Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Zámořský tuning: Lexus IS 430

Ondřej Láník
Diskuze (4)
Lexus představil v USA studii postavenou na bázi nejmenší limuzíny řady IS, která je vybavena osmiválcovým motorem o objemu 4,3 litru. Na objednávku bude podobný automobil dodán americkým zákazníkům, ale v Evropě se s ním zřejmě nesetkáte.

Lexus představil v USA studii postavenou na bázi nejmenší limuzíny řady IS, která je vybavena osmiválcovým motorem o objemu 4,3 litru. Na objednávku bude podobný automobil dodán firmou Rod Millen Special Vehicles americkým zákazníkům, ale v Evropě se s IS 430 zřejmě nikdy nesetkáte.

Technici firmy Rod Millen Special Vehicles dostali za úkol vměstnat osmiválec 4293 cm3 z většího modelu GS 430 do motorového prostoru řady IS, která byla konstrukčně připravena jen pro řadové šestiválce (IS 200 a IS 300). Motor, který má v řadě GS výkon 208 kW a v coupé-cabriu SC 430 pak 224 kW, je v představené studii spojen se 6 stupňovou manuální převodovkou Getrag. Předmětem úprav se stal také podvozek. Zachováno zůstalo odpružení přední nápravy, vzadu jsou využity některé komponenty z GS 430, standardní tlumiče byly nahrazeny aktivními elektronicky stavitelnými tlumiči. Nový motor si s sebou pod kapotu přinesl větší chladič z GS 430, brzdy Brembo mají čtyřpístkové třmeny a vrtané kotouče.

Firma slavného závodníka si dala velkou práci s náročnou přestavbou. Nově navrženo a vyrobeno bylo mnoho dílů- mimo jiné výfukové potrubí, uchycení motoru a převodovky a sací potrubí.

Dvorní dodavatel spotřební elektroniky do Lexusů-firma Mark Levinson- zabudovala do studie IS 430 vícekanálový (7.1) surround-sound systém, který disponuje 20 reproduktory a výkonem 720 W. Nechybí DVD přehrávač a širokoúhlá obrazovka s úhlopříčkou 6,5 palce.

Ondřej Láník
Diskuze (4)