Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Jak bude vypadat nový Opel Astra?

40 komentářů

další hranatá plechovka 😉
Heeezkaaa
To vypadá skoro jako Peugeot.
Ja mam dojdem ze sa OPEL konecne zobudza, ak bude takto vyzerat ASTRA tak to bude parada.
Prosim at vypada nova Astra takhle ! Je dokonala ! 😄 Opel potrebuje bestseller jako sul ...
Tohle je vazne nadhera. Myslim, ze tady je krasne videt, ze auto muze po strance designu vycnivat dvema zpusoby - vycnivat a byt nadherne nebo jenom vycnivat ... Schvalne nebudu zadne auto pro ten druhy pripad jmenovat; tim prvnim je jednoznacne Astra resp. tahle jeji studie. 😄
Kam se hrabe na novýho Mégana! U Opelu beztak vyměknou a postaví podobnej trakař, jako je teď Vectra.
Toho se bojim, ze se seriovka bude lisit od tohohle konceptu! Ale Renaulte, pochvalis taky neco nekomu jinymu? Nebo jsi upjatej? Me se libi daleko vic tohle, ciste, mekke, elegantni, stridme, agresivni krivky narozdil od designove poblaznenosti maleho Megana. Zda se, ze Opel a BMW si prosli prvnimi new-styling pokusy a budou dal rozvijet svuj styling spravnym smerem. Naopak treba Mercedes je tedka na spicce sveho stylingu a designu a bude zajimave ho dal pozorovat...Prijde take s necim novym???
Vazne jsem tenhle prispevek nepsal ja ? /😄 100% souhlas, hlavne s tim Meganem. A dodal bych, ze extravagantni auto umi udelat kazdej - ne kazdymu se ale povede, aby pritom vypadalo skvele.
Vůbec nejsem upjatý. Líbí se mi nový směr BMW, oceňuji stejně jako u Renaultu jejich odvahu dovést do sériové výroby vůz s takovými tvary, jaké si nikdo takhle masově nedovolí. Mégane II se mi líbí opravdu více, než tahle studie Astry (možná). Tenhle opelův design podle mého strašně rychle zestárne. Proč? Protože se svojí jednoduchou, zažitou a zaručenou líbivostí projde vnímáním člověka velmi rychle. Nedovolí mu se nad něčím pozastavit a nechá se "hltat" plnými doušky. U Renaultu jsou věci složitější. Laguna II, VelSatis, Avantime, Mégane II, Espace IV... všichni z této nové řady přišli s něčím tak rozporuplným, že se nad tím člověk musel zamýšlet, musel si to "osahat". Zde ale záleží na člověku. Mě se podařilo "pochopit" (omlouvám se za to, v tomto kontextu, silné slovo) design Laguny II a ostatní Renaulty, jež přišli po ní jsem najednou viděl v úplně jiném světle. Nelžu, okamžitě se mi prostě líbily. Za vrchol designu automobilového průmyslu osobně považuji exteriérově i interiérově studii Renault Talisman. Ale to je můj osobní názor! Nová BMW jsou taky designově mnohem složitější. Ale dnes už jsou prostě krásná.
Nevím jestli Mercedes přijde s něčím novým, ale vůbec se mi nelíbí. Dělá alespoň skvělé vznětové motory...
To o premysleni a nad designem a o jeho pochopeni me rozesmalo ... (Ted nemluvim o tom, ze se mi Megane zrovna moc nelibi a Vel Satis naopak hodne.) To cos popsal, mi zni spis takhle: "kdyz se budete chvili premlouvat, treba se vam povede presvedcit sama sebe, ze se vam to auto libi; a pak budete moci navic ostatnim rikat, ze ten design je pro premyslive lidi" ... Ne vazne - ze se ti Megane libi, ti nikdo brat nemuze, ale reci o nejake smyslene "slozitosti" jsou IMHO trochu mimo misu ... Auto oku bud ladi nebo neladi. Fabia se mi nejdriv nelibila, pak jsem si na ni zvyknul (na 5dv. hatchb.) a ted si myslim, ze je hezka; ale to neni o nejake slozitosti ... Spis si myslim, ze te vic uchvatila ta odlisnost (a nemyslim to nijak hanlive) a na celkovy vzhled sis uz pak tak nejak "zvyknul". Ale nechci ti to cpat, takze snad ani neni potreba, aby ses vuci tomu ohrazoval - proste neber to jako diagnozu; ale takhle si to vysvetluju ja ... (Ale mozna jsem divnej, protoze ja ani moc neberu tvrzeni "na kazde zene je neco krasneho", mluvime-li opravdu o vzhledu. 😄
Jeste bych dal jeden takovy proklad auta, ktere IMHO neni svym vzhledem vsedni, ale presto je krasne - Lancia Lybra ...
OK, přehnal jsem to. Nicméně nezměním názor, že tahle studie má dokonale tuctový tvar a okouká se fantasticky rychle.
Ze se rychleji okouka, je docela dobre mozne. Ma k tomu dobry predpoklad uz i proto (pokud tedy pujde v tomhle kabatku do seriove vyroby), ze ji po svete bude nejspis jezdit nekolikrat vic, nez Renaultu MeganeII.
(Prosim, nepovazuj tenhle prispevek za pokracovani presvedcovani nebo nejakou agitaci - spis pokracovani v diskusi; diky. 😄
BTW MeganeII jsem zatim nepotkal na silnici ani jednou. Zatim ziju v Lbc; obcas se tu mihne cerny Vel-Satis; parkrat jsem tu zahledl i Avantime, ale MeganeII nikoli. Mne osobne se na MeganeII nelibi hlavne cumak; nejde o to, ze je "nevsedni" - ten u Avantime je snad jeste nevsednejsi, pritom Avantime se mi libi (ale koho jsem se na Avantime a Vel-Satis ptal, nelibil se nikomu 😄 ... Jsem zvedavy na EspaceIV in-real (snad jsem zadnou generaci nevynechal) ... Na fotkach vypada pomerne slusne, ale po EspaceIII to bude mit tezke (soude i podle reakci v diskusich) - to byl hodne povedenej kousek.
mej se fine
No nevím, která značka prodala za minulý rok u nás nejvíce aut. Stejně tak si myslím, že špičková kvalita, novátorské přístupy, Car of the year 2003 a 5 hvězd v EuroNCAP jsou fakta, která se budou prodávat velmi dobře. Meganu jsem potkal už dost (jsem od Prahy). Už jsem zde viděl i pár Espaců a GrandEspaců IV. Grand je vzhledově vyváženější než krátká verze (narozdíl od minulé generace), krátká verze zase vypadá úžasně dynamicky. Měl jsem možnost vidět i starýho a novýho Espace vedle sebe a je to hodně velká změna k lepšímu (to si uvědomíš až při podobném srovnání) a to beru, že Espace III byl hooodně povedenej kousek (ostatně jako každý jiný Renault- krom Thalie).
Měj se taky fine.
... krom Thalie, Clia a Twinga. Aj ked vsetko suvisi najma s cenou. Ako ziskat 1,5dCi za taku cenu? Jedine Thalia. Alebo tovarensky montovane a dost vydarene LPG? (Clio). Ale asi tam hlavne vadia tie nalepky "Made in Turkey". A tie su vlastne aj na Megane a to je asi jeden z hlavnych problemov.
Sám si odporuješ. Ujasni si to v hlaviě.
A v cempak? Pokud tim myslis to o zvykani si na Fabii, pochopil jsi to spatne. (Patrne jsi si domyslel, ze se mi nelibila proto, ze je "nezvykla" ... ?)
Takze v cem si odporuju? 😄
Už jsem si přečetl pár tvých příspěvků a můsím se Tě na něco zeptat. Ukradl jsi někomu doménu, nebo v RENAULTU zaměstnávaj vážně takový HŃUPY ?
Jako proč? Protože jsem nadšen novým Méganem? Protože si myslím, že Vectra je designově nudná? A protože si myslím, že tahle studie dopadne obdobně? Proto jsem hňup? Příteli, než něco napíšeš, tak se zamysli...
Souhlasim s tim, ze Vectra je o nicem. V nekterych barvach ji to celkem slusi (GTSko v te zlato-zlute je fajn), ale obecne IMHO nic-moc ... Bohuzel to stejne musim s odstupem casu rict o Mondeu III, ktere se mi nejdriv libilo HODNE; ted uz jen v nejakym kitem (tedy napr. STcko) a v nekterych nevsednich barvach. Asi se mi rychle okoukalo. (Ale moje "znudenost" Mondeem prodejce rozhodne mrzet nemusi. 😄)
megan II vypada, jako kdyby dostal jednu ranu zezadu a druhou zepredu
Pánové (alespoň myslím že jste pánové), přečetl jsem si Vašich několik příspěvků. Opravdu jsem se pobavil - hlavně reakce pracovníka renaultu! Ale ono se není čemu divit - "koho chleba jíš toho píseň zpívej" Pokud tam už nějakou dobu děláš tak věřím, že se ti ty auta už líbí. Co se týče toho desingu: rozhodně si nemyslím, že pokud je desing více odvážný jako je to třeba u té obludy vel satisu (ap. jeho prodeje tomu odpovídají), je pomaleji okoukaný. Proč by stále bodovala x let stará Octavie, nebo třeba A6, BMW 5 a jiná decentně nakreslená auta?? V extravagantnosti to není.
no hochu, jsem z Prahy a ještě jsem toho tvýho slavnýho Megana II neviděl, vlastně jednou jo, vystavenýho na Novým Smíchově, to se mi zdá slabý, buď tak hodnej a sděl nám statistiku prodeje tohoto patvaru. Nebo se máme kouknout na sda???
Tak jsem zvedavej jak tyhle rakete bude "uspesne" konkurovat nastupce Oktavky, ktera bude skoro stejna jako ted jen trochu designove nafoukla.
No hlavne jestli bude nova Octavia opravdu tak seredna, jak byla na te fotomontazi ...
Predne svetla to ma trochu z Primery, inak sa to podoba na Peugeot 307, akurat trochu sportovejsi. Odporucam nekupovat, az ked to bude na trhu tak 2 roky...inak budete v servise stale. Ople su uz take.
Ty vies ze vo firme mame nejeden opel, aj vozidla, ktore su (boli) na trhu ako novinky a v servise nie je sme stale?
Ve firme mame asi 8 Oplu a pokud mají motor DTi, je to katastrofa. Uz jste nekdy slyseli o dieselmotoru se spotrebou 9 litru nafty/100 km a 1 litr oleje na 1000 km?
Tak nevim člověče. Osobně mám doma už třetího Opela. První co si koupil tatík Astra 1.7D (50Kw 1996) má najeto cca 320 000 spotřeba cca 6-7/100km podle stylu jízdy. Já mám Astru G 2.0DTi (74kw 2000) spotřeba ve městě(praha) 7 - 7,6/100km mimo město vpoho do 7l/100km(a to ho neštětřím) pravdou je že do 50 000 to opravdu žralo olej cca 1 - 2 litry na 15 000.(ale na to mě upozornily už při prodeji vozu) Tatík si v lednu koupil taky Géčko kombíka 1.7Dti (55Kw 2003) spotřeba pod 5 litrů nafty. No jinak mám pár kámošů který maj Astry i s Dtičkama a jenom jeden s ním má opravdu problém Je to model 98 1.7Tdi jeden z prvních a je fakt že se "s..e".
Osobně si spíš myslím že problém je v tom že se jedná o služební auta. Služební auto a auto z půjčovny totiž "snese všechno". Taky sem jezdil se služební felckou která žrala 10 litrů benzínu jako prd
Jinak tahle Astra (pokud to Astra je) se mi moc líbí. Chtěl jsem napodzim koupit novou astričku ale pokud se tohle bude v nějaká reálné době vyrábět tak si na to počkám
spravna poznamka, pokial maju motor 2.0DTI tak je to katastrofa. Tento motor je naozaj nepodarok. Myslim, ze kazda automobilka ma svoje prepadakove kusy. My mame od corsy 1.0 12v az po 3.2 omegy snad vsetko (iba benzin) a jedine problemy co sme mali su vrzgajuce sedadla vodica u vectry B a "rychlo" sa minajuce H7 ziarovky u astry G. Vectry sli na odpredaj pri 200 az 300 tisic km. Astry G sme menili pri 200t km. Dovtedy iba bezna udrzba (podla predpisu vyrobcu).
No nevím já osobně vlastním 2.0DTi a na motor si stěžovat nemůžu (najeto mám zatím enem 55 000 kámoš má combíka se stejným motorem a má něco přes 140 000 a bez problémů. I když pravdou je že 1.9TDI - PD 96Kw/310Nm od VW je určitě nářadí o třídu lepší. Podle informací jednoho človíčka od Opelu má napodzim přijít do nabídky novej motor 2.0TDCi s podobným výkonem. Už se na něj těším 😊)
bodaj by ti to vydrzalo. Ano bude novy 2.0 aj 1.9CDTI motor, dokonca aj 1.7CDTI. Ta 1.9 vyzera na povodne 1.9JTD , 1.7CDTI sa najviac podoba na hondacku 1.7ku (ktora je vlastne prerobene Isuzu 1.7 co je vlastne opel 1.7dti) . neviem ci 2.0cdti bude dalsi krok od 2.0dti alebo nieco uplne nove.
Když je to ve firmě a pokaždé si v tom vozí zadek někdo jinej, tak se nedivím že vodejdou. A navíc "je firemní nebudem ho šetřit" - známe, že ?
Tech 9 litru - ano, pokud jezdi 190 po dalnici a prumernou rychlost ma aspon 140. Ja jsem se pri cestach Praha-Frankfurt nikdy nedostal pres 7.2/100 a to jsem jel 180, kdyz to slo, a prumer za celou cestu byl 114. Za poslednich 30 tisic km po Praze mam spotrebu 6.3/100 a jedu-li treba Praha-Olomouc po I/12 + I/35, vejdu se do 5 litru. Ted mam na tachaci 100 tisic km a zatim ani jeden problem. No jo, jenze to moje DTI neni sluzebak ...
No jsem zvědavej jak tohle budou předělávat na speciál pro DTM.....😊
Musím sa priznať, že Opel ma touto štúdiou veľmi príjemne prekvapil a to hlavne po stránke designu. Som ale veľmi zvedavý ako bude vypadať sériová verzia tohoto automoblu lebo práve veľa krát upútajú pozornosť tieto štúdie ale sériové verzie často strácajú ich kvality . Uvidíme čo prinesie budúcnosť, nechajme sa prekvapiť.
Vse je jinak. Je to opravdu jen studie, protoze nova Astra, ktera prijde na trh pristi rok, bude vypadat uplne jinak. Fotka je na nasledujici strance😒br /> [odkaz]
Skoda, ze tohle server auto.cz nezaznamenal...
hmmz😲| nojo, tenhle image uz jsem pred casem nekde videl ... snad na autorevue.cz - byl to myslim clanek o nove generaci ?nizsi-stredni? tridy - byl tam jeste Golf (stejne jako na tebou uvedenem URL), Focus a nejspis jeste neco ...
jestli to dopadne takhle, tak to vidim tak, ze se prijemne prekvapeni od Adama Opela nekona a mame tu zase tu starou znamou sedivou mys (Vectra, Signum) ...
No když ty dvě auta porovnáš tak zas až tak odlišný nejsou. Jde jenom o úhel pohledu. A jinou verzi kastle. Spíš bych řekl že ten nabroušenej fešák vypadá jako nástupce Opel Astra Coupe a ta druha fotka na "civilni" Astru.
Hm, vypadá pěkně i tam, ale bohužel jak by 307-ce z oka vypadla....