Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lotus plánuje nové sportovní modely proti Porsche, počítá se zvýšením odbytu na 8 tisíc vozů

Britský Lotus má nový management a spřádá plány do budoucnosti. Chce zvýšit výrobu a konkurovat Porsche a zřejmě i Ferrari.
Zpět na článek
Avatar - euro89
24. 6. 2010 09:24
Přeji hodně úspěchu
Lotus je pro mě nejoblíbenější sportovní značka. Vždycky se mi a nich líbilo, že nabídly víc zábavy za míň peněz. A taky, že narozdíl od němců nehoněj výkony velkejma motorama, ale jednoduše z auta "vyhážou" všechno, co neni důležitý ke sportovní jízdě. A pak tu máme auto s motorem 1.8 od Toyoty, který kdejakýmu Porsche vypráská kožich:-) Za mě Lotus :yes: :yes: :yes:
Rozbalit vlákno
5
Avatar - Barrichello
24. 6. 2010 11:39
Re: Přeji hodně úspěchu
Lotus vždycky uměl, taky mu držím palce.

I když muj nejoblíbenjší model byl Esprit s V8.

Takže na nový se hodně těším, akorát ty motory od Toyoty....mno... mohli tam dát něco jiného.
24. 6. 2010 17:50
Re: Přeji hodně úspěchu
s tou Toytou neudelali chybu, je to jeden z nejlepsich motoru co se vykonu a vydrze tyce, pokud vim byl pouzity i v posledni Celice, Corolle a jeste necem, ono tech motoru ktere by byli lehke a zaroven meli takovou variabilitu od zakladni varianty zas tolik nebude, precijen je kombinovanej s turbem i s kompresorem, vykonove spektrum zacinajici nekde na 80kW a koncici nad 200kW u nejlepsich verzi a zaroven moznost spalovat paliva jako E85, proste dobra volba

Exige S240 je muj favorit a doufam ze nastupce techto malich sportacku Elise a Exige se u Lotusu dockame :-)
24. 6. 2010 23:37
Re: Přeji hodně úspěchu
pokud postaví Lotus supersport okolo motoru z Lexusu LFA, tak bych o motorech od Toyoty nemluvil jako o šlápnutí vedle...
25. 6. 2010 10:11
Re: Přeji hodně úspěchu
A jaké značky jsou motory v současném Elise/Exige? Že by....Toyota? :-)
25. 6. 2010 10:58
Re: Přeji hodně úspěchu
Motory od Toyoty vedle? Ani zdaleka. Lotus upravoval a testoval motory od Toyoty s výkonem přes 500 koní. Motory od Toyoty narozdíl třeba od BMW mají velmý nevyužitý potenciál pro další úpravy. Určitě to není špatná volba. Exige taky nemá jen tak nějakou motoršunku, a taky je původem Toyoťácký.