Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Maserati MC12: Supersport s trojzubcem

7 komentářů

mna toto maserati prijemne prekvapilo. Enzo sa mi vobec nepaci a toto je podla mna lepsie ako Enzo !!! myslim design. je zaujimavejsie a celistvejsie, asi to je tym predlzenym zadkom, 2farebnou kombinaciou. zadne svetla su trochu male ale zaujimave, takisto aj interier.
a podla mna toto maserati vyzera sportovejsie ako Enzo, pripomina special Le-Mans
Na jízdu do práce a na nákup mi to stačí
A na testoch vo Fiorane to bolo rýchlejšie ako Enzo.
Koncernova politika funguje i v oblasti supersportu. Budiz, ale proc tak markantne, proc? Kdo se zajima o supersporty, tak pozna, ze MC12 je jen trochu predelane Enzo. Designeri dostali jen jeden napad - zebrovani v predni kapote. Jinak nic! Odkaz na znacku v inetrieru ve forme hodin na stredove konzole - jak nevkusne. Ano, bude to dobre jezdit, tomu verim, ale za par let si na toto auto nikdo nevzpomene a proc? Protoze neprineslo nic noveho !!! Supersporty je tak vyhranena automobilova oblast, zdanlive nejde nic noveho vymyslet, ale trochu tvurci invence by si jmeno Maserati prece jen zaslouzilo a mladi designeri napady hyri. O tom jsem presvedcen.
mi to spise pripomina design Ferrari F50 - aspon tedy zepredu - mix F50, Enzo a Maserati hodin uvnitr 😄
To sice mas pravdu, ale zapominas na jeden zakladni faktor a tim je ekonomika. Vyvoj supersportu je bezpochyby ztratovy a cely koncern Fiat neni v nejlepsi ekonomicky situaci . Rekl bych, ze urcite lepsi nez ta hruza od Bugati, ktera musela spolikat neuveritelny prachy a pritom je o nicem.
To je postaveny na Enzu... Docela zajimavej tah... Takova bratrovrazda.. A ty testy na okruhu, tak je fakt rychlejsi nez Enzo protoze je lehci...