Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Citroën C4 2011: První oficiální informace a technické údaje

376 komentářů

jorbl2
Krásný auto, ale že šestistupnovou převodovku dají jenom do varianty s THP je tragédie. :no:
pallas
o aktualnu generaciu , teda Golf VI.
del42sa
co vám připomíná tohle ? 😉

[odkaz]

[odkaz]

[odkaz]
:no: :no: :no:
Vobojí má nápady a krásnej design.
Obyčejné auto pro obyčejné lidi,bez invence,bez nápadu,bez ničeho. Vzpomínám na Citroen DS a jiné......tohle je tak jako nová C3 nejšedivější šedivá myš v davu. (Píši to jako obdivovatel designu fi.Citroen) :no: :no: :no:
white label
Mám osobní zkušenost s G5GTI a G6GTI a žádný výraznější hluk od A sloupků jsem nezaznamenal. O kterou generaci Golfu se má jednat?
pallas
a co aerodynamicky hluk od a stlpikov, na ktory sa stazuje vacsina nemeckych majitelov golfov na motortalku?
white label
Chceš jít blíž ke kořenům? Dobrá tedy, Helenka v 16 letech😒br /> [odkaz]
😄
T613
Už to dám zvlášť. Daleko příhodnější je tohle [odkaz] 😉
white label
Jo, třeba... [odkaz]
😉
T613
Taková Helenka Vondráčková? 😄
white label
Já ale právě celou dobu píšu i o případu, kdy se něco stane tím "hitem" dlouhodoběji... 😉
white label
Jestli si ho dostal, tak to tě "omlouvá"... >😒]
To ale neplatí u prémie, ani u "skoroprémie"... >😁
webpaja
Spíš extravagantní, v avantgardě by měl být styl. Extravagantně působí džíny v Národním.
webpaja
Já si nekupoval, já ho dostal. Ale nejlépe se hodnotí právě základní verze bez kudrlineka serepetiček 😉
white label
Zkus napsat příště něco konstruktivního..., bulvárního populismu jsme si snad užili dost před volbama... 😉 >😒]

P.S. Možná, kdyby ti (nejen) ten Golf neležel tolik v žaludku, všiml by sis, že 99% toho co psal Dinar (a na co jsem reagoval) bylo o C4 a Citroenu..., že ty jsi schopen z toho udělat pokus o glorifikaci Golfu je především tvůj (marný) boj se sebou samým a tím "Golfem"..
:😉 😄
kuko
guvno neznám, já kupuji jen sekanou v Globusu 😉
Chystám se spát. >😁
T613
Nebavím se o absolutním počtu vyrobených kusů, ale o nastavení výrobní linky, tak aby nebyla zbytečně naddimenzována nebo poddimenzována. A stejné je to s onou čekačkou. Je to o nastavení kapacity výroby. Samo, pokud se něco stane hitem nebo propadákem, tak tam se to nepočítá 😄
kyklop
>😒]
kyklop
tento rok som bol v at viackrat, ale asi som na brazilske potvory nemal stastie

:yes: 😄
GTI
Dík :yes:
GTI
:yes:
bubucci
nj golfisti mají slezinu a snaží se tady všem vnutit, co že je pro všechny ten správný vůz...hlavně že si rozumíte >😁
Pekelná Micinka
Je. >😒] A2 je stylová, nic víc, nic míň. 😉
Pekelná Micinka
Co je na C4 I.gen. MPV? Bavíme se pochopitelně o 5dv. Jiný je zejména pro tu záď, která se obloukem svažuje. Nehraje na tolik praktičnost jako Golf, resp. není to její priorita. O tom ta C4 je. Celkově působí menším, drobnějším dojmem. MPV, ani malé v tom nevidím, jestli je to tak vidíš třeba mírou bočního prosklení, to nevím, ale vpodstatě je to jinak pojatý sedan. Tvary Golfu, to je přesně co? I Golf se měnil. Jestli se za ně dá považovat rozvržení a tvar bočních oken a strmější záď, pak to nepovažuji za něco určujícího. Díky tomu může mít Golf tak akorát větší objem pro zavazadla, ale jiný benefit v tom nevidím. Už jsem to psal výše, že Golf je spíš výsledkem logiky než nějaké geniální myšlenky jako hranaté kolo.
white label
"Kapacity jsou relativně vysoké vždy"? To jsi možná to slovo "relativně" uchopil dost svérázně...
Jinak vysoké asi budou např. u Golfu (nebo Fiesty) a jinak u Fluence...a podobně rozdílné to může být i s tou "dlouhodobostí"...
T613
představ si, že by ti někdo naservíroval na stříbrný podnos guvno a řekl ti, že to máš sníst.. no tak to je interiér FoFa2 >😁
bubucci
white label
Tak na téhle formulaci už bychom se shodli...
Samozřejmě, ale tvoje testy jsou dobré. A někdy se z nich dovím i něco nového. 😄
kuko
Gratuluji k povýšení :yes:
Pekelná Micinka
Slovo milá bych pro C4 nepoužil, pro kupé už vůbec.
Dinar
Proč ne, občas, i když někteří jsou v tom až neuvěřitelně vytrvalí, >😁 ale může se stát, že to někomu ušetří rok, dva. Záslužná činnost, ne? A také bývá po zásluze odměňována, >😁 říkal jsem to už xkrát, GTI má v tomto můj obdiv. 😉
kuko
tak to si ma ukludnil :yes: 😉
kuko
takže ti nechutnají plasty? >😒]
Dinar
Jo, základem je ta tvoje myšlenka, jsou tvary golfu a pak jeden další. Z něj možná ta předchozí resp. stávající C4 dokázala vystoupit do "třetího rozměru" svou mpvpodobou a ta nová do něj naopak zpětně vstupuje, bude to taková druhá xsara, podobně nekonfliktní. Takto bych se na to podívat uměl, ale stavět to do pozice, stávající C4 je extravagantní pravověrný citroen a ta nová je konzervativní nic, to jde mimo mě, tím spíš, že "avantgardní Citroen" je asi tak živý pojem, jako "sportovní alfa", tj. občas se nějaký ten záchvěv najde, ale na paušalizaci to zdaleka nestačí.
Pekelná Micinka
Ano proč ne. Já třeba u G3 a G4 nějak nenacházím po letech už nic překvapivého. Chtěl jsem rozvést myšlenku o tom, že kdyby C4 vznikla jako VW a měla, mimo designu, všechny jeho výhody, zda by si byl vůči ní také tolik kritický. Jestli to není tak, že Golf má zkrátka vydobytu takovou pozici, že se lidé tak nějak přesvědčují sami. Jarka má toho Golfa a je s ním spokojená... Znáš to, dobrý zboží se chválí samo, ale jde mi o to, kdyby VW přesvědčoval lidi o C4 svým typickým a účinným způsobem a začala by se prodávat třeba tak dobře, že by byla druhá za Golfem, jestli by ses vůči ní vymezoval tolik kriticky.
iudex
Súhlas. To auto podla mna bolo prvé "stvordverové kupé", len ten termín (protimluv par excellence) este vtedy nejestvoval 😉
bordeaux
no neviem, ohladne dizajnu to znie divne od teba kedze tu blahorecis dizajn golfu ktory je total mimo.. golf co sa tyka dizajnu nic nedokazal. a to ako exterieru tak interieru.
kuko
klasika, když nevíš kudy dál, začneš své klasické povídačky o prosťáčcích z mateřské školky, plakátech nad pelestí, plejstejšnech. Jeslti čekáš, že teď začnu hrát roli uražené oběti a pouštěch se do nesmyslných slovních přestřelek o ..., prostě o ničem, bohužel.

Myslím, že tohle opět zas a znova potvrdilo tvoje "kvality". Pro znalé to žádné překvapení není, pro neznalé to je jistě zajímavý poznatek.

Dovolím si tímto ukončit toto vlákno. Když mi to budeš chtít "natřít" (co určitě budeš), dej to prosím někam úplně dolů, ať si to můžu rychleji najít a pobavit se

😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉
Katikakus
;-\
iudex
My, co preferujeme tie "supersporty", sa z toho tesíme. A inak po skúsenosti s novou C3 to s tou tvrdostou nijak ozehavé nie je. 😉
T613
Kapacity jsou relativně vysoké vždy, bez ohledu na výrobek. Je to jen o ochotě, či neochotě investovat do rozšíření výroby. Proto nemohou dodací lhůty nikdy naznačovat oblibu/neoblibu.
edit: toto ovšem neplatí při nárůstu/poklesu dodacích dob.
Dinar
Ale je avantgardní nebo extravagantní???
Pekelná Micinka
To ano... S tím nelze než souhlasit. Chtěl jsem nadhodit, zda má cenu ty mladý masírovat, v těch médiích je to často kvůli kšeftu, ale nechtěl jsem to vztahovat jen na autoprůmysl, tam je to ještě docela ok.
Dinar
Klidně to zjednodušme, mě se i stávající C4 líbí, je uhlazená, tvary sedí, žádná extravagance. >😁 😉
GTI
Nejsem vrátnej v lídlu. Hlídám jinde >😁
GTI
😄 :yes:
kuko
v Lídlu francouzský koňak nemají 😉
GTI
>😁
Dinar
Jistěže media, kde jinde než v automoto mediích budeš mít hlavní obsazení mladými a neklidnými s, v jejich věku naprosto přirozenou, potřebou vymezit se. Taťka jezdil stodvácu, prvním pořádným autem byl ojetý passat pár let po revoluci, synek tak slýchá celé dětství, že jedině VW, tak se teď holt "vymezí" ve stylu, cokoliv jiného, hlavně být jiný nestádní atd.... až ani nevidí, že jsou v tom svém postoji všichni stejní, stádní. Klasický paradox mládí, a jako už stovkám generací před nimi to většině dojde, tak do třiceti, v tom je ta jediná jistota, jak se to všechno furt opakuje. 😄 😉
GTI
Zde bych upřesnil - Golf je dokonale (v pravém významu toho slova) designovaný vůz. Ta rafinovanost křivek, která se uvolňuje našim vočím postupně mě vždy fascinuje. Kdybych měl hledat měřítko kvality designu (a zde především v tom, jak design odráží poslání auta) pak Golf je těch pověstných (mainstreamových) 99%.
GTI
😄
Ronault.
Neříkej, že bys alespoň z jednoho ze svých aut do večera nestihl udělat obojživelníka 😉 Jinak taky doufám, že nepřijedu a ŠL bude mít na sobě záchrannou vestu a nebude ze zátoky táhnout Traffica ;-\ 😲
Pekelná Micinka
Natürlich. >😒]
Pekelná Micinka
Ale to se týká i Golfu... Jako oblek je dobře ušitý, něco málo módních trendů, krejčí od VW na každém rohu... Většině vyhovuje a většina se ujišťuje v tom, že to tak má být. Je to prostě samospádný efekt. Svým způsobem útočit na pozici Golfu je při současné a dlouhodobé síle VW v sériové technologii i marketingu nemožné. Zkus se na to podívat z takového pohledu. Kdyby se současnou C4 p
GTI
Přesně. Četl jsem nahoře tvůj pohled na tu "avantgardu" a na "extravaganci", píšeš to dokonale.

Tvůj pohled je velkou inspirací k zamyšlení, kdo dnes vlastně umí stvořit živý, stylový mainstreamový model... ano ano, věci se mění.

P.S. Byl jsem včera u VW a seděl tam v novém Touaregovi. Fakt jsem smeknul. Jak před vnitřkem, kterej sedí, tak i před karoserií. Velmi mě překvapila především ta jiskra, kterou Touareg získal, ta samozřejmost tvarů karoserie, jistá lehkost (!) a až jakási pohledová ... cayennovost. Vzpomněj jsem si, jak jsi psal o jeho jízdních vlastnostech... bude to (opět) eso.
webpaja
Ten pogumovanej koberec, co dává olympiáda do kufru by plavat mohl 😄
Pekelná Micinka
S tím by se dalo souhlasit. Otázka je, kdo jim ta klišé dává, podsouvá... Když ti to povím, řekneš, že to tak není, ale budiž. Jsou to, "překvapivě", média. Prostě stačí něco deklarovat a široce to prezentovat, umět to aspoň trochu podpořit nějakými fakty a je to. Otázka je, co je to mladí...
webpaja
Té jsem nikdy na chuť nepřišel. Byla postavena s maximálním důrazem na efektivitu, ne na vnější efekt a neměla ten syndrom líbivosti, který bych chtěl 😉
white label
Uvažoval jsem o tom, ale všechny čluny, lodě a loďky (na Moravě a ve Slezsku) jsou momentálně pronajaté... 😲 ;-\
Katikakus
O kvalitu provedeni mi opravdu neslo, to bych s tim stravil vic casu nez nejake dve minuty. Co se tyce vtipu, je to vec nazoru, jak je videt z reakci ostatnich. :-!
Ronault.
Ale jo, i když často těma uvozovkama plýtváš ja Kylie, tak jsi pořád ještě hodně dobrý diplomat >😒] Bravwo White Label.

PS: Dnes na osmou asi nedojedeš, co?
Katikakus
Zbytecna krec, sasulo. Slapnul jsi do vlastniho h*vna a ted nevis jak z toho ven. Takhle se v tom jen zbytecne placas a smrdis stale vic a vic.
Pekelná Micinka
Avantgardní budiž, extravagantní raději ne. Extravaegantní se mi zdá k autu nějak mimo. Lepší by bylo říkat neortodoxní, nebo nejlépe, jen netradiční. Ona se ta avantgarda k francouzům tak nějak hodí, ale upřímně řečeno, zas tak moc žádný auto avantgardní není. V souvislosti s C4 je lehce avantgardní jen kupé. Ale ono se to tak nějak tluče avantgarda a sport. Mě chvíli trvalo, než jsem C4 kupé ztrávil, ale o to víc se mi líbí.
white label
Já bych to "slovíčkaření" zjednodušil na fakt, že C4 sice opravdu není typicky avantgardní, ale (svýnm způsobem) osobitá rozhodně je... a podle těchto fotek je přece jen osobitější, než tato její nástupkyně...
Katikakus
Ty zkus vymyslet neco noveho a ne jen dokola placat stejne ohrane trapnosti z mokryma hadrama, sasulo.
GTI
No... vagabund to není 😄 to cečtyřce přiznáme, vlastně souhlas, máš pravdu, co více od Citroenu čekat... 😄
Dinar
Co ta A2?
Dinar
Zajímavé, že ti "mladí a progresivní" ponejvíc žijí v zajetí klišé. Napříkla😜
"futuristický interier civicu", co na tom, že jestli je něco jisté, tak to, že takto ve futuru interiery aut určitě vypadat nebudou,
"avantgardní Citroen", co na tom, že jinakost se projevuje v max. v neergonomických nesmyslech typu volant a displeje a zvenku vidíme jen politickou korektnost s trochou toho chromu,
nebo
"jedinečný italský design", co na tom, že to co v posledních letech italský design (ve třídách kde vůbec prodává nějaká auta) předvádí, jsou různé velikosti jednoho typu oblosti, bravo, mito, julča.
webpaja
C4 3d mi přijde silně mimo mísu středního proudu. V zásadě se mi líbí jen s nálepkami Red Bullu a nápisem Loeb na druhém bočním okně.

Běžný 5d model má nezvykle štíhlé sloupky, velké zasklení opět na danou třídu a netypicky řešená zadní světla.
Tedy nezaměnitelné, vybočující z řady.
GTI
Z tebe mi mohou leda tak smíchy prasknout kalhoty.
white label
Určitě ano, ale pokud je kapacita relativně vysoká a přesto jsou čekací doby dlouhodobě! velké, pak už to zřejmě o něčem svědčí...
GTI
Zkus hodně mokrý hadry...
Dinar
C4, C3 stejný mustr, měli(mají) dělat dojem jednoprostorového vozu, takový mpv styl, jenže i to tu už bylo, třeba u civicu. Ale ani nejde o to, jestli je stávající C4 lehce zaměnitelná s některým z konkurentů, nejspíš ne, ale pořád nevidím tu extravaganci a avantgardu, vidím zmenšené mpv, dobře a nekonfliktně zvládnutý design. Takové Audi A2 je děláno podobně, jistě se shodnem, že je trochu jiné než cokoliv své doby, ale přijde ti jeho design extravagantní? To je to, o co mi jde, design citroenu není roky ani avantgardní ani extravagantní (s výjimkou C6) a to ani nechci připomínat vyložené zívačky typu předchozí C5 nebo xsary.
T613
už ho nech. on nikdy nepochopí, že to je jen o kapacitě výroby, tedy jak je nastavená. 😉
Ronault.
Příspěvek úplně mimo 8-s :no😒br />
Tobě ta C4 nějak dává, že by vnitřní boj, že se ti podvědomě líbí více než Guru? >😒]
Nikdo tady o plakátech nemluvil, nevím, kdes je vytáhl.
white label
Chápu..., ale přes zákl. dieselovou motorizaci a "sociální" výbavu konkrétního kusu, nelze hodnotit jednu generaci jako celek... 😉
Kompakt v úplném základu a s atm. dieselem, bych si osobně nekoupil od žádného výrobce ani tehdy...
kuko
tužší nastavení...kua, to pomalu člověk nenajde žádný vysloveně pohodlný vůz na drcání po městě, samý suprsport >😒]
webpaja
Já si myslím, že tohle je obecné vnímání. Toto musí jít napříč kluby.
Je to slušně střižený jednořadý oblek.
T613
ve firmě máme stejnou verzi, kterou testoval Perun blahépaměti. Děs běs.
GTI
S interiérem Focusu dvě mají to, že ho... nemají. Jinej problém v tom nehledej.
webpaja
Tu mám jen po ránu než se vyčůrám 😄
GTI
No... za tohle tě tu citroklub asi moc nepochválí... 😄
GTI
Klid, klid, klid. Jedno je jisté, plakáty budou. No a máš to. Až se tě spolužačka zejtra zeptá na čem jezdíš, jen tak napůl utroušíš, že už tejden máš novou cečtyřku. Nakonec, vystřídala po měsící Giulietu... kdo z nás dospělejch by si mohl dovolit to říct, kdo z nás si takhle žije? A navíc, tobě tu cečtyřku bude věřit i ta spolužačka... a o to jde ne?

BRAVO PLAKÁT :yes:
webpaja
Nejuniverzálnější oblek nenosí cedník, ale Golf, pokud mu chci konkurovat budu se chovat alespoň v něčem stejně.
kuko
nevím co pořád máte s tím interiérem u FoFo2. Já teda jezdil jen s verzí před F/L Ghia, ale nepřišlo mi to nějak tragické. Takový slušný průměr.
webpaja
Milá, ale úplně jiná, než zbytek konkurence. A C4 pseudokupé ještě víc...
GTI
VWotevřel jsem si k tomu i VWrancouzskej koňak... >😁 a nic...
webpaja
Takový drobný poznatek. Pokud neberu večeře, ale obědovou pauzu, pak francouz nikdy nezapomněl na úplný neobchodní break mimo závod s dvouhodinovým přísunem jídla. Němec z mé praxe vždy šetří čas, použije závodní jídelnu a chce dodělat rozpracované. nejdřív práce, potom zábava. 😉
GTI
A byla to fakt tyč řízení? Neměl jsi náhodou erekci... 😉
kuko
když přesedláváš z Thalie, Fluence ti příjde jako "luxusní" limuzína 😉
webpaja
Uměl, ale ne v social edition, kterou jsem drandil 😄 Byl to holobyt.
Dinar
Jak tu diskusi sleduju, vidím, že jsem ve vnímání designu stávající C4 docela mimo. Mě to auto z hlediska svých tvarů nepřijde avantgardní nebo extravagantní absolutně ničím, naopak, je to uhlazený nekonfliktní design, v čemž také vidím důvod, proč se celkem solidně prodává také na konci svého životního cyklu. Je to taková milá oblá bublina, jejíž použitelnost kazí papírový interier a citroenovské pokusy o "originalitu" viz. volant a displeje. Tedy, z hlediska vnějšího designu nevidím na nové C4 nic převratného, ale ani žádný tragický obrat k nudě či superkonzervativnosti. Nasměrování k německému konzervativnějšímu pojetí s pár francouzsky rozmáchlejšími prvky došlo už dříve např. u C5 a tento styl citroen drží ve všem dalším vč. svých MPV i řady DS, kde je ten akcent na zmíněné franc. prvky přece jen větší. Tedy, podle mého si tu s nějakou citroenovskou extravagancí docela lžete do kapsy, nic takového, kolem sebe od citroenu nevidím už roky (o výjimce C6 jsem psal), z čehož mi plyne, že není důvod brečet tu nad novou C4 jako nad tragickým oklonem od čehosi. 😉
GTI
Své zkušenosti uplatňuji proti tvým snahám vystavět z ničeho pahorek. Ano, chceš-li, můžeme se vrátit k tvým oblíbeným mrkáčkům a když nevíme jak dál, sázet sem jednoho za druhým.

P.S. Příště mi napiš, že píšeš nejraději na úrovní prosťáčka z mateřské školky. Pokusím se také o nějaký infantilní vtípek.
Pekelná Micinka
Mě tedy současná, stále ještě, generace v 5dv. nepřijde ničím extravagantní. Řekl bych, že tohle označení se k autům ani nehodí... Ale byla jedinečná, ovšem pokud dokáže člověk hodně vnímat, pak je jedinečné svým způsobem každé auto. C4 je prostě neortodoxní a špatně zaměnitelná.
kuko
tak tak, všude je něco, a ne vždy vše francouzské je francouzsky uvolněné a německé německy in ordnung 😉
white label
Chceš tím říct, že G IV neuměl okna v el. a centrál na dálku? 😲
kuko
přidávám se :yes: :yes: :yes:
kuko
tak, teď si to po sobě přečti znova, hodně pomalu, slovo po slovu. Pak si na monitor stáhni fotku aktuální C4 + fotku nové C4. A vwotevwři pořádně vwobě vwoči 😉
white label
To ano...(taky jsem napsal "svým způsobem"), ovšem kvalitu zpracování interiéru podědil (minimálně částečně) určitě... 😉
Pekelná Micinka
Protože jen tam jsou stále ochotni věřit, že to je limuzina.
white label
Mé reakce nejsou zrovna "lidové" a jsou "ušity" na míru konkrétního uživatele, které mu jsou určeny především, podle jeho inteligence a charakteru volím i formu textu... 😉 😄
Pekelná Micinka
>😒] >😒] :yes:
T613
hodně silná slova.. FoFo II co se týče interiéru nepodědil vůbec nic. Jeho interiér je děsný ;-\
kuko
na najlepšího se čeká 4 měsíce, na horší třeba i 6 měsíců. To jsou ale pitomci na světě co? 😉

Tvé zkušenosti s nějakými řetězcemi jsou v jaké relevanci k nové C4?
webpaja
Měl jsem napsat, z mého pohledu rozcupoval. Názory ostatních neřeším. G IV. mohl mít stokrát lepší palubku, ale vždy bych ji vyměnil za sofistikovanější věci jako tehdá bylo nahrazení švihadel, nebo centrál na dálku.
Ronault.
Tvé příspěvky mohou být vykládány všelijak, buď málo nebo moc uvozovek >😒]
Pekelná Micinka
Bohužel, ani kvalitou provedení se ti ten vtip nepovedl...
webpaja
Ano FF II. beru jako jednoho z nejhorších nástupců všech dob.
Jinak u FFI. za těch pár tisíc km nic neupadlo, ale u G jsem zkřivil tyč řízení na výmolu u Prostějova. 😉
GTI
To jo.
GTI
Nauč se napřed chápat psaný text. Pak se přihlaš ty brepto.
GTI
Otázkou je, kolik bude těch, co to "oblečení" budou chtít nosit (píšeš nyní jak o cee´du).

A právě v tom tkví ta Perunova adorační oblouzněnost, on očekává "přeběhlíky". Tvrdím, že na přeběhlíky tu není dostatek inspirace. Ausgerechnet u citroenu.
white label
Poslední dobou si trochu "mimo", rychleji píšeš, než myslíš...
Nic z toho co píšeš jsem přece nepopřel, rozhodně však celková kvalita Focusu I, nebyla tak rozdílná (včetně samotných prodejů), aby se dalo tvrdit, že Focus I doslova "rozcupoval" G IV, což je naprosto zřejmá pointa mé původní reakce na webpaju... 😉
Pekelná Micinka
A je to vpořádku. Golf má svou hodnotu, ale to neznamená, že vše jinak je vše špatně. Nebo naopak, že vše podobné je kopie. Jak jsem psal výše, základní tvar Golfu vyšel spíš z technickopraktických poznatků, než jako čistý výplod "choré" mysli designera.
Pekelná Micinka
Tak včera jsem na parkovišti oblézal A3 co to jen šlo, ale tohle tomu podobný není. Samozřejmě, pokud v tom nevidíš i Cerato... 😉 >😁 A pokud za ten rozštěp považujete to zapuštění lišty se znakem do kapoty, tak to já vnímám jako jednu z fines designu aktuálního Citroenu.
white label
>😒]
Ronault.
Ono je pravda, že Golf IV a jeho útulný interiér byl na vysoké úrovni, ale nevím, jestli to je postačující. Přecejen dojem prostornosti jsem měl lepší ve Focusu a i jízda byla lepší, nevím, jestli tolik bych stavěl na první příčky právě jen interiér. Každopádně mě až tolik Focus ve vyšších výbavách neurazil. Neurazil ani ten Focus II, to abychom nepřešli do takového toho obecného prvku, že jen Ford se dá v zatáčce řídit a že jen plasty z VW nezpůsobí kontaktní dermatitidu 😉
GTI
Evoluce, kuko, tedy, autoevoluce je pojem který bys měl už dávno chápat, je to mezigenerační změna, odražená v novém modelu, který pokračuje v designových markantách modelu dosavadního a tyto komponuje do celku, a který koresponduje s aktuálním designovým pohledem automobilky. Viz. například Golf.

Revoluce je vizuální zlom, viz, např. posední escort a následný Focus 1.

Tam, kde se nekoná aní postupná cizelizace stávajícího modelu, ani ten velký designový třesk, se jedná o mezistupeň... jakýsi designový přešlap. Přesně, co?
T613
vzhledem ke své zaujatosti se k problematice GIV/FoFo vyjadřovat přímo nebudu 😄
white label
Focus I byla určitě trefa do černého, ale jeho interiér (především kvalita) byla nepřehlédnutelná "piha na kráse", kterou svým způsobem podědil i Focus II.
webpaja
Já samozřejmě taky 😄
webpaja
Magda přisla o půl generace později, pravda.
webpaja
Kdysi jsem měl firemní G IV. SDI, úplná holota a dtto rok nato FF I. G byl v SDI a FF s 1,6, takže motoricky neporovnatelné. Tehdá mě nevadila ani UFO palubka. FF mi sednul o tolik líp do ruky, že mi G připadl obstarožní.
GTI
Ty sem tlačíš svou zkušenost s tím základním modelem. Já nahoře jen připomněl, že na Golfa se dnes čeká 4 měsíce. Na toho nejlepšího ve třídě, že se čeká 4 měsíce.

Odpověď, že je ti to všechno putna je milá, ale dokresluješ než to, že o těchto věcech víš málo a velmi povrchně. Za to tě samozřejmě nekritizuji, pokud bych však mohl, pak za to, že se pouštíš na tenké ledy, což je bezhlavé.

Mám poměrně četné zkušeností s jednotlivostmi v řetězu - výrobce, dovozce-prodejce-kupující. A vím, kdo umí umět.

Čěkám tedy až se vrátíš k autům a konečně tu napíšeš nikoliv uštěpačnou reakci na nějakého kolegu, ale hrdý, kukův příspěvek k cečtyřce.
white label
To nevím, ale zrovna tohle bylo taky trochu jednostranné, zřejmě se při diskusi trochu "nakazil"... 😉 >😒]
marek.g
:yes: pěkně pane kolego pěkně jsi mu to napsal 😄
webpaja
Na druhou stranu, všude je něco 😉
Na jednu stranu pak víc toleruješ francouzský "uvolněný" systém, na druhou je vidět, že na některé přistěhovalce germánská metoda cukru a biče neplatí. Nicméně jakákoliv bagatelizace těchto poznatků je k prdu.
Spíš to bylo na usmání 😉 , že každé pravidlo má svou výjimku.
white label
Tak 323F V6 byla sice jen dvoulitr (VR6 2,😄, ale hlavně přišla až zhruba dva roky po VR6, takže na svou dobu Golf VR6 jedinečný počin rozhodně byl.
A pojem "rozcupována" mě docela pobavil, a to nejsem žádný velký příznivec IV. generace Golfu, spíš naopak.
Aby mohl Focus I "rozcupovat" G IV, musel by mít kvalitu interiéru aspoň na 50% G IV, k čemuž se bohužel skoro ani nepřiblížil... 😉
pallas
GTI ty si tak zaslepeny s tym tvojim "uzasnym" Golfom
>😁
Ze vraj "To auto dnes nemá jedinou chybičku" - a ze samotni nemci na nete vypisuju prave o mnozstve chyb na novych golfoch? Co tak zabludit na motortalk.de
kuko
tvrzení, že se mezigenerační evoluce nekoná, je myslím trošku (hodně) mimo
T613
dneska co myšlenka to zásah 😉 :yes:
webpaja
Předposlední eFko je jeden z nejkrásnějších liftbacků historie. Vypadá úžasně i dnes...jen kdyby někdo v Hiroshimě trochu chtěl 😉
GTI
>😁 :yes:
GTI
To vím, kuko.
webpaja
Práce ne, ale zaměstnání chtějí všichni 😄
GTI
Na mazdu pamatuji, neskutečnej rajc. Focus jedna byl velký počin Fordu, ano, Vizuálně ovšem, tedy uvnitř to bylo tehdy jako dnes - Golf.
webpaja
Na adorace je samozřejmě brzo, Perun pouze zkonstatoval co považuje za lepší proti odchozímu modelu a co naopak bude negativem oproti konkurenci.

Minulou C4 vidím jako extravagantní kabátek, ketrý se dá nosit omezeně. Novou jako slušné oblečení s dávkou elegance, které se dá nosit všude.
kuko
Já si základní model nevymodlil, já si ho koupil, to jen aby bylo jasno (jsem tvrdý ateista, a každá zmínka o náboženství v souvislosti s mojí osobou mě uvádí do pozoru, to není nic osobního, to jen vyjasňuji fakta 😉 )

Bohužel tvoje argumentace opět vyznívá stylem, že díky širší prodejní síti VW je tento automaticky lepší výrobcem než Citroen. Že je jeho postavení v ČR silnější o tom ve sporu nejsme.
Pak by mi ale taky stačilo zajít třeba do Francie a máš tam prodejce Citroena v každé vesnici. Jakou to má výpovědní hodnotu?
Pro mě, jako kupujícího jsou vztahy importéra/prodejců/výrobce totální putna. Dokaď za své peníze dostanu odpovídající zboží/službu, ať si klidně třeba smlouvy uzavírají na vytženou stránku z notesu. A jestli jsi myslíš, že ti široká prodejní síť, případně nějaké dokonalé smlouvy zajistí perfektní servis, stačí si přečísť nějaké zkušenosti lidí, co reklamují jakoukoli značku v ČR (zejména ale VW má docela pikantní příběhy, teda když pomineme superstar AMT)

Takže se můžeme vrátik k autům a prodejny snad řešit nebudeme 😉
T613
:yes: jak ty to děláš
T613
o tom nepochybuji, nicméně těm některým to nevysvětlíš 😉
GTI
Tam ani neznají pojem... práce >😁
webpaja
Některým citlivkám by po prohlídce provozů dodavatelů v automotive vypadlo daleko víc 😄
GTI
Ano, prodeje jsou dobré. A to je vše. Není to ovšem na adorace, kterých se tu neodpovědně dopuští Perun. C4 byl velmi silný v nástupu (myslím na ta očekávání), byla to vskutku cotroenovská "bomba", tedy bylo to to, co poučení lidé (nikoliv naivní dětští fandové) očekávali od Citroena - konečně, konečně vykročení směrem k originalitě. Čas ukázal kam do došlo... v tomto kontextu by bylo zajímavé mrnkout na graf prodejů po měsících. Jestli pak vůbec C4 udržel prodejní růst po dobu tradičních tří let?
T613
z kterého jsi měl vředy a vypadly ti všechny vlasy 😉
kuko
tak to jsem dopadl ještě nakonec celkem v pohodě >😁
GTI
Opravdu tu chceš argumentovat tím, že prodejny Citroenu a VW jsou zde na stejné úrovni, na stejných počtech? Kuko... máš ty vůbec alespoň nějakou minimální zkušenost s tím, jak se organizují prodeje, jak fungují jednotlivá zastoupení, jak funguje zásobování náhradními díly, jak funguje proces reklamací atp? Víš kolik zde prodává citroen a VW? Jednal jsi někdy na úrovni dovozce, na úrovní jednotlivých prodejců? Viděl jsi například smlouvy uzavírané mezi dovozcem a prodejcem? Zajímáš se o to, pracuješ v tom? Nebo sis jednou vymodlil někde (jak píšeš) ten základní model a dvě hodiny ses cítil jako král města?

V tomto kontextu... nechci tě tu nějak diskuzně drásat, souhlasím s tím, abychom se raději vrátili k tomu o čem tu píši od počátku, to jest k autu.
Katikakus
No jo, ale jediny, kdo tady posuzuje deasign a techniku aut podle loga na kapote jsi ty 8-s :-! :no:
webpaja
😄 Takový závod míru a přátelství.
webpaja
Jedinečným, ne však jediným, vzpomeň na překrásnou Mazdu 323F V6.
G IV. byla sice efektní, ale pramálo efektivní, byla rozcupována Focusem I.
kuko
když myslíš...
white label
A na čem jsi závodil, na kole? Tour de France, Giro d´ Italia, nebo jen Závod míru? 😲 >😁
webpaja
Milion kusů za 5 let bude někde na úrovni Octavie. Co se týče prodejů Golfu, je v posledních dvou generacích neměřitelný. Už to mu dovoluje startovat o cca 2kEUR výše než konkurence.
V kontextu celé třídy jsou tedy prodeje dobré.
Katikakus
Mam podobny nazor :yes: 😉
webpaja
Já jsem pár závodů v Evropě projel a byl by jsi velmi překvapen 😄
GTI
Každému občas počiny nevyjdou, to přiznává (přiznat musí) každý. Důležité je vědět, že ve třídě kompakt nehraje Citroen ani první, ani páté housle. Jen někde v dálce cinká do trianglu. Tohle však nekritizuji, tenhle segment prostě citroenu tak nějak nevychází.

Milión kousků naseká Golf za necelá dva roky, to není argument, spíš by ses měl ptát, jak toto číslo hodnotit v kontextu čísel třídy jako celku.

Mezigenerační evoluce se nekoná, nekoná se ani revoluce. Koná se jen naroubování předku á la C5 a posbírání designových nahodilostí od konkurence, což je pro mne (na to, jak citroen cením) neuvěřitelné.
webpaja
Tam se nepracuje nikdy 😉
kuko
teda, dneska jedeš :yes😒br />
jasně, jen v Reichu existuje robotizovaná pásová výroba.
Ve Francii se zjevně auta bouchají v manufakturách ručně na kovadlině...

Exluzivní prodejny VW vs. zjevně polorozpadlé, nevytopené krámky s Citroenem....

Jaký je rozdíl mezi čekačkou na VW a na Rencka? Nebo třeba na japonce, na korejce, na taliána? Jakou hodnotu má tato informace? To pak můžu argumentovat, že zájem o GURU opadl, protože ještě loni byla čekačka delší

😉

Oblíbenost modelu na trhu je spůsobeno spoustou faktorů. Třeba i tak blízké trhy jako ČR a SR mají svoje lokální specifika. Někde se Citroenům daří víc, někde míň.

Sorry za výraz, ale dnes je to z tvé strany křeč. Já chápu, že tady už dva týdny nebyl žádný článek o Alfě a tvá potřeba mít nepřítele je neuspokojena, ale prostě zoufalá snaha za každou cenu zničit C4 je, hmm, nehodna diskutéra tvého formátu.

Poďme se bavit o motorech, převodovkách, podvozku, v čem je GURU lepší, čím kontruje C4. Myslím, že právě tady je potenciál na zajímavou diskuzi - třeba jestli je lepší cesta TSI, nebo THP? Jestli TDI CR nebo HDI? a pod.
white label
Lépe řečeno, (v náramkové formě) spíš jen přežívají... 😉
GTI
GOLF byl od sedmdesátých let, tedy od první generace vždy tím nejlepším autem třídy. Co se týká vlastních generací jednotlivých Golfů, pak z nich na tom byl nejhůře G4. Paradoxně je to však stále jedna z nejkrásnějších karoseií. Z hlediska sportovních mutací je samo legendou G1 GTI, G2 GTI a G5 GTI, G3 bodoval výročními edicemi, a G3 ve verzi V6 užitím šestiváloce, což bylo na svou dobu (a dodnes je) jedinečným počinem, koneckonců v tomto modelu byly poprvé ve třídě užité měkčené plasty. .

Důležité je vědět, že nikdy nebyl na trhu ve třídě vůz od konkurence, kterému by měl dát poučený šofér přednost před aktuálním golfem. Tedy, pokud chtěl to třídně nejlepší. Co si tom myslíš ty, já, my všichni, to není vůbec důležité, důležité je, že to tak prostě bylo, je a natuty ti podepíšu že i nadále bude. Tohle si prostě tak nějak z principu ti němci vzít nedají.
Perun
Lépe odladěná současná platforma. Více izolace a trochu tužší nastavení..
Perun
Rozpaky nad dosluhující generací? Tys´ v tom pangejtu musel nastydnout.. SOučasné C4 se prodalo více než milion a stále se celkem slušně prodává v počtu asi dvou set tisíc ročně... 😄

Podívej se ještě jednou na ty proporce a rozměry, otevři si ještě jednou fotku interiéru... Že je design konformější než dříve, to je jisté, jde ale o to, že současná C4 v době uvedení na trh působila jako zjevení. Ta nastupující je ale jejím pokračováním a přirozenou evolucí Citroënu jako značky.

Tak jako dospěl Citroën (a je to vidět na většině jeho současných modelů), tak dospívají i lidé. V pubertě ses hledal i ty, aby ses konečně našel okolo padesátky a vytvořil si svůj styl. A že jsi usedlejší, jistě, konečně jsi dozrál a přetavil roky hledání sebe sama do něčeho, co tu každý rozpozná.

A našel se i Citroën, který dokonce došel tak daleko, že přiznává, že některé jeho počiny prostě nevyšly tak, jak si představoval. Stále zůstává sám sebou tak, jak je to jen možné, aby zůstal ve hře, zároveň ale našel tu správnou rovnováhu mezi svébytností a nezbytnou univerzalitou. To se nepoštěstí každému..
kuko
Fluence bouchají v Turecku 😉

a tam se přece pracuje jen 1/3 pracovního týdne >😒]
GTI
Nemůžeš přece porovnávat organizaci výroby aut německých a francouzských. Mohl bych tu vypisovat neuvěřitálné příběhy, když frantíci nastupovali na zdejší trh a pak také příběhy, když nastupovali němci. Koneckonců, podívej se, jak se tu prodává citroen a v jakých exklusivních prodejnách se tu prodává VW.

Skutečnost, že se na Golfa čeká čtyři měsíce je zásadně něco jiného, než když jsi na nějaký francouzský model v základu čekal ty měsíce tři.

Někdy se zaastav u VW a máš-li možnost prober detaily. Budeš se svými zkušenostmi šokován tím, jak to jinde také může fungovat.

Fluence se tuším vyrábí v Turecku jako levný model pro jisté sociální vrstvy. Pokud tím chceš argumentovat v případě C4, asi jsi už opravdu definitivně v říši svých vlastních divů...

P.S. Čekání na auto není rozhodným argumentem o lepším či horším autě, jen to u (porovnatelných) výrobců dokladuje oblíbenost modelu na trhu.
kuko
>😒]

GURU je dokonalý možná teď, ale zdaleke ne vždy byl. I když to něktěří nikdy nepřiznají 😄
webpaja
Třeba dělají jen na polovinu pracovního týdne a čekají až se sejde dost objednávek >😒] . Znáš francouze 😄
kuko
jak to je vlastně s podvozkem - myslím, že to v článku nevzpomenuli - bude to platforma kterou užívá P308 nebo něco nového?
Perun
Tak za dva roky 😉
kuko
já čekal na svůj žabácký sedan v základní social výbavě bez jakýchkoli extra 3 měsíce 😉 Takže je to asi teda druhé nejlepší auto hned za GURU :yes😒br />
EDIT😒br />
zkus se někdy ze zvědavosti, ne že bys to myslel vážně, to určitě ne, zastavit u nějakého prodejce Rencků a zeptat se na čekačku na Fluence 😉
Katikakus
Neber se tak vazne, noumo. Praskne ti zilka. 8-s :no:
Perun
Klid, GTI, vím dobře co je Citroën. Ale také vidím, jak šlape do pedálů. Vidíš to určitě i ty, jen se tomu bráníš.

A k tvé otázce - ano, umím si to představit. A velmi dobře. Pojem "superkonzervativní" je totiž trochu příliš, naživo předpokládám mnohem větší efekt. Zejména v tmavých barvách a na pěkných kolech.

Jak říkám, nech to v sobě dozrát.
kuko
píšeš tady, jako by se majoritní část kupujích v segmentu kompaktů rozhodovala na základě dizajnu. Už to vidím - vybere si speciální edice od 5 výrobců s atmosferickou 1.6 na plecháčích, a pak se rozhodne, zdali chce extravagantní nebo usedlejší dizajn... :😉
GTI
Jistě, já jen reagoval na to, že tu údajně měla pětistovka snad už letos vytěsnat i vládní vozy... >😁

Perune, za dva roky si napíšeme jak C4 prodejně "jede".Jo? 😄
Ronault.
Na Chevrolet Cruze se čeká ještě déle a když si objednáš dosti nezvyklou výbavu, tak budeš čekat na kdejaké auto 4 měsíce, pokud to nebude skladovka, ale ty najdeš i u Golfu.
Perun
ALe jo, proč ne.. sto lidí.. 😉
I C4 bude mít moderní automat (Aisin 6°, nebo pilotovanou převodovku s pádly pod volantem - viz obrázek v článku), ale mezi tím pro benzínovou jednašestku i prehistorický čtyřkvalt z kraje devadesátých let..
kuko
tak, bravwo, používáš v zoufalství argumentaci, kterou sám vyčítáš svým oponentům :yes😒br />
Možná na severu Čech horníci při přepravě do práce preferují voňavkové GURU z Reichu po důchodci, nebouraný, topstav, před F500, ale jinde po Evropě se prodává víc než dobře.
Ještě napiš, že s tím propadákem jsi to myslel jen pro ČR trh, a bude to dokonalé.

Apropos, někdo tady dookola vypisuje, že v Reichu je to zališkováno, před supermarketem, před operou, před úřady, před školou. Nejezdím sice do Reichu často, ale spíš tam teda potkám Porsche (Mnichov nepočítám, tam je Porsche snad víc než GURUů >😒] ) než nějakou brazilskou šelmičku...
GTI
Nepovažuji to za nejzásadnější argument, jen zcela přirozené potvrzení toho, jak si který model stojí u těch, co auta kupují. Ano, o Golfa je obrovský zájem.

No, jen považ - dvojspojka, dvojité přeplňování, adaptivní podvozek... to vše takřka za pár švestek, tedy auto, které má úřadující světový motor roku, exklusivní převodovku a špičkovou kabinu i karoserii. To auto dnes nemá jedinou chybičku. Akorát holt si na něho musíš čtyři měsíce počkat. Tak o tom píši. Co si z toho odnášíš je než tvůj problém.
Perun
Jo, zatím je to jen mudrování.. počkejme za rok touhle dobou 😉

Jinak pětistovky jsou s trochou nadsázky plné ulice velkých měst minimálně jiho-západní Evropy. Mě osobně je její styl vzdálen tak, jak jen může být, ale motivaci kupců (uživatelek) jsem schopen pochopit.. Dobrý tah.
Blue Sun
To jsou hooodně dobré a hodně chytré digitálky. Taky jsem o nich uvažoval, ale pro mě jsou k ničemu.
kuko
vidíme to stejně Perune :yes: 😉

ač z frantíků tíhnu spíš k Renckovi, poslední generace Citroenů vs. Renaultů mění moji maličkost právě v toho "přeběhlíka"

C3 vs Clio po F/L - C3 vyhrává KO
C4 (nová) vs. Megoš - hatch C4 opět KO, ale jak jste si asi už všimli, jsem kombiúchyl, takže tady by měl Megoš lehkou práci
C5 vs. Laguna - hmm, tak tady by to bylo asi na body, pro Lagunu, a to díky benzinům. Ale jinak se mi líbí obě +/- stejně.
Picasso vs. Scénic - Scénic na body, opět díky lepšímu výběru benzinových motorů + příjemnějšímu interiéru

co mi u C4 zatím chybí (teda spíš z pohledu komplexnosti nabídky) je ten moderní automat. Megoš má alespoň 6st klasiku, plus pomalu nasazuje i dvouspojku. Maloobjemové benziny mají oba slušné, ať už THP nebo oturbené TCE.
Jak píšeš, prostor pro posádku (krom znížení stropu vzadu) není problém ani v aktuální C4. Se zvětčením kufru to teď vypadá na jednoho z premiantů třídy. :yes:
GTI
A tobě se zdá, že je zde na silnicích zapětistovkováno... 8-s >😁 Já potkal dvě. Možná to byla ta sámá...
GTI
Klid, Perune, děláš, jako bys nevěděl co je Citroen. Co je kompakt víme snad všichni. To neznamená, že by v této třídě měl ovšem výrobce létat na designové hrazdě. Umíš si například představit někoho, kdo jezdí současnou C4 (svým způsobem velmi výjimečný design) a už se těší na superkonzervativní C4 2011? 😄 V tomhle tkví ten problém, nejsou oddanci...

A když už tedy je potřeba přijít s něčím novým, musí to být... nové. V tomto pohledu je Renault oproti citroenu avantgardní designový revolucionář...
Ronault.
On to myslel tak, že si lehneš do pangejtu a čekáš na toho Golfa a čekáš a čekáš a čekáš, teprve po 4 měsících si všimneš, že nějaký projel >😒]

Každopádně vždy dokonalý Golf mi začíná být znechucován, ale co už, hlavně se nenechat 8-s 😉
kuko
ano, argument že na Golfa se čeká 4 měsíce, je ten nejzásadnější a tím můžeš svoje příspěvky ukončit, dík 😉
kuko
F500 měla od "hlasu lidu" taky prognózu propadák roku, takže já bych si na výsledky C4 počkal do konce 2011, pak zhodnotíme 😉
GTI
Ty postojové veletoče na diskuzi musí být vyvolané málo okysličeným mozkem některých slabo...zrakých jedinců, jinak se to vysvětlit nedá. Roky tu čtu, že německý mainstream (včetně supermainstreamu) je vizuálně nevýbojný, usedlý, ve zkratce klasická šeď a klasická nuda... No, k tomuhle snad jen jemné doporučení - lehni si do pangejtu a sleduj golfy. Jiskra, styl, vizuální rodokmen, vše nadávkováno na lekárnických designových vahách. Koneckonců, konfrontuj příď nové Astry s přídí nové C4...

Roky tu také čtu, že citroen je ten správný tvůrce aut, neotřelá designová řešení, prosklené kufry, design následujících tisícíletí... a... ona přijede doslovná superkoncentrovaná šeď a nuda, a co se nestane? Klub zaječích pysků horuje za tradice, za konzervativnost, za usedlost, za reminiscence na minulá, museální karosářská témata. Ale ale, kam se vytratila ta názorová avantgarda? Že by snad kompaktní třída neměla mít svůj styl, své úchvaty, svou originalitu?

Je to samozřejhmě jinak, C4-2011 je než úpěnlivou touhou překonat rozpaky nad generací dosluhující. Touhou utéct do jiného designového světa. Žádná evoluce, a už vůbec žádná revoluce. Nezbývá, než abys v tom pangejtu plakal za svými minulými sny. Nezbývá, než si konečně uvědomit, že jsou ti, co to umí desítky let, co nepustí otěže z rukou, a pak, že jsou ti ostatní... tak se neboj sám sebe a přiznej si, že jestli něco, pak tenhle modelový krok je pro tebe zklamáním kvartálu.

Mimochodem... na Golfa se nyní čeká čtyři měsíce, na Tigiho měsíců sedm... to víš, někde jsou fronty, někde holt jen povlávaj větráky v oparech naděje. Tak si vyber tu správnou výlohu. Neboť na nic jiného nebudeš v životě koukat s větším soustředěním, než na svůj vůz.
kuko
smer je jasný. Keď to nemá ten správný znak, je všetko ďalšie márne.... 😄
kuko
hele, já myslím, že tohle nebude výjimka >😒]

skoro každé ráno potkávám Pažouta 309 který ma čelní masku přibouchanou z nějakého starého POLOboha >😒] i se znáčkem

který koncern je teď ten správný? >😁
kuko
ježíši, co děláš na netu v 5.17? 😄

5008 ale přece jen není typický Pežot posledních let. Vyrovnávání křivek je docela výrazné, trošku tam vidím jakoby nádech New Edge směru Forda
Perun
Co si představuji, to vůbec není důležité.. čili k tvé otázce.. Ano, takhle by to klidně mohlo být... to nemá s dětinskostí nic společného. Osobně tipuji revír nové C4 na daleko širší úrovni, než jen u toho Megana..
Mám za to, že Citroën na sobě tvrdě maká a ovoce svého úsilí může sklízet třeba právě po uvedení nové C4. Jak psal výše Webpaja, je to strategický segment, který generuje nejvyšší obrat a definuje přítomnost značky na trhu.

Nech to v sobě dozrát, sám pak možná uvidíš ten posun ve vnímání. A až za tebou jednou zaklapnou dveře nové C4 na nějaké testovačce, tak si na tenhle rozhovor vzpomeneš.
kuko
Xsara je super. Ja osobne ju mám strašne rád. Aj keď má nejaké muchy, je to velmi príjemné a pododlné auto :yes: Dizajnovo je to dokonalá šedá myška - nekonfliktná. Asi nebude mať žiadných "fanatických" obdivovateľov, na druhú stranu ani žiadných "fanatických" odporcov.

A aj relatívne jednoduché - dokonca aj ja so svojimi dvoma lavými rukami si tam viem docela dosť vecí urobiť sám.

307 je generačne na úrovni C4. U PSA vždy prichádza s novou generáciou najprv Pežó, po 2-3 potom Citroen. Takže Xsara Break ešte dva roky koexistovala s 307Break, ktorá logicky musela byť aj cenovo vyššie.
GTI
Dát na logana logo bentleye a tvrdít, že stát se to v reálu, všichni tu vzdáváme Bentley hold není názor, to je jen a než potvrzení hlouposti a skutečnosti, že autor neví o autech a o designu vůbec nic. Názory, Petře, tu píší jiní.
kuko
souhlas

bohužel se tady přesně projevila jakási vrozená neschopnost frantíků dotáhnout věci (často) do konce - předchozí Xsara, která byla spíš usedlá, nekonfliktní, měla ostrou mutaci VTS s velice schopným motorem. Bohužel její look zdaleka neodpovídal tomu, co bylo pod plechy.
Tak to u C4 udělali obráceně. Look je už dobrý, zato pod kapotou je ticho po pěšině...

Trestuhodné promrhání potenciálu z x-úspěšných let ve WRC (potažmo i nižších soutěžích, třeba pro C2)
GTI
Špatně je to poskládání "od všeho kousek". Předek neharmonizuje se zádí. Uznávám, to co má vytvářet firemní kotvu, tedy příď, ta citroenovská je. Ovšem... bohužel.
GTI
A to si představuješ jak? Že ti co dosud kupovalu mégana si zítra koupí horní C4? Nebuď dětinský a bláhový. Aby model získal přeběhlíky, musí se stát něco, co ty zákazníky přiláká. Nijakost však tím "něčím" není.
T613
Perun
Jako obvykle 😉 :yes:
Perun
Inu, jestli bude či nebude, o tom nerozhodne GTI, ale trh, potažmo zákazníci.. Mezi zákazníky je totiž těch "přeběhlíků" opravdu dost, ovšem bez pejorativního podtextu.
Jnými slovy, nastupující generace C4 má díky své větší univerzálnosti daleko vyšší potenciál oslovit i ty zákazníky, pro které je současná čtyřka sice neotřelá a zvláštní, ale tím to taky končí.. rychle totiž končí tam, kde jiní teprve začínají být zajímaví. A nejen kvůli roku narození..

Pokud máš namysli "jiskřivým celkem" třeba C6, pak jistě, ovšem to byl pro Citroën setsakra drahej špás na to, aby si ji vystavil do muzea jako zajímavý pokus odlišit se espritem a nedbalou elegancí rozevlátých linek... i Citroën potřebuje především prodat.

Mám za to, že nová C4 bude prodejně úspěšnější, než ta stávající. Šarm rozhodně nepostrádá a pokud se úspěšně ujme v silné konkurenci nižší střední třídy, zaniknou nářky o chybějící rozevlátosti jako krákání vran.
webpaja
Největší mínus vidím stejně jako ty a spousta jiných v nabídce automatických převodovek. Ta díra je strašlivá a bude se těžko dohánět.
Znovu kvituji s povděkem odklon Citroenu od neustálého šokování u stěžejních řad. nová C4 sice není extravagantní, ale také není unylá. Dnes se už dá říci, že design C5 odolává zubu času velmi dobře a to samé se dá čekat od nové čtyřky. Inspirací podobně skloněných C a D sloupků lze nalézt více než jen nadmíru povedená A3. Dodává interiéru vzdušnost a prosvětlení, určitě to není špatně.
Perun
Až se k ní jednou dostanu... tak třeba ano 😉 V té době už to ale bude spíš repetice toho, co napíší novináři...
iudex
No, ja som nedávno zistil, ze digitálky este zijú, ked si kamarát kúpil dost drahé fínske digitálky Suunto. 😉
MariAchi
Je fakt, ze krome A3 se to neda s nicim splest. A je fakt, ze diky kopirovani A3 je proporcne v poradku.
Pevny stred volantu je nebetycna hovadina a i Citroen to uz konecne odpiskal.
O akustice muzem zatim jen kafrat, nikdo novou C4 jeste neslysel, takze oslavne ody jsou tu ponekud brzo, ne?
Stejne jako oslava kvality, kterou - jak uz to tak byva - proveri jedine uzivatele a cas...
😉
MariAchi
Pazoutu 5008 jsem si taky vsiml. Hned napoprve mne napadlo, ze se na silnice dostal nejaky priserny korejsky koncept z pocatku tohoto stoleti, ale pak jsem si vsiml, ze ridic trefil celne lva - byl rozplacnuty na masce... Ona se ta rozsklebena huba na kazdou kastli naroubovat neda.
MariAchi
Tvar cumaku mozna, ale linky na nem jsou jasne - hlavne ten rozstep na hornim rtu je tezko stravitelny. A inspirace (ci rovnou obslehnuti) A3 je taky az moc okate. Interier je zprohybany vsude mozne, jen aby se nepodobal necemu jinemu. Sedadla - ano, ta sedadla minimalne vypadaji dost dobre. To je ale dost malo, tezko si nekdo koupi auto kvuli sedadlum. Ibiza je bohuzel tragicka. Takze - pockejme...
MariAchi
Tak az, Bychu, prijedes v te C4, muzem hodit rec 😉
marek.g
:yes: :-!
bordeaux
zase ide o tvoj subjektivny nazor. To ci sa budu alebo nebudu predavat dnes nevie nikto ale zase sa hras na vesticu teodoru. Ja som necakal ze sa z prveho modelu preda vobec 100 tisic a ono sa ich predalo milion. Uvidis ci sa toto bude predavat..
bordeaux
to ze ma niekto iny nazor od teba je automaticky zly? Dizajn aj vsetko co si naspliechal sem v tom dlhom prispevku je len tvoja subjektivna zalezitost. Az predaje ukazu ci sa to ludom paci. mne sa nepacila ani ta prva C4 a ludia to kupovali ako teple rozky...
T613
"Perune, žádný širší okruh zájemců nebude. Karty jsou rozdány, není přeběhlíků." To mi připomíná projev jistého pána před volbami. Myslím, že mu to psal Dimun >😁
Perun
>😒] :yes:
Peugeotů 5008 jsem si všiml, pohledných Peugeotů 5008 nikoli. Peugeot je v zajetí svého typického designu, a měl by to konečně rozseknout.
To je dobrá nuda, 0 nápadu, 0 charakteru, nic. To snad nemůžou oslavovat ani nejtvrdší fanbojs Citroënu. 8-s :no:
C5 se mi, přes její usedlost, líbí. Ale tohle je příliš.
mikesh
Jestli to (podobnost s A3) nebude tim, ze tam maji designera od Audi...
Ronault.
Když mi ten příspěvek naskočil v diskuze live beta, tak jsem si prvně řekl, že GTI diskutuje sám se sebou a ono ne 😲 😲 >😁 >😁
GTI
Takhle neumětelsky zdůrazňovat vlastní hloupost můžeš opravdu jenom ty. Demonstruješ svou trapností jen a než to, že patříš mezi ty, kteří se ve světě aut, ve světě designu, vůbec, ale vůbec neoreientují.

Já vím, zakousnutej do pelesti, šilhavě vzhlížíš ke svému plakátovému bohu, viď. Co taky pak od tebe člověk může čekat.
GTI
Zajímavé :yes:
GTI
Proč jen němcům, vždyt ten GOLF to vyhrává v celé Evropě, jen se podívej jak boduje v zemi údajně designu zaslíbené, v Itálii.
GTI
Jo, počkejme.
GTI
Perune, žádný širší okruh zájemců nebude. Karty jsou rozdány, není přeběhlíků.

Citelně chybí to podstatné - styl, něco, co ty skoro až nahodile posbírané tvarové jednotlivosti spojí v jiskřivý celek, tedy chybí to, co dělalo francouzské vozy francouzskými vozy. Auta německá jsou jak dobře střižený i padnoucí oblek, ani faldík. Současná francouzská auta tomuhle neumí nastavit tu potřebnou hráz jistou stopou nedbalé elegance, tedy právě absence toho francouzského espritu, to je oč tu kráčí...
Subaru.in
woody-alien
Neprůhlednej bych v případě C4 bral...
Pekelná Micinka
Aby ti ho mohla dát žena přes hlavu?
Ronault.
Vojenští lékaři jsou ti, co se bojí léčit lidi, tak dělají do armádního vývoje, nic víc, nic míň >😒] >😒] >😁

Ručičku ti brzo ohnu já >😒]
T613
To není slovíčkaření 😉
T613
Je to jen o tvém zvyku a o ohnuté a třesoucí se ručičce v zeleném ďáblu >😁
Vojenští lékaři jsou na mé straně >😒]
Ronault.
Jak chceš, za tohle slovíčkaření to nestojí >😒] >😁 >😁
Ronault.
Nikde nepíšu, že mám problém s odezíráním, ale že praxí mám ověřeno, že je rychlejší, pohodlnější a praktičtější se podívat na číselnou hodnotu v zorném poli.

Nevím kolik si toho najezdil s tím digitálním ukazatelem, ale já jen za letošek nějakých 15 000 km a pokaždé, když mám v autě zapnutou navigaci (kterou používám i když cestu znám - odhad dojezdu), tak stejně kouknu na tu navigaci než na budíky.

Nevím, ale asi to bude tím, že je to v zorném poli, blíže vzdálenému bodu, jestli ti to něco říká 😉 Ale mám pocit, že brýle nosíš, tak by mělo 😉
T613
BX je "perfektní" (s těmi uvozovkami jsem dneska jak label, a to jej za to nesnáším >😁 ), ale není to avantgardní auto. Řekněme je to auto s avantgardním prvkem, ale nikterak dominujícím, aby z celku udělal avantgardu.
Ronault.
Já ti toho Megana II tam dal proto, že nebýt bočního blikače trojúhelníkového tvaru a té jiné zádě, tak by to bylo průměrné auto desetiletky. Však např. kombi je zcela neavantgardní. 😉

Samozřejmě, že to není natolik výrazný zátupce stylu Citroenu jako XM, C6, ale vždy jsem k němu shlížel jako k něčemu vyjímečnému z tohoto desetiletí. Rozhodně odlišnější než R11, Golf atp.
T613
HUD je zcela něco jiného. Je nastaven tak, že čísla jsou "v dálce" v přímém zorném poli. Pokud máš problémy s odezíráním hodnoty z "analogu" tak potěš koště >😁
T613
Linka oken je v lajně. Klínovitá karosérie nebyla nic novátorského (např. Simca, Rover). Mohutný C-sloupek měl třeba už Golf I. Hranatost byla módní. Takže ti zbývá jen interiér (neviděl jsem, nesoudím) a zakrytí zadního kola. A samozřejmě nepočítám pérování.
Meg II hatch je avantgardní, takže mi tu něco nepodsouvej. BX se mi líbí, je to taková moje modla, ale rvát ho někam kam nepatří?
Ronault.
Já ke čtení nepotřebuji nějakou sostředěnost, písmenka už rozeznávám podvědomě, natož číslice.
Odečíst hodnotu musíš i z tahometru, protože říco je tam orientačně kolem padesáti je třeba pro radar slabá výmluvy 😉

Pokud máš navigaci dále při okně, tak nemusíš tolik přeostřovat, protože je blíže vzdálenému oka, takže nekomoduješ ze vzdáleného do blízkého bodu. Samozřejmě nemluvě o tom, že musíš změnit směr kde se díváš.

Ten HUD display je dokonalý příklad, taky není někde 20 čísel pod okrajem skla.
T613
a když čumíš na navi nebo středovou konzoli, tak nemusíš přeostřovat? 😉
Pokud máš HUD, tak nemusíš, ale jinak furt musíš. navíc musíš odčítat. tedy se na to více soustředit 😉
Ronault.
Aha, ylo to hranaté, takže vlastně stejně jako všechna ostatní auta. Takže v té době byl avantgardní už jen Trabant, to bylo v té době opravdu kulaté auto >😒] >😁

Jsi ten, co řekne za pár let, že záď Meganu II vůbec nebyla ničím odlišná, protože byla kulatá jako zbytek aut v té době, třeba Golf.

Zkusím to jinak, když nedokážeš rozlišit celkové pojetí, tak se podívej na detaily, pak si to poskládej dohromady.
Napíšeš o ní zas pak test na blogu?
Ronault.
Periferní vidění? Ehm...

tak za prvé se vzrůstající rychlostí se ti zorný úhle zmenšuje, takže pokud tě zajímá tahometr u stojícího auta, tak ho asi v "periferním vidění" vidíš, ale nevím proč se na něj díváš u stojícího auta.

Za druhé, ostrost vidění od centra do periferie samozřejmě klesá.

Za třetí oko potřebuje přeostřit mezi blízkým a vzdáleným bodem, i když je v periférii.

Za čtvrté, nesedím na zadním sedadle. >😒]

A nezkoušej mě z očního, měl jsem ho tento semestr >😒]
T613
Porovnávám celek. prostě to je hranatá "simca" žádná avantgarda. Takže jedinou vnější avantgardou je jen to zakryté zadní kolo 😉
Klaudius
Asi by typickejším Citroenom bol extravagantnejší voz, rozhodne by vzbudil väčšiu polemiku ako tieto vcelku umiernené tvary, ale odklon od tradičného smeru možno zabezpečí sympatie väčšej časti publika a tým pádom väčší predajný úspech.
S tebou človek nikdy nevie - raz vyhlásiš odvahu dizajnéra za gýč, inokedy decentné tvary za neprijateľné. Hopkáš z jedného extrému do druhého a nejak stále nevidno smer, ktorým ideš. Chcelo by to skončiť s tým trápnym kľučkovaním.
T613
ty nemáš periferní vidění? >😁
Ronault.
Pořádně to dělej! >😒]
Ronault.
Píšu někde o masivnosti? 😲 Vem si linii oken a nenavazující linii zadního okna, zakryté zadní kolo... Rozhodně vypadá avantgardněji než Simca 1307 (asi tu myslíš). Porovnej celek.
T613
právě, že porovnávám.
T613
aha.. takže kdyby simca měla masivní C-sloupek, tak je taky extravagantní?
Klaudius
Vážne navštív očného...
Ronault správne poznamenal - porovnaj s ostatnými autami tej doby. I keď BX veľkostne mieril snáď o pol triedy vyššie ako zmienené autá.
Ronault.
Připojuju se ke Klaudiovi, mě teda BX nepříjde jako konfekce 80. let. Neřeknu, kdybys to řekl o R11, Golfu nebo Kadetu, ale ten jedinečný C-sloupek, klínovitá karoserie, jednoramenný volant...
T613
BX? klasická hranatá kastle jakých bylo v osmdesátých letech tuny. Včetně Favoritu. Co na ni bylo prosím extravagantní?
Klaudius
Na BX? Žartuješ? To vyzerá na nejakú vadu zraku. BX má podľa teba klasické tvary, rozmery podvozku alebo tuctový interiér? Daj si pauzu, už píšeš nejak z cesty...
Klaudius
C5 potrebuje na svoju váhu silný motor, a možno by sa jej zišli lepšie prevodovky. Ale myslím, že čo sa jazdného pohodlia týka, nie je veľa áut, ktoré by zniesli porovnanie bez straty bodu.
Klaudius
Máš nejaké iné oči...
Klaudius
Kazí alebo nekazí dojem. Predstav si ten bok s priamou linkou - to už by bola skutočne tuctová nuda, aj keď ide len o detail. Ja viem, málo odvahy u Citroenu, na to si treba najprv asi zvyknúť...
Klaudius
Citroen sa proste púšťa stále viac s davom. V kríze je extravagancia, zdá sa, príliš rizikovým faktorom.
Čo sa Stila týka, bolo to len prirovnanie ohľadne tretieho bočného okna, nie auta ako takého.
Interiér Meganu ja osobne povyšujem aj nad Golf, príjemnejší v triede nie je.
Ronault.
Tak to pak nekoukáš ale na silnici, jestli ty máš budíky v zorném poli 😉 A už vůbec je nemáš ve stejné vzdálenosti, kdy musí oko přeostřit ze vzdáleného na blízký bod.
Klaudius
Mne osobne bolo vypustenie kombíka divné, vyššie spomínam Xsaru Break, myslím, že kto ňou jazdil, vedel ju oceniť. Ak sa nemýlim, 307 Break mieril cenovo vyššie ako bola Xsara.
Klaudius
Megane vyzerá, neviem definovať prečo, trochu lacnejším dojmom, ako píšu tu v jednom teste. Ani nemám protiargument, aj keď je to asi dosť subjektívne tvrdenie. To nie je ale prípad C4. S tou Ibizou ale nesúhlasím, tá je akoby v polovici "zlomená", Citroen nalinkoval bočné partie novej štvorky podstatne krajšie podľa mňa.
Ako vravím, podľa fotiek mohol byť dynamickejší zadok, a v trochu teplejších farbách vyvedený interiér. Inak, myslím, nie je veľmi čo vytýkať, určite bude vyhovovať vkusu väčšieho podielu zákazníkov ako doterajšie modely.
mne osobne celkom "rezala" Xsara, hoci bola podobne nekonfliktná, až neutrálna. Párkrát som s kombíčkouvou s 1.8-litrovým benzínom jazdil, a bolo to fakt príjemné a slušne veľké auto.
T613
Špatný příklad, neboť budíky máš stále v zorném poli. 😉
figurka
Tak tedy subjetivně - rozpaky. Aktuální Citroen předek, který se mi aktuálně líbí nejvíce z velké francouzské trojky, ale bohužel linie střechy, která ovlivňuje celkovou siluetu a nemastný neslaný zadek mi přijdou hodně rozpačité. Citroen mi v poslední době přišel nejklasičtějším zástupcem francouzské školy, ale zde mám dojem že utekli příliš k univerzálním tvarům odpovídajícím této třídě. Škoda. Alespoň že interiér je "jiný", ale zároveň jednodušší, bez žádných zbytečných kudrlinek. Takže :yes: :no: ;-\
mandellllllllllll
ty interiéry od citroenu se mi začínají fakticky líbit viz c5 nebo DS3
Perun
Jestli se nepletu, tak stávající generace C4 se vyrobilo něco přes milion... tedy šest nul, a to není právě málo :yes:
Citroën se ale odvázal snad až příliš, takže zdaleka ne všem se svou kreativitou zavděčil.. Každopádně si C4 nespletete s ničím jiným a to je v posledních letech tak trochu... raritou.

Koncept DS Highrider dal nastupující generaci C4 základní črty. C4 je větší, dost výrazně větší, ale hlavně opět platí, že si jí (minimálně zepředu) opravdu nespletete s ničím jiným. A to se cení.

Zatím vidíme jen první fotky, takže to v nás všech bude ještě nějakou dobu zrát.. ale tím, že Citroën trochu přitáhl designové opratě, tím nejspíš poslal novou C4 mezi ta auta, která jen velmi neochotně stárnou.

Proporcím se asi nic vytknout nedá. Nikde nic nepřerůstá a nepřebývá a tipnu si, že naživo bude nová C4 velmi přesvědčivá.. ostatně, to uvidíme všichni už brzy.

Takže čím by měla nová C4 zaujmout? No hlavně tím, že dospěla a bude umět nabídnout zajímavou techniku a nadprůměrný prostor..

+ 408 litrů vzadu (o tom se konkurenci může jen zdát)
+ Místo vpředu i vzadu (toho už dnes C4 nabízí celkem dost, narozdíl od podměrečného zavazadelníku)
+ Buď výborné nebo špičkové motorizace (VTi, THP, HDI)
+ Na rozdíl od Astry opravdu velmi nízkou hmotnost (od 1200 do 1390 kg)
+ Vychytávky typu kontrola mrtvého úhlu či programovatelný tempomat (kdo to v kompaktech nabízí?)
+ Po létech marné snahy konečně ergonomický interiér s fantastickými sedadly a možností nastavit si tón osvětlení přístrojovky vlastnímu vkusu. A nejsem si tak úplně jistý, jestli se ten střed volantu nakonec opravdu nebude otáčet.. ale brzy to zjistím, sám bych se za pevný střed přimlouval 😉
+ Akustická špička třídy s úrovní vnitřního hluku srovnatelnou s C5.. tedy alespoň dle zahraničních tiskových materiálů. V této oblasti ale netřeba hledat otazníky, akustiku ma Citroën neuvěřitelně dobře zvládnutou.

- Čtyřstupňový automat je ovšem vstupenka do třetihor a mimo celkem hladkého a kultivovaného chodu nemá co nabídnout.. Ještě že je tu šestirychlostní Aisin, pilotovaný 6° manuál nebo (doufejme) vylepšená kulisa pětikvaltu. Šestikvalt s THP je bez připomínek a funguje bezvadně.

Střídání stráží na podzim tohoto roku proběhne u Citroënu ve velkém stylu a přestože je to pro některé místní matadory krok zpět, já to vidím jako mílový skok vpřed. Citroën nasazuje potřebnou kvalitativní laťku a bude umět nabídnout C4 mnohem širšímu okruhu zájemců...
Ronault.
No vzhledem k tomu, že používám QIP a stejně máte všichni naprosto nepochopitelné obrázky, tak si to musím stejně přečíst >😒] 😉

Já ti ten tvůj příklad upravím. Bylo by lepší, kdyby se ti upozornění nevyskakovalo na monitoru, ale třeba by se ukazovalo pod stolem mimo zorné pole, které máš namířené na obrazovku? 😉
T613
zkusit jsem to už zkusil neboj. Ale dám ti následující příklad. Jakožto majitel icq, ti vyskakuje upozornění, který z tvých kontaktů se právě přihlásil. A co je pro tebe pohodlnější - přečíst si přezdívku nebo je identifikovat dle avataru? 😉
Ronault.
Přiznávám, že když přesednu z z "zeleného ďábla", kde jsem prostě zvyklý (30 000 km ročně už zvyk udělá) do otcového "fára", tak pátrám ještě více.

Každopádně zkus, ale v kombinaci, že si ten display dáš více do zorného pole.

PS: Element se spíše modlí >😒]
T613
ale jdi ty kecko. To se ti asi třese strachem i ta ručička na tacháči. A nejen Element5 na místě spolujezdce 😄
tímhle se zabývali vojenští letečtí doktoři. A odpozorování polohy ručičky a varovných symbolů je rychlejší než odčítání číslic a varovných nápisů. Pochopitelně musíš mít na daný měřící přístroj návyk. Pokud lítáš mezi svým zeleným ďáblem a otcovým fárem, tak se nedivím, že pro tvůj mozek je rychlejší odčítání než odzírání. Neboť se v tom tolik neorientuje.
Ronault.
Ta padesátka je pořád na stejném místě, ale o pár milimetrů vedle je třeba šedesátka... Zatímco na tom displayi máš číslo pořád na stejném místě, v zorném poli a o to kratší čas pro akomodaci. 😉
Nevím, prostě mě příjde rychlejší se podívat ze silnice na tu navigaci uprostřed. Navíc hned jak překročím rychlost, tak se mi změní barva písma na červenou, takže další praktický plus.
Neodsuzuji klasický budík, ale v digitálu pro mne tedy spatřuji spíše výhody než nevýhody.
T613
Nepoznáš? Ta padesátka je stále na stejném místě, takže mrknu a vidím v které části ručička je .. je to prosté milý Watsone.
Ronault.
Digitálky se neprosadilY, protože hodinky jsou i symbolem stylu, mody. Zatímco ukazatel rychlosti by krom stylu měl přecejen i co nejlépe sloužit. 😉 To srovnání mi proto vůbec nepásne.

PS: Ha, konečně jsem tě nachytal na gramatické chybě >😒] >😒]
white label
Přesně tak, podobně jako se na trhu třeba příliš neprosadili náramkové hodinky - "digitálky"... 😉
Brandon Walsh
suhlasim poskladane ako sa len dalo na niektorych fotkach mi pripomenula astru
Ronault.
No zatím ke čtení jsou jen maximálně 3 číslice, rozvité souvětí to není 😉 A ta tři písmena číst stejně musíš i na tom budíku, dokonce musíš pořádně zaostřit na čárečky kolik přesně jedeš. Na tahometr se nedíváš přece jestli jedeš 180 nebo 50, ne? Spíše se díváš jestli nejedeš 55 místo 50 a to jen tak letmým pohledem nepoznáš 😄 😉 Alespoň já to tak cítím a vnímám.
Jak říkám, je to můj pocit od doby, co mám v autě navigaci. Vždycky mě na Scénicu vadily ty budíky uprostřed a digitální tahometr. Taktéž na Yarisu I. Dneska po půlroce s navigací bych to v autě uvítal.
Co si budeme nalhávat, petrolheadům se líbí budíky proto, že jde krásně pozorovat jak stoupá ručička tahometru a v tepnách stoupá hladina adrenalinu >😒] 😉
T613
ručička má podstatnou výhodu v tom, že hodnotu nemusíš číst, ale jen monitoruješ pozici ukazatele. Čísla musíš číst, takže ti to chca nechca odvádí koncetranci a je to o to pomalejší.
Ronault.
Angína je antibiotiky do týdne zcela fuč. 😉
T613
ne. vlezla mi do toho angína ;-\
Ronault.
Neschopnost, neochota, pojmenuj to jak chceš, , že se ti něco nelíbí, ačkoliv jsi to třeba ani nezkusil. Je to prostě zatvrzelost.
Možná by se to přemáhání nakonec projevilo jako výhoda. Jak píšu nahoře, taky jsem nebyl za digitálním tahometru, dneska řídím a kontroluji rychlost stejně na navigaci uprostřed palubní desky v digitální podobě. Totéž tady psal tuším webpaja, že si na display PP dává nejčastěji aktuální rychlost, i když má budíky.
Mimochodem mnoho (LS, S-classe) aut nejvyšší třídy má místo klasických budíků velký display a v něm se zobrazuje digitální ciferník, tak jsou někteří zákazníci zatvrzelí.
Ronault.
Nenapsal jsem, že přímo ty, ale řada řidičů, tedy jestli jsi řada 😉 Co autosalon, nechystáš se?
woody-alien
Proč mluvíš o neschopnosti ? Já nemám prostě rád digitální budíky a volanty s pevným středem. Nevím proč bych se měl přemáhat, já platím, já rozhoduju. Takové auto si prostě nekoupím, a asi nás takových bude víc...
P 407
Jo. :yes:
woody-alien
C4 coupé bylo hodně zajímavé, nebál bych se říct pěkné auto. Vnějškem ale slibovalo co nemohlo splnit.
T613
Píšu někde o tom, že byl špatný? Prostě to trh nepřijal, smiř se s tím. Poslední dobou mi připadáš trochu vystresovaný 😉
woody-alien
Jo, jo... k tomu volantu měl Citroen přidávat igelitový pytlíky. 😉
Ronault.
To, že někteří, co si ten volant s pevným středem neodzkoušeli a hned jej odsoudili z něj nedělá špatnou věc. Ze známých, co C4 vlastní, si všichni právě ten volant a vše po ruce pochvalují. Stejně jako ten display uprostřed, který díky průhlednosti je za každého osvětlení dobře čitelný.

Totéž je problém neschopnosti řady řidičů příjmout digitální rychloměr. Taky se mi to nelíbilo, ale dnes se téměř pokaždé dívám na aktuální rychlost na navigaci, která je uprostřed ve středu palubky dále odmne v zorném poli a digitálně.
Katikakus
Takhle by to bylo nejdokonalejsi a designove nejpovedenejsi auto ve tride, vid? 8-s

[odkaz]
T613
Souhlas.. ti věční plakatelé před sebou stále vidí jen DS, XM a C6. Ale co je extravagantní na BX, ZX nebo Xsaře? Nic .. u BX leda ten podvozek. A ústup od pevného středu a displejů ve středu? Displeje ve středu byly móda jako kdysi digitální přístrovka, neujalo se to jede se dál. A u pevného středu bylo vždy slyšet : "škoda toho pevného středu, kdyby to mělo radši normální volant". Proč rvát lidem něco co se neuchytilo? Byť to byla zajímavá věcička.

Nová C4 je z novinek rozhodně nejhezčí.
OndraH
No citroen jaski začíná dělat vzhledově nudná auta což je škoda :-! .Na druhou stranu veřím, že bude vlastník nové C4 ten nejštastnější z celého parkoviště.
Frasier
WAW! to len čumím.... vonkajšok pekný ale interiér BOHOVSKÝ :yes: :yes: :yes: :yes:
Well-being
Originalita současné C4 je pryč a máme tu další tuctovku.
pavelda
Bez nápadu.Předek C5,zadek C3,bok připomíná Kia Cerato.
Dachstein
naprosto souhlasím s GTI. K tématu C4 bych chtěl zmínit, že Citroen má nového šefdesignéra. Ten, který donedávna tvořil tak krásná auta pro Citroen teď pracuje hlavně pro Peugeot. Vy jste si nevšimli pohledných nových Peugeotů (např. 500😄. Náramně se stylem podobají starším typum Citroen C6, C4 Picasso...
Je to věc názoru, hodnotit vzhled vozu. Citroen byl vždy tak trochu svůj. Pokud novou C4 porovnám s "Novým Golfem", tak jednoznačně vede. Golf je tak notoricky stejný a již minimálně deset let bez ducha!!! A to prosím nespraví ani ta pěkná maska posledního vydání!
Sáhl bych určitě po C4. Golf hledal své boční linie taky dlouho a před 12 lety je našel. Dnes už je to, ale obrovská nuda. pořád to samé. Němcům přeji jejich oblíbeného Golfa a lidem, kteří nechtějí nudu třeba C4. Mějte se. 😄
twistedTSD
ze by me zrovna oslnoval krasou se rict neda, ale neni to zly...
twistedTSD
Pekelná Micinka
Každej dědek chce jezdit svižně s VTec. 😉
white label
Potom mohli k tomu zvětšovacímu plexi přidat držát na noviny a udělat tam škvíru na provlečení deního tisku, pak by pro ten zájem starších generací měli i nějaké alibi...
Pekelná Micinka
To asi že se jim čte dobře to H, pod zvětšovacím sklem vepředu. >😒]
Pekelná Micinka
Pekelná Micinka
Přihřát koncernovou konzervovou polívčičku, to si vždycky uměl. Ono to ale tak žhavý nebude. Zejména tvrzení, že Golf přišel s něčím geniálním. Ono, když si sedneš ke stolu, dáš před sebe bokorys malého sedanu ze 70.let a zkrátíš ho o kufr nebo vypustíš u kombiku okna za C sloupkem, tak ti ani jiný tvar vylézt nemůže. Myslím, že ani tolik kritiky si tahle C4 nezaslouží, nevím, čemu říkáš zaječí pysk, ale tvar čumáku je dost možná podřízenej srážce s chodci, a i když to lze řešit jinak, tak i na tvých oblíbených autech bych našel úhel, ze kterého jim to nesluší. A3 je prémie, tu bych do toho netahal, navíc je to Audi, nikdo u něj nějaké divočejší linky neočekává. A je to jak si napsal, buď to jde dělat jako Golf, nebo jinak. Golf těží z jednoduchosti, Citroen se snaží vytvářet složitější tvary, byť ne vždy se mu to úplně daří. Ale koukni třeba na poslední Peugeoty, třeba právě 308. Ale z pohledu Golfu by si stejně tak mohl, a měl, kritizovat Ibizu. Počkejme na živý dojem, nebo aspoň na recenzentské fotky...
white label
Ta poslední je cesta do "vesmíru", jak sám píšeš "UFO-generácia"..., ovšem místy velmi rozpačíté "UFO", viz alobal pod plexisklem přední masky, falešné "raketové" výfuky apod. 😉
Ale i podle mého okolí, obliba u "důchodců" přesto zůstala...
iudex
No ja myslím, ze dno dosiahla práve tá minulá generácia, ktorá sa z predoslého dynamickými jazdcami ocenovaného auta stala vyslovene dochodcovským vozidlom (co mi potvrdzuje aj moje okolie). Posledná UFO-generácia je extravagantná a tazsie strávitelná, iste vsak o nej nemozno hovorit ako o ceste z kopca.
white label
Pro mě byl designově Civic na vrcholu počátkem 90 tých let, dalšími generacemi to šlo s jejím designem pomalu, ale jistě, z kopce...
GTI
Dinare, jsem o řád kritičtější.
GTI
Živý pohled je jen pro silné nátury, souhlas.
iudex
A túto filozofiu zacínajú presadzovat dosledne. S tou DS radou si nie som velmi istý (chýba image na konkurovanie prémii), ale základné rady majú na úspech "zadeláno" práve tou svojou vseobecnou akceptovatelnostou.
iudex
Ja práveze s Pajom súhlasím a myslím, ze viem, ako to myslel. To, ze C4, ako i ostatné nové Citroeny predstavujú dizajnovo "umiernenejsiu", alebo ak chces "vseobecne akceptovatelnejsiu" cestu, je z hladiska predajnosti a teda prezitia znacky na trhu správne. To samo o sebe neznamená, ze by som hned po Citroene skocil, sú tu i iné atribúty, ktoré sa s Citroenom spájajú (makký podvozok, dlhé nepresné radenie, celkový doraz na komfort a pohodlné brázdenie ciest namiesto sportovania) a ktoré sú pre mna nestrávitelné, ale doterajsí za kazdú cenu odlisný a extravagantný dizajn, ktorý mi (okrem uvedeného) vadil, ako prekázka odpadol a namiesto toho je tu auto, na ktorom tazko nájst podstatne rusivé crty, naopak je velmi vzhladné a pre mna vizuálne prijatelné.
webpaja
A logika Citroenu je nabídnout konzervativní řadu a extravagantní. To vidím jako stěžejní.
GTI
No... babo raď. Nový model, nová tvář, nový styl. Špatně. Znovu. Nový model staronová tvář, starý styl. Špatně. Znovu. Nový model, staronová tvář. Žádný styl. Jo, přesně.

Tak tedy jaká je? Především jiná, než na co jsme v poslední době od Citroenu zvyklí, jiná než za co tu opakovaně Citroen sklízel obdiv. Akcentuji v této souvislosti Dinarův postřeh o zjemnění tvarů. Já jdu dále a píši - totální rezignace, strach z budoucnosti sázka na kompaktní jistotu. Sázka, která podle mého nemůže vyjít.

Totiž přijít s konzervativní karoserií (ausgerechnet v době, kdy masíruji svět jedným šokujícím modelem za druhým) do segmentu, kde tu jedinou tvarovou možnou konzervativnost definoval již mistr Giugiaro, a to pod taktovkou Volkswagenu, to vyžaduje génia. A ten, jak vidět, nepřišel... nepřišel ani génius ani kouzelník.

Notoricky neestetický zaječí pysk spolu s odulým spodním rtem a šilhavejma vočima... sakra tohle je ta bájná francouzská nonšalance? Kde je lehkost linek? Ta nastupuje až za Bé sloupkem, tedy tam, kde se očividně inspirace získávala (opět) od AUDI, tentokrát u A3... ano, ano, není to asi nic překvapivého, ale jedině AUDI dokázalo vytvořit konkurenčně životaschopný, estetický Cé sloupek na obdobné kvalitě s jakou přišel (geniální) GOLF.

Celkově to samozřejmě nemůže fungovat jako A3, neb ta holt se na tebe umí i podívat, jistě, aby také vlastně nejkrásnější auto segmentu nemělo nejkrásnější tvář, viď.

Dost toho zachraňuje vnitřek. Ovšem Citro-klub vrže pantem, pevný střed volantu vzal zasvé... no, neplač, tohle je nejlepší odpověď na to, jak byl ten minulý volant životaschopnej. Musíš si připravit nějakou písničku o náskoku díky technice, jinak tohle nemůžeš na diskuzi ustát. Už předem ti ale píšu, že volanty umí už hodně dlouho kdekdo... tedy až na výjimky.

Takže snad jediné, co mne bezvýhradně oslovilo jsou sedadla. Na svou třídu (zatím jen pohledově - pocitově) nebývalej rajc.

Jako celek je to pro mne třídně nepřijatelné. To snad už raději i tu... Gitu 8-s 😉

Ovšem jeden, jeden palec :yes: hore dát objektivně musím. A to za výsledek porovnání minulé a nastupující generace. Avšak... umíš si představit, že ta horní cečtyřka bude mít esprit ještě v roce 2018? Vždyť ho nemá ani tohle dopoledne.
webpaja
Pro tyto případe přijde DS4 😉
webpaja
Nekoupím je malá. Ale většina těch lidí by tady zakrátko plakala, že se nová C4 neprodává.
Ronault.
Problém je ten, že kde výš extravaganci? Ti nahoře, myslím kupce C6, o extravaganci nestojí, chtějí evidentně německou prémii, kvalitativně chápu, takže tam extravaganci neprodají. Ve střední třídě současná C5 vypadá tak, jak by to bylo přebouchané Audi, aneb jak jsem ji prvně viděl, tak jsem si řekl, hle nová A4...

A teď koukám na novou C4 a prvně mě napadlo, že tady máme nový A3 Sportback 😐 Spíše bych čekal tu extravaganci v nižší třídě, kde přecejen se tolik na reprezentaci a logo na kapotě nehraje, viz prodejní úspěchy Megana II, který byl 2x nejprodávanějším autem Evropy, i když jeho záď byla extravagance sama.

Pro mě trocho zklamání 😐 😒
webpaja
Ten předek byl takovej bezpohlavní a FL tedy nepomohl
Pekelná Micinka
No ta se moc nepovedla, proti výborné generaci předtím, tohle bylo takové tápání. Hlavně vepředu.
white label
Když přistoupím na logiku tvého argumentu o plačkách lidí, kteří si C4 stejně nekupují..., tak líbí se ti tato umírněnost natolik, že si novou C4 koupíš??? 😲 :😉 😉
webpaja
Přesně tu 😉
Pekelná Micinka
Máš na mysli generaci 2001 - 2005?
Pekelná Micinka
Vždyť já rozuměl..
webpaja
To já taky ne, právě proto široce😄
Pekelná Micinka
To je Golf taky. Nemyslel jsem to takhle, ale stran designu.
webpaja
Po tak odstrašujícím designu předchozí generace Civicu snad evoluci nemohl čekat ani marťan 😄
Pekelná Micinka
Jo, to já nemám s VW nějaký zvláštní problém.
webpaja
Když z tohoto ranku, tak radši ať to fičí a pěkně široce 😄
Navtech
V základní verzi je to obyčejný auto pro obyčejný lidi.
briza
Tak treba Civic 8G byl jednoznacny uspech. Ale pravda, kdyz dva delaji totez, nemusi to byt totez.
Pekelná Micinka
Tak zrovna Megane jako jistota... >😁
Pekelná Micinka
Třeba Polo? >😒]
Pekelná Micinka
Tak současná C4 byla pro mnoho lidí neschůdná hlavně tech. řešením interiéru a paletou výbav/motorizací. Základní tvar byl myslím atraktivní, snad jen škoda absence Break varianty, ale to je něco jiného.
kuko
tak já v (a s)C4 jel, a jako pohodlnější jako Golf bych si jí troufl teda označit maximálně na rovném úseku cesty s dokonalým povrchem. Jinak zejména zadní náprava je nechvalně známá svojí "hlučností" na každé nerovnosti (zejména příčné).

Jinak to ale bylo příjemný autí. Volant se mi líbíl, přístroje ve středu jsem si sice říkal že je to šílené, ale člověk si na to zvykne hned. Jako velké plus bych vyzdvihl prostornost, i když vzadu svažujíci se střecha ubírá hodně na výšku a ani kufr není žádný rekordér. 😉
Navtech
Sázka na jistotu, jako u megana. Na kraviny už není doba. A podívej na tu řadičku, už žádný dildo.
Navtech
Když udělaj něco extra, tak to kde kdo chválí, ale nekupuje.
webpaja
Já to nehraju, mám radši akčnější sporty 😄
Pekelná Micinka
Jako by ti na to nemohl stačit Golf. 😉
webpaja
Mě se ta dospělá umírněnost třeba líbí.
Pekelná Micinka
Tak takhle bych to neviděl. U novějších Citroenů tvořil design důrazný argument pro koupi nebo nekoupi auta. Technika to jistě nebyla. Tahle C4 první skupinu lidí nijak nenadchne a tu druhou asi (vzhledem k německé konkurenci), asi taky ne.
webpaja
Plačky nad ztrátou extravagance Citroenu od lidí, kteří je nekupují. Pánové nižší střední není třída na velké e😜erimenty, právě tady se vaří základ zisku a zaváhání přijde pěkně draho. Extravaganci hledejte u řad DS, ne u běžného spotřebního zboží.
Pekelná Micinka
Tak jedině snad horní linka oken...
A2
[odkaz]
Pekelná Micinka
Tak Cerato je Durch das Ekelhaft. To zas C4 ne...
coolibra
Mi připadá, že většina přispívatelů viděla C4 akorát z rychlíku ale ne všetci jsme testovací jezdci, že. Určo je to auto (tedy stávající C4 pohodlnější než etalon třídy GOLF! Nicméně kdyby si chlapci francoužští trochu pohráli se stávající kastlí a do ní dali nový introš, tak neváhám, A to jsem se skoro nechal zlomit na ten stávající. Jinak bravo ale to jsme psali i když vyjížděla C5 a kde je včíl.
A2
To vidím. >😁
Ale tak to je každýho věc, nemyslím úplně detaily, ale ta odporná kulatost a ty prolisy ve dveřích, to ta C3 je snad lépe designérsky zpracovaná.
Interiér je ale pěknej.
Pekelná Micinka
Ještě doplním, že mě ta dělená linka dveří ten dojem spíš kazí. Já bych tu přední začal na zadních dveřích ohýbat a zavedl jí pod zadní světlo (zhurba). Tím by se vrátil trochu oválný dojem.
Kvasoň
... tak nějak nudně nemastné neslané zvenku ... 😐
Pekelná Micinka
Jak na to koukám, tak s tebou nesouhlasím.
A2
Já v tom dokonale vidím koreu, tj, Kiu, model cerato předchůdce Ceedu, boční zadní pohledy, linie kolem dveří.
Opravdu je to bída, kam by se to na Bravo hrabalo.
Pekelná Micinka
S tím automatem. :yes: >😒]
Pekelná Micinka
To Bravo, ten Megane, ani tu Astru v tom né a né vidět... 😉
Blue Sun
Já nevím, Klaudie, více než Stilo v tom vidím ze všech stran Audi A3. U francouzské značky mě německá ledovost děsí. Z Francie pro mne stále zůstává nejatraktivnější nižší střední volbou Mégane. Zvenku i uvnitř.
Pekelná Micinka
Asi tak, skoro bych řekl, že to přehodilo póly a těm co se líbí současná C4 jsou z nové rozpačití a naopak.
Mr.Murphy_
.... mě teda to auto přijde až zoufale sterilní.... Zvenku dokonalá nuda, fakt nevím, co si na tom autě najít, aby se mi líbilo.... Přijít dnes s designem, který Brav👋Megane/Astra (řazeno dle data uvedení....) používají několik let, mi zrovna na Citroen (alias designového průkopníka) připadá opravdu hodně málo.... 😲

Interiér je o poznání lepší, ikdyž ten přetlačítkovaný volant mě děsí....

Základní motor taky nic extra, navíc jen s pětikvaltem.... Moderní turbobenzín mají jen jeden, s vysokým výkonem, takže nic pro běžné kupující takovéhoto auta.... Situaci budou patrně zachraňovat diesely....

Skoro se chce říct, že oproti minulé generaci je to auto jen větší a má lepší interiér.... jinak nepřináší nic nového....

A to je z méh pohledu málo.... :😉
kuko
ano ano, bez kombíku v Európe ani ranu :yes: Bravo by mohlo rozprávať...

U PSA to ale pri generácii 307/C4 mali tak nejak "koncernovo" podelené. 307 mala Break, C4 zase Picasso. Zjavne táto stratégia nebola úplne ideálna a vrátia sa k plnohodnotným portfóliám
kuko
Noo, mě se teda líbí hodně :yes😒br />
Interiér vypadá supr, zejména hranaté výdechy klimatizace (já ty kruhové prostě fakt nemám rád) + docela dost čudliků 😄

Exteriér taky fajn, i když tady si na definitivum počkám raději na live setkání.

Než tady začnu pomlouvat, raději se zeptám - je nějaký důvod, proč automat má 4 stupně? (jakože v Mnichově jim vyvinuli motor a dali půlku 8mi stupňového automatu k tomu grátis? >😒] )

No a další věc - zase prostě typicky žabácky nedotažené "drobnosti" - v době, kdy VW nabízí 7st DSG snad i do sekačky, si musíš u Citronů objednat pomalu nejvyšší motorizaci aby si dostal alespoň šestistupňový manuál.... Ok, chápu jeho absenci u základní 1.4. Ale u 120k motoru se 6st podle mě v pohodě uživí
Pekelná Micinka
Myslím, že interiér bude i v méně chladné kombinaci. Break samozřejmě nemusí vycházet z 5dv. hatche, ale z dnešního hlediska šetření nákladů by to nebylo nic překvapujícího. Proto si kladu otázku, proč musel být hatch tak konzervativní. Boční linku má i Ibiza, čumák je slušnej i u Golfu a celkově vyvážená a pohledná je Astra. Megane je hodně rozevlátej a individualistickej, přičemž jeho pojetí shledává atraktivní tak polovina lidí.
loydl
konecne sa konci era stupajucich bokov a uzkych okien, tych tankoidnych tvarov uz je moc (megane,astra,focus,brava...)
Klaudius
Pekné, pohľadné auto, vzhľadom na značku ale hodne umiernené línie, najmä zadok mohol byť o chlp dynamickejší, trebárs viac skloneným oknom piatych dverí. Takto mi partie okolo posledného bočného okna tak trochu pripomínajú usadlosť Fiatu Stilo.
Určite je ale zaujímavá dvojitá línia bočného prelisu s "odskokom" na zadných dverách, nápad, ktorý neujde pozornejšiemu oku a auto predsa len trochu ozvláštňuje.

Interiér spravil skok dopredu, záleží na pohľade, či vyslovene pozitívne, alebo nie. Citroen opúšťa zradné hlbiny okrajových vôd a púšťa sa so stredným hlavným prúdom - z hľadiska predajnosti je to asi plus. Iba aura nekonvenčnosti, pre Citroen tak príznačná, sa vytratila. Celkovo ma interiér až tak neoslovil, nemôžu za to ale tvary, skôr materiály a farby - tento studený technokratický štýl nie je moja šálka kávy.

Mali by sme sa dočkať aj kombíka, ako tu už niekto spomenul, iba si nemyslím, že zrovna kombík môže za umiernený vzhľad hatchbacku - kombík je možné štylizovať aj na základe osobitejšieho dizajnu, viď dnes už skoro historický BX. U prvej C4 považujem absenciu kombíka za dosť podstatný nedostatok, a tiež to podľa mňa nezapríčinil dizajn základného modelu.
gld
Tak ja neviem ale od novej c4 som čakal trošku viac francúzskej extravagancie..koncepty z posledných autosalónov dávali tušiť že citroen má v talóne výborné dizajnové nápady..škoda len toho umiereného výsledku

ale predávať sa bude zrejme dosť dobre
Nery
Musím říct, že se mi taky velmi líbí, víc než předchozí verze
Pekelná Micinka
To jo, ale to už je za příplatek. Podle mě to může mít taky takový efekt, že když tu odlišnost nedostanou zákazníci za běžnou cenu, tak pro umírněný design půjdou jinam (kde jsou třeba lepší motory aj.) Pro současnou C4 chodili zákazníci zejména kvůli designu (nepočítám sedan a různé dealerské akce).
Subaru.in
Neni to tak zle, a chapu Citroen k posunuti klasicke nemecke konfekce pro vetsi rozsireni potencialnich zakazniku v "globalnim trhu".

Opravdu bude zalezet jen a jen nyni jak si poradi citroen s motory a prevodovkou... to bude rozhodujici.

Jen ten volat by mohl pusobit trochu lehcim dojmem na muj vkus jinak dobry.
R32
Musíme si zvykať, Citroen sa musel trochu "ukľudniť" a robiť autá viac konzervatívne keď už si vytvoril radu DS. Určite dobrý ťah, môže prilákať nových zákazníkov pre ktorých boli Citroeny do teraz príliš "divoké" a naopak, kto to rád horúce prípadne individualistické toho radi obslúžia s DS... :yes:
Pekelná Micinka
No souvislost to nemá, tak se toho nevšímej.
Pekelná Micinka
Strejda měl firemní 5dv. a svým způsobem to byl vždy zážitek. A někomu, kdo má rád TGV to těžko vymluvíš (v TGV je "volant" s pevným středem, ačkoli trošku jinak řešeným, jako rychlostní volič) 😉 A ten displej je o zvyku, rozhodně neruší, mě se akorát nelíbila ta barva, kterou asi vybrali z praktických důvodů. Samozřejmě, jestli máš potřebu se v zatáčkách naklánět společně s volantem, je to problém >😒] >😁
R32
Trochu mi uniká súvislosť s C4... ale radosť ti rozhodne kaziť nechcem. >😁
Pekelná Micinka
Tak C6 asi ne, ale o C4 i v 3dv. bych dokázal uvažovat. Nedaleko tu stává, na pěkných továrních kolech a musím říct, že jak jsem byl zpočátku ze zadní části rozpačitý, tak teď jsem z toho lomení téměř nadšen.
Ricardo
Mně se z pevnýho středu za jízdy vždyccky dělalo na zvracení - i jako spolujezdci >😁
iudex
Nedá sa nesúhlasit. Uz som to písal pri prvej skici, ktorú sem hodil webpaja, ze súcasný dizajnový smer Citroenu je vydarený a v kombinácii s tým podstatným, t.j. znacným zvýsením kvality materiálov i vypracovania a slusnými motormi (od BMW) je to tá správna cesta. Komu chýba dizajnová extravagancia Citroenu, nech si úprimne odpovie, ci by si kúpil takú C6 ci minulú generáciu C4 v 3dv. Práve to uhladenie línií podla mna prispeje k lepsím predajom C4.
Pekelná Micinka
Čoveče, já ti mám takovou radost... [odkaz] 😉
Pekelná Micinka
No čínské Citroëny neznám, to že to není zamračené mi neva, ale je to jak malá C5. To by nebyl problém, pokud by nepřejali i tu strmou/tupou příď, nějaké zdynamizování nebylo od věci, bohužel stalo se. Interiér se, zdá se, povedl, pevný střed byl osobitý, ale ne každému vyhovoval, stejně jako středový displej. Uvidíme, jaký bude živý dojem z exteriéru, zatím je to taková příjemná konzerva.
Ricardo
Mně ten předek dost připomíná čínské Citroëny (z hlavny nevím přesně - lokální facelift ZX?). Není to podle fotek tak zamračené, jak to asi mělo vypadat. Přední linie kapoty ve VW stylu je prostě na tomto autě taková tupá...
Ale normální solidně vypadající interiér, místo kreativních plastů a oranžových displejů je určitě krok správným směrem. Zevnitř tato C4 vypadá jako o dvě generace dál.
Pekelná Micinka
Právě ta neosobitost, tedy zejména vzadu, ta mě "nudí"..
Pekelná Micinka
Právě... ;-\
RS
Stejně se mi líbila i C3, pak jsem ji bohužel viděl ve skutečnosti a bylo po nadějích ;-\
Pekelná Micinka
Ně chybí ta kompaktnost současné C4, kulatá záda, vertikální světla, sportovnější, ne tak strmý předek. Zřejmě něco takového dostane DS4, ale to nebude 5dv. Proto píši, že je zřejmě zadní část navržená s ohledem na případnou variantu Break, možná i sedan, ale myslím, že ten spíš nebude, protože u současného modelu byl spíš nouzovka právě kvůli absenci kombi.
white label
To jo (to jsem tvrdil i já), ale zrovna Citroen k tomuto "ostatnímu" (Brav👋Megan/Ma3/Astra...) designu přímo nepatřil (včetně současné C4)...
Dinar
Ono je to tak, že není moc cest, GTI to tu tvrdí celou dobu, tj. je tvar golfu a pak ten druhý, který ve pár variacích používají ostatní, a každý nově příchozí model c-segmentu to víceméně potvrzuje.
Dinar
Tak, pokud nevidíš citroen jen přes C6kové brýle, pak design předchozí C4 nebo aktuální C5 či C3 lze jen těžko nazvat jako nekonvenční. Docela se mi líbí idea DS, ale doufám, že to nepřeženou s cingrlátky až někam ke kýči, některé verze DS3 se tomu už nebezpečně blíží.
white label
Souhlas, za interiér :yes: , ale exterier je na citrón poněkud neosobitý, trochu takový Megano-FocusIII..., neurazí, ale ani "nepřesvědčí"...
webpaja
Můj názor je, že C4 nové generace je dospělá.
Pekelná Micinka
Interiér je pěknej, ale zvenčí... Na Citroën je to příliš konvenční. Zřejmě plánují i Break, když se tak umírnili.
positivemind
Je to hezké auto, první co mě ale praštilo do očí je ta příšerná kaplička na otevírání / zavírání oken a zrcátek - ta už existuje i v 6 let starých Peugeotech ;-\
Dinar
oceňuju příklon k jednoduchosti, páč v té je krása. Vypadá elegantně a nekomplikovaně, extravagance za každou cenu (volant, displeje) je pryč, a to je dobře. Auto působí elegantně a solidně zároveň, pokud půjde citrón touhle cestou, budu mu zvedat :yes: :yes: