Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ford Focus je nejspolehlivější

Podle německého TÜV je Focus nejméně poruchovým vozem v kategorii jedno- až tříletých automobilů.
Zpět na článek
neregistrovaný "Zdeněk"
31. 5. 2006 07:21
zinkování karoserie
nevíte někdo od jakého roku jsou zinkované starší gen.F.Focus?Dík
neregistrovaný "stodjan"
3. 3. 2004 12:26
Re: NENI to *
Mam Focus Trend 1.6i Zetec a za 3 roky nebyla krom vymeny spotrebniho materialu potreba na nic ani sahnout. Spolehlivy, pohodlny, jizda je prijemnym zazitkem.. jezdim denne kratke cesty do 100km a 2xmesicne trasu domazlice brno a zpet. Jedinym nedostatkem je pomerne dlouha doba nez zacne topit a pak lehce osoupana radici paka..
neregistrovaný "Hornig"
30. 3. 2002 08:37
Re: Je to *
Tak zkus Renault Megane, pak si teprve užiješ! Hned se Ti Focus bude zdát jako limuzína. Mám s tím svoje zkušenosti. Teda s tím Meganem. Mimochodem, nechce ho někdo koupit? Případné podrobnosti na mém mailu.
neregistrovaný "Medis"
16. 2. 2002 10:13
Re: Kriteria spolehlivosti? Snad jen omyl ve vykladu tohoto
Je nějaký odkaz na statistiky ADAC, OAMTC, TCS...? Mohl bys ho případně uvést? Zdravím
neregistrovaný "Martin"
13. 2. 2002 21:54
Re: Je to *
Mam presne tento isty model Focusu. Je to jednoznacne najlepsie auto ake som kedy mal. Mal som predtym 406-ku aj Passata a som typ cloveka, ktory skor hlada chyby na autach ako ich klady. Toto auto ale ziadnu chybu nema, nevymenil by som ho za ziadne ine. Je mozne, ze Focus na ktorom si chodil ty, bol kupeny len par mesiacov po jeho uvedeni na trh. Nikdy nekupuj auto hned po uvedeni na trh. Treba pockat aspon jeden rok kym sa vychytaju chyby. Moj kamarat ma BMW rady 5, kupil ho hned ako prisly na Slovensko prve modely. To auto travi v servise viac casu ako v garazi. Mozno to nie je prave tvoj pripad, ale ja na Focusa proste nedam dopustit.
neregistrovaný "andras"
13. 2. 2002 09:53
moja zkusenost
Mal som asi 3 mesiace prideleneho focusa, 1.9TD rok stareho, najazdnych asi 60tis. km. Moje zkusenosti boli velmi zle. Motor katastrofalny, pri nizsich rychlostiach velmi hlucny, slaby tah. Hoci malo auto ABS pri brzdeni ho vzdy tahalo na lavu stranu. Vypracovanie interieru bolo nekvalitne, vaklave vypinace. Pri zapnutej klimatizacii bol v aute smrad. Celkovy dojem - nikdy viac.
neregistrovaný "Mitsi"
11. 2. 2002 17:51
Kriteria spolehlivosti? Snad jen omyl ve vykladu tohoto pojm
Aniz bych chtel diskutovat o spolehlivosti samotneho Focusu, nemohu nez zpochybnit zpusob vykladu statistiky nemeckeho TUV, jak je aplikovan v predmetnem clanku: ono totiz konstatovani, ze "92,7% vsech Focusu nemelo vubec zadnou zavadu" znamena pouze tolik, ze "technici TUV nezjistili zadnou zavadu u 92,7% kontrolovanych Focusu behem pravidelnych technickych prohlidek", navic podle ryze obecne metodiky sledujici plneni klicovych norem (predmetem zkoumani asi nebude napr. funkcnost tempomatu, ale ani pyrotechnickych predpinacu bezpecnostnich pasu!). Ponecham-li stranou, zda prohlidky probihaji vyhradne staticky tzv. "na dilne" ci je jejich soucasti rovnez zkusebni jizda (jen ta muze odhalit nektere "dynamicke" nedostatky), pak se pri hodnoceni spolehlivosti musim predevsim ptat, kolik vynucenych navstev servisu absolvoval ten ktery vuz v dobe mezi povinnymi technickymi prohlidkami, resp. zda priznivy vysledek jednoho typu (nebo znacky) neni hlavne vysledkem dobre prace znackovych servisu v ramci pravidelnych prohlidek...?
A na to mi statistika TUV nedava zadnou odpoved, byt jistou souvislost mezi zjistenymi vysledky a skutecnou spolehlivosti nepopiram. TUV asi nepodchyti nefunkcnost treba benzinoveho cerpadla, kvuli kteremu jsem nedojel z dovolene domu (ale ani do stanice technicke kontroly TUV), a jen malou utechou mi bude, ze mi v TUV namerili dobrou hodnotu soumernosti ucinku rucni brzdy... Tak jak to tedy je?
Podle meho nazoru je mnohem smerodatnejsim kriteriem hodnoceni spolehlivosti (kdyz uz vam - z pochopitelnych duvodu - site firemnich servisu zadne udaje neposkytnou) statistika vyjezdu servisnich vozidel nezavislych asistencnich sluzeb motoristum v nouzi (ADAC, OAMTC, TCS...) k vozum porouchanym behem cesty nekde na dalnici nebo proste kdekoli na ceste mimo radius "domovskeho" znackoveho servisu. Nevim proc, ale videl jsem jedinou takovou statistiku, konktretne svycarskeho TCS - "Touring Club Suisse". Ze by snad pod vlivem skutecnosti, ze Svycarsko samo zadne osobni vozy (s vyjimkou fy. Sbarro a dalsich specialu, coz neni seriova vyroba) neprodukuje? V kazdem pripade je to statistika velmi poucna. Najdou se v ni i vozy (Focus to, bohuzel, neni), kde v rubrice priciny zavady, resp. duvodu vyjezdu servisniho vozidla najdete jedinou poznamku: "cles". tj. klice zabouchnute ve voze... K nicemu podstatnejsimu totiz nebyl duvod vyjizdet!
neregistrovaný "kejml"
7. 2. 2002 12:31
Je to *
Mam Focus 5D 1,8i ZETEC jako sluzebni auto, takze je skoro zadarmo, ale stejne je to porad v servisu - rizeni, motor, brzdy ... a navic je v tom nad 90km/h HROZNEJ HLUK!!!! Za pul milionu je spousta lepsich aut nez Focus...
neregistrovaný "King"
7. 2. 2002 09:12
Re: Znám člověka, kterému se Focus sám vznítil !!!
No, po pravdě řečeno - výsledky TUV se většinou docela liší od zbytku Evropy. Je to zvláštní, ale v Německu jsou německá auta všeobecně o poznání méně poruchová, než jinde. Tak buď si dělají pro domácí trh lepší auta (to těžko), nebo je objektivita jisté kontrolorské společnosti přinejmenším diskutabilní. Také OAMTC je "optimističtější" než ostatní státy, ale přece jen o poznání méně. :-(
neregistrovaný "anonym"
6. 2. 2002 12:38
Znám člověka, kterému se Focus sám vznítil !!!
Možná je to jen vyjímka potvrzující pravidlo, ale znám člověka, kterým se samovznítil Focus v motorové číasti. V létě odjel na dovolenou a auto nechal stát před firmou. V půli dovolené mu volali kolegové z práce, že mu schořelo auto. Ford se bránil vině seč mohl, ale protože se o to ten člověk tenkrát z pochopitelných důvodů zajímal tak zjistil, že jeho případ neni ojedinělý.

Nevim přesně kde byl problém, ale údajně šlo o to, že někde docházelo ke shromažďování benzinových výparů a jak auto delší dobu stálo na slunci tak to nědělalo dobrotu.