Novinky
0
Na USA pozor. Tam je povolen dovoz jen aut, která najedou bez opravy (mimo rozvodový řemen) 192.000 km!
Přejít do diskuze
Metodika je presne dana. TUV jsou vlastne STK a Nemecko jej zasobuje miliony vozu rocne, takze bych nerekl ze "TUV neni vsechno". Myslim si, ze ma svoji statistickou vahu a velmi vyznamnou. Jinak, bez jakehokoliv lokalpatriotismu. Mel jsem Toyotu Corollu. Za 5 let jsem na ni najezdil 150000 km bez jakekoliv zavady a nemenilo se na ni nic. Ani brzdove desticky. I ty mela originalni, kdyz jsem ji daval pryc. Ted mam 3rok Avensis, najeto na nem 125000 a je to tosame jako Corolla. Ale pri prohlidce po 135 tis. pry uz radeji ty brzdove desticky vymeni. Ten kdo tam kdesi v diskuzi napsal, ze nechce jine auto nez Toyotu ma me sympatie. Vubec se mu nedivim. Ja po svych zkusenostech nechci taky k jine znacce. Jo, oab ty vozy jsou benziny.
Další - možná méně přesný - důkaz o tom, že asi tak 52% českých majitelů aut jsou naprostí ***i, kterým je jedno, že si kupují laciný šmejd s "lacinými" náhradními díly. Dobře jim tak, volům. Ale jsou spokojeni a nikdy to nepřiznají.
ano je to je velmi zajímavá teorie, a je pravda že bude z velké části kopírovat reálný život. Ke všemu musíme ještě dbát, že na STK jezdí i v Německu auta o který se majitel domnívá, že mají šanci projít. Se Subaru, který pálí olej a fouká turbo, či s 911 u který choustá diferák se majitel odváží až mu auto v servisu opraví a pak samozřejmě projde STK bez závad. Kdežto ostatní auta prostě jezděj a jezděj a majitel ani nemusí díky postupnému potřebovávání vnímat, nějakou disfunkci. Pak s dojmem toho, že auto jezdí úplně normálně a zjevně mu nic není zajede na technickou, kde ho vyhoděj s tím, že má povolenou ruční brzdu, zadní náprava brzdí jinak než by měla a z agregátů teče olej, takže ho vyhoděj za brzdy a TUV si zaškrne, že na tomto autě jsou špatně brzdy. Kdežto majitel 911 týden po servisu projde přirozeně excelentně. Jo jasně TUV je také podle mě statistika, která o reálném stavu neříká vůbec nic. Spíš jsou zajímavější statistiky ADACU, kde jsou zaznamenány asistence když auto opravdu někde chcíplo vedle silnice. To jsou pak zásadní selhání, které jsou pro budoucí uživatele směrodatné. A ne tyhle ptákoviny.
vzdycky se musim zasmat kdyz mi zarytej VWckar tvrdi, a klidne by kvuli tomu strilel. ze vw jsou velice kvalitni vozy a japonci nestoji za nic.
tohle spíš znělo jako přání než jako odborný názor: "snad se ty lexusy zhorší aby nás nedrtili na největším luxusním trhu světa USA"
Kdy chodí v Německu auta na technickou lze poznat i z věkových kategorií aut, které TUV porovnává. Tzn. kategorie 1-3 roky, 4-5 let znamenají, že poprvé jde auto na technickou ve třech letech a pak každé dva roky.
Údajům TUV není proč nevěřit, ale metodika není vše zohledňující (je to prostá statistika závad rozdělených do kategorií závažnosti, podle toho jak omezují provozuschopnost auta). Někteří výrobci za to TUV dost kritizují. Jednak se opravdu nezohledňují najeté kilometry, tzn. flotily firemních aut, které jsou převážně od evropských výrobců, mají najeto mnohem více než stejně staří Japonci. (příklad - Toytoa Picnic 1.místo. Podívejte se na inzertní weby, kolik mají najeto 5-leté Picniky a srovnejte to se stejně starými Sharany apod. Prům rozdíl 70tis. km) Další věcí je klasifikace závad; jestliže mám u rok staré Coroly závadu na řízení (klasifikováno jako vážná závada) jde o nějaký mechanický problém a u hřebenového řízení s posilovačem to bude velmi řídký jev. Naopak u stejně starého BMW s aktivním řízením, odejde nějaká elektronická součástka a závada je klasifikována stejně. Výskyt závad u elekronických součástek je pochopitelně častější. Jsou to jenom příklady a rozhodně netvrdím, že Japonská auta nepatří v kvalitě na špičku, spíše to objasňuje, proč se pořád prodává více starých Passatů než novýc Avensisů, přestože výsledky TUV hovoří jasně. Že by ti Němci byli takoví hlupáci?
Údajům TUV není proč nevěřit, ale metodika není vše zohledňující (je to prostá statistika závad rozdělených do kategorií závažnosti, podle toho jak omezují provozuschopnost auta). Někteří výrobci za to TUV dost kritizují. Jednak se opravdu nezohledňují najeté kilometry, tzn. flotily firemních aut, které jsou převážně od evropských výrobců, mají najeto mnohem více než stejně staří Japonci. (příklad - Toytoa Picnic 1.místo. Podívejte se na inzertní weby, kolik mají najeto 5-leté Picniky a srovnejte to se stejně starými Sharany apod. Prům rozdíl 70tis. km) Další věcí je klasifikace závad; jestliže mám u rok staré Coroly závadu na řízení (klasifikováno jako vážná závada) jde o nějaký mechanický problém a u hřebenového řízení s posilovačem to bude velmi řídký jev. Naopak u stejně starého BMW s aktivním řízením, odejde nějaká elektronická součástka a závada je klasifikována stejně. Výskyt závad u elekronických součástek je pochopitelně častější. Jsou to jenom příklady a rozhodně netvrdím, že Japonská auta nepatří v kvalitě na špičku, spíše to objasňuje, proč se pořád prodává více starých Passatů než novýc Avensisů, přestože výsledky TUV hovoří jasně. Že by ti Němci byli takoví hlupáci?
neviem odkial beru TUV tie udaje, ale nechce sa mi verit, ze v Nemecku chodia nove auta po roku na STK. U nas prvykrat ides na STK s novym vozom az po troch rokoch (alebo styroch???).
V podstate s tebou suhlasim. Metodika merania kvality je mozno funkcna v teorii, ale v praxi o kvalite vypoveda mnoho faktorov. To, ze ten ci onen majitel takeho alebo onakeho auta povie, ze to a to... o tom sa da vela pisat. Tiez to, co kto povazuje za zavadu. Vyhorena ziarovka a pod. este nic neznamena.
Dalsia vec je, ze az v poslednej dobe sa do aut dostavaju mnohe "elektronicke zazraky" a az o par rokov sa prejavi ich uspesnosti, ci neuspesnost. A tam sa mozno popalia aj Japonske znacky. Povedzme taky Lexus v porovnani s MB alebo BMW nie je tak pretechnizovany. Ved uvidime...
Dalsia vec je, ze az v poslednej dobe sa do aut dostavaju mnohe "elektronicke zazraky" a az o par rokov sa prejavi ich uspesnosti, ci neuspesnost. A tam sa mozno popalia aj Japonske znacky. Povedzme taky Lexus v porovnani s MB alebo BMW nie je tak pretechnizovany. Ved uvidime...
Opet se ukazalo, ze az na vyjimky, spolehlivost nezalezi anitak na znacce, ale na modelu. Stale to nemuzou nekteri z nas pochopis. Navic TUV neni vsechno a 4-5 let taky neni moc na nejake vaznejsi zavady. Ale samozrejme ze vseho se da udelat prumer, a tak se muzeme tesit na "znalce", kteri z toho hned vyvodi obrovske zavery o kvalite te ktere znacky. Uz se tesim...
tenhle argument už jsem slyšel mnohokrát. jenže já znám taky hodně lidí co mají Fabii nebo Octavii a vytáhnou ji z garáže jen o víkendu.
a myslím si, že se asi vybírají pro tenhle průzkum jen lidi s určitým typem užívání auta. pochybuju že jsou v průzkumu i majitelé pro víkendové vyjížďky. takže najeto snad budou mít stejně
a myslím si, že se asi vybírají pro tenhle průzkum jen lidi s určitým typem užívání auta. pochybuju že jsou v průzkumu i majitelé pro víkendové vyjížďky. takže najeto snad budou mít stejně
No musíš taky brát co který auto najde kilometrů protože nejvíce kiláků jsem viděl v MB a to 1250000km a to byl 2.2 d potom u nás ve firmě v Passatech a to 650000km to byly TD no ale taky tu máme mazdu 626 - 450000km ale ta už má 2 motor. To je benzín. Takže když se někde na technické kontrole sejde firemní oktávie s 200000km a s Toyotou která má 50000km protože Toyoty se do firem moc nekupují tak je jasné že ta Oktávka bude mít určitě víc závad. A to vím že Oktávia je solidní auto. 250000km bez nejmenšího zavahání - TDI. A víme jak to na technické chodí ohledně závad.
Ale japonci jsou fakt dobrý auta to stebou souhlasím. Hlavně Honda!
Ale japonci jsou fakt dobrý auta to stebou souhlasím. Hlavně Honda!
Nikdy uz nechci jine auto nez Toyotu. Kde je VOLVO ???? Kde jsou Frantici nebo Nemci a to TUV je nemeckaa, takze to Mercedes neuplatil..... Chacha...
JAPONEC az na prvnim miste !!!!!
JAPONEC az na prvnim miste !!!!!
jak vidět: levný japonec je lepší než drahý němec .......
jestli "japonec na konec" tak potom "němec vůbec"
a co teprva drazí japonci (Lexus, Infiniti, Acura). to je oproti Evropě prostě pohádka.
jestli "japonec na konec" tak potom "němec vůbec"
a co teprva drazí japonci (Lexus, Infiniti, Acura). to je oproti Evropě prostě pohádka.