Novinky
Jak se tak dívám, tak články o Lexusu nikoho moc neberou.To je ale velika škoda.
Přináším podrobnosti o voze, který vyvinula sama Toyota v TTE (Toyota Team Europe).
Nejen že strčila do ISka osmiválec 4,3 litru, ale navíc ho vybavila kompresorem.
Výkon je 297 kW tedy 404 koní, krouťák 600 N.m při 3.500 ot/min.
Maximálka je 305 km/h a kilčo má za 4,5 sekundy ! To vše za 80.000 Euro.
Není to špatná cena vzhledem k výkonu, spolehlivosti a ceně konkurence
Pro méně majetné dělají v TTE verzi IS 200 kompressor za 38.200 Euro.
Výkon 150 kW 204 koní, krouťák 247 N.m, stovka za 7,9 sec. a max.218 km/h.
Nechápu tedy, co Ti amíci u Roda Millera zamýšlejí, když v Evropě mají auto hotové.
Přináším podrobnosti o voze, který vyvinula sama Toyota v TTE (Toyota Team Europe).
Nejen že strčila do ISka osmiválec 4,3 litru, ale navíc ho vybavila kompresorem.
Výkon je 297 kW tedy 404 koní, krouťák 600 N.m při 3.500 ot/min.
Maximálka je 305 km/h a kilčo má za 4,5 sekundy ! To vše za 80.000 Euro.
Není to špatná cena vzhledem k výkonu, spolehlivosti a ceně konkurence
Pro méně majetné dělají v TTE verzi IS 200 kompressor za 38.200 Euro.
Výkon 150 kW 204 koní, krouťák 247 N.m, stovka za 7,9 sec. a max.218 km/h.
Nechápu tedy, co Ti amíci u Roda Millera zamýšlejí, když v Evropě mají auto hotové.
Je možný, že auto od Millena tady nepotkáme, ale proč mít 224 kW z USA, když můžeš mít 297 z Evropy😄 Navíc nepochybuju o tom, že těch 400 koníků to má hlavně z důvodu dlouhé životnosti a případný tuning v místě TTE nebude ani nijak drahý, ani nijak složitý. Reálný výkon při minimálním snížení životnosti bych viděl tak o sto koní výš pomocí lehkého zvýšení tlaku kompresoru, pro hardcore maníky nebude problém dýchat na záda Veyronu. 200000 km už to ale asi nenajezdí😄
Ovšem 150 kW IS 200 je pro mě určitým zklamáním, bude to mít sice lepší průběh točivýho momentu i výkonu než Accord Type-R, ale na stovce bude stejně o dost později. Celkově mi pak přijde škoda, že auta fabriky, která hned po Hondě disponuje nejlepším systémem variabilního časování ventilů používají ke zvýšení výkonu kompresor. V tomto směru fandím Celice GT-S. Ovšem ITR pro mě bude pořád nejlepší a jsem zvědav, jestli se Evropa dočká nové RSX.