Novinky

Zpět na článek

Testy zimních pneumatik (2. díl): rozměr 195/65 R15

16 komentářů

tyhle pneu se s MICHELINEM nebo BRIDGESTONEM nedají srovnávat. Patří do jiné kategorie
na www.e-pneu.cz je prehled velkeho mnozstvi testu vcetne vyhledavani (letni/zimni/rozmer,znacka ...)
Hodně omezený test zimních pneumatik když tam chybí No.1. NOKIAN HKPL . O roku testů ani nemluvě.
Rozdiel je aj v tom s akou vahou su brane jednotlive vysledky merani. Pri ADAC-u je na spravanie sa na vode, snehu a lade, suchej ceste vaha po 30% a konfort, opotrebenie po 5%. Potom tie vysledky vyjdu inak ako ked ma vsetko jednu vahu, ze? A nic v zlom ale hodnotenie nemeckeho (a aj rakuskeho) autoklubu ktory je partnerom napr. EuroNCAP ako par novinarov na firmenom okruhu. A hlavne s ich dosiahnutym vysledok ze letne gumy su pri 6 stupnoch na mokru a suchu o moc lepsie ako vsetky zimne.
Nevite jestli je nekde porovnani zimnich a letnich pneu? Nejlepe v zimnich i v letnich podminkach. Predem diky
Jsem s nimi spokojený a opotřebení souhlasí, za jednu zimu (cca 25 000 km) jsem se dostal na předních kolech na 4-5mm.
Stejnou otazku jsem si polozil dnes rano a do minuty jsem videl tabulku s vysledky testu, kde byly i Barumky (Matador netusim). Link vam neposlu, protoze to bylo tak jednoduchy, ze vam poradim slovy meho kamarada: Zkuste celosvetovou informacni sit. Heslo google.
este doplnim: nemecky autobild robil testy 185/60 R14 T. Vysledky v poradi od najlepsieho:
Goodyear UltraGrip 6,
Michelin Alpin A2,
Nokian Hakkapeliita NRW, -tieto 3 hodnotené ako "výborné"
Bridgestone Blizzak LM-18,
Pirelli Winter 190 Snowcontrol -rozdiel oproti výsledkom 195/65 R15 od ADACu,
Vredestein Snowtrac 2,
Dunlop SP WinterSport M3, -aj tu je rozdiel oproti 195/65 R15,
Semperit WinterGrip, -potialto "odporúčané"
Hankook Ice Bear W440,
Fulda Kristall Montero, -"menej odporúčané"
rozdiel medzi 195/65 a 185/70 asi nie je, ale medzi 195/65 R15 a napr. 215/45 R17 je velký. menší rozmer môže v teste vyhrat a väčší totálne prepadnút. na sirších gumách vyzerá dezén predsa len trochu ináč...
to je fakt. tiez by ma to VELMI zaujimalo, aky velky rozdiel medzi nimi je. mozno ani uz nie tak velky..
Beru zpet, ale bylo tam 2004. A myslem jsem, ze je jedno v jakem rozmeru, vdyt guma je snad stejna? Nebo myslite, ze se vyrabi 195x65 proti 185x70 z jine smesy? Staci jen vedet zda chci sport nebo normal a pak kouknout na 14" 15" ci 16" pneu. I kdyz je zajimave, ze jedny gumy jeden test vyhraji a za rok uz ne ? Jo a Michelin sponzoruje Adac = hlavni partner. Continental = nemecka pneu - vetsinou vitezi. PS: jezdim na Michelin Alpin A2
ja osobne sice jazdim michelin alpin a2 ale aj tak by ma zaujimalo ako su na tom v porovnani so spickovymi pneumatikami od michelinu, continental alebo goodyear nase lokalne znacky barum a matador. Nikdy som nejazdil barum ani matador a vyrobcovia o svojich produktoch samozrejme pisu len v superlativoch, ale zaujimala by ma skutocnost a porovnania.
A ze je tam novy z roku 2004 neni pravda, aspon pro tento rozmer ...
Na ADAC.DE jsou jen dva nove testy zimnich pneu, a tento rozmer mezi nimi rozhodne neni...
Byl vydan 10/2003 a ne 10/2004. Viz [odkaz]
Jinak ale diky zato, ze neco takoveho u nas vychazi v cestine.
Test z roku 2003 ? To si snad delate srandu! Uz je davno na ADAC novy z roku 2004!