Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Koncern Volkswagen = 5 miliónů aut ročně (2. díl)

7 komentářů

Konečně tabulky prodejů celé automobilky a ne jen prodeje v čr. Zajímá mě to a z tabulek je krásně vidět jak jsou kreré modely úspěšně/neúspěšné. Nejvíce mě překvapil malý prodej Toleda - to Octavia je proti tomu prodejní šlágr...
Jen mala poznamka.
Jde o vyrobu, ne o prodeje. Dlouhodobe lze asi mezi oba pojmy dat symbol "=", automobilky dlouho lezaky nevyrabi. Ale kratkodobe z cisel uvedenych v clanku bohuzel nepozname, kolik z tech aut zustalo ve skladech, u dealeru atp.
Audi uvadi, ze prodalo 769 893 aut, coz trochu nesedi, ale dalo by se z toho usoudit, ze se prodalo temer vse.
[odkaz]
Beru zpet, nedoslo mi, ze mohli prodat i neco z minulyho roku...
Je videt, ze to bude chtit nove TT a A2 😄 Napr. to zdvojnasobeni prodeju A8 je paradni. Ze by si kupujici konecne uvedomili, co je A8 za supr auto?
Taky se potvrzuje, ze lambo se ma v rukou audi dobre, ac to nekteri nemohou prenest pres srdce. Gallardo byl opravdu dobry tah. Uvidime, co bude, az prijde "konkurencni" supersport od audi. Jinak jsem si myslel, ze seatu se proda vic nez audin. Celkem zajimave...
Doufam, ze takoveto srovnani bude i za rok. Krasne bude videt vyvoj nove A6 a dalsich modelu.
Bylo by možné přidat i jiné velké koncerny pro porovnání. Takhle to vypadá, že preferujete jen VW ajeho skupinu.