Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Bezpečnost

Zpět na článek

České silnice v roce 2010: Méně mrtvých, více nehod

4 komentáře

webpaja
Co by opravdu zajímalo mě je podíl NA na dopravních nehodách a podíl usmrcených osob při nehodách s účastí NA. Také poměr zahraničních účastníků a viníků na DN by byl zajímavý.
ManInBlack
A hlavně bych rád viděl údaj, kolik % DN je způsobeno překročením povolené rychlosti, když nás tím represivní složky pořád tak buz... straší. A co cyklisti a jejich nehodovost? A za kolik % dopravních nehod auto-cyklista mohli právě cyklisti?
Ale rozčiluje mě pomyšlení, že TV zN@va z toho udělá zase srdcervoucí objektivní (čti: nepravdivou, ale politicky korektní) reportáž o tom, jak jsou řidiči aut zlí, bezohlední, nesnáší chodce a žerou malé děti 😐
Emel
Ono je těžké odlišit rychlost a nepozornost...
ryccardo
Já to vidím jako pozitivní zprávu po ránu. Nejdůležitější, je že se daří snižovat počet mrtvých na silnicích. Není tomu dávno co jich bylo i 1000 ročně. Teď už něco málo přes 700. Počítám, že v tom nemá ani tak moc zásluhu Ministerstvo dopravy, ale modernizace vozového parku. Auta na silnicích jsou teď mnohem bezpečnější než před pár lety. Výrazně vzrostl počet aut s "pytlema" a to se vozový park neustále modernizuje, takže si myslím, že do budoucna to bude jen lepší.