Ekonomika
...tak jsem na živo koukl na pár nových odstínů Mondea...a musím říct, že sluší 😄 pěkně dozrálo
Dovolím si upozornit na zajímavý článek😒br />
[odkaz]
Nic moc objevného tam není, ale je fajn, že si i "běžná", tj. nikoliv odborně motoristická média všímají existujících a v daném případě velmi zajímavých a schopných alternativ. :yes:
Nic moc objevného tam není, ale je fajn, že si i "běžná", tj. nikoliv odborně motoristická média všímají existujících a v daném případě velmi zajímavých a schopných alternativ. :yes:
ten Saab se jim tak připletl asi omylem co? 😉 Ještě se pak diví, že na tu třídu je to docela drahé >😒]
:yes: presne. je dobre, ze nekdo ukaze lidem i jine auto nez je passat / superb / mondeo 😄
vzhledem k tomu, kdo je cílová skupina Novinek.cz ale nejspíš asi zůstane jen u toho "ukáže" 😄
No popravdě to je hrozný článek. Pokud se tam něco řeší, tak jen velikost kufru 8-s Pro laiky možná seznámení s trhem, ale pro toho, kdy by vážně kupoval auto a vybíral, tak žádná přínosná informace.
Na začátek malé dětinské zbožné přání: Když už sakra Subaru "trhne" Mitsubishi? >😒]
Velice by mě zajímal nějaký relevantní názor na prodeje Jaguaru, Lexusu a Infiniti. Jsou pro mě dosti zarážející. Jelikož žijeme v předsudky naplněné zemi, kde je auto stále ještě bohužel bráno jako extrémně důležitý atribut společenského postavení, tak tu značnou dominanci obou Japonských luxusních automobilek nechápu. Hrozně moc jim to přeji, a jsem za ta sympatická čísla prodejů rád, ale kdybych byl typický bohatý/zbohatlý Čech, tak bych si nějakou "hnusnou šikmovokou šunku" jen tak nekoupil. A proto bych pochopil, že kdo nechce D3, půjde do Jaguaru.
(Snad je všem jasné, že o penězích to skutečně není ... kdo má na auto 1,5 mega, jistě by snadno schrastil i 1,6)
Pozitivní je, že s přihlédnutím k tomu, jak "dlouho" je Infiniti na trhu a jaké má zastoupení, do toho docela šlapou 😄 :yes:
Velice by mě zajímal nějaký relevantní názor na prodeje Jaguaru, Lexusu a Infiniti. Jsou pro mě dosti zarážející. Jelikož žijeme v předsudky naplněné zemi, kde je auto stále ještě bohužel bráno jako extrémně důležitý atribut společenského postavení, tak tu značnou dominanci obou Japonských luxusních automobilek nechápu. Hrozně moc jim to přeji, a jsem za ta sympatická čísla prodejů rád, ale kdybych byl typický bohatý/zbohatlý Čech, tak bych si nějakou "hnusnou šikmovokou šunku" jen tak nekoupil. A proto bych pochopil, že kdo nechce D3, půjde do Jaguaru.
(Snad je všem jasné, že o penězích to skutečně není ... kdo má na auto 1,5 mega, jistě by snadno schrastil i 1,6)
Pozitivní je, že s přihlédnutím k tomu, jak "dlouho" je Infiniti na trhu a jaké má zastoupení, do toho docela šlapou 😄 :yes:
ono Jaguar má jen XF a XJ, a pak už jen sporťáky. Lexus k tomu přidává IS + SUV, kterých se určitě prodá víc než nějakých sporťáků. Ale Infinity pravda nemá tak širokou modelovou paletu, asi mají nějakou cenovou akci >😒]
No jo - ano, Lexus má i IS a RX, kdežto Jaguar má zase mnohem novější modelovou řadu, kompresorový osmiválce, turbodiesly a kočku na kapotě 😉 ... takže já nevím ;-\
I kdyby někdo kontroval tím, že se najde dostatek šílenců bažících jen a jen po hybridních vozech, stále tu zůstává dostatek čistě benzínových Lexů a Infíků, které společně Jaguar utlučou >😒]
I kdyby někdo kontroval tím, že se najde dostatek šílenců bažících jen a jen po hybridních vozech, stále tu zůstává dostatek čistě benzínových Lexů a Infíků, které společně Jaguar utlučou >😒]
Jaguaru a Land Roveru u nás naprosto zničily reputaci problémy importéra a navazující problémy se servisem, řešením věcí v záruce a dokonce i s neschopností dodávat nová auta jinak než po zaplacení plné ceny hotově předem (!!) ;-\
Teď je sice importér nový (plus část dealerské sitě s ním) a všechno už je OK, ale špatná pověst se u nás napravuje těžko...(Fiat by mohl vyprávět).
Teď je sice importér nový (plus část dealerské sitě s ním) a všechno už je OK, ale špatná pověst se u nás napravuje těžko...(Fiat by mohl vyprávět).
Z rodine zkusenosti vim, ze nekdy i zdanlivych 100-150 000Kc, muze delat lamani chleba nad nakupem auta, bez ohledu kolik mas v bance.
Kdyz nasi kupavali auto vim, ze 1.2 milionu je hranice a prodejce nema sanci zlomit je s jinym modelem, tridou, znackou vybavou za 1.3 -1.5 milionu ne za by ty penize v bance nelezely. Proste auto jako spotrebni zbozi pro mnohe, a je jen spotrebni zbozi nic vic ani min, a jen co vyjede z autosalonu ztraci hodnotu.
Tady casto kluci premysli "Jako automobilovy nadsenci", Ja bych radeji si prihodil a sel do toho ci onoho modelu, jenze toto je jen akademicka uvaha.
Jinak se premysli o penezich ktere "MAS OD NEKUD?!" nebo ktere JSI "VYDELAL".
Kdyz nasi kupavali auto vim, ze 1.2 milionu je hranice a prodejce nema sanci zlomit je s jinym modelem, tridou, znackou vybavou za 1.3 -1.5 milionu ne za by ty penize v bance nelezely. Proste auto jako spotrebni zbozi pro mnohe, a je jen spotrebni zbozi nic vic ani min, a jen co vyjede z autosalonu ztraci hodnotu.
Tady casto kluci premysli "Jako automobilovy nadsenci", Ja bych radeji si prihodil a sel do toho ci onoho modelu, jenze toto je jen akademicka uvaha.
Jinak se premysli o penezich ktere "MAS OD NEKUD?!" nebo ktere JSI "VYDELAL".
Dokonalý súhlas. Lenže "bychov" je tu dosť, pre ktorých 10 tisíc nie je relevantný rozdiel dokonca ani pri polmilióne.
kdyz prodavas auto kde jeho servisni historie ukazuje ze bylo vic jak polovinu casu cos ho mel v servisu tak cena dost pada ...
A si hned o milion lehci ...nekdy clovek proste vsadi spatne na dealera a znacku a prohraje
A si hned o milion lehci ...nekdy clovek proste vsadi spatne na dealera a znacku a prohraje
Díky nám. Nemáš zač :-! 😄 >😒]
PS: Kdo ví, pochopí
PS: Kdo ví, pochopí
pozor, špatně! správně to mělo být "letošní listopad stejný jak loňský, díky nám". takhle je tam o 1 kus méně >😒] >😒]
Vidíš, a když jsem ti pořád tloukl do hlavy, že ke koupi Renaultu to chce hodně odvahy a ještě víc odpuštění, tak si mi nevěřil a nakonec jsi mi dal za pravdu >😁
Jinak hodně štěstí s novým kouskem...
Jinak hodně štěstí s novým kouskem...
A to zase není tak úplně pravda, my s taťkou chtěli Megana, ale mamce se nelíbil a jelikož bychom jí museli poslouchat dalších několik let, že se jí to auto nelíbí, tak jsme raději ustoupili... tady demokracie nefunguje >😁 >😁
Navíc z Boulogne-Billancourt do Sochaux je to jen 485 km 😉 >😒]
Navíc z Boulogne-Billancourt do Sochaux je to jen 485 km 😉 >😒]
A porsche 42%, ale tam je to Panamerou, takže se to dalo očekávat :yes:
..btw jak to vypadá s SVU od Ferrari? >😁
SUV podle posledních info co mám se rozhodli ignorovat a místo toho chystají ofenzivu v MPV segmentu 😉
[odkaz]