Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Prodeje GM v Číně poprvé předstihly prodeje v USA

7 komentářů

Subaru.in
Opravdu je videt, ze tezko nekdo muze delat prognozy co bude za 5-x let, na tom ci onom trhu, jejikoz toto jsem opravdu neprodpokladal.

Gratulace...
megacruiser
Gratulace komu a hlavně k čemu? Přesun výroby GM do číny sice snížil náklady a zvýšil zisky, ale nebude to asi dlouhodobý trend, za chvíli se Číňané už bez GM obejdou až se od nich a jiných automobilek naučí vyrábět kvalitní auta. Stejné to bylo s Japonci - prvně vše jen kopírovali a potom původní výrobce položili. Starý kontinent i USA svůj průmysl soustavně pohřbívají a s vidinou krátkodobých zisků se ho zbavují. K tomu přísné eko normy které v Číně neplatí. Roste nezaměstnanost, domácí měny ztrácí hodnotu a státy EU + USA vedoucí pozici ve výrobě i vývoji nových technologií na úkor Číny. K tomu ještě Čina ve velkém skupuje zdroje nerostných surovin všude ve světě, takže ani nebudeme mít za chvíli z čeho vyrábět.
Glaukos
Čínu a Japonsko bych neporovnával, šlo o jinou dobu, i kulturu. naví nevěřím, že Čína udrží nějak dlouhodoběji pozici světového hegemona (nikdo nikdy to dlouho nevydržel). Navíc současná společnost žije přítomností a ne budocností (viz krize)
Subaru.in
Ve sve podstate mas pravdu;

Ohledne tech eko norm bych si dovolil zminit, ze se neda z nuly prejit k nejmodernejsim technologiiim. Ver pokud by Cina mohla, tak zitra ti dovezou do Evropy eco normu 6 pokud by meli ty technologie, jenze nemaji, zatim a nejsou tak hloupi, ze by nekomu dali 50% vlastnich podniku za soucastnou technologii...a nakonec se stali jen zamestnanci ve vlastni zemi ovladanou zahranicnima spolecnostma jak to vidime u nas, ze. Tak jak to bylo v pripade statu co maji napriklda ropu, ale zadne technologie jak ji dostat na povrch a zpracovat.

Ohledne nerostnych surovin si zato muzou ostatni continenty sami, jelikoz Cina zacala investovat do nerostnych surovin kolem devedesatych let, nikomu nic nesebrala ale "poctive" odkoupila prava na tezbu v dobe kdy o nerostne suroviny nebyl moc zajem.

Moje chyba byla asi, ze jsem chtel slepe zvednou palec k clanku jez v zasade tak pozitivni neni.
Glaukos
nezbývá mi než s tebou souhlasit, ale za pár desítek let bude stejně celý svět ovládán všemocnými korporacemi a já jen doufám, že v té době mi to už bude srdečně jedno :yes:
Falco
Zavádějící a klamné, ale co čekat od člověka, který napíše, že Čína roste díky centrálně řízené ekonomice. 8-s Chceš snad firmám přikazovat kde mají vyrábět, koho zaměstnávat?

[odkaz] ! Pozorně poslouchejte co o své rodné zemi říká třeba Andreas von Bechtolsheim, spoluzakladatel Sun Microsystems!
Subaru.in
Velmi pekne! :yes: