Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Bosch: první plastová škrtící klapka

16 komentářů

To jsem zvědavej co to vydrží, plastům nevěřím. Jedině ciment.
no hlavně v tom vidím úsporu nákladů, a vo tom to je
No, pokud plastům nevěříš, tak si kup žebřiňák Protože bez plastů už ti dnes zůstane jen šasi s motorem a lanko ruční brzdy Pkud se někdo jen trochu pohybuje v sériové výrobě tak ví, co to je vyrábět něco z plastu a nebo z kovu. Pokud to je plastové, nasypeš na montážní dílně na jedné straně do násypky z pytle hmotu a na vedlejším stole už to někdo montuje .....Pokud to je kovové, tak je to problém těžkých kovových pásů, manipulace s nimi, jejich skladování, koroze, potřeba povrchových úprav, hmotnost.......a navíc z nich z daleka ne všechny tvary uděláš na jeden zdvih lisu .........Jen díky plastům se dnes může koupit auto v podstatě každý !!!!!!!!
Vy jste se zase nachytal bratře plukovníku! Musíme vás vytahat za ouška!
Neber všechno vážně
co to je za blbost chladit skrtici klapku??? jedine cim je klapka tepelne namahana je vstupni vzduch do motoru, ktery ma max 30st.
Myslím, že jde spíše o vyhřívání z oběhu chladící kapaliny, protože při nízkých teplotách hrozí u hliníkových nebo ocelových modulů zamrznutí ŠK.
o zamrznutí ŠK jsem nikdy neslyšel - než by to rozmrzlo....
jde přece o minimalizaci kondenzace paliva na studených částech ŠK.
A nebude to tim ze se pres blok motoru prenasi teplo i do modulu se SK, resp. na SK, coz zhlediska stalosti dilu nebude dobre? Tam bych videl nutnost chlazeni.
Chazením se rozumí přivedení chladící kapaliny do tělesa klapky. Jedná se vlastně o vyhřívání proti usazování konenzátu odparů z klikové skříně a z výfukových plynů které jou nasávány sáním ve volnoběhu při stříhání ventilů. Tyto usazeniny pak klapce překáží při nastavení přesného volnoběžného množství vzduchu a adaptace snímání polohy se nachází mimo regulační rytmus. Jinak je velký kladem uvedené klapky, že se při havárii rotříští na více kusů. To musí každý z nás přece uvítat se šťastnou slzou v oku. Ostatní na www.autodiagnostika.cz.
Je to hezke, ze to BOSCHi prinese asi zase o trosku vetsi zisky, ale snizeni nakladu na vyrobu skrtici klapky se urcite neprojevi na zadne koncove cene pro zakaznika a tech par procent ze spotreby pri zarazenem neutralu (nebo jen jemne seslapnutem plynu) nas asi taky nikoho nezachrani.
Nejde o zisky, jde o ukazku vyvoje.
Tak půlka tady mluví o chlazení a druhá o vyhřívání. Som z toho volaký zmetěný.
To je zase zlepsovak na *ovno. Jestli se jim to bude s*at jak vaha vzduchu ve vsech koncernovejch TDI, tak bude radost...
Nerozuměl jsem větě "Na škrtící klapce je snímač polohy - úhlu natočení škrtící klapky, který dává řídící jednotce aktuální informace o natočení klapky a umožňuje přesné natáčení." neni to trožku divný...
Kdyz jsem to precetl, chtelo se mi brecet.
neni to lepsi bez skrtici klapky?