Takže jeden,silnější,určuje pravidla,slabší přihlíží.Pokud nám to nevadí v politice,pak to musí platit obecně a v případě ekonomiky je to ČR,kdo investici potřebuje,nikoliv Hyundai(ten silnější hráč).Můžeme křičet,kopat nožičkama,mlátit hlavou do zdi,ale je to tak.Kdo je kdo je předem jasné.Doprošovat se je nedůstojné této firmy.Měli by jít jinam.
Z principu.
A nechtěl bys, aby tam zaměstnanci pracovali zadarmo? Přeci jen, aby se ten Hyundai neurazil... >😁
Má smysl na tohle odpovídat? Zkus navrhnout něco zásadnějšího:třeba,že těm lidem bude dávat platy a odvody za ně platit česko....víš,když už jsi vymyslel pí*ovinu,protože to **vina je,tak ať je dokonalá a vyšperkovaná.
Konečně,čím větší nezaměstnanost,tím lépe se bude lidem říkat ať táhnou a zase se netvařme,že se to neděje.Znám z okolí takových lidí spousty.Zkusme si přiznat,že někomu ta nezaměstnanost i trošičku vyhovuje,že?Ber 7 hrubých nebo vypadni,venku čekají desítky jiných....Uf, co to plácám....Nicméně žena v ordinaci toto od pacientů slyší dost často a není jich zase až tak málo.Určitě víc,jak RNDr.Nečasových 2-3%,o kterých hovořil tuto neděli a to toho Škromacha či jak se jmenuje fakt nemusím,ani omylem. :no:
Konečně,čím větší nezaměstnanost,tím lépe se bude lidem říkat ať táhnou a zase se netvařme,že se to neděje.Znám z okolí takových lidí spousty.Zkusme si přiznat,že někomu ta nezaměstnanost i trošičku vyhovuje,že?Ber 7 hrubých nebo vypadni,venku čekají desítky jiných....Uf, co to plácám....Nicméně žena v ordinaci toto od pacientů slyší dost často a není jich zase až tak málo.Určitě víc,jak RNDr.Nečasových 2-3%,o kterých hovořil tuto neděli a to toho Škromacha či jak se jmenuje fakt nemusím,ani omylem. :no:
Já bych je vidlákama nenazýval. Stát resp. kraj jako obvykle začal nabýzet investorovi připravenou zónu, bez toho, že by si alespoň "něco" připravil. Vzhledem k tomu, že již jsem jednu továrnu v "hotové" průmyslové zóně postavil je to ze strany Vlády nehoráznost, ba přímo drzost kritizovat soukromé vlastníky pozemků, že neprodají. Mám v živé paměti protesty lidí, kteří se(ač tam nebydleli a přijeli až ze slovenska za "zajimavé" peníze profesionálně protestovat) připoutali k buldozeru aby tím zabránili stavbu silnice,vedla okolo našeho pozemku a s naší stavbou vůbec nesouvisela....
Řekl bych, že nabubřených řečí o tom, jací jsme "borci" v přípravě průmyslových zón, tady bylo dost (ať ze strany Soc. Demokratů, tak ze strany ODS)
Řekl bych, že nabubřených řečí o tom, jací jsme "borci" v přípravě průmyslových zón, tady bylo dost (ať ze strany Soc. Demokratů, tak ze strany ODS)
Udělali moc dobře - přesně tak. Do *s Korejcemi - Mošnov je přece stejně tak dobé misto jako Nošovice. Proč další fabriku do podhůří Beskyd? Na Ostravsku je dost lokalit, kam to stčit. Stějně je to děs - kdo zná spojku přes Třinec, Jablunkov na Žilinu, asi si dovede představit tu hrůzu, až tam denně budou jezdit ty stovky kamiónů mezi fabrikama - to fakt nechápu, proto prý jsou Nošovice PRIORITOU. PROČ je CzechINVEST tak posraný, že se bojí, aby se Korejci NEURAZILI když se jim nabídne jiná alternativa o pár km dále? Navíc - dopadne to, jak výše popsali lomba a jadran, budou to 1) těžké peníze 2) zaměstná to spoustu Poláků a Slováků 3) bude to jen dočasně. Jistě, i tak je to vítaná investice, ale v Mošnově, Karviné nebo jiných industriálních lokalitách. Nošovice - vydržte, PlnouParouBack potřebuje další body do kampaně, tak by těm Korejcům určitě ty Nošovice vyvlastnil.
:-!
:-!
já bych nejraději vyVLASTNIL třeba Komerčku....!!!! a to hned a důkladně....!!! >😁 :yes: A s klidem i s pár Chivasovejma podílníkama.... >😁