Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Alfa 147 GTA Autodelta – britská variace na známé téma

9 komentářů

auto krasne ale ta cena jemoc prehnana na sk
Auto bezesporu s vybornymi vyokny, ale je to porad mala herka. Za moc penez, malo muziky. To uz radeji Subaru Im. wrx sti, nebo neco podobneho.
Radši bych si pořídil sériovou 147GTA, než tuto variaci. Bezpochyby výkoná a zábavná. Ale myslím, a z vlastní zkušenosti vím, že sériová 147GTA je ďábelský stroj a výkonu má až dost.
Plně s tebou souhlasím. Bohužel jsem s ní nikdy nejel, ale když jsem ji slyšel, tak mi naběhla husí kůže.
Me by hlavne zajimalo jestli hrabe i na petku. Redaktorum Speedu pry na 4 problikavala kontrolka protiprokluzu😄
328 koní na předních kolech? TAk to je docela špatný vtip, protože tenhle výkon při prvním výjezdu ze zatáček volant z ruky...takže na silnici nepoužitelné....no nic, jako pokus je to ale fajn
mělo tam být že ten výkon bude TRHAT volant z ruky!😄
Jo jo jo, máte všichni pravdu, ale ta *je teď podstatně hezčí...
Už sériové GTA mělod dostat 4 laufíky... Nebo dva jako má, ale na každé straně jeden s trošku větším průměrem...
Nevim, kde autor prisel k informaci o nejakem dvornim britskem ladici Autodelta? Netvrdim sice, ze takova firma neexistuje, ale obavam se, ze pokud ano, tak je to prejaty nazev z tovarnich modelu sedmdesatych let. Ta historie je ponekud jina: privlastkem Autodelta se oznacovaly normalne tovarnou vyrabene serie pro homologaci pro automobilove zavody. Prikla😜 AR Alfetta GTV byla ve verzich 1.6, 1.8, 2.0/130 k a V6/156 k. Pote prisla serie Autodelta s motorem 1.8 turbo a vykonem 220 k. Totez se tykalo modelu Giulietta (1.6/110 k, 1.8/120 k, 2.0 130 k a 1.9 TD/90k) kdy verze Autodelta s motorem 1.8 Turbo zustala u svych 155 k (podle trhu). Od modelu 90 ale vymizel nazev Autodelta a spickove modely byly oznacovany Quadrifoglio Verde (zeleny ctyrlistek). To se tyka modelu 33 (vice verzi), 90 2.5/156 k, 75 2.5/156 k, 75 1.8 Turb👋168 k, 75 3.0/192 k a 164 3.0/200 k. Od roku 1991 doslo opet ke zmene znaceni na Q4 (Quadrifoglio quattro - vozy se systemem pohonu 4x4 Viscomatic). Posledni Q4 byla vyrobena v roce 1998 (164 Q4/232 k). Od te doby nemela AR zadny spickovy model, nejvyssi verze 3.2 V6 zacali znacit GTA. Nyni se u Fiatu interne hovori o moznosti znaceni vozu AR s trvalym pohonem vsech kol jako Autodelta.