Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Volkswagen Passat: První jízdní dojmy

Nejpopulárnější dovážený model střední třídy se zanedlouho představí českým zákazníkům ve výrazně modernizované podobě. V okolí Barcelony jsme zjišťovali, co má zákazník od této změny očekávat.
Zpět na článek
7. 12. 2010 21:45
Passat TDI
Tak vážení piloti Formule VW Passat, rychle koupit TDI, chiptuning a lepit se na zadek všemu co vám na silnici překáží bez ohledu, že jde velmi často o silnější vůz, jehož řidič nemá tu potřebu dokazovat, na rozdíl od Vás že mu to opravdu jede.
7. 12. 2010 11:52
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Neskutečné.To už je skutečně úchylka hodná lékařského vyšetření.Tak jako malý psík učůrává blahem,když ho někdo podrbe na bříšku,tak GTI učůrává úplně stejně nad vším,co má na kapotě nalepeno značku VW.Dokonce věřím tomu že kdyby se tu objevil shnilý trakař s rezavou obručí a měl na sobě tato božská písmena,bylo by nám vysvětleno že to je ta jediná správná cesta do budoucnosti a je jen otázkou času,kdy to pochopí i ostatní a budou nově vytýčený směr následovat.
Avatar - davy
20. 11. 2010 13:08
odpovědí z Wolfsburgu, první Passat v ČR
Takže Wofsburg pomalu odpovídá na dotazy, které jsem jim poslal na základě nejasností v konfigurátoru + pár dalších zajímavostí:
První Passat bude v ČR v pondělí a k vidění v úterý v SaSaZu na VIP launch párty. Další kousky pro dealery přijdou také v průběhu příštího týdne (4ks na salon).
V Něměckém i CZ konfigurátoru jsou chyby, např. v Německu je možné zaškrtnou panoramatické okno pro limuzínu, ale ve skutečnosti bude jen standardní střešní okno, a možnost solárního (!). Naopak CZ konfigurátor nabízí u Varianta pouze standardní střešní okno, ale to nebude dodáváno a naopak půjde jen panoramatické.
Lane assist opravdu vyřadí přípravu senzoru únavy řidiče.
U Lane assist a sledování bdělosti řidiče ještšě není jasné, zda auto bude srovnávat volant nebo budou jen aplikovány vibrace. Obě varianty se objevily v různých ročnících CC.
Dynamic light assit lze již objednat, ale auto s tím zdrží až do lednové výroby, nyní se bude vyrábět bez této příplatkové výbavy.
USB a iPod přípojka jde současně, je to jen otázka přiobjednání redukce. Příplatková 230V zásuvka na zadních sedadlech nahrazuje 12V.
Standardní kontrola tlaku je založená sledovíní otáček kola, příplatková má přímé měření.
Katalogy, byť v digitální podobě zatím bez udání termínu.
Příplatkové výbavy jako je Side assist a rozpoznávání značek, včetně dodatkových opravdu až v půlce příštího roku:-(
Na další odpovědi jako jsou sportovní klimatizované sedačky v kombinaci s el. nastavení s pamětí ještě čekám, doplním po obdržení odpovědí.
Vzorníky laků a interiérů také zatím v nedohlednu.

Dealeři jsou pěkně naštvaní, protože při uvedení reklamy na Passata v TV (mimochodem povedená) nebyl aktivní ani konfigurátor, lidé chodí do salonů, kde nejenže není vystavený jediný kus, ale delaři nemají ani základní školení a tudíž nejsou schopni zodpovídat základní otázky. Současný konfigurátor má chyby a spoustu nejasností a jdou v něm objednávat neaplikovatelné příplatkové výbavy a chybí doplňkové informace, chybí vzroníky, katalogy, takže ani nevíte, co si objednávate...
A víte, kdy mají termín školení? V půlce ledna. Wow, tady někdo nezvládl základní posloupnosti...
Avatar - white label
17. 11. 2010 17:07
Re: CZ konfigurátor Passata spuštěn, slevy na nové auto
12% je slušná sleva (při koupi jednoho kusu) , ale 27% to už je docela brutus! :-O
Ale je to logicky i o tom, jak moc se kdo "musí" cenově podbízet...
Se zaváděním nových příplatkových výbav do nových modelů bývá časový problém skoro vždycky, jen někdy ve větším rozsahu, jindy v menším..., věřím, že už příští kalendářní rok, bude u nového Passatu (v tomto ohledu) líp...
Avatar - davy
17. 11. 2010 13:13
CZ konfigurátor Passata spuštěn, slevy na nové auto
Tak konečně po všech průtazích, kdy VW spustil v tuzemsku reklamu na Pssata a nebylo možného ho objednat, je spuštěn od včerejšího večera český konfigurátor. Takže honem objednávat, bude fronta,:-) Jako nepříjemnost vidím to, co jsem avizoval dříve. Nejde kombinace sledování únavy řidiče spolu s Lane assist, Side assit zatím nejde vůbec objednat a stejně tak Dynamic light assist, rozpoznávábí dopravních značek , kola Salamanca a zesílený podvozek- U některých položek je to rpo mne velkým zklamáním, protože jsem se na ně těšil a spíše než marketimgový tah to vidím jako selhání některých oddělení ve VW.
Jinak ještě ke srovnání s Mondeem, o kterém jsme tu mluvili. Kamarád se teď rozhoduje o dalším služebním autě (zatím Passat 2.0 TSI) a vážně přemýšlí o tom Mondeu, místo Passat. Argumen, který to zatím nebyl zmíněn, je sleva. Zatímco u Passata se dá dosahnout slevy kolem 12%, u Mondea dostali nabídku na 27%. A to už je dost pádný argument. Jaké jsou Vaše zkušenosti se slevami a jejich výší?
11. 11. 2010 01:51
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Podle mého někdo vyfotit powerpointovou prezentaci na mobil. Nebo se alespoň snažil, aby to tak vypadalo...
10. 11. 2010 21:16
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Righ bude dealer koncernu, na jiném místě staví design stávající A6 na roveň s novým BMW5. A E-klasse pokulhává...:o))) Tak snad milovníci "mydélek FA" by to mohli takhle vidět.

Jinak facelift PASSATA je opravdu zklamání. Jednak není sladěna "kulatá" linie střechy se strohou přídí, jednak zadní světla ztratily na atraktivitě.

Pochop, očekávání jsou vysoká. A výsledek jen uspokojivý. Snad, snad je facelift jen předkrm,
který má připravit AUDItorium na příchod nového PASSATA, stejně dobrého, jako byl B5, nebo jako je GOLF, PHAETON, TOUAREG.

Do té doby ve vnějším designu vítězí Mazda 6, Alfa 159, C-klasse, A4, Insignia...to bude tak všechno..:o))))
10. 11. 2010 21:07
Re: Dva pohledy a oba podivné
Aaaha, tak to jsme si úplně nerozuměli. Když jsem myslel, že mají k sobě blíž, tak jsem měl na mysli to, že Lexus je opravdu odnož Toyoty, kterou si klidně můžeš objednat a servisovat v servisu Toyot, zatímco Audi je spíše samostatně situovaná automobilka, která ovšem samozřejmě sdílí technická řešení s ostatními koncernovými vozy.

Nemyslím si, že je na tom Lexus nějak špatně(nebo nějak omezován pupeční šňůrou), momentálně v luxusním trhu v americe vede (tam byl taky původně určen). A Audi je sice dostatečně odděleno od VW, ovšem nikoliv už v rámci značky, spíše mi příjde, že si kupuješ Audi, a to buď ve velikosti 1,3,4,5,6,7 nebo 8 ;-\

To je taky jen otázka interpretace: Pokud napíšeš Renault má blízko k Dacii, tak je to "výhoda", ale pokud napíšeš Dacia má blízko k Renaultu, tak už je to opravdová výhoda... :-!

Jen bych rád připomněl proč to celé píšu - Righ nahoře psal, že u VW má bezkonkurenční možnost přijít do showroomu VW a pořídit tam auta pro celou firmu. I když je to vlastně úplně jedno.... ;-)
Avatar - white label
10. 11. 2010 15:40
Re: Dva pohledy a oba podivné
Tak tím prvním odstavcem sis v závěru logicky odpověděl vlastně sám, čímž si mi ušetřil psaní...
Ano, Toyota a Lexus mají k sobě o něco blíž, než VW a Audi, což je ovšem v tomto případě stejná "výhoda", jako kdybys tvrdil, že má např. Renault výhodu v tom, že má hodně blízko k Dacii...(nesrovnávat tyto dva příklady absolutně!)
VW se přece (logicky) zřetelně snaží o to, aby byl odstup VW a Audi dostatečně velký... ;-)
10. 11. 2010 15:17
Re: Dva pohledy a oba podivné
Fakticky znamená, protože Renault drží v Nissanu nějakých 45% akcií (Nissan jich má v Renaultu kolem 15%). Když jsem se na to tak koukal, tak Renault i Nissan ale mají po 1,55% akcii Daimler AG, takže by se s trochou nadsázky dalo tvrdit, že Renault s Nissanem mají Mercedes... >:D

Jinak k hořejšku - ano Toureg je výš, a je skvělý, ale nemyslím si, že to je typické fleetové auto, byť pro nejvyšší managment. Podobně je na tom i Passat CC, který má k tomu sice blíž, ale to taky je spíše pro individuality.

A chceš-li příklad, tak Toyota a Lexus, ti mají k sobě určitě ještě o kousek víc, než VW k Audi.
Avatar - Krispos
10. 11. 2010 13:45
Re: passat?
To vis, nedostatek slechticke krve vede k pribuzenskym snatkum a slechta co? Degeneruje, vy tupci....
Avatar - white label
10. 11. 2010 13:42
Re: passat?
Ukažte mi primitivnější příspěvek/vky (nejen) v této diskusi a já začnu věřit, že je to "aristokrat"..., ale pokud ne, tak ho klidně virtuálně "propleskám"... 8-s >:-[]
10. 11. 2010 13:28
passat?
ukažte mi hnusnější auto střední třídy
a já passatu zatleskám ;-)
10. 11. 2010 12:52
Honda City
No nevím, ale Passat mi nepřijde jako o moc větší zázrak než Honda City, přičemž ty můžu mít za cenu Passatu tři a navíc jsou spolehlivější a obecně je Honda daleko prestižnější značka než VW
Avatar - davy
10. 11. 2010 10:23
Re: už aby tu bylo
Tak já to mám přesně obráceně. První oficiální foto mne zklamalo. Passat vypadal vysoký a úzký, podivná světla, nevýrazná maska... Ale s každou novou fotkou z reálu se mi začal líbit víc a víc. Teď už se opravdu nemohu dočkat. Inovace interiéru jsem neočekával, interiér je téměř dokonalý, nemám mu co vytknout. Jediné, co mi chybí jsou větráky pro zadní sedadla v bočních sloupcích.
Avatar - white label
9. 11. 2010 23:40
Re: PRVNI JIZDNI DOJMY?
S tím tvrdolínem opatrně, aby ti pak zase v noci nedošel kredit, jako posledně... >:-[]
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 23:39
Re: Stará
Hm, děkuji. Líp bych to nenapsal.... ;-)
Avatar - white label
9. 11. 2010 23:38
Re: GTI for Nobel price
A kde si ho můžu vyzvednout, někde přímo v bludišti?
Avatar - Righ
9. 11. 2010 23:34
Re: Dva pohledy a oba podivné
Jak pise Label, VW ma nad Passatem Audi. A krome toho jeste Touarega a Phaetona z vlastni staje, pricemz imidzove je nad klasickym Passatem mimochodem i Passat CC.
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 23:34
Re: GTI for Nobel price
no no....detailisto..... Mansard je brácha od Hansarda.....není tak známý, ale je levnější.... jinak čekal jsem, kdo si této mojí hudební hříčky, ba až reebusu všimne..... Whiteee dostává Bludišťáka :-)
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 23:31
Re: PRVNI JIZDNI DOJMY?
Jj..... akorát jsi mi strašně dlouho nedovolil...... ale dneska si dám preparátek i za tebe.... enem z teho dochtorského důvodu, ja? :-) ;-)
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 23:30
Re: PASSAT GTI
Děkuji Magistře.... skoro mi, v proudu dní, kdy se za mnou ženu, uniklo, uteklo, že se nedoženu.... ;-)
Avatar - white label
9. 11. 2010 23:29
Re: PRVNI JIZDNI DOJMY?
Vidím, že máš stále po ruce nějaký ten preparátek na dobrou noc... :-)
Avatar - white label
9. 11. 2010 23:27
Re: Dva pohledy a oba podivné
To že existuje aliance Nissan-Renault ještě neznamená, že Renault vlastní značku Infiniti.
Infiniti je stále především luxusní divize japonské automobilky Nissan Motors.
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 23:23
Re: PRVNI JIZDNI DOJMY?
:-) s tou dvanáctkou..... tolik bylo přece Apoštolů, ne? Možná přidám ještě :no: za Jidáše, Jidáše toho, který tohleto dovolil.
Mno a když už mám dovoleno něco na spaní od Whiteho, tož to já si dám. Díky Whiteee :yes:
9. 11. 2010 23:00
Re: Dva pohledy a oba podivné
Renault má Infiniti.
9. 11. 2010 22:45
Re: PASSAT GTI
Kajfik: :yes: :yes: :yes:

Nemám potřebu se ke GTI-ho neskutečné demagogii, nabubřelosti a sebestřednosti nějak vyjadřovat, ale jeden citát si neodpustím. Je to od J.H.Krchovského:

Všichni jsou zákeřná hladová klíšťata
jsou na svých ***ích vzájemně přisátá
a když se poslední na první zavěsí
pak z jeho * vlastní krev saje si

(Nové valčíky, 1984)

Viz zde: [odkaz]
Avatar - white label
9. 11. 2010 21:57
Re: PRVNI JIZDNI DOJMY?
Jenom 12 :no: ? :-O
Přitlač a pořádně se do toho znovu opři... a hlavně si vem něco na spaní, ten staronový Passat je totiž (po této stránce) dost nebezpečný... 8-s ;-)
Avatar - white label
9. 11. 2010 21:52
Re: GTI for Nobel price
Nechci vám kecat do hudebního vkusu, ale jde o Hansarda, nikoli "Mansarda"
(neplést s "mansarda" - podkrovní místnost s jednou nebo dvěma zešikmenými zdmi v horní části)
>:-[]
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 21:44
Re: PRVNI JIZDNI DOJMY?
PŘESNĚ!
Jak říkám omr.dá.rna 1. třídy. A když kouknu na tu palubku a interier, tak mě napadá jediné: Z koho si dělají srandu? Nevím, to je podle mě trochu dost o.s.er na zákazníka, který je, byl ochoten zaplatit nemalý peníz za káru..... opět říkám "NOVWY passat" Propadák roku. :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no:
Avatar - white label
9. 11. 2010 21:35
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ano, ale naprosté většině zákazníků je jedno jak se to nazve, je zajímají úplně jiné, pro ně podstatnější, věci. Navíc už má VW podobný postup úspěšně odzkoušený...
Avatar - white label
9. 11. 2010 21:12
Re: Dva pohledy a oba podivné
A co třeba takový Touareg..?

P.S. Navíc má VW "výš" (mimo další značky) Audi, co srovnatelného s Audi má třeba Ford, nebo Renault...?
9. 11. 2010 20:37
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Čemu se to auto tak diví? :-)
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 19:56
Re: GTI for Nobel price
Aha,ty teprve mapuješ mantinely a nasáváš vědomosti -> tak to na sobě pracuj chlape,mrskej názvosloví,etc. a úspěch se dostaví ;-) ,neb jak tě tak čtu,našlápnuto máš dobře >:-[] ...
9. 11. 2010 18:26
Re: Výhra marketingu VW
Niekedy sa až divím, koľko dementov sa medzi ľuďmi.... :-!
9. 11. 2010 18:23
Re: Stará
Sklapni už, k veci napísať nevieš, akurát rýpeš. Niekto ti stúpil na otlak? Toľko sarkazmu, hrubosti a primitivizmu obsiahnutého v pár slovách, to sa len tak nevidí. :-!
Avatar - Ondore
9. 11. 2010 18:12
Re: GTI for Nobel price
Rozladený? Kdepak, len sa snažím používať slovník, ktorý je tu údajne povolený, dúfam, že som to aplikoval správne, to vieš, ešte sa len učím >:-[] Ale už teraz viem, že ktokoľvek nesúhlasí s mojim názorom, ten je teplý bazárový kovboj, looser, plagátový onanista a --- ešte určite niečo nájdem, keď bude vhodný adept >:D
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 17:54
Re: GTI for Nobel price
Tys dnes trošek rozladěn příteli >:D ,neb kam se posunul" Nový" bylo přec od začátku zřejmé.Konverzace tu plyne v uvolněné náladě,plnna argumentů/protiargumentů,pohledů a vnímání to rozdílných pohledů,avšak prosta všech osočení,invektiv obecných i osobních,zlomyslných či dehonestujících formulací,bez repetic již řečeného,s velkým to pochopením a ohledem k názoru ostatních-prostě nefalšované gentlemanství prosté okázalostí >:-[] ...
neregistrovaný "Kajfik"
9. 11. 2010 17:26
Re: PASSAT GTI
To je konec, ty už lezeš do zadku sám sobě >:D

Smyčka se utahovala až se kolečko dokonale uzavřelo... :yes:
Seš BOREC >:D
Avatar - Ondore
9. 11. 2010 17:24
Re: GTI for Nobel price
Ále, vidím nadpis Passat, tak mrknem v naivnej predstave, že sa dozviem kam sa posunula nová generácia Passata a namiesto toho tu vidím jediný normálny príspevok od webpaju, inak dominuje exhibovanie mrkajúcej buzny a reakcie ľudí, ktorých ešte baví reagovať >:D
9. 11. 2010 17:19
Re: Dva pohledy a oba podivné
A co má nad Passatem VW ? Jen dosluhujícího Phaetona, který ač je to velmi kvalitní auto, nemůže konkurovat luxusnímu triu, protože tahle auta už jsou hodně o image, kterou VW pro tuto kategorii prostě neměl. A na vyšší střední nemá ani cenou.

Takže ti zbývá nakupování aut od střední níž, a tam má kompletní zastoupení každá větší automobilka. Jediné nad čím můžeme debatovat je kvalita toho kterého modelu...
9. 11. 2010 16:39
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
No, myslím, že ti jako dobře rozumím, akorát si nemyslím, že snažit se vybrat "něco jiného", pokud to nepovedu ad absurdum, není nic proti ničemu...

Ovšem pokud bychom rozvedli tvou myšlenku trochu dál, k čemu by byla všechna ostatní auta v té které třídě ?
9. 11. 2010 16:36
PRVNI JIZDNI DOJMY?
Ondreji, stacilo jednoduche copy/paste z clanku [odkaz]
No tomto automobilu neni nic noveho. Cestaci, obchodni zastupci, vsak take nic noveho neporebuji.
16.12.2004.....tehdy tento vuz byl "novy". To, ze se automobilka obelhat mozneho zakaznika jeste neznamena, ze to po nich musime papouskovat.
9. 11. 2010 15:56
Re: GTI for Nobel price
Jen lehce tě doplním - ty ubožáky nepaušalizuj, neboj se toho tolik, pravda už taková je, že občas bolí, ale očisťuje, Ingistere...

Mimochodem, mít svůj názor, to považuji opravdu za samosebou... Naštěstí je tu mnoho těch, kteří nemají ani názor cizí, natož vlastní. O to důvodnější a košatější pak diskuze jsou.

Jinak pochvala, pamatuješ si ty správné slogany. Ano, tak přesně to v životě je.
9. 11. 2010 15:48
PASSAT GTI
Popravdě si napišme, že k dokonalosti tu chybí už jen APOŠTOL GTI. Vsadím se, že aspoň jeden tady by si ho možná i koupil...

Je tu asi třináct set příspěvků, šest set padesát mých, uznávám, ovšem dalších tři sta padesát je vo mně, a to už je prej i na Passata moc. Prostě a jasně tím chci vyjádřit, že jsme tu všichni tak nějak v jedný garáži a je potřeba uznat že mimo nás se dovnitř už vejdou jen automobilové ikony, namátkou vybírám - Fox, mistr elegance, Golf, Gé Golf... hergot, teď jsem zapomněl, jak je to dál, no to neva, dále PASSAT, Apoštol sedmý, sličný, a tak dále, a tak dále. Tohle snad v tý garáži chápe úplně každej.

Mám ovšem potřebu se vyjádřit ke dvěma věcem - Ta první je, aby si tu jednodušší jedinci uvědomili to, co víme všichni ostatní, že totiž pokud už tu něco píšu, soustřeďuji se především na to, aby každá věta sedla, abych psal, jak se říká... pravdu. A opravdu, když to teď po sobě všechno znova čtu, sám sobě bych nevyvrátil ani jedno zde napsané slovo. Ty samozřejmě také ne. Pokud však máš tu odvahu, jit se svejma trenkama na diskuzní trh, tak se předveď. Ocituj nějakou mou větu a dokrve ji rozcupuj. Já čekám...

Ta drujá věc je jaksi... no... méně příjemná. Nesnáším tupou vulgaritu. Velmi si v tomto kontextu vážím kouzelné větičky jednoho našeho kolegy, který mírně roztrpčeně poté, co jsem se ohradil proti sprosťáctví, proti vůlgaritě, mi napsal vyznání - Ty sice také urážíš ale nevulgárně... :-) No... upřímně, v tom je právě ten trik... Tedy, máš-li na to, nenadávej, nadáváš-li, nemáš tu co pohledávat, a to ani kdybys byl zoofilní buzna.

Ale zpět k Passatovi. Dal jsem dnes obrátku do Brna, ostrá středoevropská džungle. Mimo těch dvou do sebe zaklesnutejch náklaďáků, které jsem elegantně vojel přes Humpolec, jsem potkal několik tisíc aut. Z toho osm set Passatů tři sta Mondeí, dva Accordy a jednoho Avensise. Teda jako píšu o středním mainstreamu včetně supermainstreamu. Já jen, že to chce někdy zvednout zadek od plakátu a vyvenčit si smysly. Dé jedna má poměrně slušnou vypovídací schopnost. Už se těším, až to za čas bude na té déjedna samej sedmej, sličnej. Nebo snad mám očekávat v březnu osm set lagun? 8-s 8-s >:D ;-) :yes:

Jo, a ještě něco, všimli jste si také, jak se kolega ozawasan výborně vypsal. Hele, von umí ;-)
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 15:47
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Nespletl jsi si značky?V Německu 53 a výše preferují ouplně jiný emblém a typ ;-) ...
9. 11. 2010 15:33
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
proč mi to udělalo hvězdičku místo slova "kr.etén"?
9. 11. 2010 15:31
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
no jistě. takto se dají "obhájit" i jiná slova. krypl, *, idiot... i mnohem horší. některý z nich jsou dokonce lékařskou diagnozou.
nazvu-li tedy někoho *, tak to vlastně není urážka... ok
9. 11. 2010 15:20
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
*** ani zoofil nejsou nadávky, jsou to zcela regulerní termíny. První z nich slangový, druhý dokonce jazykově zcela konformní.
9. 11. 2010 15:17
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
To je ovšem velmi neoriginální přístup. Originálem můžeš být výhradně v "octavii", jestli mi tedy jako dobře rozumíš... Jsem přesvědčen, že zatím tomu z principu porozumět nemůžeš.

Neboť není šedivějších lidí, než těch, co se snaží být originální...
9. 11. 2010 14:46
Re: GTI for Nobel price
Já v podstatě taky ne, ale tvoje "nereagování" jistě ocení nejen GTI a tvoje hodinářský závity si uleví.
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 14:45
Re: Dva pohledy a oba podivné
Hezky jsi to vystřihl :yes: .Těch emocí ať už vyprovokovaných či cílených je přespříliš.Passat je průsečíkem mnoha přání,potřeb,očekávání zákazníků.A trefa i s poukazem na na náklady.Jen si dovolím jednu už x-kráte zmíněnou vsuvku a tou je paradoxně cena - ano,cena pro fleet zákazníka( včetně "bonusů"-míněny např. zvýhodněné servisní úkony...),která je diplomaticky řečeno jinde než ceníkový oficiál-vzhledem k téměř 100% prodejům firemní klientele důležitý parametr,díky emocím decentně opomíjený.
9. 11. 2010 14:32
výživná diskuse
Tušil jsem, že Passat bude žhavé téma v diskusi, ale že se to rozjede až takhle... čtu to tady jen kvůli GTImu, a ten rozhodně nezklamal! :-)

Dík
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 14:13
Re: GTI for Nobel price
Ne miluj -> specifické ztotožnění,rozum s tím nemá nic společného ;-)
Avatar - iudex
9. 11. 2010 14:11
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Sám rozmýšľam, kam som asi radený ja.
P.S. Inak tiež si myslím, že by bolo realite bližšie a z hľadiska postoja k zákazníkovi férovejšie, keby sa hovorilo o facelifte.
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 14:10
Re: GTI for Nobel price
Ahoj bojovníku!To je dost,že se ukážeš :-)
neregistrovaný "Kajfik"
9. 11. 2010 14:06
Re: co ty hodiny?
ale ani lada ani bugatti je nemaji tak nesmyslne natocene ke stropu...
detail..
Avatar - ethicon
9. 11. 2010 13:56
Re: GTI for Nobel price
ale, ja na jeho príspevky na rozdiel od teba nereagujem...preto tvoja typická prostoduchá reakcia len potvrdzuje to, čo si sám napísal...
9. 11. 2010 13:27
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Tých, čo kritizujú približne v tých medziach ako ja, je tu tiež dosť. Ina myslím, že čo sa počtu týka, tak zástancovia vs. odporcovia VW je to tak 1:1. ;-)
Avatar - white label
9. 11. 2010 13:22
Re: co ty hodiny?
Ufoune (zelený), analogové hodin(k)y má na palubce třeba i Bugatti, ale dokazuje to stejné nic, jako to, že jsou/byly/budou v Ladě, nebo v jakémkoli jiném autě... ;-)
[odkaz]
9. 11. 2010 13:20
Re: GTI for Nobel price
S GTI nikdy nie je debata. Má svoj názor a každý iný je preňho nemysliaci úbožiak. Jeho argumenty sú často " je to tak" "to nevidí jenom slepej" "bazárový kovboji sa nemajú čo vyjadrovať" a pod...
To nie je argumentácia
9. 11. 2010 13:17
Re: co ty hodiny?
takove hodiny ma i Lada >:D >:D >:D
(treba... [odkaz] ) >:-[]
9. 11. 2010 13:12
Re: GTI for Nobel price
jenže já se pořád nedobral závěru, jestli to myslí vážně nebo ne.
Kdyby se všechny jeho komentáře nesly v duchu prvních příspěvků (vynášení vw do nebes a zadupávání konkurence), tak bych si řekl, že si třeba jen dělá srandu a baví se nad příspěvkama ostatních, kteří ho označují za všechno možný.
ale vzhledem k tomu, že dost často pak sklouzne k onomu urážení, tak mi nezbývá než si myslet něco jinýho.
9. 11. 2010 13:11
Re: GTI for Nobel price
Ano. Přesně mozky tvýho kalibru jsem měl na mysli. Dík, že ses ozval.
Avatar - ethicon
9. 11. 2010 12:56
Re: GTI for Nobel price
...aká to sebareflexia...
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:52
Re: Cena
PS: Na mobile.de jsou roční vágeny s podobným nájezdem, podobným motorem (125kW, 140kW) quattro nebo Motion a světě div se, ceny jsou rozdílné max. o 2tis Euro. Audi se dá více našpikovat dražší dovýbavou - touto cestou myslím teď jde i vw.... no možná není daleko doba, kdy pašík ve fulu bude atakovat 1,3 nebo 1,5mio..... uvidíme.....
9. 11. 2010 12:50
Re: GTI for Nobel price
jj - to máš pravdu. Ale to už je potom o vnitřním nastavení. Sklouzne-li někdo takhle - tak, pokud jde o diskuzi a ne o život - napíšu si svoje a jdu od toho - protože snad člověk ví, za čím si stojí.... A můžeš tak potom hodnotit úroveň jednotlivců - včetně GTího - v tom je to kouzlo. Když si přečteš některé moje půtky s ním v minulosti, tak zjistíš, že mi to vadilo neskutečně...
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:49
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
Mno je to tak..... :yes:
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:49
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
No GTI, řekl bych, že s čím kdo zachází, s tím i schází...... nesouhlasím s vulgarismy, ale ty sám jsi jich tu sypnul už pěkných pár řádků. Každopádně tady patří benzín, nafta.... v tom jsem zajedno.... ale možná sis o to tak trošku, trošičku, úplně malinko řekl.... ;-) >:D i do mě jsi párkrát "zajel" dost osobně a nebylo to úpa korektní.
9. 11. 2010 12:47
Re: GTI for Nobel price
Irglovou a Mansarda? Jen to ne - to bys potom mohl skončit jako ten letec na jevišti ;-)
9. 11. 2010 12:46
Re: GTI for Nobel price
jako miluj svého teroristu? ee to by musel být hezká švédka nebo rusava - ale neříkej to mé ženě. Zkrátka to jde s věkem - jak stárnu, tak mám víc prostatických problémů ;-) a začíná mi čím dál tím sedět hláška jednoho starého herce - čím jsem starší a ubývá schopností ***, tak už tolik nehoním ženský a nepotřebuju si dokazovat, jakej jsem samec a zbývá mi víc času na přemejšlení - jo jo - rozum se dostavuje až později :-)
A neplést předcházející příspěvek s glorifikací a bezbřehým nadšením ;-)
9. 11. 2010 12:45
Najlepsie auto na svete....
To,ze v zaklade za celkom vysoku cenu nemam nic,som si uz zvykol,uz len cakam kedy bude s motorom 1,2TSI 3 valec s 2 turbami.... a ohodnoteni ako najlepsia volba a naj.motor....
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:45
Re: PASSAT SEDMÝ, SLIČNÝ
No ale vwantazie se ti upřít nedá....ale tak to má být :yes: :yes: :yes: jak se říká: někdo rád holky někdo vwdolky..... ;-)
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:42
Re: GTI for Nobel price
Ještě si k tomu čtení pustím Irglovou a Mansarda >:D a jdu hnát slzy dojetí zpátky do oka ;-) >:D :yes:
9. 11. 2010 12:41
Re: Rama
Dookola vzaté: VW má dobrých obchodníkov. Dobrí obchodníci majú všetkých chudobných duchom pod palcom. Chceš tým naznačiť, že majitelia Passatov sú v niečom pozadu? Brzdi kámo, hrozí havárka!
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:38
Re: GTI = Jara Cimrman
Na Járu mi nesahej! To byl a je velikán národa - GTI je "jen" vwýborný bavič, skvwělý mystifikátor a hlavwně vwamózní rejpala ;-)
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 12:38
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Jsem zvědavý,s čím se pochlubí milánští v reálu ;-) ...
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:34
Re: Cena
No máš pravdu. Ale koukal jsem na skladovky od Audi.....malý rozdíl. Nebo roční auta s nájezdem do 10tis. Vím, slevy jsou slevy, ale kamarád letos na jaře koupil pašíka právě v plné a vyšel přes milion.... tuším 1.080.000,--. Blázen - za ty peníze má už A6ku.... Nicméně musím uznat, že v kombinaci černá+hnědá nebo černá + světlá kůže, stříbrná lišta.... pěkné. Opravdu.... Mi se passat taky hodně líbí....tenhle nový už míň. Jen mě se.re ta stará palubka...to je prostě odrb. Jinak Cčko ve stejné výbavě stojí přibližně jako passat. Ne-li stejně.... Ale je myslím menší než Pašik.... fakt aut je ...... jako psů - jak by řekl Jirka Macháček ve Vratných Lahvích.... :-)
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 12:33
Re: Rama
Nebo japonce s "francouzským střepem pod kapotou" ...
9. 11. 2010 12:31
Re: Má Passat vůbec smysl?
Pohodka, niet čo prepáčiť, nenadávaš mi, ani ma nemlátiš... >:D
Avatar - Andromeda
9. 11. 2010 12:31
Re: GTI for Nobel price
Že by Stockholmský syndrom ;-) ?
9. 11. 2010 12:29
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Na prvý pohľad je Swift rovnaký, Passat iný. Sadni za volant, zistíš opak. V tom je ten rozdiel. Swift je nová generácia, hoci sa tvári ako ten starý dobrý Swift. Passat je pôvodný - len sa tvári ako nová generácia. To je to, čo kritizujem.

Neskúmam, či je alebo nie je nový Passat dostatočne nový na to, aby mal nárok nazývať sa novou generáciou, v tom mám jasno. Nejdem rozoberať technickú dokonalosť či nedokonalosť Passatu, že je to kus dobrého auta, o tom niet pochýb a ja to nerozporujem. Chýba mu ale punc novinky, nájdeš v ňom len to, čo už dokonale poznáš, hoci dobré. Nový model a´la Exeo, to je proste stagnácia.
Ide mi len a jedine o to, o nič iné - pripomínam niekde zaostávajúcu techniku?
Konkrétne? Nová generácia si zaslúžila minimálne novú palubku, keby zmenily povrchové panely ako u Golfa, tiež by to bolo plus. A detailov by sa našlo dosť, nič nie je dokonalé, ani Passat. Ten tvoj posledný riadok už je trochu z cesty, nie?
Avatar - Krispos
9. 11. 2010 12:29
Re: Výhra marketingu VW
Cituji: "jinak tipuji, že nejradši nosíš adidasový tepláky a kšiltku nike a momentálně se nemůžeš dočkat konzíku lady gaga." Holt někdo, kdo si myslí, že Golf má image Fábie, je asi mimo realitu a je zbytečné mu cokoli vysvětlovat... hlavně že víš, jak všichni chodíme oblečení a co máme v garáži :-)
Avatar - Ji/Ri
9. 11. 2010 12:28
Re: Výhra marketingu VW
A není to náhodou R36ka? ;-) s tou jsem jel a je to fajn. Motor je skvělý.
9. 11. 2010 12:22
Re: Výhra marketingu VW
cara binieri z toho snad vyroste, ale ty bys měl o harakiri vážně přemýšlet. a nepodsouvej mi, že jsem ho označil za bůro, naopak takhle se stylizujou městský klucí. pravda, sice nejezdí novým golfem, za to ten starší maji pořádně vytuzenej
9. 11. 2010 12:18
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Věřím jen v jediného boha
C2 H5 OH. ;-)

Nevím proč jsem si vzpomněl na tankový prapor a památnou větu: Ty vole! Tady čtu, že si šoustal s téčkem…“
Avatar - white label
9. 11. 2010 12:16
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ale no tak brouku, nežárli zase... >:-[]
Musíš na sobě víc makat, pilovat jazyky...a taky se možná jednou dočkáš...
:-O :*) ;-)
9. 11. 2010 12:11
Re: Má Passat vůbec smysl?
to by šlo. doporučoval bych porovnávat jednotlivé objektivní aspekty, ať už měřitelné nebo vycházející ze spolehlivých statistik, ale obávám se, že v každém jednotlivém bude vždy někdo lepší (výkonější, větší, luxusnější, výhodnější...) a ty to pak zakončíš průpovídkou ve stylu, že v jednotlivostech možná ne,ale nej ho děla komplex všech vlastností dohromady, a to je již ryze subjektivní
9. 11. 2010 12:06
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ešte pusu... >:D
Avatar - Krispos
9. 11. 2010 12:05
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ted jsem nemel namysli primo Tebe, nicmene je tu spousta lidi, pro ktere je vsechno od koncernu spatne z principu.... kdo chce VW (Forda, Italy, Francouze...) biti, vzdy si hul najde :-)
9. 11. 2010 12:02
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Omyl - dosť podstatný. Ak by bola kritika, tak z celkom iného súdka, ale po Tiguane či Sharane by, myslím, priestoru na kritiku veľa neostalo.
Avatar - KANKUNEN
9. 11. 2010 11:51
Re: GTI for Nobel price
Tak to je krásně napsané. Taky hodnotím, jak dokáže vystihnout klady koncernových aut a zápory konkurence naprosto přesně. Bohužel to vše pošpiní tím, že neuzná zápory koncernu a klady konkurence a často je pak vulgární. Je obrovská osobnost supermainstreamového světa auto.cz. Odhaduji, že nám věnuje tak půlku života co nespí. Sakra není to už VWanatismus???
9. 11. 2010 11:48
Re: Má Passat vůbec smysl?
Chceš snad říct že supermainstreamový jezdec si koupí kradeného passata. Kde žiješ GTI už zde jasně vysvětlil (a já mu věřím neb on je náš Guru) že ti co jezdí passaty jsou takoví jiní lepší lidé ti by v čórce nejezdili. ;-)
9. 11. 2010 11:37
Re: GTI for Nobel price
máš pravdu. ale nevadí ti, že GTI do diskuze zádná fakta nepřináší? když dojde na fakt, tak zklouzne právě do té osobní roviny a vykáže tě tu do školy, tu k tatínkovi, ale hlavně do tvé vlastní garáže, aniž by kolikrát věděl, co v ní máš?
Avatar - Krispos
9. 11. 2010 11:37
Re: Výhra marketingu VW
A v čem jezdíš? Tramvaj je totiž prémiová jenom cenou.... >:D
9. 11. 2010 11:35
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Kolikrát potkáš i pěknou alfu dneska? Kdo se bojí, nesmí do lesa! :-)
9. 11. 2010 11:33
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Už jí podle mě dovolili dvakrát a k tomu ještě křeček-delta...
9. 11. 2010 11:31
Re: GTI for Nobel price
Pěkně si to napsal, ale s tí "myšlením" a roztáčením mozkových závitů u některých reagujících na jeho příspěvky to nepřeháněj. :yes:
Avatar - Ada je zase tady
9. 11. 2010 11:30
Re: Rama
Dobry obchodnik proda sampon leda tak holohlavemu, ktery je chudy duchem. Takovym lidem prodas dokonce i rendlika. :-!
Avatar - Righ
9. 11. 2010 11:29
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ad Swift - ja proti tomu autu nic nemam, faktem je, ze zvenku vypada de facto uplne stejne jako minula generace, ocima laika i "odbornika". Pokud pred nekoho postavim stary a novy Passat, urcite je od sebe rozezna, i kdyby predtim zadny auto jakziv nevidel.

Zakladnim duvodem, proc se my dva neshodnem, je fakt, ze ty porad akorat zkoumas, jestli je novy Passat "plnohodnotna" nova generace. Ano, i ja chci, aby nova generace byla hezci nez ta stara - a svete div se, mne se novy Passat libi vic nez stary. A ze konstrukcne neudelal v podstate zadny krok dopredu? Bavime-li se o mechanickych skupinach, pak skutecne ne, i kdyz tyhle uvahy jsou trochu zavadejici, protoze treba novy motory VW implementuje do svych aut prubezne a nezavisle na generacnich obmenach. Z novych technickych prvku naopak muzem vyzdvihnout plejadu novych ci vylepsenych bezpecnostnich systemu.

Kardinalni otazka ovsem je, co ti na novym Passatu chybi a co bys chtel mermomoci vylepsovat? Ma super benziny, velmi dobry dyzly, 4x4, perfektni manualni i automaticky prevodovky, skvelej podvozek, solidni prostornost, vyborny sedacky a ergonomii, bezkonkurencni nabidku priplatku, pomoci jichz muzes z auta stredni tridy udelat opravdu luxusni kocar. Tak o co ti jde - vzduchovej podvozek, hlinikova karoserie, trisetkonovy motory...?
Avatar - Krispos
9. 11. 2010 11:28
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
To je boj s větrnými mlýny..... ikdyby přišel VW s fungl novou generací Passatu, jaký by to asi mělo vliv na počty negativních reakcí v této diskuzi? No asi žádný...
Avatar - white label
9. 11. 2010 11:27
Re: GTI for Nobel price
:yes: ;-)
Naprosto souhlasím, i když občas ten "boj" sklouzne poněkud nevkusně a hlavně zbytečně
(oboustranně!) do osobní roviny...
Avatar - Krispos
9. 11. 2010 11:22
Re: Výhra marketingu VW
Já bych si dovolil Tě citovat: "abych se priznal, moc o tom nevim" >:D >:D >:D
Avatar - Krispos
9. 11. 2010 11:20
Re: Výhra marketingu VW
Fšechno marný, když Krysso řekne že máš kšiltovku tak máš kšiltovku. Mrkni do sklepa mezi starý hadry, určitě nějakou najdeš. Pak se omluv manželce, žes jí koupil tak hnusný auto a nakonec spáchej rituální sebevraždu, protože s vědomím, že tě Krysso označil za burana, se prostě žít nedá....
9. 11. 2010 11:19
GTI for Nobel price
Tak samozřejmě ta Nobelovka je hyperbola, ale..........zamysleli jste se nad těmi příspěvky? Ano? Přečetli jste je? Ano?
Vezměme to z jiné strany - s jeho příspěvky se dá nesouhlasit(a to je tady asi tak všechno, co s tím můžeme dělat ;-) a to vykrádám, jak jste si jistě všimli klasika).
Zásluha GTIho na tomhle webu není v tom, že si vybral za svůj fetiš VW - jako by si mohl vybrat i jinou značku......
Jeho zásluha je v tom, že nutí lidi myslet. Přemýšlet. Vyjádřit názor. Postavit se k něčemu čelem a dát v plen i vlastní myšlenku. Nutí diskutovat, ať již stokrát zbytečně, ale rozběhne mozkové závity na plné obrátky(jasně někomu ne..., tedy jak komu libo....). Vzbuzuje emoce, nutí některé se neustále vracet do témat....
A v tom je kua ten člověk na špici. Bez ohledu na obsah, nutno ohodnotit formu textu, kterou píše, jak klade text a jak si s ním umí hrát(s textem hoši....). A pokud bychom chtěli hodnotit text - dokonalé v tom, co popisuji na začátku....
V dnešní době, kdy každý si nechá naservírovat všechny informace až pod nos a mediálně se necháváme zmasírovávat "do kuličky", tak tenhle hoch z Wolfsburgského rynku vnáší rytmus. Rytmus do mozkových synapsí - nutí nás myslet - a to mnohdy bolí....tedy alespoň mne. Nutí hledat vlastní informace, stát si za nimi. A všimli jste si jednoho - i když se s ním rafnete, tak po čase si uvědomíte, že Vás to posiluje - no není báječné stát si za svým a používat argumenty a ne nadávky? Dojít k nějakému výsledku? Závěru?
Kdosi pronesl památnou větu:
Myslím, tudíž jsem.....
A kdo mne nutí k přemýšlení - drží mne při životě(byť ho mohu považovat za protivníka.....)
Avatar - Righ
9. 11. 2010 11:10
Re: Má Passat vůbec smysl?
Ja ti nevim, tady se furt pise o marketingu, ale ja v Cesku nepozoruje o nic intenzivnejsi marketingovou aktivitu kolem Passata, nez u vetsiny hlavnich konkurentu. A s tou logikou cena/objem prodeje je to obracene - cim vic jich proda, tim jsou drazsi. Naopak kdyby zacaly prodeje klesat, musi s cenou dolu.
Avatar - Righ
9. 11. 2010 11:02
Re: Má Passat vůbec smysl?
Pletes si pojmy s dojmy. Masova kultura o ktery pises, a ktery se ja osobne vyhybam velkym obloukem, nemuze v tomhle pripade slouzit jako srovnani. Vselijaky Blesky a reality show jsou pouze pasivne prijimanou "zabavou", kterou se snazej ruzny citove a dusevne deprivovany jedinci zaplnit svuj volnej cas, nechat se unest osudy jinejch a snizit vykon mozku na co nejnizsi uroven. Nic to od nich nezada, jenom stisknout ovladac nebo otevrit noviny a tupe zirat. Naproti tomu kdyz se clovek stava zakaznikem a jde "na trh" utratit svoje penize, snazi se samozrejme ridit racionalnimi a objektivnimi kriterii, aby zkratka koupil co nejlepsi vyrobek. A cim je vyrobek drazsi a oni museji vydat penez vic, tim jsou ostrazitejsi a dukladnejc zvazujou, co nakonec koupi.

Jasne, tady ma vetsina z nas (aspon podle diskuze to tak vypada) nejakou zamilovanou znacku aut a uz predem vi, ze si koupi prave a jenom tu a pak teprve hleda argumenty, proc ze je to perfektni koupe. Vetsina lidi, kterou nechavaj auta nepochybne chladnou, to ale ma obracene. Muzeme se tu samozrejme bavit o tom, do jaky miry ovlivnujou jejich chovani iracionalni a subjektivni kriteria, ale vis co? Mne je to dost jedno, tohle je server o autech a ne psychosonda do dusi jejich zakazniku. Takze se bavme o tom, jestli je Passat dobrej jako auto a proc. Vsadim se, ze v tyhle rovine budes mit maloco, co proti nemu vytahnout. :-!
Avatar - Righ
9. 11. 2010 10:45
Re: Má Passat vůbec smysl?
Ach jo, tohle uz se tu probiralo mockrat. Samozrejme, ze skutecnost, ze nemecky trh je nejvetsi v Evrope (a jeho naskok se jeste zvyrazni, kdyz se budeme bavit o vyssich tridach) a Passat je zde domacim modelem, vyrazne vylepsuje jeho prodeje. Rozhodne to ale neni duvodem jedinym. Nezapominej totiz, ze v Nemecku je domaci treba takova Insignia, ktera je zrovna tak domaci v UK jako rebrandovany Vauxhall. Podobne Mondeo je brano v Nemecku jako domaci vuz (staci nahlidnout do nemeckych automagazinu nebo si precist neco o historii evropskyho Fordu) a podobne i v UK (dtto jako v pripade "nemeckyho" Fordu).

A propo, i kdyby byl Passat nejprodavanejsim autem jenom kvuli nemeckym prodejum, na platnosti moji vety, kterou citujes, by to nezmenilo zhola nic.
Avatar - white label
9. 11. 2010 10:42
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Kéž by k ní došlo, nerad bych se na silnici "lekal" moc často... >:-[]
Avatar - white label
9. 11. 2010 10:37
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Jediné co mě z počátko taky trochu "překvapilo" bylo pojmenování faceliftu (o kterém se celou dobu psalo i v německém tisku) novou generací, ale s ohledem na vzpomínáný bezproblémový přechod z B3-B4 a nedávný úspěšný z G5-G6 se takový postup marketingu dal logicky očekávat.
Ale já v tom hlavně nevidím žádný "podvod" na zákazníka VW. Jednak to jak se ta změna nazve není vůbec podstatné, zejména pro kvalitu/cenu samotného auta (nebo myslíš, že kdyby to nazvali faceliftem, bude stát teď Passat míň?) a pak naprosté většině zakázníků je to stejně naprasto ukradené a vůbec netuší v kolikáté generaci jezdili/jezdí...
Avatar - Righ
9. 11. 2010 10:36
Re: Dva pohledy a oba podivné
Dobre napsano. :yes: Jeste je treba dodat, ze az bude dotycny byznysmen v autosalonu vw, tak bude mit bezkonkurencni moznost poridit vozovej park do cely firmy, lhostejno zda ma 5, 500 nebo 5000 lidi. Uprimne receno se nepohybuju v prostredi velkych spolecnosti, ale dobre znam situaci rady mensich firem zabyvajicich se obchodem. Nejcastejsi autopark? Servisaci Oktavky, obchodaci Passaty a sef (sefove) Audiny. Ted me tak napada, ze u Fordu by mohli mit vsichni Mondea - neb stoji stejne jako Oktavka, je stejne velky jako Passat a nic vyssiho Ford stejne nema. >:D
9. 11. 2010 10:31
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
řekl muž, který tu ostatní nadává do ***ů a zoofilů?
9. 11. 2010 10:27
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Katikakus
9. 11. 2010 10:23
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
Brzdi, hodne rychle brzdi! Byl jsi to ty kdo tady pred par dny spoludiskutujici urazel a sporste jim nadavl do ***u, zoofilu a uchylu. Takze nez zacnes kazat, zamet si pred vlastnim prahem. V tomto kontextu tve moralizovani vyzniva prinejmensim trapne a smesne, jako vsechny tve prispevky.
9. 11. 2010 10:21
Re: Rama
Dobrý obchodník predá aj holohlavému šampón... >:D
9. 11. 2010 10:20
Re: Dva pohledy a oba podivné
To sa nedá povedať o viacerých značkách. Ale niečo podobné si môžeš vymyslieť aj voči VW. Každopádne, kto kúpi VW, určite chybu neurobí. Alternatív je ale aj tak dosť, osobne by som tiež asi hľadal v tých alternatívach, pretože proste a jednoducho sa mi filozofia ani vzhľad Passata nejak nedostali pod kožu.
Avatar - white label
9. 11. 2010 10:19
Re: Má Passat vůbec smysl?
Tak promiň, díval jsem se ve stromu a tam jsem tvou přímou reakci na Righa neviděl, ale zkusím to pohledat znovu...
;-)

edit - už jsem to našel... ;-)
Avatar - white label
9. 11. 2010 10:16
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Díky..., fakt píšeš věcně, výstižně s přehledem i nadhledem zároveň...
9. 11. 2010 10:14
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Tak otvor oči, reagoval som dve hodiny pred tebou. ;-)
Z diskusií nezvyknem utekať, ak hájim neobhájiteľné, obvykle si chybu priznám a názor poopravím.
Avatar - white label
9. 11. 2010 10:06
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
"Rozčertil" ses nám tu spíš ty (viz 7 palců po sobě dolů, nebo to se ti jen sekla klávesnice? ;-) ), kdyby tu každý psal s tak chladnou hlavou, nadhledem a racionalitou jako Righ, tak se tu člověk dozví i něco o autech...
9. 11. 2010 10:03
Re: PASSAT SEDMÝ, SLIČNÝ
Uff, uz je tech dristu tolik, ze jsem se na cteni vybodl. Nespamuj tu a pis prosim te jen jeden comment, diskuze se znacne zprehledni, dekujem
Avatar - white label
9. 11. 2010 10:03
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
:yes:
...a k tomu výbornému příkladu designové "změny" nové generace Swiftu, přidávám i příklad nové generace Mazdy 3, kterou považuje neprostá většina za pouhý facelift...
Pochopitelně, že nadávat podobně nesmyslně na Japonce, by tady zdaleka nebylo tak IN jako na Passata a opravdu málokdo by se k tomu přidal... ;-)

P.S. Jsem zvědav, jestli na tvou reakci Klaudius zareaguje...
neregistrovaný "Heine"
9. 11. 2010 09:53
Re: Výhra marketingu VW
Ja jsem vsechno utratil za Golfa, takze nemam ani na tu ksiltovku. Neprej mi tolik. ;-)
9. 11. 2010 09:53
Re: Výhra marketingu VW
Me se nelibi a mam na nej. Je to nudne auto, ze ktereho bych zadnou radost nemel
9. 11. 2010 09:45
Re: Výhra marketingu VW
ok, vyšetřit se nechám. jinak tipuji, že nejradši nosíš adidasový tepláky a kšiltku nike a momentálně se nemůžeš dočkat konzíku lady gaga. jinak, ty to s tím golfem asi myslíš vážně, že? asi nemám tvé estetické cítění. já ho na první pohled ani nerozeznám od pola
Avatar - KANKUNEN
9. 11. 2010 09:35
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Takovou obludnou příď by nikdy koncern nedovolil, evoluce 159ky by byla jasná volba, protože to co je dokonalé je třeba využít. Tohle doveze Alfu na hřbitov.
9. 11. 2010 09:34
Re: Má Passat vůbec smysl?
ale copak, někdo ti znesvětil tvou modlu? jinak máš pravdu dezorientovanej v autosvětě určitě jsem, ale na komplex z vw bych to neviděl, zkrátka nejsem ten typ, co čte a chválí blesk, jen že to děla většina, neposlouchám pop a nečumím na reality show. mainstream mi prostě smrdí
neregistrovaný "Heine"
9. 11. 2010 09:34
Re: Rama
Jenze Passat je kvalitni auto, to, ze vzbuzuje takhle vyhranene emoce je vec jina.
Marketingove oddeleni koncernu je bez diskuse na spicce. :-)
9. 11. 2010 09:28
Rama
Kdysi jsem někde četl, že nejvydařenějším kouskem reklamních mágů bylo, když se jim podařilo přesvědčit většinu společnosti o tom, že margarín je kvalitní tuk. Dle zdejších příspěvků se nabízí jistá analogie s Passatem...
neregistrovaný "Heine"
9. 11. 2010 09:15
Re: Výhra marketingu VW
Neznam nikoho, komu by se Golf VI nelibil. Mozna jsou lidi, kteri jsou zaujati, ale to je takovy ten ambivalentni postoj-"nemam na nej, tak si kopnu, kdybych mel o pul milionu navic, budu stepovat pred showroomem VW".
Ty mas koukam s Fabii nejaky problem, nech se vysetrit.
9. 11. 2010 09:05
Re: Výhra marketingu VW
slíbivostí golfu to myslíš vážně? vždyť má image fabie
Avatar - kosmonaut
9. 11. 2010 08:51
Re: PASSAT SEDMÝ, SLIČNÝ
Další >:D >:D >:D
9. 11. 2010 08:43
Re: Dva pohledy a oba podivné
No a to si napsal velmi hezky a dokonce i jasným vysvětlením :yes: :yes: :-)
9. 11. 2010 08:41
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Když je reálná, proč je tedy jak ze zrcadla na silnici? To někdo dělá schválně? Asi automobilka, ne?
Avatar - twistedTSD
9. 11. 2010 08:40
Re: gti di uz do * z auto.cz
přesně tak, bez GTIho by to nebylo ono :-)
9. 11. 2010 08:28
Re: Dva pohledy a oba podivné
Psal jsem o těch dvou mezních. Obecně si myslím, že kdokoliv bude vybírat auto střední třídy navštíví automaticky kromě jiných i salon VW. Což se třeba o Hondě říct bohužel nedá ;-)
9. 11. 2010 08:17
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
To první je údajně reálná podoba a to druhé render od amerického Motor Trendu, který mi připadá Insigniovatý ;-) .

Nechápu ty dvě polohy vnímání VW, dokud s ním nikdo nejezdí nadává, když si ho koupí nebo má jako služební velebí do nebes. Mě na firmě odvádí dobrou službu a tak ho i beru...bez křečí.
9. 11. 2010 08:15
Re: Dva pohledy a oba podivné
Divne to tu kategorizuješ. Po prečítaní tvojich dvoch kategórií som nadobudol presvedčenie, že stojím mi VW zákon... >:D
9. 11. 2010 08:13
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Nepleť hrušky s kolečkami. Už som to v jednej diskusii písal. Swift je nové auto - ktoré je pre laika vyzerá rovnako, ale v reáli je iné zvonka aj zvnútra.
Passat sa zvonku inými svetlami vpredu aj vzadu tvári ako nové auto - pritom okrem tých svetiel na ňom veľa nového nenájdeš, prakticky je to ten samý voz čo predtým. Reálne - ktoré z tých dvoch áut je plnohodnotnejšou novou generáciou?
Ten tvoj "intergalaktický skok" je v tomto prípade len smutným klišé, kamoš.
Rozdiel medzi nami bude asi v tom, že máme, čo sa áut týka, dosť odlišné rebríčky hodnôt. Tvoja posledná veta to dokazuje. Isteže Renault chce tiež zarábať - ale nepodriaďuje tým peniazom všetko, vlastnú tvár si zachováva. Čo v prípade VW tak jednoznačné nie je. Už tu raz niekto písal, že VW je majstrom marketingu. Nech vyrobí čokoľvek, dokáže verejnosť presvedčiť o tom, že je najlepší, aj keď realita tak optimistická byť nemusí. Tak som asi vadný, keď mi obchodnícke drísty nevoňajú, ale chcem, aby auto zvané novou generáciou bolo konštrukčne novšie a vzhľadovo krajšie ako to staré.

;-)
9. 11. 2010 08:11
Re: Výhra marketingu VW
keby som mal trpojkoveho golfa tak tu nad passatom slintam ako ty a nedovolim ziadnu urazky na koncern, nemyslis? Tvoja logika konci na zasrobovani sifonovej bombicky do flase..
9. 11. 2010 08:09
Re: Výhra marketingu VW
tak tak, za cenu dvoch mam jedno auto, 530i ;)
9. 11. 2010 08:01
Re: OT: Giulia s novou identitou AR?
Tak ta první fotka mě připadá, jak mimozemšťan, co seslali místní pubescenti na passata a jestli by vypadala, jako ta druhá fotka, tak ta má přesně výraz těch, co se tady snaží prosadit v kolektivu nadáváním na VW.
9. 11. 2010 08:01
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Keď ide o žvanec, máš pravdu. Ak sa chcem najesť chutne, kultúrne a mať z toho trochu aj zážitok, vyhľadám radšej tú reštauráciu. ;-)
9. 11. 2010 07:59
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
1.Prišlo toho menej ako malo.
2.Maľovánkam príliš neverím, a optimisticky dúfam v lepšie.
3.Som asi jeden z tých bláznov, ktorí neradia peniaze a zisk na prvé miesto.
4.Pravda je, že o Passat som sa nezaujímal a nezaujímam tak, aby som vedel, čo príde a nepríde. Skôr z môjho pohľadu hodnotím, čo prišlo.

Celkovo teda beriem, prišlo asi čo malo prísť. Ale to neznamená, že to budem chváliť, keď sa mi dizajn Passatu a postup VW nepáči, a keď sa to "dalo čakať".
9. 11. 2010 07:49
OT: Giulia s novou identitou AR?
Včera se objevil zajímavý snímek pořízený při jakési prezentaci a autor ho udává jako novou podobu sedanu střední třídy, tedy nástupce krásné, leč neprodávané AR159. Pokud by se snímek zakládal na pravdě, byla by s největší pravděpodobností ukončena kritika vykulených předních částí vozů milánské značky.

[odkaz]

Jestliže by nedošlo k restylizaci, pak by výsledek mohl vypadat takto:

[odkaz]
Re: PASSAT SEDMÝ, SLIČNÝ
Tvé pořád dokola na jedno brdo stejně opěvné chorály se již stávájí více než trapné GTI.
Nicméně jednu poznámku přesto, nebo možná právě proto zmíním.
Jestli VW něco umí, tak rozhodně to není elgance. harmonie dokonalost tvaru.
A vysvětlovat ti co je to absolutní je zbytečné.
Brzdi a staň se člověkem rozumným!
9. 11. 2010 07:03
Dva pohledy a oba podivné
Máme tu dva pohledy na nový Passat...

1) ten do nebes vynášející, těžící z technické preciznosti, prodejnosti a již dlouhodobé ikonizace modelu.

2) jednoznačně odmítavý a plenící cokoliv pod znakem VW vzniklého.

Oba jsou natolik vyhraněné, že nemohou být samozřejmě pravdou. Faktem zůstává, že design se příliš soustředil na sladění s aktuální VW formou a přední část opravdu příliš klasické evropské školy nepobrala (zatím se bavíme nad fotografiemi, které mohou ublížit). Interiér prošel podobnou úpravou jako u G VI., kde stačila změna pár materiálů a detailů, aby se z nepříliš pohledného a na oko i přespříliš jednoduchého G V. (bavíme se o běžných verzích) stal premiant a to i se základními infotainmentovými prvky.
Motoricky se tu pár jedinců točí nad absencí 200HP silné naftové motorizace, která bude v rámci prodejů minoritní a jejíž příchod se dá očekávat příští rok (proč však VW nepředstavil data pro Passat upřímně nevím).

Jednoznačně jde o cizelování povedeného vozu, kterému se většina mainstreamové produkce snaží více, či méně úspěšně přiblížit. Důležitá však bude čísla a to nejen ta prodejní, ale i ta znamenající zisk, či ztrátu VW. I kdyby totiž nový Passat byl o kousek horší než zbrusu nový P508 (jediný přímý konkurent představený téměř současně), i kdyby do dvou let přijelo nové Mondeo, nová M6, nová Laguna tak i při drobném snížení prodejů vlivem fungl nové konkurence bude VW vykazovat podstatně lepší ekonomické výsledky.
Ty budou ponejvíce ovlivněny zjevně nízkými náklady na facelift dobíhajícího modelu, nižšími náklady na masivní mediální masáž zákazníků a trvale vyššími cenami Passatu, který si od doby představení prvního vozu tohoto jména drží. A to je úspěch...bez Brava ;-)
Avatar - wikinko
9. 11. 2010 04:34
Re: PASSAT SEDMÝ, SLIČNÝ
bravwo :yes: :yes: :yes:
Avatar - wikinko
9. 11. 2010 04:33
Re: GTI = Jara Cimrman
>:D zatial co tu pod tymto passatom predvadza, klobuk dole. ukazat tieto jeho grály nejakemu psychiatrovi tak ho okamzite cez ip adresu vystopuju a zasiju do zvieracej kazaiky. ale co by sme tu bez neho robili?
Avatar - wikinko
9. 11. 2010 04:29
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
na toto ti gti reagovat nebude, sebareflexia mu nic nehovori. nechaj si ho zit vo vlastnom svete, ten clovek pise basne o passatoch a veri tomu, ze vymyslel novu triedu automobilov a dokonca tvrdi, ze tento pojem uz pouzivaju aj odbornici :-) proste nechajme ho tak, a dufajme ze nikdy neprestane pisat, ja sa na nicom tak neviem zasmiat ako na jeho bludoch, kazdy den sa na nich tesim!!!
9. 11. 2010 02:45
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Možná ano, možná ne, každopádně VW se mi ještě pár let určitě líbit nebude. Co bude dál se uvidí. Přitom z mého pohledu je to celkem škoda, protože jsem se pár let Golfem V pravidelně vozil a bylo to sympatické auto...

Ano, to bych mohl, ale nedomnívám se, že tě to opravdu zajímá. Navíc nemyslel jsem konkrétní vůz, protože bych nevybíral jen podle toho, že se za minulý rok dovezl jediný kus...

Nejde o božskou jedinečnost, jako bůh se možná cítíš ty a VW, když tu sepisujete své elaboráty, ale já určitě ne. Prostě chci přijít na parkoviště a mezi těmi deseti oktávkami (opět, nic proti nim, jsou to výborná auta, i když já se tam moc nevejdu) poznat svoje auto ihned a ne až podle RZ... >:D
9. 11. 2010 02:30
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
To není otázka komplexů, to je jen otázkou toho, co se komu líbí. A nemyslím si, že snaha lišit se musí nutně znamenat komplex. Nemyslím, že je třídním bojem, když chci mít něco neokoukaného, v technice jsou ta auta stejně velmi podobná, když ne vyloženě stejná ( jako třeba Passat se Superbem)...

Ostatně aby sis koupil něco, co nikdo jiný nemá, tak naopak potřebuješ být oproštěn od toho, co si ostatní myslí, protože ti to někteří (jako například GTI) dají náležitě sežrat...
Avatar - white label
9. 11. 2010 00:52
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Naopak, právě, že už k něčemu velmi podobnému v minulosti došlo. Přechod z B3 na B4 by se dal stejně dobře nazvat faceliftem, jako tento přechod z B6 na B7.
Ano, největší chyba všech těch extrémně zanícených kritiků tohoto Pasatu je v tom, že čekali (z neznalosti aktuální situace) mnohem víc, než toho vůbec mohlo příjít.
Kdo se o informace o Passatu aspoň trochu zajímal, mohl už minimálně půl roku dopředu vědět, že designová změna Passatu bude přesně v tomto duchu a že celková změna nebude rozhodně nijak zásadní.
Znovu tu teda dávám odkaz na jeden z několika (podobných) odhadů (v tomto případě AutoZeitungu) podoby nového Passatu, a to již ze 13. dubna letošního roku... a ptám se, kdo opravdu informovaný mohl být tak vyjímečně nemile překvapen? :
[odkaz]
9. 11. 2010 00:29
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
Presný príklad čo mi vadí
Sakra... je to vlastne škoda...

Pozri, pred časom si sa tu dosť nechutne obul do chalana so starším BMW, ktorý lenm povedal svoj názor, bez akejkoľvek pohany A obul si sa do neho osobne. NIečo v štýle, že nemá právo nič vravieť lebo má len nejakú jazdenú šunku až je v podstate menejcenným apod... Nazvať Ta blbom je mimo mísu, Tvoje príspevky ale rovnako...Bavme sa o autách, neurážajme sa tu navzájom. A umenie uraziť bez slovka vulgarizmu ovládaš dokonale...
9. 11. 2010 00:18
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
Pravdu máš, že kategorie "urážka" tu své místo nemá, ostatně těžko by mě také mohl urazit diskutér rozměru doktora ozda. Své místo zde však má morálka, a ta velí jedno - nebýt sprostý, nenadávat. To je zde zásada z níž nelze slevit.
9. 11. 2010 00:16
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
Zde se zásadně míjíme v pohledech na psanou diskuzi, sem jakkoli sprosté či přisprostlé výrazivo zásadně nepatří. Slova jako "blb" jsou ve zdejší společnosti jednoduše zapovězena. Lidé, kteří užívají tento slovník sem nepatří, patří do knajpy s lahváčem a otvírákem na provázku u kasy.

Skutečnost, že se cítíš být mými nevulgárními příspěvky uražen :-) prosím hlaš do lampárny hned vpravo vedle výpravčího. Je tam na to kýbl... >:-[]
Avatar - Rysguf.
9. 11. 2010 00:14
GTI = Jara Cimrman
Nikto ta nikdy nevidel, ale vieme ze si a ze tu budes vecne ;-)
9. 11. 2010 00:09
PASSAT SEDMÝ, SLIČNÝ
I přes značnou šíři estetického koridoru, který vymezuje životnou estetiku současných aut, zůstává i nadále požadavek na eleganci jakýmsi středobodem designových zájmů všech automobilek. Jistě, elegance, nadčasovost, optické harmonie, pohledům libé křivky, nikoliv nepodobné dokonalým křivkám krásných žen... to vše odráží soustavný zájem jak designérů, tak kupců aut.

Jeli tedy středobodem krásy elegance, pak středobodem aut je střední třída. Kategorie, jejíž reprezentant pohodlně odveze čtyři dospělé osoby, reprezentant, který velikostí navozuje důstojnost, dominanci, tedy synonyma věrně svět aut doprovázející.

Čas od času se světovým designérm zdaří stvořit ikonu. Ikonu elegance, ikonu stylu. Ikonu, která přesáhne meze své třídy, ikonu, která zatřese ustálenými hodnotovými měřítky. V tomto kontextu je zcela mimořádným, ojedinělým produktem vozidlo z produkce koncernu VOLKSWAGEN, totiž PASSAT.

Pozorovatel užasne nad tím, jaké kouzlo dokázali tvůrci vtělit do tohoto vozu. Jde o takřka absolutní harmonii, absolutní dokonalost tvaru. V měřítku své třídy přesahuje Passat do jiných, luxusních světů.

Passat v sobě koncentruje vše, po čem může řidič toužit - elegantní základní tóny linií karoserie jsou dramatizovány akcenty z říše dravců - nízká stavba a široký rozchod. Panovačný pohled je vyvažován jemnou zádí s elegantní kompozicí zadních světel. Ve střednětřídním mainstreamu jistě dnes není přitažlivější vůz, než-li Passat.

Elegance vnějšku je doprovázena (to u VW tradičně) vysokou elegancí vnitřku. Kabina, přístrojová deska, kompozice středového tunelu, volant, sedadla, to vše je vyvedeno v nejkvalitnějších materiálech a s akcentem té nejnáročnější automobilové estetiky. Doplníme-li tuto charakteristiku ještě o klasickou volkwagenovskou ergonomii, stává se Passat objektem zájmu nejen řidičů, sedlajících tradičně střední třídu v mainstreamu.

Volkswagen tímto modelem (tak jako v případě Phaetonu či Touaregu) naplňuje svůj status, co by evropské automobilové jedničky, jakož i status automobilky, která se zvolna z mainstreamu přesová do vyšší sféry. Jistě, ne nadarmo termín supermainstream opanuje než automobilka Volkswagen.

Co dodat? Volkswagen vytvořil v Passatu auto, které buďto v garáži máš, nebo o něm sníš. Jiná možnost dnes vlastně ani neexistuje.

BRAVO APOŠTOL :yes:
8. 11. 2010 23:53
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
GTI nemôže uraziť - veď sa len baví! Ak si myslíš, že tie svoje príspevky myslí vážne, tak brzdi a prčítaj si ich znova - veď to sú krásne štylizované vtipy :yes:
8. 11. 2010 23:51
Re: gti di uz do * z auto.cz
Tak ich nečítaj. Ja ich čítam rád - je vidieť že ten človek sa baví, a to je na tom pekné, že zároveň baví aj nás. Nemyslím si totiž, že by svoje príspevky myslel vážne, to naozaj nie ... >:D
8. 11. 2010 23:50
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
Bez urážky, Drozd bol rovnako vulgárny ako bývaš Ty, akurát že Ty nepoužívaš vulgarizmy, ale výsledok - urážka - je ten istý...
8. 11. 2010 23:45
Re: Koukám,že blb zvaný GTI...
Silně zbrzdi, tohle není tvůj oblíbený pajzl, na nějaké nadávky tu není nikdo zvědavý. Pokud chceš diskutovat, a pokud máš čím, snaž se, avšak nikdy zde nikomu nenadávej :no: :no: :no:
8. 11. 2010 23:42
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Vynikajúco! Vidím, že sa stále bavíš a zároveň aj nás ...
Mohol by si tú zbierku vtipov čo tu píšeš vydať knižne? Kúpil by som ... už teraz sa tí, komu čítam tvoje príspevky dobre bavia ...
8. 11. 2010 23:37
Re: Má Passat vůbec smysl?
Milujem takéto hlášky: "Passat je s prehledem nejprodavanejsi auto stredni tridy, takze jeho existence dava vetsi smysl, nez je tomu u jakyhokoliv konkurenta."
Nebyť totiž toho, že je to nemecký výrobok a Nemecko je najväčší trh v Európe, rozhodne by NEBOL najpredávanejším autom strednej triedy. Čiže je to zhoda náhod a nacionalistické uprednostňovanie výrobku. Nie že by som proti tomu niečo mal - Francúzi tak isto kupujú predovšetkým francúzske autá - len sa na podobný úspech treba pozrieť "trocha" hlbšie ...
8. 11. 2010 23:33
Koukám,že blb zvaný GTI...
tady dnes řádí opravdu ve velkolepém stylu....ale nezakazujme mu to,proč se nepobavit,že.
8. 11. 2010 23:33
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Vynikajúce! Bravo! Super! Hyper! Mega! >:D >:D
8. 11. 2010 23:30
Re: Šedá myš
Ale o tom přece není diskuze, nebo ty snad očekáváš, že tu nyní píši proto, že mě Passat bere? To bys mě dojal. Píšeme o Passatovi, tvůj či můj vnitřní vztah k tomu autu není rozhodný, rozhodná jsou fakta.

Špatně si vysvětluješ pojem třídy, toto je střední velikostní třída. Nic jiného v tom nehledej, zde nejde o nějakou průměrnost nýbrž o návaznost na jednotlivé velikostní třídy.
8. 11. 2010 23:26
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Omluvu přijímám. Příště se kroť.
8. 11. 2010 23:24
Re: Šedá myš
Hej, boli to pekné paradoxy, faktom je, že tí páni zo Slovakofarmy prešli v priebehu 2 rokov na A6 a pán generálny riaditeľ na S-Classe.
Platy tých ľudí boli niekde úplne inde, už sa to utriaslo...
neregistrovaný "Florian93"
8. 11. 2010 23:23
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Omlouvám se ti...manažere... >:D Ať žije VW >:D
8. 11. 2010 23:23
Re: Šedá myš
Samozrejme, že je, preto je tiež stredná, synonymum priemerná...
Mńa osobne Passat neberie, neoslovuje ma, som niekde inde...
8. 11. 2010 23:20
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Ako som písal, John Deere kombajny a traktory...
servisáci drahších a sofistikovanješích gerätov, niečo na spôsob HPLC - keď Ti to niečo vraví (bez urážky, nie každý sa vyzná) -...
A čo sa týka lepšie podstavených... už pred 10- imi rokmi som mal podľa car policy nárok na Passata. A nemal som pocit, že som nejako lepšie postavený človek... Asi sa na to pozerám inou optikou...
8. 11. 2010 23:20
Re: Šedá myš
No v tom tedy s tebou souhlasit nemohu, v každé třídě jsou premianti i propadáci, a to jak prodejní tak techničtí a designoví. A protože nyní píšeme o střední třídě v mainstreamu, měli bychom vědět, jak si jednotliví zástupci stojí, neb jinak by se mohlo stát, že někdo neznalý si řekne, že je to všechno stejné a nedopatřním si koupí třeba Mondeo... dvojku třídy. No vidíš, přitom kdyby věděl, mohl si koupit Apoštola, jedničku třídy. Tedy ta orientace je nutná, a popravdě mě překvapuje, že podle tebe je právě střední třída jaksi "beztřídní"...
neregistrovaný "Heine"
8. 11. 2010 23:18
Re: Šedá myš
Passaty měli okolo toho 94-95 i nízcí obchodní zástupci a cesťáci zahraničních firem, jednoho takového jsme měli doma. :-)
8. 11. 2010 23:15
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Píšeš jakoby tak nějak povýšeně, co máš proti lokálním podnikům? A ten tvůj vyšší střední management, to nejsou dobře postavení lidé? Nevím čemu říkáš servisák, pokud je to opravce televizí, tak ti zde v Passatech zatím nejezdí.
8. 11. 2010 23:14
Re: Stará
Mindráky hledej spíš u sebe, jinak bych si toho blábolu ani nevšimnul, moralisto.
8. 11. 2010 23:12
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
No, hlavně bych to nechtěl jednou dotáhnout někam tam, kam jsi to evidentně dotáhnul ty... 8-s 8-s >:-[] :no:

P.S. Mírni slovník, tohle už je výrazně přes zdejší normu :no: :no: :no:
neregistrovaný "Heine"
8. 11. 2010 23:10
Re: Výhra marketingu VW
Tak komu by se taky Golf VI nelibil, ze? :-)
Jen by meli vyresit spolehlivost, manzelka uz ho ma zase(od koupe potreti) v servisu. Neradi DSG.
Avatar - Krispos
8. 11. 2010 23:07
Re: Výhra marketingu VW
já mám rád usedlejší (přeloženo do antikoncernštiny designově nudnější) auta..... Audi A3, Scirocco, Golf.... jedinou vyjimkou, ktera me uchvatila na prvni pohled, je Volvo C30 :-)
neregistrovaný "Heine"
8. 11. 2010 23:04
Re: Výhra marketingu VW
:yes: >:D
Náhodou mě se Jůlina moc líbí :-)
V ulici kousek od nás parkuje bilý Quadrifoglio a je to nádherný pohled.
neregistrovaný "Heine"
8. 11. 2010 23:00
Re: Cena
Full výbava je jen prestižní záležitost, většina automobilek už od toho upustila. Procento lidí, které si koupi 3.6FSI, 4x4 a DSG se limitně blíží nule. Nejčastěji potkáme stejně Varianta s 2.0TDi 140cv, v manuálu a s reklamou na boku.
Po prémiovce se koukat můžeš, ale kde Passat končí, MB C začíná. Tam se moc na cenu "již od" koukat nemůžeš, stačí, abys přišel k dealerovi a cenovka už naskakuje. Tohle mě potkalo při potenciální koupi 3-er Touring, ani jsem nemrknul a už v konfigurátoru svítila částka přes milion. Oni mají dobře vycvičené prodejce, člověk se neubrání-spíš vlastně se nechce ubránit.
Passat je dobré auto, v ničem extra nevyniká, v ničem nepropadá, v souhrnu vlastností je to rozhodně "nejharmoničtěji" zpracovaný model. Takže taková defaultní volba.
Kolik bude stát u nás je jedno, stejně prodeje táhnou fleety, kde se na ceníky vůbec nehraje.
8. 11. 2010 22:59
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ale prd, samozrejme, že to robia kvoli peniazom, len sa snazia odlisit...
Avatar - kosmonaut
8. 11. 2010 22:57
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
A já měl Passata vždy za nejobyčejnějšího z nejobyčejnějších, tedy za Volkswagena. Ale patrně to už bude tím spojováním s Porsche nějak zmutované a tedy je co oslavovat. Podívat se na fotky, nevšiml bych si, otevíráš lidem oči, díky hehehe :yes: >:D
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 22:55
Re: Stará
...ještě před časem jsi byl velmi korektní na těchto diskuzích..... Co se stalo, že ta změna v obhroublého pana Mindráka? Nechápu....
Dej se dohromady, Navtechu.
8-s
8. 11. 2010 22:55
Re: Šedá myš
Nie, Passat je "len" kráľom predajov a to preto, že neurazí...
Pozri, okolo roku 93-94 keď sa formovala a sformovala vstva podnikateľov a špičkových manažérov, tak Passat bol autom vyššieho managamentu. Napr. okolo roku 1992 celý špičkový managament vtedajšej Slovakofarmy jazdil na Passatoch. Priemerný plat bol vtedy okolo 4 000 Skk, Passat stál ku miliónu... Pre väčšinu ľudí nedostižný sen. ale pre to, že sa niektorí dostali na lepšie miesta, tak chceli mať to, čo videli pred tým u iných a vili Passata a tým sa sputila reťazová rekacia...
Stredná trieda je preto stredná, že ničím nevyniká. Nemá zmysel sa hrať na triedneho premianta. Jediné čo platí je GP na predanom kuse a v tomto bude (pravdepodobne) Passat kráľom... Ale inak...
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 22:49
Cena
Tohle zachrání už jedině cena. Pokud ji posadí někde do 550tis. za průměrně vybavený vůz, tak ok. Našlápnuto mají skvěle - stará koncepce, žádný vývoj, nic nového, staré výrobní linky..... no že by se zakotvil ve své pozici Lidového Wozu? To by byla pecka přímo na komoru.... pokud ale bude cenová politika více než sebevědomá, tak se tu zasmějeme ještě jednou. Tento vůz má smysl jen v průměrné výbavě...to se ještě dá použít, ale proč ho stavět ve fullu - to nechápu. Když za podobné peníze se dá už koukat po stejné prémiovce, ne-li lépe vybavené s lepším motorem.
neregistrovaný "Florian93"
8. 11. 2010 22:48
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Ty asi hodně sníš o tom že někdy budeš manažer co? No to bys proto měl dělat víc než jen vysedávat u PC a ukazovat všem jak seš blbej >:D >:D
8. 11. 2010 22:45
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Ale no...
Roomster majú servisáci lokálnych firiem, T-comu, UPC, alebo podobných.
JA to vidím tak, že v Passatoch jazdí na 50 % vyšši stredný managament (product manageri, vedúci úsekov, pobočiek a pod), zvyšok je všehochuť vrátane servisákov...
Avatar - Ada je zase tady
8. 11. 2010 22:44
Slabiny nového Passatu
Je škoda, že tohle pěkné auto má tak neštastně formovaný střední panel, že bude zcela evidentně tlačit pod kolenem zboku pravou nohu řidiče.
Taky mi nesedí, zbytečně vělká skleněná střecha. ˇKlasický šíbr by měl být nad řidičem, ne nad zadními sedadly.
Ruční brzda by měla být mechanická. V případě selhání elektroniky se elektricky ovládaná ruční brzda nedá použít.
8. 11. 2010 22:41
tohle se vážně nepovedlo
Nemohu si pomoc ale nový Passat je opravdu hodně ošklivé auto. Nový design VW svědčí jen POLu. To je opravdu povedené....ale čim vyšší třída tim je to horší...a tohle tomu dává korunu. ale prodávat se to vždycky bude nepochybně hodně.
Jak řekl designer...lidem se líbí odvážný design ale doma chtějí mit obyčejné auto. A má asi pravdu.
Avatar - Righ
8. 11. 2010 22:38
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ano, predevsim v prvnim odstavci tvyho puvodniho prispevku vidim podle me neopravnenou kritiku Passatu, na kterou jsem se snazil reagovat. Jestli jsem to ja, kdo neumi cist, nebo ty, kdo si nevidi na spicku nosu, to necht - slovy klasika - posoudi laskavy ctenar sam.

Novy Passat samozrejme vypada odlisne nez ten stary, na mezigeneracni obmenu je to nicmene zmena nezvykle malo vyrazna. Na rozdil od tebe v tom ale zkratka nevidim problem, viz puvodni prispevek. Nevsimnul jsem si mimochodem, ze by ses takhle vztekal nad novym Swiftem, proti jehoz generacni promene je B7cka doslova intergalakticky skok (mluvime-li o exterieru).

K poslednimu odstavci asi tolik - i ja se povazuju za fandu automobilismu, k autum mam od malicka vztah a rozhodne je nehodnotim jenom podle objemu prodeje. Jde o to, ze si na rozdil od tebe uvedomuju misto a smysl Passatu a jako takovej ho hodnotim jako vyborny auto, dokonce nejlepsi ze vsech. Je mi pritom uplne jedno, nakolik se zmenil od predchozi generace, pokud se mi jeho soucasny provedeni libi a pripada mi zaroven moderni, elegantni a primerene agresivni. A jestli si myslis, ze (napriklad) Rencek vyrabi Laguny kvuli "autmobilovym hodnotam" a ne ve snaze vydelat co nejvic penez, tak...
8. 11. 2010 22:34
Re: Má Passat vůbec smysl?
SAmozrejme že má, inak by nemal tie predaje, ktoré má.
Ja Passata nemusím, ale produkt je to náramný...
8. 11. 2010 22:33
gti di uz do * z auto.cz
hej gti...vazne nam napis co to beries...nech ti nejako pomozeme sa zbavit tych psychotropnych textov a basni...a vniest tak do tvojho zivota trocha rozhladu...
doporucujem viac vyuzivat tvoj blog, lebo mnoho z nas tu nie je zvedavych na tvoje keci, ktore abs nie su k veci...
a dnesnym dnom nemienim uz citat tvoje srajdy :-)
btw...golf vs megane - pekne si zlyhal, ked si argumentoval sirem...
velmi ubohe...
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 22:31
Re: už aby tu bylo
....pak ti ho přivezou...telefonát....Čáp sedl na hnízdo.... ta cesta trvá dnes nějak déle..... přijdeš...se zatajeným dechem tě pouští skla otevírající se jako skála a je tam ON. Ještě zahalen bílým saténem....., který Passat lehce odfoukne neznámo kam..... A je tu...Krásný facelift pro čínu.... to není možné, jdeš otevřít dveře...sedáš....ano kůže voní....je to ono...otevřeš oči a chvilku přemýšlíš, jestli se nespletli a neposadili do půl roku starého auta..... za mě tyto "INOVACE" posunuly vw do mima. A to jsem se taky těšil. Teď snad jedno přání - ať nedokazí CCčko. ;-\
8. 11. 2010 22:29
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Nemyslím si to, vím to. U vás je asi jiná situace, zde je vozem servisáků Roomster, případně Octavia, Passat užívají zaměstnanci ve vyšších funkcích. Samozřejmě, že špička jezdí špičku, o tom snad nemusíme diskutovat.
8. 11. 2010 22:18
Re: Šedá myš
Odtušuji z tvých vět, že nepovažuješ PASSAT za třídního krále. Můžeš prosím svou myšlénku dotvořit ještě sdělením, které auto tedy je podle tebe tím králem třídy?
8. 11. 2010 22:18
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Člověka zaujímajícího poměrně vysoké postavení ve spektru podnikové funkční hierarchie

Fakt si to myslíš? CEO,a lebo General Manager jazdia S-classe, alebo A8, alebo 7-er., ak sú to Taliani farncúzi tak niečo extravagantnejšie (samozrejm sú výnimky, šéf Ericssonu na Slovesnku dlho jazdil SAAB-a)
Pod ním sa jazdí vyššia stredná, passaty sú všehochuť, od servisákov po lokálny vrcholový managament.
8. 11. 2010 22:15
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
Trpíš zde známým syndromem nevybouřeného mládí, za to tě nekritizuji, jen konstatuji. Každý z nás měl v tvých letech podobně uhozené postoje. Vždyť touha být originálem je ambicí každého "rozhněvaného" mladého muže. Až časem přijdeš na to, že originální musíš být v něčem úplně jiném, než ve tvaru auta, které budeš pást v garáži.

Mimochodem, můžeš tu napsat, které, že to je auto, které si "tam jinam" na podporu své božské jedinečnosti vybereš?
Avatar - davy
8. 11. 2010 22:15
už aby tu bylo
Začínám se na to auto těšit jako onehdy malý kluk na Lego Technic. Asi i s věkem si začínám věci více uvědomovat a vážit si jich a i když jsem měl všechny generace Passatu, tak teď si teprve naplno užívám tu napínavou dobu očekávání. Vidím to na tmavý mocca perleťový lak, tmavě hnědý interiér a možná kvůli změně zase zapřemýšlím nad tmavým dřevem. A úplně nejvíc se těším na ty nové vychytávky, které Passat dosud neměl, bude to jak první probdělá noc pod Vánočním stromkem, kdy je potřeba všechno z krabice Lega vyzkoušet a poskládat dohromady... Tak honem spustit český konfigurátor a zaškrtávat a zaškrtávat...
Avatar - Righ
8. 11. 2010 22:11
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Diky, to se dobre cte. :-) Na oplatku musim rict, ze tvoje a Dinarovy prispevky povazuju s prehledem za to nejzajimavejsi a nejtrefnejsi, co se lze v diskuzi docist. :yes:
Avatar - Krispos
8. 11. 2010 22:10
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
To je hustý, člověče, mít takový komplexy.... já si třeba passata nekoupím prootže mě neoslovuje a co si myslí nebo co mají ostatní, to je mi jaksi volný >:D Taky si vyberu jinde, ale nebudu z toho dělat záležitost třídního boje....
8. 11. 2010 22:09
Re: Má Passat vůbec smysl?
Keď to ale zrovnáš s predanými kusmi, tak ten Passat by mal byť lacnejší. To, že nie je, je šikovnoťou marketingu a obchodníkov...
8. 11. 2010 22:07
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Z bufetu máš vyšší zisk pri porovnateľných nákladoch ako z reštaurácie, v tomto ohľade Passatu tlieskam, ale to je skôr zásluhou marketingu ako techniky...
8. 11. 2010 22:04
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
A přesně proto, si ho nikdy v životě nekoupím, nechci se řadit mezi ovce a mít to samé auto jako všichni okolo. Možná je o něco lepší (určitě ne ve všem a rozhodně ne pro všechny), ale nebavilo by mě koukat v garáži na to, na co koukám všude po celý den...
Takže Škodovky a Passaty přenechám vám ostatním, ty, GTI, budeš stejně zavazet v showroomu VW minimálně celý týden, a já si jdu vybrat jinam... :-!
Avatar - Krispos
8. 11. 2010 22:04
Re: Výhra marketingu VW
Tak to si kup rovnou dva >:D
8. 11. 2010 22:03
Re: Šedá myš
V Passate som videl jazdiť vyšší stredný managament, alebo aj šéfa pobočky zahraničbnej firmy s obratom 10 mil Eur, ale aj servisných technikov od Johna Deera (kombajny). Passsat sa kupuje do firiem kvoli tomu, že neurazí.... Fakt to nie zlé auto, lepší priemer s výborným marketingom, nič viac, nič menej. vo VW je to druhý najpodstatnejší model po Golfe, preto premisa znie, nič neposrať...
Avatar - Righ
8. 11. 2010 22:02
Re: Má Passat vůbec smysl?
Passat je nepochybne jako fleetovy auto uspesnej celoevropsky, jinak by absolutne nemohl delat takovy prodeje. Jak si nicmene proti sobe cenove stoji fleetovy nabidky Passatu a treba Mondea v zahranici nevim. V pripade cen jsem hovoril pouze o ceskym trhu, odkud mam informace z prvni ruky.
Avatar - Krispos
8. 11. 2010 22:02
Re: Výhra marketingu VW
Jestli je Cara Binieri honic nad VW tak ja si koupim Julinku.....
8. 11. 2010 22:01
Re: Výhra marketingu VW
jj sak passat je pre luzu co nema na auto..
8. 11. 2010 22:00
Re: Výhra marketingu VW
dalsi honic nad VW? si niekedy siel v bmw ci mercedese? Asi nie...
Avatar - Righ
8. 11. 2010 21:59
Re: Má Passat vůbec smysl?
Lepsi myslis predpokladam nizsi, ne? To by odpovidalo tomu, co jsem psal. Samozrejme u Leaseplanu ti vysi splatky dela i zustatkova hodnota auta po ukonceni leasingu, takze tady by se teoreticky mohl Passat Mondeu priblizit, neb jeho zustatkova hodnota je o neco vyssi. V praxi ale je Mondeo stejne podstatne levnejsi, protoze ten rozdil v nakupni cene je takovej, ze uz to Passat nikdy nedozene.
Avatar - Krispos
8. 11. 2010 21:57
Re: Výhra marketingu VW
Jj, v tom tricku totiz seda do svyho vytunenyho trojkovyho Golfa :-) Puvodne mel kazdy model od VW vypadat jinak, ale Chuck Norris jim zkopal cumaky do stejnyho tvaru >:D >:D >:D
8. 11. 2010 21:53
Passat vs. Jetta
Staršie Jetty ma nikdy nejak extra nechytali. Ale nová Jetta sa mi momentálne páči oveľa viac ako nový Passat. Neviem mu jednoducho nejak prísť na chuť kvôli tej prednej maske. A pritom ten istý štýl vyzerá na novej Jette alebo novom Pole veľmi pekne. Aj keď v mojom prípade je zasa pravda, že dizajny VW ma zo začiatku nikdy nejak extra nenadchli (až na výnimky ako napr. Scirocco, Tiguan, Passat CC), ale na chuť som im začínal prichádzať až s postupom času a s častejším kontaktom v reále. No uvidíme teda ešte naživo...
8. 11. 2010 21:52
Passat je dobré auto
a oproti Fordu, japoncom, francúzom a kórejcom vyniká ponukou motorov, možnosťou 4x4, prevodovkou DSG, šírkou príplatkovej výbavy, odhlučnením, ergonómiou a dobrou priestorovou ponukou aj vzadu a v kufri. Neokúzli dizajnom alebo charakterom, ale ani v ničom nesklame. Proste dobré auto strednej triedy určené primárne pre bežných zákazníkov, nie pre fajnšmekrov.

Veľkým problémom je však cena, ktorá s dobrou výbavou dosahuje astronomické sumy a tých podľa mňa Passat nie je hoden. Cena bola dôvod, že hoci bol Passat favorit, mám Superb.

Zhodnotil by som to teda tak, že Passat má zmysel v strednej úrovni výbavy v dvoch prípadoch:
1. Veľký dôraz na pohodlie a ticho - TSI s DSG, táto kombinácia momentálne nemá v strednej triede konkurenciu.
2. 4x4 DSG - opäť bez konkurencie.

Ostatné prípady sa dajú k plnej spokojnosti a za menej peňazí vyriešiť inými autami strednej triedy, vrátane (aj keď to VW nechce počuť) Superbu. V prípade záujmu o maximálnu výbavu je lepšie za dané peniaze zavítať k Audi, BMW alebo Mercedesu. Vtedy človej aspoň vie, za čo platí :-)
8. 11. 2010 21:46
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Svoj názor som, myslím, napísal dosť jasne. Siedma generácia Passatu voči šiestej neurobila ani taký krok ako Golf 5/6. Je to de facto to isté auto, facelift. Ani medzi dvomi generáciami Passatu, myslím, k tak minimálnemu posunu doteraz nedošlo. Ak by to šlo takto ďalej, tak nabudúce zmenia paletu farieb, a auto nazvú novou generáciou...
Ako som už písal - ak mi niečo na VW vadí, tak je to práve tento postup. Konzum, namiesto kulinárskeho umenia. Bufet, namiesto reštaurácie. A nepliesť si to, prosím, s úrovňou s piatimi hviezdičkami, prémiová sféra je inde.
Je asi moja chyba, že som čakal viac.
8. 11. 2010 21:36
Re: Assist
To je fakt. Třeba rendl má prd, tak musíš být pořád ve střehu a ještě si kvapkat do očí kvůli xenonům.
8. 11. 2010 21:34
Re: Stará
A co tvoje stará? Taky je pořád stejná?
8. 11. 2010 21:29
Re: Šedá myš
Tvůj čtvrtý příspěvek, to jediné tě omlouvá. Superb je přece přímo stvořený na takovéto dlouhé dálniční přesuny, Nechápu kde se v tobě bere ta neznalost, dávat Superb do souvislosti s někaou travesty show... 8-s Neupad´jsi na hlavu?
Avatar - white label
8. 11. 2010 21:25
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Klapky na očích má především zdejší hysterická vlna "kritiky" tohoto Passatu!
Já ho tu do nebes nevynáším, ale to že 99% lidí tu zjevně ani netuší něco o zdvojených minulých generacích Passatu (a vlastně i Golfu) je holá realita a zrovna ty bys mohl o těchto věcech vědět víc a podle toho i (aspoň trochu) taky psát ... ;-)
8. 11. 2010 21:24
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Plebiscitu???

A vedia oni, Kefalín aký je rozdiel medzi plebiscitom a plebsom???
8. 11. 2010 21:24
Re: Má Passat vůbec smysl?
Píšeš iba o domácom trhu, alebo berieš v úvahu Európu? Ak porovnávaš ceny a fleetové ponuky. Je v tom snáď trochu rozdiel.
8. 11. 2010 21:23
Re: Má Passat vůbec smysl?
mno... ked som robil kalkulácie Lease plan mi dal na mOndelo lepšiu cenu ako na Passat-a
8. 11. 2010 21:22
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Jedna jediná otázka...
Už si sa v ňom viezol?
8. 11. 2010 21:21
Re: Assist
Michal má kus pravdy. Mnohí si myslia, že keď majú v aute natlačený metrák elektroniky, tak pre nich predpisy a čo je horšie, ani fyzikálne zákony neplatia. A efekt týchto elektronických pomocníkov alebo "záchrancov" je skôr opačný - robia z niektorých vodičov prasatá.
8. 11. 2010 21:15
Re: Assist
počet mrtvých neklesá? Tak to jsou zase perly... Spousta prvků (ať už pasivní nebo aktivní bezpečnosti), které byly v zárodku odsuzovány přinesly po nějakém čase výrazné snížení smrtelných nehod. v minulosti byla hustota provozu řádově nižší, přesto počet usmrcených byl řádově vyšší. (např. v rámci Německa to bylo z desetitisíců na tisíce). Pasivní bezpečnost už je téměř vyčerpána, nyní holt nastupuje ta aktivní, jejíž možnosti jsou obrovské.
Avatar - Righ
8. 11. 2010 21:09
Re: Má Passat vůbec smysl?
Je tezky urcit, do jaky miry je racionalni uvazovani kupcu aut, tedy do jaky miry nechavaj svoje rozhodnuti ovlivnit objektivnimi kriterii typu ceny, vybavy nebo rozmeru a do jaky miry kriterii subjektivnimi, jakymi jsou design, image, predchozi zkusenosti atd. Urcite se ve vysledku jedna o nejaky mix vseho dohromady, lisici se pripad od pripadu. At uz jsou ale myslenkovy pochody zakazniku pohybujicich se v mantinelech stredni tridy jakykoliv, nejcasteji zkratka konci u Passatu. Za to lze VW jedine gratulovat (pripadne mu zavidet).

A pokud jde o skutecnost, ze Passat je nejcasteji kupovanej jako fleetovy auto, tak to rozhodne nevidim jako jeho minus, kdyz uz, tak jako prednost. Vzdyt firmy jsou ty nejnarocnejsi zakaznici a prave sluzebni vozy maji nejvyssi rocni najezdy. Navic to VW umoznuje prodavat Passat v takovych objemech, v jakych se prodava. Samozrejme, ze pritom casto firemni zakaznici dostavaj uplne jiny ceny, nez soukromnici, a to jednak kvuli odberu vetsiho mnozstvi aut a jednak kvuli rychlejsi obmene. Ale i v tomhle pripade vychazi Passat jako jeden z nejdrazsich, rozhodne drazsi, nez jeho nejvetsi konkurent Mondeo, coz je taky primarne fleetovy auto. O cenach takovy Laguny se ani nema cenu vyjadrovat. Neco za tim uspechem zkratka byt musi a cenovy podbizeni to rozhodne neni. ;-)
8. 11. 2010 21:02
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Je smutné, že na zakrytie zočí stačí štítok "predáva sa" - čo sa predáva, je vedľajšie, hlavne že to sype. Zrovna od teba by som takto orientovaný pohľad nečakal. VW je v tomto prípade čistý konzum. Tým pádom pádom má Passat v mojich očiach tiež takú cenu a hodnotu. Nové nálepky, a ideme ďalej. Kam to speje...
neregistrovaný "Alpinus"
8. 11. 2010 20:54
Re: Šedá myš
Máš pravdu >:D ;-) Nože prezraď, čo robíš v živote ty, keď vo firme jazdíte štyria "manažéri" za bussinesom do Paríža v Superbe >:D Pravdepodobne tam chodíte tancovať v miestnej travesty show >:-[]
8. 11. 2010 20:51
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Vidíš si aspoň na špičku vlastného nosu? Vieš čítať? Nevidím v predchádzajúcom príspevku hanu ani chválu Passatu. Volkswagen kritizujem obvykle za jeho tvrdú konzervativitu, málokedy za techniku - ide zväčša o dielčie záležitosti, napríklad elektrická parkovacia brzda, štartovanie bez kľúča a tak podobne.

Nový Passat sa dostatočne neodklonil od starého - to je fajn halucinácia, že? Nový Passat sa neodklonil vôbec, lebo to nie je nový Passat len vynovený.

Účel splní - marketingoví odborníci VW dokážu verejnosť dostatočne spracovať, aby prijala aj takúto "novú generáciu". Ale z pohľadu fanúšika automobilizmu ako takého je tolen orientácia na plné koryto - tlačiť prachy za každú cenu, automobilové honoty sú vedľajšie. proste masový produkt pre masy. K plaču, nie k pochvale.
Avatar - Righ
8. 11. 2010 20:50
Re: Má Passat vůbec smysl?
To myslis jako me?
8. 11. 2010 20:42
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Tohle tu plakátoví mistři z principu nemohou připustit, odlepily by se jim totiž všechny plakáty v pokojíčku najednou :-)

Jistě, je to přesně jak píšeš.
neregistrovaný "Alpinus"
8. 11. 2010 20:40
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Mal by si si nájsť konečne frajerku.....vyjsť trochu medzi ľudí a hlavne zanechať svoju virtuálnu podobu "úspešného znalca života a áut ", osamostatniť sa od mamy (už si to mal spraviť v 40-tke), dať výpoveď v Mordore pri páse a skúsiť predávať aspoň dámsku bielizeň na vietnamskom trhu. Možno potom konečne už aj pre teba vyjde slnko a prestaneš byť v roli VW masturbanta iba na smiech miestnemu plebiscitu ;-)
8. 11. 2010 20:39
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Je vidět, že sis uměl vybrat ženu, velmi chválím ;-)
8. 11. 2010 20:38
Re: PASST NA ŠVORCÁKA
S tou lagunou jsi se netrefil - zrovna v Německu je to mezi důchodci velmi oblíbené auto(oni berou návštěvu autoservisu jako rodinnou událost).
8. 11. 2010 20:37
Re: Šedá myš
:-) Máš v tom pěknej brajgl, co děláš, že o životě zatím nevíš ani to, v jakém autě mají jezdit lidé ve vyší pracovní funkci? Kdes koupil tu Mazdu >:D to sem dáváš pro obveselní, viď. A víš co stojí Volvo 70, víš vůbec o tom, že je to třída vyšší střední?
8. 11. 2010 20:32
PASST NA ŠVORCÁKA
Není od věci si Passata společensky definovat - Nepochybně vůz pro úspěšného člověka, vůz pro člověka středního a vyššího věku. Člověka zaujímajícího poměrně vysoké postavení ve spektru podnikové funkční hierarchie. Vůz, který dokonale akcentuje tradice, sází na konzervativní akcent, přitom až geniálně dokáže tento tradicionalistický charakter "narušovat", tu nejlepší dvouspojkou světa, tu nejlepšími sedadly ve třídě, tu nejlepším bezpečnostním vybavením, tu nejlepším motorem světa. Mimochodem právě toto výrazně vyčleňuje Pasata ze třídy, ta dokonalost filosofického, jakož i technického a designového "základu" obohacená o mistrovské jednotlivosti. A o jaké jednotlivosti jde, no právě o ty, které uvítají všichni majitelé.

Co je potřeba při hodnocení auta střední třídy vědět - Nikdo jiný, jen a než Passat definuje, co je v Evropě ideálem ve středním mainstreamu. Toto je právě ta hlavní role Passata ve třídě. Skutečnost, že Volkswagen představil karoserii pro dalších cca pět let znamená především to, že všichní ví, že takhle má vypadat nejlepší auto středního mainstreamu v nadcházející pětiletce. Pokud to nevíš, pak jsi zatím žil jen nanečisto.

Bude to stále tak, že Mazda se bude snažit v této třídě zaujmout sportovním šmrncem (bez šance) Mondeo se bude nafukovat a nafukovat (bez šance) Laguna se bude pokoušet zaujmout snad už defintivně výhradně starodůchodce (bez šance) a tak dále a tak dále. Naštěstí tu nadále bude Passat - vůz nejprodávanější, vůz nejuznávanější, vůz s nejlepší technikou, vůz nejkomfortnější, vůz nejpřitažlivější. Zkráceně - jednička třídy, král. Víme už proč - je ušitý přesně na nás, na zprůměrované evropany. A ty jsi co? Geniální estét z Marsu? Nelži si do kapsy, a modli se k ježíškovi aby, pokud budeš jezdit střední mainstream, hrál ve tvém životě Passat zcela přirozenou úlohu auta v garáži. Neboť nezapomeň jsi než to, co tvůj vůz... ale to ty jistě už víš.

BRAVWO APOŠTOL :yes:
Avatar - white label
8. 11. 2010 20:22
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
To se ti řekne, tys taky zjevně nepolykal prášky a koukej kde a jak si skončil... 8-s >:-[]
Avatar - white label
8. 11. 2010 20:19
Re: Výhra marketingu VW
Dupy dup, trucy truc..., a co tričko s nápisem "Nenávídím P(r)assata", to už ti maminka koupila, Petříčku... :*) >:-[]
8. 11. 2010 20:18
Re: Šedá myš
:yes: přesně tak. Hele jak já závidím - v dobrém - svému kamarádovi, že jeho šéf mu dal taky do jednoho mega na auto - a volnou ruku. A víš co mu schválil? Subaru Legacy Combi - 2,5GT - tomu říkám šéf s velkým Š.....
8. 11. 2010 20:16
Re: Výhra marketingu VW
srovnávej srovnatelné - ano vrtule má kvalitní motory, ale nesmíš koukat na objemy přes čtyři litry. Srovnávej podobný objem v benzínu..... Bmw je individualističtější a víc zaměřeno na to "lišit se". Ale pokud se techniky týče - 3,6 od VW je dobrý motor.....
Avatar - ethicon
8. 11. 2010 20:12
Re: Má Passat vůbec smysl?
...ono to tu vyzerá, že niekto píše z viacerých nickov..
neregistrovaný "Heine"
8. 11. 2010 20:09
Re: Výhra marketingu VW
Ale nepovidej >:-[]
Se zobud ty.
neregistrovaný "Kajfik"
8. 11. 2010 20:09
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Zarecituj Passat-motlitbu ošetřovatelce a poznáš sám.... Jo a prášky co ti nasadí nepolykej, pokud to tedy budeš vykládat čistě účlově ale ve skutečnosti tomu nevěříš....
8. 11. 2010 20:07
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Dobry prispevek, nelze nez souhlasit, a to jsem pasata nikdy nemiloval ani nechtel :yes:
8. 11. 2010 20:07
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
přečetl jsem to své ženě a teď po mně chce Passata.
neregistrovaný "raulG"
8. 11. 2010 20:05
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Chram PRASATNI viry tak akorat >:D >:D >:D
8. 11. 2010 20:04
Re: Výhra marketingu VW
Car policy je sviňa... :-)
Avatar - white label
8. 11. 2010 20:00
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Tam to vůbec neznám, jaké to tam je? :*) ;-)
Avatar - Johny.Rico
8. 11. 2010 19:56
Re: Jetta pro bohatší :-)
Lu Line >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
8. 11. 2010 19:48
Re: Šedá myš
Otázkou je která spíše nejsou.... Ale pokud chceš alespoň něco tak tady: třebas C5, mazda 6, Volvo 70.... stačí?
8. 11. 2010 19:43
Re: Výhra marketingu VW
VW obhajuju len lamy co nejamju na premiovku.. Bohuzial.. Je to pekny bullshit tento passat, je to cisnky facelift, nic viac.. A 3,6? 4x4? sa zobudte a skuste zajst do BMW tam uvidite co su to Motory a nie tie VW *...
8. 11. 2010 19:39
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
nj, zase si na samotke v podzemi co? >:-[] >:-[] >:-[]
Avatar - white label
8. 11. 2010 19:29
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Copak, to už si ani nepamatuješ, cos dneska obědval? Zkus se zeptat setřičky, nebo spulopacoše na cimře... 8-s
Avatar - strýček BOB
8. 11. 2010 19:25
Re: Šedá myš
Škoda, že jsi nenapsal, která auta jsou cituji: "...daleko hezčí, individualističtější a hlavně lepší autíčka. " než Passat.
Avatar - white label
8. 11. 2010 19:23
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Proč bych k vůli tomu jezdil takovou dálku, hezky zvedni zadek a mrkni se sám, předpokládám, že retardovaní jste tam pouze mentálně... :-O :*) ;-)
Avatar - kosmonaut
8. 11. 2010 19:17
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Neuvěřitelné, čeho je jeden schopen >:D A to pořád píše o Passatu >:D >:D >:D
Avatar - white label
8. 11. 2010 19:15
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
:yes:
Tvé dva příspěvky (tento a ten ze 17:37) bych dal zdejším "dutým hlavám" jako povinou četbu.
Zajímavé, že reakcí na ně je tu najednou velmi poskromnu, Čím méně znalostí, tím více primitivně "fundované" ostré kritiky..., prostě klasika v podobě místní diskusní "puberty".
Avatar - white label
8. 11. 2010 19:09
Re: Výhra marketingu VW
:yes:
Škoda, že je tu normálních lidí jako ty, tak málo...
P.S. 3,6+4x4+DSG se začne dělat hned po novém roce...
neregistrovaný "Heine"
8. 11. 2010 19:06
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
>:D Nechceš to vydat knižně? :yes:
8. 11. 2010 18:59
Šedá myš
O designu se bavit fakt nemá smysl, je to prostě faceliftovaná stará verze kde se jako marketingový tah udělal boom s "novou generací". VW chce pohltit další konkurenční automobilku tak někde na to musí vydělat či ušetřit a nejlépe se ušetří na vývoji a "ojebávce" zákazníka. Vždyť za prachy co stojí prassat si můžeme koupit daleko hezčí, individualističtější a hlavně lepší autíčka. Proč se tomu tak neděje? Protože ten kdo má mega na nové auto se neřídí racionálním uvažováním či srdcem, ne ne, koupí se passat protože je nejprodávanější, protože se o něm traduje že je nejkvalitnější (sami však víme že tomu není tak a snad ani nikdy nebylo...). Neplácám tu jen tak nějaké výmysly, je to z mé zkušenosti, švagr dělá pro zahraniční firmu a dostal povolení koupit si auto do 1 mil. a co bylo koupeno? Samozřejmě že prassat, na mou otázku proboha proč?!!! Odpověděl lakonicky, že auto používá jako dopravní prostředek, ke kterému nemá žádný vztah a koupil jej proto že je z větších aut nejprodávanější.... Další příklad je náš firemní advokát, taky při debatě z něj vyšlo že prassat koupil jen proto, že si jej kupují manageři a tak jej do firmy koupil také.... Je to prostě o tom že lidi mají v sobě schopnost se chovat jako ovce - stádo - sice o tom nic neví, ale když to všichni kupují tak to musí být dobré a musím to mít taky.... :-O
8. 11. 2010 18:59
Výhra marketingu VW
Proč to nepřiznat. Vlčáci jsou geniální - jejich marketing dokáže prodat dobrý vůz jako skvělý. Jejich mediální masáže vedly v průběhu času k zařazení Passatu do třídy "nepostradatelných". Nezbývá, než vyseknout jim poklonu. Passat, ať již to někdo chce přiznat nebo ne - je dobrý vůz. Není excelentní, ale je dobrý. Neutrální vzhled indoktrinoval šedé myšky, které chtějí kvalitní techniku, ale zároveň nemůžou popustit uzdu svému egu, aby nevyčnívaly nad své šéfy, kteří nesnáší, když untermensch - rozuměj podřízený - jezdí v lepším autě, než boss. Ale k technice - passat není horší, než jeho konkurence, dokonce skladbou doplňků a výbav je mnohem dál - ale taky mnohem dráž - to když si popustíte fantazii a cash flow, tak si passata vybavíte v ceně, že pak zjistíte, že jste si mohli v klidu koupit BMW 5......ale to zase narazíte na tu car policy..... Takže, přejme budoucím majitelům passatů radost z jízdy a nechme si přát volnost výběru... Btw - chybějící 4x4 u benzínových verzí na začátek považuji za jasný signál, že hlavní jsou flotily....Ale upřímně si přiznám, že až bude 3,6 ve čtyřkolce a s DSG - rád jí vyzkouším....
8. 11. 2010 18:58
Re: CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Jen jedno pomni, milý poutníče. Neobracej svůj zrak nad panel středový, bys pitvornosti časoměru ohavného ušetřen byl. A koleno své pravé nech na vrchu desky přístrojové spočinouti, jinak chůze tvá dr. House přípomínati bude.
8. 11. 2010 18:48
CHRÁM PASSÁTNÍ VÍRY
Neboť tváť víra passátní choré uzdraví a žádostivé naplní. Jako i znaveným údům poutníků ulevit nechá, a žíznivým vláze na rtech spočinout dá.

Ty, náš největší z největších. Ty, neokázalý z neokázalých. Ty, hrdý z hrdých. Ty, nezlomný král nezlomných. Ty, náš APOŠTOL, naše ikona, naše spása. Ty ses vrátil, Šamane her a kejklí. Tvé stopy v prachu cest nezavane ani uragan.

Tys PASSAT, tys věčný, tys nekonečný jako vesmír kolem nás, tys hluboký, jako vesmír v nás. Tvé tělo velebíme, tvou duši vynášíme. Ty jsi náš chrám, ty jsi náš GRÁL. Tobě oběť, tobě dar. SVWé tělo, sVWou víru, sVWůj zmar.

Nový PASSAT, celý ve stříbře oděný, jen odlesky měsíce se perlí na jeho osmnáctkách. Klíček tě hřeje v dlani. Vsuň ho horce dovnitř a tlačítkem pak do noci vykřič tu symfonii tympánů. V šeru ti chrom na rámečcích vykrouží dvě polokoule, to abys nezapomněl co je život, co je láska, co je žena...

Pevně tě svírají boky sedadla, jsou obšité stehem a na dotek je to přesně stejný steh, který umíš u své milé na jeden pohmat probudit k nekonečné rozkoši... Řadička trčí k nebi jako falický maják a rozechvěle přijme tvou horkou dlaň, když zasouváš zvolna, v tušení zázraku, první kosmickou rychlost. Odpor volantu ti dává najevo, že se nechá vést jako při waltzu. Umíš tančit, tak lehce sešlapuješ akcelerátor a tvé tělo se noří do závoje opojení. Mezi okružím přístrojů ti probleskuje erb - VW. Ano, tvůj erb, erb desperáda, vyděděnce, erb rytíře, erb ochránce. Ano, točíš plnou tři, svět se zavírá, před tebou dva kužely světel, které tě vedou až na okraj poznání. Svíráš volant, mžikově řadíš, jsi sám, se svým Passatem. Až tam, za horizontem je svět, je nebe, je peklo života. A ty soustředěný a vyrovnaný prožíváš extázi. Přesně v okamžiku, kdy dosáhneš té rychlosti, která ti otevírá nejen svět ale celý vesmír brzdíš a samet zpomalení ti připomíná, žes člověk.

Vrátil ses. Ano, vrátíš se vždy. A vždy budeš se svým Passatem pokoušet nirvánu absolutna... To je Passat. To pro tebe může být Passat. Nový Passat, Apoštol sedmý, sličný :yes:
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 18:47
Normal
Pohleďme na to bez emocí. VW tu servíruje mírně upravený úspěšný model. Není důvod ke inovacím.....nebo je? To se uvidí. "Nový" Passat je standartně dobrý. Jako mnoho ostatních...... Výhodu vidím v tom haldexu. Ten mnohým chybí.... a moc. Např.: Toyo Aven, F Mond, C5, Peugeot, Renault....atd. Jinak je to standart......jde jen o preference. Ano, GTI tady vždy rozvíří vášně, ale bez něj by to nebylo ono. Vlastně dá se říci, že na značce VW je nejlepší GTI.
Proto: BRAVWO GTI ;-) :yes:
8. 11. 2010 18:45
Re: Alfréde, na letiště...
No, čéče, možná by tó i něgdé samó zaparkovaló. Jenže, kémo, to samotočeni volantem fachá až nad 65 km/h, takže nic pro D1, kapišto? A ještě by tě furt vopruzovala detekce únavy řidiče, to kdyby sis chtěl hodit šlofíka.
8. 11. 2010 18:36
Alfréde, na letiště...
By mne jako zajímalo, jestli kdybych teda - a teďka mluvim čistě teoreticky, páč su bazarovej kovboj a na tohle ani náhodou nemám - do toho nacpal ten adaptivní tempomat, pak tu fíčuru co umí točit volantem na dálnici, jestli by mne to dovezlo samo z Prahy do Brna. Teda samo kdyby všude po cestě byly namalovaný pruhy na zemi.
A pak zase zpátky, protože co bych dělal v Brně žejo, to dá rozum.
8. 11. 2010 18:22
Re: Kontrolu tlaku v pneu
Ale rozhodně byla pokračovatelem v Mainstreamu. >:D
8. 11. 2010 18:20
Co je nového?
Když přeložíme text do srozumitelnější podoby :
- na vzhledu se nic moc nezměnilo
- motorizace se nezměnila
- jízdní vlastnosti zůstaly stejné
- v interiéru jsou změny spíš k horšímu
+ lepší zvuková izolace interiéru
+ pár věcí z CC
+ přehršel elektronických fičurád, které se tak hezky popisují

Pokud tento Passat nazývá VW novým modelem, jak by asi vypadal facelift?

GTI má pravdu v tom, že se VW věnoval spíš cizelování bezpochyby úspěšného modelu. Proč ne, u tak konzervativního auta je to i logické. Brzy uvidíme, zda se Passat stane spasitelem střední třídy. Mimochodem v Německu ve statistikách nerozlišují prémii. Ve střední třídě se tak o titul přetahují BMW 3 a Mercedes C.
Avatar - Righ
8. 11. 2010 18:18
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Je docela zabava sledovat, jak systematicky kritici takrka vseho koncernovyho vzdy s uvedenim novych generaci ci faceliftu stavajicich modelu prichazej tem predchazejicim verzim na chut. Nejcasteji jenom proto, aby mohli o to durazneji tepat do novyho provedeni...

Co je ale jeste "zajimavejsi", je skutecnost, jak se vetsina diskuteru nemuze srovnat s tim, ze se novy Passat dostatecne neodklonil od staryho modelu a horem dolem ho za to kritizuji. Na tomhle miste je treba rict, ze kvalitu designu (o nicem jinym se zde pritom nebavime, neb v technice a vybave je Passat neustale spicka, snad s vyjimkou vysokovykonnyho dieslu) neurcuje rozdil mezi starou a novou generaci. Kdyby tomu tak bylo, delaly by Renault a Hyundai nejhezci auta na svete. Pro posouzeni urovne designu je dulezity, jak to ktery auto vypada tady a ted, a je uplne jedno, jestli koukame na auto generace XYZ nebo ZYX, a nebo jestli zde bylo auto podobnyho vzhledu uz pred 10 lety. Jak znamo, jsou tvary, ktery se nikdy neomrzi, viz 911ka. Aby bylo jasno, ja naprosto chapu, ze se Passat nekomu nemusi libit, ale nelze jako duvod uvadet tvrzeni, ze se oproti minuly generaci zmenil jenom cumak a zadek.

Tolik k posuzovani designu jako takovyho a ted par vet konkretneji k Passatu. Psal jsem to uz do diskuze u "predstavovaciho" clanku a zaznelo to i od rady dalsich, ale stejne je potreba to zopakovat. VW u Passatu VZDY zdvojoval po sobe nasledujici generace a byt z toho po 30 letech stale v soku svedci prinejmensim o kratky pameti. Vezmu to pekne poporadku - B1 + B2, B3 + B4, B5 + B5.5, B6 + (chvilka napeti) B7! Poslednich asi 20 let VW dokonce drzi i ustaleny casovy schema 5 let pro fungl novou generaci a 4 roky pro lehce upravenou. Muzete s tim nesouhlasit, muzete proti tomu prostestovat, ale rozhodne se tomu nemuzete divit. VW mimochodem tahle strategie na trhu dost uspesne vychazi.
8. 11. 2010 18:16
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
>:D >:D >:D Kde ten matroš kupuješ?
8. 11. 2010 18:14
Re: Má Passat vůbec smysl?
Prvni odstavec :yes: Muzem si myslet cokoliv, ale jak spravne pises, zadna automobilka neni charita.

S druhym odstavcem se neda souhlasit uplne, protoze "utoky" na majitele pasatu, proc ze si kupuji ty predrazeny prumerny potvory, jsou ad absurdum zalozeny na zcela spravne myslence, cimz ale v zadnym pripade nechci rikat cokoli o komplexech. Sam jsem obchodnik, tz. znam myslenkovy a emocni vzorce, podle kterych se rozhodujeme jestli koupit to ci ono, a ver mi, ze racionalni uvazovani, ackoliv by ti tu 90% lidi reklo ze "oni teda néé", hraje pri techto vyberech maximalne druhy housle.

A jeste jednou zopakuju, pasaty se z velke casti kupuji jako fleetovy auta, kde se ceny pohybuji v takovych rovinach, ze by si fyzicky osoby rvali vlasy. Tim si na druhou stranu VW buduje image vyborne automobilky (jsou jich plny silnice, ma ho soused..), diky ktere pak muze prodavat smrtelnikum za nadsazene ceny, lidi slinataji v bazarech nad drahymi ojetinami, pritom jediny v cem opravdu vynikaji jsou relativne trvanlivy kvalitni interiery.
Avatar - Krispos
8. 11. 2010 17:50
Re: Má Passat vůbec smysl?
:yes: :yes: :yes:
8. 11. 2010 17:49
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Kazda urcite ne, ale napr. nejprirozenejsi konkurent mondeo ma 2,2 TDCI se 147 kW ;-)
Avatar - Blue Sun
8. 11. 2010 17:45
Re: Kontrolu tlaku v pneu
To už uměly i starší verze, T-815 nebyla první.
neregistrovaný "Kajfik"
8. 11. 2010 17:45
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
A když budeš u toho počasí, mužeš se i pochlubit co jste dnes měli k obědu... >:D >:-[]
Avatar - Blue Sun
8. 11. 2010 17:45
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
"Doplníme-li tradiční možnost pořídit čtyřkolku, dvouspojku, i adaptivní tlumiče, a v neposlední řadě všechny bezpečnostní asistenty", získáváme v 85% případů základní holátka se základním TDI nebo TSI ve výbavě nula. Možností je spousta, jen je nějak nikdo nechce využívat... Je chyba v ceně? Nebo kvalitě? >:D
"pohledový, uživatelský i materiálový komfort" tlačí i mě, malého vzrůstem, do kolena palubní deskou, unavuje mé oči nudou interiéru. Pak ani ta celkem slušná ergonomie nic nezachrání.
8. 11. 2010 17:44
VW CHROMA
Zrodil sa nam novy kral superultra mainstreamu a zaroven kral lowenddpremie
VW Chroma.
VW si zo zakaznikov robi fakt srandu ked takyto lifting povazuje za novy model.
No ale ked im to ludia zozrali u Golfu tak preco nie teraz.
Tak co bude dalsie narade FOX new generation? Najkrajsi a najlepsi a najrýchlesi, najelegantnejsi, najpevnesi, neznicitelny a neopakovatelny kral a predobraz vsetkých ludovych aut. VW prosim nemenit FOX a dalsie modely ponechat vo vyrobe tak ako su aspon do roku 2050. Pardon pridajte sem tam kus chromu a nejake tie digitalky. >:D
Avatar - Blue Sun
8. 11. 2010 17:39
Assist
Asistent toho, asistent tamtoho... a pak se máme divit, že řidiči za volantem spí (čtou si noviny, mailují, píší SMS nebo si honí... no doplňte si každý sám) a s rostoucím počtem bezpečnostních prvků a tolik vyhlašovanou bezpečností aut nám počet nehod a počet mrtvých nějak pořád neklesá a neklesá. A dokud se zase nebude učit, že řidič není v autě na ozdobu, ani klesat nezačne.
neregistrovaný "Kajfik"
8. 11. 2010 17:38
Re: ta pomrezovana
Je tu spousta takových, co je poznají podle znáčku na kapotě... Dokonce pro ně hlasují v anketě ještě před premiérou :-)
Avatar - Righ
8. 11. 2010 17:37
Re: Má Passat vůbec smysl?
Passat je s prehledem nejprodavanejsi auto stredni tridy, takze jeho existence dava vetsi smysl, nez je tomu u jakyhokoliv konkurenta. Automobilky jsou totiz komercni firmy, jejichz JEDINYM cilem je prodavat s co nejvyssi marzi co nejvice automobilu. A proc ze je ten Passat nejprodavanejsi? No asi proto - ted pozor, prijde sokujici tvrzeni - ze nejlepe odpovida pozadavkum zakazniku, at uz se rekrutuji z rad pravnickych nebo fyzickych osob. Vysledny mix jeho vlastnosti dokonce zakazniky oslovuje natolik, ze jsou za nej ochotni vydat podstatne vice penez, nez za relevantni tridni konkurenci. To jsou veci, co? Skoro se divim, ze tak elementarni skutecnosti nekdo nemuze pochopit a kdesi v hloubi internetovych diskuzi se demonstrativne pta, zda "ma Passat vubec smysl?".

Krom komicky dezorientace v autosvete si nam ve svym prispevku stacil ozrejmit i skutecnost, ze sam mas z VW nejakej tezkej komplex. Jenom takovy tu totiz vzdycky utocej na VW pres jeho ridice, ktery se snazej ruznejma hanlivejma vypadama zaskatulkovat do kategorie "zakomplexovanejch malomestaku", "konzervativnich senilnich dedku", "marketingem zmanipulovanejch ovci" atd. atd. Jedno stupidnejsi klise nez druhy, podobny individua by meli odtahnout zpet do diskuzniho hnoje nekam na idnes nebo novinky, odkud sem nepochybne prisli.
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 17:36
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
No těch 125kw je fakt srákorka.... ;-) to už má dneska každá automobilka....
8. 11. 2010 17:28
Re: Má Passat vůbec smysl?
Jeste si zapomel na jedno dost velky negativum - krade a vykrada se ;-\ Jinak pasaty, jak znamo, kupuji hlavne firmy kde do vyberu vstupuji i dalsi faktory (koncern - nemoznost volby, fleetovy ceny, servisni sit atd.). "Normalni clovek", tak jak pises, pokud nema vylozene potrebu mit pasata kvuli nejake pseoudo-image, nebo se mu proste libi (stejne jako nekomu jinymu jakykoliv jiny auto), si casto vybere neco jinyho. To jsou ale castecne specifika ceskyho trhu, desitky let jsme slintali za hranice na ty uzasny folksvágny, tezko ted starsim panum zazlivat ze si plni chlapecke sny ... ;-)
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 17:26
Re: Jetta pro bohatší :-)
a ty chromy.... bude Blue Line, Green Line, ChromLine, a pro "někoho" Lu Line >:D
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 17:25
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Podpis..... v dnešní době, kdy je nabídka opravdu veliká, je to úlet. Ale blbouni to budou asi dál kupovat.... číňana.....
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 17:22
Stará
krabice.... jenom se vymění světla, čumák...... jo a dramatická změna interiéru.... hodiny..... Prvotřídní, ale ekonomicky funkční oje.bávka zákazníků...... na Superba nemá..... :-! >:-[]
8. 11. 2010 17:20
Re: Někdo ledy rozráží a někdo se jen veze
Pochváliť za čo?
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 17:20
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
....ses nám tu nějak rozčertil ;-) jj. Dobré auto to je. Dosluhující pašík má proti tomuhle číňanovi i koule. Ale design je otázka subjektivní.....trochu chromu, černá metla, velká kola a máme tu limuzínu.....
Ale ten interiér...... GTI, ruku na srdce, to je rána na komoru ....... nebo taky oje.bávka zákazníka.... Je to jako by mi někdo chtěl namluvit, že stará baba po plast. operaci je mladá.... to prostě nejde. Za mě pro VW :no: :no: :no: :no: :no: :no: :no: Nový model je nový model se vším všudy. Ať si strčí celého výkvěta dokonalosti do zádele.....
8. 11. 2010 17:20
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Z konzervatívneho ale vzhľadného, snáď aj luxusne pôsobiaceho auta sa úpravou stala - šedá myš. Z môjho pohľadu nič na pochvalu v rámci faceliftu. Elegancia a noblesa sa vytvára inak ako prekreslením ksichtíku a zadkov. Toto vyzerá ako lacná kópia originálu, prichádzajúca odkiaľsi z východu.

Nebolo jednoduché naviazať na predchádzajúcu generáciu? Veď to je predchádzajúca generácia! S retušami zvonka a pár inováciami zvnútra. Nazvať facelift novou generáciou chce notnú dávku drzosti. Slogan "dobré netreba meniť" tu nadobudol priam obludnú podobu.

Na Pssate niet čo kritizovať - ak je spokojnosť s tým doterajším, však je to to isté, len s noblesným označením "nová generácia". Možno dobrý ťah na ušetrenie peňazí, ale image VW dostal ťažkú ranu pod más.

A k poslednému odstavcu - zobuď sa, GTI, a bež do sprchy. Už je deň. Passat konkurencii utiekol - ale zahol pritom na vedľajšiu koľaj. Ostatní zatiaľ presvišťali okolo. Síce ho nechytili, ale... Také víťazstvo nemá veľkú cenu.
Avatar - Ji/Ri
8. 11. 2010 17:14
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
....mrkni z okna.... >:D >:-[]
8. 11. 2010 17:13
Re: co ty hodiny?
jo, trapný :-! i sem si rozpomněl, že tam něco podobnýho bylo..
8. 11. 2010 17:06
Má Passat vůbec smysl?
Má Passat vůbec smysl? Nedovedu si představit jediný racionální důvod, vždyť za neadekvátní cenu dostanu od VW neslané nemastné auto fádního vzhledu s image zakomplexovaného maloměstského středostavovského řidiče, zkrátka méně auta. Chci-li přeci ve střední třídě zábavnou jízdu, zvolím, nepočítám-li prémiové značky, třeba Mondeo či Mazdu 6, za pohodlím se podívám třeba do Francie. Ale proč někdo utratí cca mičudu za "lidový vůz", toť zůstane vždy záhadou. Odůvodnění od GTI neberu, ten je po lobotomii
Avatar - white label
8. 11. 2010 17:02
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
A jaké tam dneska máte počasí? >:-[]
8. 11. 2010 16:58
Re: Kontrolu tlaku v pneu
abych se priznal, moc o tom nevim, nicmene co jsem cetl vysledky crash testu, cruze dostal hodne procent mimo jine i za aktivni operku hlavy, ktera chrani krcni pater, pritom je polohovatelna. Nevim, auta mam rad, ale technicky je to u me bida, kdyztak se necham rad vzdelat :-)
8. 11. 2010 16:58
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
[odkaz]
tam patris gti ;-)
8. 11. 2010 16:47
Někdo ledy rozráží a někdo se jen veze
Volkswagen:Pánové kdo z vás na tohle má. >:D Kdo nemá, tak kritizuje.... a přitom není co.Maximalně se někomu nemusí libit vzhled, toť vše.Holt nutno uznat že uměj a ačkoli mám Hondu, VW musím pochválit.Není tady bráno všeobecně nikdo lepší.... :yes:
8. 11. 2010 16:34
Re: Kontrolu tlaku v pneu
budes se divit, ale podelne serizovani operky hlavy je fakt docela znovunabyty vydobytek, a to od te doby co maji auta zabudovane systemy proti poraneni krcni patere. Od te doby nejen koncernova auta, ale namatkou i treba opel, maji operky jen vyskove nastavitelne, s presne preddefinovanou vzdalenosti operkly od hlavy (resp v podstatevzdycky mas hlavu na operce). Auta bez tohoto systemu samozrejme maji ppodelne nastavitelne operky uz asi od 80 let ( a tuto techniku ma i tvuj cruze), ale s tim rizikem, ze tim pri narazu zezadu v krcku lupne s mirnymi nasledky na hybnost tela. Jedinou svetlou vyjimkou o keter vim ja je asi renault s jejich operkou-rozstepem.
8. 11. 2010 16:33
Re: co ty hodiny?
Je to 5tá fotka :-! : [odkaz]
Avatar - white label
8. 11. 2010 16:32
Re: ta pomrezovana
Ty poznáš výborná auta jen podle fotek, nebo vzhledu? :-O
8. 11. 2010 16:30
Re: Kontrolu tlaku v pneu
Tatra 815 si uměla dokonce za jízdy kola i dofukovat. >:D
8. 11. 2010 16:29
Re: co ty hodiny?
Kdybych je viděl v escortu, tak řeknu to samé ;-)
neregistrovaný "Alpinus"
8. 11. 2010 16:21
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Ja sa skôr čudujem prečo do toho nedávajú 1,2 HTP, inu, je to živé, úsporné priam hotová nirvána pre 4 manažérov idúcich za bussinesom do Paríža >:D
Avatar - twistedTSD
8. 11. 2010 16:20
Re: co ty hodiny?
no já je viděl i v Escortu :-)
8. 11. 2010 16:17
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Jo GTI, tady je tvoje teritorium, pust to do nas na plny obratky, vykladej, prehanej :-)

Spoustu veci by se dalo rozporovat, vypichnu zatim pouze motorovou paletu, konkretne nafta koncici na "podprumernych" 125 kW. No, to si asi kluci z VW nechavaji na pozdeji, prece nevystrili vsechny trumfy hnedka, ze.
neregistrovaný "Alpinus"
8. 11. 2010 16:09
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Naliskej si >:-[] >:-[] >:-[]
8. 11. 2010 16:09
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Prosím, už na ty jeho nesmysly nereagujte, třeba ho to časem přejde >:D >:D >:D
8. 11. 2010 16:07
Re: Kontrolu tlaku v pneu
Jo,máš pravdu,teď jsem se na to díval,ale já to bral k B6
Avatar - wikinko
8. 11. 2010 16:05
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
tak na tieto bludy som sa tesil viac ako na samotny clanok!!! paraaada!!! >:D :yes:
Avatar - kosmonaut
8. 11. 2010 16:04
Re: Kontrolu tlaku v pneu
Kontrolu tlaku s přímým měřením měla Laguna v roce 2000.
8. 11. 2010 16:02
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
No, nejak se tam porad neobjevuji mekcene plasty tam, kde by mely, ty materialovy perfekcionisto...slet uz konecne na zem, zasnes nad vecmi, ktere jsou absolutne nedulezite, uz se prober
Avatar - kosmonaut
8. 11. 2010 16:02
Re: SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Nářez >:D >:D >:D
8. 11. 2010 16:01
Re: Kontrolu tlaku v pneu
Tak samo podelne(!) posouvani operky, no to je bomba! Pri vsi ucte, i muj (pro vetsinu) blby Cruze (a to je o tridu nizsi auto) toto ma a urcite neni sam...no, prijde mi, ze tento passat je udelan na jeste vetsi vejvar pro VW nez predchozi...
8. 11. 2010 15:57
Re: co ty hodiny?
Jsou především trapné. Passat se chce cpát tam, kde pro něj není místo. Ty hodiny.. to je opravdu hezká parodie..
8. 11. 2010 15:56
Kontrolu tlaku v pneu
Kontrolu ttlaku v pneu s přímým měřením,měl už B6,to novinka není.Jinak ACC byl také,ale bez City Cafe a Front Assist. :-!
Avatar - Johny.Rico
8. 11. 2010 15:51
Re: ta pomrezovana
Je fakt, že už bych se v nové Optimě a P508 opravdu nikde nestyděl. Výborná auta.
neregistrovaný "Hooonza"
8. 11. 2010 15:45
Re: ta pomrezovana
Zapomínáš, že stále existuje dost silná skupina lidí, kterou "kreativita" ve stylu italských a francouzských aut vůbec nezajímá a radši preferují suchost, strohost a chladné rysy ;-)
8. 11. 2010 15:45
SUPERMAINSTREAM POTVRZEN
Velmi očekávaný článek. Nový Passat, Apoštol tvých dnů. Tak především registrujme to hlavní (ve vizuálním kódu) s čím nový Passat přijíždí. Do třídy vnáší nebývalý prvek elegance, vnáší dokonce míru elegance z třídy luxusních vozů. Kdo čekal letadlo utržené ze řetězu, neví, co je Volkswagen, neví co je střední třída a neví co je auto.

Žijeme v éře cizelování značkových markant. Prakticky každá evropská automobilka se našla ve výrazu (tohle dopadá především na německé a severské značky), a ten, kdo se zatím najít nedokázal, na své tváři intenzivně pracuje. Registrujme tedy, že nový Passat tvář Volkswagenu podtrhuje, je to ten známý dominantní švihák, který získal navíc dávku elegance, noblesy a dávku až tiché, tajuplné krásy.

Generačně vzato nebylo jednoduché na předchozí generaci Apoštola navázat, vždyť co může být ve středním mainstreamu dokonalejšího, než předchozí Passat? Popravdě… nic. Volkswagen však dokázal takřka nemožné, dokázal posunout karoserii nového Passata o patro výše. V tomto kontextu nelze než napsat, že nový Passat velmi přesvědčivě dokumentuje značku Volkswagen jako supermainstreamovou značku, vyrábějící jak esteticky, tak technicky to vůbec nejlepší, co lze v daných třídách pořídit, viz. např. POLO, SCIROCCO, GOLF, TOUAREG.

Auto jako takové lze samozřejmě hodnotit izolovaně, není ovšem od věci porovnat nový model s jeho konkurencí na trhu. Upřímně, kdo by se mohl postavit doslovné klase Apoštola? S velkou rozvahou lze jistě napsat – nikdo. Nikdo.Volkswagenu se podařil mistrovský tah, stvořit referenci ve třídě. Design Passata se naplno rozvine do dvou let, kdy bude na silnicích vídán v počtech na jaké jsme zvyklí z modelu předchozího. Tehdy prokáže v každodenní silniční pohledeové konfrontaci svou vysokou dávku estetické nadstavby. Nadstavby o které se konkurenci může jenom zdát.

Co ocenit dále? Jistě kabinu, ergonomicky bezvadnou, materiálově exklusivní. Sedadla Passata pak nejlépe dokumentují jistotu s jakou designéři aut Volkswagenu přistupují k práci na modelu. Vše je uvnitř spičkově vybalancováno – pohledový, uživatelský i materiálový komfort. Kompozičně nemá přístrojová deska chybičku, v komplexu řidičský ideál.

Passat těží i z výhody, plynoucí z četného modelového spektra koncernu jako celku. Nemusí tedy usilovat o to, vnutit jeho majiteli falešnou masku, že si koupil největší auto na světě, vždyť pokud chce zájemce větší koncernový vůz, bere logicky AUDI A6. Touto výhodou nedisponují žádní jiní konkurenti, a podle toho to pak ve střední třídě také vypadá…

Z pohledu techniky nelze na novém Passatu nalézt prakticky nic, co by bylo ke kritice, ať už se jedná o nedostatek, či přebytek. Motorová paleta benzínu i nafty pokrývá výkonové spektrum bez jediné výhrady. Doplníme-li tradiční možnost pořídit čtyřkolku, dvouspojku, i adaptivní tlumiče, a v neposlední řadě všechny bezpečnostní asistenty, získáváme premianta třídy ještě před tím, než vyjede na silnici.

Nový Passat je doslovný silniční třídní klenot, definuje svou třídu z pozice toho nejlepšího, definuje image, definuje styl. Své konkurenci utekl o jednu estetickou epochu.

BRAVWO PASSAT :yes:
8. 11. 2010 15:39
co ty hodiny?
ty analogove hodiny jsou naprosto otresne alespon me se vubec nelibi :-( kazi to dojem z interieru, pripomina mi to nejake americke auta...
Avatar - 3_diamanty
8. 11. 2010 15:21
ta pomrezovana
predna cast plna lamiel posobi ako nejaky mroz bez zubov

Akoze to uz nebolo viacej kreativity sudruhovia?

Toto nie, jednoznacna volba v strednej triede je P508

:yes:
Avatar - Johny.Rico
8. 11. 2010 15:16
Jetta pro bohatší :-)
Jinak krásná vnější zpětná zrcátka :-) :yes: ;-)