Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Detroit se vylidňuje, za 10 let přišel o čtvrtinu obyvatel

Podle sociologa Andrewa Beveridge je Detroit nejdramatičtější ukázkou celkového úpadku amerického průmyslu v posledních letech.
Zpět na článek
Avatar - Falco
24. 3. 2011 22:31
Re: Foto
To jsem předpokládal, ale stejně si to přečti.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 3. 2011 12:33
NY
Velmi rozsáhlý site, kde se dá najít i mnoho fotek typu město duchů, ale i město zombie. [odkaz]

Ty fotky jsou neskutečně silné... [odkaz]
Avatar - Barrichello
24. 3. 2011 12:19
Nic nového pod sluncem
To je všeobecně známý fakt, že tam ubylo spousty lidí. Bohužel je to tak a je řada orgianizací a firem, které se snaží Detroitu pomoci. A protože i americké automobilky se už odlepily ode dna, měly by Detroitu nastat zas lepší časy.

Motor City USA je pořád ještě pojem. Když se řekne Detroit, každý si představí to samé. A to je důvod, proč Detroit nezhyne.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 3. 2011 12:12
Re: Foto
S těmi zlatokopeckými městečkami, to je dobrý příměr. Akorát nechápu, nebo spíš se mi nelíbí, že tam nechají i věci jako knihy.. Byť tedy třeba je to brak, co za to vážně nestojí.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 3. 2011 12:03
Re: Foto
A s čím? Stačí klíčová slova - než najdu něco relevantního na netu, potažmo, než bych sehnal knihu, už bude tenhle článek na smetišti dějin.
Avatar - Pekelná Micinka
24. 3. 2011 11:59
Re: Foto
To ano, svým způsobem je to fascinující. A daly by se tam asi nafotit i pěkný kompozice s autama.
24. 3. 2011 11:18
Re: Foto
Vypadá to jako ráj bezdomovců.....nicméně takovýhle fotky by se daly udělat třeba i u nás a to i ve větších městech včetně Prahy, Ostravy, Brna i třeba Budějic. Jinak nádherný záběry na opuštěné a vylidněné město byly v Autosalonu v souvislosti se začátkem roku a hlavně Detroitským autosalonem. Mně to v jiném měřítku připomíná opuštěná dobytkářská a zlatokopecká městečka v JZ oblastech USA. Ty lidi nezmizeli - odstěhovali se jinam a dělají jinou práci jinde a tam to vypadá úplně jinak.
24. 3. 2011 11:10
Re: Jinak se Amíci množí jak křečci
No, jenže ten problém je, že většina Hispánců jsou běloši - dostalo mně to umělé dělení na Caucasian and Latins, přitom Latins jsou běloši - do Latins patři i rodilí Španělé a Portugalci. Přitom do kategorie Caucasins se údajně počítají naopak třeba Indové....Nejkomičtější je, že třeba Argentinci a Uruguajci jsou podle US tandardů Latinos jako vyšití a přitom specielně v těhle zemích je "nejbělejší" populace na celém americkém kontinentu, na černocha tam nenarazíš, Japonci tam taky nejsou a Indány zlikvidovali důsledněji než v USA. Článek dobrej - díky za odkaz, o těch Hispáncích to tam je, jak píšu - co mně ale zarazilo je fakt, že používají výraz bílí, černí podle toho, co mi říkali "domorodci" je výraz bílý stejně nekorektní jako černoch....tam se to obejvuje celkem běžně. Jinak si to ukládám k podrobnějšímu prostudování. :yes:
Avatar - Ricardo
24. 3. 2011 09:37
Re: Foto
Mně se to líbí, má to zvláštní atmosféru - možná je to hezčí než zabydlené :-)
Snad to nezbourají.
Avatar - Blue Sun
24. 3. 2011 08:46
Re: Foto
Hlavně, že asiaté staví v USA i Evropě své vlastní továrny, které klidně zastoupí ty vyprázdněné.
A kupovat evropské auto jen proto, že je evropské, je sice chvályhodné, ale zároveň nesmyslné. K čemu mi to bude, pokud s ním nebudu spokojený a nebude se mi líbit?
24. 3. 2011 07:17
Re: Foto
Je to hruza. Len treba kupovať azijské autá a najdeme taketo miesta časom aj tu. Napr. Studgart, Mlada Boleslav atď. :-)

Detroit je pomerne malou časťou obrovskej aglomerácie obklopuje ho Dearborn, Auburn Hills, Pontiak a dalšie časti čo sa za detroit nepovažujú a ak sa ludia sťahujú do týchto predmestí samotný Detroit sa vyludňuje.

Amici majú ešte jednu vlasnosť čo mi nie, bez problemov sa sťahujú z miesta na miesto ak je čo i len malá šenca na trochu lepší život.
24. 3. 2011 06:27
Re: Foto
Skuste si precitat o historii Detroitu. Zaklad toho "nicoho" co tam je teraz, nema s ekonomikou nic spolocne...
Avatar - Falco
24. 3. 2011 01:10
Re: Jinak se Amíci množí jak křečci
:yes: :yes:
Avatar - gld
24. 3. 2011 00:02
Re: Foto
Miestami to naozaj vyzerá, akoby odtiaľ utekali s horiacimi gaťami..

Knihy v knižnici, vybavenie školy, zubná ambulancia komplet zo všetkým, na policajnej stanici dokumentácia a fotky zadržaných rozhádzané po zemi..naozaj taká pripjať ;-\
Avatar - Pekelná Micinka
23. 3. 2011 23:04
Re: Foto
Tohle je důvod, proč se zamyslet, jestli je ta kombinace demokracie/tržní ekonomika je to úplně nejlepší a jestli by nestálo za to se nesnažit oboje trochu vylepšit. Nikdy jsem nepochopil, jak můžou nechat něco hodnotného nechat ladem, jako ten hotel, či co to bylo. Nebo ta knihovna, aspon ty knihy mohli odvést do jiné. Napadlo mě v této souvislosti jedno jméno - Pripyat.
Avatar - Righ
23. 3. 2011 22:59
Re: Foto
Skvely fotky, diky! Poslu je jako mirnou provokaci americkym kolegum (jsou z Detroitu). >:-[]
Avatar - Righ
23. 3. 2011 22:58
Re: Jinak se Amíci množí jak křečci
Zajimavy prispevek! Skutecnosti nicmene je, ze mira porodnosti je ve Statech rovna presne 2 detem na zenu, coz je pod hodnotou 2,1 udavanou jako minimum pro udrzeni populace. Porodnost je navic z 50% "tahnuta" Hispanci, kteri pritom tvori asi jenom 15% celkovy populace. Pocet obyvatel USA nicmene stale roste, coz je dano jednak zvysujici se delkou zivota a predevsim pak imigraci - opet hlavne ze zemi latinsky ameriky. Vysledkem popsanych trendu je, ze v roce 2050 budou v USA belosi v jasny mensine (dneska tvori 65%). Koho zajima vic, najde hodnotny clanek tradicne na wikipedii - [odkaz] .
23. 3. 2011 20:46
Foto
Nedácno jsem narazil na fotky opuštěných budov v Detroitu, je to docela síla...

[odkaz]
23. 3. 2011 19:31
Re: Jinak se Amíci množí jak křečci
Pravda je, že s výjimkou svého bratrance z okruhu známých neznám rodinu, která by měla jenom 1 dítě. Když už, tak 3 až čtyři a to mluvím o středostavovské "caucasian" populaci (tzv. střední třídě). Bratranec je dost exot, má děti dvě... Na druhou stranu stranu je otázka, jak se na nárustu obyvatel podílí imigranti, především pak z jihu kontinentu. Paradoxně, největší propad zaznamenává afroamerická populace.....její absolutní i relativní podíl v US populaci se neustále snižuje a taky její ukazatele kvality života jsou vesměs nejhorší....

Jinak ale k tomu článku, tvrzením, že je to úpadek US průmyslu mi přijde povrchní a laciný. Detroit se vylidňuje, ale kolik třeba i menších měst roste, protože tam automobilky a jeich subdodavatelé postavili nové kapacity? Jen se podívejme, kde jsou továrny výrobců z Asie a Evropy. A Chrysler sám (jak informoval Barichello) vyrábí v Kanadě.

Amerika, tedy USA byly vždycky zemí s minimem sentimentu k místu (to byl taky jeden ze zásadních rozdílů mezi Severem a Jihem), přestěhovat se za život třeba pětkrát desetkrát v rámci celých USA není pro většinu jeho obyvatel žádný velký problém. Takže je to spíš symptom Ameriky, co existuje, než ukázka celkového úpadku USA a jeho průmyslu. Je řada jiných měst, která naopak neustále rostou - příkladem může být Seattle, kde se koncentruje průmysl s větší přidanou hodnotou, než výroba a montáž aut (počítačové technologie, letecký průmysl) a to i přes to, že Boeing, který tady vznikl přenesl hlavní stan do Chicaga.
23. 3. 2011 18:12
Jinak se Amíci množí jak křečci
Za posledních 10 let jich přibylo 30 milionů. To jen kontrast vůči Evropě (SRN 1,5 dětí na ženu).