Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Dvoudobý turbodiesel Daihatsu (1,2l, 65 kW, 230 Nm) na IAA

24 komentářů

na češtinu já su pes, ale to není oč tt uběží...........
Tento motor žádný sací ventil nemá.
logika je výborná Tamine , ale ta čeština :no: :no: :no:
....při kompresi ...je "i" jako kosti
Přesně tak, plýtvat palivem jako v USA, to je trestuhodné, co se děje jinde ve světě a muže za to Bush..to je mi ukradený, netýká se mě to, ikdyž vlastně přímo se to týká všech..protože Busch krade Irackou, Afganskou ropu a skoro zadarmo ji pak prodává v USA (muj názor). v USA jezdí auta jako krávy, žerou jako ***, a co..jsou to šroty...u nas v ČR by je ani neměly pouštět do provozu. Ale toto se samo nezmění, američani jsou zvyklý na silný a nenažrany auta..a my pak kvuli jejich strachu nedostatku paliva... platíme 31 Kč/litr....bych se na to....bohatě mi stačí Trabant. Je prostě nejlepší. 😄 :yes:
tohle byla jen taková narážka na Lonese, jinak myslím, že americký jídla se nedaj jíst a plýtvání palivem je trestu hodná věc, která se podepíše na nás všech, jinak Bush mi je ukradenej stejně jako to co dělaj v Iráku a NATO mi nevadí.Jinak VW by moh oživit Trabiho a Wartu a dávat do nich takový enginy.......
Jedině dobře, že se začali zase dvoutakty trochu probouzet do výroby. Trabant je nejlepší. A tenhle motor bych tam hned napasoval, kdybych ho měl 😉 . co se týče tvého stopování..s něčím souhlasím ale s něčím ne. Ale plně podporuju STOP plýtvání palivem v USA a Stop americkým špatným věcem, jako třeba hnusný jídlo a špatnej prezident. Tak GO trabi, Goo :yes:
a smajlíci ti nevaděj, co?Zajmavý..........
Kromě "stop stopování" mám bohužel diametrálně odlišné názory. >😁
STOP PLÝTVÁNÍM PALIVEM V USA!!!!!!!!!!!
no u benzínu zapáliš směs svíčkou, tedy na tlaku nijak moc nezáleží, když to tak vezmu, ale u diesela se to zapáli tlakem a když necháš dýl otevřenej sací ventil tak se tlak sníží........
...no hádať sa nechcem 😉 , ale podľa mňa je Millerov cyklus o tom, že počas (presnejšie zo začiatku) kompresie, nie je sací ventil uzavretý a na samotnú kompresiu je teda potrebná menšia energia -> lepšia účinnosť motora. Takže v diesli by to yrejme išlo použiť tiež, otázne je či by to malo význam.
M. cyklus pracuje na tom, že komprese je nižší než e😜anze , a tak je při kompresy ve válci malý tlak, ale směs je zapálená svíčkou, u diesela se palivo samovolně vznítí tlakem a teplotou, tudíž je zde M. cyklus nepoužitelný.Proč to píši?Já čekal, že se se mnou budeš hádat a já na stůl položím tenhle argument.Škoda, ale musel jsem to napsat.
Stop U.S.A!Stop okupace Íráků!Stop hamburgrům a americkým jídlům!Stop Bushovi!Stop NATO!Stop HEMI!Stop stopování!Stop smajlíkům!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… a ještě jeden!
copak Sergej....to byl kur*va stroj........
pro zájemce: www.orbeng.com.au
Emise by mohly být v pohodě. Kompresor válec dostatečně propláchne, takže tam bude jen čistý vzduch. Pak je možno přesně určit, kolik paliva přesně vstříknout, aby všechno shořelo. A v palivu není žádný olej.
opravdu konečně - dlouho sleduju, co vymýšlí Orbital Engines v Australii a pořád jsem čekal, kdy někdo přeplňovaný vznětový dvoutakt vytáhne z rukávu. Po tom, co předváděli se zážehovým dvoulitrem BMW a 1.2 od Forda, konvertovanými na dvoutakt, by to měla být celkem bomba. Ještě co ty emise..
Řeknu dvě věci: 1)Stop Diesel 2)No replacement for displacement >😒]
Tam v tym nakresu chybí výfukový ventil.přece Sergej měl výfukový ventil.Když to bude mět zvuk a tah jak serjoža tak sem stím.
aha, no je to možné 😄
já bych to nevidl na Millera, vždyť u diesela není M. cyklus ani možnej, protože diesel musí mít vysokou kompresy , což u M. cyklu neplatí........
asi před třemi lety jsem četl v autohitu o tomhle motoru , teda tenkrát to byl tříválec o objemu jednoho litru , menšího výkonu a plnil EURO 3.Jinak docela zajímavej pokus, schválně co na to řekne odborník na diesely-Lones.......
Pekné, nie je to ale Millerov cyklus? Podľa [odkaz] by to zodpovedalo. Nasávací ventil nie je prítomný: stláča sa oproti tlaku turba (=> prepĺňanie nutné).
zajimavej vykon ... jeste jsem zvedavej na spolehlivost, emise a spotrebu ... mohla by to byt zajmava alternativa