Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: První vodíková čerpací stanice otevřena v Neratovicích

V Neratovicích dnes zahájila provoz první čerpací stanice čistého vodíku v zemi. Po více než třech letech příprav ji otevřel Ústav jaderného výzkumu (ÚJV) ve spolupráci se společností Linde Gas.
Zpět na článek
8. 11. 2009 17:00
Avatar - Johny.Rico
5. 11. 2009 22:06
Tleskám, ale!
Ale až to bude sto pro z obnovitelných zdrojů, pak to bude o něčem jiném!
Rozbalit vlákno
3
6. 11. 2009 13:55
Re: Tleskám, ale!
Proto se o vodik zajimaji jadernaci. Ziskavat v budoucnu vodik z vody pomoci jaderne energie je totiz moznost pro budoucnost. (Teda, pokud nam to ovsem dovoli rakousti sedlaci)
Avatar - Johny.Rico
6. 11. 2009 21:08
Re: Tleskám, ale!
Rakouští sedláci >:D >:D >:D >:D >:D >:D >:D :yes: :yes: :yes: :yes: :yes: :yes:
11. 11. 2009 16:34
Re: Tleskám, ale!
To je pro mě novinka že uran je obnovitelný zdroj ;-) Pravda je bohužel docela tristní - cokoliv na vodík je okologická pohroma - ať už se vodík vyrobí ze zemního plynu nebo díky energii z atomovky (jiné možnosti jsou z říše sci-fi), vždy je výroba ohromě energeticky náročná. Dá se říct, že kdyby ten autobus jezdil na zemní plyn, ne na vodík z něj vyrobený, byl by 10x ekologičtější, bohužel.
Taky je zde problém s bezpečností. Pokud jezdí jeden autobus, ok, asi se nic nestane, ale pokud by takových vodíkových bomb jezdily tisíce, pravděpodobnost poškození a hrozných následků při výbuchu nemůže vyvážit rádoby ekologický provoz. Viděl jsem roztrhaného chlapa u kterého prasklo kolo z autobusu a tam byl jen vzduch pod mnohem menším tlakem...
Avatar - chetoos
8. 11. 2009 17:00
vodík
Klidně bych se tokovým to autobusem svezl,ale myslím si že když bude celý svět jezdit na vodík moc dobré to nebude,pokud vím z autobusu vychází vodní pára ve větších městech se muže usazovat.
Rozbalit vlákno
0