Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: V automobilce Hyundai opět řeší problémy s nařizovanými přesčasy

V nošovické automobilce Hyundai znovu řeší problémy s nařizovanými přesčasy. Někteří zaměstnanci na webových stránkách odborů uvedli, že by kvůli tomu stejně jako v závěru loňského roku mohla být hromadně přerušena výroba.
Zpět na článek
19. 7. 2010 16:30
19. 7. 2010 19:51
19. 7. 2010 17:03
19. 7. 2010 18:56
neregistrovaný "zukovyrobce"
19. 7. 2010 22:11
20. 7. 2010 14:05
20. 7. 2010 14:14
20. 7. 2010 14:16
20. 7. 2010 14:17
20. 7. 2010 14:17
20. 7. 2010 14:23
20. 7. 2010 19:46
20. 7. 2010 19:50
Avatar - pelikoš
19. 7. 2010 16:30
kurňa
ztrhnout fabriku,krajinu uvézt do původního stavu a nazdar :-!
Rozbalit vlákno
1
19. 7. 2010 17:03
.
* šikmookí :no:
Rozbalit vlákno
0
neregistrovaný "zukovyrobce"
19. 7. 2010 18:56
Pravda o hyundai
Tak a pravda o Hyundai Nošovice je opět venku. Přesčasy na svařovně a lakovně už probíhaj několik týdnů a mají probíhat až do začátku 3 směny. Patologický lhář Vaněk opět lže když tvrdí, že je vše v souladu se zákoníkem práce a že se jedná o dobrovolné přesčasy. Lidem je opět vyhrožováno pokuď nechtějí zůstat na přesčase, informace o přesčasech se k lidem dostávají těsně před koncem směny, lidé nemohou informovat své rodiny nebo blízké o tom, že zůstavají na přesčase, protože u sebe nemohou mít mobil. To co se tu děje nemá asi v evropských poměrech obdoby. Dokonce výroba probíhá i během přestávek což je v rozporu s BZOP a PO. Když je nějaká větší porucha je nařízena zaměstnancům přestávka a je úplně jedno kolik je hodin. Že potom dělají třeba 3 a půl hodiny v kuse bez bezpečnostní přestávky, která je jen tak mimochodem v Hyundai Nošovice stále neplacená vůbec nikoho nezajímá.
Rozbalit vlákno
5
19. 7. 2010 19:58
Re: Pravda o hyundai
jeli to pravda!! stávkujte!! protestujte!! pište do médií!! pište poslancům!! pište senátorům!! pište na úřady (hlavně ty evropské)!! nenechte si srááát na hlavu!! a hlavně se těch šmejdů nebojte!!!
19. 7. 2010 20:46
Re: Pravda o hyundai
tak tak, je-li to pravda.
Ja delam v irsku pro jednu fabriku. Bud dorucuju se scanii, coz mi vetsinou zabere 12 hodin a prestavky mam tak tak nebo jsem na sklade a delam objednavky.
Dokud NENI hotovo, nejde se domu.Prescasy cirka 8-12 hodin tydne, nekdy vic(+50 procent za h prescasu). Tim to hasne. Co je treba udelat, se udela a nikdo se neflaka, kazdej chce jit domu co nejdriv.
Cesi nikdy nechteji moc makat.
Avatar - Katikakus
20. 7. 2010 08:27
Re: Pravda o hyundai
Tobe se moc makat nechce, vid? Kdyz si tak nespokojeny, dej vypoved a najdi si jinou praci. Nebo jeste lepsi - zaloz vlastni podnik a dej praci jinym lidem. :-!

PS: proc sis zmenil nick 19tom80?
Protoze se proflaklo, ze na ruznych pochybnych webech hledas 4procentni kluky? >:-[]
20. 7. 2010 17:25
Re: Pravda o hyundai
Za konec příspěvku: jasné :no:. Bože můj, neklesejme na úroveň uličních výborů z dob dávno minulých... Ani ďábel nemá rád bonzáky.
Avatar - Katikakus
20. 7. 2010 17:41
Re: Pravda o hyundai
Promin, ja nevedel, ze pouzivas vicero nicku, Tome.
Ale odhalili te kluci na moje.auto.cz, mne je to jedno. Nekdo rad holky, jiny...

PS: Od tebe to opravdu sedi "investigativce" :no:
19. 7. 2010 22:11
AURORA DÝMÁ
Tak je to tu opět tady, místo, aby tam byl každý rád, že si může přivydělat nějakou tu kačku, táhnou od Nošovic než jekoty a pláče. Proč? Předpokládám tedy, že každý pracuje v Nošovicích dobrovolně. O tom jak a kdy se bude pracovat rozhoduje už asi dvacet let v tomto státě vedení společnosti. Zaměstnanec je tam od toho, aby makal. Pokud vedení uzná za potřebné, aby se pracovalo přesčas, pracuje se přesčas. Komu se to nelíbí, může dát už zítra výpověď. Jeho pracovní poměr skončí uplynutím výpovědní doby. Potom může jít pracovat jinam. Nebo si může založit vlastní podnik a tam svým zaměstnancům předvádět, jak si představuje pracovní politiku. Jiné řešení není. Vlastně je - vstoupit do odborů, stát se činovníkem a... nemusíš pak už dělat vůbec nic. Akorát se musíš modlit, aby byl v podniku čas od času zmatek, neb zmatek, to je odnepaměti živná půda odborovejch aurorářů. Budeš chodit po chodbě (pokud možno s balíkem papírů v podpaží) a tvářit se lehce zamračeně (jako že máš hodně starostí), s dělníkama se budeš ovšem srdečně zdravit, budeš jim tykat a plácat je po ramenou, seš přece jeden z nich. No, a takhle to půjde (když budeš mít štěstí) roky, desetiletí. Když to štěstí mít nebudeš, vrátíš se do roka na dílnu a budeš dál bouchat u pásu, nic jiného ostatně ani neumíš. Hlavně ovšem, když jako budeš v tý odborový figuře musíš při setkání s dělníkama zdůrazňovat, že máš tolik starostí, že by sis to s nima zfleku vyměnil. Nebudou ti to věřit, ale tím se nenech vyvádět z míry. Ostatně, že to nemyslíš upřímně přece víš i ty sám... Tak... bravo odbory... 8-s 8-s :no:

P.S. Pamatuj, čím jsi slabší jako člověk, čím jsi slabší jako odborník, tím více síly dodávaš odborům... Ještě, než mě zatratíš, si tu předchozí větu jednou pomalu přečti. Možná ti to přeci jenom docvakne...
Rozbalit vlákno
16
20. 7. 2010 00:18
Re: AURORA DÝMÁ
Firma takoveho rozmeru si pohlida, aby se odborar nazral a koza zustala cela.Jedna obalecka s sekem a zkrotne jak beranek.
Ze je v Nosovicich cosi shnileho, je zrejme. Vzdy pujde jen o divadelko. Chces delat, nechces delat, tecka.
Chces stavkovat, prosim. Stavku si nadelas. A hotovo.
20. 7. 2010 14:14
Re: AURORA DÝMÁ
:-) Jo, také řešení.
20. 7. 2010 06:52
Re: AURORA DÝMÁ
Tos teda zase neco nakousl, socky od pasu budou becet jak zelvy :yes:
Jen at soudruzi odborari stavkuji a co mozna nejvic. Korejcum pak treba dojde, ze napriklad v Rumunsku uz jsou docela hezke dalnice a lidi ochotni makat za kazdou kacku a fabriku prestehuji. Pak muzou soudruzi z odboru jit stavkovat treba na urad prace a vystavkovat si z nasich kapes treba vyssi davky.
Je to nekonecny boj.
20. 7. 2010 14:16
Re: AURORA DÝMÁ
Přesně :yes:
20. 7. 2010 07:48
Re: AURORA DÝMÁ
jojo historickej prezitek s nazvem odbory mel bejt uz zrusenej davno, nechapu jak je mozny ze tenhle pseudo organ jeste funguje... zakladni pravidla ma resit primarne a jen zakonik prace, pak je na rade kolektivni smlouva a tim to hasne, pokud je nejake jednani v rozporu s temito dokumenty ma to resit prislusny urad prace, odbory nejsou potreba a supluji neco, co maji rikat zminene dokumenty... jak do dopadlo s nesmyslnymi pozadavky odboru v GM vsichni vime, dozivotni renty a podobny kraviny, velmi solidne to krach GM urychlilo... Proste me jako majiteli podniku nebude zadna nula jako odborar narizovat co mam delat se svym podnikem a jak mam vyrabet, pravidla urcuje zakon, odborari by byli prvni lidi co by sli na hodinu, ale jo vlastne, oni se vyhodit nedaji, vitejte v absurdistanu........
20. 7. 2010 09:03
Re: AURORA DÝMÁ
Nuz, na jednej strane, pre mna osobne odbory neurobili nikdy nic, a mam chut vydatne si odplut ked si spomeniem na poniektorych "odborarov", ktorych som zivil svojimi prispevkami...

Lenze vec ma aj druhu stranu, a to je ako sa vedenie firmy sprava k zamestnancom. Predstav si, ze sa pol hodiny pred koncom sichty dozvies, ze musis zostat o 2 hodiny dlhsie. OK, nie je problem, lenze s manzelkou si sa dohodol, ze dnes vyzdvihnes deti zo skolky ty. A co je este horsie nemozes jej ani zavolat, lebo mobil nesmies mat pri sebe. Co teraz urobis? Alebo si mal jednoducho uz nieco na poobedie/vecer dohodnute, lekara, divadlo, maturitny vecierok svojej dcery, atd. Ako to teraz tak na poslednu chvilu zrusis?

Nic proti nadcasom, ale snad to moze sefstvo oznamit aspon na zaciatku den-dva vopred! Inak je predsa dost pravdepodobne, ze to niektorym ludom nesadne do planu, a skor alebo neskor sa zacnu ozyvat...
20. 7. 2010 14:23
Re: AURORA DÝMÁ
Chápu jak to myslíš, no, já spíše nahoře inklinoval k obecnému postoji, že odbory jako instituce namají v moderní společnosti důvodný status. Je to přežitek z dob přelomu 19/20 století. Zrovna tak jako odboráře by si přeci zaměstnanci mohli nárokovat například kněze...

Detaily neřešme, ja na každém zaměstnanci jaký životní prostor si vybojuje.
20. 7. 2010 15:50
Re: AURORA DÝMÁ
Hlavne za tu posledni vetu: :yes: :yes: :yes:
20. 7. 2010 18:01
Re: AURORA DÝMÁ
Tak jest :yes: Podle svého zvyku přihodím odkaz. První je zpráva letos s dubna o kolektivní smlouvě: [odkaz] Když ta jednání byla tak komplexní a složitá, jak píše odborový boss fabriky Kuchař, kde jste si tam hoši a děvčata ošetřili právě ty detaily kolem organizace nařízených přesčasů? Však jistě dobře víte, že se letos připravuje spuštění třetí šichty a že - než se to stane - budou přesčasy hodně pravděpodobné. K odborům toho řekl dostatek GTI. Já jen dodám: své odborové zástupce si volíte vy sami, ne majitelé firmy.
Druhý odkaz je na zaměstnanecké fórum Nošovic: [odkaz] Taky poučné čtení - nijak hojná debata, žádná názorová jednota (nedávání nepočítám) taky ne. Kdeže je vaše vyjednávací síla?. Takže doporučuju ke čtení ještě jednou GTIho poslední větu.
Už loni jsem tu myslím někomu z Nošovic psal, že nejsmutnější musí být, když člověk není hrdý na produkty, které dělá. Teď tu zase slyším zevnitř fabriky řeči proti auťákům, které sami děláte. Prosím, to radši dejte výpověď a jděte jinam do světa, tady budete leda škodit těm autům i sobě.