Novinky
0
Fiat ma auta so super dizajnom, originalne ucelne. Na tomto modele je uplne zjavny podiel koncernu GM. Je to katastrofa, jednoducho na urovni opel saab a daewoo- cize znaciek ktore pomaly ale iste skupina GM privadza do krachu. Je smutne ze taky pojem v historii automobilizmu ako je fiat, sa dostal pod vplyv tychto diletantov
Přejít do diskuze
Mám rok STILO MW JTD 115k, najeto cca 45tkm a krom odešlých vzpěr na pátých dveří absolutně žádný problém. Využívám ho opravdu pracovně a dost často zažije rychlý přesun v max. zatížení a často i s přívěsem. Je to výborná volba v poměru cena a kvalita. Motor absolutně na jedničku bez jakékoliv údržby.
Co se týče multiply naprosto souhlsím že Multipla 1 byla pěknější.
A to že je FIAT v krizi přikládám tomu že Evropané v čele s ČR jsou velice konzervativní proti renesančnímu italskému designu. Myslím že nyní se pokouší vydat stejnou cestou Renault a také u některých typů mají značné problémy. Je mi to líto, protože FIAT zrovna v ČR byl v minulosti jedno z mála aut která se ze západu dovážela. A vadí mi že pomalu se přibližuje designům které jsou "nudné", ale na druhou stranu je chápu a držím jim palce ať krizi přežijí.
Já osobně fandím fiatu a znám spoustu takových lidí kteří by si o toto auto ani neopřeli kolo a když se ptám proč nejsou schopni konstruktivní odpovědi. A jak již bylo výše zmíněno argument horší slícování plastů nb. větší poruchovost (výzkum v německu založen na spokojenosti zákazníků o ničem nevypovídají) neberu jako argument.
Mějte se.
A to že je FIAT v krizi přikládám tomu že Evropané v čele s ČR jsou velice konzervativní proti renesančnímu italskému designu. Myslím že nyní se pokouší vydat stejnou cestou Renault a také u některých typů mají značné problémy. Je mi to líto, protože FIAT zrovna v ČR byl v minulosti jedno z mála aut která se ze západu dovážela. A vadí mi že pomalu se přibližuje designům které jsou "nudné", ale na druhou stranu je chápu a držím jim palce ať krizi přežijí.
Já osobně fandím fiatu a znám spoustu takových lidí kteří by si o toto auto ani neopřeli kolo a když se ptám proč nejsou schopni konstruktivní odpovědi. A jak již bylo výše zmíněno argument horší slícování plastů nb. větší poruchovost (výzkum v německu založen na spokojenosti zákazníků o ničem nevypovídají) neberu jako argument.
Mějte se.
Jsem moc rad, za diskusi ktera se otevrela ohledne nove Croma a vsech Fiatu obecne. Myslim si, ze Fiat by mela zamerit sve marketingove aktiviti tak, aby dokazala sdelit zakaznikum to, co spousta z Vas vedi: Fiat uplatnuje inovativni pristupi v automobliovem designu a technologii ve velmi prijatelne realci cena /realna hodnota. Co se tyka kvaliti, a take tu jiz zaznelo: Ze vyzkumu provedenich ve ruznich zemich Evropy kvalita Fiat je nadprumerna ce smyslu jak poctu, tak predevsim hodnoti poruch, kde Fiat uplatnuje nizke ceny nahradnich dilu. Co se tyce Croma, mam obavy z reakci spotrebitelu na movi model. Fiat Stilo ktera chce udavat novi styling vsech Fiat nedokazal zakazniki dostatecne oslovit a neudelal dobry succes. Velke problemi s prodeji meli i jine modely Fiat jeko Multipla - ktera preskocila dobu prilis progresivnim design a dnes nekteri zakaznici (36% v Italia) chteji verzi bez face-lift. Muj nazor je, ze problemy Fiat spocivaji predevsim ve hledani a identifikovani spotrebitelskych preferenci a prezentaci design a ideii. Tudy vede pro Fiat cesta z prodejnich a tedy i financnich problemu. Doufejme tedy, ze ve realu nova Croma vypada lepe nez na fotografiich a ze se Fiat podari skutecna dira do sveta
Posilam srdecne pozdravy do Ceska Repubblica.
P.M.
Posilam srdecne pozdravy do Ceska Repubblica.
P.M.
Jedny z nejlepších motorů... a na to si byl kde? Možná u sebe v garáži a vytahuješ ho jednou za rok, ne? Možná výkoností se dá argumentovat, ale celkově to nikdy se spolehlivostí nebylo slavný. Zkus ty motory porovnat s konkurencí...
To Dave: když jsem četl Tvůj příspěvek, tak jsem měl pocit, že jsem ho psal já . Taky jsem po sérii tří Fiatů (poslední Brava) řešil jaké další a dlouho jsem sledoval vývoj Stila. Protože mám ale rodinu, nemohl jsem jít do nádherného žlutého Stila Abarth 3D a 5D Stilo mě trochu zklamalo. Inu nahradit krasavici Bravu není jednoduché. Takže jsem dal do kupy úspory, zadlužil rodinu a předčasně si splnil svůj sen - koupil jsem Alfu 147 a jsem z ní stále stejně nadšený. Motor, podvozek, výbava, o designu snad ani nemá cenu hovořit. A spolehlivost zatím na jedničku. Takže příběh více než podobný, co říkáš. Odkud jsi a kde s ní jezdíš? Můžeme dát řeč.
Ještě k té spolehlivosti Italů. Leccos se změnilo k lepšímu od dob starých Fiatů jako Ritmo nebo Regata. V posledním čísle AutoTipu byl žebříček dlouhodobě testovaných aut na 100 tis. km. Německý AutoBild Italům a jiným neněmeckým značkám zrovna nenadržuje a přesto si tam makaróni nevedli vůbec špatně. Třeba 147-ka byla přesně uprostřed žebříčku. Jiná, např. u nás velebená a preferovaná fleetová vozidla (nejmenuji ), se umístila až za ní. Obecně největším problémem Italů není kvalita aut, ale kvalita servisu.
Ještě k té spolehlivosti Italů. Leccos se změnilo k lepšímu od dob starých Fiatů jako Ritmo nebo Regata. V posledním čísle AutoTipu byl žebříček dlouhodobě testovaných aut na 100 tis. km. Německý AutoBild Italům a jiným neněmeckým značkám zrovna nenadržuje a přesto si tam makaróni nevedli vůbec špatně. Třeba 147-ka byla přesně uprostřed žebříčku. Jiná, např. u nás velebená a preferovaná fleetová vozidla (nejmenuji ), se umístila až za ní. Obecně největším problémem Italů není kvalita aut, ale kvalita servisu.
Jenomže mercedes přetstavil první klasickou sedmistupnovou automatickou převodovku. Ne řemenovou typu CVT. Jinak nic proti fiatu. Fandím mu.
Konečně FIAT udělá velké auto. Mám poslední typ CROMY a už se nemůžu dočkat až si to vozítko půjdu prohlédnout, přeci jen koupit ho bude asi moc velká zátěž a pak taky svojí stávající CROMIČKU miluju jak já tak moje wife a není jediný důvod jí měnit. Jezdím s ní na LPG a ukažte mi kritici stejně velké auto se 140 PS a spotřebou 8l benzínu.
Mrkněte na www.italiaspeed.com co čtu tento web tak mám větší přehled než ti lososi co unás předvádějí fiaty.
he-he-heeeeeeeeeeeeee, by si sa divil, ake mame u nas velke rebriniaky
vzadu si mozes aj polezat, nie ako u tej vasej oktavky, cha-chaaaaaaa
len ten vykon je trochu poslabsi, max. dva kone
vzadu si mozes aj polezat, nie ako u tej vasej oktavky, cha-chaaaaaaa
len ten vykon je trochu poslabsi, max. dva kone
Cekal jsem vlnu kritiky, ale jak vidim uz i zde se najdou lide, kteri se dokazi divat na auta jako takova ze sveho pohledu a netlumoci to co kde slysi nebo ctou, je rozdil znat fakta, nebo nesmyslne opakovat vetu napsanou v casopise v kolonce minus/plus.
Jinak kdyby nekdo vedel neco bliz o novem fiatu (foto, tech. udaje.. 2.4JTD?? ) atd. ...
Jinak kdyby nekdo vedel neco bliz o novem fiatu (foto, tech. udaje.. 2.4JTD?? ) atd. ...
ceece velke vysoke auto s malym rozvorom... nic skaredsieho tu uz davno nebolo... teraz neviem kam chcu spravit tu dieru...
Souhlas. Pro Fiat hovoří i počet titulů Car of the year. Myslím že jich má s velkým náskokem Fiat nejvíc. Málo kdo s kritiků a plivačů na Fiat si uvědomuje poměr cena-hodnota. Rozhodně netvrdím, že jsou to nejlepší auta na světě. Ale za to co jsem pořídil Bravu JTD v plné výbavě, bych pořídil Golfa 1.4 s kličkama na oknech bez centrálu. A o tom to je. Mám zkušeností s řadou Fiatů a rozhodně si nemohu stěžovat. Jezdil jsem od Ritma, přes Una, Tipa ,Punto až po dnešní Bravu a Mareu. Touto generací ale pro mě i Fiatu skončili auta, která se mě líbí. Ještě tak Stilo 3dv., ale SW to je bída. Jsem zvědavej na tu "Cromu", ale zatím to z toho moc nevypadá. Proto jsem si koupil Alfu 147 Přeju Fiatu ať si nebere příklad z německé strohosti a dělá zas auta roku!
Souhlasím s tím JTD motorem, benzínové motory jsou taky OK, líbí se mi jejich zvuk. Tam bych ale skončil. Věřím také tomu, že Panda 1.2 najela 50 tis. bez poruchy, ale nebral bych tenhle jeden příklad za obecné měřítko. Ano, Fiat malá auta opravdu umí, s tou 7 st. převodovkou je to tedy pěkná křivda, ale co bys taky čekal od Mercedesu. BMW ale nech na pokoji , jsou to pro mě nejkrásnější a nejsportovnější auta. Myslím, že ne všichni se rozhodují jen na základě toho, co někdo řekl, takže důvod názoru Fiat = špatné auto bude určitě i někde jinde a bude se opírat o fakta, co si budeme nalhávat, italové nejsou dvakrát precizní v kvalitě. Třeba Alfy, nádhera, 147, 156, 166, ale proč je jich tak málo a proč je můj kámí se 147 pořád v servisu? Konkrétně téhle Alfě moc fandím, je nádherná a charismatická a věř, že bych jich vídal mnohem víc. Jo a VW Golf versus Hyundai, asi ti rozumím, co jsi tím myslel, ale při vší úctě, ač ten cenový rozdíl je mnohem větší, než by měl myslím být, mezi těmi auty samotnými je rozdíl markantní. V designu i ve všem ostatním. A to beru Golf jako velkou nudu a nešel bych do něj. Panda je roztomilá a Punto dobré, Stilo nabízí hodně muziky za dobrý peníze. Tečka.
Uprime receno, na miste fiatu bych si nebyl tak jisty tim, ze udela diru do sveta. Hodne lidi ma totiz v sobe zakoreneno to ze fiat rovna se spatne auto, a pak jdou a koupi si Opel a mysli si jak neudelali dobre, ze si nekoupili prave Fiat. Pritom kazdy kdo se trochu zajima o auta moc dobre vi ze fiaty maji skvele motory, nebojim se opravdu pouzit slovo skvele, tak treba uplne za vsechny 1,9JTD. Motor od Alfy Romeo, ktery jako prvni slavil premieru se systemem comonrail. Coz mozna nekteri ani netusi a tvrdi ze prvni bylo BMW, Mercedes nebo buhvi kdo. Co se tyce dalsich motoru mohl bych jen pokracovat 1,2 16V(80k), 1,4 16V(98k) 1,3JTD dokonce vyhral ve sve kategorii cenu za nejlepsi motor. Stejne tak me rozcilil titulek v jednom z casopisu M-B uvedl jako prvni na svete 7stupnovou atomatickou prevodovku, a co takhle punto 1.2speedgear se 7stupni v automatu co tu je uz takovou dobu. Fiat proste umi dobra a kvalitni auta. Co se tace kvality mohu se odvolat na dlohodobe testy AMS kde s Pandou 1,2 nalitali 50 000km bez jedine, a toopakuji zvlaste bez jedine poruchy, a to se nestalo ani kdyz testovali 5 BMW!!! Ovsem i tak se bojim toho ze valna vetsina lidi bude dale zaslepene kupovat Opely, VW, Renaulty, Peugeoty, Skodovky a budou si myslet, ze udelali dobre, ze se na toho fiata ani nebyli podivat. Ja osobne drzim fiatu palce, protoze mi tohle to vadi a ne jenom u fiatu, jen se zeptejte frajirka v Golfu co sy mysli o Hyundai...
spíš myslím, že by se měl držet toho, co umí, tj. malých vozů a tuto třídu nechat v koncernu Lancii.
Dlouhý to bude 4,7m a rozvor bude 2,83m, takže žádná chudinka. Design má na starosti Giugiaro, takže věřím že v reálu to bude vypadat velmi dobře.
Možná ty fotky zkreslují, ale připadá mi, že to má dost malý rozvor a taky brutální přední převis.
Určitě to bude díra do světa, protože Fiat dokáže stavět nejprostornější auta a k tomu dodává jedny z nejlepších motorů.
No nevím, připadá mi to jak větší Stilo Multiwagon, nic víc. Navíc design Fiatu stále nepřinesl něco, co by člověka dokázalo pořádně chytnout, snad jen 3-door Stilo (i jeho interiér je už hodně v pohodě, narozdíl od všech předešlých). Jezdí Stilo Multiw., Idea, Multipla a teď ještě přibyde tahle nafouklá zrůdička, ale věřím, že si své zákazníky najde, prostor pro lidi znamená víc než spousta jiných vlastností.