Novinky
Opravte me jestli se pletu, ale Golf Cabrio se prestal vyrabet uz na zacatku tohoto roku (tusim, ze v breznu, nebo dubnu). Priste bude lepsi, kdyz si overite co pisete.
Kolenní airbagy už nabízí v nové modelové řadě 7 BMW. Tyto sedmičky mají tedy už celkem 10 airbagů (2 přední, 4 boční, 2 hlavové, 2 kolenní na předních sedadlech).
VW jsou poruchovy a kurevsky drahy *. Nestoji ani za rec a uz vubec ne za clanek!
Hmmmm, z ceho tak soudis? Spatne zkusenosti nebo zadne zkusenosti.? Mam Golfa 2 roky a zatim ani jeden jediny problem ci zavada.
ja mam TDI 130 PS a take jsem nemel jediny problem!!! Ale ani naznak.....to se nesmis divit, kdyz si nekdo koupi v AAA bazaru 5-6 let staryho golfa, dovezenyho z Nemecka, kde byl totalne zborenej a nekdo to daval co nejlevnejc dohromady v garazi.....da za to vsechny svoje uspory a zda se mu to tudiz drahy.... ..no a kdyz se mu to sere, tak je na golfy nastvanej no........
Ani bych nerekl. Mel jsem uz 14 aut, z toho nekolik japoncu a taky audi a golfa, takze muzu porovnavat. Golfa a 2 japonce (Eclipse, 626) jsem kupoval nove a do zadneho auta jsem nemusel vrazit ani dolar, ale po jizdnich strankach se nedaji japonska auta s nemeckejma vubec srovnavat. Jsou to takovy plasticky krabice, sice ohromne spolehlivy, ale jenom krabice. To co jsem si mohl dovolit s Golfem IV anebo Audi bych si v zivote s japonskym autem ze stejny tridy netroufl.
S tou spolehlivosti bych to zase tak černe zase neviděl mám 21 let starýho passata a jsem nadmíru spokojenej zádná vážná závada že bych zůstal nekde stát a to s ním jsem najel 100000km tak si myslím že na dědu celkem dobrej vykon. A s temi statistikama je to takový čistě orientační protože s Corolama se nejezdi tolik jako s Golfama tak je jasny že 4 roky stará Corola má najeto třeba 50000km tak je jasny že se tam nemohlo nic pokazit ale Golf jako služebák bude mít třeba 200000km a tam může už něco bejt. Naschle
Tak to máš asi štěstí na kus. Já mám taky Passata, ale z podzimu 98, Variant 1.8T, najeto 120 tis. Jezdím naprosto v pohodě, žádný závodění, žádný vytáčení motoru, žádná brzda - plyn - brzda - plyn apod. a co chvíli se na na motoru a v interiéru něco vysere. Naposled to bylo turbo (prý se to občas stává) takže 30 tis. oprava, před tím podruhé napínací rozvodová kladka (závada v rozmezí 20 tis. km) takže 2x po 5 tis. a v interiéru zámek dveří spolujezdce takže taky 5 tis. A to se nezmíňuji o předních kulových čepech (taky údajně obvyklá závada) a o tom, že buď funguje el. stahování zadního okna nebo nefunguje centrální zamykání u těch stejnejch dveří v interiéru furt něco hrká, klape nebo vrže atd., atd. Zajímavý je, že všechny zmiňovaný závady se začaly objevovat až po 3 letech a najetí 90 tis. km. Před VW jsem stejně jezdil Mazdu 626, před ní 323 a s něčím takovým jsem se nesetkal. Takže příště volím japonský auto a to, pro mě, z jednoduchýho důvodu - poměr výkon/cena (výkon myšleno celkově nikoliv motoricky) a hlavně spolehlivost.
Myslim, ze tu vsichni zbytecne plytvate emocemi. Nemeli byste si radsi, po vzoru a rady klasika, omyvat prirozeni vlaznou vodou ? [😉]
Muj nazor, potvrzen zkusenosti z Golfem - krome jednicky jsem mel vsechny, nejlepsi je bezpochyby ctyrka, je uzas nad tim, jak chcete porovnavat vyjimecny automobil z bezpochyby nejlepsiho koncernu na svete, vzdyt Toyota hrala, hraje a bude hrat minimalne az treti housle,nikdy toto vozidlo, ale ani nejaky jiny smejd od sikmookejch nemuze byt konkurenci pro VW nebo Audi, totez plati o tech francouskych hruzach, tech Peugeotech nebo Renaultech! Nikdo mi nevyvrati, ze je VW spicka a petkovy Golf strci ty ostatni kraksny do kapsy.
Rád bych se mýlil, ale myslím, že bude ve srovnání se srovnatelnou konkurencí velmi drahý. Nebo že by VW opustil svoji cenovou politiku ?
ZA kvalitu se plati a vzdycky taky bude ! Proste GOLF je auto do ktereho se lije jen benzin a olej a ze existuje par zoufalcu kteri
si GOLFA koupili v AAA a ted jsou nasrani ? To ale neni prece chyba GOLFU, jako rodina jsme vlatsnili GOLF II. GTI 1.8,bylo to nejlepsi auto prost bez chyby,sikmooci jsou sice spolehlivi ale nic vic,proste krabice na kolec jak tu uz zaznelo...
si GOLFA koupili v AAA a ted jsou nasrani ? To ale neni prece chyba GOLFU, jako rodina jsme vlatsnili GOLF II. GTI 1.8,bylo to nejlepsi auto prost bez chyby,sikmooci jsou sice spolehlivi ale nic vic,proste krabice na kolec jak tu uz zaznelo...
Volkswagen Golf je obecně považován za historicky nejprodávanější osobní
automobil - od roku 1974 se ve čtyřech generačních podobách vyrobilo více
než 21 517 415 těchto vozů (tohoto počtu bylo dosaženo 25. června 2002).
Golf ten den o titul historicky nejprodávanějšího automobilu světa připravil
svého staršího sourozence Volkswagen Brouk. Současný Golf je nepochybně
pokračovatelem modelu první generace z roku 1974, má stejnou koncepci
karoserie i pohonu se zřetelnými dědičnými rysy, které nebyly nikdy zásadně
přerušeny či změněny. Proto všichni odborníci jednoznačně přisuzovali titul
nejprodávanějšího vozu světa nejprve modelu Ford T, který byl už před mnoha
lety překonán vozem Volkswagen Brouk a nyní se bestsellerem stal Golf.
Naproti tomu Toyota má ve své nabídce model jménem Corolla už více než 35
let a pod tímto jménem se podle našich informací vyrobilo přes 25 milionů
nejrůznějších automobilů. Ovšem první Corolla se od poslední deváté generace
Corolly liší tak zásadně, že nelze hovořit o nepřetržitém vývoji jedné
modelové řady (první Corolly měly např. pohon zadních kol, karoserie
procházely v průběhu let naprosto zásadními koncepčními změnami atd.)
Stačí se podívat tak do roku 1975 --- VW Golf GTi. A co měla probůh v té době Toyota ??????. A nebo současnost VW Golf 1,9 TDi PD 150K. A co Corolla ??????????
ale co jsi tim myslel kdo vyvinul 1.9 TDi ? Snad mi nechces tvrdit ze sikmooci ? technologie TDI pochazi od AUDI, tedy z Ingoldstadtu ne
z Wolfsburgu.Jinak VW je nejlepsi v Dieslech, a jestli to chces zpochybnovat tak se nejdriv v TDI projed !
Ja mám doma 7 let polo s dvouventilem 1,6, táhne ze všech otáček
jak ďábel, mám 5 let passat s pětiventilovým motorem, ten taky
jede jak ďábel z každých otáček,ale jenom proto že má turbo,
to mimochodem neni od japoncu ale od BMW. Japonec jede až točí
7 tisíc a to je pro praxi opravdu velmi příjemné. Přímý vstřik je od Toyoty
ale jen u benzínu.
protoze cekali na vstup strategickeho investora ktery prinese sve motory a know how.nevim o nicem prevratnem co by sikmococi vymysleli jestli se mylim tak mne opravte !