Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Technika

Zpět na článek

Nový Passat již od 649.900 Kč (tisková zpráva)

58 komentářů

soudruzi udělali chybu, výčet "úspěchů" za poslední měsíce - Passat, Bora, nové Polo, Píčesrýdr nebo jak, je tan nastrčenej od BMW a dělá to dobře
no však to již bylo řečeno dříve... Jen mi tam nesedí od VW PR oddělení, že otevřeně řeknou, když ve starým passatu zapnete klimatizaci, tak to je jako nepříjemný "průvan"...!!! , to mě asi všichni přívrženci VW a výslovně Passata pohřbí zaživa a dají do "ignorovaných"..! Starej Passat nebylo auto a uvidíme co tahle "věc"...! Jasně - darovanýmu koňovi na zuby nehleď.. to je případ hodně široké skupiny, ale pro vlastní svobodné rozhodnutí... a ty peníze aby to za něco stálo... a jinak co se výbavy týká, s těmito prvky už jezdí mnoho aut standardně delší dobu a stejně tak jako Bluetooth.. Takže ani náhodou ani omylem... Přistihl jsem se, že pro mě je showroom VW něco jako pro nymfomanky klášter nebo pro pacifisty kasarna, nebo pro voliče ODS je KSČM...!!
no něco je divný, ty statistiky, ony totiž vypovídají o prodejích, ale ne o průběhu koupě a důvodech k nákupu, bylo by zajímavé vědět, kolik lidí a podle čeho třeba rozhoduje o nákupu služebních aut (mateřská firma má smlouvu s tím a tím, tak vy v čechách taky), nebo jaká jsou pravidla pro manažery (tady máš od finančního ředitele balík, kup si co chceš, ale musí to být za a - od koncernu nebo za b - nafta) nebo co vede ty lidi, kteří si je kupují jako soukromá auta (sleva od prodejce, PR masáž, zkušenosti, testy, sny, ...), mě by to fakt zajímalo
Můžu napsat studii. Vím to přesně, jak to je.
Mám vzkaz pro pána, který nabízí tu studii.
Mám o ni zájem.
Díky za info.
musíme se však domluvit na honoráři, nezapomeňte
to mě by taky zajímalo... a jak.. spíše pro tu zajimavost toho rozhodnutí než kvůli číslům.. Vím, že německej majitel firmy dbá na "patriotismus" a tak změna vozového parku funguje směrem ze švédska do německa eventuelně do česka.. tak to prostě je.. a pak tam ještě u pár lidí existuje jakási setrvačnost z minulosti... jezdil jsem passatem a neznám nic moc jinýho takže to je passat.. event. Golf... Samozřejmě proti tomu nic nemám, jen by mě to taky zajímalo.. I to co vede lidi ke koupi třeba Smarta, nebo Hummera.. nebo Mitsu Pajera... nebo Golfa GTI...
. Dobrej nápad. Mohu napsat na každej model přesně důvod, kterej vede lidi k tomu, že zrovna ten kterej model koupěj. Neveselé čtení
Výbornej nápad Ciello. Konec povídek. Nastupuje psychostudie.
Hummera jsem si poridil proto, ze mne auto fascinuje (Vzhledem, monstroznosti, pruchodnosti terenem) a kvuli me bezpecnosti (mam najeto k 2mil km a nikdy jsem nehodu nezpusobil, takze bych nemel byt hrozbou ostatnim ridicum v pripade, ze nezpusobi nehodu oni). Splodiny a pod jsou mnohem nizsi, nez 80% vozu na cz silnicich. Passata mame jako rodinne auto, ted skoncil leasing a jsem tak spokojen, ze ho asi ani neprodam Novy Passat se mi vzhledem jiz tolik nelibi, vnitrek a vybava ano.
jj mas naprostou pravdu, vetsinou je to tak ze clovek ktery si koupi Passata autum moc nerozumi a koupil si ho bud kvuli cenovemu zvyhodneni, velkemu vnitrnimu prostoru, ktery jinde za ty penize nedostane a taky kvuli motorum 1,9 Tdi.
Ve skutecnosti trh nabizi mnohem kvalitnejsi vozy, taktez "trvanlivejsi" nez je Passat.
To ovsem clovek, ktery nema moc velky prehled nevidi a tak bere to co vidi. S tou prodejnosti je to presne jak uvadis...
Představme si, že je rok 1998 a chceš auto v diselu za cca 700 - 800 tis velikost jako passat (tenkrát to byl B5). A zkus vybrat - těch možností nebylo moc
My, co máme Píčesrýdra ( ) na ploše, nám je fajn. --- Musel jsem si dát po tom Píčesovi krátkou pauzu, nemohl jsem smíchy psát. Jo, tak to vybavení pasata. Je mi jedno, jestli to má blůtohle nebo co. To je všechno pro sr*če. Pořádná kára má motor, pasy a světla. Když to chci odstavit, chci vzít za páku a zatáhnout. Jsem chlap a ne *. Na milost beru jen klimačku. Nebo to startování - dej si presso a jeď. Tlačítka, tlačítka - je to na nic. Každej správnej borec ma klíčky od auta na platinovým řetízku. Plastkarty neberu, chci klíček. Prostě já chci jezdit s autem, telefonovat mobilem, fotit foťákem a chleba krájet kráječem. Mít jeden krám na všechno, tak o to zájem nemám.
GTI ty budeš zřejmě hulibrk a ne chlap s klíčkem na řetězu jinak bys nemoh psát takhle namachrovaný pi*oviny. Když chceš startovat klíčkem, točik klikou, mít světla a pořádnou ručku, tak si zajdi do bazaru AAAAAAAAA a kup si za bůra 25 let starou Škodu 105. Zkus někdy argumenty k věci a ne zamindrákovaný plky. Čus.
GTI
Vsadil bych se, fešáku, žes jen tak tak dosáh na maturitu a za největší své bohatství považuješ zlatej řetěz kolem krku. Přemítám, kde jsem naposledy četl nejaký tvůj intelektuální projev. Nevzpomínám si. Tenhle zoufalý tvůj zoufalý výkřik o tobě vypovídá víc, než bys byl sám sobě ochoten připustit. Pokud tě uklidní elektrická okna na tvé fabii z třetí ruky, tak jo. Mě ne. . Že to bylo s tou maturitou vo prsa? Jestli.
Já sčem fabku s elektrickýma okny ještě neviděl.
to GTI:Já to taky vidim na zamindrákovaný keci...To budeš asi velkej trouba, když dokážeš napsat takový hadry!!Co na tom, že má někdo fabku z třetí ruky??Někdo má někdo nemá...a ty moc nevypadáš, že máš! Už vidim ty tvoje klíče na řetězu.
GTI
Je hezké, Maturante, že máš na něco názor. Rád bych s tebou názory své vyvíjel. Asi mi nedáš šanci, vid. Ty nepíšeš, jen čteš. Čtu tě ješte jednou, musím se Ti smát. Fakt. A upřímně. Trénuj, Maturante.
To je pravda, že moc nepíšu...Zatim se ale vysmíváš sám sobě. O co si (asi) starší o to si blbější...Nikdo ti nebrání rozvíjet tvůj názor...Tak povídej!! Třeba, co máš proti lidem s fabkou z třetí ruky?
GTI
Cením, že do toho jdeš. Lehce bych si dovoli zaprotestovat proti tomu výrazu "blbejší" to sem nepatří. Rád tě tu zítra najdu. Tu Fabku proberem u nějakého jiného článku. Nechápu co bych měl mít proti lidem s fabkou...
prubehem cele diskuze jsem dospel k jednoznacnym souhlasum jen s GTI ... zbytku ordinuji nadhled, mene egoismu, vice durazu a mene akcentace
..fešák..?? vy jste se viděli...?? (to GTI) No k věci... Já třeba rád okna v elektrice... je to jedena z mála věcí které preferuji.. Pro mě je velmi důležité ABS, Airbagy ve předu určitě, ty okna v elektrice (ale nelpím na nich), a nemusím mít AC (klimačku) ale také jí nepohrdnu... mám rád střešní okno ale není to priorita... pak přicházejí příjemné věci jako vyhřívaná sedadla a zrcátka... bohužel moc aut ještě nemá vyhřívané přední okno... Nevím jak vy, ale já přes týden rozhodně nejsem závodník a potřebuju v pohodě jezdit do práce... tím pádem mám rád určité pohodlí (tzn. jen pro víkendové projíždky nebudu pořád jezdit nadupaným eMBéčkem...!! nebo celej týden na mašině..!) Takový věci jako tuning jde mimo... žádná koncovka výfuku (pokud není z výroby), žádný spojlerya křídla..(fuj).. žádný mračítka (zn. agresivní vzhled..).. žádný černý okna po celým autě.. snesl bych je možná jen do kufru páč jezdím kombíkem.... a další věc je, že preferuji benzín.... Z toho vyplývá, že jsem velice racionální a kalkulující člověk co se raději vyhne problému... ale má rád svoje pohodlí a styl a standard... proti Fábce s oknama na čudlík z 3 ruky nemám nic... Ony ty okna s motorkem a čudlikem mi přijdou v současné době samozřejmostí... a snad i u většiny standard...
Souhlas. Jako bych to psal já. Jen to štřešní okno mi nic neříká.
pozeras na to rovnako ako ja...ale ja v pohode vymenim klimu za to stresne okno
Jo, a ta fabka z třetí ruky, ta patřila jen tomu Bondovi, potřeboval umravnit jako sůl.
Pod posledni 2 vety se podepisuju
mates žije !!!
Ale nestiha Vcera jsem byl v kanclu cca 20 min a dneska to nevypada lip
No koukam ze GTI je skoro v kazde diskuzi....to co pises je tvuj (dost divnej) nazor a myslim ze by s nim souhlasilo malo lidi...co to je za reci jako- sem chlap ne * ! To jako ze kdyz je nekdo chlap tak v aute nemuze mit nejakou "vetsi" vybavu? a musi silou tahat za paku?.....
GTI
Těžko se mi odpovídá, neznám tě ani z jedné jiné zprávy. Není důležité, zda s mým názorem souhlasí většina či menšina, nejsem předseda vlády. Předhoď sem názor na Pasata a ne na mně. Jakpak po tobě mám chtít, abys uměl číst, když možná neupíš psát, viď. Tak to zkus. Od zítřka do toho jdi, piš své názory na auta tady, řekněme tak 40 textů deně. Piš do roztrhání. Počkám si, kdy ti dojde dech. Vsadím se, že dopoledne. Čekám To ci Ti píšu, myslím upřímně. Zkus to. Máš na to?
Pravda, proč dělat něco konstruktivního a na příslušné auto si vydělat, to raději tady camrat v diskuzích nesmysly... Až budeš mít aspoň na tu škodovku, tak si otvírej hubu na jiné... NO MERCY.
Odkaz na Autorevue je asi tabu, tak sem kliknu pár cen od konkurence, ať si to můžou přečíst všickni
Motor Převodovka Trendline Comfortline Sportline Highline
1.6 MPI 75 kW 5 st. 649 900 677 200 706 600 -
1.6 FSI 85 kW 6 st. 712 800 738 500 768 000 814 500
2.0 FSI 110 kW 6 st. 749 900 776 200 805 600 852 100
2.0 FSI 110 kW tiptronic 824 500 850 300 879 700 926 300
1.9 TDI 77 kW 5 st. 728 700 754 500 783 900 830 500
2.0 TDI 103 kW 6 st. 796 600 822 400 851 800 898 400
2.0 TDI 103 kW DSG 869 900 896 500 925 900 972 500
A sakra, ztratila se tabulka No nic, snad to vyluštíte
nevyluštíme agente.. to jsou nějaký kódy..?? moc čísel... ani se mě to luštit nechtělo...
V pohode jen z toho boli oci, ale kdo chce tak se v tom vyzna.DIk
výčet základní výbavy je sice zajímavá věc, ale jelikož všichni nebo aspoň většina lidí kouká na výslednou sumu, myslim, že bude mít VW menší problém.. rozdíl 100000,- oproti jinýmu modelu týhle třídy myslim udělá své.. jen lidi, kterým záleží na své bezpečnosti nebudou tak hledět na cenu a když se jim bude líbit, půjdou do něj
..počkej.. myslíš bezpečnost tohodle auta..?? nebo že když budou chtít bezpečost tak nebudou hledět na peníze a půjdou do jinýho.. resp. do švéda..?!? Víme všichni že ze 4 na 5 hvězd v podání VW šlo jen o to přidat posléze akustický upozornění na nezapnutý pásy... O bezpečnosti mi tady takhle nemluv.. to je závažná věc.. To jako bych řekl že kdybych chtěl auto do terenu (offroad) tak nepujdu do Cayena ale do Tuarega... Doufám, že rozumíš kde se pohybujem...
ne, jde mi o to, že passat má v základu dost věcí, které třeba jiný auto nemá, když plácnu něco, třeba klimatizace.. a pro spoustu lidí je to zbytečná věc, když ji předtím nikdy neměli a tak jim třeba přijde zbytečný dát 60000 navíc za něco, co nechtěj a tak si radši koupěj jiný auto..
Heh,stejné motory jak u nové Octavie...Tak to radší ušetřím 100 000,- a půjdu do Octavie. No ne?P.S.: ESP bych neuživil
Ušetři 500000 a kup si novou Dacii
Dacia snad ani není auto...a nový Passat se mi teda vůbec nelíbí
A nikomu vubec neprijde ze si hraje VW na audi? Ty predni svetla, maska atd. Me se teda vazne nelibi...
Priliš drahe!
Tady každej na tohle auto nadává (teda aspoň ty, co chtěj svůj názor říct všem), ale nikdo zatim neřek smysluplnej argument proti koupi passata...Já chtít auto za skoro míč a z týhle třídy, tak neváhám a jdu pro něj. Tak řekněte jakou káru byste radši?
ty chytrolíne, aut je hafo, začneme 607, pokračujeme trojkou, správně tím mondeem, atd. kup si nějakej časopis nebo koukni na net, třeba přežvýkáš něco jiného než PR VW
No konečně trochu rozumu...Já neříkám, že je všem nejlapší... Trojka (nová) je ale dražší a je o dost sportovnější-kupujou ho úplně jiný zákazníci a passatu moc nekonkuruje. to spíš ta 607, ale ta nenabízí zdaleka tolik variant a výbavy... Mondeo je podle mýho jeden z nej konkurentů, ale podle mýho je passat na vyšší urovni (myslím ta 6. gen.)
GTI
Nevím, zda to tu čteš, Maturante. Nedávno to tu vřelo na téma Pasat. Dneska to je čajíček. Pasat, to je téma. Jisté auto. Věřím, že ten nadcházející model bude neméně uspěšný. Trochu mě zarazil design zejména zadku a přechod zadního sloupku do kufru. Počkám na reál. V podstatě čekám, že se to povede. Laguna je mimo, Mondeo dodejchává. Pasat to zas povede.
neštvi, Mondeo bude nové a pak, tím pasatem VW pomohl k trendu kupujících - raději počkat na nové mondeo
GTI
Dnes končím. Dnes to tu vyhrál ten tvůj Pícesrýdr. Já snad smíchy neusnu.
Jo to BUDE, ale to už je jeho chyba, že NENí. Ale až bude, tak se asi pořadně poperou. Jen škoda, že mondeo bude zase větší...
to gti: diskuze moc nečtu , ale podle toho, co si dneska psal asi trpíš schýzou... Napsal si dva rozumný odstavce, na který by šlo diskutovat, a zbytek samý hadry, co nic nikomu neřikaj a akorát urážej. Prostě velkej drsnák...
Tak kromě těch, co už vyjmenoval Radio (až na to Mondeo, to mě nechává chladným, ale zas to nové TDCI...no nevím) třeba AR 156, nebo si radši počkám na 159, Honda Accord, Mazda 6, Peugeot 407, Renault Laguna. P.S. Doufám, že jsem na nic nezapomněl a na pořadí nehleď.
Ked nanho vsetci nadavate (skoro) uz ste v nom sedeli? Sahli ste si na materialy obzreli ste si ho zblizka? Asi nie videli ste par fotiek a uz viete ze je to srot. Ja som si ho obzrel posedel som si v nom a celkom sa mi pozdava. Jasne ze su aj lepsie auta. Keby som nevedel co s peniazmi kupim EVO 8 na vysantenie sa a Outback na bezne jazdenie. Ale sedan strednej triedy s dobrou vybavou a dobrou cenou - Passat preco nie?
A GTI ty pis dalej na tvojich kecoch sa vzdy pobavim a zasmejem (ber to v dobrom) - pridaj svoje anylyzy a este nejaky ten pribeh nech je co citat.
Jo, píšu rád Možná se budeš divit, ale myslím, že je jen málo tady těch co sem píšou, kteří by Pasatu fandili víc než já. Úlety typu Vectra nebo Laguna mě posilují v přesvědčení, že to bude zas Pasat, kterej to tu vše ve své třídě bude roky válcovat. Pasat je totiž přesně to, co je. Auto pro lidi, kteří nechtěj moc utratit za auto, za který se nemusej stydět, které je reprezentuje (když teda chtěj) a vedle toho, když na něj dáš pořádný kola, tak tě vezme možná i u srdce. Novýmu držím palce. A Protože C5, Vectra, Laguna nemaj tuhle potenci, tak se utká jen s Mondeem. Viděl jsem fotky Novéhu mondea a to mně dost vzalo. Ten by Pasatu mohl šlápnout na paty.
to mondeo bude fakt pecka, opět budou dělat 5door a sedan, sedan bude takový reprezentativnější, 5door má být sportovnější, odlišení bude i motory a výbavami, combi je samostatná kapitola. s těma konkurentama passatu je to fakt složitý, ale všechno vychází z historie a mktg. golf je už ikona a pro to ho stačí vyrobit a nemusí to být žádnej zázrak s nejnovější technikou, může být i lehce dražší a bude se prodávat tak nějak sám, na passatu to už taky trochu funguje, do příštích let se VW opře do pola. opel, renault a ni další žádné silné brandy nemají, jedině se teď daří fordu s focusem a trochu s mondeem. zkrátka se mi jejich auta nelíbí, ale marketing dělat umí, Píčesrýdr jeden
Píčesrýdr to umí. Podle toho jak píšeš, nevypádá to na čtyřicítky horečky. Polo je špica, malej Golf. Jestliže má mít konkurenci v takové Thalii(byť tady je za bestseler), tak ten Píčes klidně spí. Focus je designovej propad. Sází na tradici, jenže tradiční může bejt u nástupce jen něco, lehký závoj. Současnej focus měl bejt teď tak ve čtvrtým roce života. Takle nemá šanci. To Mondeo, to může bejt štika.
a tak to chodí, víc než VW s polem, golfem a passatem se mi líbí fiesta, focus a mondeo, možná, že i více lidem, než kolik se VW nakonec prodá, ale Píčerýdrovic mktg a PR manažeři dokáží většinu otupit a naservírovat jim "svoji" pravdu, ta pak stádně bere autosalony VW útokem, bohužel i když s výrobním programem VW nesouhlasím, tak "prodat" umí, a to i to GTI
GTI
Neskřípej zubama, jo
GTI-jazdil si už dakedy Focusom alebo Fiestou. Ak nie, tak si to choď vzskúšať a potom rozprávaj. VW nemá na podvozky Fordu ani zdaleka. Ostatné je vecou vkusu.