Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Škoda Auto nabídla růst mezd až o 2,3 %, odbory odmítly

69 komentářů

lulinak
Kdy uz se i tato zalezitost srovna s vedomim ze je rok 2010 a tenhle prezitek a xindl s nazvem odbory bude definitivne postaven mimo zakon, bohuzel asi nikdy.... Staci se podivat co dokazali v GM a dalsich vetsich podnicich.
aristokrat
GM lehnul popelem protože místo aby investoval do vývoje nových modelů tak investoval do akcií a když akcie šli do * tak zcela po právu šel za nimi i GM :yes:
Martin911Turbo
Už jsem to psal v minulé diskusi na téma zvyšování mezd. Mzdu berou dělníci ve Škodovce dost nadprůměrnou, další zvyšování mezd ve stále prohlubující se krizi je naprosto nesmysl. Odbory bych osobně také zrušil, je to plevel :no:
Je to mor :-!

Aneb, kterak i přes vlastní neschopnost získat moc :no:
aristokrat
mor je když volkswagen vyvede zisk škodovky ve formě dividend ven místo aby tady ty prachy zůstaly ve formě mezd
empi
Ale to, ze na zacatku 90. let VW ve Skodovce mohutne investovalo ti nevadilo, ze? Proste ted jen sklizi, co zasel. Mohl jsi tehda investovat do Skody sam a nyni rozdelovat penize formou mezd Janosiku.
aristokrat
no a co?
do fabrik v německu snad VW neinvestoval nebo co?
jen at platí adekvátní platy vzhledem k úrovni výrobků
co je ti do toho, kolik který majitel svým zaměstnancům platí? zaměstnanec může zvednou kotvy a jít dělat o dům dát, když se mu to nelíbí...
aristokrat
ted reaguješ jako níže zmíněné jelito
pakliže jsi živnostník jehož výdělek závisí na poskytování služeb někomu v ČR tak jsi PŘÍMO ZÁVISLÝ na tom kolik zaměstnavatel zaměstnancům např. ve škodovce platí protože když nebudou mít na to aby ti zaplatili tak pojdeš hlady 😄
a upřímně řečeno nějací akcionáři VW mi jsou u * množství peněz u lidí v ČR ovšem ne protože se mě to dotýká 😄
Víš co udělám, když budu mít kolem sebe hafo dělníků s padesátitisícovými platy?

Zvednu ceny!!!

Ale obávám se, že u tebe ani se základy ekonomie pro střední školy neuspěju 😒
aristokrat
blablabla
vzhledem k hospodářským výsledkům škodovky je mzda nízká a hotovo
škodovka vyrábí auta na úrovni volkswagenu tak má brát dělník plat na úrovni dělníka ve volkswagenu cokoli níž je málo
Zisk i přes zvýšení produkce klesl => pokles hosp. výsledku => nižší platy... Ne? NE? Tak ať drží pusu a jsou rádi, že jim něco přidají...
aristokrat
zisk možná klesl ale pořád je tam dost prostoru pro růst mezd až budou jako ve VW tak budou na reálné výši
Pauza na cígo už ti skončila, tak šup šup zpátky na linku!!!

A když budeš obsluhovat ty chytrý mašinky, tak popřemýšlej o výrazu "komparativní výhoda"
aristokrat
mě zajímají jen výhody pro mě jako občana ČR což znamená čím víc peněz mezi lidma bude obíhat tím líp bude ekonomika šlapat každá koruna která odteče mimo republiku ve formě dividend je sice výhoda pro majitele škodovky ale ti mi jsou u * 😉
a když se výroba přesune za levnějším, tak bude mezi lidmi kolovat více nebo méně peněz, pane "ekonome"?
aristokrat
méně ale zase opakuji vzhledem k tomu že má VW na to aby platil dělníkům v německu tak musí mít i škodovka aby platila dělníkům v ČR kteří mají nižší mzdy
a proč by to dělali, půjdou za levnějším...

vlastnils někdy něco, zaměstnávals někdy někoho, kupovals někdy něco?

A chtěl jsi dát někdy sám od sebe něco navíc???
aristokrat
ještě jednou opakuji majitel VW je mi u ** já mám své vlastní sobecké hledisko a to mi říká že čím větší mzdy budou mít češi tím lépe se budu mít
akcionáři VW mi jsou ukradení 😄
Pořád jsi mi nevysvětlil, jak dobře se budeš mít, když pod tlakem odborů na vyšší mzdy, začnou firmy stěhovat své výroby dál na východ??? To mi prosím vysvětli.

A ještě mi vysvětli, proč by to majitelé neudělali, když se jim to vyplatí, oni mají také svá sobecká hlediska...
Samuel
tak potom musi i platit CEZ a jine ceske firmy to co VW v cesku. Potom musi i skodovka plati svojim zamestnancum v cine to co v CZ ne 6000tisic korun za 60hodinovy tyden.
Jinac nemecky zamestnanec si nevydela o moc vic jak cesky, dostane 2500tisic brutto, zustanemu podle toho v jake je danove skupine asi 1700 z toho muze dat mezi 600-1000 euro na najem kdyz se vsechno spocita tak je na podobne urovni jak cech
nastran
Proc by mel VW vyrabet v Cesku, kdyby ho vyroba stala stejne jako v Nemecku? To muze pak klidne rozsirit linky v Nemecku a propustit Cechy, popripade presunout vyrobu vice na vychod a zase propustit Cechy.
Na to se moc těšim. Pitomci jako aristokrat pak budou kňučet nejvíc.
mrazik
Okamzite bych jako zamestnavatel stahl nabidku a nova by byla 0 - slovy nula, ze ktere bych se nehnul. Hrozba stavky nebo samotna stavka by toto rozhodnuti nezmenila.
Mile odbory, jdete do (_!_)
white label
Lidově milice se sice zrušily, ale "dělnická třída" (presentovaná odbory) si tu vesele "vyskakuje" dál, krize-nekrize... :no: 8-s

Každý nespokojený dělník má dneska nějakou možnost, začít se živit na vlastní pěst..., případně i někoho dalšího sám zaměstnat,
a jít ostatním zaměstnavatelům příkladem, svými vlastními, velmi spokojenými zaměstnanci...
Dyzl
:yes: přesně tak
Klaudius
Na mieste Škody by som to spravil asi tak - vezmite 2,3% alebo choďte domov, teraz je ľudí dosť, prídu iní, vďačnejší. A kto chce aj tak stávkovať, nech si zapíše za uši, že škodí vlastnej firme a škody jej spôsobené aj tak nakoniec ponesie sám.
aristokrat
adekvátní platy pro zaměstnance škody jsou platy stejné jako v západním německu :yes:
nastran
k tomu by to chtelo i adekvatni vysi dani, ceny potravin, bytu, energie, atd... Jinak ja bych nepridal nic, s dnesni nezamestnanosti sezenou nove lidi do par hodin. Na uradech prace je dost lidi, co by sli radi do Skody.
Jsi hlupák, naprostej hlupák.
Navtech
Nestraš! Stačí když místo stávky vyrazí do ulic s cedulema a budou lidi prosit, aby si kupovali auta.
aristokrat
až se bude cena aut tvořit podle mezd dělníků tak bude škodovka stát polovinu
Navtech
Aha
aristokrat
ale protože ceny aut mají se mzdovými náklady společného jen opravdu velmi málo je tvůj příspěvek totální pitomost 😄
Navtech
Myslíš to "aha"? nebo ten předešlý? Já nikde o cenách a mzdách nepíšu, tak si nejsem jist, jestli si se nezakuckal.
aristokrat
aha já jsem myslel že při diskutování používáš mozek....
tak jinak plácáš něco o kupování aut což jsem si vysvětlil jakože by ta auta byla drahá kdyby se dělníkům platilo víc ale jelikož jsi patrně ekonomický nedouk tak chápu žes to mohl myslet jinak
jaros38
Rádi se necháme poučit od takového odborníka jako ty, můžeš začít. Ale zatím si tady toho moc nepředvedl, teda kromě plácání kravin. Ale možná ti to půjde líp až vystřízlivíš. Tak zatim.
Navtech
Hele, ty vědátore, že oni zase otevřeli VUML, co?
kuko
no když teď padla Plzeň, muselo se přistoupit k plánu B >😒]
twistedTSD
:yes:
Nechápu, já se jako živnostník při klesajících tržbách a zisku musím uskromnit (případně přidat na marketingu a kvalitách služeb) a páni zaměstnanci by chtěli stále víc...

Až se výroba přesune do levnějších zemí, dělníci zvyklí na 30K budou somrovat na pracáku... dobře jim tak!
aristokrat
v tom případě ale milý živnostníku budeš na tom pracáku sedět i ty páč od tebe nikdo nic nekoupí protože lidi nebudou mít prachy :-!
Ano nakonec budeme na pracáku všichni... nebylo by teda lepší, aby se odbory spokojily s menšími platy, ale s jistotou, že budou mít práci (a to hodně dobře placenou a obenefitovanou)???

Ale tebe nepřesvědčím, už více tvých příspěvků ukazuje, že jsi klasický rudooranžový knedlo-zelo... abych byl aktuální >😁 (a to urážím dobré jídlo) :no:
aristokrat
vzhledem k tomu kde pracují je špatně placená škodovka jim může dávat o hodně víc tak at dává když na to má
největší průser ČR jsou jelita jako seš ty o ekonomice ví kulový ale keců mají plnou hubu 😄
Jyrko, ty mi snad znechutíš i ty jelita >😁
Navtech
Přesně tak soudruhu Štěchu, jen tak do nich!
jaros38
A co víš o ekonomice ty? Pouč nás, nevzdělaný trotly, prosím.
Navtech
Tak to se prosím pěkně vzdělávejte po emailu! Děkuji >😁
adam007
>😁 :yes: :yes: :yes: dobře ty :yes: :yes:
Ale je to tak. Tamní dělníci jsou nenažraní. A místo aby byli rádi, že mají práci víc než dobře ohodnocenou, tak jsou ještě nespokojení.

A jestli chce tady uživatel "aristokrat" mzdy jak ve VW, tak i stejné zdanění, ceny nájmů, potravin atd.
mozgog
podobná "moudra" si nech na velkou přestávku, jestli to spolužáky zajímá, a počkej na peníze z první brigády, pak se ti trochu rozsvítí
aristokrat
ve škodovce se vyrábí auta na úrovni západní evropy ale platy té úrovně ani zdaleka nedosahují coož znamená že stále ještě má škodovka dost a dost prostoru pro zvyšování :yes:
Chces teda rict, ze ty odvadis oproti pracujicim v zapadni Evrope svoji praci hur nez oni? Proste je to tak, smir se s tim. V zapadni Evrope, USA a Japonsku si vydelas vic nez doma a to za SROVNATELNY pracovni vykon!
aristokrat
odvádím svou práci stejně ale jsem za ní hůř placen protože nic nenutí majitele mzdy zvyšovat a proto fandím odborův např. ve škodovce
protože právě škodovka ty mzdy vyšší platit může a ne že ne když její auta stojí stejně jako auta automobilek které platí líp
kuko
to by pak ale měl výrazně zvýšit všem zaměstnancům platy i ČEZ například ne? 😉
nastran
tak proc nejdes do Nemecka? Pokud jsi tak kvalitni pracovnik, tak te urcite radi prijmou.

Mozna ze platit muze lepe, az to zacne delat, tak se urcite osvedci vyroba treba v Rumunsku, kde muze platit mene. Pak staci zacit utlumovat linky v Cesku. Proc myslis, ze VW vyrabi na Slovensku? Aby jim platit stejne jako Nemcum? To uz by mohl rovnou vyrabet v Nemecku. Proc Kia stavi tovarny na Slovensku a ne treba ve Svedsku? Aby si tohle nerekli ve Skodovce a nezacali vyroby presouvat vice na vychod. Odbory jsou jen prezitek.
Peeskle
No pozor, kazde vedeni takove firmy ti rekne ze existuji staty dal na vychod, ale zase nemuzou dat vyrobu do tebou zpominaneho rumunska nebo ukrajiny, nezapomen ze nemci ty skodovky kupujou taky proto ze se vyrabi u nas (nejaka uroven) a kdyby to zacli bouchat nekde v turecku tak by to tam 30% nekoupila... to si pak firma dobre rozmysli jestli da 20% mzdy navic stavajici prestizi a kvalite nebo to presune na vychod a bude se muset treba podbizet cenou, klesne moralni hodnota produktu... Tohle muzes aplikovat tak u nejakych malickosti ale ne u aut...
jaros38
Jestli se ti tady nelíbí tak klidně můžeš jít dělat do reichu do VW, nikdo ti nebrání, plat ti tam dají západní, ovšem pozor-jenom za odvedenou práci, za plácání nesmyslů po netu tam neplatí nic!!!! Tak abys nenarazil, ty ekonome jeden >😒]
Samuel
i v turecku se vyrabi toyoty na urovni zapadni evropy ale prece jim nebudou platit to co japoncum. Skodovka na ukraine nebo v cine taky neplati to co v CZ
JGucci
Odbory by se mely vratit do reality a podivat se, jak to ted v krizi ve svete chodí a né pozadovat nerealné mzdy!! Presne takto si predstavuji typického Paroubkova volice - zije v iluzi, ze se prachy vzdycky najdou...

I diky odborum koncern rozhodl minivozy vyrabet na Slovensku a ne v CR...a takto to muze byt v budoucnu i s dalsimi modely a doplati na to zamestnanci...a zakaznik na to doplati tak, ze diky odborum zaplatime za pripravovanou novou levnou Skodu ne 260 ,ale treba 280 tisic!
bubucci
Pravda! Co můžou být rádi, že mají praci a že jim vůbec přidají, oni chtějí víc. Kdyby brali 10k tak nepovím, ale berou dost na pohodové žití a pořád budou mrčat. Nám zkrouhli prac. dobu na 7-hod a hotovo...a nějaké přidání ? Nehrozí.
Kvasoň
... banda nenažraná!
:yes: odborář je pro mě zhruba na úrovni zloděje, feťáka, squattera
Franke
:yes:
jenže pak nabudou mít do čeho píchnout a znárodněj naše firmy
Samuel
kolik plati skodovka na ukraine v jugoslavii, cine i tam by si zaslouzili platy jak ve VW pasy jsou vsude stejne jedno jestli je to nemecko, cina nebo cesko 😉
Jak jsem cetl ve Financial Times ceske "zavody" jsou kvalitativne ok, ale z celeho koncernu patri k nejmene ziskovym, protoze nejsou flexibilni, pravy opak je Bratislava, kde nemci hned vybudovali vyrobnu podle svojich predstav.
Navtech
No, kdyby v číně dostal dělník plat, jako ten u nás, tak z tý fabriky hned uteče a založí svojí automobilku >😁 >😁
Franke
>😁
hezký takhle po ránu
Já odborářům vlastně fandim. Na ty jejich protažený tupý ksichty, až to tady VW jednou zavře, se fakt těšim. >😁
Dyzl
Tak u toho bych chtěl také být. Ať klidně škodofka zkrachuje.
Ji/Ri
Jak si může smradlavá lůza dát nick "aristokrat". Ty nemáš z aristokrata ani díru na ponožce. To co tady plácáš, je určitá ekon. teze vytržená z kontextu. Neříkám, kdyby ty lidi někdo bral na hůl, ale vydělávají celkem hodně. Běž si onančit s fotkou Paroprasete. Další důkaz o tom, že jsi lůza sprostá je fakt, že tvrdíš, že ti je majitel u ***. Myslím, že jsi mladý fracek, fotr horduje pro paroprase a jediné, co vás odlišuje od ostatních jsou mastné treny. :no: :no: :no: