Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Autosalon Ženeva

Autosalon Ženeva

První výstava v Ženevě se konala už v roce 1905. Více než sto let stará tradice ženevského autosalonu řadí tuto výstavu mezi nejvýznamnější v Evropě i na světě.

Výjimečná je i svou neutralitou, protože Švýcarsko nemá žádnou vlastní velkou automobilovou značku.

Ženevský autosalon se koná na výstavišti Palexpo, jednom z největších výstavních středisek na světě. V sedmi propojených halách tu nové modely, facelifty a novinky automobilového průmyslu prezentuje pár stovek vystavujících a dění se nenechá ujít na několik set tisíc lidí.

Pro rok 2020 byl autosalon zrušen kvůli prevenci před dalším šířením koronaviru. Finanční potíže organizátorů a malý zájem vystavovatelů pak neumožní pořádat výstavu ani v roce 2021.

Autosalon Paříž

Autosalon Frankfurt

Další autosalony

Autosalon Ženeva 2020

Autosalon Ženeva 2019

Autosalon Ženeva 2018Autosalon Ženeva 2017
Autosalon Ženeva 2016Autosalon Ženeva 2015
Zpět na článek

Jaguar XKR-S: První dojmy

22 komentářů

Nesledujem veľmi preteky, s výnimkou F1 a rallye, a v F1 si Jaguar pamätám v zelenej. Ale nemal som na mysli závodné sfarbenie, ale to, ako iné značky pristupujú k tradíciam a teda že pri športových modeloch značky ako Ferrari, Alfa-Romeo, Mercedes-Benz majú určitú tradíciu a zvyčajne uvádzajú svoje modely (aj) v národnej pretekárskej farbe. Jaguar sa tejto tradície prakticky vzdal. Podľa mňa je to škoda, aj preto, že práve pri prémiových modeloch hrajú tradícia, história a meno významnú úlohu. Čo nič nemení na tom, že som veľmi rád, že Jaguar chytil druhý dych, pretože mám túto značku veľmi rád.
Pekelná Micinka
Pár docela pěkných fotek v Salse. [odkaz]
Pekelná Micinka
To je sice pravda, ale na závodních polích se Jaguar v zelené objevoval čím dál méně. Navíc je to národní závodní barva, nikoliv týmová. Tu tradici BRG vytvořily úspěchy C a D-Type, navíc u každé britské značky je ta tradice jiná, AM má zas tu svoji zelenošedou metalízu. Jaguar si tedy může svoje závodní zbarvení volit sám.
nasua23
ale kde možná na DBS nabírá náskok na poli tehcniky, co se týče estetiky těžce zaostává.
Můj názor😊
Ani tak nejde o to, či je to auto "klasika" alebo nie. Skôr o to, že historicky majú automobilky svoje farby, podľa krajiny pôvodu. Preto veľkú časť svojej produkcie má Ferrari v červenej farbe a dovolím si povedať, že väčšina ľudí si Ferrari vybaví červené, Mercedes je "strieborný šíp" a pod. a aj pri predstavovaní nových modelov tieto farby síce nie sú jediné, ale vždy sú v prezentáciach viditeľné a často dominantné . Britskou farbou bola zelená, ale na rozdiel od napríklad vyššie menovaných značiek, Jaguar "svoju" historickú farbu pri prezentáciach prakticky ignoruje. Myslím, že to chcel Cherokee povedať svojimi príspevkami
Pekelná Micinka
>😁
Navtech
VY!!!! [odkaz]

si polibte! >😁
Pekelná Micinka
BRG už dlouho není v nabídce... A IMHO se nehodila už ani na XJS a to už je nějákejch let..
Pekelná Micinka
Toho se nebojím. Koukni sem [odkaz] O tom co je krásné rozhodujeme my, strana! >😒] 8-s
Navtech
Počkej, jak vylezou s "curry" >😁 >😁
Pekelná Micinka
:yes:
Pekelná Micinka
Salsu jsem nikdy live neviděl, ale metalickou Claret ano, ale ta mě taky nijak moc nezaujala. Moje volba by byla zřejmě jedna z modrých, dle modelu. Uvědom si ale, že tohle už není obyč XK. Taky stojí o 20 tis. liber víc, než XKR. Nevím, zda bude fungovat odkaz. [odkaz]

Edit: odkaz funguje. A já se m*dal s tou červenou v editorech. Ta Italian Racing Red je krásná, pokud se to neliší v reálu, tak tohle je to, co bych si na XKR-S představoval. No korva, i to tm.červený obšití mi vyplnili. Jdu do něj... ...kéž by.
Ricardo
Ale jádro pudla je, že toto není žádná "klasika". Auto je designem i technikou moderna, tak proč se ji snažit zadusit barevnou kombinací z 50 a 60tých let?
Pekelná Micinka
Mě tahle barva také nijak zvlášť neimponuje, ale naprosto chápu její použití k dostatečnému vizuálnímu odlišení od ostatních verzí XK, protože tak to dokáže rozlišit i jag-analfabet.
Kdybych si měl možnost XK v téhle verzi pořídit, pro mě by byla volbou Hellcat Raspberry Red. Asi bych si tedy musel hooodně připlatit. 😉 [odkaz]
CHerokee
British racing green + béžovo žlutý vnitřek jsou pořád u této klasiky nejhezčí, ale to je jen můj názor. Viděl jsem jich opravdu hodně a kombo černá a bílý vnitřek celé auto akorát kazí.
Ricardo
Červená Salsa je jen na XKR a k vidění je relativně často. Hlavně ve vyspělejších zemích, než je ČR - stačí se projít třeba po centru Frankfurtu, Berlína, o Londýně nemluvě. Černá je dobrá volba, ne náhodou z ní Jaguar teď dělá svoji firemní barvu. Stříbrná a zelená je samozřejmou, ale bezduchou volbou. To vybere ten, kdo si to auto ani pořádně neprohlídne, nebo se nedokáže odprostit od vlastních zkostnatělých vzorců uvažování... mimochodem na XF je te´d nejžádanější černá, následuje sytě modrá Spectrum Blue. zelená ve světě už tolik netáhne, však je to barva pro lidi s neprogresivním myšlením a těch naštěstí postupně ubývá i u nás.
Navtech
Pro lidi, co se chtějí "odlišit" ještě víc, než tím, že si jaga vůbec koupí.
Navtech
S Fordem máš asi recht, ale jestli je zrovna Tata ta, která ho "někam" posune, se uvidí. Spíš pořád pochybuju a těch pár pravověrných aristokratů/majitelů to asi nezachrání. Pan Vaverka je velký fanda Jagu a celkem se těším, až mu šlápne na prd.e.l v nějakém testu a na barvu se.r.e. pes. :yes:
CHerokee
XK je třída GT. Ne hot hatche. Viděl jsem zákazníky, kteří si je kupují...ani jeden si nikdy nevybral červenou, v které se mimochodem dělá. V Ostravě se neprodal ani jeden v jiné než zelené, černé, stříbrné a hodně tmavě modré...v době, kdy sem tam pracoval. Takže nevím pro koho by auto v této barvě bylo. Ale předpokládám, že bude i v jiné barvě :yes:
Ricardo
Jaguar byl po většinu své historie progresivní. "Konzervativní" značku z něj udělaly utkvělé představy z dob Forda, a to je cesta do záhuby - v designu i odbytu. Toto modré XK je skutečně ten "krásný rychlý vůz", jak byl reklamní slogan pár let nazpět.
Blue Sun
Přílišný konzervatismus taky škodí. Modrá nebude jediná barva a v šedi dnešních aut působí příjemně. Takže asi nemám úctu k autům, ale mně se to takhle líbí.
CHerokee
"Zaujme už zářivou azurově-tyrkysovou barvou karoserie." > tak to těžko, to jedině někoho, kdo nemá úctu k autům a značce. Taková modrá je pro miniměstská auta nebo pro ***e. Jaguar je šlechtic s rodokmenem ... tady patří úplně jiné barvy. Vypadá jak by ho nějaký teenager vzal sprejem z Tesca. Na studiích jsem v Jaguaru pracoval a taková Racing Green nebo dříve tež Emerald fire těm autům slušely.